Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ylen kolumnisti Emmi Nuorgam studiokuvassa.

Emmi Nuorgamin kolumni: Millainen maisema sinun ikkunastasi avautuu?

Katselen iltaisin maisemakuvia ihmisten ikkunoista ja mietin, miten onnellisuuden raaka-aineet ovat hyvin samanlaisia joka puolella maailmaa, pohtii Nuorgam.

aivotutkija Katri Saarikivi, Helsinki, 10.10.2018

Katri Saarikiven kolumni: Ottaisitko poliitikon pelkän vaalimainoksen perusteella teille töihin?

Vaalimainonta tähtää erojen korostamiseen ja me-vastaan-te -asetelmien vahvistamiseen, koska sillä saa tutkitusti eniten huomiota, kirjoittaa Saarikivi.

Hanne Miettinen ja Mari Piirainen rullaamassa mattoja säilytystä varten.

Mikkelin ryhmäperhepäiväkodit sulkevat ovensa – perhepäivähoitaja ”Siinä joutuu pieni ihminen paljon venymään”

Mikkelin ryhmäperhepäiväkodit Vaahteramäki ja Peipposet lakkautetaan säästösyistä.

Karhu kävelee syksyisellä suolla.

Kuhmossa kysellään kuntalaisten mielipiteitä suurpedoista: paikallisten ääni on jäänyt pieneksi Kuhmoon liittyvässä keskustelussa

Kuhmon kaupunki perusti alkuvuodesta suurpetotyöryhmän pohtimaan alueen suurpetopolitiikkaan liittyviä kysymyksiä.

Tiekyltti Hyrynsalmella.

Hyrynsalmella ollaan huolissaan päihteiden käytöstä: kunnanjohtaja kertoo, että ihmiset kokevat tietyt tilanteet uhkaaviksi

Kuntalaiset ovat tuoneet ilmi havaintoja käyttäjistä ja käyttöön liittyvistä lieveilmiöistä. Aihetta on käsitelty muun muassa sosiaalisessa mediassa ja paikallislehdissä loppusyksyn aikana.

SDP:n logo vaaliteltassa.

Mikkelin SDP:n valtuustoryhmä hajosi – puheenjohtaja Arto Seppälä: "Ei ollut muuta vaihtoehtoa"

Mikkelin valtuustossa on kuhissut pitkin vuotta. Nyt osa SDP:n valtuutetuista on eronnut valtuustoryhmästä ja perustanut oman, Mikkelin Puolesta SDP-ryhmänsä.

Valkoiset sireenit kukkivat komeasti, kuvassa myös nokkosperhonen.

Nuorisokeskus Piispalassa on järjestetty leirikouluja vilkkaammin kuin ennen koronapandemiaa – johtaja: "Venäläisten peruuntuneiden jääryhmien tilalle on tulossa suomalaisia"

Piispalassa Kannonkoskella on tänä keväänä järjestetty leirikouluja kaikkiaan 130, kun kolme vuotta sitten leirikouluja oli keväällä ja syksyllä yhteensä 110.

Rovaniemen seurakuntakeskus

Rovaniemen seurakunnan talous on parantunut – jäsenkato kuitenkin uhkaa tulevaisuudessa

Rovaniemen evankelis-luterilaisen seurakunnan kirkkoneuvosto perusti 2020 talouden tasapainotustyöryhmän. Nyt seurakunnassa ollaan laittamassa työryhmän ehdotuksia käytäntöön.

Lahtelaiset ammattikorkeakouluopiskelijat Anna Salonen, Nooa Kopanen ja Niklas Tommola.

Ryhmätyön merkitys on kasvanut AMK:ssa, mutta ärsyttävät lusmuilijat ja taidottomat opettajat kuormittavat – näin saat ryhmätöistä eniten irti

Kolme AMK-opiskelijaa kertoo kokemuksensa ryhmätöistä. Ne kuormittavat enemmän kuin yksilötehtävät, vaikka opettavatkin paljon. Muiden ryhmäläisten laiskotteluun on usein vaikea puuttua.

Seteleitä lompakossa.

Jos epäilet syrjintää työpaikalla, saat pyytää työkaverin palkkatiedot, ehdottaa työryhmä – työnantajat tyrmistyivät

Valtiovarainministeriön Valtion työmarkkinalaitos kritisoi sosiaali- ja terveysministeriön erimielisen työryhmän loppuraporttia. VM:n mukaan palkka-avoimuus menee nyt eri tahdissa EU:n kanssa.

Näöntarkastus silmälääkärin vastaanotolla.

Yksityislääkärikäynneistä saanee Kela-korvausta jatkossakin – poliittinen vääntö monikanavarahoituksesta loppusuoralla

Monikanavarahoitusta käsittelevän parlamentaarisen työryhmän kipupisteeksi on muodostunut kiista yksityisen sairaanhoidon Kela-korvausten kohtalosta.

Kolumnisti Auli Viitala

Auli Viitalan kolumni: Köyhät kutsuivat kansanedustajat yhteiseen pöytään

Kaikille kansanedustajille lähetettiin kutsu tapaamaan köyhiä ihmisiä. Paikalle tulivat vain ne harvat, jotka ovat jo valmiiksi perehtyneimpiä asiaan. Pelottaako kohtaaminen? kysyy Viitala. 

Palosaaren ala-aste ( Koulussa toimii vanhan vaasan ala-aste )

Vaasassa Palosaaren koulu valjastetaan päiväkotikäyttöön – peruskorjauksen kustannusarvio 5,3 miljoonaa euroa

Seitsemän päiväkotiryhmää muuttaa Palosaaren koulun tiloihin vuoden 2024 alussa. Vaasan kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi suunnitelman, jossa Palosaaren päiväkoti puretaan ja koulu peruskorjataan.

Seteleitä lompakossa.

Analyysi: Rahasta puhuminen on työpaikoilla hankalaa – eivätkä työntekijät ja työnantajat ole löytäneet yhteistä näkemystä vuosien yrittämisestä huolimatta

Palkka-avoimuustyöryhmän työ on taas jäämässä erimieliseksi. Työntekijäpuoli haluaa lisätä palkkojen avoimuutta, työnantajapuolen mielestä kyse on urkinnasta, kirjoittaa taloustoimittaja Heikki Valkama.

Leluja hiekalla.

Kokkolan Kirkonmäelle suunnitellaan uutta päiväkotia

10-ryhmäinen päiväkoti korvaisi myös Kiviniityn ja Tervanpolttajan päiväkodin.

Etelä-Pohjanmaan vaakuna "Kolme kärppää"

Neljä maakuntajohtajaksi hakenutta haastatellaan

Etelä-Pohjanmaan maakuntajohtajan haku etenee haastatteluihin. Neljä hakijaa haastatellaan. Uusi maakuntajohtaja on selvillä joulukuussa.

Vasemmalla kuvassa OAMKin opiskelija Sonja Valtonen sekä OHJY-hankkeen projektipääliikkö Leea Naamanka.

OAMK aloitti hyvinvointikokeilun yli sadalle opiskelijalle – opintoasioita ja jaksamista pohditaan massaluentojen sijaan pienryhmissä

Pienryhmissä saadaan esimerkiksi koko opiskelijaryhmän tapaamisia paremmin puhe kulkemaan, ja samalla opiskelijat saavat toisiltaan vertaistukea.

Peltolan asuinalueen asemakaavaluonnos

"Lainvalmisteluprosessi on ollut erikoinen" – poliittiseen umpisolmuun ajautuneen kaavoituslain valmistelulle sataa kritiikkiä

Maankäyttö- ja rakennuslain uudistaminen ajautui poliittiseen umpisolmuun ja lausuntokierrokselle lähteneen lakiesityksen valmistelu saa kritiikkiä. Taustalla kytee myös vihreiden ja keskustan kiista lakiesityksen painotuksista.

Kolarin kyläraitti.

Sitoutumattomien rooli Lapin kunnanvaltuustoissa kasvaa. Tutkija uskoo päätöksenteon ennakoimattomuuden lisääntyvän

Noin kolmasosassa Lapin kunnista sitoutumattomilla ryhmillä on merkittävän kokoinen valtuustoryhmä. Kolarissa ja Pelkosenniemellä enemmistö valtuutetuista on sitoutumattomia.

Lahtelaiset valtuutetut istuvat maskit päässään ensimmäisessä valtuuston kokouksessa Sibeliustalolla

Lahden valtuusto aloitti poikkeuksellisen kireissä tunnelmissa – muut syyttävät kolmea isointa puoluetta epäreilusta vallan kahmimisesta

Lahden valtuusto jakoi maanantaina luottamuspaikat yksimielisesti, mutta tapa, jolla luottamuspaikkaneuvottelut hoidettiin, sai täyslaidallisen valtuuston pienemmiltä ryhmiltä. Kolme suurinta ryhmää muutti hallintosääntöä ilman yhteisiä neuvotteluja.

Nousiaisten vaakuna.

Nousiaisten luottamuspaikkajako pitkänkaavan mukaan

Valtuusto päätyi suhteelliseen vaaliin, kun ryhmät eivät löytäneet yksimielisyytta paikkajaosta. 

Henkilö makaa sohvalla ja katsoo puhelinta. Puhelimen näytöllä näkyy sosiaalisen media applikaatioita.

Sosiaalisessa mediassa kampanjoidaan nuorten koronarokotuksia vastaan – Rokotetutkimuskeskuksen Rämet tyrmää: Oikeastaan kaikki tieto harhaanjohtavaa

Rokotetutkimuskeskuksen johtajan Mika Rämetin mukaan sosiaalisessa mediassa leviävät Pelastetaan lapset -sivuston koronarokotteita koskevat väitteet ovat joko tahattomasti tai tahallisesti virheellisiä ja harhaanjohtavia.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen saapui Säätytalolle.

Culture minister: State should treat gambling monopoly revenues like alcohol profits

A decline in Veikkaus revenues is hurting its beneficiaries in the fields of culture, sports, science, and youth work as well as social welfare and health.

Lahden valtuusto Sibeliustalossa maaliskuussa 2020

Lahden uuden valtuuston luottamuspaikkojen jaosta ensimmäinen kiistakapula – valtuustoryhmät jakautuivat jo kahdeksi vaaliliitoksi

Isot ja pienet valtuustoryhmät ovat muodostaneet omat vaaliliittonsa, joiden näkemykset poikkeavat täysin toisistaan. Yhteisten neuvottelujen jatkamisesta ei ole tietoa.

Personer demonstrerar med att sitta på bilvägen.

Climate demonstration set to continue into weekend

The climate demonstration that has blocked Helsinki’s main thoroughfare since Thursday continued into a second day.

Evon alueella sijaitseva Haukijärvi.

Evon tiedekansallispuistoa valmistelevan työryhmän rivit repeilevät – paikalliset toimijat eroavat työryhmästä

Maanomistajia, maa- ja metsätalouden harjoittajia sekä metsästäjiä edustavat toimijat eroavat Evon tiedekansallispuistohankkeen työryhmästä. Toimijat ovat tyytymättömiä kansallispuistohankkeen valmisteluprosessiin kokonaisuutena samoin kuin itse työryhmätyöhön.

Avoin Sysmä -ryhmän valtuustoon päässeet jäsenet tuulettavat iloisina.

Kuntavaalit sai sitoutumattomat juhlimaan – Sysmään valittu 18-vuotias Nette Rimpioja: "Minulla ei ole vanhoja taakkoja kuntapolitiikassa"

Sitoutumattomat onnistuivat saamaan valtuustopaikkoja perinteisiltä puolueilta monissa kunnissa. Useassa Hämeen kunnassa valtuustoon nousi aivan uusia ryhmiä. Nuori valtuutettu toivoo, että uudet ihmiset muuttavat tapaa tehdä päätöksiä.

Äänestyspaikka Kittilässä

Sitoutumattomat rynnistivät vaalivoittoon Lapissa – politiikantutkija: Kertoo pettymyksestä perinteisten puolueiden politiikkaan

Kuntavaaleista näyttää tulevan protestivaali Lapissa, sillä sitoutumattomat ovat kahmineet ääniä eri puolilla Lappia.

Vaasan taidehalli sijaitsee kaupungintalon tiloissa.

Vaasan taidehallin vuoden 2022 näyttelyt on valittu – kaupungin kulttuuripalvelut mukana valinnassa

Näyttelyihin tuli 65 hakemusta. Niistä viisi valittiin ensi vuoden näyttelyiksi taidehalliin. Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut valitsi niistä kaksi.

Soldiers of Odin -takkinen mies, joka yritti lyödä sinisten Timo Soinia, maahan kaadettuna ja kiinni otettuna Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla sunnuntaina 24. maaliskuuta.

Suspended sentence for attempted attack on Soini

The man tried to hit then-Foreign Minister Timo Soini with a plastic bottle in March 2019.

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Vaasan ammattikorkeakoulussa jännitetään pääsykokeissa tällä viikolla

Koetilaisuudet on järjestetty turvallisesti ja koronaohjeistusta noudattaen.

Studentdimission i i Brändö gymnasium.

Etelä-Pohjanmaan koronatyöryhmä on valmis luopumaan kokoontumisrajoituksista

Nyrkin suosituksen mukaan kokoontumisrajoituksista voitaisiin luopua keskiviikosta alkaen. Nyrkki suosittelee kuitenkin edelleen joitakin varotoimia. Esimerkiksi aikuisten sisäharrastuksia tulisi järjestää vain, jos turvavälit voidaan turvata. Lasten leiritoiminta tulisi järjestää pienryhmissä.

Tutkija Tuija Saresman henkilökuva.

Tutkija: Kuntapolitiikkaan pyrkivien vihaa ja kaunaa uhkuva riitely ja kampanjointi somessa on ilmiö, jota ei ole aiemmin Suomessa nähty

Koronan takia sosiaaliseen mediaan karannut kuntavaalikampanjointi on monesti provoisoivaa ja karkaa käsistä. Tutkija arvelee, että voimakkaiden tunnereaktoiden herättäminen on tarkoituksellista, koska huutamalla saa huomiota verkossa.

Vaasan yliopisto

Vaasan yliopisto pyrkii palaamaan syksyllä kampukselle, etusijalla ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat

Suuria kokoontumisia vältellään edelleen syksyllä. Muun muassa massaluennot videoidaan. Sen sijaan Vaasassa painotetaan ryhmätöiden ja muiden pienempien kokoontumisten palaamista kampukselle. Ajatuksena on taata jokaiselle mahdollisuus lähiopetukseen.

Pro Lahden Kalle Aaltonen seisoo Lahden Lanunaukiolla

Sitoutumattomia ehdokkaita ennätysmäärä Päijät-Hämeessä – liikkeitä yhdistää vahva ja itsevaltainen johtaja, sanoo tohtori

Sitoutumattomat ehdokkaat kertovat ajattelevansa itsenäisesti ja omilla aivoillaan. Usein liikkeet syntyvät yhden ihmisen ympärille. Yksilökeskeinen ilmapiiri nostaa sitoutumattomia liikkeitä, arvioi yhteiskuntatieteen tohtori.

Lapset ja nuoret palaamassa urheilukentille

Toukokuu tuo tullessaan odotettuja vapautuksia nuorten liikuntaharrastuksiin – kävimme katsomassa nuorten tunnelmia vappupäivänä

Vappupäivän treeneissä oli totuttua enemmän väkeä, kun teini-ikäisten harrastuksia koskevia koronarajoituksia on alettu purkaa asteittain. Yle Urheilu kävi seuraamassa nuorten tunnelmia, videossa äänessä Akseli Kiviranta, Laura Kontola ja Kristiina Riiali.

Läheltä

Ihan Mikkelistä -verkkopalvelulle valtakunnallinen palkinto – projektipäällikkö: "Lähtölaukaus syvemmälle yhteistyölle"

5 000 euron palkinto jaetaan tunnustuksena parhaasta yhteiskunnan kehittämiseen tähtäävästä projektista.

Pieni paikkakunta järven rannalla ja metsien ympäröimänä kesällä ilmasta kuvattuna.

Suomi jaettiin neljään osaan Kalevi Sorsa -säätiön tutkimuksessa: suurin osa Kainuusta ja Pohjois-Pohjanmaasta on taantuvaa aluetta

Parhaiten Kainuussa menee Kajaanilla ja Sotkamolla. Pohjois-Pohjanmaalla loistavat erityisesti Kempele ja Liminka.

Etelä-Savon maakuntaviirit liehuvat tuulessa.

Raportti paljastaa: Etelä-Savon kuntien näkymät surullisia

Mikkeli, Savonlinna ja Pieksämäki edustavat kaupunkialueita, joissa on havaittu sosiaalisen syrjätymisen riskejä.

Manlig minister i mörkblå kostym i sitt arbetsrum

Työryhmä vahvistaisi saamenkielistä opintietä varhaiskasvatuksesta alkaen – opetusministeri Saramo: saamenkielisen oppimateriaalin tarpeisiin on vastattava

Kiireellisimpänä pidetään koltansaamen opetuksen kehittämistä, koska se on saamen kielistä uhanalaisin.

Tuulivoimaloita Lillgrundissa, Ruotsissa.

Report: Achieving climate targets while still growing economy is possible

A researcher notes however that environmental goals cannot be reached without making changes to economic practices.

Läheltä

Inari avaa liikuntasalit, kuntosalit ja sääsuojahallin

Kansalaisopiston ja vapaa-aikatoimen ryhmätoiminta aloitetaan Inarissa maanantaina 12. huhtikuuta alkaen.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Länsiniittyyn rakentuu uusi kaksikielinen päiväkoti

Päiväkodin pitäisi valmistua vuonna 2023.

Kalevan navetta on rakennettu 1890-luvun lopulla.

Seinäjoella varttuneempi väki voi kokoontua kulttuurin äärelle verkossa K65 Perjantaitreffeillä

Kokemukset etäkulttuurituokioista mm. kotihoidossa ovat olleet Seinäjoella hyviä.

Kortelainen seisoo työmaakonttien edessä.

Poliisin uusi erikoisryhmä tutkii ihmiskauppaa ja paritusta – myös lainsäädäntöön on tulossa muutoksia, jotta uhreja voidaan auttaa paremmin

Muuhun Eurooppaan verrattuna ihmiskauppaa tutkiva erikoisryhmä on perustettu Suomeen verrattain myöhään.

Rippikoululainen kirjoittaa paperille, rukoushelmet ranteessa.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta päättää kesän rippileireistä toukokuussa

Janakkalan seurakunnassa lähdetään siitä, että kesän 2021 rippileirit järjestetään suunnitelmien mukaisesti.

Innokasta yleisöä kolumbialaisartisti J Balvinin keikall Ruisrockissa.

Kulttuurialan pitkään odottama ehdotus turvallisen festivaalikesän onnistumiseksi valmistui

Tapahtuma-alan exit-suunnitelmalla halutaan luoda uskoa festivaalikesään 2021. Koronatilanne ratkaisee lopulta sen, saadaanko ehdotus käyttöön

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle