Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Esiintyjät Haaveille siivet -konsertissa 8.3.2016

Yle Live: Haaveille siivet -konsertti

Haaveille siivet -kampanjan ja Lastenoikeusjärjestö Plan International Suomen yhteistyö huipentui hyväntekeväisyyskonserttiin kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3. Konsertissa esiintyivät mm. Katriina Honkanen, Anssi Kela, Olavi Uusivirta, Maija Vilkkumaa, Irina, Jussu Pöyhönen, Yona, AiA sekä Philomela-kuoro. Tapahtuman juonsi Arman Alizad.

Toini Svensk kättelee Merja Larivaarta.

Seniorisoppaa ei tarjota alaikäisille

Kulttuuririento on oiva lääke yksinäisyyteen

Sopraano Karita Mattila Hannu Linnun haastattelussa.

"Yhdeksän minuutin mittaisen kappaleen ymmärtämiseen menee elinikä"

Karita Mattila RSOn solistina 18. & 20.12.2016.

Delmar Williams watches live webcasts in his study on his laptop.

Suorassa Helsingin Musiikkitalon konsertissa Yhdysvalloissa

Delmar Williams asuu Yhdysvalloissa Atlantan metropolialueella Decaturissa. Delmar on aktiivinen Ylen suorien nettikonserttien katsoja. Nyt eläkkeellä hänellä on aikaa seurata nettikonserttitarjontaa myös ympäri maailmaa. Lue mitä Delmar kertoo itsestään ja nettikonserttiharrastuksestaan.

keikkakuva

Lähetä meille surkeat keikkakuvasi - huonoin palkitaan!

Niin mahtava keikka, mutta kameran kortilla näkyy jotain äärimmäisen pientä, ylivalottunutta, pimeää ja epäterävää. Nyt voit lähettää nämä surkeat otoksesi meille Stradaan, palkitsemme huonoimman.

Jukka Perko soittaa saksofonia

Pimeys tuo uusia ulottuvuuksia jazzmusiikkiin

Sokea ihminen taluttaa konserttivieraan hiljaiseen ja pilkkopimeään konserttisaliin. On alkamassa konsertti, jossa kaikki tapahtuu pimeässä. Saksofonisti Jukka Perkolle pimeässä soittaminen oli mystinen ja vahva kokemus.

Yle Areena logo.

Hjalliksen halli toi suuren maailman tienaamismallin Suomeen

Hartwall-areena nousi nopeaan tahtiin Helsingin Pasilaan 1990-luvun lopulla ja toi samalla uudenlaisen viihdeareenamallin Suomeen. MOT tutki Hartwall-areenan vaikeaselkoista rahoitus- ja tienaamismallia hallin rakentamisvuonna 1997.

Hannu Lintu

Hannu Lintu jatkaa RSO:n ylikapellimestarina 2018 asti

Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Hannu Lintu jatkaa tehtävässään 2018 saakka. Syksyllä 2013 alkaneen alkuperäisen kolmivuotisen sopimuksen jatko-optio otetaan käyttöön ja sopimusta jatketaan sen mukaisesti 31.7.2018 saakka.

Yle Areena logo.

Sebastian Fagerlundin Transit ja kitaran haasteet

Ylen Sebastian Fagerlundilta tilaama teos Ignite voitti vuoden 2010 Teosto-palkinnon. Myös Igniten kantaesityksen johti Sakari Oramo. Kitarakonsertosta Sakari Oramo, Sebastian Fagerlund ja Ismo Eskelinen sopivat vuonna 2009. Eräänlaisena esityönä konserttoa varten syntyi soolokitarateos Kromos, jonka kantaesityksen Ismo Eskelinen soitti Turun Musiikkijuhlilla 2011. Sooloteos oli kuitenkin vasta esimakua siitä mitä oli luvassa.

Yle Areena logo.

Kahden järkäleen välissä – Beethovenin neljäs sinfonia

Beethovenin neljäs sinfonia on sävelletty vuonna 1806, Beethovenin tuotteliaan luomiskauden keskellä. Siihen on usein lyöty välityön leimaa, minkä voi osaltaan katsoa johtuvan myös siitä, että se järjestyksessä sijoittuu kahden varsinaisen sinfoniakirjallisuuden järkäleen, kolmannen sinfonian Eroican ja kohtalonsinfoniana tunnetun viidennen sinfonian väliin

Kaija Saariahon soivat kuvakudokset ja yksisarvinen

Saariahon klarinettikonsertto vuodelta 2010.

Yle Areena logo.

Jukka Tiensuun väärät muistot

Jukka Tiensuuta (s. 1948-) voi hyvällä syyllä luonnehtia suomalaisen musiikin voimahahmoksi: hänet tunnetaan paitsi säveltäjänä, myös cembalistina jonka levytykset hakevat edelleen vertaistaan, pianistina, opettajana, Viitasaaren Musiikin Aika –festivaalin perustajana ja festivaaliorganisaattorina. Uuden musiikin ohella Tiensuu on perehtynyt laajalti vanhaan musiikkiin ja sen esityskäytäntöihin.

Yle Areena logo.

Tapani Länsiön tavallisen miehen onnelliset laulut

Mittavassa teoksessa välkehtii laaja tunteiden kirjo.

Säveltäjä Magnus Lindberg 2009

Magnus Lindbergin kirjoitukset seinällä

Graffiti voitti vuonna 2009 Teosto-palkinnon.

Yle Areena logo.

Pehr Henrik Nordgren ja konserton taito

Pehr Henrik Nordgrenin (1944-2008) konserttotuotanto käsittää yli 30 teosta, joihin perinteisemmille soolosoittimille kuten viululle ja sellolle sävellettyjen konserttojen lisäksi kuuluu mm. kaksi kantelekonserttoa, kitarakonsertto, konsertto japanilaisille perinnesoittimille ja teoksia saksofoneille ja orkesterille.

Yle Areena logo.

Paavo Korpijaakon suupala

Kevätkaudellaan 2009 Radion sinfoniaorkesteri esitti Hannu Linnun johdolla Ylen Paavo Korpijaakolta tilaaman teoksen Amuse-Bouche, ja myöhemmin samana vuonna Hannu Lintu levytti teoksen Tampere Filharmonian kanssa.

Yle Areena logo.

Klarinetin kanssa pyhiinvaelluksella

Syksyllä 2013 Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina aloittaneen Hannu Linnun avajaiskonsertin ohjelmassa kuunneltiin Ylen virolaiselta Erkki-Sven Tüüriltä (s. 1959) tilaaman klarinettikonserton kantaesitys. Teoksen nimi Peregrinus Ecstaticus tarkoittaa hurmioitunutta pyhiinvaeltajaa. Teos jakautuu kolmeen osaan, jotka esitetään yhtäjaksoisesti.

Yle Areena logo.

Jumalainen näytelmä Jouni Kaipaisen mukaan

Syyskaudella 2010 Hannu Lintu johti Ylen tilaaman Danten Jumalaiseen näytelmään perustuvan Jouni Kaipaisen massiivisen neljännen sinfonian "Commedia" op. 93. kantaesityksen. Massiivisuutta edustaa myös teoksen kokoonpano: kaksi solistia, mieskuoro ja orkesteri, jonka kokoonpanossa on säveltäjälleen poikkeuksellisesti kaksi harppua ja neljä Wagner-tuubaa

Yle Areena logo.

Veli-Matti Puumala ja köyden mahdollisuudet

Kaudella 2012-2013 Hannu Lintu toimi Radion sinfoniaorkesterin päävierailijana. Kauden kantaesityksiin kuului Linnun johtamana Yleisradion Veli-Matti Puumalalta (s. 1965) tilaama teos Rope. Teos on omistettu Hannu Linnulle. Puumalan ja Linnun aikaisempia yhteistöitä ovat olleet mm. teoksen Tear kantaesitys sekä teosten Chainsprings ja Seeds of Time kiitelty levytys.

Yle Areena logo.

Esa-Pekka Salosen Nyx – Yön jumalattaren lukemattomat värit

Esa-Pekka Salosen teoksen Nyx (2011) kantaesitys soitettiin Pariisissa valmistumisvuonnaan säveltäjän itsensä johtamana. Suomessa Ylen tilaaman teoksen kantaesityksen johti Radion sinfoniaorkesterin kauden 2012-2013 päävierailija Hannu Lintu.

Yle Areena logo.

Isot koolla Imatralla

Imatralla on puhallettu torveen ja jammailtu ison orkesterin voimalla vuodesta 1983 lähtien. Jazzmusiikin ohella tapahtuma tarjoaa runsaasti musiikillisia elämyksiä bluesista funkiin, rockista souliin ja viihdemusiikin helmiin.

Yle Areena logo.

Lionel Hampton konsertoi Helsingissä

Vauhdikas vibrafonisti Lionel Hampton toi vuonna 1953 20-miehisen jazzyhtyeensä Suomeen. Amerikkalaiset jazzvieraat olivat tuohon aikaan vielä suuria harvinaisuuksia.