Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Toimittaja Satu Kivelä, Havaintoja ihmisestä -ohjelmasta.

Kaupunkiaktivismin henkeen liittyy avoimuus ja jakaminen

Kaupunkiaktivismi liittyy yhteisen hyvän edistäminen.

Nainen pyöräilee värikkään graffitin ohi

Testaa, mikä urbaani hahmo olet!

Minkälainen kaupunkilainen sielunmaisemassasi piileksii?

Nainen kohottaa lasia kameralle.

Hyvästi noutoruoka ja kuppilat! Joko Suomessa koittaa kotiravintoloiden aika?

Maailmalla moni maksaa siitä, että pääsee syömään tuntemattoman kotiin. Kotikokkien varauspalvelut etsivät jalansijaa myös Suomesta.

Kun Koskuen Esso avasi kahvilansa päiväksi, vanha huoltoasema pihamaineen täyttyi hetkessä.

Koskuen Esso avasi ovensa yhdeksi päiväksi – kahvijono kiemurteli kuin ennen vanhaan

Legendaarinen Koskuen Esso heräsi ravintolapäivänä päiväksi eloon ja keräsi kerhorahat koululaisille. Viimeksi maankuulun huoltoaseman ja kahvilan ovet olivat auki vajaa 20 vuotta sitten.

Roihuvuoren kirsikkapuisto.

Helsinki wakes up to first summer super-weekend

Summery weather arrived on cue for Helsinki’s first summer weekend of open-air entertainment and cultural events. Starting Saturday, city dwellers and visitors can enjoy everything from horse shows to races, food fairs and church choirs.

Jatkossa Ravintolapäivää voi viettää joka päivä.

Ravintolapäivä kuihtumassa vetäjien väsymykseen "Ei se meistä ole kiinni, vaan teistä kaikista"

Tuhansia työtunteja Ravintolapäivään käyttäneet tapahtuman järjestäjät vetoavat nyt ihmisiin: Tapahtuma kuihtuu, jos tarpeeksi moni ei osallistu järjestelyihin.

Suomussalmen Hossan kansallispuiston kanjoni

Finland ranks in top 3 travel destinations for 2017

In its annual ranking, independent-travel publisher Lonely Planet names Canada, Colombia and Finland as prime destinations for 2017.

Havainnekuva Kotkan Kantasataman rakennussuunnitelmista

Kantasatamaan havitellaan kampusta – hotellin rakennustyöt lykkääntyvät

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kampussuunnitelmat lykkäävät Kotkan Kantasataman hotellihanketta. Hotellin oli tarkoitus nousta samaan aikaan outlet-keskuksen kanssa, mutta sen rakentamista on siirretty siinä toivossa, että kampus sijoittuisi Kantasatamaan.

Ravintolapäivä.

Pidempiaikaiset pop up -ravintolat – harmaata aluetta viranomaisille?

Pop up -ravintolan perustaminen ei välttämättä ole byrokratiaviidakko. Tiettyjä reunaehtoja kuitenkin on: toiminta ei saa olla ammattimaista, eikä liikevaihtoa saa tulla liikaa.

Naiset tekevät ruokaa Orimattilan vastaanottokeskuksen keittiössä.

Äitien tekemä ruoka yhdisti - Orimattilan ravintolapäivä sai innostuneen vastaanoton

Orimattilassa haettiin ystävyyttä ja yhteyttä yli kulttuurirajojen ruuan avulla. Vastaanottokeskuksen naiset kokkasivat neljän maan ruokaa. Ulkoravintola pystytettiin seurakuntakodin pihaan. Äitien tekemä ruoka teki kauppansa ja loppui tunnissa. Saaduilla tuloilla viedään vastaanottokeskuksen lapset Linnanmäelle

20160519_THURSDAYS_PAPERS

Thursday's papers: Disappearing asylum seekers, Soini heads to NATO meeting, the "final" Restaurant Day

The newspapers on Thursday featured an article that says more than two thousand asylum seekers have gone missing in the past year-and-a-half – but authorities think many have merely left the country. Finland's Foreign Minister Timo Soini heads to Brussels to attend a meeting of NATO countries. Saturday will be the final Restaurant Day in Finland, according to organisers.

Jatkossa Ravintolapäivää voi viettää joka päivä.

Epäreilua, sanoo MaRa uudistuneesta Ravintolapäivästä – Evira ei näe suurta ongelmaa

Matkailu- ja Ravintolapalveluiden eli MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi suhtautuu varauksella uutiseen Ravintolapäivän uudistuksesta. Evira sen sijaan ei ole asiasta huolissaan.

Mies valmistaa ruokaa ravintolapäivänä 17. elokuuta 2014.

Yhteiset Ravintolapäivät vähenevät neljästä yhteen

Ravintolapäiviä on vietetty jo viiden vuoden ajan, mutta nyt suomalaiset konseptin luojat ovat ilmoittaneet luopuvansa sen järjestämisestä neljä kertaa vuodessa.

Kiinnostaako agility tai rugbytaklaukset? Unelmien liikuntapäivä tarjoaa lähes 2000 lajivaihtoehtoa

Suomalaiset villinnyt pop-up-buumi on levinnyt myös urheiluun. Unelmien liikuntapäivässä on pari tuhatta urheilu- ja liikuntalajivaihtoehtoa ympäri Suomen.

Mikko Karjalainen

Jazzia yksiössä – kotikonsertit tarjoavat uusia elämyksiä yleisölle ja muusikoille

Helsingissä järjestettävän We Jazz -tapahtuman yhtenä teemana ovat tänä vuonna kotikonsertit. Koti tarjoaa sekä esiintyjille että yleisölle intiimin musiikkikokemuksen.

Yle Kainuun väkeä sekä vieraita lähetysyksikössä.

"Kävin radion sisällä" – avoimet ovet antoivat kasvot tutuille äänille

Lauantaina avoimet ovet ja Ravintolapäivän Piirakkabaari houkuttelivat kolmen tunnin aikana noin 150 vierasta Yle Kainuun toimitukseen Kajaaniin. Monet vierailijoista halusivat katsella toimitusta ja tutustua tekijöihin. Piirakkabaarin tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Timo Santala

Helsingin ruokakulttuuristrategi vaihtuu – Ravintolapäivän isä Timo Santala sivuun

Parhaiten Ravintolapäivän isänä tunnettu Santala on ollut Helsingin kaupungin ruokakulttuurin airuena kuluneen vuoden. Nyt hänen seuraajakseen etsitään uutta strategia. Tilannetta mutkistaa kuitenkin se, että ensin pitäisi nimittää strategin esimies.

Lientä kaadetaan vietnamilaiseen Pho-keittoon.

Trendikäs syö nyt Pho-keittoa – seuraavaksi tulevat hapan, holiton, hyönteiset, ekologisuus... ja särki

Kolme ruokamaailman vaikuttajaa kertovat, mikä on parasta Helsingin ruokakulttuurissa juuri nyt ja mitkä ovat seuraavat isot jutut. Lisäksi he paljastavat suosikkiravintolansa pääkaupungissa.

Ruokaostoksia kaupan liukuhihnalla

Start-up supplies expiring food to Restaurant Day vendors for free

A new Finnish start-up called Froodly has developed a mobile application that allows Helsinki shoppers to share expiring supermarket products on the app in the effort to fight food waste and save money. On Sunday, they put together their first campaign to supply Helsinki’s Restaurant Day cooks with raw ingredients for free, saving 200 kilograms of food that was about to expire from the rubbish heap.

Kannaphat Mahasing ja Sami Torvela pyörittävät omaa ravintolaansa Oulun Tuirassa.

Rakkaudesta ruokaan – yrittäjyys on ravintoloitsijalle elämäntapa

Oulun lähialueella vaikuttaa kaupungin ympäristöterveyshuollon mukaan lähes 100 etnistä ravintolaa. Ravintolayrittäjän elämään ei monta vapaapäivää ehdi kertyä. Itsensä toteuttaminen ja asiakkaiden kiitos palkitsevat kun työpäivät venyvät kellon ympäri.

kaljakellunta vantaa

Vantaa mainostaa kaljakelluntaa lehtimainoksessaan

Vuosittainen kaljakellunta on herättänyt paljon keskustelua, sillä tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää ja sotkut siivoaa kaupunki.

Ravintolapäivä.

Helsingin tapahtumarikas päivä sai tuhannet ihmiset liikkeelle – video

Lauantaina 16. toukokuuta Helsingissä järjestettiin muun muassa Helsinki City Run, Ravintolapäivä sekä Arabian kaupunginosan Katufestivaali. Toimittaja Tuuli Toivanen kävi paikan päällä isoja väkijoukkoja houkutelleissa tapahtumissa.

Restaurant Day has been a quarterly event in Helsinki for five years now. Photos from Helsinki's Ruuttopuisto Park.

Finland celebrates Restaurant Day in chilly May

Saturday May 16 was Restaurant Day in Finland. Different from traditional pop-up restaurants founded by restaurateurs, Restaurant Day invites anyone at all to put up their own restaurant, café and bar for one day only with no strings attached. The Finnish invention has become a global phenomenon, with last counts showing 130 countries participating.

Helsingissä juostiin lauantaina 10. toukokuuta puolimaraton.

Helsinki fills with runners, food and art

The summer event season kicks off on Saturday with Restaurant Day, the Helsinki City Run and the Arabia Street Festival, which features dance, theatre, flea markets and circus performances.

Helsingissä juostiin lauantaina 10. toukokuuta puolimaraton.

Helsingin kadut täyttyvät ravintoloista, juoksijoista ja taiteesta – Muista myös liikenteen poikkeusjärjestelyt

Kesän tapahtumakausi polkaistaan lauantaina näyttävästi käyntiin Helsingissä, kun kaupunkilaisia hemmotellaan teatterilla, sirkuksella, popup-ravintoloilla ja urheilujuhlalla.

Lähikuvassa päärynämehusta ja hyydytysaineesta valmistettuja kiteitä.

Näin syntyy lasten "sammakonkutusalaatti" – video

Miten saada lapsi innostumaan salaatista? No tietenkin kutsumalla salaattia "sammakonkuduksi". Leikin ja mielikuvituksen voimaan uskovat ainakin Turun ammatti-instituutin kokkiopiskelijat.

Kajaanin linnanrauniot elokuun auringossa.

Ravintolapäivänä makumatkalle linnanraunioilla – "Siellä pitää pärjätä ilman sähköä"

Ravintolapäivänä kuka tahansa voi perustaa ravintolan päiväksi. Vuosi vuodelta suosiotaan kasvattavan päivän tarkoituksena on pitää hauskaa ja jakaa yhteisiä kokemuksia.

Oman pop up- ravintolan voi lisätä Ravintolapäivän karttaan osoitteessa restaurantday.org.

Lapin Ravintolapäivässä 16 pop up -ravintolaa – katso lista

Lauantaina Lapissa voi herkutella vaikkapa somalialaisella, vietnamilaisella tai venäläisellä ruoalla. Pop up -ravintolat toimivat vain yhden päivän ajan. Herkutteluhetkiä varten kannattaa varata mukaan käteistä rahaa.

Karjalanpiirakoita.

Basaarikatu yhdistää naapureita: "Tällaiset yhteiset jutut vaativat yhden tulisielun"

Satoi tai paistoi, niin kajaanilainen lähiökatu sonnustautuu lauantaina basaarikujaksi. Kadulla kirpputori tarjoaa helpotusta ostointoon ja ravintolapäivä herkuttelijoille karjalaista ruokaa.

Pop Up -ravintola Helsingissä.

Pop up -ravintolan elintarviketurvallisuus hoituu itse valvomalla – Helsingin elintarvikevalvonnassa sen sijaan vakavia puutteita

Jenni Tuomisen ja Tuomas Vimman pop up -ravintola Kanslerissa valvotaan elintarviketurvallisuutta omatoimisesti. Pääkaupungin elintarvikevalvonnassa on havaittu vakavia puutteita: tarkastuksista on pystytty tekemään suosituksiin nähden vain alle kolmannes.

Meksikolainen ravintola Oulu

Meksikolais-suomalainen parivaljakko: Unelmaa kohti mokaten ja kokaten

Nuoret suhtautuvat yrittäjyyteen entistä positiivisemmin, ainakin Suomen Yrittäjien mukaan. Meksikolais-suomalainen parivaljakko tekee töitä yötä päivää ravintolansa eteen. Yrittäjyys on maistunut, vaikka mokailtukin on.

Pop-up-ravintola Gradon annos.

Neljän päivän ravintolaan vaaditaan kolmen vuoden kokemus

A la carteen suuntautuneiden ravintola-alan opiskelijoiden koulutus huipentuu Turussa oman ravintolan pyörittämiseen. Ravintola Gradossa tulevilla ammattilaisilla on neljä päivää aikaa osoittaa, että homma alkaa oikeasti olla hallussa.

Matkasynnytyspäivä facebook yhteisö.

Kätilöliiton matkasynnytyspäivä kerää tukea netissä

Kätilöliitto järjestää lokakuussa synnytyssairaaloiden sulkemissuunnitelmia vastustavan "matkasynnytyspäivän". Ihmisiä kutsutaan pystyttämään pop-up-synnytysyksiköitä mm. teiden varsille ja bussipysäkeille.

Tulishow keräsi Hämeenlinnan torin täyteen Taiteiden yön kulkijoita.

Seikkailuja Hämeenlinnan Taiteiden yössä - katso kuvat

Bollywood, valotaide, pop up -ravintolat, paneelikeskustelut, runot ja graffitit kilpailivat perjantai-iltana sulassa sovussa Hämeenlinnan yön kulkijoiden huomiosta.

Hövelin kauppakeskus Turun Pansiossa on osin tyhjillään.

Pop up -harrastustoiminnasta toivotaan Pansion pelastajaa

Turun Pansion asukkaat surevat sitä, että palvelut ja harrastusmahdollisuudet karkaavat lähiöstä keskustaan. Kaupungin vapaa-aikatoimi kokeilee nyt vapaa-aikapalveluiden pyörittämistä osittain tyhjillään olevassa Hövelin kauppakeskuksessa.

Ravintolapäivä.

Yli 2 000 yhden päivän ravintolaa – "Tämä on oma fiilispäivä, ei bisnestä"

Ravintolapäivään osallistui 2 000 yhden päivän ravintolaa eri puolilta maailmaa. Yhdeksänvuotialla Linda Kylkilahdella oli ensimmäistä kertaa Ravintolapäivässä oma myyntipiste. "Parasta on, kun saa rahaa ja ihmiset tykkäävät meidän asioista."

Leivonnaisia pöydällä.

Restaurant Day spreads worldwide

Sunday is again Restaurant Day. Held four times a year, it allows anybody to set up their own food stall without having to worry about sale permits, taxes or other vending regulations. Started in Finland in 2011, these amateur food extravaganzas have spread to dozens of countries creating tens of thousands of pop-up restaurants.

gTIE:n ruokalistalla on muun muassa bataattileipää, chipotle-hummusta sekä retiisisalaattia.

Ravintolapäivä levisi Suomesta eri puolille maailmaa

Päivää vietetään neljä kertaa vuodessa noin kolmen kuukauden välein.

Leivonnaisia pöydällä.

"Jos hinnaksi laitetaan 15 euroa, se on rahastusta" – yrittäjä harmittelee Ravintolapäivän hyvän ajatuksen hukkumista

Neljästi vuodessa järjestettävä Ravintolapäivä on kuopiolaisten ravintola-alan ammattilaisten mielestä kokenut kolauksen. Hyväntekeväisyys ei ole enää päivän teemana, vaan yhä useampi haluaa tienata rahaa.

Teos jättikokoisista viuluista.

Helsinki Festival kicks off Friday

Finland's largest arts and culture event, the Helsinki Festival, begins Friday with several hundred thousand visitors expected for a host of music, circus, dance, theatre and cinema events. The annual celebration of all things artistic takes place over a period of two weeks.

Kuvassa ovat kesäravintolan työntekijä ja asiakas.

Ravintolapäivän ajaksi perustettu ruokapaikka muuttui kesätyöksi

Ravintolapäivässä kuka tahansa voi pistää ravintolan pystyyn yhdeksi päiväksi. Näin teki viime keväänä myös kokkolalainen Nanne Jalma, jonka yhden päivän yritys sai jatkua koko kesän.

William Ruthin katu Karhulassa

Karhulaan uusi tori - "Radikaalein tapahtuma täällä 140 vuoteen"

Teollisuuspuistoyhdistys puuhaa William Ruthin kadun päähän uutta toria, joka olisi avoin erilaisille tapahtumille. Toiminnanjohtajan mielestä Kotkan kauneinta katua on hyödynnetty matkailussa liian vähän.

Kolumni: Valittajakin voi vaikuttaa

Ainaisen marmatuksen siitä, ettei Lahdessa koskaan tapahdu mitään, voi lopettaa. Hanna Kopra kirjoittaa kolumnissaan, että marmattajakin voi herätellä kaupunkia henkiin, vaikka osallistumalla kesätapahtumiin.

Iltanäkymää alueelta puiden alla

Kulttuuripomo tekisi Helsingin elokuusta nonstop-festivaalin

Stuba Nikulalle ei riitä mikään. Helsingin kesä on jo täynnä konsertteja, kaupunginosajuhlia ja festivaaleja. Nikulan visiossa elokuusta muodostuu kuukauden mittainen Helsingin tapahtumakesän kohokohta, tauoton kulttuurin juhla. Siitä voisi tulla myös pääkaupungin lyömätön matkailuvaltti.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle