Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sari rikkoi koronaeristystä ja valehteli kumppanilleen: "Seuraukset olivat hirveät" – yhä useampi rikkoo terveysviranomaisten määräystä

Terveysturvallisuuteen liittyvät rikkomusepäilyt ovat kasvussa. Sari haluaa kertoa kokemuksistaan, jotta kukaan ei toistaisi hänen virheitään.

Pakkaset koettelevat lemmikkejä Lapissa – tiesitkö, että ruoka ja juoma tulisi tarjota ulkokoiralle lämpimänä?

Koirankopin tulisi ulkona olla aina lämpöeristetty ja siinä pitäisi olla oviläppä.

Ylilämmittäminen on suuri tulipaloriski – tavallinen lämpömittari on halpa apu, mutta tärkeintä on oppia lämmittämään oikein

Lämpömittarilla voi seurata varsinkin valmispiipun ulkokuoren kuumuutta. Asiantuntijat kuitenkin muistuttavat, että niksi on vain suuntaa-antava.

OTKES: Jyväskylässä heinäkuussa tuleen syttyneen senioritalon palo-osastoinneissa ja palokatkoissa oli puutteita, jotka edistivät palon leviämistä laajalle

Palo syttyi kynttilästä ylimmän kerroksen parvekkeella ja levisi kattorakenteisiin, joiden ontelossa se kehittyi suureksi.

Ulkolinja: Aasian ratkaisut epidemiaan – korona kuriin järeillä kielloilla

Miten neljä Aasian maata on hillinnyt koronavirusepidemiaa?

Uudenmaan eristyksen purkamista odotetaan molemmin puolin rajaa, muttei varauksetta – Suositun mökkipitäjän toive: "Ettei lähdettäisi ihan parin päivän takia"

Liikkumisen vapautumista odotetaan paitsi mökkimatka mielessä, niin myös suvun uutta tulokasta katsomaan tai iäkästä äitiä auttamaan.

"Kun sinne terveenä menee, niin eihän se virus sinne osaa tulla", sanoo mökkiläinen – kunnanjohtaja toivoo, että nyt päätettäisiin, missä aiotaan olla

Etätyö ja hyvät kelit ovat sysänneet pääkaupunkiseutulaisia mökeilleen. Mökkipaikkakunnilla Hämeessä ryntäys on herättänyt huolta.

Ahdistaako koronakaranteeni – kokeile näitä Emäntälehden hyviä neuvoja vuodelta 1908

Emäntälehden neuvoja "eri kohtauksia vastaan vuodelta 1908

Tutkija huolestui nopeasti yleistyneiden savupiippujen tulipaloista: "Suomessa ongelma on erityisen suuri"

Diplomi-insinööri Perttu Leppänen tutki väitöstutkimuksessaan metallisavupiippujen paloturvallisuuteen vaikuttavia seikkoja. Jopa 70 prosenttia savupiippupaloista tuli metallisista savupiipuista.

Postipuiston rakentaminen käynnistyi peruskiven muurauksella

Pohjois-Pasilaan, Postipuistoon muuttaa aikanaan lähes 6000 uutta asukasta.

Ylitorniolaiset pääsevät jo polskimaan uudistettuun uimahalliin

Kaksi kesää kestäneessä remontissa on uusittu halliosaston pinnat ja vesieristykset.

Varkauden terveyskampuksen peruskivi muurataan tänään paikoilleen

Uusien tilojen on määrä valmistua keväällä 2021.

Vekaransalmen siltaan upposi 2 000 kuutiota betonia – kannen valutyö valmistui

Ruokolahden ja Sulkavan yhdistävän sillan on tarkoitus valmistua loppuvuodesta.

THL: Sadattuhannet suomalaiset altistuvat liikennemelulle

Hyvin eristetyt talot ehkäisevät melun aiheuttamaa stressiä ja univaikeuksia.

Imatran kaupungintalon yläkantta remontoidaan

Imatran kaupungintalon yläkannen syyskuun loppuun saakka kestävä remontti vaikuttaa liikenne- ja parkkipaikkajärjestelyihin.

Riihimäen Bio Rex avataankin jo ennen joulua: ”Siitä tuleekin paljon parempi kuin ensin ajattelin”

Keväällä nurin menneen Gilda-elokuvateatterin paikalle rakennettavan Bio Rexin avaushetken määritteli valkokankaita rakentava tehdas.

Hirvikiväärillä reikä vyöhön ja vesieristys koko taloon – 12 tarinaa tee se itse -toilailuista

Kolme alansa ammattilaista kertoo tarinoita ihmisten remontointi- ja korjausyrityksistä. Suutari, autokorjaamoyrittäjä ja rakennusliikkeen omistaja ovat kohdanneet kaikenlaista.

Miksi sinä maksat naapurin vesivahingon? Lakimies vastaa

Vanhojen talojen vesieristämättömät suihkut ja kylpyhuoneet ovat taloyhtiön vastuulla. Jos kotivakuutusta ei ole, kaikki muut voivat joutua maksamaan yhden remontin.

Energiatehokkaan rakentamisen keinoista väännetään kättä – tutkijat ja eristeteollisuus jyrkästi eri mieltä

Eristysteollisuus pitää nykyistä paksumpia eristeitä hyvänä keinona pyrkiä kohti nykyistä pienempää energiankulutusta. Tampereen teknillinen yliopisto puolestaan varoittaa liiallisesta eristämisestä.

Asiantuntija tyrmää Suomen uimahallirakentamisen: "On varaa tehdä se pari kolme kertaa uudestaan"

Uimahallirakentamista haittaa kiire, ammattitaidottomuus ja tiukat budjetit. Uimahallien huoltamisen laiminlyönti on yleistä Suomessa.

Päätös Kymintehtaan piipun purkamisesta siirtyy tuonnemmaksi

Asian käsittely jatkuu aikaisintaan helmikuussa.

Lapin rakennustyömaita uhkaa pula erityisosaajista

Rakennusalan koulutus tuottaa yleisosaajia, mutta koulunpenkiltä ei enää valmistu tarpeeksi esimerkiksi muurareita. Työssä olevat muurarit lähestyvät jo eläkeikää ja rakennuksille kaivattasiin kipeästi nuoria taitajia.

Varkaat veivät pesiä ja tekivät ilkivaltaa salolaisessa mehiläistarhassa

Yksi tarhaan jääneistä pesistä tuhoutui, kun sen lentoaukot oli tukittu polyuretaanivaahdolla. Mehiläiset tukehtuivat.

Naantalin sokeritehtaan savupiippu puretaan tiili kerrallaan

Yleensä korkeat savupiiput joko kaadetaan tai räjäytetään kasaan. Naantalissa päätettiin tehdä toisin.

Mökkiläiset lämmittivät takkaa – savupiipusta tuli lepakkoparvi

Mökin savupiipussa majailleet lepakot joutuivat pakenemaan, kun takkaan laitettiin tulet Lieksassa. Savun mukana piipusta lennähti taivalle lepakkoyhdyskunta.

Nokinen harakka pelastettiin savupiipusta kolmen päivän jälkeen

Keski-Suomen pelastuslaitos kaivoi jyväskyläläisen rivitalon hormista harakan. Lintu oli ehtinyt olla jumissa kolme päivää.

Ennennäkemätön jättinosturi nousee piipputyömaalle Jyväskylässä

Jyväskylässä Keljonlahden voimalaitoksen sisäpiipun uusimiseen tarvitaan Euroopan suurimpiin kuuluvaa nosturia. Kuusi vuotta käytössä olleen voimalan sisäpiippu uusitaan korroosiovaurioiden vuoksi.

Tehdas vietiin ja kaupunki lähti alta – kansanliike taistelee nyt viimeiseen hengenvetoon savupiipuista

Höyryvoimalaitoksen entisen savupiipun purkaminen vuonna 2005 oli Voikkaalla mediatapahtuma, mutta ei nostattanut suuria laineita silloisissa Kuusankosken päättäjissä. Nyt UPM:n suunnitelmat Kymintehtaan vanhan voimalaitoksen piipun purkamisesta ovat nostaneet julkisen keskustelun. Kuusankoski-seuran sihteeri Liisa Sburatura haluaa, että purkamisen vaihtoehdot ja kustannukset pitäisi selvittää.

Kansalaisaloite kaipaa kestävämpää rakentamista – professori komppaa, mutta korostaa realiteetteja

Tervettä ja kestävää rakentamista ajava kansalaisaloite kaipaa muun muassa entisaikana käytettyä painovoimaista ilmanvaihtoa. Rakennusfysiikan professorin Juha Vinhan mielestä painovoimaista ilmanvaihtoa on mahdollista käyttää pientaloissa, mutta ei suuremmissa rakennuksissa. Hänkin ihmettelee kuitenkin aloitteen tavoin kovaa eristysintoa rakennuksissa.

Kovaääninen pomo synnytti vientihitin – suomalaisissa puhelinkopeissa puhutaan jo ympäri maailmaa

Äänieristetyille puhelinkopeille on kova kysyntä muun muassa Yhdysvalloissa. Framery Oy valmistaa pieniä lasiovisia koppeja Tampereen Sarankulmassa, Aamulehden vanhassa painohallissa.

Uuden tehtaan peruskiveen muurattiin Raumalla pitsiä ja broilerirasia

Rauman Lakariin nousevan uuden broileritehtaan peruskivi muurattiin tänään. Peruskiveen upotettu lieriö sisälsi paikallisia erikoisuuksia. Mielikuvituksellisin niistä lienee tyhjä broilerirasia.

Vapaudentien siltatyöt muuttavat Rovaniemen liikennejärjestelyjä

Nelostieltä Vapaudentielle kääntyvä liikenne ohjataan tästä päivästä alkaen väliaikaisesti Veitikantien kautta. Vapaudentieltä nelostielle kuljetaan normaalia reittiä.

Yötaivaalla pörisevä kopteri kuvaa Oulun kaukolämpöverkkoa

Seuraavien kahden yön aikana Oulussa helikopterista kuvataan koko kaukolämpöverkkoalue. Lämpökamera näyttää, jos verkossa on lämpövuotoja tai muita vaurioita.

Droonilla tutkitaan korkeiden rakennusten lämpövuotoja – asiantuntija suhtautuu kosteusmittauksiin varauksella

Ammattikäyttöön tarkoitettuja drooneja eli miehittämättämiä ilma-aluksia käytetään apuna muun muassa kosteusvaurioiden etsimiseen.

Näin muuraustarvikkeesta tuli pehmolelu ja pitsiliina – katso kuvat upeista käsitöistä

Virkkausbuumi on kasvattanut hurjasti muurausnarun myyntiä rautakaupoissa. Pyysimme virkkaajia lähettämään meille kuvia käsitöistä, joita he ovat tehneet muurausnarusta. Työt ovat upeita, kuten kuvista näkyy.

Rautakaupat ryhtyneet toimiin villiintyneiden naislaumojen vuoksi – virkkaajat rohmuavat kaikki muurausnarut

Muurausnarusta on tullut hitti käsityöharrastajien joukossa. Sana on kiirinyt sosiaalisen median käsityöryhmissä eikä villitys ole jäänyt rautakaupoissakaan huomaamatta. Biltemassa muurausnarun menekki on noussut 60 prosenttia.

Viimeiset hetket hakea valtion korjaus- ja energiatukea

Valtion myöntämien korjaus- ja energia-avustusten hakuaika päättyy huomenna. Avustuksilla pyritään parantamaan ikäihmisten mahdollisuuksia asua kotona, ja korvaus voi olla jopa 70 prosenttia kustannuksista.

Katso paljastavat kuvat, mistä kylmä puskee sisälle kotiin – 5 vinkkiä vuotojen tukkimiseksi

Sisälle puskeva kylmä saa varpaat jäätymään ja niskan kipeäksi. Välillä ilma- ja lämpövuotoja on vaikea löytää, joten avuksi voi ottaa lämpökameran. Kamera paljastaa ongelmakohdat armottomasti. Tässä esitellään viisi kodin ongelmakohtaa, jotka lämpökamera on kuvannut. Juttu on julkaistu maaliskuussa 2016.

Riihimäellä 22 tunnin betoniautoralli: näin valetaan moottoritien siltaa – video

Arolammin moottoritieliittymän sillan valu on 22 tunnin yhtämittainen urakka. Sillan valuun kuluu 900 kuutiota betonia. Sen tuomiseen tarvitaan noin sata autokuormaa.

Voimalaitoksen piippuun miljoonaremontti – suunnittelun ja valmistuksen virheitä tutkitaan

Jyväskylän Keljonlahden voimalaitoksen sisäpiippu uusitaan kokonaan ensi kesän aikana korroosiovaurioiden vuoksi. Työt alkavat toukokuussa ja valmista pitäisi olla syyskuun puoliväliin mennessä.

Tuntuuko hormi liian kuumalta käsille? Kattorakenteissa voi roihahtaa

Uskallatko koskea takan hormiin käsilläsi? Jos sormia polttelee, on puita pistetty pesään liikaa. Liiallinen lämmittäminen on aiheuttanut viime viikkoina runsaasti tulipaloja. Osa paloista odottaa vielä syttymistään.

Vuotaako lämpö harakoille? Asiantuntija neuvoo, kuinka asunnon vuotokohdat löytyvät helposti

Kireä pakkanen paljastaa rakennusten lämpövuotokohdat nopeasti. Kun asunnossa vetää, voi lähteen löytää nopeasti infrapunalämpömittarin avulla. Mittarin avulla voi tarkastaa esimerkiksi, onko ikkunatiivisteet aika uusia.

Kotona on kylmä, vaikka patterit laulavat – Missä vika?

Talven ennätyspakkaset paukkuvat ikkunoiden takana, mutta pyrkivät nopeasti myös sisätiloihin. Kylmyys koettelee talojen rakenteita ja paljastaa paikat, joista lämpö vuotaa.

Jouluaaton rakastettu lumiukkotarina kauhistuttaa energianeuvojia

Jouluaattona TV2:ssa nähdään aina Lumiukko, joka on kanavan suosituin jouluohjelma. Energianeuvojat katsoivat klassikon pilke silmäkulmassa ja laativat opettavaisen listan siitä, mikä kaikki on pielessä.

Tampereella prosenttitaidekin on suurta: "Tulella" on korkeutta 40 metriä

Taiteilija Jan-Erik Andersson on tyytyväinen mies. Vihdoin taiteilija näkee teoksensa pystyssä, sillä "Tuli" ja "Sade" -teokset koristavat tästä viikosta lähtien Tampereen Rantatunnelin sisäänajoja. Taiteilija toivoo piipuilleen vielä valaistusta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle