Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kadonnut rajapyykki maksaa maanomistajalle satoja euroja – moni luottaa rekisterikarttaan, vaikka rajojen sijainti voi heittää metreillä

Suomi on rajapyykkien maa, mutta joka neljännen sijainnista ei ole tarkkaa tietoa. Rajapyykit ovat tärkeitä, sillä ne kertovat sen, missä kiinteistön raja kulkee. Maanmittauslaitos kokeilee, voisiko tietoja tarkentaa pelin avulla.

Rakennustyömailla törmätään aiempaa useammin muinaisjäännöksiin – ja sillä voi olla vaikutusta siihen, kuinka syvälle asukas saa pihallaan kaivella

Keravan tulevalla asuntomessualueella pohjatyöt on tällä viikolla aloitettu arkeologisilla kaivauksilla. Maan alta paljastunut tulisija vahvisti, että nyt kaavoitetulla omakotitontilla on asuttu jo 500 vuotta sitten.

Vuokatin elokuvakeskus etenee suunnitellusti, vaikka sitä varten varatun tontin kauppakirjan seisoo edelleen kunnan pöydällä

Vuokatin kansainvälisiin elokuvatuotantoihin varatun tontin kauppakirja hyväksyttiin viime vuoden loppupuolella Sotkamon kunnanhallituksessa. Kauppakirjaa ei vielä ole allekirjoitettu. Alueella tehdään kunnallistekniikkaa asemakaavan mukaisesti.

Olisitko valmis vuokraamaan mökkitontin 10 000 euron vuosihintaan? Tonttien hintahaitari on laaja, ja viime vuosina hinnat ovat nousseet

Kesämökkien kauppa on vilkastunut, mutta tontin hinta voi yllättää. Vuokrasopimusajat ovat pitkiä, ja vuokra voi nousta reilusti, kun sopimusta aletaan uusia. Yleensä vuokraajat ostavatkin tontin omakseen, kun ovat keränneet varallisuutta.

Rovaniemen kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavamuutokset – uusia tontteja Saarenkolmioon ja Vartioniemeen

Rautatieaseman lähelle Siljotielle on tarkoitus rakentaa neljä kuusikerroksista asuinrakennusta vanhan oppilaitosrakennuksen tilalle.

Vaasassa pulaa omakotitalotonteista kaupunkialueella – samaan aikaan Vähäkyrö tarjoaa tontteja euron neliöhintaan

Vaasassa on kaupunkialueella tarjolla tällä hetkellä ainoastaan tusinan verran tontteja. Vähäkyrö aloitti omakotitalotonttikampanjan keväällä, jonka avulla on tarkoitu ssaada myytyä parikymmentä tonttia. Osa tonteista myytävänä jopa 500 eurolla.

Poliisi epäilee vihreiden pormestariehdokasta Anni Sinnemäkeä virkarikoksesta tutun näyttelijän paritalohankkeessa

Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestaria Anni Sinnemäkeä (vihr.) epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Meilahden huvila-alueen asukkaat tekivät poliisille tutkintapyynnön Sinnemäen takavuosien toimista alueen poikkeamislupapäätöksessä.

Kurtturuusun hävittämisellä pihapiiristä alkaa olla kiire: Tontinomistajalle urakka voi maksaa tuhansia euroja – näin poistat haittakasvit itse

Kurtturuusun hävittäminen tonteilta ja kadunvarsilta täyttää urakoitsijoiden tilauskirjoja. Tontin omistajalle noin 200–300 neliön hävitystyö voi maksaa jopa kymmeniä tuhansia euroja. Kurtturuusun kasvatuskielto astuu voimaan alle vuoden kuluttua. Katso videolta miten pensaat voi tuhota myös kotikonstein.

KUMEKO Group rakentaa Nokian Kolmenkulmaan uuden terminaalin

Nokian Kolmenkulman yritysalueelle valmistui tämän vuoden alussa 30 hehtaaria uusia yritystontteja valtateiden risteykseen. Alueen ensimmäisen vaiheen viimisetkin tontit vuokrattiin viime vuoden aikana ja KUMEKO on ensimmäinen, joka asettuu uudelle alueelle.

Maaherrankadulle voisi tulla kaksikerroksinen rivitalo – Lappeenranta esittelee suunnitelmia ensi viikolla

Urheilukadun ja Maaherrankadun kulmaan soviteltiin aiemmin nelikerroksista kerrostaloa, mutta kaupunginhallitus palautti asian uudelleen valmisteltavaksi.

Kymijoen rantaan ehdotetaan useita kymmeniä uusia tontteja omakotitaloille Kouvolassa – luvassa myös uusia tontteja loma-asumiseen

Kymijoen varteen kaavaillaan uusia rakennuspaikkoja sekä ympärivuotiseen että loma-asumiseen. Uudet rakennuspaikat ovat tällä hetkellä yksityisessä omistuksessa, ja maanomistajat voivat itse päättää omien tonttiensa myynnistä rakennuskäyttöön.

Estävätkö suofutiksen MM-kisat Hyrynsalmea uppoamasta taloussilmäkkeeseen? Kuuntele Kuntarundin vaalikeskustelu Yle Areenasta

Hyrynsalmella on vahva usko Ukkohallan matkailukeskukseen, joka on houkutellut mukavasti yksityistä liiketoimintaa. Rantatonteista kaavaillaan kunnan elinvoiman lisääjää suopotkupallon ja tuulivoimaloiden lisäksi.

Mustasaaren hevosurheilukeskuksen alueen ennakkomarkkinointi alkanut

Mikäli varauksia tehdään riittävä määrä, alkaa teiden, vesi- ja viemäriyhteyksien rakentaminen tämän vuoden aikana.

Yksityinen tonttipörssi täydentää Porin tonttitarjontaa

Tontinomistajat voivat ilmoittaa myynnissä olevista tonteista maksuttomasti Porin kaupungin nettisivuilla.

Lahti haluaisi ostaa keskussairaalan tontin

Keskussairaalankatu 7:ssä sijaitsevasta maa-alueesta päätettiin tehdä ostotarjous.

Akkumateriaalitehtaan suunnittelu Kotkaan nytkähti jälleen eteenpäin – valtuusto hyväksyi esisopimuksen ja 6 miljoonan euron lisärahan

Kotkan Keltakalliossa sijaitsevalle tontille kaavaillaan litiumioniakkujen katodimateriaalia valmistavaa tehdasta.

Luottaako Vesilahti liiaksi omakotitontteihin asukkaiden houkuttelussa? Ehdokkaiden mielipiteet jakautuivat Ylen vaalikoneessa

Osa Vesilahden kuntavaaliehdokkaista katsoo, että kunta on keskittynyt liiaksi omakotitalotonttien kaavoittamiseen. Toisten mielestä kuntaan pitää tulevaisuudessakin houkutella ensisijaisesti pientaloasukkaita.

Omakotitalorakentaminen on Rovaniemellä yhä suositumpaa – rakennuslupien määrä kasvussa

Erityisesti Vennivaaran alue kiinnostaa nyt omakotitalorakentajia.

Lakritsin kysyntä räjähti käsiin, ja lakutehtailija tarvitsee tuplasti isomman tehtaan pikaisesti: "Tämä alkaa mennä ihan mahdottomaksi"

Kouvolan Lakritsin nykyinen tehdas on jäänyt pieneksi. Nyt sille etsitään isompia tiloja, ja lakutehtailija etsii tehtaalle uutta paikkaa. Hän kertoo, että yhteydenottoja on tullut noin 40 kaupungista.

Korona kuumensi vanhojen omakotitalojen kaupan – talvella kasvua lähes viidennes

Hinnat kohosivat tammi-maaliskuussa koko maassa 7,6 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta. Nousu oli voimakkainta alle 60 000 asukkaan kunnissa. Tonttien hinnat laskivat loppuvuoteen verrattuna.

Tunturitonttien kysyntä on niin kiivasta, että osa tekee kaupat sokkona – rakennustarkastaja: "Lumien sulaessa tulevat katsomaan mitä tuli ostettua"

Rakennusalan ammattilaiset uhkaavat loppua kesken, kun suomalaiset ryhtyivät rakennuttamaan tunturimökkejä. Työtila ja nopea nettiyhteys on nyt yhtä tärkeä kuin suksivarasto.

Lakimuutoksen piti helpottaa seurakuntien kiinteistökauppoja, mutta sen voimaantulo on auki – Jyväskylän seurakunnalla neliöitä on kymmenen Eduskuntatalon verran

Seurakunnan kiinteistöjen myyntiä hidastavat päätöksenteon mutkikkuus ja rakennusten suojelumääräykset. Jyväskylän seurakunta aloitti jo kymmenisen vuotta sitten mittavasta kiinteistömassastaan luopumisen. Kiinteistökauppoja on yritetty vauhdittaa kytkemällä suojeltujen rakennusten kanssa samaan kauppaan runsaasti rakennusoikeutta.

Uuden akkumateriaalitehtaan suunnittelu Kotkaan etenee – kaupunki varautuu tehtaan tuloon yli 6 miljoonan lisätalousarviolla

Suomen Malminjalostus suunnittelee avaavansa Suomeen kaksi uutta akkumateriaalitehdasta, jotka valmistaisivat muun muassa sähköautojen litium-akuissa tarvittavia materiaaleja. Yhtenä vaihtoehtona tehtaiden sijaintipaikaksi on Kotka.

Vaasan kaupunki huutokauppaa rakennuksia Klemettilästä

Huutokaupassa on kaksi päärakennusta ja yksi ulkorakennus Klemettilän kaupunginosasta. Huutokauppa on auki kesäkuun 10. päivään saakka.

Tuore kysely: Kaivostoiminta ei ole tuonut lisää asukkaita Sodankylään –  väestönkasvun esteenä pidetään asuntopulaa

Tuoreen Lapin yliopiston tekemän kyselytutkimuksen mukaan suuri osa kuntalaisista pitää vuokrien ja omistusasuntojen hintoja korkeina ja asuntojen sekä tonttien saatavuutta huonona, mikä on rajoittanut esimerkiksi kaivosten työntekijöiden asettumista paikkakunnalle.

Uhanalaiset persianlampaat saivat kodin kaupungin hienoimmalta rantatontilta – Korkeasaari avasi ovensa viiden kuukauden tauon jälkeen

Korkeasaaren eläintarhan ulkotilat avautuivat viiden kuukauden tauon jälkeen. Trooppiset talot pidetään toistaiseksi suljettuina. Korkeasaaren asiakasmäärää säännöstellään edelleen, ja vierailemaan pääsee ainoastaan ennakkoilmoittautumisella. 

Nokia muutti hakuehtoja omakotitonttien arvonnassa

Nokian kaupunki luovuttaa suositun Harjuniityn alueelta 40 omakotitonttia. Viime vuonna useita jaossa olleista tonteista päätyi rakennuttajille, joilla oli samaan aikaan myynnissä valmistuneita tai valmistuvia taloja.

Naantalin asuntomessualueen kaikki tontit on varattu – kovin kisa käytiin edullisimmista tonteista

Naantalissa Lounatuulen alueella järjestetään asuntomessut kesällä 2022.

Vähäkyrö kampanjoi omakotitalojen tontteja euron neliöhintaan

Kampanja kestää vuoden loppuun saakka.

Omakotitalorakentamisen suosio laskenut jyrkästi Päijät-Hämeessä

Maakunnassa myönnettiin viime vuonna rakennuslupa vajaalle 150 omakotitalolle.

Edes jumalten mukaan nimetyt rantatontit eivät houkutelleet ostajia – omakotirakentamisen suosio on romahtanut 10 vuodessa

Väestöään menettävät kunnat käyvät kovaa kisaa uusista asukkaista. Komeita rantatontteja kaavoitetaan tulijoille houkuttimeksi.

Keminmaan yrityspuisto on pian valmiina yritysten rakennustöille

Asiasta kiinnostuneet voivat osallistua tänään järjestettävään verkkotilaisuuteen.

Kangasalan Lamminrahkan tontit kiinnostavat

35 vapaasta tontista jätettiin 240 hakemusta.

Tampereen pientonttitarjonta painottuu etelään ja itään

Omakotitalon paikkoja suunnitellaan erityisesti Hervantajärven, Västinginmäen ja Ojalan uudisalueille.

Tonttikauppa käy E18-tien varressa reilun 5 000 asukkaan Pyhtäällä – Emma Jylölle Uudenmaan sulku oli viimeinen niitti

Emma Jylö muuttaa miehensä ja koiransa kanssa Pyhtäälle. Tontti on jo hankittu ja taloa rakennetaan tänä vuonna.

Kuopion tonttivuokrat nousevat, mutta suurimpiin korotuksiin saa tuntuvan alennuksen useiksi vuosiksi

Kaupunkirakennelautakunta päätti vuokrien korotuksista keskiviikkona.

Oulu haluaa kirkastaa yritysilmettään ja tavoittelee moottoritien varteen uusia liikealueita

Oululla on parannettavaa yritysimagossaan, johon haetaan kohennusta uudesta yritysmyönteinen Oulu -ohjelmasta.

Jyväskylä lyömässä hintalappua Satamankärjen saunatontille - vuosivuokra on vähän alle 11 000 euroa

Kaupunkirakennelautakunta käsittelee Jyväskylän Lutakon Satamankärjen tontin rakennusoikeuden hintaa kokouksessaan tänään.

Kunnat aktivoituvat tonttitarjonnassaan - Ilmajoella kauppa käy jo vilkkaasti

Ilmajoki on sopinut alkuvuonna jo yli kymmenestä omakotitonttikaupasta eri puolilta kuntaa.

Raision uudet omakotitalotontit kiinnostivat rakentajia

Eniten varauksia tehtiin Kuuanlaaksossa, jossa tonteista varattiin yli puolet.

“Onhan se ikävää, jos omalle pihalle ei aurinko enää paista” – omakotialueen kylkeen suunnitellut tornitalot yllättivät espoolaisen naapuruston

Espoo haluaa länsimetron tulevalle päätepysäkille tiiviin asuinalueen työpaikkoineen, missä voi elää ilman autoa.

Iisalmen Marjahakaan tulossa liikennekaasun tankkausasema

Tankkausasemia rakentava Wega Fuels hakee asemalle tonttia Iisalmen kaupungilta.

Ari Helminen yritti saada 10 vuoden ajan luvan rakentaa omakotitalon – kertomus unelmasta, joka jumitti Pispalan asemakaavan Tampereella

Pispalan asemakaavaa on sorvattu pian 15 vuoden ajan. Nyt kaava on jumissa, eikä kukaan tiedä mitä asiassa seuraavaksi tapahtuu.

Jämsä on aloittamassa tonttien hurjan alennusmyynnin: lähtöhinta 1€/m2

Jämsällä on omistuksessa kesämökki, yritys- ja teollisuustontteja, jotka eivät ole menneet kaupaksi toivotulla tavalla.

Mikkelin kaupunki on ostamassa keskussairaalan tontin Essotelta

Kauppaa perustellaan kaupunginhallituksen kokouksen esityslistalla sillä, että maanomistus halutaan säilyttää kaupungin omistuksessa.

Rovaniemen kaupunginhallitus sijoittaa 19,4 miljoonaa korkorahastoihin

Sijoitusten varat on tarkoitus sijoittaa uudelleen pitkäaikaisesti sijoitusohjeiden hyväksymisen jälkeen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle