Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Laatikoittain kermapurkkeja varastossa.

Joulu moninkertaistaa rasvaisten maitojen ja juustojen kulutuksen – tammikuussa suomalaiset elävät taas terveellisesti

Perinteikkyys joulupöydässä näkyy myös maitotuottajien tehtailla. Esimerkiksi satakuntalaisen Satamaidon kerman tuotanto kasvaa 50 prosenttia joulun alla.

Annos valmista aroniamarinoitua kanaa

Aronia antaa ruoalle väriä ja täyteläistä makua – kokeile aronialla maustettua pekonibroileria

Aroniatäysmehu sisältää runsaasti tanniineja ja sopii ruoanl

Tre olika slag av chokladtryffel i skålar.

Hunajaiset tryffelit ovat piiloterveellisiä makeisia

Pääraaka-aineet ovat tumma suklaa ja kuohukerma.

Lanttu- ja perunalaatikkoa.

Jouluruuassa saa oikaista – Martat vinkkaavat keinot valmislaatikon tuunaukseen

Valmislaatikot rakastavat kermaa ja helpon karpaloleivän ehtii vielä tehdä ennen joulua.

Kakun päälle pursotetaan kermaruusukkeita

Vispikerma näkyviin, kuohukerma piiloon? Kermavaahdon synty on kemiaa, mutta leipojalle kerman valinta lopulta makuasia

Ruotsiksi pääsee helpommalla, sillä myös kuohukerma on ruotsiksi vispgrädde.

Markkinointi- ja viestintäjohtaja Juha-Petteri Kukkonen (vas.), myyntijohtaja Matti Kukkonen ja toimitusjohtaja Tuomas Kukkonen.

Kolme veljestä tarttui perhemeijerin ruoriin ja kyllästyi maitoon – "Emme voi maailman loppuun jatkaa samaa maidon myyntiä"

Kaslink Foods työllisti 1990-luvulla muutaman ihmisen. Nyt se on Suomen suurin yksityinen meijeri.

The Red Turtle

Espoo Ciné tarjoaa eurooppalaisen nykyelokuvan kermaa – Tässä viisi vinkkiä festivaalille

Kevääsen siirretty elokuvafestivaali näyttäytyy tänä vuonna yli sadan pitkän elokuvan voimalla laajempana kuin koskaan. Ohessa muutama mielenkiintoinen poiminta ohjelmistosta.

SHROVE TUESDAY 2017 WEB VIDEO HEADER

Watch: Finland gears up for sledding and buns on Shrove Tuesday

Shrove Tuesday is marked in Finland by hearty bowls of pea soup, cream-filled buns known as laskiaispulla — and a sledding bonanza on hills nationwide.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Kysymyksiä lääkärille vuoden alkupuoleksi, tai vain insinöörille (vuoden alkupuoleksi)

Lehmien satakerta-huijaus & muuta tuubaa koulusta "opittuna"

Lasillinen kermakaljaa loitsukirjan päällä

Helppo ja herkullinen kermakalja

Harry Potterista tuttu juoma valmistuu helposti kotona

Lipstikkaa kaupan yrttihyllyllä.

Sieniruokaa ilman voita ja kermaa? Yrtit voivat tehdä ruuasta elämyksen

Suomessa läträtään mielellään sieniruokiin voita ja kermaa, mutta voiko sienistä syntyä maukasta evästä ilman valtavaa rasva-annosta? Kyllä voi, sanovat kokki ja kirjailija.

Työsopimus ja mustekynä.

Kourallinen headhuntereita valitsee Suomen yritysjohdon kerman

Viime vuonna Suomessa headhuntattiin yli 61 miljoonan euron arvosta.

pahvinen kahvimuki

Suomalainen yritys tekemässä tieteellisen läpimurron – ratkaisee take away -mukien maailmanlaajuisen ongelman

Kotkamillsin kehittämän kertakäyttöisen kahvikupin idea on siinä, ettei kartonkia tarvitse päällystää muovilla.

Pirkko Mattila

Tuleva sosiaali- ja terveysministeri Mattila: En halua työntää kapuloita rattaisiin

Ensi viikolla sosiaali- ja terveysministerinä aloittava Pirkko Mattila (ps.) uskoo, että pienet yritykset voivat pärjätä sosiaali- ja terveydenhoitouudistuksen jälkeen. Hän haluaa estää isoja yrityksiä kuorimasta kermaa palveluntarjonnassa.

Paperi, joka kertoo äänioikeudesta ja äänestyspaikasta.

Brittiekonomistien kanta varsin yksimielinen: Brexit olisi haitaksi maan ja kansalaisten taloudelle

Eniten haittaa olisi yhteismarkkinoiden ovien sulkeutumisesta ja investointeja syövän epävarmuuden lisääntymisestä, brittiekonomistien kerma arvioi.

Korvasieni

Vältä korvasienestäjän yleinen virhe

Keruutuotetarkastaja Martti Hakala muistuttaa, että korvasienet pitää puhdistaa ennen sienten koriin laittamista. Korvasienten lokerot ovat muuten täynnä hiekkaa.

Elli Ikonen

Pitkän iän salaisuus – "Kaikkea voi syyä, mutta kohtuuella"

Elli Ikosen kiikkutuoli keinahtelee edestakaisin väliin rauhallisempaan tahtiin ja välillä nopeampaan. Liike mukailee kerronnan tahtia ja kun virkataan oikein tarkkaan on liike miltei kokonaan lakannut. Elli on virkeä ja virkku, taitava ja puuhakas. Kesällä tulee 93 täyteen, mutta vasta kesällä.

Maa- ja kotitalousnaisten Johanna Hylkilä ja Auli Saukko Kruununvoudintalon Mämmibaarissa.

Mämmibaarissa syntyvät pirtelöt ja lihapullat – katso reseptit

Pääsiäisen perinneherkku mämmi taipuu rukiisuudessaan moneen ruokaan. Keski-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaiset valmistavat mämmibaarissa pirtelöä, hyydykekakkua, jäädykettä, pullaa, sämpylöitä ja lihapullia. Annostelussa kohtuus on tärkeää.

Yle Areena logo.

Koiranpentujenkin tekeminen alkaa sopivan uroksen etsinnällä

Kun Cara tuli tiineeksi, se oli pahoinvoiva ja vähän väsynyt. Tie siihen tilaan vaati kuitenkin myös omistajilta paljon työtä.

Laskiaispulla ja kahvikuppi

Laskiaispulla on alkujaan ruotsalainen – ja mantelimassa se aito täyte

Laskiaispullan alkuperä on Ruotsissa, jossa vehnäpullan täytteeksi keksittiin laittaa mantelimassaa ja kermaa. Tämän vuoden uutuustäyte on pähkinäinen suklaalevite, jonka uutuudenviehätys ei kuitenkaan perinteille pärjää.

Tiia Westman ja Brynn Phipps aamu-TV:ssä.

Syystalven suklaahitti on glögi-konvehti – video

Konvehteja voi tehdä hyvin myös itse, kertoivat suklaayrittäjät Tiia Westman ja Brynn Phipps aamu-TV:ssä.

Ville Niinistö

Vihreiden Niinistö kehuu sote-uudistusta: "Riittävän hyvä malli"

Hallituksen sote-malli ei ansaitse tyylipisteitä mutta voi luoda Suomeen aidosti tasa-arvoisen terveydenhuollon kermankuorinnan sijaan, sanoo vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.

Maitoa.

Maitorasvan pilkkominen vatsavaivojen syynä? Rasva vaihtaa käsittelyssä takkinsa

Olisitko valmis hämmentämään maidon rasvan itse vispilällä? Tältä vaivalta teollisuus säästää ihmisen maidon homogenoinnilla. Moni epäilee, että juuri homogenointi eli rasvan pilkkominen aiheuttaa vatsavaivoja.

Heidi Harjula esittelee mansikkatäytekakkua

Mansikkakakku on nyt naku – näin syntyy kesän suosikkiherkku

Marenkia, mansikkaa ja paljon kermaa. Niistä syntyy tämän hetken trendiherkku.

Kakun viimeistely

Kinuskikakku kruunaa kevätjuhlapöydän – herkullinen ohje

Viikonloppuna juhlitaan jälleen koulujen päättymistä, ylioppilaita ja valmistuneita. Juhlapöydän perinteinen kunkku on täytekakku. Kinuskikakku on helppo tehdä ja vie kielen mennessään.

Täytekakku

Satamaidon listeriaepäily iski myös leipomoihin

Porilainen leipomoyhtiö Porin Leipä kertoo, että Satamaidon tuotteita sisältäviä tuotteita ei ole listeriaepäilyn takia voitu päästää markkinoille. Satamaito kertoi myöhään tiistai-iltana vetävänsä muun muassa kaikki sunnuntain ja tiistain välillä tuotetut maidot ja kermat pois markkinoilta.

Purkin kyljessä teksti Satamaito ja lehmän pään kuva.

Näitä Satamaidon tuotteita voi käyttää

Satamaito epäilee listeriabakteeria tuotannossaan. Osaa tuotteista voi kuitenkin käyttää.

Satamaidon rasvatonta maitoa kaadetaan lasiin

Pori milk contamination traced to technical fault

The Satamaito dairy company in Pori withdrew its milk, cream and buttermilk produce from stores on Thursday and Friday due to bacterial contamination, after some of the company's milk products dated 7 May were found to contain the infection-causing bacteria enterobacter. The cause of the problem has now been traced to a technical fault, which has since been resolved and the aim is to begin production at the dairy again Sunday evening.

Satamaidon rasvatonta maitoa kaadetaan lasiin

Bakteerilöydökset pitävät Satamaidon tuotannon poikki toistaiseksi

Satamaidon tuotteiden poisvedon syyksi on paljastumassa bakteerilöydökset tuotteista. Syytä selvitetään parhaillaan. Nautittuna tuotteet saattavat aiheuttaa vatsaoireita.

Kuvassa mansikoilla koristeltu täytekakku.

Helppo täytekakku äitienpäiväksi

Täytekakku on helppo tehdä kolmen lasin taktiikalla.

Mämmiä ja kermaa kulhossa.

Mämmi – herkku vai kammotus?

Kerro, millaisena mämmi on mielestäsi parhaimmillaan. Mitä kaikkea mämmistä voi loihtia? Entä kuuluuko mämmi mielestäsi nimenomaan pääsiäiseen vai voisiko sillä herkutella ympäri vuoden?

Pirkka Vanilja-kermajäätelö

Miksi Pirkka vanilja-kermajäätelössä ei ole yhtään kermaa?

Jäätelöstä pitävä katsojamme ihmettelee miksi Pirkka kermajäätelöä kutsutaan kermajäätelöksi, vaikka ainesosaluettelossa ei ole lainkaan kermaa. Kuitenkin ihmisille annetaan mielikuva kermajäätelöstä

ostoskori

Näin kansa tuomitsi suomalaisten ruokaostokset: "Missä kasvikset, hedelmät ja kala?"

Yle julkaisi viime viikolla listan ruokatarvikkeista, joita suomalaiset ostavat eniten ruokakaupoista. Keskusteluun osallistuneet kaipasivat listalle enemmän hedelmä- ja vihannesosaston antimia.

Voita

Kesäkeiton syvin olemus: Santeri Vuosaran resepti Voi 2.0

Kesäkeiton syvin olemus -ohjelmasarja tarjoaa Santeri Vuosaran ohjeet: Sitruuna-kermahyydyke ja Ruskistettu voi -jäätelö.

Tuore, käsintehty, voideltu karjalanpiirakka.

Ruokakaapin siivous säästää rahaa – fariinisokerin elvytys ja muita kikkoja

Tammikuu kiristää kukkaron nyörejä monessa kodissa. Helpotus suureen ruokalaskuun saattaa löytyä omasta kuivakaapista, vinkkaa Uudenmaan Marttojen kotitalousneuvoja Anne Lempinen

Ođđasat 12.12.2014

Aikion suvussa kirjailijoita kahdessa polvessa

Isä ja tytär, utsjokelaiset Niilo Aikio ja Inger-Mari "Ima" Aikio, käyvät samaa polkua ja julkaisevat kirjoja pohjoissaameksi. Isä julkaisi joulun alla aikaisemmin suomeksi ilmestyneen Tanssi paholaiselle -romaaninsa saameksi ja tytär on vastikään julkaissut kaksikielisen runokirja-cd-yhdistelmän yhdessä muusikko Miro Mantereen kanssa.

Susijengi.

Susijengi Euroopan kermaa - "Tässä joutuu itseään nipistelemään"

Suomi arvotaan EM-kisojen lohkovaiheeseen kakkoskorista. Ykköskorin vastustajaksi tulee Ranska.

Venäjän vientiin tuotettuja Oltermanni-juustopakkauksia.

Putin-juustojen aika on ohi

Valio on saanut pääosin myytyä alun perin Venäjän markkinoille tarkoitetut tuotteet. Lähiviikkoina myyntiin valmistuu enää pieniä juustoeriä.

Päivätoimintaryhmä ruokailee Lohjan Vanhusten palvelukeskuksessa.

Voi ja kerma takaisin vanhusten ruokavalioihin Lohjalla

Lohjan kaupunki lisää voin ja kerman käyttöä vanhusten ruuissa. Muutoksella tavoitellaan nykyistä perinteisempää ja vanhuksille paremmin maistuvaa makumaailmaa. Voin ja kerman lisääminen kasvattaa ruokakustannuksia vajaat 10 000 euroa vuodessa.

Teijo Salonpää veitset käsissään

Anopin kestävä ja äijällekin kelpaava – Teijon sorsapadasta on moneksi

Kemiläisen ruokablogisti Teijo Salonpään resepti sorsalle on simppeli ja miehinenkin, mutta pienellä tuunaamisella siitä saa Salonpään mukaan myös "anopin kestävän".

Tuoretta lihaa kaupan tiskillä.

Vielä alkuvuonna elintarvikevienti Suomesta Venäjälle on kasvanut

Tammi-toukokuussa lihan ja lihatuotteiden vienti Venäjälle romahti. Sen sijaan maidon ja kerman sekä juuston vienti kasvoi, kertovat Tullin tilastot. Viime vuonna Suomesta Venäjälle vietiin elintarvikkeita 400 miljoonan euron arvosta.

Iranilaismies rukoili Imam Zadeh Hashem -moskeijassa Tehranissa 8. heinäkuuta.

Viisi ihmistä ruoskittiin Ramadanin sääntöjen rikkomisesta Iranissa

Monet iranilaiset eivät noudata paastokäskyä varsinkaan kuumalla säällä, vaan he juovat kaduilla avoimesti vettä.

Suuret kasat fudgea on esillä torikojulla.

Makea perinneherkku vie brittimiestä halki Suomen

Daniel Krassuski matkustaa myymässä fudgea eri puolilla Suomea. Kyseessä on perienglantilainen toffeesta jalostettu makeinen.

Kelen konditoria Kokkolan Torikadulla

Suku luopuu perinteisestä Ke-Le:n leipomosta

Kokkolan vanhimman leipomoyrityksen Luukkosen perustajasuku suunnittelee lopettavansa liiketoiminnan omalta osaltaan tämän vuoden aikana. Perheestä ei löydy jatkajaa 1950-luvun alusta kaupungissa toimineelle konditorialle.

Mies makaa lukee lehteä.

Thursday's papers: Gov't creams off cash, rising new urban hot spots and those Russian jets

Thursday’s dailies look at government’s move to cream off dividends from majority state-owned companies, habitation trends in Helsinki and Turku and Tuesday’s breach of Finnish air space by Russian jets.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle