Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Helsingin rautatieasema.

Katuväkivalta näyttää lisääntyneen, mutta jengien osuus kaikista rikoksista on pieni – 9 kysymystä ja vastausta katujengeistä

Rangaistusten koventaminen vaikuttaa yksinkertaiselta ratkaisulta, mutta asiantuntijoiden mukaan huomio keskustelussa pitäisi kääntää ennaltaehkäisyyn.

Nuorisokeskuksen kylttejä ulkona tolpassa Kannonkosken Piispalassa.

Ministeriö perii kannonkoskelaiselta nuorisokeskus Piispalalta lähes 200 000 euroa tukia takaisin

Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan nuorisokeskuksella ei ollut riittävästi hyväksyttäviä kustannuksia. Takaisinperintään vaikutti myös Piispalan kirjanpitotapa.

Pirkanmaan aluevaltuuston kokous.

Pirkanmaan hyvinvointialue saa nuorisovaltuuston – kaikista kunnista on mukana ainakin yksi nuori, Parkanon edustus puuttuu vielä

Hyvinvointialueen nuorisovaltuustossa on kaikkiaan 33 jäsentä ja yhtä paljon varajäseniä. Useimmat mukaan tulevista nuorista ovat myös kotikuntiensa nuorisovaltuuston jäseniä.

Nuoria nuorisotalon sohvalla. Kastanja Rissanen, Ehan Wadud, Orlana Kauppinen, Jessica Göös ja Tytti Ehrsten.

7 000 nuorelta kysyttiin, mistä he unelmoivat – tekoälyn analysoimat vastaukset yllättivät nuorisotyöntekijät

Yli 7 000 helsinkiläistä nuorta vastasi kyselyyn, jossa he kertoivat myös unelmistaan. Eniten unelmia liittyi arvosanoihin ja koulumenestykseen, mitä voi pitää yllätyksenä.

Ylen kolumnisti Emilia Uljas henkilökuvassa.

Emilia Uljaan kolumni: Puoluepoliittinen sitoutumiskammo, räyhääminen ja muita syitä miksi nuoret eivät lähde puoluepolitiikkaan

Tuhannet nuoret toimivat opiskelijapolitiikassa ja nuorisovaltuustoissa. Kun niiden jälkeen pitäisi harkita politiikassa jatkamista, into sammuu. Miksi näin on, Emilia Uljas pohtii kolumnissaan.

Vaasan marraskuussa aloittava nuorisotoimenjohtaja Mika Pietilä.

Mika Pietilä on Vaasan uusi nuorisotoimenjohtaja

Mika Pietilä on toiminut nuorisotyön parissa vuodesta 1996. Kokkolasta lähtöisin oleva Pietilä on viimeksi työskennellyt Oulussa kaupungin nuorisopalveluiden palveluksessa.

Aisha Nasir ja Hounija Randar

Nuorisotalot tyhjenivät koronan aikana, ja se huolestuttaa nyt ammattilaisia – pelko: Nuoret saattavat passivoitua vuosikausiksi kotiinsa

Helsingissä on jouduttu markkinoimaan nuorisotaloja uusille sukupolville, koska koronan jälkeen tilojen käyttö on jäänyt pieneksi. Nuorisotyön johtaja kuitenkin uskoo, että tilanne tasaantuu ajan myötä.

Huppariin pukeutunut syrjäytynyt nuori mies (selin). Anonyymi.

Etsivä nuorisotyö on saanut Aluehallintovirastolta avustusta yli puoli miljoonaa

Suurimman summan sai Vaasan etsivä nuorisotyö, jolle avustusta myönnettiin 180 000€. Suomessa valtionavustusta etsivään nuorisotyöhön myönnettiin yhteensä 15,6 miljoonaa euroa.

jalkoja ringissä

Turku puuttuu häiriökäyttäytymiseen lisäämällä ammattilaisten jalkautumista lasten ja nuorten pariin

Tiimissä on kerrallaan kaksi työparia arki-iltoina ja viikonloppuisin. Kaupunki laatii keskusta-alueelle myös turvallisuussuunnitelmaa.

Kristian Heinäaho juttelee sohvalla maalauksen ja pinkin seinän edessä.

Nuoret ympäri Suomen saavat nyt kertoa suorasanaisesti, mikä heitä ketuttaa – mieltä painavat tekemisen puute ja päihteet

Nuorille järjestetään teemailtoja, joissa kysytään mieltä harmittavia asioita. Uudenlaisissa tapahtumissa halutaan kääntää ketutus voimavaraksi. Esiin nousseita aiheita viedään eteenpäin päättäjillle.

Nuori henkilö kiipeää portaita.

Yhä useampi pirkanmaalainen nuori voi huonosti – Tule keskustelemaan ratkaisuehdotuksista asiantuntijoiden ja aluevaaliehdokkaiden kanssa kello 12

Yksi Pirkanmaan tulevan aluevaltuuston pulmista tulee olemaan nuorisopsykiatrian resursseista päättäminen. Keskustelussa kuullaan, millaisia huolia äänestäjillä ja asiantuntijoilla on ja millaisia ratkaisuja ehdokkaat tarjoavat.

Kiteen kotiseutumuseossa on osasto, jossa voi tutustua pontikankeiton saloihin.

Kotiseututyölle rahaa Joensuuhun ja Kiteelle

Suomen Kotiseutuliiton tuella tehdään ylisukupolvista työtä Joensuussa ja kestävän kehityksen kotiseututyötä Kesälahdella.

Jiri Katteluksen teollisuushalli Verstaantiellä Hattulassa

Hattulan nuorille oma kotipesä – liikuntapäällikkö: ”Jos joulukuussa jo päästäisiin uusiin tiloihin”

Hattulan uudet nuorisotilat tulevat Verstaantielle. Liikuntapäällikkö Jari Salmela lupaa, että tilojen käytöstä laaditaan nuorten kanssa säännöt ja toiminnasta keskustellaan myös naapureiden kanssa.

Riihimäen monitoimitalon tuleva tontti rautatieaseman ja Peltosaaren kerrostaloalueen välissä.

Kaupunginjohtaja esittää: Riihimäen uusi monitoimitalo rakennetaan junaradan varteen

Tarveselvityksessä vaihtoehtoja on kaikkiaan neljä. Niistä ensimmäisessä rakennus nousee junaradan varteen, ja sinne sijoittuisi alakoulu, varhaiskasvatusta, nuorisopalveluja ja opistotoimintoja.

Nuoria tekemässä polttopuita.

Yläkoululaiset laittoivat kuntoon ison leirikeskuksen – vastenmieliseltä tuntui vain vessojen pesu

Korona-aikana erilaiset lasten ja nuorten leirit ovat olleet tauolla. Syyslomaviikolla lappeenrantalaisnuorilla oli jälleen pitkän tauon jälkeen mahdollisuus päästä nauttimaan leirielämästä.

Nuoria tyttöjä kauppakeskus Triplassa.

Tyttöjen talot tukevat esimerkiksi kunniaväkivallan uhan alla eläviä – nuoret eivät saa palveluita muualta, silti Espoo lopettaa rahoituksen

Seksuaaliväkivaltaa kokeneiden tukitoiminta, pakkoavioliiton tai kunniaväkivallan uhan alla elävien ryhmä ja sateenkaarinuorten palvelut nykyisellään voivat päättyä.

Lohjan Ojamon koulu.

Alkoholia juovista ja myyvistä nuorista heräsi huoli Lohjalla – nuorisotyöntekijöitä lisätty viikonlopuiksi

Nuorisotyöntekijöitä on lisätty alueelle viikonloppuisin. Lähiviikkoina myös vanhempia on kutsuttu pohtimaan, miten aikuisten näkyvyyttä alueella voitaisiin vielä yhdessä lisätä.

Vaakuna Kontiolahden kunnantalon seinässä.

Pielisjokiseutu: Kontiolahden nuorisotila kiinni uhkailun vuoksi

Kontiolahden kirkonkylän nuorisotalo on suljettu siellä esiintyneen häiriökäyttäytymisen vuoksi, kertoo paikallislehti Pielisjokiseutu. Tilat ovat avautumassa lokakuun lopussa, kun paikalle saadaan lisää työntekijöitä.

Korian asema

Vapaaehtoiset ratkovat nuorisotilojen puutetta Kouvolassa – suunnitteilla uusi tila ja laajemmat aukioloajat

Korialla vapaaehtoiset puuhaavat uusia tiloja nuorille. Valkealassa puolestaan etsitään vapaaehtoisia pitämään auki kaupungin nuorisotiloja.

Juho Ranta-Maunuksen vielä nimetön bändi treenikämpällä.

Lasten ja nuorten unelmia todeksi: Mahdollistamo tarjoaa taloudellista tukea ja ohjausta lahtelaisnuorten haaveisiin

Lahden kulttuurisen nuorisotyön palvelut ovat avoinna kaikenlaisille unelmille, jotka tuottavat hyvinvointia.

Korian asema

Joukko kyläläisiä aikoo ratkaista ilkivaltaongelman Kouvolassa – keksivät kolme keinoa, joista yksi on kylällä kulkeva valvontapartio

Kouvolassa on herännyt huoli lasten ja nuorten ilkivallasta ja väkivaltaisesta käyttäytymisestä. Kaupungissa järjestettiin asukkaille tilaisuus, jossa haluttiin löytää ratkaisuja ongelmaan.

Kolme yläkouluikäistä nuorta henkilöä poseeraa rivissä.

Tampere panostaa nuoriin vähemmän kuin monet muut kaupungit – Euroja tarvittaisiin etenkin kauppakeskusten nuorisotyöhön

Nuoret itse haaveilevat luvallisesta hengailusta sisätiloissa ja maksuttomista harrastusmahdollisuuksista.

Wauto-matkailuauto.

Liikkuva nuorisotila tulee nyt Haminaan – matkailuautolla päästään tapaamaan nuoria myös keskustan ulkopuolella

Haminan kaupungin nuorisotyö ottaa syksyksi käyttöönsä liikkuvan nuorisotilan. Matkailuautosta nuorisotilaksi muutettu auto vie nuorisotyöntekijät sinne, missä nuoret viettävät aikaa.

Jouko lasioven ulkopuolella

Teini-iän teot sotkivat Joukon elämän vuosiksi – nyt 22-vuotias opiskelee ammattiin, mutta ilman tukea hän ei olisi päässyt jaloilleen

Nuorten syrjäytyminen saattaa lähteä liikkeelle harkitsemattomista teoista tai kiusaamisesta. Pahimmillaan osa nuorista ei pääse enää ulos asunnostaan. Tuorein hanke maaseudun nuorten auttamiseksi on lähtenyt liikkeelle Pohjois-Savossa.

Läheltä

Savonlinnan nuorisotoimen liikkuvaan työhön kaivataan lisää vapaaehtoisia – koulutusta järjestetään vielä tässä kuussa

Savonlinnan kaupungin nuorisotoimi kertoo järjestävänsä uusille vapaaehtoisille koulutusta elokuussa. W-autot ovat matkailuautoja, jotka on muokattu liikkuviksi nuorisotiloiksi. Ideana on yhteistyössä nuorisotyön ammattilaisten kanssa kohdata nuoria siellä, missä he ovat.

Jani Halme

Jani Halmeen kolumni: On ihmisoikeus elää elämä, jossa tehdään virheitä ja vääriä valintoja

Nuorisotyössä onnistumista ei saa mitata sillä, saavatko aikuiset istua bussissa tai pihakeinussa ilman että joku mölyää. Järjestyksenvalvonnan sijaan kyse on erittäin arvokkaan elämänvaiheen puolustamista,  kirjoittaa Halme.

Etualalla tulistelupaikka ja ympärillä hiiltynyttä puuta ja kaadettuja penkkejä.

Päiväkotien ja koulujen pihoilla tehty ilkivalta puhuttaa Torniossa

Paikkojen rikkominen ja sotkeminen on edelleen valitettavan yleistä niin Torniossa kuin muuallakin. Nuoriso-ohjaaja Armi Nitovuori toivoo, että tässäkin asiassa nostateltaisiin me-henkeä, jotta asioita saataisiin rakentavasti perille. Pelkkä syyttely ja tuomitseminen ei auta.

Nuori mies istuu tuolissa

Pielavesi ei aio osallistua Ylä-Savon Ankkuri-tiimin rahoitukseen

Kunnat rahoittavat nuorisotyöntekijän palkkauksen tiimiin, jossa työskentelee kaksi poliisia ja sosiaaliohjaaja. Pielavesi ei ole ollut toiminnassa mukana, eikä aio olla jatkossakaan.

Sanni Reinikainen ja Tommi Salmela Ohjaamon oven edessä.

Pyysimme nuorisotyöntekijöitä pitämään viikon ajan päiväkirjaa työstään – uupumus näkyy nuorissa kesän kynnyksellä

Kuopion Ohjaamossa hoidettiin viikon aikana yhteensä 37 nuoren asioita. Ohjaamo on niin sanottu yhden luukun palvelupiste nuorille.

Kymmenkunta lasta ja nuoriso-ohjaaja Laura Huhta seisovat Ylitornion nuorisotalon edessä.

Ylitornion nuorisotalosta tuli tärkeä kohtaamispaikka koulun jälkeen – pelastaa nuoret yksinololta ja tylsyydeltä

Ylitorniolla on poikkeuksellinen nuorisotalo, jossa lapset ja nuoret saavat ilmaisen välipalan ja voivat viettää aikaa heti koulun jälkeen.

Savonlinnan uimahalli Pikku-Saimaa

Sosterin alueella siirryttiin perustasolle – uimahalli, nuorisotilat ja kuntosalit höllentävät rajoituksia Savonlinnassa

Perustasolle siirtyminen mahdollistaa tiettyjen rajoitustoimien purkamisen. Uimahalleissa, nuorisotiloilla ja kuntosalilla ei nyt ole henkilömäärärajoituksia ja uimahallissa pääsee myös saunaan.

Pietro Saari, Janne Takala ja Nina Liuko

Nuorten pahoinvointi syvenee ja väkivallanteot raaistuvat, mikä avuksi? Ylen chatissa asiantuntijat vastasivat lukijoiden kysymyksiin

Nuorten, jopa alaikäisten väkivallanteot ovat olleet paljon otsikoissa viime aikoina. Ylen chatissa kolme asiantuntijaa vastasi lukijoiden kysymyksiin nuorten pahoinvointiin ja väkivaltaan liittyen. Keskustelu on päättynyt.

jalkoja ringissä

Lahti saa yli puoli miljoonaa euroa nuorten tukemiseen

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on myöntänyt valtionavustusta Lahden kaupungin nuorisopalveluille nuorten työpajatoimintaan 275 000 euroa ja etsivään nuorisotyöhön 240 000 euroa. Avustuksen käyttöaika on yksi vuosi.

Nuoret hengailee kauppakeskuksessa

"Puukolla ei saa roolia tai respectiä", sanoo Matti, 17 – Seurasimme kokevatko nuoret Helsingin yössä väkivaltaa

Rautatieasemalla maanantaina tapahtunut joukkotappelu ja puukotus puhuttivat nuoria lauantai-iltana.

Partiolaiset Kerttu Marttinen, 12 ja Jenna Kivisoja, 13 etsivät pihkaa puusta.

Pääseekö terapiaan ja riittääkö tukiopetusta kaikille? Tässä neljä kysymystä, joiden takia hallituksen kehysriihen pitäisi kiinnostaa nuoria

Hallitus ratkaisee lähipäivinä, kuinka paljon nuoret saavat tukiopetusta ja apua työnhakuun koronan jälkeen.

Koululainen etäopiskelee

Korona iski nykyisten seiskaluokkalaisten ikäluokkaan, joilta jäi kaikki väliin: nyt kiritään kiinni rajoituksin aidattua aikaa

Ankkuri-tiimin ammattilaiset tapaavat jatkuvasti nuoria, jotka oireilevat etäkoulun ja rajoitusten tuomia muutoksia.

Yläkoululaisia istumassa penkillä

Uusi tapa nuorison tapaamisiin Vaasassa – matkailuauto pääsee sinne missä nuoret ovat

Liikkuva nuorisotyö kohtaa nuoria siellä missä nuoret oleskelevat. Toimintaa on nyt suunniteltu tehtävän kolmesta neljään iltaa viikossa.

pelejä Vaasan nuorisotilassa

Pohjois-Pohjanmaan nuorisotilat voidaan avata – muutoin suositukset pysyvät vielä ennallaan

Museot, kirjastot ja uimahallit voisivat avautua kaikille kävijöille vaiheittain huhti-toukokuun aikana.

Yläkoululaisia istumassa penkillä

Nuopparille pääsee Seinäjoella nyt vähän isommalla porukalla – kävijämäärä nousee 20:een

Kävijämäärän nostaminen tulee voimaan huomenna ja se on voimassa huhtikuun loppuun.

Kanta-Hämeen ja Riihimäen rajakyltti Uudenmaan ja Kanta-Hämeen rajalla 3. tien varrella.

Koronaan liittyviä rajoitukset ja sulkutoimet jatkuvat Riihimäellä vappuun saakka

Päätöksen takana on kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä.

Kasvomaskiin pukeutunut henkilö seisoo bussipysäkillä.

Nuorten tyytyväisyys laski rajummin kuin koskaan ennen – yllättäen harrastusten keskeyttämisellä ei näytä olevan vaikutusta ainakaan kevään osalta

Tuoreen tutkimuksen mukaan vähiten tyytyväisiä elämäänsä ovat tytöt, korkeakouluopiskelijat, pienituloiset sekä yksin asuvat.

Nuori tyttö käyttää kännykkää Tikkurilan Dixi-kauppakeskuksessa.

Vietimme illan Tikkurilan asemalla – kuvareportaasi kertoo nuorista, jotka menettivät lähiopetuksen, harrastukset ja kohtaamispaikat

Poliisi ja järjestyksenvalvojat seurasivat perjantaina tiiviisti nuorten illanviettoa Vantaan Tikkurilassa.

Pitkän linjan vaikuttaja Liisa Jaakonsaari kertoo elämästään ja poliitikon urastaan.

Itse asiassa kuultuna: Liisa Jaakonsaari – neljä vuosikymmentä parlamentaarikkona

Poliitikko Liisa Jaakonsaari kertoo elämästään.

Nuori katsoo puhelintaan

Korona-avustuksella lisää käsiä koulujen nuorisotyöhön

Avustusta saivat Kajaanin ja Kuhmon kaupungit sekä Paltamon ja Puolangan kunnat.

Nuorisoa kaupungilla.

Suomessa on yksi poikkeuksellinen asia, jolla nuorisorikollisuutta on saatu kitkettyä – tämän takia Suomi ei välttämättä ole Ruotsin tiellä

Suomalaisella nuorisotyöllä on pitkät perinteet ja se on onnistunut tukahduttamaan aiemminkin nuorisoväkivallan.

Nuoria kauppakeskus Triossa Lahdessa

Nuorten syrjäytymistä taklaava Walkers-toiminta Lahteen

Tarkoitus on lisätä päihteettömiä vapaa-ajan viettomahdollisuuksia avaamalla kohtaamispaikka kaupungin keskustaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle