Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Elektroninen yhtye pimeällä lavalla

Suomen vanhin ja kosmisin kaupunki? Avaruusromua 5.2.2017

Avaruusromua Live: E-Musikgruppe Lux Ohr ja Esa Ruoho.

studion äänipöytä, efektoitu kuva

Ei yhtään hassumpi vaihtoehto! Avaruusromua 13.3.2016

Krautrockin ja avantgarden maisemissa.

rauniokirkko iltavalaistuksessa

Miltä Berliini kuulostaa? Avaruusromua 4.10.2015

Avaruusromussa kuunnellaan uutta musiikkia Berliinistä.

Krautrockia kivikautisen ihmisen kielellä – nämä sanoitukset vakuuttivat muusikko-toimittaja Perttu Häkkisen

YleX Etusivun kesäsarjassa suomalaiset kulttuurihenkilöt esittelevät itselleen tärkeitä sanoituksia. Perttu Häkkisen mukaan suurin osa suomalaisesta rock-lyriikasta on tyhjänpäivästä huttua.

Anders Trentemøller

Trentemøllerin musiikissa kaikuvat ambient, post punk ja krautrock

Tanskalaisen elektroartistin Trentemøllerin Euroopan kiertue ulottui Suomeenkin saakka. Elektronisen musiikin rajoja venyttänyt multi-instrumentalisti on hyödyntänyt ilmaisussaan niin tietokoneita kuin vaihtoehtorockiakin. Trentemøllerin musiikki taas on inspiroinut tunnettuja elokuvaohjaajia ja muotisuunnittelijoita.

Flow-festivaalien ison päälavan vieressä on vielä kaksi videoscreeniä.

Kraftwerk palaa Helsinkiin 3D-showllaan

Elektronisen musiikin legenda Kraftwerk esiintyy jälleen ensi kesänä Helsingissä. Flow-festivaalien katsojat saavat keikan ajaksi päähänsä 3D-lasit.

Can-yhtyeen Jaki Liebezeit Suomeen

Legendaarisen krautrock-yhtyeen rumpalina ja perustajajäsenenä tunnettu Liebezeit esiintyy lauantaina Helsingissä. Liebezeit tunnetaan tarkasta, lähes konemaisesta soittotyylistään.

Circle -yhtyeen promokuva

Porilainen Circle = "världens bästa rockband"

Porilaisen Circle -yhtyeen Roskilden festivaalikeikka on saanut hurmioituneen vastaanoton. Ruotsin suurimman aamulehti Dagens Nyheterin toimittaja Nils Hansson hehkuttaa yhtyettä puolen aukeaman verran sunnuntain kultuurisivuilla.

Mika Rättö: Tihkuluodon kuiskaajat

Kuvitteellisessa Tihkuluodossa asuu kummallinen joukko, päähenkilönä äitinsä nurkissa viruva poika, Hiili Hansson Kekäle. Kirja on kasvutarina pojasta mieheksi ja vätyksestä sankariksi. Mika Rättö on myös kuvittanut teoksen, ja niissä hän esittelee lukijalle ne hahmot, joihin Hiili Hansson öisillä retkillään tutustuu.

kirjan sivut

Aamun kirja 12.5. - Mika Rättö - Tihkuluodon kuiskaajat

Kuvitteellisessa Tihkuluodossa asuu kummallinen joukko, päähenkilönä äitinsä nurkissa viruva poika, Hiili Hansson Kekäle. Kirja on kasvutarina pojasta mieheksi ja vätyksestä sankariksi. Mika Rättö on myös kuvittanut teoksen, ja niissä hän esittelee lukijalle ne hahmot, joihin Hiili Hansson öisillä retkillään tutustuu.

Elektrolegenda Kraftwerk saapuu elokuussa Helsinkiin

Elektronisen musiikin saksalainen pioneeriyhtye Kraftwerk konsertoi elokuussa Helsingissä.

Kraftwerk esiintyy Helsingissä elokuussa

Elektronisen musiikin pioneeriyhtye Kraftwerk saapuu elokuussa konsertoimaan Suomeen. Kraftwerk esiintyy Helsingin Suvilahdessa Flow Festivalin päälavalla festivaalin aattona, torstaina 13. elokuuta.

Yle Areena logo.

Tyhjät Patterit: Jää-9

Tyhjät Patterit oli Vammalan punk-ylpeys, joka siirtyi pian futurockin suuntaan. Bändi esittelee ohjelmistoaan kotikaupungin seurantalolla syyskuussa 1981.