Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Menestysresepti syntyi turkulaisessa kasvisravintolassa – koronasulun iskiessä ei jääty odottamaan parempia aikoja vaan tehtiin kehitystyötä

Restonomi ja ravintola-alan yrittäjä Marjaana Pohjola elää unelmaansa. Kasvisravintolat pyörivät omalla painollaan, ja nyt voi keskittyä tuotekehitykseen. Suomen menestysreseptikisan hän voitti Fallero-kasvispyöryköillä. Lisää ideoita on kehitteillä.

Yli tuhat yritystä on joutunut palauttamaan koronatukia – monta sataa firmaa käytti rahaa tukisääntöjen vastaisesti

Ely-keskukset ja Business Finland maksoivat koronatukea yritysten kehittämishankkeisiin yhteensä noin 1,3 miljardia euroa. Tukia ei saanut käyttää esimerkiksi vuokriin tai uusien laitteiden ostamiseen.

Asetehtaat hyödyntävät 3D-tekniikkaa, mutta tulostetut aseet eivät ole kovin kestäviä – rikolliselle saattaa riittää, että ase toimii kerran

Asetehdas Sako käyttää 3D-tekniikkaa aseen eri osien valmistukseen. Kokonaisen aseen valmistaminen tulostamalla on vielä haastavaa, mutta rikollista tulostajaa ei välttämättä haittaa aseen heikko laatu.

Vaasan vaalipiirin kansanedustaja ja SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen parlamentaarisen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyöryhmän johtoon

Valtioneuvoston kanslian asetttaman työryhmän tehtävänä on selvittää eri vaihtoehtoja pitkäjänteiseen tutkimus ja kehittämisrahoituksen kasvattamiseen. 

Business Finland jakoi viime vuonna ennätysmäärän tukia – korona-apuun kului liki miljardi euroa

Pienet ja keskisuuret yritykset saivat entistä vähemmän innovaatiorahoitusta, koska rahaa suunnattiin suuryrityksille.

Muotisuunnittelija Rolf Ekroth käytti oljista tehtyä kangasta uuteen mallistoonsa – upouuden materiaalin loi suomalainen energiajätti

Maailman tärkeimmät miestenmuotimessut pidetään verkossa, eivätkä sisäänostajat pääse hypistelemään Rolf Ekrothin malliston oljesta tehtyä kangasta.

Patrian yhteistyöhanke Suomen ja Latvian kanssa on edennyt tuotekehitysvaiheeseen – 6x6-ajoneuvojen osavalmistuksesta sopimus latvialaisyrityksen kanssa

Hankkeessa rakennetaan yhtenäinen toimitusketju, jonka muodostavat Patria Land-liiketoiminnan nykyiset toimijat Suomessa sekä uudet toimijat Latviassa.

Helsingin Olympiastadionin uusittu kenttä todettiin huippulaatuiseksi

Kenttä kuuluu koko maailmassa viiden prosentin valiojoukkoon, totesi kansainvälinen yleisurheiluliitto.

Joensuulainen ilmalaivatehdas aikoo laajentaa Itä-Suomen ulkopuolelle

Kasvava yritys palkkaa jatkuvasti lisää työntekijöitä.

Business Finland: Neste, Fortum, Metsä Group ja Nokia sitoutuneet lisäämään tutkimusta Suomessa

Luvassa on satojen miljoonien eurojen investoinnit ja satoja uusia työpaikkoja tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin.

Microsoft avaa Tampereelle tuotekehitysyksikön: rekrytoinnit käynnissä

Yksikkö työllistää alkuvaiheessa 20–30 työntekijää.

Joensuun kehitysjohtajalle kirjallinen varoitus – käyttänyt muun muassa väärin luottokorttia

Joensuun kaupunginhallitus on joutunut puuttumaan varsin kovalla kädellä kaupungin kehitysjohtajan käyttäytymiseen ja rikkeisiin.

Yritykset tekivät koronatuilla digi- ja tuotekehitysloikan – Business Finlandin ja ELY-keskusten koronatukia haki 61 000 yritystä

Työ- ja elinkeinoministeriö käynnistää laajan selvityksen kaikkien koronatukien ja helpotusten vaikutuksista.

Savonlinnaan suunnitellaan 16,2 miljoonan euron laboratoriota – toisi uusia työpaikkoja ja puhtia puurakentamiseen

Savonlinnan kaupunki ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk suunnittelevat yhdessä uutta teknisen testauksen ja teollisen puurakentamisen laboratoriota.

Mikkeliläinen, nyt on oikea hetki kertoa ajatuksesi Kalevankankaan kehittämisestä

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu selvittää kyselytutkimuksella, millaisia palveluja alueelle toivotaan.

Audit finds lapses in Business Finland's coronavirus funding scheme

An independent review found only a few "isolated cases" where recipients did not meet the criteria for funding.

Ministeri Lintilä puolustaa kehitystukien jakamista: Ei se riitä, että satuilee Business Finlandiin jonkin tarinan ja saa sillä tuen

Business Finlandin kehittämistukien jaosta löytyi selvityksessä puutteita, mutta ei isoja yllätyksiä

Hallitus linjasi: Alkuvuoden arvonlisäverot palautetaan yrityksille lainana, ravintoloiden erityistuesta esitys mahdollisimman pian

Hallitus linjasi perjantaina myös väylämaksujen poistamisesta ja nollaverokannasta sote-toimijoiden suojavarustehankinnoissa. Yritystukien paremman kohdentamisen ja ravintoloiden erityistuen valmistelut jatkuvat.

Analyysi: Miksi Business Finlandin koronarahoituksesta nousi niin suuri kohu? Tämä sinunkin on hyvä ymmärtää tästä kaikesta

Koronatuki vai kehittämistuki? Kohun tausta tiivistyy kysymykseen siitä, mihin rahat alun perin tarkoitettiin, kirjoittaa taloustoimittaja Heikki Valkama.

Elinkeinoministeri Lintilä kommentoi yritystukikohua: Väärinkäsityksiä on ollut jonkin verran, yritysten uhkailu kuulostaa todella ikävältä

Yritystukiasiat ovat huomenna esillä hallituksen neuvottelussa, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Complaints to Chancellor of Justice over Business Finland funding scheme

State agency Business Finland's criteria for handing out millions in financing has come under intense scrutiny.

Kokeile Areenan uutta ominaisuutta – nyt voit hyppiä Urheiluruudussa aiheesta seuraavaan tai matsilähetyksessä maalista toiseen

Yle Urheilu kokeilee urheilulähetysten osioimista Areenassa. Uusi ominaisuus on nyt testissä selainpalveluissamme.

JAMK tarjoaa keskisuomalaisille yrityksille maksutonta apua koronarahoituksen hakemiseen

Jyväskylässä valtion yksinyrittäjien tuen haku alkaa tänään.

Suojavisiirin prototyyppi syntyi muutamassa tunnissa ja valmistus alkoi seuraavana päivänä – yrityksissä tehdään nyt tuotekehittelyn nopeusennätyksiä

Markkinoiden muutokseen pystytään reagoimaan nopeasti varsinkin pk-yrityksissä. Niissä päätöksenteko on tarvittaessa hyvinkin notkeaa.

Yrityksissä yhä myös kasvun halua

Business Joensuun kasvuvalmennus pyörii vaikeasta taloustilanteesta huolimatta.

Joensuulainen fotoniikkayritys sai tärkeän rahoituksen

Hypermemo Oy on saanut yli kaksi miljoonaa euroa rahoitusta, joka on tarkoitettu kansainvälistä kasvua hakeville yrityksille.

Mikkeli-myyjänä aloittava Olli Marjalaakso uskoo kaupungin imagotyössä yhteiseen joukkuehenkeen

Mikkelin kehitysyhtiö Miksein Mikkeli-myyjän tehtäviin kuuluu yritysten vakuuttaminen Mikkelistä yrityksen koti- tai toimipaikkana.

Suomalaiset antaneet yli 400 000 suostumusta biopankkeihin – Ylen kysely vahvistaa, että monelle on epäselvää, mihin he ovat suostuneet

Yle uutisoi viime viikolla biopankkisuostumuksiin liittyvistä ongelmista. Ylen kyselystä käy ilmi, että monet ovat antaneet suostumuksen vähillä tiedoilla.

Apple ja Google lakkaavat kuuntelemasta puhelinkomentoja – Siri-sovelluksen käyttäjät voivat jatkossa päättää, saako saneltuja viestejä kuunnella

Teknologiajätit taipuivat kuluttajien painostuksen alla. Ääniviestien kuuntelu ja tallentaminen tuotekehityksen nimissä on herättänyt epäluuloa älyläitteiden käyttäjissä.

Pohjois-Savon poikkeuksellisesta vesiosaamisesta vetoapua yrityksille: "Tällaista ei muualta Suomesta löydy"

Pohjois-Savossa on monipuolisesti vesialan tietoa, joka halutaan tuoda paremmin yritysten käyttöön.

Business Finland suspects former US employee of financial misconduct

The public funding agency said bookkeeping irregularities in the 2011–2017 period totalled 4.8 million dollars. 

Business Finland epäilee entistä Yhdysvaltain-yhtiönsä työntekijää taloudellisista väärinkäytöksistä

Epäselvien kulujen määrä kirjanpidossa vuosilta 2011–2017 voi olla jopa noin 4,8 miljoonaa dollaria. 

Tekoäly voi luokitella ja yleistää, mutta toimittajan vastuulla on antaa keskusteluille merkitys

Voisiko tekoälyn valjastaa myös jäsentämään keskusteluja?

Jämsäläiset haluavat mukaan ideoimaan palveluita

Kuntalaiskyselyn tulosten perusteella jämsäläiset haluaisivat kaupungin keräävän nykyistä enemmän kehitysideoita asukkailta.

Ruotsalaislaboratorio sai pyyhkeitä Wadalta — antidopinglaboratorioita syynätään jatkuvasti: "Väärä vastaus on aina vakava asia missä tahansa analytiikassa"

Suomen dopingtestauslaboratorion johtaja Tina Suominen kertoo, että maailman antidopingtoimisto Wada testaa jatkuvasti akkreditoimiensa laboratorioiden toimintaa. Suomisen mielestä testeissä reputtaminen on aina vakavaa.

Rautavaara kysyy kuntalaisten mielipidettä palveluista ja vetovoimatekijöistä

Vastauksia hyödynnetään kunnan palvelujen kehittämisessä ja Kuntastrategia 2030 toteuttamisessa.

Kajaanilaiselle peliyritykselle yli viiden miljoonan rahoitus – Business Finland tukee yritystä kasvavilla mobiilipelimarkkinoilla

Kajaanilaisen Critical Forcen uusin peli nähdään juhannusviikonloppuna myös Amazonin järjestämässä Mobile Masters -turnauksessa, joka järjestetään Seattlessa Yhdysvalloissa.

Ministeri: Viennin vastaperustettu ykkösnyrkki joutuu yt-leikkuriin ilman valtion lisärahoitusta

Suomessa tutkimukseen ja tuotekehitykseen käytetty raha on pudottunut vauhdilla jo vuosia samalla kun naapurimaat kasvattavat omia panoksiaan.

Finnish R&D on the ropes: Private investments drop by 1B-euros over past decade

The head of the public funding agency Business Finland says 10 years ago Finland could hold its own in terms of R&D spending, but now trails in many comparisons.

Suomessa tutkimusrahoitus romahti kymmenessä vuodessa – Business Finlandin pääjohtaja: "Lapsi on mennyt pesuveden mukana"

Suomi on jäänyt tutkimus- ja kehitysrahoituksessa pahasti jälkeen vertailumaista. Business Finlandin pääjohtaja Pekka Soini vaatii, että asia korjataan jo ennen seuraavaa vaalikautta.

Public funding cuts hurt Finnish innovation, says former development chief

The former boss of Tekes, the public funding body for technology and innovation now under the umbrella of Business Finland, says the state is doing innovation wrong.

Dokumenttiprojekti: Nokia Mobile – suomalaisen matkapuhelimen tarina

Tarina suomalaisen matkapuhelinalan noususta ja tuhosta.

Flinkkilä & Tastula: Työn sankareita vai sankariyrittäjiä?

Vieraina yrittäjä Maija Itkonen ja ohjaaja Virpi Suutari.

Suomessa tulipalosta ei pelasteta Amerikan malliin – siksi sähköjohdon palamisella on väliä

Sähköjohtojen palo-ominaisuuksilla on merkitystä, kun pitää pelastaa ihmisiä tai eläimiä tulipalosta. Keuruulaisyritys testaa kaapelinsa satojen tuhansien eurojen laboratoriossa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle