Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kauttuan Ruukinpuiston kohtalo herättää tunteita: "Euran olisi hyvä säilyttää edes jonkinlaiset siteet alueeseen"

Ahlström on yrittänyt myydä ruukinpuiston rakennuksia kunnalle, mutta valtuustoryhmien mukaan kiinteistömassa tulisi kunnalle liian kalliiksi.

Kävelysilta romahti Ulvilan historiallisella ruukkialueella – uutta siltaa ei ole ehkä varaa rakentaa

Silta romahti, kun ryhmä ihmisiä odotti sen päällä pääsyä sisään rakennukseen. Kaikeksi onneksi kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

KRP tutkii Helsingin telakkaa havittelevan yhtiön johtajaan liittyvää rikosepäilyä

Kyseessä on toinen keskusrikospoliisin tutkima Danko Končarin liittyvä rikosepäily.

”Tämä voi tahrata koko pörssin mainetta”– suomalaisen pörssiyhtiön suuromistajalla hämäriä rahavirtoja

Uusi tietovuoto ja Ylen omat tutkimukset paljastavat Suomen pörssihistorian omituisimpiin kuuluvia omistusjärjestelyjä ja kyseenalaisia rahavirtoja. Kyseessä on entinen Ruukki, nykyinen Afarak.

Pyhtääläismesenaatti pelasti Stockforsin ruukkialueen – palkitaan nyt kulttuuriteosta

Kymenlaakson kulttuuriympäristöpalkinto on tänä vuonna myönnetty Pyhtäällä sijaitsevalle Stockforsin hiomoalueelle ja sen omistajalle Reino Uusitalolle.

Brittiläinen risteilyalus saapuu kesällä Poriin: "Olemme valmistelleet tätä vuoden"

Porin satamaan saapuu kesäkuun lopussa brittiläinen 450 matkustajan risteilyalus. Porin Seudun Matkailu on valmistellut risteilyaluksen vierailua pitkään. Britit tutustuvat muun muassa Yyteriin ja Ahlströmin ruukkialueeseen.

Suomeen ensimmäinen joukkorahoitteinen tislaamo

Fiskarsin Ruukkiin perusteilla oleva Ägräs Distillery on ylittänyt minimitavoitteensa joukkorahoituskampanjassa. Sen on tarkoitus aloittaa toimintansa todenteolla ensi syksynä.

Teletappikukkuloita ja luonnon temppeleitä – onko sinulla tiedossa vielä parempi paikka?

Keräämme tietoja Suomen nähtävyyksistä tai paikoista, jotka eivät ole vielä kaikkien tunnetuimpia. Vinkkejä on tullut muun muassa komeista luontokohteista ja vanhoista saha- tai ruukkialueista.

Billnäsin uusi kaavaehdotus hämmentää kylän asukkaita – historialliselle ruukkialueelle hotelli ja kongressikeskus?

Raaseporin Billnäsin ruukin uusi asemakaavaehdotus hämmentää kylän asukkaita. Alueelle vireillä oleva kaava mahdollistaisi hotellin ja kongressikeskuksen rakentamisen historialliselle ruukkialueelle. Kaavaehdotuksesta järjestetyssä yleisötilaisuudessa kysymyksiä herättivät muun muassa alueen liikennejärjestelyt.

Ajat kohta autoa, jota kannattelee suomalaisen Ruukin teräs

Ruukin tehdas Hämeenlinnassa laajentaa toimintaansa autoteollisuudessa. Tehdas tekee jo nyt autoteollisuudelle osia, mutta lähitulevaisuudessa SSAB-konserniin kuuluva Ruukki aikoo olla yhä merkittävämpi autoteollisuuden alihankkija.

Suomalaisyritykset varautuvat pahimpaan Ukrainassa

Ukrainassa toimivat suomalaisyritykset ovat entistä huolestuneempia maan tilanteesta, vaikka liiketoimintaa maan kriisi ei ole juuri haitannut. Rakennusyhtiö Ruukki jopa sanoo, että Ukrainan valuutan syöksykierre on auttanut yhtiön tuotteiden myyntiä.

Ruukin pohjalaistehtailla hyvät näkymät

Ruukin pohjalaistehtaiden tulevaisuus näyttää hyvältä, vakuuttaa tänään Seinäjoella vieraillut yritysjohto. Rautaruukki siirtyi ruotsalaisen SSAB:n omistukseen kesän päätteeksi. Rakentaminen keskitettiin tytäryhtiö Ruukki Constructioniin, jonka johto kiertää nyt kaikki yksiköt läpi valaen uskoa tulevaan.

Rautaruukin kyltit vaihtuvat ruotsalaisiksi - video

Rautaruukin Raahen tehtailla koettiin torstaina historiallisia hetkiä, kun Ruukin kylttejä vaihdettiin uuden ruotsalaisomistajan SSAB:n kyltteihin.

Fiskars esittelee mittavaa metsäomaisuuttaan

Fiskars esittelee omistamiaan metsiä yleisölle Raaseporissa. Yhtiön syntysijoilla Fiskarsin ruukkikylässä on tarjolla opastettuja kierroksia sekä omatoimiretkeilyä ensi viikon sunnuntaihin saakka. Normaalisti yhtiön metsäalueille ei ole vapaata kulkua.

Ruotsin maastopalo uhkaa maailmanperintökohdetta

Engelsbergin rautaruukki oli 1600–1800-luvulla yksi Euroopan tärkeimmistä rautaruukeista. Ruukin alue on säilynyt hyvin, ja esimerkiksi monet työvälineet ovat vielä toimintakunnossa.

Maireat juhlat Noormarkussa

Noormarkussa vietettiin ensimmäistä kertaa Mairen päivää. Professori Maire Gullichsenin elämäntyötä kunnioitettiin teemapäivällä - tietenkin perjantaina Mairen päivänä.

Ruukki elää SSAB-kaupan jälkeenkin

Yhtiöiden rakennustuotteet yhdistetään uuteen divisioonaan, jonka nimeksi tulee Ruukki Construction. Sen pääkonttori on Helsingissä.

"Olisin levollisin mielin Hämeenlinnassa" – teräsyhtiöiden yhdistyminen etenee, säästöjä edessä

Hämeenlinnassa saadaan lähikuukausina jännittää Ruukin yksikköjen tuhannen työntekijän kohtaloa, kun Ruukin ja ruotsalaisen teräsyhtiön SSAB:n yhdistyminen etenee. Yhdistymisestä on tarkoitus saada 150 miljoonan euron vuosittaiset säästöt. Uuden yhtiön Euroopan toimintojen johtajaksi nouseva Olavi Huhtala kertoo, että yhdistyvillä yhtiöillä on paljon päällekkäistä toimintaa.

Billnäsin ruukki sulkee ovensa – ainakin toviksi

Billnäsin ruukki Raaseporissa lopettaa toimintansa ensi syksynä. Kaavoituksen pysähtyminen ja toteutumaton tonttikauppa estävät toiminnan jatkamisen. Majoitus-, tapahtuma- ja ravintolatoiminta saattaa kuitenkin elpyä uudelleen.

Poliittinen kriisi ajoi Rautaruukin supistuksiin Ukrainassa

Komponenttiliiketoiminnasta luovutaan ja Ruukki keskittyy jatkossa Ukrainassa kattoliiketoimintaan. Vähennystarve on 90 henkilöä.

Fiskarsin kesänäyttelyssä kohtaavat eri alojen ammattilaiset

Fiskarsin ruukin perinteisessä kesänäyttelyssä korostetaan tänä vuonna yhdessä tekemistä. Esillä on mitä erilaisimpien ryhmien ja työparien teoksia. Eri alojen ammattilaisten kohtaaminen on luonut paljon uutta, mutta myös vaikeuksia on ollut. Näyttelyä tehdessä myös kaupallisuus on otettu huomioon.

Raahen seudulla ollaan valmiina ydinvoimalan tuloon

Raahen seudulla valmistaudutaan ydinvoimalan tuloon jo monin tavoin. Tiloja on järjestetty, ja myös venäjänkieliseen opetukseen ollaan valmiita.

Rautaruukki investoi Raaheen 65 miljoonaa

Rautaruukki investoi Raahen tehtaalle 65 miljoonaa euroa. Investoinnin avulla tehdas voi siirtyä edullisemman polttoaineen käyttöön.

Raahe ajautui naispulasta aviokriisiin 1970-luvulla

Rautaruukin myötä Raahessa oli paljon nuoria miehiä.

Tonttikiista jarruttaa Billnäsin kehittämistä

Billnäsin ruukin kehittäminen kangertelee tonttikiistan takia Raaseporissa. Alueen omistaja Olli Muurainen haluaisi ostaa Fiskarsilta maa-alueen ruukin ytimestä, mutta kauppoja ei ole toistaiseksi syntynyt. Muurainen on laittanut uudet investoinnit ja yleisötapahtumat jäihin tilanteen takia.

Rautaruukki sulki toistaiseksi Ukrainan tehtaansa ja toimistonsa

Rautaruukki on sulkenut tilapäisesti Ukrainan tehtaansa ja myyntitoimistonsa Kiovan levottomuuksien takia. Alkuvuosi meni yllättävän hyvin, mutta nyt tilanne Kiovassa on muuttunut selvästi.

Rautaruukki pantiin pelastamaan autioituvaa Raahen seutua

Rautaruukki oli osa Kekkosen kehitysaluepolitiikkaa.

Tutkimus: Historian hyödyntäminen on Ahlström Oy:n valtti

Turun yliopistoon tehdyn väitöksen mukaan Noormarkussa Satakunnassa syntynyt A. Ahlström Osakeyhtiö on osannut käyttää historiaa taitavasti hyväkseen. Yhtiö on onnistunut myös tuotteistamaan kulttuuriperintöä.

Elävä arkisto: Postiautolla Uudellamaalla 1968

Poutapilvet täyttävät taivaan ja musiikkivalinta on oikea, kun postiauto kiitää läpi kesäisen Uudenmaan vuonna 1968 valmistuneessa lyhytfilmissä. Nostalginen ajankuva löytyy Ylen Elävästä arkistosta.

Rautaruukin ja Ruukki Groupin nimikiistalle piste: Ruukki Group vaihtaa nimeään

Rautaruukki on käyttänyt Ruukki-nimeä useissa tuotteissa ja tuoteryhmissä 1970-luvulta lähtien. Ruukki Groupin toiminta puolestaan alkoi Ruukin kunnassa 1930-luvulla.

Kiista peltotontista jarruttaa Billnäsin hotellihanketta

Raaseporin Billnäsiin suunniteltu tapahtumakeskus on menettämässä tärkeän maa-alueen. Billnäsiä uudistava yrittäjä haluaisi peltotontin parkkipaikaksi, mutta Fiskars-yhtiö ei suostu kauppaan.

Rautaruukki lomauttaa Kalajoella toistaiseksi lähes kaikki

Kalajoen yksikön johtajan Mika Pottalan mukaan töihin jää vain muutamia ihmisiä myyntiin, markkinointiin ja kiinteistöjen ylläpitoon. Rautaruukin Kalajoen yksikössä työskentelee tällä hetkellä 66 ihmistä. Jo aiemmin yksiköstä on lomautettu yli 30 työntekijää.

Ahlström sai valmiiksi uuden vesivoimalansa

Noormarkunjoen Makkarakosken uusi voimalakoneisto kytkettiin verkkoon tiistaina. Voimalassa on erilliset kalaportaat.

Ruukki Group vie pääkonttorin Suomesta Maltaan

Kaivosyhtiö vaihtaa myös toimitusjohtajaa. Ruukki Group on jo aiemmin luopunut kaikesta liiketoiminnastaan Suomessa.

Ruukki vähentää 35 työpaikkaa

Ruukki Constructionin marraskuussa aloitetut YT-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena 35 henkilön työt loppuvat. Noin kolmannes vähennyksistä tehdään eläkejärjestelyjen kautta.

Ruukki tarjoaa keksintönsä muiden käyttöön

Innopark ja Ruukki etsivät yhteistyössä yrityksiä hyödyntämään omassa liiketoiminnassaan Ruukin tekemiä ja patentoimia keksintöjä. Ruukille patentit ovat sellaisia, etteivät ne istu sen nykyisiin tuotteisiin. Muille ne sen sijaan voivat tuoda kannattavaa toimintaa ja antaa uutta potkua liiketoimintaan, sanoo projekti-insinööri Arto Lehtinen Innoparkista.

Rautaruukin Kalajoen yksikkö uhan alla

Ruukki aloittaa lomautuksia ja irtisanomisia koskevat yt-neuvottelut. Neuvottelujen piirissä on Kalajoella 66 ihmistä.

Ruukki ja Komas muodostivat Fortacon

Komasin ja Ruukki Engineerin yksiköt yhdistyvät uudeksi Fortaco -nimiseksi yhtiöksi. Yhdistyvien yksiköiden työntekijät siirtyvät uuteen yhtiöön vanhoina työntekijöinä. Uudella yrityksellä on Euroopassa 2600 työntekijää.

Työt loppuvat yhdeksältä Peräseinäjoen Ruukilla

Yhdeksän henkilöt tehtävät loppuvat Ruukki Constructionin Peräseinäjoen tehtaalla. Osa vähennyksistä toteutuu eläkejärjestelyin. Lisäksi ensi vuonna voi olla luvassa lomautuksia.

Ruukki lomauttaa

Rautaruukki lomauttaa väkeään Raahessa ja Seinäjoella.

Ruukin tehostuskuuri jatkuu

Ruukki Construction aloittaa yt-neuvottelut. Rakentamisen liiketoiminnan työpaikkoja aiotaan vähentää Vimpelin ja Alajärven tehtailla, sekä myyntiorganisaatioissa eri puolilla Suomea.

Ruukki aloittaa yt-neuvottelut

Ruukki aloittaa yt-neuvottelut Raahen ja Seinäjoen henkilöstön lomautuksista. Raahessa neuvottelut koskevat 64 henkilöä.

Ruukki aloittaa yt-neuvottelut Seinäjoella

Ruukki Metalsin yhteistoimintaneuvottelut koskevat lomautuksia ja niiden piirissä on Seinäjoella 166 henkilöä. Lomautukset ajoittuvat tämän vuoden loppuun ja ensi vuoden alkuun.

Ruukkiasuntojen myynti varmistui viimein

Raaseporin kaupunki ja yrittäjä Olli Muurainen ovat viimein päässeet sopuun Billnäsin ja Fiskarsin ruukkiasuntojen kaupasta. Osapuolet ovat hieroneet kaupan yksityiskohtia kuukausien ajan.

Komas ja Ruukki yhdistivät voimansa

Uuden konepajateollisuudessa toimivan yhtiön nimeksi tulee Fortaco. Pohjalaisista yksiköistä uuteen yhtiöön siirtyvät Komasin Kurikan ja Härmän yksiköt sekä Ruukki Engineeringistä Kurikan ja Sepänkylän yksiköt.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle