Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kolme nuorta seisoo pesäpallokentällä ja katsoo kameraan

Eurooppalaiset nuoret hämmästelevät Kainuun puhdasta luontoa – kuuntele, mitä he haluaisivat viedä Suomesta mukanaan kotimaahan

Nuorisovaihto on osa Lions-klubien toimintaa. Nuoret ovat asuneet kahden viikon ajan suomalaisissa perheissä ja nyt kolmannen viikon he viettävät leirillä Kajaanissa.

Partiolaisia Kajo2022-leirin alueella Evolla.

Kiusaamiskampanja ja epäillyt rikokset varjostavat partiolaisten suurleiriä Evolla

Kiusaaminen alkoi somesta ja levisi leiriympäristöön. Lisäksi leirin kaupoista ja kioskeista on varastettu tavaraa. Leirin johto ei ole toistaiseksi ottanut yhteyttä poliisiin.

Matkailuauto parkissa.

Leirintäalueiden hinnoittelu on kuin suoraan 1980-luvulta – hintoja ei voi nostaa kesken kauden, koska ne on painettu paperille

Tämän vuoden hinnat lyötiin lukkoon jo viime syksynä. Leirintäyrittäjän mukaan ensi vuonna kaikki nostavat hintojaan.

Mies poseeraa asuntovaunun edustalla leirintäalueella, vaunun ovesta kurkistaa nainen.

Kallis polttoaine suitsii myös karavaanarien menohaluja – osa pysyttelee leirintäalueella, mutta osa ajaa, vaikka tankkaus kirpaiseekin

Edes kylmä hiki tankkausasemalla ei latista karavaanareiden kesää, mutta ajomatkat jäänevät aiempaa lyhyemmiksi. Leirintäalueella oleskellaan nyt entistä pidempiä aikoja.

Merikarvian Mericampingin leireilijöitä.

Karavaanarielämää ilman kilometrien karttumista – kallis polttoaine nostaa kausipaikkojen kysyntää

Satakunnassa karavaanialueilla asiakkaina on aiempaa enemmän nuoria lapsiperheitä. Polttoaineen korkea hinta kannustaa harrastajia jäämään alueelle pidemmäksi aikaa.

Kesämatkailu on alkanut Lapissa hyvin

Kaksi kesää ilman ulkomaalaisia turisteja selvinnyt Lapin matkailuväki on toiveikas – ulkomaalaiset ovat palanneet, eivätkä kotimaiset hylänneet

Majoitusten varaustilanne on tällä hetkellä monissa tunturikeskuksissa parempi kuin vuosi sitten. Lapin kesämatkailu on kasvanut, mutta vielä ei olla talven lukemissa.

Matkailuvaunuja Maisansalon leirintäalueella.

Varkauden Kuntorannan leirintäalueen yrittäjä siirtyy Pieksämäelle

Kuntorannassa leirintäaluetta vuoden pitänyt Seija Kuokkanen avaa Pieksämäellä sijaitsevan Lomatrion leirintäalueen kesäkuun puolivälissä.

ihmisiä istuu koivun varjossa nurmikolla. Taustalla suurella Pori Jazz-tekstillä varustetut mustapohjaiset mainoslakanat

Porin Kirjurinluotoon avataan tilapäinen leirintäalue kesällä

Tilapäisen leirintäalueen toivotaan tuovan helpotusta erityisesti tapahtumien aikaiseen majoitustarjontaan. Enimmillään alueella on 250 sähköllistä karavaanipaikkaa, 50 sähkötöntä paikkaa sekä 45 moduulimajoitusmökkiä.

Matkailuauto parkissa.

SF-Caravanin toiminnanjohtaja arvioi, että polttoaineiden hinnat lisäävät suunniteltuja matkailuautoreissuja

Huimasti kohonnut polttoaineen hinta kurittaa matkailuajoneuvoharrastajia. Karavaanareiden etujärjestö SF-Caravan arvioi, että nousseet polttoaineen hinnat lyhentävät matkoja ja karavaanarit viipyvät tulevana kesänä pidempään yhdellä paikkakunnalla.

Havainnekuva Oulun Nallikarin uuden kaavan uimaranta-alueesta ilmasta.

Hietasaaren ja Nallikarin maisema muuttuu rakentamis- ja parannustöissä – peruskor­jaussuunnitelmista keskustelutilaisuus keskiviikkona

Oulun Hietasaaren alueen suunnitelmista ja liikkumisesta alueella keskustellaan tänään kaikille avoimessa tiedotustilaisuudessa.

Ruostejärvi, polku laavulle

Forssa ratkoo Ruostejärven leirikeskuksen tulevaisuutta

Forssa haluaa vinkkejä siitä, minkälaisia aktiviteetteja kuntalaiset haluaisivat Ruostejärven leirikeskukselle. Forssa kaipaa myös tietoa siitä, tarvitsevatko forssalaiset leirikeskusta.

Merikarvian Mericampingin leireilijöitä.

Forssaan tulossa kaksi leirintäaluetta Kuninkuusravien ajaksi

Kahdelle tilapäiselle leirintäalueelle mahtuu yhteensä vajaat 200 matkailuajoneuvoa. Toiselle leirintälaueelle saisi myös pystyttää jonkin verran telttoja.

Ruoveden Haapasaaren leirintäalueen mökkejä.

"Osta oma saari", kunta myi matkailumessuilla, vaikka saari ei ole edes myytävänä ja toimintaa pyöritti jo yrittäjä

Kuntien ja yritysten välinen viestintä ei mene aina putkeen – ja se huomattiin myös Pirkanmaalla Ruovedellä. Asiantuntijan mukaan kyseessä on melko yleinen ongelma.

Campingplatsen i Kaskö

Kaskisten leirintäalueesta määräajassa vain yksi huutokauppatarjous – kaupunki käsittelee vaihtoehtoja toiminnan turvaamiseksi kesällä

Vaikka kiinnostus leirintäaluetta kohtaan oli suurta, jäi huudot uupumaan. Nyt Kaskisten kaupunginhallitus keskustelee tarjouksen hyväksymisestä tai alueen vuokraamisesta yrittäjälle määräajaksi.

Husvagnsstolpe på ett campingområde.

Tropiclandialle ja Vaasan leirintäalueelle viime vuosi oli edellisvuotta parempi

Koronan aiheuttamista haasteista huolimatta sekä leirintäalue että kylpylä Tropiclandia onnistui parantamaan liikevaihtoaan. Myös kävijämäärä leirintäalueella kasvoi.

Silverfärgad bil kör förbi en skylt vid vägen.

Pietarsaari joutuu etsimään FantaSealle uuden leirintäalueyrittäjän – jo valittu yrittäjäpariskunta vetäytyi vetovastuusta

Kaupunki neuvottelee sopimuksesta nyt tarjouskilpailussa toiseksi tulleen yrittäjän kanssa.

Campingplatsen i Kaskö

Kaskisten leirintäalueen rakennukset myytävänä – alueelle haetaan uutta toimijaa

Leirintäalueen rakennusten myynnin lisäksi Kaskisten kaupunki vuokraa alueen 25 vuodeksi eteenpäin. Huutokauppa on käynnissä maaliskuun 26. päivään asti.

Silverfärgad bil kör förbi en skylt vid vägen.

Pietarsaaren Fantasea Park saa uudet yrittäjät ja ensi kesäksi avataan uudistettu leirintäalue

Noin neljän hehtaarin alueesta ollaan kehittämässä neljän tähden leirintäpaikkaa.

Poliisi teksti poliisihenkilön selässä.

Yksi ihminen on kuollut Rastilan leirintäalueella Helsingissä vuokramökin tulipalossa

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta keskiviikkona noin puoli viideltä iltapäivällä. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Asuntoautoja- ja vaunuja sekä henkilöauto Rauhalahden leirintäalueella.

Rauhalahden leirintäalueen ei tarvitse väistää Kivilammelta vielä kesällä 2023

Kuopion Rauhalahden leirintäalueen eteläiseen osaan Kivilammelle kaavoitetaan asuinalue. Kaavatyö on viivästynyt, minkä takia leirintäalue saa jatkaa nykyisessä laajuudessa vielä yhden jatkovuoden.

Mies laittaa klapia nuotioon, jonka liekit palavat matallisen kehikon sisällä. Kehikossa lukee Kaskinuotio.

Evon retkeilyalueella voi grillata makkaroita puita säästävässä kaskinuotiossa – näin helppoa sen käyttäminen on

Hämeenlinnan Lammin Evon retkeilyalueella kokeillaan uudenlaista tulentekopaikkaa, kaskinuotiota. Se on ekologinen nuotiopaikka, joka ylläpitää hiillosta ja liekkiä samaan aikaan.

Makkara valmistumassa Kiikelin laavun nuotiossa

Kajaanilaiset haluavat lisää laavuja, kohtaamispaikkoja eri ikäisille mutta myös lisää poliiseja

Kajaanilaisten ajatuksia hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta on kartoitettu. Kajaanin hyvinvointi, terveys ja turvallisuus -työryhmä sai kaupungin nettisivulla lokakuussa olleeseen kyselyyn yhteensä 130 vastausta.

Telttaretkellä kadonnut tyttö löytyi elossa Australiassa

Yli kahden viikon etsinnät saivat onnellisen lopun: telttaretkellä kadonnut nelivuotias tyttö löytyi elossa Australiassa

Lapsen uskotaan tulleen siepatuksi perheen teltasta keskellä yötä. Tytön etsintöjä on seurattu tiiviisti niin Australiassa kuin muualla maailmallakin.

Kaksi ihmistä sytyttävät nuotiota vasta rakenteilla olevan laavun edessä.

Seinäjoen Järvilaavun palon tutkinnassa ei läpimurtoa – vapaaehtoiset rakentavat jo uutta laavua

Seinäjoen Kyrkösjärven rannassa paloi kuukausi sitten suosittu laavu. Poliisi tutkii tapausta vahingontekona ja yleisövihjeitä on tullut paljon. Takaiskuista huolimatta uusi laavu nousee taas.

poliisin putka

Asunnottomia on Rovaniemellä muutamia kymmeniä vuosittain – yöpymispaikkana tuttujen nurkat, laavut tai talvipakkasilla putka

Asunnottomuus usein toistuu saman ihmisen kohdalla: hän voi olla vuoroin ilman asuntoa, vuoroin hän asuu kaupungin lyhytaikaisessa tilapäismajoituksessa.

Suomen laki -kirja ja puhemiehen nuija.

Tuomio Puumalan leirintäalueella sattuneesta pahoinpitelystä koveni hovioikeudessa

Syyttäjä oli hakenut rangaistusta taposta. Hovioikeus päätti ratkaisussaan toisin.

Asuntoautoja leirintäalueella.

Tervon kunta on luopumassa menestyneestä caravan-alueesta – yrittäjä: "Eihän lypsävää lehmää kannata tappaa"

Tervon kunta pyrkii luopumaan ylimääräisistä kuluja tuovista kiinteistöistään. Kunnan tahtotilana on, että leirintäaluetoiminta voisi edelleen jatkua paikalla, jatkossa vain täysin yrittäjävetoisesti.

Poltetut retkeilyrakenteet Ylöjärven Pikku-Ahvenistolla

Pikku-Ahveniston luonnonsuojelualueen laavu tuhoutui tulipalossa Ylöjärvellä – poliisi epäilee tahallaan sytytetyksi

Palo tuhosi myös vessan sekä kaksi puuliiteriä. Lisäksi tuli vahingoitti alueen puita. Poliisi tutkii asiaa vahingotekona. Vahingonteosta tekijä voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kota paloi matkailualueella Kuusamossa rannalla maanantai-iltana

Grillikotarakennus oli täyden palon vaiheessa pelastuslaitoksen saapuessa paikalla Rukajärven rannalle.

Marjanpoimijat kantavat juuri poimittua mustikkaa laatikoissa punnitukseen.

"Tuli vähän yllärinä" – viranomaiset aikovat selvittää, mikä sai aikaan marjanpoimijoiden joukkotartunnat

Ennakkotieto thaimaalaisten marjanpoimijoiden leiripaikoista ei tullut terveysviranomaisille asti. Niinpä yhdessä laadittuja varautumissuunnitelmia ei ollut. Koronakaaoksen likapyykki pestään kauden jälkeen, sanotaan ministeriöstä.

Mäyrä luonnossa.

Ruokaa varastelevat mäyrät kiusaavat retkeilijöitä Päijänteellä: "Noustuani ylös huomasin mäyrän tuijottavan minua ja järsivän sisätelttaa"

Häikäilemättömiksi heittäytyneet mäyrät ovat murtautuneet kanootteihin ja tunkeutuneet ruuan toivossa jopa telttoihin, joissa on ollut ihmisiä sisällä. Tutkijan mielestä eläinten käytös on erittäin poikkeuksellista, sillä mäyrä on ihmisarka.

Mökkejä Kyyjärven leirintäalueella

Etätyöläisiä laiturin nokassa, nuoria perheitä ensi kertaa vuokravaunuilla – leirintäalueet vetivät reilusti enemmän yöpyjiä kuin viime vuonna

Leirintäalueilla yövyttiin 1,32 miljoonaa kertaa tammi-heinäkuussa. Se on 16 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Kasvu on poikkeuksellisen suurta, kertoo Leirintäalueyhdistyksen toiminnanjohtaja.

Vesa Koivunen retkellä

Kokenut retkeilijä Vesa Koivunen ei pelkää petoeläimiä tai pakkasta, mutta yö syysmyrskyssä jäi mieleen: "Ei voinut tehdä muuta kuin toivoa parasta"

Tänä viikonloppuna juhlistetaan Suomen luontoa Nuku yö ulkona -tempauksella. Alajärveläisen Vesa Koivusen mieleenpainuvimmat hetket luonnon helmassa syntyivät hurjissa sääoloissa.

Vaattunkikönkään lähtöpaikka Napapiirin retkeilyalueella Rovaniemellä.

Napapiirin retkeilyalueen rakenteita kunnostetaan

Kunnostuksen aikana muun muassa laajennetaan Vaattunkikönkään parkkialuetta ja siirretään Vikakönkään laavu kauemmaksi parkkipaikalta.

Lapsi työntää toista lasta pyörätuolissa esteettömällä retkeilyreitillä..

Kuhmon Lentuankosken esteetön polku remontoidaan: remontti alkaa kuun loppupuolella

Koskelle kulkee toinen polku Lentuankosken leirintäalueelta. Tämä polku on käytössä myös remontin aikana.

Aortan repijä pizza Juholan Biisoni areenan ravintolassa

Itärajan syvällä maaseudulla sijaitseva ravintola löi jälleen tiskiin hurjat myyntiluvut: “Varmaan yli kymmenen tuhatta pitsaa myydään tänä kesänä”

Kotimaisen matkailun ennätysmäinen kesä on tuonut turistit suurin joukoin myös syrjäseuduille. Esimerkiksi itärajan Parikkalassa pitsaa on mennyt kaupaksi kuin liukuhihnalta ja leirintäalue on pullistellut koko kesän.

Iglumaja Tervakallio Campingin alueella.

Luksusiglu houkuttelee matkailijoita, joille telttamajoitus on kauhistus – Yrittäjä: "Toivotaan että kotimaan matkailu on tullut jäädäkseen"

Lapissa lasi-igluja on käytetty majoitukseen ja revontulien ihailuun jo useamman vuoden. Myös pirkanmaalaisista järvimaisemista voi nykyään nauttia luksusigluissa. Sastamalaisella leirintäalueella luksusiglu on osoittautunut hyvin suosituksi.

Villi luonnossa kulkeminen ja leiriytyminen on riski Suomen pohjoisimmalle järvelle

Pulmankijärvi on uniikki luontokohde, mutta kestääkö se matkailun kuorman? "Villin lännen touhu" saa Metsähallituksen pohtimaan leirintäkieltoa

Suomen pohjoisin järvi Nuorgamissa nousi somen myötä puskaparkkeeraajien suosioon. Vuonosta erilleen jäänyt järvi on hieno retkikohde, mutta matkailijoiden paljous kuluttaa luontoa ja jätemääristä kärsivät lähialueen yritykset.

Poliisin auto tien reunassa

Mies ja nainen ajoivat autoa sylikkäin kolmen promillen humalassa Joensuussa

Hätäkeskus sai ilmoituksen miehestä ja naisesta, jotka ajoivat joensuulaisen leirintäalueen pihalla autoa yhdessä sylitysten. Kuljettajat määrättiin ajokieltoon ja heitä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Marjo Erlands ja Marjo Kiuru-Sundberg petaavat vuoteita luxusteltassa

Sateen ropinaa ja tuulen ujellusta, mutta sisävessa – trendikäs glamping eli luksustelttailu vie suomalaiset luontoon niin, että joku toinen kantaa teltan ja nuotiopuut

Glamping-majoitus yhdistää telttailun ja hotelliyöt. Rakennukset ovat kevytrakenteisia ja siirrettävissä. Teuvalaiset ystävykset tarjoavat tänä kesänä luksustelttailua ensi kertaa. Jyväskyläläisyritys taas on trendin uranuurtajia Suomessa.

Jukka Havukainen, Mansikkaharjun Lomakeskus, kantaa puita ulkosaunaan

Yrittäjä uskoo, että rytömökkien aika on ohi ja modernit leirintäalueet ovat tulleet jäädäkseen – lomailijat ovat rynnineet leirintäelämään

Leirintäalueilla ja lomakeskuksissa on nyt erittäin vilkasta. Liikenteessä on paljon esimerkiksi karavaanareita ja telttailijoita. Lomailijat hakeutuvat erityisesti vesistöjen äärelle.

Telttailualue.

Telttailun suosio hurjassa nosteessa jo toista vuotta peräkkäin – telttailijoiden määrä moninkertaistunut leirintäalueilla

Retkeilybuumin jatkuessa teltat ja riippumatot viedään käsistä jo toista kesää peräjälkeen. Telttailun suosion nousu näkyy myös leirintäalueilla selkeästi lisääntyneinä telttamajoitusvuorokausina.

Matkailuauto leirintäalueella.

Matkailuajoneuvojen kysyntä käy ennätystahtia Suomessa – koronan aiheuttama tuotantokapeikko varjostaa saatavuutta

– Jos ajoneuvon yksikin komponentti puuttuu, tilaaja joutuu odottamaan, Matkailuajoneuvotuojien Mika Jokinen sanoo.

Läheltä

Hyyppäänvuoren kesäleirillä mahdollinen korona-altistus – Laukaan muu leiritoiminta jatkuu normaalisti

28 ihmistä on mahdollisesti altistunut koronavirukselle Laukaassa eilen päättyneellä kesäleirillä. Asianosaiset on ohjattu omaehtoiseen karanteeniin, eikä tilanne vaikuta kunnan vapaa-aikatoimen muuhun leiritoimintaan.

Satu ja Juha Keski-Antila viettämässä kesäpäivää Ryynäsenniemen leirintäalueella Tervolassa

Asuntovaunuja on rekisteröity 60 prosenttia enemmän kuin ennen koronaa, matkailuautojakin runsaasti – karavaanaribuumi näkyy leirintäalueilla

Kotimaan matkailun elpyminen näkyy leirintäalueilla. Suomalaisia matkustajia on liikkeellä enemmän kuin ennen koronaa, ja viime vuodesta yöpymiset ovat kasvaneet peräti neljänneksellä.

Teemu Selänne kiekkoleirin leiriläinen helsinkiläinen Miko Korhonen Teemu Selänteen kanssa Vuokatti Areenan edustalla.

Junnut saivat jälleen oppia jääkiekon huippupelaajilta – 26. kesää leiriä Vuokatissa pitänyt Teemu Selänne toivoo pitkän perinteen jatkuvan

Selänne saa iloa junioreiden oppimisesta ja onnistumisista. Tänä vuonna perinteisellä kiekkoleirillä on mukana 200 leiriläistä, kun aiempina vuosina osallistujia on ollut 160.

Nuorista puunrungoista rakennettu iso majarakennelma metsässä. Taustalla aikuisia ja lapsia rakentamassa.

Metsään voi rakentaa majan monin eri tavoin – Kangasalla leirikoululaiset saivat aikaan kokonaisen majakylän

Arkkitehtuurikoulu Tiilin majaleirillä tutustuttiin erilaisiin majatyyppeihin, luonnonmateriaaleihin ja liitostapoihin. Itse rakentamalla ja kokeilemalla on syntynyt kokonainen majakylä Lamminrahkan itäosan metsään.

Emma Remes ottaa pesäpalloa kiinni pesäpalloharjoituksissa.

Kesäleirejä järjestetään sittenkin, mukaan pääsee kuplan kautta tai koronatestillä – Kainuussa Suomen ainoa pesäpallon alueleiri

Selänteen kiekkoleirille mennään kuplaan. Sotkamossa alkaa viikon päästä Suomen ainut alueellinen pesäpalloleiri, Kajaanissa on heinäkuussa valtakunnallisen leirin hulinaa. Suunnistusleiri on siirretty suosiolla elokuulle.

Ilari Faassen, Jooa Hotanen ja Jasper Harkko keräämässä haavilla hyönteisiä.

Perheet tarvitsevat nyt happea – lasten kesäleirien kysyntä räjähti, eivätkä kaikki mahdu mukaan: "Tällaista ei ole tapahtunut koskaan urani aikana"

Kesäleirit ovat täyttyneet, sillä tilausta ja painetta on kaikenlaiseen yhdessä olemiseen koronavuoden jäljiltä. Leirejä odottavat innolla sekä lapset että aikuiset.

Palanut laavu Lopella.

Erikoinen tulipalojen sarja pitää maalaiskunnan asukkaat varpaillaan – loppilaiset harkitsevat vahtirinkejä, että tekijä jäisi kiinni

Tusina laavuja, uimakoppeja ja muita rakennelmia on palanut Lopella muutamassa viikossa. Poliisi epäilee tulipaloja tahallaan sytytetyiksi. Myös maastopaloja on syttynyt runsaasti. Paikalliset ovat peloissaan ja valmiita toimimaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle