Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

kolikoita tulee ulos lompakosta

Huono-osaisuus keskittyy – hyvinvointialueilta tarvitaan täsmätoimia, ettei osattomuus yleisty

THL:n mukaan huono-osaisuus kasautuu maantieteellisesti. Sosiaalityö voi vaikuttaa rajallisesti, mutta sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuus ja alueelliset täsmätoimet ovat hyvinvointialueiden vastuulla.

Kuvakaappaus videosta

Ruotsin mittava satsaus ei poistanut ongelmalähiöitä – poliisin ennaltaehkäisevän työn väheneminen ja korona nostavat riskejä myös Suomessa

Ruotsin poliisin kuusi vuotta jatkunut projekti ei siihen suunnatuista miljoonista huolimatta ole vähentänyt ongelmallisiksi luokiteltujen alueiden määrää. Poliisihallituksen mukaan myös Suomessa joistain alueista voi kehittyä riskilähiöitä.

70-luvun kerrostalo.

Lähiöiden ongelmat kasautuvat THL: mukaan tiettyihin vuokrataloihin ja jopa rappuihin – "Ruotsin tiellä ei olla, mutta hereillä pitää pysyä”

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos selvitti sosiaalityön ammattilaisten näkemyksiä huono-osaisuuden keskittymisestä sekä alueellisen eriytymisen ongelmista.

Juho-Pekka Rantala

Keskustele aiheesta: Miksi huono-osaisuus periytyy?

Huono-osaisuus siirtyy sukupolvelta toiselle.

Claes Andersson.

Itse asiassa kuultuna: Claes Andersson

Minkälainen oli Claes Anderssonin tie politiikan huipulle?

Lähiön varjoissa kasvaneet tunnistavat huono-osaisuuden. Maarit Tastulan vieraina ovat vankilanjohtaja Kaisa Tammi-Moilanen ja köyhyystutkija Maria Ohisalo.

Flinkkilä & Tastula: Lähiöhelvetistä vankilanjohtajaksi

Lähiön varjoissa kasvaneet tunnistavat huono-osaisuuden.

Tommi Liimatainen kalastaa.

Tommi Liimatainen: Käytä päätä, älä käsiä

Tilastoharha. Näin voisi kuvailla Liimataisen veljeksiä, Tommia, Jonnea ja Villeä, jotka poikkeuksellisesti pääsivät pois syrjäytymisen kierteestä. Ainakin veljeksistä vanhin, Tommi Liimatainen uskoo, että he kaikki voisivat olla syrjäytyneitä, ellei hän olisi pakottanut veljiään perhetukikeskukseen Tampereen Raholaan.

Vauva leikkii lattialla (1991).

Laman lapset

Lama-ajan säästökuuri jätti jälkensä myös nuoriin.

Yle Areena logo.

Tingitty nuoruus – mitä kuului nuorille laman jälkeen?

Reportaasi nuorista laman jälkeisessä Suomessa vuonna 1997.

Yle Areena logo.

Hissun kissun

Heikki Takkinen opastaa pohtimaan ihmisarvoon ja oikeudenmukaisuuteen liittyviä kysymyksiä ja antaa vinkkejä pehmoisemmasta elosta lapsille ja heidän vanhemmilleen.

Yle Areena logo.

Turkka Hautala: Salo

Varsinaissuomalaisen pikkukaupungin asukkaat ovat pääosissa esikoisromaanissa. Yhden paikkakunnan elämän kuvauksesta teos laajenee 2000-luvun alun koko Suomen kertomukseksi.

Leipäjono Myllypurossa.

Leipäjonot

Lama synnytti leipäjonot

Yle Areena logo.

Mikähän sinustakin tulee?

Ohjelma kertoo kehitysalueen lapsista ja nuorista teollistuvassa yhteiskunnassa. Ohjelmassa rinnastetaan hyvinvoivia ja heikommin toimeentulevia perheitä.