Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

tuulivoimala

Keminmaan tuulivoimalahankkeita vastustetaan adressilla

Adressin perusteena on, että isot tuulivoimalat aiheuttavat peruuttamattomia haittoja sekä alueen luonnolle että ihmisille. Allekirjoittajia on vajaa 400.

Juha Tornensis, Per-Antti Labba, Anni-Helena Ruotsala, Minna Näkkäläjärvi, Laura Olsén-Ljetoff, Tuomas Aslak Juuso.

37 200 nimen adressi kaivostoiminnasta vapaan Käsivarren Lapin puolesta luovutettiin ympäristöministerille

Huoli poronhoidon jäämisestä kaivostoiminnan alle sai paikalliset aktivoitumaan. Kaivostoimintaa vastustava adressi keräsi parissa kuukaudessa 37 200 nimeä.

Kaksi naista tutkii valokuvatauluja museon toimistossa

Riihimäkeläiset vastustavat kaupunginmuseon siirtoa – adressissa on jo yli 2300 nimeä

Adressi luovutetaan kaupunginvaltuuston puheenjohtajille maanantaina ennen kaupunginvaltuuston kokousta.

Läheltä

Adressilla vauhtia kevyen liikenteen väylän rakentamiseen

Hausjärven Hikiän ja Riihimäen välinen tieosuus kaipaa asukkaiden mukaan väylää, jota pitkin voi turvallisesti pyöräillä tai liikkua jalan.

Läheltä

Kyläaktiivit vaativat Längelmäen kahtiajaon perumista – pelkäävät Jämsän hävittävän palvelut

Vuoden 2007 kuntaliitoksen jälkeen Pirkanmaan ja Keski-Suomen raja on kulkenut entisen Längelmäen keskeltä.

koulun pääovi ja portaat, Anjala, Anjalan koulu

Anjalan koulun puolesta mielenilmaus

Kaupunginvaltuusto käsittelee kouluverkkoa näillä näkymin marraskuun 12. päivä.

Asfalttiasema sumussa Hämeenlinnassa

Asfalttiaseman muutto herätti asukkaat Hämeenlinnassa: "Miksi tästä ei kerrottu ajoissa?"

Hämeenlinnassa ison omakotitaloalueen asukkaat pelkäävät, että asfalttiasemasta on haittaa terveydelle. Asfalttiasemaa vastustavaan adressiin kerätään nimiä verkossa.

Nainen ja mies istuvat kirjastossa ja keskustelevat

"Ei tämä toimi ollenkaan näin" – Lopella kerätään nimiä adressiin lääkärien palauttamiseksi

Vuosi sitten keväällä Loppi ja Hausjärvi menettivät omat lääkärin vastaanottonsa. Nyt loppilaiset keräävät nimiä adressiin.

Lauri Kantele

Melkein euroviisumies, jonka mahdollisesta kuolemasta tiedot olivat vahvasti ennenaikaisia

Muistatteko otsikot erikoisesta ilmoituksesta Tyrvään Sanomissa: "Tiedot kuolemastani ovat jossakin määrin ennenaikaisia. Kiitän ystäviäni adresseista, jotka tallennetaan vastaisen varalle. Lauri Kantele, entinen kaupunginlääkäri". Sama mies oli lähellä päästä myös Suomen euroviisukarsintoihin 1990-luvulla.

Yle Areena logo.

Sevettijärven postitaistelu paisui korttivyöryksi

Korttikampanjassa Inarin Sevettijärven postin puolesta on jo lähetetty yli tuhat korttia kylän koululle. Maanantai-iltana rehtori Johanna Niemisellä oli pulkka apunaan postireissulla, sillä laatikossa oli 706 postikorttia.

Risteys

Postipalveluiden puuttuminen syrjäkyliltä huolestuttaa – Sevettijärveläiset keräävät adressia

Inarin kunnan Sevettijärven kylässä kerätään adressia syrjäkylän postipalveluiden palauttamiseksi. Postipalveluiden muutokset puhuttavat laajemminkin ympäri Suomea. Posti aloitti tiistaina laajat yt-neuvottelut.

Karto Oy on jyväskyläläinen yritys, joka myy muun muassa posti- ja onnittelukortteja sekä sisustus- ja kattaustuotteita.

Paperista tuli kaunista – korttiyritys kasvaa digiaikana

Jyväskyläläinen kortteja ja muita paperituotteita valmistava Karto Oy katsoo luottavaisena tulevaisuuteen. Digiaika ei ole vienyt painotuotteita hautaan, vaikka niiden käyttötarkoitus onkin muuttunut.

Olli Jalonen lukee kirjaansa Miehiä ja ihmisiä

Olli Jalonen hyppää nuoruuden, kuvaputkitelkkarien ja korusähkeiden aikaan

Olli Jalosen uudessa romaanissa päähenkilö on seitsemäntoistavuotias nuorukainen, jonka päivät kuluvat peltifirmassa raavaiden miesten puuhia seuraten. Touhu on välillä kaoottista, mutta mielipiteet sitäkin varmempia.

Helmikuun manifesti. Helmikuun manifestin allekirjoitustilaisuus. Konstantin Pobedonostsev, keisari Nikolai II, Aleksei Kuropatkin, Vjatseslav von Pleve (Plehwe) ja Suomen kenraalikuvernööri Nikolai BOBRIKOV. Kuvattu: 1.1.1899

Suomi 1899 - Ukraina 2014

Suomen itsenäistymistä edeltävistä tapahtumista voi löytää yhtäläisyyksiä Ukrainan tämän päivän tapahtumiin.

Yle Areena logo.

Kansanliike ei pelastanut Kauhavan Lentosotakoulua

Kauhavan Lentosotakoulun 85-vuotinen taival päättyy vuoden 2014 lopussa. Hallitus esitti helmikuussa 2012 kuutta varuskuntaa lakkautettavaksi. Irtisanomisia arvioitiin tulevan noin 1200. Kauhavalla lakkautuspäätös synnytti vastarintana kansanliikkeen.

Yle Areena logo.

Pihasoittajien luvallista serenointia 1970-luvulla

Piha- ja katusoittaminen nousi keskustelunaiheeksi 70-luvun lopulla. Yleinen mielipide näytti sallivan soittamisen, mutta vain harvojen sävelet saivat soida kaduilla ja pihoilla. Soittamiseen tarvittiin vielä poliisiviranomaisen hyväksyntä.

Yle Areena logo.

Kuvat ja filmit Jeesuksesta kuohuttivat mieliä maailmalla ja Suomessa

Muhammed-kuvien lisäksi myös Kristusta kuvaavat taideteokset ovat onnistuneet nostattamaan kiihkeitä mielenosoituksia ja sensuurivaatimuksia. Vuosituhannen taitteen kuohuttajiin kuuluivat Martin Scorsesen ja Mel Gibsonin elokuvat sekä ruotsalaisen Elisabeth Ohlsonin Ecce Homo -valokuvanäyttely. Suomessakin Jeesus-taide synnytti vastalauseita ja protestiadresseja.

Antero Laine

Nastolan erityisryhmien taide maailman huipulla

Nastolalainen Kaarisilta on noussut kansainväliseksi esimerkiksi taidetoiminnastaan. Kehitysvammaisten taiteilijoiden näyttelyjä ja konsertteja on nähty ja kuultu monessa maassa. Alan opiskelijat ja asiantuntijat eri puolilta maailmaa käyvät tutustumassa Kaarisillassa tehtävään työhön.

Pakettiautomaatti

Pakettiautomaatit syrjäyttämässä perinteiset postit

Koventunut kilpailu on ajanut Itellan lakkauttamaan tappiota tuottavia, perinteisiä posteja. Lakkautettujen myymälöiden tilalle tarjotaan muun muassa pakettiautomaatteja.

Tiedote Savelan postin sulkemisesta Jyväskylässä.

Savelan postilla paljon puolustajia

Jyväskylässä Savelan postin lakkautusta vastustavaan adressiin on kertynyt yli 3000 nimeä ja nettiadressin on allekirjoittanut yli 200 henkilöä.

Postin kyltti loistaa hämärässä

Savelan postin puolesta kerätään adressia

Savelan postin lakkauttaminen on saanut paikalliset asukkaat liikkeelle Jyväskylässä. Lakkauttamista vastustavaan adressiin on lyhyessä ajassa kertynyt runsaasti nimiä.

Kuusankosken postille ei vielä jatkajaa

Itellalla ei vielä ole asiamiestä Kuusankosken postin hoitajaksi. Neuvottelut muutaman yrittäjän kanssa ovat käynnissä.

Saila Karpiola kierrätti Kihlaus-työhänsä mummon vanhan huivin. Niin se yhdistää kolmea sukupolvea.

Roskaryijyjä ja pyöränvanteita - käsityöt on mielentila jolla ei ole seiniä eikä kattoa

Syventävät käsityöopinnot huipentavat seitsemän naisen kuuden vuoden työn. Kestävyyttä on vaadittu istumalihaksilta ja puolisoiltakin.

Viestintävirasto haluaa selvityksen postien lakkauttamisista

Viestintävirasto on pyytänyt Itellalta selvitystä postin toimipisteiden lakkauttamisista. Yksi lakkautettavista posteista on Kuusankoskella.

Kouvola kamppailee Kuusankosken postin puolesta

Kouvolan kaupunki vetoaa Kuusankosken postin säilyttämisen puolesta. Kaupunki on lähettänyt Itella Posti Oy:lle kirjeen, jossa toivotaan postin säilymistä.

Lähipostia puolustava adressi ministerille

Itäturkulaisen lähipostin lakkauttamista vastustava adressi on annettu keskiviikkona asunto- ja viestintäministeri Krista Kiurulle. Nummenmäen Pientalot ry:n keräämässä nimilistassa vastustetaan Nummenmäen, Kuralan, Halisten, Hannunniitun ja Kohmon asiakkaita palvelevan posti 54 lopetusta.

Joulukorttien lajittelua postikeskuksessa

Punaisen kuoren joulukorteilla kiire

Vielä tänään Postin punaisessa kuoressa kotimaahan lähetetyt joulutervehdykset ehtivät jouluksi perille.

Itella ei heltynyt kuusaalaisten adressin edessä

Kuusankoskelaiset ovat protestoineet äänekkäästi Itellan päätöstä sulkea paikallinen pääposti. Postin säilyttämistä puolustava adressi luovutettiin Itellan johdolle perjantaina.

Helsinkiläiset jatkavat taistelua lähiposteista

Helsingissä asukkaat eivät taivu Itellan suunnitelmiin postitoimipisteiden lakkauttamisesta. Nyt vastarintaan ovat nousseet Pikku Huopalahden, Ruskeasuon ja Meilahden alueiden asukkaat ja yrittäjät.

Siilinjärven postivetoomuksessa 1 800 nimeä

Siilinjärveläiset panevat hanttiin Itellalle, joka aikoo lakkauttaa Siilinjärven ainoan postikonttorin. Tähän mennessä 1 800 ihmistä on allekirjoittanut postin lakkauttamista vastustavan vetoomuksen, joka luovutetaan pian viestintäministerille. Itella ilmoitti lokakuussa sulkevansa Siilinjärven postitoimiston ensi keväänä.

Kirjekuorta laitetaan postilaatikkoon.

Siilinjärvellä adressi postin puolesta

Siilinjärvellä kerätään adressia postipalvelujen säilyttämiseksi nykyisellään. Itella ilmoitti lokakuun alussa hakevansa kirkonkylän postille jatkajaa asiamiespostina.

Kuusankoskella taistellaan postin puolesta

Kuusankoskelaiset keräävät addressia postinsa säilyttämisen puolesta. Itella on ilmoittanut konttorin lakkauttamisesta, vaikka postipalveluiden saatavuutta määrittelevä asetus valmistuu vasta syksyn aikana.

Ylä-Luostan kyläkauppa ja asiamiesposti Rautavaaralla.

Rautavaara ei sulata asiamiespostin lakkauttamista

Rautavaaran kunta paheksuu Itellan suunnitelmia lakkauttaa Ylä-Luostan kyläkaupan asiamiesposti. Itellan suunnitelmien mukaan kyseinen palvelupiste loppuu lokakuun alussa. Rautavaaralla on kerätty kansalaisadressi lakkauttamista vastaan.

Norjan suruadressi oli Rovaniemen kaupungintalolla.

Pohjoisessa myötäelettiin Norjan surussa

Tuhannet ihmiset ovat muistaneet Norjan uhreja suruadressein myös Pohjois-Suomessa. Ainakin suurimmissa kaupungeissa, Oulussa, Kemissä, Torniossa ja Rovaniemellä ihmisillä on ollut mahdollisuus kirjoittaa adressiin surunvalittelunsa Norjan tapahtumien johdosta.

Suruadressi Rovaniemen kaupungintalolle

Rovaniemen kaupungintalolla avautuu keskiviikkona suruadressi, johon voi käydä kirjoittamassa surunvalittelunsa Oslon traagisten tapahtumien johdosta. Adressi on allekirjoitettavissa kaupungintalon ala-aulassa keskiviikosta klo 12 alkaen.

Osuuspankin logo

Osuuspankki pysyy Ullavassa

Julkisuudessa liikkuneet huhut Ullavan Osuuspankin lakkauttamisesta eivät pidä paikkaansa. Toimitusjohtaja Jarmo Hätälä vakuuttaa, että pankki pysyy paikkakunnalla jatkossakin. Hätälä kummastelee sulkemisväitteitä, kun pankki on päinvastoin parantamassa toimintaansa.

Tuuloksen kirjastoesimies Mirja Piiroinen

Pikkukirjasto kohottaa paikkakunnan identiteettiä

Tuuloksen kirjaston siirtäminen kauppakeskukseen merkitsisi muutosta paikallisidentiteettiin, sanoo pitkäaikainen työntekijä kirjastoesimies Mirja Piiroinen. Pienellä paikkakunnalla kirjasto on kunnan olohuone.

Yle Areena logo.

Epävarma tulevaisuus

Miltä näyttää Suomen tulevaisuus? Säilyykö hyvinvointivaltio? Onko eduskunnan tulevaisuusvaliokunnasta apua tulevan ymmärtämisessä?

Mato Valtonen luovuttaa kumppaneineen adressin keskioluen vapauttamisesta R-kioskeihin.

Keskikaljaa vaadittiin R-kioskeihin ja takaisin Alkoon

Mato Valtonen luovutti kansanedustajille adressin.

Adressi Olarin postin puolesta

Olarissa on kerätty noin 4500 nimeä Olarin postin säilyttämisen puolesta. Postin puolesta taistelevat asukkaat luovuttivat adressinsa postin johdolle tänään.

Olari haluaa pitää postinsa

Asukkaat keräsivät 4 500 nimen adressin vauhdittamaan vaatimuksiaan. Itella aikoo yhdistää Olarin ja Matikylän toimipaikat Isoon Omenaan.

Olarin postin puolesta kansanliike

Postin toimipisteiden lakkauttamiset huolestuttavat uusmaalaisia. Espoossa postin lakkauttamista vastaan on kerätty nimiä.

Uusi Jyväskylä sai kummilapset

Vuoden 2009 ensimmäisistä tyttö- ja poikavauvoista tuli Jyväskylän kummilapsia. Jyväskylän kaupunki lupaa muistaa näitä lapsia heidän syntymäpäivinään aina täysi-ikäisyyteen asti.

Viime hetki joulukorteille

Joulukortit ehtivät vielä jouluksi perille. Kuitenkin jos terveiset mielii perille on kortit toimitettava postiin nyt.

Vielä ehtii lähettää joulukortit

Tänään perjantaina on viimeinen päivä postittaa kotimaan joulukortit. Postin kuljetettavaksi perjantaina annetut, ykkösluokan postimerkillä varustetut kotimaan joulutervehdykset ehtivät vielä perille jouluksi.