Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koiranpentu kasvattajansa sylissä.

Pentuliven Arvo lähti lauantaina uuteen perheeseen, jossa se koulutetaan metsästyskoiraksi – uuden kodin myötä myös nimi muuttui Nemoksi

Ylen Pentulive on seurannut yhdeksän labradorinnoutajan pennun elämää noin kahdeksan viikon ajan syntymästä luovutusikään asti.

Viidentoista päivän ikäisen keltaisen labradorinnoutajanpennun silmät ovat avautuneet ja se katsoo kameraan.

Koiranpentuja hankittiin viime vuonna yhä useampaan kotiin – labradorinnoutaja oli suosituin koirarotu, Luna nimistä yleisin

Koiranpentujen rekisteröintien kasvu jatkuu. Kennelliittoon rekisteröitiin vuonna 2021 lähes 52 800 koiraa. Kolmen kärjessä pysyivät samat koirarodut kuin edellisenä vuonna.

Valkoinen villakoira Teppo odottaa eläinlääkärin aulassa.

Villakoira Teppo joutui rajun hyökkäyksen uhriksi – ilman hämeenlinnalaisten rahallista tukea Teppo olisi ehkä lopetettu

Korkeaksi kohonneet eläinlääkärikulut saattavat yllättää lemmikin omistajan, etenkin jos eläintä kohtaa onnettomuus. Vakuutus lemmikille hankitaan turhan harvoin, pahoittelee eläinsuojeluyhdistyksen edustaja.

Petkeljärven retkeilykeskuksella vuosi vaihtuu ilman pauketta. Moni lemmikinomistaja hakee karvaisille kavereilleen rauhallisempaa seutua uuden vuoden ajaksi.

Vuodenvaihde voi olla lemmikkitaloudessa stressaavaa aikaa – Petkeljärvellä uusi vuosi otetaan vastaan ilman pauketta ja välkettä

Rakettien pauke ja välke stressaa monia lemmikkejä. Monet koiran omistajat suuntaavat uudenvuoden viettoon lemmikkiystävälliselle lomalle paukevapaalle alueelle.

Ouluzonen operaattori Jarmo Pekkala traktorin äärellä

Pärinän sijaan oululainen moottoriurheilukeskus tarjoaa uutena vuotena rauhaa – lemmikkien omistajille taataan paukkuvapaa majoitusalue

Oulun Kiimingissä sijaitsevaan OuluZoneen voi saapua oman asuntovaunun tai -auton kanssa uudenvuodenaattona kaupungin ilotulitteita karkuun.

yleiskuva - Ruusu -niminen ragdoll-kissa eläinsairaalan hoitopöydällä.

Kissalla todettu koronatartunta ensimmäistä kertaa Suomessa – ei todennäköisesti levitä tautia

Kissojen tyypillisiä koronaoireita ovat hengitysteiden ja ruuansulatuksen ongelmat. Ruokavirasto painottaa, ettei kissojen tartunnoilla vaikuta olevan merkitystä koronan leviämiseen. 

yleiskuva - Ruusu -niminen ragdoll-kissa luovuttaa verta eläinsairaalan hoitopöydällä.

Porin pieneläinpäivystyksessä jälleen ongelmia – vuodenvaihteen jälkeen eläinlääkäri on arkiöisin puolentoista tunnin ajomatkan päässä

Eläinlääkäripalvelu Evidensia ei ole saanut rekrytoitua Poriin tarpeeksi eläinlääkäreitä. Pieneläinpäivystys on arkiöisin joko Tampereella tai Raisiossa ainakin seuraavat kolme kuukautta.

Joe Bidenin uusi koiranpentu.

Valkoinen talo sai uuden asukkaan: Presidentti Biden esitteli Commander-koiranpennun – näykkivä Major-koira jäi rauhallisempaan ympäristöön

Joe Biden julkaisi viestipalvelu Twitterissä videon, jossa hän heittää palloa Commander-pennulle. Jill Bidenin tiedottajan mukaan Bidenien on määrä ottaa kissa tammikuussa.

Minna Koso pesee saksanpaimenkoiraa pesuhuoneessa. Koira on laitettu teräksiseen pesualtaaseen.

Minna Koso pesee koiria ja pyytää palkaksi ruokasäkkejä löytökissoille – eläintalo saamassa joululahjaksi toistasataa kiloa ruokaa

Kouvolalainen Minna Koso pesee koiria ja ottaa siitä maksuksi kissanruokaa. Keräämänsä ruoan hän lahjoittaa Kouvolan seudun eläinsuojeluyhdistyksen eläintalolle.

Koiranomistaja Riikka Hyttinen ja hänen valkoinen paimenkoiransa Taika Helsingin koiramessuilla 19.12.2021

Koiramessuille vain koirat pääsivät sisään ilman koronapassia – harrastajat iloitsivat viikonloppuna Messukeskuksessa: "Tuntuu pieneltä hetkeltä paluulta tavallisuuteen"

Helsingin Messukeskuksen koiramessuille kokoontui viikonloppuna 11 000 koiraa ja 20 000 ihmistä. Messut järjestettiin tiukoin turvatoimin. Koirat helpottavat korona-arkea.

Kissa maukuu kameralle.

Kahdeksan Kankaanpään eläinsuojeluyhdistyksen kissaa kuollut ruttoon – puheenjohtaja vaatii omistajilta vastuuta: "Rokottakaa kissanne"

Kankaanpään eläinsuojeluyhdistyksen rankka loppuvuosi sai jatkoa, kun mykoplasman jälkeen yhdistyksen kissoilla on todettu kissaruttoa.

Koira istumassa ikkunalaudalle.

Koiran haukkuminen voi olla naapurille iso haitta kerros- tai rivitalossa

Useimmissa tapauksissa selviää, ettei omistaja ole tiennyt koiransa haukkuvan. Isännöitsijä voi huomauttaa koiran haukkumisesta, mutta harvemmin joudutaan antamaan varoistusta.

yleiskuva - Ruusu -niminen ragdoll-kissa esittelee paperilta veriarvojaan eläinsairaalan hoitopöydällä.

Lemmikin hoito eläinsairaalassa maksaa jopa tuhansia euroja – kotikissankin henki halutaan pelastaa yhä useammin lähes hinnalla millä hyvänsä

Koirien ja kissojen vaativa hoito yleistyy koko ajan. Esimerkiksi kissoillekin on jo veripankkeja ja verenluovuttajakissoista on pulaa. Sairaalassa tehty iso operaatio ja tehohoitopäivät maksavat omistajalle helposti tuhansia euroja.

Nainen sirottelee tuhkaa lumisessa metsässä.

Täällä parasta kaveria silitellään viimeisen kerran – tuhkaaminen on kunnianosoitus rakkaalle lemmikille ja moni on valmis panostamaan siihen

Viimeisen kymmenen vuoden aikana pieneläintuhkaamojen määrä on kasvanut moninkertaiseksi. Lemmikit ovat monelle tärkeä osa perhettä, ja tuhkaaminen heille viimeinen kunnianosoitus.

Vesper-koira syö luuta sohvalla

Listasimme lemmikkieläinten vaaranpaikat joulun aikaan – tarkista nämä ennen pyhiä

Esimerkiksi joidenkin ruoka-aineiden joutumista karvaisten herkkusuiden saataville tulisi rajoittaa.

Koiraa trimmataan.

Puudeli voi saada trimmaamossa vaikka irokeesin, mutta tärkein syy käynnille on terveys – Lemmikkien hyvinvointipalvelut ovat kasvava megatrendi

Koiria rekisteröidään Suomessa nyt enemmän kuin mitä vauvoja syntyy. Omistajat haluavat panostaa lemmikkiensä hyvinvointiin, mikä näkyy esimerkiksi trimmaajien varauskalentereissa.

Sulo-koira ja omistaja ostoksilla lemmikkitarvikeketju Musti ja Mirri myymälässä.

Musti Groupin kolmas vuosineljännes oli yhtiön historian vahvin

Toimitusjohtajan mukaan yhtiö on kasvattanut markkinaosuuttaan kaikilla markkinoilla ja voittanut ennätysmäärän uusia asiakkaita. Musti ja Mirri -myymälöitä on nyt yli 300.

Joensuulainen agilitykilpailija Maria Hirvonen antaa suukon Miuxille, joka on pyreneittenpaimenkoira.

Maria Hirvonen ja Miux toivat Joensuuhun agilityn PM-kultaa

Suomalaiset voittivat Norjan Moelvissa pidetyissä Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa kaikki yksilöluokat.

Koira Effy istuu merenrannassa Westendissä ja tuijottaa

Korona-ajan eristyneisyys näkyy koiranpentujen käytöksessä – Effy-mäyräkoiralla on ollut vaikeuksia sosiaalisuudessa

Korona-aika on muuttanut koirien arkea, kun omistajat ovat etätöissä. Osa pentukoirista ei joko osaa rauhoittua tai totu olemaan yksin. Espoossa asuvalla mäyräkoira Effyllä on ollut muun muassa pelokkuutta ja hän on räyhännyt ihmisille.

Avustajakoira Rauha on vaale kultaisen noutajan ja labradorinnoutajan sekoitus. Rauha pitää suussaan pehmolelua istuen sohvalla.

Ihmishengen pelastanut Rauha on myös arjen sankari – avustajakoiria tarvittaisiin moninkertainen määrä, mutta rahapula estää

Invalidiliiton avustajakoiran saaminen kestää jopa vuosia. Invalidiliitto pystyy rahoittamaan saamillaan avustuksilla vain neljästä kuuteen koiraa vuodessa. Tarve olisi kolminkertainen.

Yle Uutiset selkosuomeksi

Perjantai 12.11.2021 (tv)

Koronapassi. Ammattilukio. Avustajakoirat. Sää.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Auto törmäsi harmaaseen koiraan Rovaniemen Ounasjoen itäpuolentiellä – poliisi pyytää havaintoja koirasta ja etsii omistajaa

Törmäys tapahtui torstaina puolenpäivän aikaan. Autoilija yritti tavoittaa koiraa törmäyksen jälkeen, mutta se juoksi pakoon metsään.

Chihuahua Helmi joutui isojen koirien hyökkäyksen uhriksi, mutta on taas oma pirteä itsensä

Pikkukoira Helmi selvisi ihmeen kaupalla isojen koirien hyökkäyksestä – poliisi voi määrätä ongelmakoiria jopa lopetettavaksi, mutta usein ratkaisu haetaan oikeudesta

Koirahyökkäykset käsitellään usein perinteistä reittiä eli tutkinnan, syyteharkinnan ja oikeuskäsittelyn kautta, vaikka se voi kestää pitkään. Poliisilta löytyy työkaluja tehdä takavarikko- ja lopetuspäätös, jos rikoksen tunnusmerkistö täyttyy.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen paloauto

Ison ulkorakennuksen pääty paloi Peräseinäjoella – tuuli auttoi talon ja koirien pelastamisessa

Tuuli vei tulta poispäin läheisestä asuinrakennuksesta, joka ei syttynyt palamaan. Myös koiratarha jäi tuulen alapuolelle, ja eläimet saatiin siirrettyä turvaan.

Suomenpystykorva Saga

"Kyllähän se löi ällikällä" – suomenpystykorva Saga löysi tien poskeen kaatuneen ikäihmisen

Imatralaisen Miia Pölläsen nuori koira sai uroteostaan sankarikoiran arvonimen.

Valtteri-kissa omistajansa Nina Hirsiahon sylissä

Kissaihmisille tulossa lisälasku: Myös kissat täytyy siruttaa, jos koirarekisteristä tulee toimiva – koirien siruttaminen alkaa pian

Lemmikkieläinten pakollisen rekisteröinnin avulla pyritään vähentämään laitonta maahantuontia ja pentutehtailua. Sirutuksen ja rekisteröinnin hinta on vielä auki.

Aukku-kissa saa insuliinipistoksen

"Vaihdoin lennosta lääkäriä", napauttaa sairaan Aukku-kissan omistaja, kun eläinlääkäri ehdotti eutanasiaa – lemmikkien hoidosta maksetaan jo miljoonia

Diagnoosi eläimen kroonisesta sairaudesta voi olla järkytys, mutta omistajat myös avaavat kukkaronsa lemmikin hoidolle ja palveluille. Viime vuonna tähän käytettiin 362 miljoonaa euroa.

Elvis-koira päiväkodissa

Koirien omat päiväkodit ovat lyöneet läpi jo monessa kaupungissa – "Inhimillistäminen on rantautunut Suomeen", arvioi kulutustutkija

Lemmikkieläimiin käytetään vuosittain useita satoja miljoonia euroja. Summa on kasvanut viime vuosien aikana ja palveluita on tullut lisää. Monilla paikkakunnilla toimii muun muassa koirien päiväkoteja ja -hoitoloita.

Mustavalkoinen kissa punaisen viltin päällä.

Uuraisilla pöyristyttiin Misu-kissan kohtalosta – vanhusten palvelukoti päätti sittenkin pitää lemmikkikissan

Kuntalaiset huolestuivat kunnan aiottua luopua kymmenen vuotta vanhainkodissa viihtyneestä kissasta. Henkilökunta päätti julkisen keskustelun seurauksena pitää kissan.

Ravintola Hällän edusta Raatihuoneella Hämeenlinnan keskustassa.

Koiratappelun yhteydessä koiranulkoiluttaja sai ensiapua sairauskohtaukseen Hämeenlinnassa

Kahta koiraansa keskustassa ulkoiluttanut mies menetti koiriensa hallinnan, kun ne hyökkäsivät kolmannen koiran kimppuun. Hyökkäyksen kohteeksi joutuneen koiran omistaja sai sairauskohtauksen.

Pepi-rescuekoira isäntänsä Akira Greuksen olalla

Laiton koiranpentubisnes kukoistaa Suomessa ja muualla Euroopassa – ulkomaisen paperittoman koiran riskinä vaaralliset taudit

Pentubisnes on tunnustettu ongelma Suomessa ja Euroopassa. Ostaja voi tahtomattaan tukea laitonta pentutehtailua, ellei ole tietoinen pennun taustoista.

Kielimato lähikuvassa.

Koiralta löytyi Suomessa ensimmäistä kertaa kielimatotartunta – voi tarttua myös ihmiseen

Tuontikoiriin liittyy tautiriski. Osa taudeista on riski myös ihmiselle. Kielimatotartunnan saanut koira oli tuotu Suomeen Espanjasta.

Koiria on jätetty eläinsuojelukeskuksiin viime aikoina ennätysmäärä Britanniassa.n 15 vuoteen.

”Feikit löytökoirat” -ilmiö yleistynyt Britanniassa – moni korona-aikana karvakuonon hankkinut katuu nyt päätöstään

Britanniassa hankittiin yhteiskunnan koronasulun aikana yli 3,2 miljoonaa lemmikkiä. Eläinsuojelukodit ovat ruuhkautuneet pahoin, kun lähitöihin palaavat omistajat haluavat nyt eroon koiristaan.

Kulkukissa häkissä Kankaanpään eläinsuojeluyhsityksen tiloissa.

Jopa 140 villikissaa yhdellä tontilla – Kankaanpään eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja: "Laki antaisi meille palikoita tämän työn tekemiseen"

Vapaana kulkevia kissoja on loukutettu Kankaanpäässä jo lähes saman verran kuin koko viime vuonna, eikä loppua näy. Kissakriisi hallintaan -kansalaisaloitteen käsittely alkoi eduskunnassa torstaina.

Två kattungar ligger på en kudde, en är långhårig, grå med en gul fläck i pannan och den andra svart och vit.

Kankaanpään kissaongelma pahentunut – eläinsuojeluyhdistys toivoo Kissakriisi hallintaan -kansalaisaloitteen läpimenoa

Kankaanpäässä paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen hoidossa on tänä vuonna ollut jo yli 900 kissaa.

Kissatalon kissa

Turun Eläinsuojeluyhdistys toivoo Kissakriisi hallintaan -kansalaisaloitteen läpimenoa – yhdistyksen kissamäärät kasvavat vuosittain

Kissakriisi hallintaan -kansalaisaloitteen käsittely alkaa eduskunnassa torstaina. Maaliskuussa vireille pantu aloite on esillä täysistunnon lähetekeskustelussa.

Paluu lähitöihin tuo myös lemmikit työpaikoille

Paluu lähitöihin tuo myös lemmikit työpaikoille – lontoolaisessa toimistossa voi olla jopa 15 karvaturria kerrallaan

Konttorikoirien salliminen voi kannustaa lähitöihin. Yhdysvalloissa moni Z-sukupolveen kuuluvista harkitsisi jopa työpaikan vaihtoa, jos työnantaja ei suhtaudu lemmikeihin myönteisesti.

Muurahainen ja jauhomato terraariossa

Oskari Hiltunen, 16, näki vuosia sitten Youtube-videon lemmikkimuurahaisista – nyt hän pyörittää muurahaisbisnestä, jonka asiakkaat ovat ympäri maailmaa

Hyönteisharrastajien määrä on kasvanut viime vuosina. Etenkin kovakuoriaiset, sirkat ja torakat ovat kasvattaneet suosiotaan lemmikkeinä. Mikkeliläinen Oskari Hiltunen on erikoistunut muurahaisiin ja tehnyt niistä kansainvälisen yrityksen itselleen.

Kissanpentu sängyllä isumassa.

Eduskunta alkaa pohtia kissakriisiä – vapaana ulkona liikkuvien kissojen sterilointia vaativa kansalaisaloite lähetekeskusteluun torstaina

Kissakriisi hallintaan -kansalaisaloite keräsi keväällä 50 000 allekirjoitusta kahdessa kuukaudessa.

Koiranäyttelyn ryhmäkilpailuissa tuomari laittaa koiria järjestykseen*

Kajaanissa suunnitellaan Tamminäyttelyn järjestämistä välivuoden jälkeen – näyttely on kerännyt yleensä tuhansia koiria Pallohalliin

Tänä vuonna Tamminäyttely siirrettiin ensin toukokuulle ja ulkotiloihin ja lopulta peruttiin. Ensi vuoden näyttelyyn ei ole suunnitteilla rajoituksia koirien määrään.

Kaksi rotukissaa on sohvalla nuoren naisen ympärillä. Harmaa sinisilmäinen kissa katsoo kohti. Nainen näyttää toiselle kissalle puikkoa, jonka päässä on oranssi pallo.

Elämä kissan kanssa on helpompaa, jos lemmikin opettaa arkisiin toimenpiteisiin – vastoin yleistä luuloa kissan kouluttaminen ei ole vaikeaa

Eläintenkouluttaja Janina Rönnqvist haluaa kumota uskomukset kissasta hankalana koulutettavana. Lemmikin opettaminen auttaa esimerkiksi lääkkeiden antamisessa, joka on usein vaikeaa.

Nainen pitää kissanpentua sylissään ja katsoo hymyillen kohti.

Löytöeläintarhoista jopa jonotetaan kissoja – osa kadonneista kissoista päätyy petojen suuhun

Yhä harvempi kissa päätyy löytöeläintarhaan. Yksi syy löytöeläinten ja varsinkin kissojen määrän vähenemiseen on se, että osa niistä päätyy villieläinten suihin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle