Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Johnsonin tulevaisuus vaakalaudalla

Jo lukuisat hallinnon edustajat jättäneet tehtävänsä Boris Johnsonin hallituksessa – näin eropäätöksiä on perusteltu

Epäluottamus pääministeri Boris Johnsonia kohtaan on jäytänyt Britannian politiikan kentällä jo pidempään: konservatiivipuolue äänesti Johnsonin luottamuksesta kesäkuussa. Johnson voitti silloin äänin 211-148.

Ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston osastopäällikkö Titta Maja.

Skandaalin keskiöön joutunut Suomi pysäytti noin 70 miljoonan euron tuet YK-järjestöille – vaatii jokaisen järjestön tarkastusta ennen tuen jatkamista

Suomi on toistaiseksi keskeyttänyt maksatukset lukuisille YK-järjestöille Helsingin ohjelmatoimiston johtoa koskevan väärinkäytösepäilyn vuoksi. Ulkoministeriön arvion mukaan kyse on noin 60–70 miljoonan euron rahoituksesta loppuvuodelle.

 Angela Rayner.

Väite: Britannian pääministerin huomio herpaantuu, kun naisedustaja vilauttelee haarojaan – tutkija listasi oleelliset seikat mediamylläkästä

Britannian työväenpuolueen poliitikko joutui keskelle konservatiivisten miespoliitikkojen seksististä kommenttivyöryä. Tutkijan mukaan kyse on ennenkaikkea siitä, että Britannian poliittinen kulttuuri on vielä hyvin maskuliinista.

Ylen kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley kertoo kuinka kahlehditun naisen kohtalo on järkyttänyt kiinalaisia.

Kiinan sensuuri ei pysty vaientamaan someraivoa – kahlitusta naisesta puhutaan enemmän kuin olympialaisista

Vihaiset kansalaiset vaativat viranomaisilta vastauksia: Onko kettingillä kaulastaan kahlittu nainen ihmiskaupan ja entisen yhden lapsen politiikan aiheuttaman väestövääristymän uhri?

Cressida Dick

Skandaalit johtivat Suur-Lontoon poliisipäällikön eroon – seksismiä, rasismia ja poliisin tekemä murha

Lontoon pormestari Sadiq Khan oli sanonut, ettei hänellä ole enää luottamusta Cressida Dickin johtajuuteen. Dick on ensimmäinen Britannian suurinta poliisilaitosta johtanut nainen.

Lily James and Sebastian Stan Pamina ja Tommyna aurinkolaseissaan.

Suuttunut remonttimies varasti kassakaapin ja löysi Pamela Andersonin ja Tommy Leen seksivideon – uusi sarja 90-luvun jättiskandaalista jakaa mielipiteet

Uusi sarja käsittelee muun muassa sitä, miten paljon pahempi seksivideokohu oli Pamela Andersonille kuin Tommy Leelle. Anderson ei olisi toivonut tapahtumista draamasarjaa.

Boris Johnson pyysi anteeksi kosteita henkilöstöjuhlia

Britannian pääministeri Boris Johnson pyysi anteeksi korona-ajan juhlia – "Tiedän, ettei se riitä"

Tuoreen raportin mukaan Downing Streetin juhlinta ei ollut hyväksyttävää. Raportin uusi versio on lyhennelmä, koska poliisi tuli tutkimuksineen väliin.

Boris Johnson parlamentissa.

Kosteat koronajuhlat koitumassa kalliiksi – Britannian pääministerin Boris Johnsonin ura vaakalaudalla

Boris Johnson pyysi parlamentilta anteeksi rikottuaan itse hallituksensa määräämiä koronarajoituksia. Oppositio vaatii pääministerin eroa ja tyytymättömyys kasvaa myös omissa riveissä.

Mänttä-Vilppulan Sassin alueen lentopaikka

Mänttä-Vilppula tyytyy kohuttua lentokaupunkihanketta koskevaan oikeuden ratkaisuun

Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi Mänttä-Vilppulan kaupunginvaltuuston päätöksen sopimuksesta italialaisten rahoittajien kanssa. Rahoittajat olivat itse jo aiemmin vetäytyneet hankkeesta.

Jani Kaaro

Jani Kaaron kolumni: Miten pyhät arvot estävät meitä keskustelemasta?

Woke-kulttuuri on helikopterivanhemmuutta hauraiksi väitetyille vähemmistöille, pohtii Kaaro.

Perttu Kauppinen ja Jouko Jokinen.

Lihakohu, Marinin some ja Afrikantähti -keskustelu? Ylen päätoimittaja Jokinen: "Ne ovat hattarauutisia – hampaita viiltelee ja harmittaa"

Ylen mediaohjelma Viimeisessä sanassa keskusteltiin siitä, onko kansaa puhuttava aihe automaattisesti uutinen ja jääkö tällöin jotain yhteiskunnallisesti merkittävää kertomatta?

Annika Schleu tävlar i modern femkamp.

Viisiottelun suomalaisurheilijoilta avoin kirje lajiliitolle – vetoavat ratsastuksen puolesta

Nykyaikaisen 5-ottelun suomalaiset kärkiurheilijat eivät hyväksy ratsastuksen poistamista lajista. Urheilijat vetoavat kotimaista lajiliittoa toimimaan asiassa.

Sanna Marin (vas) ja  Annika Saarikko eduskunnassa.

Analyysi: SDP notkahti kannatusmittauksessa, kun kohuihin kyllästyneet boomerit liikahtivat demareista vihreisiin

Puolueiden kannatus saattaa vaihdella päivän kohujen mukaan. Mutta kahden päähallituspuolueen – SDP:n ja keskustan – keskinäinen ärhentely näyttää tympivän suurten ikäluokkien edustajia eli boomereita kuukaudesta toiseen.

Brad Lambert pomputtaa kiekkoa.

Suomi-kiekon huippulupaus Brad Lambert, 17, putosi Nuorista Leijonista, asiantuntija kritisoi isän liian suurta roolia taustalla – "Ährääminen on mennyt yli"

Nuorten Leijonien ulkopuolelle jääneen Brad Lambertin alkukausi on ollut vaisu. Yle Urheilun asiantuntijan Topi Nättisen mukaan taustajoukkojen häärääminen huippulupauksen taustalla on mennyt jo yli.

Ruotsalainen kirjailija Camilla Läckberg istuu sohvalla.

Dekkarikuningatar Camilla Läckberg Ruotsin akatemian #metoo-skandaalista: "Akatemia ei ole tehnyt tarpeeksi asian korjaamiseksi"

Camilla Läckberg on lyönyt kirjailijana hynttyyt yhteen ruotsalaisen mentalistin kanssa. Helsingin kirjamessuilla vieraillut dekkaristi arvostelee yhä Ruotsin akatemiaa.

Nimeään Metaksi vaihtaneen Facebookin uusi tunnus.

Analyysi: Facebook muutti nimensä mutta muuttuuko yhtään mikään – Onko kaikki vain meta-tason kikkailua ja huomion siirtämistä toisaalle?

Google vaihtoi nimensä ensin, mutta sen emoyhtiö Alphabet on yhä useimmille tuntematon. Muhammad Ali ei ole Cassius Clay, mutta Facebook on jatkossakin Facebook, kirjoittaa taloustoimittaja Juha-Matti Mäntylä.

Tampereen kannen areena.

Tampereen areenan Uros-soppa saattaa koitua sen eduksi – asiantuntijat kohun vaikutuksesta areenan brändiin: "harvinainen tapaus, että rahan antaja osoittautui ongelmalliseksi"

Tampereen areena on ollut alituiseen otsikoissa, sen nimeämisestä lähtien. Markkinoinnin tutkijat arvioivat, mikälainen vaikutus kohuilla on areenan tulevaisuuteen.

Islannin pelaajat kiittävät kannattajiaan vuoden 2016 EM-kisoissa.

Islannin jalkapallon kultaisen sukupolven maine murskaantui – väkivalta- ja häirintäskandaalit ovat romahduttaneet maajoukkueen suosion ja aiheuttaneet eroryppään liitossa

Islannin miesten jalkapallomaajoukkue on nauttinut vuosien ajan yleisön suosiosta, mutta vakavat rikosepäilyt ovat viime aikoina ravistelleet maan ylpeydenaihetta. Islannin maajoukkue on tullut alas korkealta ja kovaa.

Patrice Evra päätti uransa West Hamissa keväällä 2018.

Viisi Valioliigan mestaruutta ManU:ssa voittaneelta Patrice Evralta raju paljastus – väittää opettajan käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväksi

Patrice Evran omaelämäkerta ilmestyy lokakuun lopussa. Evra antoi elämäkertaansa liittyen haastattelun The Timesille ja kertoi rajun paljastuksen.

Nainen seisoo Vaasan keskussairaalan nimikyltin edessä, vaaleat hiukset hulmuavat

Keski-Suomen kielteinen päätös kaatoi kohutun Aster-hankkeen – Marina Kinnunen: En näe, että tässä tilanteessa olisi voittajia

Paljon vastustusta herättänyt ja kalliiksi arvosteltu Aster-potilastietojärjestelmä on kaatunut lopullisesti. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto päätti perjantaina asiasta. Päätöksen myötä Aster kuopataan myös Vaasan sairaanhoitopiirissä.

Kansainvälisen valuuttarahaston johtaja Kristalina Georgieva tapasi liittokanslseri Angela Merkelin ja talousjärjestöjen edustajia Berliinissä 26. elokuuta

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtajaa uhkaa jo potkut – taustalla syytökset Kiinan suosimisesta

Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n nykyinen pääjohtaja Kristalina Georgieva voi joutua jättämään tehtävänsä. Georgieva työskenteli aiemmin Maailmanpankissa ja hänen epäillään suosineen Kiinaa pankin julkaiseman raportin tuloksissa.

Seppo Pirttikoski

Yllätyskäänne Ilmajoen kunnanjohtajan asiassa: Seppo Pirttikoski on irtisanoutunut virastaan – "En halunnut, että tämä raastava käsittely jatkuu"

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski on eronnut kunnanjohtajan virastaan. Ylen suorassa radiolähetyksessä Pirttikoski kertoi vetävänsä nyt pitkään happea ja hoitavansa terveyttään. Virkasuhde päättyy 4.1.2022.

Uros liven nimenjulkistustialisuus

Teknologiayhtiö Urosta uhkaa selvitystila tai poisto kaupparekisteristä, jos se ei toimita tilinpäätöstietoja takarajaan mennessä

Oulussa toimivalta yhtiöltä puuttuu edelleen vuoden 2019 vahvistettu tilinpäätös. Yhtiön on toimitettava puuttuvat tiedot 13. tammikuuta mennessä, tai se voidaan asettaa selvitystilaan tai poistaa kaupparekisteristä.

Margrethe Vestager tiedotustilaisuudessa, taustalla näkyy Dombrovskis.

Muistatko kiistoja herättäneen ja karille ajaneen TTIP-sopimuksen? Nyt puuhataan uutta kauppasopimusta EU:n ja USA:n välille – tästä on kyse

Kauppakumppanit palaavat neuvottelupöytään viiden vuoden tauon jälkeen. Australian sukellusvenekaupan vuoksi liittolaisilleen suivaantunut Ranska jarruttaa sopimusta – mutta välirikosta voi tulla myös neuvotteluetua EU:lle.

Aarno Laitinen Pesänlikaajat-dokumentissa

Tamminiemen pesänjakajien tekijöihin kuulunut Aarno "Loka" Laitinen on kuollut

Laitinen menehtyi lauantaina iltapäivällä pitkäaikaisen sairastelun seurauksena.

pesäpallo.

Kommentti: Superpesiksen kohujoukkue Manse PP törmäsi yllättävään ongelmaan – KPL:n pitää silti ratkaista monta kysymystä

KPL on pärjännyt finaaleissa timanttisen ulkopelinsä ansiosta, vaikka Manse PP onkin luonut enemmän tilanteita, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Simo Arkko.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Seinäjoella 25. elokuuta 2021.

Poliisi ei epäile rikosta keskustan kansanedustaja Juha Pylvään kohua herättäneessä puheessa

Perusteluiden mukaan puheessa käytetty ilmaus ”sosiaaliturvalla loisivista elintasosurffareista” ei ole sellainen lausuma, joka täyttäisi kiihottaminen kansanryhmää vastaan tunnusmerkistön.

 Fiban puheenjohtaja Hamane Niang seuraa katsomosta ottelua.

Fiban puheenjohtaja palaa tehtäväänsä, vaikka tutkimusraportti vahvistaa naispelaajien häirinnän hänen kotimaansa liitossa

Hamane Niang johti pitkään Malin koripalloliittoa, jossa tutkimusraportin mukaan häirittiin naiskoripalloilijoita

Mikrofoni Tavastia-klubin lavalla.

Äkäinen Punkstoo avasi musiikkialan silmät seksuaaliselle häirinnälle – mutta onko kohu oikeasti muuttanut mitään? Asiantuntijat kertovat

Musiikkialan seksuaalisesta häirinnästä vaiettiin pitkään, mutta kesän punkstoo-keskustelu avasi vihdoin silmät koko alan ongelmille. Anonyymisti somessa jaetut rankat kokemukset saivat alan toimijat uusimaan ohjeistuksiaan, mutta musiikkitieteen tohtorin mukaan se ei pelkästään riitä.

Vihreiden puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja Silja Keränen toivoo kannabispäätöksen synnyttävän keskustelua.

Vihreiden kannabiskannasta nousi kohu – puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja, kajaanilainen Silja Keränen toivoo rakentavaa keskustelua päihdepolitiikasta

Keränen valittiin viikonvaihteen puoluekokouksessa vihreiden puoluevaltuuston puheenjohtajaksi. Hänen mukaansa puolueen kannabiskanta syntyi äärimmäisen tiukan äänestystuloksen seurauksena.

Heinz-Christian Strache

Itävaltaa syytetään yrityksistä vaientaa hallituksen kaataja – Salaa kuvatun korruptiovideon takana olleelle etsivälle kova huumesyyte

15 ihmisoikeus- ja sananvapausjärjestöä epäilee, että etsivä Julius Hessenthalerista halutaan tehdä varoittava esimerkki. Hän oli vuonna 2019 tekemässä salaa kuvattua videota, joka johti varaliittokansleri Heinz-Christian Strachen eroon.

New Yorkin entinen kuvernööri Andrew Cuomo.

Yhdysvalloissa politiikon odotetaan olevan nuhteeton sekä virassa että yksityiselämässä – tästä syystä seksiskandaalit yleistyvät kovaa vauhtia maassa

Nykyään kaikenlaisiin poliittisiin skandaaleihin näyttää liittyvän eräänlainen paradoksi. Mitä enemmän skandaaleja syntyy, sitä harvemmin niiden takia tehtävästä tai virasta erotaan.

Venäläisen iStories-lehden työntekijät.

Venäjä jatkaa riippumattoman median vastaisia toimia – tutkivan journalismin verkkolehti nimettiin “ulkomaiseksi agentiksi”

Verkkomedia iStories on tehnyt useita paljastusjuttuja Venäjän johdon korruptiosta. “Tämä on kunnia”, sanoo iStoriesin perustaja Roman Anin

Irtisanottu Valtiontalouden tarkastusviraston VTV pääjohtaja Tytti Yli-Viikari Suomi Areenan Tekirin keskustelutilaisuudessa Helsingissä 13. heinäkuuta 2021.

Expense scandal auditor Yli-Viikari appeals sacking

Finland's top auditor had spent more than 5,000 euros on hairdressing and beauty services.

Krystsina Tsimanouskaja lähtee keskiviikkona kohti Puolaa, jossa hän toivoo voivansa aloittaa uuden elämän.

Aljaksandr Lukashenkan palveluksesta eronnut Anatoli Kotov auttaa nyt Krystsina Tsimanouskajaa pakenemaan – kertoo Ylelle olympiajuoksijan karusta tilanteesta

Valko-Venäjän urheilijaliikettä BFSS:ää edustavan Anatoli Kotovin mukaan turvallisuusviranomaiset ovat painostaneet Krystsina Tsimanouskajan sukulaisia Valko-Venäjällä.

Krystsina Tsimanouskaja Berliinin EM-kisoissa.

Valko-Venäjän urheilujohtoa kritisoinut pikajuoksija hakee turvapaikkaa Puolasta – "En aio palata Valko-Venäjälle"

Valko-Venäjän pikajuoksija Krystsina Tsimanouskajalle tarjottiin humanitaarinen viisumi Puolan suurlähetystöstä, jonne turvallisuutensa puolesta pelkäävä sprintteri matkasi kieltäydyttyään palaamasta kotiin.

Pikajuoksija Krystsina Tsimanouskaya on ajautunut konfliktiin Valko-Venäjän urheilujohdon kanssa kesken Tokion olympialaisten.

Kohun keskellä olevalle valkovenäläisurheilijalle sataa tukea Euroopasta – useat maat tarjonneet apua

Ranskan Eurooppa-ministerin mukaan poliittisen turvapaikan antaminen olisi kunnia Euroopalle. Tshekistä ja Puolasta on tarjottu Krystsina Tsimanouskajalle oleskelulupaa.

Valko-Venäjän pikajuoksijaa yritetään lähettää väkisin kotiin Tokiosta

Valko-Venäjän joukkueessa skandaali Tokion olympialaisissa – maan urheilujohtoa kritisoinut pikajuoksija yritettiin lähettää pois kisoista vastoin tahtoaan

Valko-Venäjän urheilujohtoa kovin sanoin arvostellut Krystsina Tsimanouskaja on kertonut pelkäävänsä palata kotiin. Tsimanouskajan mukaan hänet yritettiin lähettää sunnuntaina väkisin kotimaahansa kesken Tokion olympialaisten.

Alex Wilson kuvassa

Ennätyskohussa uusi käänne: Sveitsiläisen sprintterin 100 metrin sensaatioaika häivytetty tilastoista

Sveitsiläisen Alex Wilsonin 100 metrin kohuaika on poistettu tilastoista. Wilsonin Yhdysvalloissa juoksemaa aikaa 9,84 ei pidetä mahdollisena.

Kasper Hjulmand ei voinut sulattaa rangaistuspotkutuomiota.

Kentällä oli kaksi palloa, kun EM-välierän kohutuomio annettiin – Tanskan päävalmentajan huudot kaikuivat kuuroille korville: "Katkera tapa hävitä"

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand pettyi tuomareihin EM-välierässä. Hän piti itse rangaistuspotkua kevyenä ja harmistui myös siitä, ettei peliä vihelletty poikki jo aiemmin.

Sveitsin Yann Sommer tuulettaa EM-kisojen puolivälieräpaikkaa.

Tällaista maalikimaraa ei ole ennen nähty! Elä EM-kisojen hullu maanantai uudelleen sadassa sekunnissa

EM-kisoissa tehtailtiin maanantaina uskomattomat 14 maalia vain kahdessa ottelussa. Katso koko maalikimara kuvaa klikkaamalla!

Sanna Marin saapuu Pasilaan Ylen Studiotalolle.

Poliisi ei aloita esitutkintaa pääministeri Sanna Marinin kohutusta aamupalaetuudesta – virkamiehiä ei epäillä rikoksesta

Helsingin poliisilaitokselle tehtiin pääministerin käyttämästä ateriedusta kaksi rikosilmoitusta. Esiselvityksen perusteella valtioneuvoston kanslian virkamiehiä ei ole syytä epäillä rikoksesta. Poliisi ei arvioi pääministerin virkatoimien laillisuutta.

Perussuomalaisten vaalimainoksen päälle on vedetty teipit Helsingin Viipurinkadulla.

HKL boss not suspected of official misconduct in election advertising scandal

Helsinki Police will not launch an investigation into the removal of Finns Party election posters from bus stops and HKL vehicles.

Party support of may 2021.

Yle poll: NCP leads amid election campaign

Yle's poll shows minimal changes from last month's.

Photo of French toast breakfast featuring the All Points North podcast logo.

APN podcast: The Prime Minister's breakfast and foreign students in limbo

All Points North lifts the lid on the breakfastgate scandal and talks to foreign students struggling to travel to Finland.

Paavi Franciscus.

Paavi päivitti katolisen kirkon sääntöjä seksuaalisen hyväksikäytön ehkäisemiseksi – taustalla kosolti skandaaleja

Aiemmin katolisen kirkon pappeja ja hyväksikäyttötapauksista tienneitä on pakotettu jättämään virkansa vuosia tapausten jälkeen. Uusilla säännöillä yritetään nopeuttaa prosessia ja estää niin alaikäisiin kuin aikuisiinkin kohdistuvia hyväksikäyttötapauksia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle