Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Matti Ampio ottaa pienellä mukana kulkevalla radioasemalla yhteyttä.

Kun tietoverkot pimenevät, radioharrastajat pitävät viestit liikkeessä

Radioamatööreillä on yhä tärkeä rooli hätätilanteen sattuessa. He pystyvät turvamaan viestiliikenteen tilanteessa, jossa kaikki muut yhteydet katkeavat. Viestintä ilman sähkö- ja tietoverkkoa on radioamatööreille tuttua puuhaa.

Telesten toimitusjohtaja Jukka Rinnevaara.

Telestellä historiansa paras vuosineljännes

Kaarinalainen teknologiayhtiö Teleste teki vuonna 2015 vahvan tuloksen. Tilinpäätöstiedotteen mukaan liikevaihto ja -tulos kasvoivat yli neljänneksellä.

Posti- ja lennätinlaitoksen keltakylkinen kiitäjä porhalsi pitkin ja poikin 19600- ja 1970-luvuilla.

Postin keltakylkiset kiitäjät porhalsivat pitkin ja poikin Suomea

Kaikki Postin esittelyfilmit 1960- ja 1970-luvuilta.

Welcome to Sweden -kyltti

Ruotsalaisen rauhanjärjestön panos sukellusvenejahtiin: "Tänne päin, jos olette homoja"

Rauhanjärjestö on laskenut Tukholman saaristossa mereen laitteen, joka toivottaa morsettamalla ja neonvaloilla tervetulleeksi homoseksuaaliseen Ruotsiin. Järjestön mukaan tempaus on kannanotto sekä sukellusvenejahtiin että homojen oikeuksiin. Tempaus on saanut huomiota myös useissa venäläisissä tiedotusvälineissä.

Kaksi radioamatööriä ottaa yhteyksiä radiolaitteella ja poseeraa kameralle

"Päässä viiraa ja tekniikka kiinnostaa" – vielä ovat radioamatöörit voimissaan

Vaikka meillä on matkapuhelimet, nettiyhteydet ja sosiaalinen media, ne eivät ole syrjäyttäneet radioamatööriharrastusta. Jos netti veikin yhden sukupolven, uusi polvi palaa harrastuksen pariin sen erikoisuuden vuoksi.

Alakoululaisia Kaukovainion tekniikan yksikön liikuntasalissa esittelemässä itse suunnittelemiaan ja rakentamiaan leluja.

Teknologiakilpailu valjasti alakoululaisten luovuuden – liikuntasali täyttyi morsetuksesta ja ufoista

Oulun seudun ammattiopisto OSAO:lla järjestettiin keskiviikkona alakoululaisille suunnattu Tämä toimii! -teknologiakilpailu. Koululaiset ympäri maakunnan ovat suunnitelleet ja rakentaneet liikkuvan lelun samoista materiaaleista. Tapahtuma järjestetään yhdeksällä paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Benefon-merkkinen GPS-puhelin.

Matkapuhelinyhtiön konkurssissa uusi käänne

Konkurssiasiamies haluaa tehdä lisäselvityksiä GeoSentricin toiminnasta mm. lähipiirikauppojen osalta. Selvityksiin tarvitaan valtion varoja.

Yle Areena logo.

Posti- ja lennätinlaitos oli saaristolaisen asialla

Pienveneet ja potkukelkat valjastettiin postin avuksi.

Lenin patsas Lenin-museossa.

Tampere listed among top 10 unknown vacation spots

When the budget airline Ryanair announced that it would begin flying to Osijek in eastern Croatia, the British paper the Telegraph compiled a list of the airline’s other little-known destinations -- including Tampere in Finland.

Radioamatööri Heikki Launis Saimaan Viitoset kerhotiloissa

Viestiä voi muuallakin kuin verkossa – radioamatöörit pitävät yhteyttä sähköttämällä

Vaikka elämmekin internetin ja kännyköiden aikakautta, riittää radioviestinnän harrastajia silti ympäri maailmaa. Lappeenrantalaiset Heikki Launis ja John Ahlbom ovat toimineet radioamatööreinä jo kymmeniä vuosia ja nähneet harrastustoiminnan muutoksen vuosien aikana.

Nieminen

Mobile phone industry veteran: ”Nokia should have made phones for all operating systems”

Jorma U. Nieminen - who's been in the business since phones weighed five kilos - says he can't understand why the telecoms giant didn't capitalise on its position at the head of the market.

Benefon-merkkinen GPS-puhelin.

Kännyköiden ”Mersun” värikäs pörssihistoria päättyy

Helsingin pörssistä poistetaan maanantaina paikannusyhtiö GeoSentric. Sen juuret ovat Benefon Oy:ssä, joka loisti puhelinosaamisellaan 80- ja 90-luvulla. Paikannuspuhelimissa Benefon oli kirjaimellisesti suunnannäyttäjä.

Oppilaita valmistautumassa ylioppilaskirjoituksiin koulun salissa.

Ylioppilaskoe hakkeroitiin omaperäisillä keinoilla - koe sabotoitiin morsettamalla äänikortilta

Ylioppilastutkintolautakunnan hakkerointikilpailussa sähköinen yo-koe murrettiin lukuisilla eri tavoilla. Voiton vei kilpailija, joka löysi käyttöjärjestelmästä 17 erilaista haavoittuvuutta. Ylioppilastutkintolautakunta pysyy aikataulussaan, ja sähköinen koe otetaan ensimmäisen kerran käyttöön vuonna 2016.

GeoSentric putosi pörssistä

GeoSentric oli ennen Benefon, joka tunnettiin edistyksellisenä salolaisena yrityksenä. Se valmisti nmt-teknologiaan perustuvia matkapuhelimia.

Pietari-Lappeenrata-Helsinki lennätinlinjan välivahvistin vuodelta 1867.

Valtava kännykkä ja kommunikaattorin esiaste museon kokoelmiin

Etelä-Karjalan museo sai merkittävän palan valtakunnallista telehistoriaa Soneralta. Joukossa on muun muassa lennätinlinjan välivahvistin ja Moskova-Washington kuuman linjan rakentajien kännykkä.

Postiauto puskee halki tulvivan Pohjanmaan.

Pohjanmaata postiauton ikkunasta 1970-luvulla

Pohjanmaa tulvineen, jokineen, järvineen ja merenrantoineen.

Piirilevyä leikataan pihdeillä.

Telesten tulos heikkeni alkuvuonna

Turkulainen teknologiakonserni aikoo kiriä viime vuoden tasolle. Kiertäviä lomautuksia jatketaan.

Tellabs lakkauttaa Oulun toimipisteen

Tietoliikennejärjestelmiä kehittävä Tellabs lakkauttaa Oulun toimipisteensä ja irtisanoo työntekijät. Yhtiö työllistää Oulussa noin 30 henkilöä.

Tellabs

Tellabsilla taas yt-neuvottelut

Tietoliikennejärjestelmiä kehittävä Tellabs aloittaa yt-neuvottelut Suomessa. Vähennystarve on korkeintaan 63 työntekijää. Yrityksellä on yhteensä 450 työntekijää joista alle 50 Oulussa ja suurin osa Espoossa.

Telesten päätoimipiste Kaarinassa.

Teleste aloittaa yt-neuvottelut

Ensi viikolla alkavat neuvottelut koskevat noin 400 työntekijää Suomessa ja ulkomailla. Yt-neuvottelut koskevat pääosin lomautuksia. Turussa lomautusuhan alla on noin 350 työntekijää.

Alexander Stubb

Stubb: Tuomioja's statements detrimental

According to Minister for European Affairs and Foreign Trade Alexander Stubb, remarks on the euro made by Foreign Minister Erkki Tuomioja to The Telegraph do not represent those of the Finnish government and are detrimental to Finland's own position.

Erkki Tuomioja.

Tuomioja's euro remarks in British newspaper raise eyebrows

Finnish Foreign Minister Erkki Tuomioja has told Yle that the British newspaper The Telegraph placed a misleading headline on an interview with him on the future of the euro. In the article, Tuomioja said Europe must openly face the possibility of a break-up of the euro.

Entisen Benefonin kohtalo vaakalaudalla

Paikannuslaitteita valmistava Geosentric asetetaan selvitystilaan. Yhtiö kertoi tiistaina, ettei se ole saanut rahoitustaan kuntoon. Geosentricin kassavarat riittivät vain kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen ajan.

Telesten tuotantotila ja työntekijöitä.

Teknologiateollisuudessa alavirettä, mutta menestyjiäkin löytyy

Teknologiateollisuuden viime vuosi sujui kahtiajakoisissa tunnelmissa. Koko alan liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 5-6 prosentilla, mutta loppuvuodesta lomautusten määrä kääntyi nousuun. Erot teknologiayritysten välillä ovat suuria. Yksi menestyjistä on turkulainen Teleste.

Telesten päätoimipiste Kaarinassa.

Teleste teki miljoonakaupat Tanskaan

Kaarinalainen teknologiayhtiö Teleste on tehnyt Tanskan johtavan kaapelioperaattori YouSeen kanssa 8 miljoonan euron sopimuksen. Kolmivuotinen raamisopimus käsittää koko Tanskan tilaajaverkkoihin asennettavien Telesten valokuitutuotteiden toimitukset.

Telesten päätoimipiste Kaarinassa.

Teleste uudistaa kaapeliverkkoja Saksassa

Teknologiakonserni Teleste ryhtyy uudistamaan kaapeliverkkoja Saksassa. Telesten ja Immomedianetin sopimuksen mukaan yli 13 000 asunnon verkkoa ajanmukaistetaan multimediatoimintoja varten.

Telesten tuotantoyksikkö

Teleste uudistaa saksalaisten kaapeliverkkoa

Kaarinalainen teknologiayhtiö Teleste on solminut merkittävän sopimuksen saksalaisen kaapelioperaattorin kanssa.

Telesten tuotantoyksikkö

Teleste on toiveikas tulevasta

Kaarinalainen teknologiayhtiö Teleste on varovaisen toiveikas tulevasta alan kehityksestä. Toimitusjohtaja Jukka Rinnevaaran mukaan kaapeliverkkoja pitää parantaa uusia palveluja varten.

Teleste videovalvontalaitteistoa

Pariisia valvotaan pian Telesten kameroilla

Kaarinalainen elektroniikkayhtiö Teleste on tehnyt miljoonien arvoisen kaupan videovalvontalaitteistosta Pariisiin. Videovalvontajärjestelmä on suunniteltu muun muassa terrorisminvastaiseen taisteluun.

Geosentricin toimitilat sijaitsevat Salon Meriniityssä.

Geosentric irtisanoo 24 ja lomauttaa väkeään

Salossa toimiva paikannuslaitteiden ja -ohjelmistojen valmistaja Geosentric (ent. Benefon) on saanut päätökseen liki kaksi kuukautta kestäneet yt-neuvottelunsa. Pörssitiedotteen mukaan neuvottelujen tuloksena irtisanotaan 24 henkeä ja lomautetaan 10 henkeä.

Tuesday evening\s SOS messages jammed YLE\s switchboard with irrate callers.

Wandering Bear SOS Message Causes Viewer Consternation

An official SOS message concerning a wandering bear transmitted on Finnish television networks on Tuesday evening has caused consternation among viewers. Many irate viewers phoned national broadcaster YLE to angrily complain about the ticker message broadcast during the main evening news bulletin.

Telesten tuotantoyksikkö

Telestelle miljoonasopimus Israeliin

Turkulainen teknologiakonserni Teleste on tehnyt suurkaupan Israeliin. Teleste uudistaa Hot Telecom -yhtiön kaapeliverkon. Nelivuotinen sopimus on arvoltaan 16 miljoonaa euroa.

Radioamatööreihin on tulijoita

Moni perinteinen harrastus on nykyajan kiireessä hiipumassa, kun harrastajamäärät laskevat, eikä nuoria kiinnosta. Radioamatööriharrastus voi hyvin ja nuoriakin harrastajia löytyy. Radioliikenne on edelleen kiehtova asia.

Telesten päätoimipiste Kaarinassa.

Telesten kasvu hyvää, tulos laski

Teleste kasvatti liikevaihtoaan viimeisellä vuosineljänneksellä lähes 56 prosenttia 43,8 miljoonaan euroon. Saatujen tilausten määrä nousi vuoden takaisesta 85 prosenttia 46,8 miljoonaan euroon.

Telesten päätoimipiste Kaarinassa.

Teleste irtisanoo 24 henkilöä

Telesten yt-neuvottelut päättyivät irtisanomisiin. Teleste irtisanoo yhteensä 24 henkilöä: 8 toimihenkilöä ja 16 työntekijää saa lähtöpassit. Irtisanomiset koskevat Turun talousalueen toimipisteitä.

Teleste irtisanoo 24 työntekijää

Teknologiakonserni Teleste vähentää Suomesta 24 työpaikkaa. Yhtiö on saanut päätökseen yt -neuvottelut, joiden seurauksena irtisanotaan 8 toimihenkilöä ja 16 työntekijää.

Postin telaketjuilla varustettlu lumiauto, joka liikennöi 1960- ja 1970-luvuilla Lapissa.

Lapissa posti kulki poroilla ja tankkimaisilla lumiautoilla

Kolme postiautofilmia 1960- ja 1970-lukujen Lapista.

Messages During the War

From November 30, 1939 until March 13, 1940, FInland battled with the Soviet Union over its eastern territories. The Finnish Defence Forces' website has a sample of telegrams sent during the 105-day war. The war messages are drawn from Markku Onttonen's documentary series Talvisodan henki (The Spirit of the Winter War).

Mies puhuu puhelimeen (1957)

Osaatko tilata kaukopuhelun?

Muutama vuosikymmen sitten puhelu piti tilata.

Morsetusta talvisodan hengessä

Suomen radioamatöörit muistelivat sunnuntaina talvisodan ajan radioamatööritoimintaa perustamalla apuradioverkon. Pääosin talvisodan aikaisella radiokalustolla viestiteltiin yhdeksällä eri paikkakunnalla Hangon ja Kuopion välillä.

Telesten päätoimipiste Kaarinassa.

Telesten videovalvontajärjestelmä Chicagoon

Turkulainen Teleste toimittaa videovalvonta- ja tallennusjärjestelmiä 144 chicagolaiselle rautatieasemalle. Teleste Oyj on solminut sopimuksen Chicagon liikennelaitoksen kanssa.

Telesten tuotantoyksikkö

Teleste suurimmaksi Saksassa

Turkulainen teknologiayhtiö Teleste on noussut suurimmaksi kaapeliverkkomarkkinoiden palveluyhtiöksi Saksassa.

GeoSentric jatkaa tappiollla

Paikannuslaitteita ja - järjestelmiä valmistava salolainen GeoSentric eli entinen Benefon on yhä raskaasti tappiollinen. Yhtiön viime vuoden tulos on runsaat 11 miljoonaa euroa miinuksella, mutta tappiot ovat pienentyneet edellisvuodesta selvästi.

EM Group kasvatti omistustaan Telestestä

Kotimainen perheyhtiö EM Group on noussut turkulaisen teknologiakonserni Telesten suurimmaksi omistajaksi. EM Group on kaksinkertaistanut omistuksensa Telestestä, ja omistaa yhtiöstä nyt viidenneksen.

Salossa kehitettiin uusi turvalaite

Salossa toimiva teknologiayritys Geosentric on kehittänyt uuden turvalitteen, joka sopii esimerkiksi vanhusten ja yksin työskentelevien turvaksi. Laite on nimeltään Twig Projector ja se hälyttää apua paikalle nopeasti.

Telesten tuotantolaitos Littoisissa

Telesten tulos romahti

Turkulaisen teknologiayritys Telesten tulos heikkeni viime vuonna selvästi. Voittoa kertyi runsaat 5 miljoonaa euroa, kun tulos edellisvuonna oli yli kaksinkertainen.

Suomalaiset ovat edelleen radiokansaa

Radio pitää edelleen pintansa mediamaailmassa.

Nordic ID.n kämmentietokone.

Kämmentietokoneet valloittavat Venäjää

Salolainen Nordic ID on saanut sopimuksen kämmentietokoneiden viennistä venäläisiin vähittäiskauppoihin. Yritys on toimittanut aiemminkin laitteita ulkomaille.

Telesten päätoimipiste Kaarinassa.

Teleste lomauttaa Suomen henkilöstönsä

Teknologiayhtiö Teleste lomauttaa noin koko Suomessa toimivan henkilöstönsä. Yt-neuvottelujen tuloksena sovitut lomautukset kestävät keskimäärin kaksi viikkoa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle