Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Venäläismedia: Pika-aitojen maailmanmestari Shubenkov antanut positiivisen dopingnäytteen

MM- ja EM-kultaa urallaan voittanut Sergei Shubenkov on ollut yksi venäläisurheilijoiden puolestapuhujista kansainvälisessä julkisuudessa.

Tissiflashmob myös Kuopiossa lauantaina

Tapahtuma järjestetään Väinölänniemellä.

Asta Lepän kolumni: Entä jos aitous onkin joskus pahasta?

Ihmiskunta elää tällä hetkellä historiansa seesteisintä ja väkivallattominta aikaa. Syynä saattaa olla juuri se, että olemme oppineet kontrolloimaan "aitoja" tunteitamme, kirjoittaa tietokirjailija Asta Leppä.

180 astetta: "Jos pyydät vaikutuksia anteeksi, et ole aito"

Jotain uutta on tapahtumassa, kun ihmiset tulevat julkisuuteen omilla nimillään vailla pelkoa some-kohusta. Näin luonnehtii tämän viikon kovaa kohua elokuva-alalla viestinnän ja maineenhallinnan asiantuntija, professori Pekka Aula.

Yhdysvalloissa demokraattien FBI-muistio julkistettiin muokattuna

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vähätteli muistiota ja sanoi sen olevan ”poliittisesti ja laillisesti merkityksetön”.

Tuija Siltamäen kolumni: Sata ja yksi juttua, jotka olisi voinut jättää tekemättä

Hassunhauskat rakkausuutiset eivät ole hassuja eivätkä hauskoja, vaan lapsellisia, harhaanjohtavia ja haitallisia, kirjoittaa kolumnisti Tuija Siltamäki.

Oululainen Melisa Üneri muutti Turkkiin – ja huomasi, ettei ollut uudessa kotimaassaan enää "hyvä tyttö"

Ohjaaja Melisa Üneri kohtasi Istanbulissa niin vaikean isäsuhteensa kuin naisiin kohdistuvat odotukset. Syntyi kaksi elokuvaa.

Jauhojärveltä kovat terveiset kiilanneelle norjalaiselle: "Kannattaisi käydä lenkillä, ettei olisi niin hapoilla"

Miesten parisprintin MM-finaali päättyi dramaattisesti, kun Iivo Niskanen ja Norjan Emil Iversen kompuroivat viimeisessä mutkassa. Iversen kiilasi ohitusta hakeneen Niskasen. Suomen kaksikko saapui haastatteluun pettyneenä, mutta pilke silmäkulmassa.

Kommentti: Näistä kolmesta syystä valtion virastojen johtajia pitää tutkia

Miksi Valtiontalouden tarkastusviraston pitää tutkia johtajien tekemisiä ja median kertoa siitä?

Lehti: Senaattori Reid epäilee FBI pomon rikkoneen lakia

Yhdysvaltain laki kieltää FBI:n virkamiesten julkisen vallan käyttämisen puoluepolitikointiin. Clintonin sähköpostikytkentä julkistettiin vain 11 vuorokautta ennen vaaleja.

Saksan sisäministerin mielestä Turkki-raportissa ei kaduttavaa – asiakirjan mukaan Turkki toimii "islamistien alustana"

Julkisuuteen vuotaneen Saksan hallituksen raportin mukaan Turkin valtapuolue ja presidentti ovat Lähi-idän islamistien hengenheimolaisia. Turkki syyttää Saksaa kaksinaismoralismista terrorismin vastaisessa taistelussa.

Kyläläisten kaivospelko lopetti koululaisten kiviretket: "Hyvin harva kannattaa malmien etsimistä"

Malmien etsiminen ja louhiminen herättävät tällä hetkellä hyvin ristiriitaisia tunteita. Esimerkiksi Kajaanissa Jormuan koulun lasten tekemät kiviretket on unohdettu negatiivisen ilmapiirin vallitessa.

Venäjällä ei uskota tulitaukoon Syyriassa

Venäjän ja Yhdysvaltain johdolla kätilöity Syyria-sopu ei herätä toiveita Venäjällä. Hädänalaiset saattavat nyt saada hieman apua, mutta tulitaukoa ei kannata odottaa, arvioi venäläismedia Münchenin sopimusta.

Toisenlaiset martat – Latvian Marta-järjestö taistelee naisten oikeuksien puolesta

Viitisentoista vuotta sitten perustettu Marta on yhä ainoa naisten oikeuksia ajava järjestö Latviassa. Se auttaa hakattuja ja raiskattuja naisia sekä hyväksikäytettyjä lapsia. Nyt järjestö pelkää, että vanhoilliset vievät tasa-arvoa taaksepäin.

Pääseekö avioton pariskunta yhteiseen hotellihuoneeseen?

Ajankohtaisen kakkosen raportti aiheesta vuodelta 1969.

Miksi muusikoilta ja elokuvantekijöiltä saisi varastaa? Laittomasti viihdettä jakaneet kertovat syyn toiminnalleen

Vanhemmat ovat huolissaan lastensa laittomista latailuista ja jakamisista, sillä hyvitysten maksaminen voisi kaataa koko perheen talouden. Moni huomauttaa laittomuuksiaan puolusteleville kaksinaismoralismista: miksi viihdesisältöjä saisi varastaa?

Kärnä: Ruotsin rajatarkastukset erittäin hyvä uutinen

Lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) on tyytyväinen siihen, että Ruotsi aloittaa rajatarkastukset. Kärnä kuitenkin moittii samalla länsinaapuria.

Lavrov: Venäjä ei koe joutuneensa eristetyksi

Venäjän ulkoministeri ei usko, että pakotetilanne jatkuu pitkään. Lavrovin mukaan Venäjä haluaa parantaa suhteitaan länteen.

Study confirms many teen girls face sexual harassment or violence

Female teens are more likely to face sexual harassment online than boys. More than a quarter of girls said they had, versus less than one in 10 of their male peers.

Venäjä syyttää aseita Ukrainaan vievää EU:ta kaksinaismoralismista

Venäjän ulkoministeriö esitti näkemyksiään nettisivuillaan. Ministeriö syyttää EU:ta kaksinaismoralismista.

Ukraina torjuu Venäjän vaateen humanitaarisista käytävistä – "kaksinaismoralismia"

Ukrainan YK-lähettilään mukaan maassa ei ole humanitaarista kriisiä. Venäjä sanoi maanantaina esittävänsä YK:lle, että Itä-Ukrainaan perustettaisiin humanitaarisia avustuskäytäviä.

Sananen – Sammun tai väsähdän

Arhinmäellä meni muka juhlinta pitkäksi. Höpöhöpö. Suurin osa meistä ei osaa edes aloittaa. Hetkeen tarttuminen on taitolaji.

Abortti-Häyrinen eli miten tabuja murrettiin 1960-luvulla

Maaliskuussa 1965 radioitu ohjelma nostatti kommenttivyöryn.

Kiina tyrmää Japanin arvostelun herjauksena

Kiina sanoo toimineensa lainmukaisesti alueidensa suojelemiseksi, kun se laajensi puolustusvyöhykettään Itä-Kiinan merellä.

Nyt puhe pulppuaa alkoholiongelmasta - kiitos Wali Hashin

Toimittaja Wali Hashi uskaltaa kolumnissaan ihmetellä suomalaisten vauhkoa alkoholinkäyttöä. Ylen kommentoijat ovat valtaosin samaa mieltä maahanmuuttajan kanssa: juominen on kansakunnan ongelma. Puhumattomuuden kulttuuria pidetään yhtenä ryyppäämisen syynä.

Britannia myöntänyt asevientilisenssejä Iraniin ja Syyriaan

Britannian hallitusta epäillään kaksinaismoralismista. Ovatko asevientimääräykset ihmisoikeusrikoksia tekeviin maihin liian löysiä, vai eikö Britannian hallitus välitä niistä?

YK syyttää Pohjois-Koreaa rikoksista ihmisyyttä vastaan

YK:n ihmisoikeustarkkailija löysi Pohjois-Koreasta yhdeksän pääasiallista huolenaihetta. Pohjois-Korea torjui kritiikin välittömästi, ja sai tukea Kiinalta, Iranilta, Kuubalta ja Venezuelalta.

Karzai: Yhdysvallat ja Taliban neuvottelevat Qatarissa

Vuosi sitten kariutuneita neuvotteluita on jatkettu, presidentti väittää, ja moittii Talibania kaksinaismoraalista. Järjestö kiistää neuvotteluväitteen.

"Ylioppilaslehdistön tehtävä on herättää aktiiviseen kansalaisuuteen"

Itä-Suomen ylioppilaslehden Uljaan päätoimittajan Jarkko Kumpulaisen ensireaktio Ylioppilaslehden kakkareportaasiin oli hilpeys. Närkästyminen olisi hänen mukaansa kaksinaismoralistista.

KM: Pappi erosi kirkosta - kirkko erotti virasta

Kotimaa24.fi -verkkosivuston mukaan laukaalainen pappi erosi kirkosta alkuvuodesta 2012. Tämän jälkeen pappi sai kirjeen, jossa kerrottiin, että hänelle oli hakemuksetta myönnetty ero pappisvirasta.

Venäjä arvostelee venäläislasten kohtelua Yhdysvalloissa

Ulkoministeriön mukaan yhdysvaltalaiset tuomioistuimet eivät langeta riittäviä rangaistuksia venäläisiin adoptiolapsiin kohdistuneista rikoksista.

Lapsiäidit 1980

Millaista on olla äiti, jos on vielä itsekin lapsi?

Putin: Assangen tapaus on poliittinen

Britannia on kaksinaismoraalinen, Putin moittii. Assangen asianajajan mukaan Yhdysvallat valmistelee salaa oikeudenkäyntiä Assangea vastaan.

Ruotsi vauhdittaa asevientiään

Ruotsi on viime vuosina kasvattanut asevientiään. Asekauppaa vauhdittamaan on jopa perustettu valtiollinen vienninedistäjä. Vientiponnistelut ovat herättäneet myös arvostelua, sillä Ruotsi pyrkii esiintymään myös maailman moraalisena omatuntona.

Keski-ikäisten miesten seksielämäkö ällösetäkulttuuria?

Tamperelainen teatteriohjaaja Rauli Jokelin pörhentää monen höyheniä perätessään keski-ikäisen miehen oikeutta seksiin. Hän syyttää naisia kaksinaismoralismista - keski-ikäinen mies kelpaa kumppaniksi vain, jos sattuu olemaan riittävän rikas. Köyhempien lähestymiset tulkitaan helposti ahdisteluksi ja naisen esineellistämiseksi, väittää Jokelin.

Sosiaalikeskus Sataman toiminta saa jatkua

Helsingin nuorisolautakunta päätyi äänestyksen jälkeen Vapaa Katto ry:n vuokrasopimuksen jatkamista Helsingin Kyläsaarentien kiinteistössä. Jatkoa puolsivat kaikki ryhmät kokoomusta lukuun ottamatta.

Rakkauden kerjäläiset

Norsuni Abu Simppeli on kerjäläinen.Ei nyt tietenkään ihan keppikerjäläinen, kun asuu minun leivissäni. Kun narisuttaa jääkaapin ovea kaiket päivät niin tiuhaan, ettei keittiössä mitää muuta valoa tarvita. Mutta ihan aito kerjäläinen se silti on.

Kansalaisuuden saaneet ulkomaalaiset vähenivät Turussa

Suomen kansalaisuuden saaneiden maahanmuuttajien määrä väheni viime vuonna Turussa. Kansalaisuuden saaneita uusia turkulaisia oli viime vuonna 150, kun vuonna 2008 heitä oli 350. Turun kaupungin yhteysjohtajan Mikko Lohikosken mielestä kaupungin ja turkulaisten tulisi helpottaa maahanmuuttajien liittymistä osaksi yhteiskuntaa.

Karvaaja: Moralistit, sorron yöstä nouskaa

YLE Lahden lätkäbloggaaja Karvaaja analysoi jääkiekkoa lahtelaisin silmin ketään säästämättä. Tällä erää lätkämies ruotii Pelicansin Marko Jantusen hyllyttämistä.

Katainen toivoo puoluelahjoituksille verovapautta

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) haluaisi, että puolueille annettavat lahjoitukset vapautettaisiin veroista. Katainen sanoo MTV3:n nettivieraskirjoituksessaan, että näin edistettäisiin avoimuutta.

Kiinan seksipuistoa ei avattukaan

Ensimmäinen aikuisille tarkoitettu seksipuisto ei avautunut laisinkaan. Puiston teemapajojen ounasteltiin avaavan ovensa lokakuussa, mutta viranomaiset päättivät lopulta tuhota koko puiston. Seksi on Kiinassa edelleen tabu.

Wallin: Nuuskakielto on kaksinaismoralismia

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (rkp.) syyttää nuuskakieltoa ajavia kaksinaismoralismista. Wallin sanoo sanomalehti Kalevan haastattelussa, että nuuskaa jahdataan siksi, ettei se tuo verotuloja valtiolle tupakan tapaan.

Saksassa uusi vasemmistopuolue

Saksassa on perustettu uusi vasemmistopuolue. Uuden puolueen muodostavat entiset itäsaksalaiset kommunistit ja entiset sosiaalidemokraatit.

Mandelson: EU:n ja Venäjän luottamus alimmillaan kylmän sodan jälkeen

Euroopan unionin kauppakomissaarin Peter Mandelsonin mielestä EU:n ja Venäjän välinen luottamus on laskenut alimmilleen sitten kommunismin kukistumisen.

Kiina julkaisi vastaraporttinsa ihmisoikeuksista

Kiina on julkaissut perinteisen vastaraporttinsa Yhdysvaltojen tiistaina julkaisemalle ihmisoikeusraportille. Kiina syyttää raportissaan Yhdysvaltoja kaksinaismoralismista ja ihmisoikeusrikkomuksista ja vaatii Yhdysvaltoja muun muasssa lopettamaan toisten valtioiden sisäisiin asioihin puuttumisen.

Nuoren tytön seksitunnustukset kuohuttivat Italiaa

Sisilialainen Melissa Panarello kirjoitti pari vuotta sitten, 16-vuotiaana, seksiseikkailuistaan päiväkirjamuotoisen kertomuksen. Nyt teos on julkaistu suomeksi nimellä Sata harjanvetoa ennen nukkumaanmenoa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle