Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Strömforsin ruukin entinen mylly Ruotsinpyhtäällä.

Rähjäiseen kuntoon päässyt ruukki-idylli herää eloon 100 kilometrin päässä Helsingistä: "Moni olisi halukas pitämään puodit auki myös talvella"

Uuden omistajan suunnitelmissa on parantaa ravintolatoiminnan edellytyksiä sekä lisätä majoituspaikkoja uudisrakentamisella. Uudistuksista huolimatta Strömforsin ruukin historiaa ei unohdeta.

Piristeel Oy Kauhavalla Etelä-Pohjanmaalla

Ruukki investoi Kauhavalle: Piristeelin toimitiloja laajennetaan ja modernisoidaan

Ruukki Construction kertoi tänään investoivansa 5 miljoonaa euroa Kauhavan Piristeelin tehtaaseen. Joulukuussa vastaava investointipäätös tehtiin Vimpeliin.

Ruukin tehdasalue Vimpelissä ylhäältä.

Ruukki investoi Vimpelin tehtaaseen 8 miljoonalla

Ruukki uudistaa Vimpelin kattotehtaan tuotantolinjoja. Samalla kapasiteetti kasvaa ja toimitusajat lyhenevät. Investoinnin arvo on kahdeksan miljoonaa euroa.

vanha letkuvarasto strömforsin ruukissa

Strömforsin ruukin myynti hyväksyttiin Loviisassa – historiallinen alue vaihtaa omistajaa noin 150 000 eurolla

Loviisan kaupunki myy Suomen vanhimpiin ruukkiyhdyskuntiin lukeutuvan Strömforsin ruukin alueella toimivalle kiinteistösijoitusyhtiölle. Ostaja haluaa alueelle ympärivuotista matkailua.

Två röda träbyggnader vid vatten, somrigt.

Historiallinen Strömforsin ruukki löysi ostajan – kahdeksan rakennusta käsittävän alueen hinta on noin 150 000 euroa

Uusi omistajaehdokas haluaa Strömforsin ruukista nykyistä vetovoimaisemman matkailukohteen. Alueella jo toimiva kiinteistösijoitusyhtiö oli ainoa, joka jätti ostotarjouksen historiallisen ruukkialueen vanhoista rakennuksista. Kokonaisuus on menossa kaupaksi noin 150 000 eurolla.

Noormarkun ruukin uudisrakennuksen pienoismalli.

Ahlströmin Noormarkun ruukin alueelle suunnitellaan uutta vierailukeskusta – edellinen uudisrakennus on yli 80 vuoden takaa

Ahlströmin suvun omistama Noormarkun ruukin alue kaipaa lisätilaa muun muassa tapahtumia varten. Uudisrakennuksen arkkitehtuurikilpailun tulokset julkistettiin tänään. Rakennuksen valmistumiseen kuluu kuitenkin vielä vuosia.

vanha harmaa hakevarasto ja henkilönostin

Vanha hakevarasto saa pintaansa jättikokoisen seinämaalauksen – muraalissa yhdistyvät Kouvolaksi liittyneiden kuntien symbolit

Taiteilijapariskunta on perustanut kuukauden mittaisen työmaansa Kymin ruukin alueelle Kuusankoskella. Noin 25-metrinen seinämaalaus on tiettävästi Kouvolan alueen suurin julkinen seinämaalaus. Se valmistuu syyskuun aikana.

strömforsin sepän paja

Strömforsin ruukin kahdeksasta rakennuksesta jätettiin yksi ostotarjous – Loviisan kaupunki ei ole pettynyt: "Tiesimme, ettei niitä tule kasapäin"

Loviisan kaupunki on saanut Strömforsin ruukin alueesta yhden ostotarjoksen. Tarjous käydään läpi lähipäivinä. Ostotarjous etenee seuraavaksi kaupunginhallituksen käsittelyyn, jos sen katsotaan olevan tarpeeksi hyvä.

vanha letkuvarasto strömforsin ruukissa

Yksi Suomen vanhimmista ja parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista myytävänä, 8 rakennusta kaupan – ostotarjoukset jätettävä elokuun alussa

Loviisan kaupunki kauppaa kahdeksan rakennuksen kokonaisuutta Strömforsin historialliselta ruukkialueelta. Ostotarjoukset on jätettävä viimeistään elokuun alussa. Useat rakennuksista vaativat pikaisesti isoa remonttia.

Strömforsin ruukin letkutorni.

Strömforsin vanhalle ruukkialueelle etsitään nyt ostajaa Loviisassa – kaupunginjohtaja: ''Uskallan toivoa, että ainakin yksi hyvä tarjous saadaan''

Loviisan kaupunki haluaa myydä ruukkialueen, koska sen kunnostaminen tulisi liian kalliiksi. Useat rakennuksista vaativat pikaisesti isoa remonttia. Kuntoarvioinnin mukaan korjausvelka on yli 1,8 miljoonaa euroa.

Strömforsin ruukin letkutorni.

Sadan kilometrin päässä Helsingistä sijaitseva idylli repsahti eikä kunnostukseen löytynyt rahaa – Strömforsin ruukki tulee pian myyntiin

Loviisan kaupunki aloittaa lähiviikkoina tarjouskilpailun vanhasta ruukkialueesta Ruotsinpyhtäällä. Kaupunki haluaa myydä ruukin, koska vanhojen rakennusten korjaaminen tulisi liian kalliiksi.

Euran Kauttuan Club Garden

Kauttuan Ruukinpuiston kohtalo herättää tunteita: "Euran olisi hyvä säilyttää edes jonkinlaiset siteet alueeseen"

Ahlström on yrittänyt myydä ruukinpuiston rakennuksia kunnalle, mutta valtuustoryhmien mukaan kiinteistömassa tulisi kunnalle liian kalliiksi.

Leineperin Ruukin silta romahti Ulvilassa

Kävelysilta romahti Ulvilan historiallisella ruukkialueella – uutta siltaa ei ole ehkä varaa rakentaa

Silta romahti, kun ryhmä ihmisiä odotti sen päällä pääsyä sisään rakennukseen. Kaikeksi onneksi kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

Danko Končar

KRP tutkii Helsingin telakkaa havittelevan yhtiön johtajaan liittyvää rikosepäilyä

Kyseessä on toinen keskusrikospoliisin tutkima Danko Končarin liittyvä rikosepäily.

Stelliten kaivos Etelä-Afrikassa.

”Tämä voi tahrata koko pörssin mainetta”– suomalaisen pörssiyhtiön suuromistajalla hämäriä rahavirtoja

Uusi tietovuoto ja Ylen omat tutkimukset paljastavat Suomen pörssihistorian omituisimpiin kuuluvia omistusjärjestelyjä ja kyseenalaisia rahavirtoja. Kyseessä on entinen Ruukki, nykyinen Afarak.

Pyhtää taidetapahtuma Stockforsin alue

Pyhtääläismesenaatti pelasti Stockforsin ruukkialueen – palkitaan nyt kulttuuriteosta

Kymenlaakson kulttuuriympäristöpalkinto on tänä vuonna myönnetty Pyhtäällä sijaitsevalle Stockforsin hiomoalueelle ja sen omistajalle Reino Uusitalolle.

Risteilylus vesillä.

Brittiläinen risteilyalus saapuu kesällä Poriin: "Olemme valmistelleet tätä vuoden"

Porin satamaan saapuu kesäkuun lopussa brittiläinen 450 matkustajan risteilyalus. Porin Seudun Matkailu on valmistellut risteilyaluksen vierailua pitkään. Britit tutustuvat muun muassa Yyteriin ja Ahlströmin ruukkialueeseen.

Tislaamo

Suomeen ensimmäinen joukkorahoitteinen tislaamo

Fiskarsin Ruukkiin perusteilla oleva Ägräs Distillery on ylittänyt minimitavoitteensa joukkorahoituskampanjassa. Sen on tarkoitus aloittaa toimintansa todenteolla ensi syksynä.

Koronlatvajärven laavu Korouomassa.

Teletappikukkuloita ja luonnon temppeleitä – onko sinulla tiedossa vielä parempi paikka?

Keräämme tietoja Suomen nähtävyyksistä tai paikoista, jotka eivät ole vielä kaikkien tunnetuimpia. Vinkkejä on tullut muun muassa komeista luontokohteista ja vanhoista saha- tai ruukkialueista.

Billnäsin kaavaprosessi etenee hitaasti.

Billnäsin uusi kaavaehdotus hämmentää kylän asukkaita – historialliselle ruukkialueelle hotelli ja kongressikeskus?

Raaseporin Billnäsin ruukin uusi asemakaavaehdotus hämmentää kylän asukkaita. Alueelle vireillä oleva kaava mahdollistaisi hotellin ja kongressikeskuksen rakentamisen historialliselle ruukkialueelle. Kaavaehdotuksesta järjestetyssä yleisötilaisuudessa kysymyksiä herättivät muun muassa alueen liikennejärjestelyt.

Teräsrullia SSAB:n Hämeenlinnan tehtaalla

Ajat kohta autoa, jota kannattelee suomalaisen Ruukin teräs

Ruukin tehdas Hämeenlinnassa laajentaa toimintaansa autoteollisuudessa. Tehdas tekee jo nyt autoteollisuudelle osia, mutta lähitulevaisuudessa SSAB-konserniin kuuluva Ruukki aikoo olla yhä merkittävämpi autoteollisuuden alihankkija.

Yritystukigrafiikkaa.

MOT:n selvitys: Tuuliyhtiöille yhä enemmän yritystukea

Tuulivoimayhtiöt ovat nousseet eniten suoria yritystukia saaneiden yhtiöiden joukkoon.

Suomalaisyritykset varautuvat pahimpaan Ukrainassa

Ukrainassa toimivat suomalaisyritykset ovat entistä huolestuneempia maan tilanteesta, vaikka liiketoimintaa maan kriisi ei ole juuri haitannut. Rakennusyhtiö Ruukki jopa sanoo, että Ukrainan valuutan syöksykierre on auttanut yhtiön tuotteiden myyntiä.

Ruukki

Ruukin pohjalaistehtailla hyvät näkymät

Ruukin pohjalaistehtaiden tulevaisuus näyttää hyvältä, vakuuttaa tänään Seinäjoella vieraillut yritysjohto. Rautaruukki siirtyi ruotsalaisen SSAB:n omistukseen kesän päätteeksi. Rakentaminen keskitettiin tytäryhtiö Ruukki Constructioniin, jonka johto kiertää nyt kaikki yksiköt läpi valaen uskoa tulevaan.

SSAB Raahe

Rautaruukin kyltit vaihtuvat ruotsalaisiksi - video

Rautaruukin Raahen tehtailla koettiin torstaina historiallisia hetkiä, kun Ruukin kylttejä vaihdettiin uuden ruotsalaisomistajan SSAB:n kyltteihin.

Fiskarsin uuden luontopolun varrella on muun muassa 1800-luvulla rakennettu Risslan pato.

Fiskars esittelee mittavaa metsäomaisuuttaan

Fiskars esittelee omistamiaan metsiä yleisölle Raaseporissa. Yhtiön syntysijoilla Fiskarsin ruukkikylässä on tarjolla opastettuja kierroksia sekä omatoimiretkeilyä ensi viikon sunnuntaihin saakka. Normaalisti yhtiön metsäalueille ei ole vapaata kulkua.

helikopteri savuavan metsän yllä

Ruotsin maastopalo uhkaa maailmanperintökohdetta

Engelsbergin rautaruukki oli 1600–1800-luvulla yksi Euroopan tärkeimmistä rautaruukeista. Ruukin alue on säilynyt hyvin, ja esimerkiksi monet työvälineet ovat vielä toimintakunnossa.

Villa Mairea valmistui Noormarkkuun mäntymetsän keskelle vuonna 1939 moderniksi edustuskodiksi, jonka tarkoituksena oli tarjota arjen kauneutta.

Maireat juhlat Noormarkussa

Noormarkussa vietettiin ensimmäistä kertaa Mairen päivää. Professori Maire Gullichsenin elämäntyötä kunnioitettiin teemapäivällä - tietenkin perjantaina Mairen päivänä.

Ruukki elää SSAB-kaupan jälkeenkin

Yhtiöiden rakennustuotteet yhdistetään uuteen divisioonaan, jonka nimeksi tulee Ruukki Construction. Sen pääkonttori on Helsingissä.

"Olisin levollisin mielin Hämeenlinnassa" – teräsyhtiöiden yhdistyminen etenee, säästöjä edessä

Hämeenlinnassa saadaan lähikuukausina jännittää Ruukin yksikköjen tuhannen työntekijän kohtaloa, kun Ruukin ja ruotsalaisen teräsyhtiön SSAB:n yhdistyminen etenee. Yhdistymisestä on tarkoitus saada 150 miljoonan euron vuosittaiset säästöt. Uuden yhtiön Euroopan toimintojen johtajaksi nouseva Olavi Huhtala kertoo, että yhdistyvillä yhtiöillä on paljon päällekkäistä toimintaa.

Billnäsin vanha konttorirakennus on kunnostettu hotellikäyttöön.

Billnäsin ruukki sulkee ovensa – ainakin toviksi

Billnäsin ruukki Raaseporissa lopettaa toimintansa ensi syksynä. Kaavoituksen pysähtyminen ja toteutumaton tonttikauppa estävät toiminnan jatkamisen. Majoitus-, tapahtuma- ja ravintolatoiminta saattaa kuitenkin elpyä uudelleen.

Poliittinen kriisi ajoi Rautaruukin supistuksiin Ukrainassa

Komponenttiliiketoiminnasta luovutaan ja Ruukki keskittyy jatkossa Ukrainassa kattoliiketoimintaan. Vähennystarve on 90 henkilöä.

Lähikuva lasipallosta, jonka sisällä on pienoisveistos.

Fiskarsin kesänäyttelyssä kohtaavat eri alojen ammattilaiset

Fiskarsin ruukin perinteisessä kesänäyttelyssä korostetaan tänä vuonna yhdessä tekemistä. Esillä on mitä erilaisimpien ryhmien ja työparien teoksia. Eri alojen ammattilaisten kohtaaminen on luonut paljon uutta, mutta myös vaikeuksia on ollut. Näyttelyä tehdessä myös kaupallisuus on otettu huomioon.

Raahen satama

Raahen seudulla ollaan valmiina ydinvoimalan tuloon

Raahen seudulla valmistaudutaan ydinvoimalan tuloon jo monin tavoin. Tiloja on järjestetty, ja myös venäjänkieliseen opetukseen ollaan valmiita.

Rautaruukin Raahen tehtaiden valssaamosta valmistuu erikoisteräsrullia.

Rautaruukki investoi Raaheen 65 miljoonaa

Rautaruukki investoi Raahen tehtaalle 65 miljoonaa euroa. Investoinnin avulla tehdas voi siirtyä edullisemman polttoaineen käyttöön.

Raahelaisia miehiä istuu rivissä

Raahe ajautui naispulasta aviokriisiin 1970-luvulla

Rautaruukin myötä Raahessa oli paljon nuoria miehiä.

Billnäsin omistajan ja Fiskarsin välinen kiista koskee 1,5 hehtaarin kokoista tonttia ruukin ytimessä.

Tonttikiista jarruttaa Billnäsin kehittämistä

Billnäsin ruukin kehittäminen kangertelee tonttikiistan takia Raaseporissa. Alueen omistaja Olli Muurainen haluaisi ostaa Fiskarsilta maa-alueen ruukin ytimestä, mutta kauppoja ei ole toistaiseksi syntynyt. Muurainen on laittanut uudet investoinnit ja yleisötapahtumat jäihin tilanteen takia.

Rautaruukin portti Raahessa

Rautaruukki sulki toistaiseksi Ukrainan tehtaansa ja toimistonsa

Rautaruukki on sulkenut tilapäisesti Ukrainan tehtaansa ja myyntitoimistonsa Kiovan levottomuuksien takia. Alkuvuosi meni yllättävän hyvin, mutta nyt tilanne Kiovassa on muuttunut selvästi.

Kuvaa Rautaruukin tehtaalta

Rautaruukki pantiin pelastamaan autioituvaa Raahen seutua

Rautaruukki oli osa Kekkosen kehitysaluepolitiikkaa.

Ahlströmin aluetta

Tutkimus: Historian hyödyntäminen on Ahlström Oy:n valtti

Turun yliopistoon tehdyn väitöksen mukaan Noormarkussa Satakunnassa syntynyt A. Ahlström Osakeyhtiö on osannut käyttää historiaa taitavasti hyväkseen. Yhtiö on onnistunut myös tuotteistamaan kulttuuriperintöä.

Nainen katsoo maisemaa postiauton ikkunasta

Elävä arkisto: Postiautolla Uudellamaalla 1968

Poutapilvet täyttävät taivaan ja musiikkivalinta on oikea, kun postiauto kiitää läpi kesäisen Uudenmaan vuonna 1968 valmistuneessa lyhytfilmissä. Nostalginen ajankuva löytyy Ylen Elävästä arkistosta.

Yle Areena logo.

Etelä-Savon kamerakierroksella kohtasivat uusi ja vanha

Kamera kiertää Itä-Suomessa -ohjelmassa vuodelta 1977 tutustutaan eteläsavolaisten paikkakuntien ajankohtaisuuksiin. Pieksämäellä esitellään eläkkeelle siirtynyt höyryveturi, Haapakoskella tutustutaan ehtaan ruukkikylään ja viimeiseksi filmille ovat tallentuneet Haukivuorella sijaitsevan Kyyveden rehevät rannat.

Yle Areena logo.

Teijon kylässä toimi rautaruukki jo 1600-luvulla

1959 valmistuneessa Fennada-Filmi Juniorin lyhytfilmissä tutustutaan kuvaelmasarjan avulla Varsinais-Suomessa Perniön pitäjässä sijaitsevan Teijon kartanon ja seudun vaiherikkaaseen historiaan viikinkiajoista 1950-luvulle saakka.

Rautaruukin ja Ruukki Groupin nimikiistalle piste: Ruukki Group vaihtaa nimeään

Rautaruukki on käyttänyt Ruukki-nimeä useissa tuotteissa ja tuoteryhmissä 1970-luvulta lähtien. Ruukki Groupin toiminta puolestaan alkoi Ruukin kunnassa 1930-luvulla.

Billnäs, hotelli, ruukki, talvi

Kiista peltotontista jarruttaa Billnäsin hotellihanketta

Raaseporin Billnäsiin suunniteltu tapahtumakeskus on menettämässä tärkeän maa-alueen. Billnäsiä uudistava yrittäjä haluaisi peltotontin parkkipaikaksi, mutta Fiskars-yhtiö ei suostu kauppaan.

Ruukki Oy:n lippurivistö.

Rautaruukki lomauttaa Kalajoella toistaiseksi lähes kaikki

Kalajoen yksikön johtajan Mika Pottalan mukaan töihin jää vain muutamia ihmisiä myyntiin, markkinointiin ja kiinteistöjen ylläpitoon. Rautaruukin Kalajoen yksikössä työskentelee tällä hetkellä 66 ihmistä. Jo aiemmin yksiköstä on lomautettu yli 30 työntekijää.

Voimala Noormarkussa

Ahlström sai valmiiksi uuden vesivoimalansa

Noormarkunjoen Makkarakosken uusi voimalakoneisto kytkettiin verkkoon tiistaina. Voimalassa on erilliset kalaportaat.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle