Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Moona Kansanen ideoi uniikin tavan kierrättää farkkuja ja tähyää nyt kansainvälisille markkinoille – Vastuullinen tuottaminen on maailmalla kasvussa

Uusilla yrityksillä ekologisuus ja eettisyys on usein osa toimintatapaa. Moni on valmis maksamaan vastuullisuudesta.

Strömsön parhaat paikkaus- ja korjausvinkit koottuna yhteen

Kaikki sukkien parsimisesta nahkalaukun ompelemiseen.

Ysärimuoti kolahtaa taas – Sami Sykön mielestä pyöräilyshortseja pitäisi käyttää vain pyöräillessä

Farkkumuoti kestää sukupolvelta toiselle, mutta muotiguru Sami Sykkö kertoo minne pyöräilyshortsit nyt kuuluvat.

Röyhelöt ja kukkakuosit tämän kevään muotia – porilaiset pitävät kiinni omasta tyylistään

Kierros kaupungilla paljastaa, että Porista löytyy tyylikkäitä pukeutujia, mutta muodin sijaan useimpia ohjaa persoonallisuus ja mukavuudenhalu.

Kuvataiteilija Arja Kärkkäinen: "Nuorten on hyvä tietää, mistä farkut tulevat"

Kuvataiteilija selvitti ja videoi farkkutuotannon vaiheita kahden vuoden ajan. Nyt hän yrittää valistaa nuoria halpatuotannosta videoinstallaation keinoin.

Poliisi etsii kadonnutta henkilöä Lempäälässä

Poliisi etsii Lempäälässä tiistaina kadonnutta 76-vuotiasta miestä.

Mitä ovat treggingsit, flaret ja boyfriendit? Kielitieteilijä selittää, miksi ostat mieluummin leggingsit etkä joustikkaita

Mitä eroa on leggingseillä, treggingseillä ja jeggingseillä? Housujen nimet ja niiden erot eivät avaudu tavan tallaajalle. Vaikka ymmärrettävyys kärsisi, esimerkiksi leggingsejä ei ole psykologisista ja muotisyistä haluttu suomentaa sääryleiksi.

Teinipukeutumisen ABC: paljasta pintaa, perushuppareita, hippityyliä ja kierrätystä

Teinien pukeutuminen ei enää eroa juurikaan kaupunkien tai kuntien välillä, sillä sosiaalinen media on avannut muodin maailman kaikille. Perusmassan ulkopuolella olevat nuoret ovat löytäneet oman tyylinsä aiempaa vahvemmin ja osaavat arvostaa toistensa yksilöllisyyttä.

Hot or not – mikä on nyt nuorten muotia?

Ainoa varma asia, mitä muodista voidaan sanoa on, että se muuttuu. Kirkkoharjun uutisluokkalaiset selvittävät, mikä on lähivuosikymmeninä ollut muodikasta ja mikä poissa muodista.

Joukko arvostettuja muotibrändejä osaksi Kotkan jättihanketta

Kantasatamaan on tulossa muun muassa Baldininin, Class Cavallin, Missonin, Gennyn, Luxury Zonen ja Versace Jeansin tuotteita. Kantasatamaan on tarkoitus rakentaa outlet-myymälöiden lisäksi viihdekeskus, ravintoloita sekä asuntoja.

United-legenda nauroi Ronaldon kommenteille: "Kiusasimme häntä tiukoista farkuista"

Rio Ferdinand naureskeli Cristiano Ronaldon kommenteille ajoistaan Manchester Unitedissa. Entinen huippupakki antoi omaa näkemystään Ronaldon tarinoihin.

Ompelu vei miehen mennessään – lapinlahtelaisrehtori tuunaa farkuista uusia vaatteita

Lapinlahtelainen Marko Komulainen ompelee harrastuksenaan käytetyistä farkuista hameita. Harrastus sai innostuksen yhdestä kansalaisopiston kurssista, mutta nyt eri näköisiä ja -värisiä hameita syntyy nopealla tahdilla.

Pyörä muuttuu hetkessä unelmasta romuksi – video Norjan rajalta

Venäjältä ei pääse Norjaan kävellen. Pyöristä on tullut rajan ylittäville turvapaikanhakijoille elintärkeitä. Kirkkoniemessä yksijarruiset pyörät ovat kuitenkin laittomia – ja siksi romua.

Nordea teetti prosenttilaskun – kaksi viidestä ei osannut vastata oikein

Farkkujen hinnannousu aiheutti pulmia. Tehtävä liittyi pankin kyselyyn talousuutisista, joita kertoi seuraavansa joka toinen suomalainen. Suurin osa vastaajista seurasi talousuutisia Yleltä.

Yksi kolmesta kadonneesta nuoresta löytyi Lapista

Kaksi nuorta on edelleen kateissa ja havainnot heistä pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen.

Australialaislääkärit varoittavat: Älä kyykkää tiukoissa farkuissa

Australiassa 35-vuotias nainen joutui neljäksi päiväksi sairaalaan tehtyään muuttoa farkuissa, jotka eivät joustaneet tarpeeksi.

Peltifarkut ovat historiaa – nyt satsataan mukavuuteen

Useita vuosikymmeniä nuorten vaatettamiseen keskittyneen Subwayn kauppiaana toiminut Timo Toivanen on nähnyt farkkumuodin jos toisenkin. Kauas on tultu 70-luvun peltifarkuista, sillä nykymateriaalit ovat käyttäjälleen todella mukavat.

Pukeutumisneuvojan mielenkiintoista matematiikkaa: "4 + 2 + 5 = 40"

Martat kehottavat ihmisiä vähentämään vaatteitaan. Pukeutumisneuvoja Sari Trogenin mukaan oikeilla vaatevalinnoilla asujen yhdisteltävyys nousee huippuunsa.

Lukijat paljastavat teinivuosiensa pukeutumishölmöilyt: "Reidet paleltuivat monta kertaa pakkasilla"

Jos nykynuori kulkee nilkat paljaana kangastennareissa kireimmälläkin pakkasella, on sitä osattu ennenkin. Lukijat kertovat, miltä tuntui pyöräillä talvella iltamiin ohuissa nailonsukissa tai palelluttaa jalkansa 1970-luvun kireissä pillihousuissa.

Napapaita, lannefarkut, läskipohjakengät... Miten sinä olet kärsinyt muodin vuoksi?

Nykyteini vetää jalkaansa kesäiset kangastennarit talvellakin, jos kengät sopivat asuun parhaiten, tulipa kylmä tai ei. Miten sinä olet pukeutunut säätä uhmaten?

Ihmisen historia ratsastajana näkyy vahvasti vaatetuksessamme

Housut ja frakki liittyvät oleellisesti ratsastamiseen. Kravatti taas on saanut alkunsa Ranskan hovista kroattisotilaiden kaulaliinasta.

Farkut pakkasella parvekkeelle? Asiantuntija: "Uudet hoitotavat markkinointia"

Farkkuihin perehtynyt Matti Majava on ollut muun muassa perustamassa tunnettua Beavers-farkkumerkkiä. Ylen aamu-tv:ssä hän kertoi, että pesee farkkunsa ensi sijassa vesipesulla. "Uudet hoitotavat ovat enemmän markkinointia", Majava totesi.

Näin syntyy Hobitin puvustus – lattiamattoa, riisiä ja farkkuturkista

Puvustajat tekevät Teatteri Imatran Hobitin 13 näyttelijälle yhteensä 42 rooliasua. Luovuus on koetuksella, kun roteva suomalainen mies pitää muuttaa pikkuiseksi fantasiamaailman kääpiöksi ja imatralainen teatteri satumaaksi.

Näkökulma: Tunnustan, olen sählääjä

On aivan mahdollista iskeä itseään vahingossa paistinpannulla päähän, lyödä varpaansa seinään niin, että luut murtuvat ja kulkea kaupungilla sukkahousut farkunlahkeesta katua viistäen – ihan vain epähuomiossa. Toimittaja Hanna Lumme on töissä järjestelmällinen, mutta vapaalla parantumaton sählääjä.

Yhdysvaltoihin suunnitellaan farkkufestivaalia

Viranomaiset ovat järjestämässä kolmipäiväistä farkkufestivaalia Nevadan Renoon. Tapahtuman tarkoituksena on juhlistaa sinisten housujen kulttuurihistoriaa.

Vanhat vaatteesi voivat saada toisen elämän kotimaisina kierrätysfarkkuina – ekotrendi raivaa markkinoita uudenlaisille tuotteille

Keiteleellä sijaitseva pohjoismaiden ainoa farkkutehdas valmistaa niin ikään kotimaiselle kierrätysvaateyritykselle erän farkkuja, joiden materiaaliin on käytetty vain kierrätettyä puuvillakuitua. Kumppanukset odottavat mielenkiinnolla, miten housut lyövät läpi yhä vahvemmin ekotrendiä seuraavilla vaatemarkkinoilla.

Täysin riekaleina – farkkumuoti menee kohti äärimmäisyyksiä

Reikäfarkut olivat muotia jo vuosikymmeniä sitten. Nyt ei kuitenkaan enää puhuta mistään nyhtöfarkuista. Japanissa markkinoidaan jo eläintarhan leijonien raatelemia housuja.

29.9. Teeman Elävä arkisto: Kasarimuoti

1980-luvun muotia näytöksissä ja nuorison yllä.

Kuinka nainen sai housut

Neliosainen sarja vuodelta 2012

Panitko farkut pakastimeen? Ota ne pois

Suuri osa suomalaisista ei osaa hoitaa kalliita farkkujaan oikein. Farkkujen puhdistus onkin nykypäivänä melkoista rakettitiedettä, sillä eri kankaille on olemassa omat pesuohjeensa. Pakastimeen farkkuja ei kannata työntää ainakaan puhdistumisen toivossa.

Kolmet housut sovituskoppiin on miehelle maksimi

Pelkkä ajatus vaateostoksista ja hikisestä sovitusrumbasta lämpölamppujen paisteessa ahdistaa. Mikä ihme vaatteiden sovittelussa on niin vastenmielistä?

Mikä pikkuasia sinua ärsyttää?

Meistä jokainen törmää niihin. Ne ärsyttävät, mutta niistä ei oikein kehtaa valittaa, kun ne ovat niin pieniä. Voi kuitenkin hyvin kysyä, miksi me tyydymme surkeisiin tavaroihin, jotka tekevät elämästämme vaikeampaa?

Farkkumuistot pääsevät museoon

Vadelmanpunaiset farkut toivat aikanaan onnen Ailalle, joka oli kadehtinut kipeästi isosiskon tummansinisiä Jameksia. Aikuisena samainen Aila, kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Ylivieskasta, kaipaa yhä vanhoja Jameksia, nyt pysyväksi muodostuneeseen farkkunäyttelyyn. Tänä kesänä etsitään myös farkkumuistoja - luettavaksi farkkuilloissa, totta kai.

Miehen juhlapaidasta ei vieläkään saa vilkkua käsivarsi

Pukeutumisessa siisti on uusi juhlava. Linja on vapautunut, ja esimerkiksi solmion saa usein jättää kotiin. Farkut eivät silti ole juhlavieraan housut eikä miehen juhlapaidassa ole lyhyitä hihoja, sanoo pukeutumisneuvoja.

Kylmä sää kohmetti kevätvaatteiden myynnin

Vaatetusliikkeet toivovat kiivaasti säiden lämpenemistä. Tavallisesti tähän aikaan shortsit ja topit myydään käsistä, mutta nyt asiakkaat kyselevät vielä neuleiden ja farkkujen perään. Lisäharmina muotiliikkeillä on lama, joka on leikannut koko päivittäistavara-alan tulosta tänä keväänä.

Nahkasohva muuntuu designtuotteeksi

Kulahtaneimmallakin nahkasohvalla on vielä toivoa. Muotoilijan ideapajassa sohvasta riisutusta ja pestystä nahasta sukeutuu kännykkäkukkaro ja passipussukka. Paperitehtaan jätteestä kietaistaan niille suojapakkaus. Sisälle on sujautettu vielä tarina. Kokkotyö-säätiön ensimmäiset design- tuotteet kokeilevat nyt siipiään markkinoilla.

Vaatesuunnittelija Irja Leimu: Lee Coopereiden piti korostaa takapuolta

Neljä vuosikymmentä sitten englantilaiset Lee Cooper-farkut olivat huippusuosittuja. Äärimmäisen tiukoissa farkuissa oli vain yksi ongelma. Ne eivät istuneet suomalaisten vartaloon. Ongelman ratkaisi Irja Leimu.

Nainen ryöstettiin Lahdessa

Poliisi kaipaa silminnäkijöiden havaintoja Lahdessa eilen tapahtuneesta ryöstöstä.

Perinteikkäästä Kareliasta kuoriutui yökerho - katso kuvat

Joensuun keskustassa sijaitseva legendaarinen Karelia-ravintola sulki ovensa heinäkuussa. Tulevana perjantaina sen paikalla avataan uusi yökerho. Viihdemaailma Ilonassa tehdään parhaillaan viimeistelytöitä.

Robbery attempt foiled by mop-wielding woman

An attempted knife-point robbery of a Rovaniemi barbershop didn't go according to plan when a shop worker chased the would-be thief out of the establishment with a mop.

Kouluun huppareissa ja skeittikengissä

Vaatekaupoissa käy kuhina jo toista viikkoa. Moni haluaa aloittaa koulusyksyn uusissa vermeissä. Syksyn must-tuote on huppari. Koulutarvikkeista suosituimpia ovat tuotesarjat.

Midnight Sun Film Festival draws over 26,000 fans

This year’s Midnight Sun Film Festival, at Sodankylä, in Finnish Lapland, wrapped on Sunday. The 27th edition of the festival presented its audiences with a spectacular array of talented directors and actors.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle