Uusimmat artikkelit
Etkö pidä ruotoisista kaloista? Tee wallenbergin kalapihvejä hauesta, särjestä tai lahnasta
Tehosekoittimella surautat juhlavan ruoan hetkessä.
Talvilomajuoma numero ykkönen on kuuma suklaa – inkivääri ja cayennepippuri nostavat lämpötilaa vielä lisää
Ylellistä ja lämmintä tummaa suklaata pohjana.
Joulu moninkertaistaa rasvaisten maitojen ja juustojen kulutuksen – tammikuussa suomalaiset elävät taas terveellisesti
Perinteikkyys joulupöydässä näkyy myös maitotuottajien tehtailla. Esimerkiksi satakuntalaisen Satamaidon kerman tuotanto kasvaa 50 prosenttia joulun alla.
Tee suolainen juustokakku, jossa maistuu meri ja savuinen kerma – täydellinen tarjottava juhliin ja buffetpöytään
Opi maustamaan kerma hehkuvalla grillibriketillä.
Tässä on syksy lautasella – kokeile Kenny Sundqvistin paistettua kassleria happaman chutneyn ja palsternakka-perunamuusin kera
Happo on rasvaisen ruoan ystävä.
Aronia antaa ruoalle väriä ja täyteläistä makua – kokeile aronialla maustettua pekonibroileria
Aroniatäysmehu sisältää runsaasti tanniineja ja sopii ruoanl
Pidätkö pullista? Silloin kardemummaperunat on ehkä sinun juttusi
Tässä joulupöydän seuraava hitti.
Hunajaiset tryffelit ovat piiloterveellisiä makeisia
Pääraaka-aineet ovat tumma suklaa ja kuohukerma.

Jouluruuassa saa oikaista – Martat vinkkaavat keinot valmislaatikon tuunaukseen
Valmislaatikot rakastavat kermaa ja helpon karpaloleivän ehtii vielä tehdä ennen joulua.

Vispikerma näkyviin, kuohukerma piiloon? Kermavaahdon synty on kemiaa, mutta leipojalle kerman valinta lopulta makuasia
Ruotsiksi pääsee helpommalla, sillä myös kuohukerma on ruotsiksi vispgrädde.

Kolme veljestä tarttui perhemeijerin ruoriin ja kyllästyi maitoon – "Emme voi maailman loppuun jatkaa samaa maidon myyntiä"
Kaslink Foods työllisti 1990-luvulla muutaman ihmisen. Nyt se on Suomen suurin yksityinen meijeri.

Espoo Ciné tarjoaa eurooppalaisen nykyelokuvan kermaa – Tässä viisi vinkkiä festivaalille
Kevääsen siirretty elokuvafestivaali näyttäytyy tänä vuonna yli sadan pitkän elokuvan voimalla laajempana kuin koskaan. Ohessa muutama mielenkiintoinen poiminta ohjelmistosta.

Watch: Finland gears up for sledding and buns on Shrove Tuesday
Shrove Tuesday is marked in Finland by hearty bowls of pea soup, cream-filled buns known as laskiaispulla — and a sledding bonanza on hills nationwide.
Kysymyksiä lääkärille vuoden alkupuoleksi, tai vain insinöörille (vuoden alkupuoleksi)
Lehmien satakerta-huijaus & muuta tuubaa koulusta "opittuna"
Helppo ja herkullinen kermakalja
Harry Potterista tuttu juoma valmistuu helposti kotona

Sieniruokaa ilman voita ja kermaa? Yrtit voivat tehdä ruuasta elämyksen
Suomessa läträtään mielellään sieniruokiin voita ja kermaa, mutta voiko sienistä syntyä maukasta evästä ilman valtavaa rasva-annosta? Kyllä voi, sanovat kokki ja kirjailija.

Kourallinen headhuntereita valitsee Suomen yritysjohdon kerman
Viime vuonna Suomessa headhuntattiin yli 61 miljoonan euron arvosta.

Suomalainen yritys tekemässä tieteellisen läpimurron – ratkaisee take away -mukien maailmanlaajuisen ongelman
Kotkamillsin kehittämän kertakäyttöisen kahvikupin idea on siinä, ettei kartonkia tarvitse päällystää muovilla.

Tuleva sosiaali- ja terveysministeri Mattila: En halua työntää kapuloita rattaisiin
Ensi viikolla sosiaali- ja terveysministerinä aloittava Pirkko Mattila (ps.) uskoo, että pienet yritykset voivat pärjätä sosiaali- ja terveydenhoitouudistuksen jälkeen. Hän haluaa estää isoja yrityksiä kuorimasta kermaa palveluntarjonnassa.

Brittiekonomistien kanta varsin yksimielinen: Brexit olisi haitaksi maan ja kansalaisten taloudelle
Eniten haittaa olisi yhteismarkkinoiden ovien sulkeutumisesta ja investointeja syövän epävarmuuden lisääntymisestä, brittiekonomistien kerma arvioi.

Vältä korvasienestäjän yleinen virhe
Keruutuotetarkastaja Martti Hakala muistuttaa, että korvasienet pitää puhdistaa ennen sienten koriin laittamista. Korvasienten lokerot ovat muuten täynnä hiekkaa.

Pitkän iän salaisuus – "Kaikkea voi syyä, mutta kohtuuella"
Elli Ikosen kiikkutuoli keinahtelee edestakaisin väliin rauhallisempaan tahtiin ja välillä nopeampaan. Liike mukailee kerronnan tahtia ja kun virkataan oikein tarkkaan on liike miltei kokonaan lakannut. Elli on virkeä ja virkku, taitava ja puuhakas. Kesällä tulee 93 täyteen, mutta vasta kesällä.

Mämmibaarissa syntyvät pirtelöt ja lihapullat – katso reseptit
Pääsiäisen perinneherkku mämmi taipuu rukiisuudessaan moneen ruokaan. Keski-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaiset valmistavat mämmibaarissa pirtelöä, hyydykekakkua, jäädykettä, pullaa, sämpylöitä ja lihapullia. Annostelussa kohtuus on tärkeää.
Koiranpentujenkin tekeminen alkaa sopivan uroksen etsinnällä
Kun Cara tuli tiineeksi, se oli pahoinvoiva ja vähän väsynyt. Tie siihen tilaan vaati kuitenkin myös omistajilta paljon työtä.

Laskiaispulla on alkujaan ruotsalainen – ja mantelimassa se aito täyte
Laskiaispullan alkuperä on Ruotsissa, jossa vehnäpullan täytteeksi keksittiin laittaa mantelimassaa ja kermaa. Tämän vuoden uutuustäyte on pähkinäinen suklaalevite, jonka uutuudenviehätys ei kuitenkaan perinteille pärjää.

Syystalven suklaahitti on glögi-konvehti – video
Konvehteja voi tehdä hyvin myös itse, kertoivat suklaayrittäjät Tiia Westman ja Brynn Phipps aamu-TV:ssä.

Vihreiden Niinistö kehuu sote-uudistusta: "Riittävän hyvä malli"
Hallituksen sote-malli ei ansaitse tyylipisteitä mutta voi luoda Suomeen aidosti tasa-arvoisen terveydenhuollon kermankuorinnan sijaan, sanoo vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.

Maitorasvan pilkkominen vatsavaivojen syynä? Rasva vaihtaa käsittelyssä takkinsa
Olisitko valmis hämmentämään maidon rasvan itse vispilällä? Tältä vaivalta teollisuus säästää ihmisen maidon homogenoinnilla. Moni epäilee, että juuri homogenointi eli rasvan pilkkominen aiheuttaa vatsavaivoja.

Mansikkakakku on nyt naku – näin syntyy kesän suosikkiherkku
Marenkia, mansikkaa ja paljon kermaa. Niistä syntyy tämän hetken trendiherkku.

Kinuskikakku kruunaa kevätjuhlapöydän – herkullinen ohje
Viikonloppuna juhlitaan jälleen koulujen päättymistä, ylioppilaita ja valmistuneita. Juhlapöydän perinteinen kunkku on täytekakku. Kinuskikakku on helppo tehdä ja vie kielen mennessään.

Satamaidon listeriaepäily iski myös leipomoihin
Porilainen leipomoyhtiö Porin Leipä kertoo, että Satamaidon tuotteita sisältäviä tuotteita ei ole listeriaepäilyn takia voitu päästää markkinoille. Satamaito kertoi myöhään tiistai-iltana vetävänsä muun muassa kaikki sunnuntain ja tiistain välillä tuotetut maidot ja kermat pois markkinoilta.

Näitä Satamaidon tuotteita voi käyttää
Satamaito epäilee listeriabakteeria tuotannossaan. Osaa tuotteista voi kuitenkin käyttää.

Pori milk contamination traced to technical fault
The Satamaito dairy company in Pori withdrew its milk, cream and buttermilk produce from stores on Thursday and Friday due to bacterial contamination, after some of the company's milk products dated 7 May were found to contain the infection-causing bacteria enterobacter. The cause of the problem has now been traced to a technical fault, which has since been resolved and the aim is to begin production at the dairy again Sunday evening.

Bakteerilöydökset pitävät Satamaidon tuotannon poikki toistaiseksi
Satamaidon tuotteiden poisvedon syyksi on paljastumassa bakteerilöydökset tuotteista. Syytä selvitetään parhaillaan. Nautittuna tuotteet saattavat aiheuttaa vatsaoireita.
Helppo täytekakku äitienpäiväksi
Täytekakku on helppo tehdä kolmen lasin taktiikalla.

Mämmi – herkku vai kammotus?
Kerro, millaisena mämmi on mielestäsi parhaimmillaan. Mitä kaikkea mämmistä voi loihtia? Entä kuuluuko mämmi mielestäsi nimenomaan pääsiäiseen vai voisiko sillä herkutella ympäri vuoden?
Miksi Pirkka vanilja-kermajäätelössä ei ole yhtään kermaa?
Jäätelöstä pitävä katsojamme ihmettelee miksi Pirkka kermajäätelöä kutsutaan kermajäätelöksi, vaikka ainesosaluettelossa ei ole lainkaan kermaa. Kuitenkin ihmisille annetaan mielikuva kermajäätelöstä

Näin kansa tuomitsi suomalaisten ruokaostokset: "Missä kasvikset, hedelmät ja kala?"
Yle julkaisi viime viikolla listan ruokatarvikkeista, joita suomalaiset ostavat eniten ruokakaupoista. Keskusteluun osallistuneet kaipasivat listalle enemmän hedelmä- ja vihannesosaston antimia.
Kesäkeiton syvin olemus: Santeri Vuosaran resepti Voi 2.0
Kesäkeiton syvin olemus -ohjelmasarja tarjoaa Santeri Vuosaran ohjeet: Sitruuna-kermahyydyke ja Ruskistettu voi -jäätelö.

Ruokakaapin siivous säästää rahaa – fariinisokerin elvytys ja muita kikkoja
Tammikuu kiristää kukkaron nyörejä monessa kodissa. Helpotus suureen ruokalaskuun saattaa löytyä omasta kuivakaapista, vinkkaa Uudenmaan Marttojen kotitalousneuvoja Anne Lempinen

Aikion suvussa kirjailijoita kahdessa polvessa
Isä ja tytär, utsjokelaiset Niilo Aikio ja Inger-Mari "Ima" Aikio, käyvät samaa polkua ja julkaisevat kirjoja pohjoissaameksi. Isä julkaisi joulun alla aikaisemmin suomeksi ilmestyneen Tanssi paholaiselle -romaaninsa saameksi ja tytär on vastikään julkaissut kaksikielisen runokirja-cd-yhdistelmän yhdessä muusikko Miro Mantereen kanssa.

Susijengi Euroopan kermaa - "Tässä joutuu itseään nipistelemään"
Suomi arvotaan EM-kisojen lohkovaiheeseen kakkoskorista. Ykköskorin vastustajaksi tulee Ranska.

Putin-juustojen aika on ohi
Valio on saanut pääosin myytyä alun perin Venäjän markkinoille tarkoitetut tuotteet. Lähiviikkoina myyntiin valmistuu enää pieniä juustoeriä.

Voi ja kerma takaisin vanhusten ruokavalioihin Lohjalla
Lohjan kaupunki lisää voin ja kerman käyttöä vanhusten ruuissa. Muutoksella tavoitellaan nykyistä perinteisempää ja vanhuksille paremmin maistuvaa makumaailmaa. Voin ja kerman lisääminen kasvattaa ruokakustannuksia vajaat 10 000 euroa vuodessa.

Anopin kestävä ja äijällekin kelpaava – Teijon sorsapadasta on moneksi
Kemiläisen ruokablogisti Teijo Salonpään resepti sorsalle on simppeli ja miehinenkin, mutta pienellä tuunaamisella siitä saa Salonpään mukaan myös "anopin kestävän".

Vielä alkuvuonna elintarvikevienti Suomesta Venäjälle on kasvanut
Tammi-toukokuussa lihan ja lihatuotteiden vienti Venäjälle romahti. Sen sijaan maidon ja kerman sekä juuston vienti kasvoi, kertovat Tullin tilastot. Viime vuonna Suomesta Venäjälle vietiin elintarvikkeita 400 miljoonan euron arvosta.

Viisi ihmistä ruoskittiin Ramadanin sääntöjen rikkomisesta Iranissa
Monet iranilaiset eivät noudata paastokäskyä varsinkaan kuumalla säällä, vaan he juovat kaduilla avoimesti vettä.

Makea perinneherkku vie brittimiestä halki Suomen
Daniel Krassuski matkustaa myymässä fudgea eri puolilla Suomea. Kyseessä on perienglantilainen toffeesta jalostettu makeinen.

Suku luopuu perinteisestä Ke-Le:n leipomosta
Kokkolan vanhimman leipomoyrityksen Luukkosen perustajasuku suunnittelee lopettavansa liiketoiminnan omalta osaltaan tämän vuoden aikana. Perheestä ei löydy jatkajaa 1950-luvun alusta kaupungissa toimineelle konditorialle.

Thursday's papers: Gov't creams off cash, rising new urban hot spots and those Russian jets
Thursday’s dailies look at government’s move to cream off dividends from majority state-owned companies, habitation trends in Helsinki and Turku and Tuesday’s breach of Finnish air space by Russian jets.