Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kyypakkaus ei ole tehokas hoito puremaan – Fimea: Harmaalla alueella olevia myyntilupia on jonkin verran

Lääkkeen myyntiluvan voi perua vain, jos lääke on todistetusti haitallinen.

Ampiaiset kiusaavat meripäivävieraita - SPR:n vapaaehtoiset auttavat

SPR:n ensiapupäivystäjä Heli Liikkanen kehottaa turvautumaan ensiapuun, jos yhtään epäilee olevansa allerginen ampiaisen pistolle. Ensiaputeltalla on kyypakkaus ja kylmäkin auttaa ampiaisen pistoon.

Kyypakkaus avuksi ampiaisen pistoon mutta viihdekäyttö on kiellettyä

Käärmeiden ilmestyminen luontoon on yksi kesän nurjista puolista. Myrkyllisen kyyn puremaan kannattaa varustautua ennakkoon kyypakkauksella, joka on oiva apu myös ampiaisen ja mehiläisen piston aiheuttamaan reaktioon. Mihin tahansa ei pakkausta saa käyttää.

Näillä neuvoilla uusavutonkin rohkenee patikoimaan – "Luota itseesi"

Lauantai 29.8. on Suomen Retkipäivä. Tärkeintä retkelle mielivälle on luottamus siihen, että pärjää.

Ampiaiset iskivät mieheen maastopuvun läpi – "Poimuri lensi ja säntäsin sadan metrin uuden maailmanennätyksen"

Rovaniemeläinen Markku Leskinen yllättyi ikävästi marjametsällä, kun joukko ampiaisia hyökkäsi miehen kimppuun maastopuvusta välittämättä. Kaikkiaan viisi ampiaista iski piikin ihoon kankaan lävitse.

Kyyn puremia hoidettu poikkeuksellisen paljon – "Kyypakkaus ei korvaa ensihoitoa ja lääkärin arviota"

Pohjois-Karjalan keskussairaalan päivystyksessä on hoidettu tavanomaista enemmän potilaita kyykäärmeen pureman vuoksi. Valtaosa potilaista on aikuisia.

Laastari, kyypakkaus, kortisonivoide ja hiilitabletit

Kesälomalaisen lääkelaukusta löytyy apu moneen kesän pikkuvaivaan. Lääkelaukun sisällön parasta ennen -päivämäärät on syytä tarkistaa joka kesä. Kesänviettopaikan osoitteen merkitseminen näkyvälle paikalle helpottaa opastamaan apua perille hädän hetkellä.

Kyypakkaus ei riitä kyyn pureman hoitoon

Kyyn pureman jälkeen kannattaa aina lähteä lääkäriin. Kyypakkaus on hyvä ensiapu puremaan, mutta se ei riitä ainoaksi hoitokeinoksi.

Hanki mökkiapteekkiisi nämä tarvikkeet

Mökillä sattuu ja tapahtuu. Laastareiden lisäksi mökille tarvitaan ainakin kyypakkaus.

Kotilääkäri parantaa flunssan kyypakkauksella – asiantuntija tyrmää vaarallisena

Nettifoorumeilla neuvotaan, että kyypakkaus helpottaa flunssan oireita. Kyypakkauksen kortisoni saattaa kuitenkin olla elimistölle haitaksi, joten nuhanenän kannattaa ennemmin turvautua lepoon ja tulehduskipulääkkeisiin.

Punkki irtoaa parhaiten pinseteillä

Ennen vanhaan oli helppoa. Jos punkki luonnossa liikkuessa pääsi yllättämään ja iholle. Ei kun vain siveltiin voita nahkaan ja sillä selvä, punkki lähti. Sittemmin punkinpoiston konstit ja karkotteet ovat kehittyneet.

Tärkein ensiaputaito on tieto sijainnista

Kesän pienistä tapaturmista selviää kotikonsteilla, kun perusensiaputaidot ovat hallussa. Erittäin tärkeää on kuitenkin tietää esimerkiksi mökin tarkka sijainti.

Kyypakkaukset myyty monin paikoin loppuun

Apteekeissa myytävillä kyypakkauksilla on ollut tänä kesänä kova kysyntä. Joensuun seudulla apteekeista ei ole saanut kyypakkauksia parin viimeisen viikon aikana juuri ollenkaan.

Loma-ajan lääkekaappi syytä pitää kunnossa

Loma on riemun aikaa, mutta silloin myös sattuu ja tapahtuu. Siksi on parempi katsoa kuin katua ja laittaa loma-ajan lääkekaappikin kuntoon. Ammattilaisen mukaan perusvarustukseen kuuluu lähes kaikkea laastarin ja närästyslääkkeen väliltä.

Korvasieni tuntuu olevan kortilla Kainuussa

Lämmin toukokuu antoi ymmärtää, että korvasienisadosta Kainuussa voisi tulla melko hyvä. Lähempää tarkasteltuna todellisuus on kuitenkin toisenlainen. Koleat säät ja hallayöt ovat keskeyttäneet korvasienen rihmaston kasvun lähes kokonaan.

Huono myyräkesä herätti kyyharhan

Hellejakson aikana on tehty runsaasti kyyhavaintoja, ja pieneläinklinikoilla kesä on alkanut käärmeenpuremien hoitotoimilla. Helsingin yliopiston biologi Jarmo Saarikivi kuitenkin sanoo, ettei kyitä ole poikkeuksellisen paljon.

Hyönteisten puremat työllistävät terveyskeskuksia

Nopeasti lämmennyt sää on saanut hyönteiset liikkeelle. Terveyskeskuksiin on tuotu viime viikon aikana tavallista enemmän pahoista puremista kärsiviä.