Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kokkolassa valtuutetut pohtivat, miten valtuuston puheenjohtajan kunnianloukkaustuomioon pitäisi suhtautua – jatkoa varten kaivataan yhteisiä toimintalinjoja

Perussuomalaisten ryhmäpuheenjohtaja ja suurin osa keskustan valtuustoryhmästä kannattaa luottamusäänestystä. Yhteisen toimintalinjan luomisen kannalla ovat kaikki.

Orivesi lakkauttaa Karpinlahden ja Hirsilän alakoulut

Koulujen lakkautuksesta äänestettiin kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantai-iltana.

Kansanedustajan puheet Tampereen valtuustossa koettiin rasistisiksi – useat valtuutetut vaativat Vallinin puheiden tarkastamista nauhalta

Veikko Vallin (ps.) piti useita puheenvuoroja kiintiöpakolaisten vastaanottamista koskevaan aloitteeseensa liittyen. Muun muassa vasemmistoliiton ryhmä sanoi poistuvansa kokouksesta, jos hän jatkaa.

Selviämishoitoon hakeutuvien määrä laski roimasti, vaikka juominen jatkuu – Kotka selvittää, meneekö juopunut mieluummin putkaan kuin Kouvolaan

Kun selviämisasema siirrettiin kokonaan Kouvolaan, käynnit vähenivät. Kotka aikoo nyt selvittää, millaiset vaikutukset siirrolla on ollut.

Rovaniemen kunnallisvero säilynee ennallaan – lähivuosina isoja investointeja kaupungintalo, koulut ja kadut

Kaupunginjohtajan mukaan valoa Rovaniemen talouteen tuo muuttovoitto. Muun teollistuneen maailman tapaan Rovaniemen vanhusten määrä lisääntyy ja nostaa kustannuksia.

Anu Sepponen valittiin yli vuosi sitten kunnanjohtajaksi, mutta hän ei koskaan tullut töihin – nyt kunnanhallitus esittää nopeita lähtöpasseja

Kunnanhallitus perustelee päätöstään viranhaltijalaissa määriteltyjen velvoitteiden vakavalla rikkomisella.

Ruokolahden kunnanhallitus tekee tänään ratkaisuehdotuksensa Anu Sepposen työsuhteen jatkosta – riittävätkö irtisanomisen perusteet vai Sepposen perustelut?

Ruokolahden kunnanhallitus kuuli eilen keskiviikkona Anu Sepposen perustelut siihen, miksi hän ei aloittanut lokakuun ensimmäisenä päivänä kunnanjohtajan tehtävässään. Hallitus päättää ratkaisuehdotuksestaan tänään iltapäivällä.

Päätös Kouvolan uuden uimahallin rakentamisesta siirtyy alkuvuoteen – kaupunginjohtaja ymmärtää lisäajan tarpeen

Kouvolan uuden uimahallin rakentamispäätös on siirtymässä ensi vuoden alkuun. Poliittiset päättäjät ovat pyytäneet lisää aikaa keskustellakseen asiasta. Kaupunginjohtaja Marita Toikka on suostunut pyyntöön.

Kouvolan valtuustoryhmät haluavat lisäaikaa uuden uimahallin päätöksentekoon – ratkaisu venyisi ensi vuoteen

Suurimman puolueen kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Jyrki Hyttinen sanoo, että päätös saadaan aikaan, jos lisäaikaa saadaan tammi–helmikuulle.

Maahanmuuttajat eivät saa valittaa, huomasi Katja Marova — hän haluaa tehdä niin, jotta asiaan tulee muutos: "Rakastan Suomea, mutta ongelmiakin on"

Lappeenrantalainen Katja Marova on yhteiskunnallinen keskustelija, koska haluaa helpottaa maahanmuuttajien kotiutumista ja selvittää myös omat ennakkoluulonsa.

Kunnanjohtaja Anu Sepponen on ollut kahden työpaikan välissä jo yli vuoden – valintasotku kuumentaa tunteita nyt myös Rautalammilla

Rautalammilla koetaan, että kunnanjohtaja Anu Sepposen vääntö Ruokolahden kanssa vaikeuttaa Rautalammin asioiden hoitamista. Sepponen itse pitää sopimussotkuaan yksityisenä asiana.

"Kyyti on kylmää pienille kunnille" – Kristillisdemokraatit varoittaa vallan keskittymisestä tammikuun aluevaaleissa

Aluevaaliteemojaan esitellyt KD herättelee myös sote-uudistuksen ratkaisemattomasta palkkaongelmasta. Kysymys palkkojen harmonisoinnista voi johtaa puolueen mukaan arviolta 750 miljoonan kustannuksiin.

Vaasaan uusi virka, Virve Flinkkilä valittiin kaupungin hyvinvointijohtajaksi

Kesällä Vaasan kaupunki avasi hyvinvointijohtajan viran haettavaksi. 19 hakijan joukosta virkaan valittiin Virve Filnkkilä. Hakuprosessi oli anonyymi.

Luodon kunta ei allekirjoita eurooppalaista tasa-arvokirjaa – allekirjoitus kaatui kunnanvaltuustossa Kristillisdemokraattien äänin

Luodon kunnanvaltuusto äänesti eurooppalaisen tasa-arvokirjan allekirjoittamista vastaan. Kristillisdemokraatien äänestyslinja ratkaisi tuloksen. Heidän mielestään erilliselle tasa-arvojulistukselle ei ole Luodossa tarvetta.

Urpolan uuden koulun urakoitsija valittiin – hinta nousemassa miljoonalla

Mikkelin eteläisen alueen uuden koulun hinnaksi on muodostumassa 29,5 miljoonaa euroa irtaimistoineen. Asia vaatii vielä valtuuston hyväksynnän. Kaupunki avaa koulun nimestä nimikilpailun.

Pieksämäellä kaavaillaan keskusliikenneaseman korjauttamista

Alustavien suunnitelmien mukaan töiden olisi määrä valmistua kesällä 2023.

Kouvolan kulttuurikorttelin valmistelu vielä alkutekijöissään – tilapulma on virkamiesten ratkottavana

Kouvolan kaupungin yksi isoista hankkeista eli kulttuuritilojen uusiminen on vielä virkamiesvalmistelussa. Sen sijaan toinen iso hanke eli uusi uimahalli on nousemassa päätöksentekoon marraskuussa.

Lahden luottamuspaikkajaosta syntynyt vääntö jatkuu hallinto-oikeudessa

Pienempien valtuustoryhmien jäsenet ovat valittaneet hallinto-oikeuteen kolmen suurimman puolueen tekemistä hallintosääntömuutoksista. Muutokset tuotiin kiireellä kaupunginhallituksen hyväksyttäviksi.

Kaupunginjohtaja ehdottaa uutta uimahallia Kouvolan Urheilupuistoon – suurimman valtuustoryhmän puheenjohtaja: "Päätös voi vielä siirtyä ensi vuodelle"

Uuteen virkistysuimalaan kaavaillaan muun muassa kilpailut mahdollistavaa 50 metrin allasta. Kustannukset ovat nousseet viime keväästä. Päätöksiä uimahallista yritetään tehdä jo parin viikon kuluttua.

Pandemia syöksi kaupungit hyvinvointivelkaan: koulujen terveystarkastusten jonoa puretaan yksityisillä palveluilla – "Koitamme saada omia lääkäreitä"

Helsinki päätti osana kaupunkistrategiaa 65 miljoonan euron palautusohjelmasta, jolla paikataan kororonan aiheuttamia kolhuja. Rahaa on luvassa muun muassa hoitojonojen purkamiseen.

Potkut uhkaavat parempaa sopimusta vaatinutta kunnanjohtaja Anu Sepposta – ei yllättynyt: "Halutaan päästä eroon"

Ruokolahden kunnanhallitus katsoo, että Anu Sepponen on ollut pois töistä ilman syytä. Soppa kunnanjohtajan johtajasopimuksesta on jatkunut jo yli vuoden.

Kurikan kaupunginvaltuutetut altistuivat koronavirukselle maanantain kokouksessaan

Kaikkia valtuuston kokouksessa paikalla olleita ei automaattisesti aseteta karanteeniin. Tartuntatautihoitajat ottavat tarvittaessa yhteyttä kokoukseen osallistuneisiin.

Parempi Puolanka -valtuustoryhmän vaatimukset kumottiin – kunnanhallitus: pormestari saa pitää palkkansa ja paikkansa

Kunnanjohtajan ja pormestarin tehtävät ovat kunnanhallituksen mielestä yhtä vaativia.

Kaupungin päättäjät eivät keksineet, mitä 20 vuotta metsässä toimineelle "Telebaarille" pitäisi tehdä Kouvolassa: "Se tulee olemaan siellä joka tapauksessa"

Pitkään jatkunut alkoholinkäyttö Kouvolan Eskolanmäen metsikössä on aiheuttanut alueella häiriötä. Kaupunginvaltuutetut yrittivät maanantaina keksiä ratkaisuja tilanteeseen.

Tammelan yhtenäiskoulun rakentamisesta erimielisyyksiä

Kunnanhallitus haluaa suitsia kustannuksia. Uuden yhtenäiskoulun rakentamiselle asetettiin hintakatto ja valtuustolle on lähdössä esitys myös siitä, että nykyisen koulukeskuksen yksi osa säilytettäisiin tulevaa käyttöä varten.

Kaupunginvaltuutetut turhautuivat, kun kuntalaisten toive kirsikankukista sivuutettiin: "Meidän pitää olla kiinnostuneita"

Valtuustoaloite kirsikkapuistosta merkittiin vain tiedoksi Kouvolan päättäjille. Valtuutetut turhautuivat siitä, että kuntalaisten toive sivuutetaan vetoamalla rahaan.

Vieremän nuorten aloite erillisestä mopoilupaikasta ei toteudu

Nuorisovaltuusto esitti mopoilualuetta, jotta siitä aiheutuva melu vähenisi kunnan keskustassa.

Lappajärvi liittymässä Alajärven kimppaan varhaiskasvatuksessa

Järviseudun kuntien yhteistyö on tiivistymässä entisestään. Nyt Lappajärvi ryhtyy valmistelemaan varhaiskasvatuksen ostopalvelusopimusta Alajärven kanssa.

Multian kunnanjohtajaksi esitetään Arto Kummalaa

Kunnanhallitus on esityksessään yksimielinen.

Johanna Viita valittiin Pielaveden uudeksi kunnanjohtajaksi

Kuntaliitossa tällä hetkellä työskentelevä Viita aloittaa Pielavedellä ensi vuoden alussa.

Rovaniemen Valionrannan kaavamuutosehdotus tulossa julkisesti nähtäville – paikalle suunnitteilla kongressi-kylpylähotelli ja kolme asuinkerrostaloa

Rovaniemen kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina 11.10. Asemakaavan muutoksesta päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto.

Uuden kunnanjohtajan etsintä alkaa jo Ilmajoella

Ilmajoen kunnanjohtaja irtisanoutui viikko sitten ja virka vapautuu tammikuun alussa. Uuden kunnanjohtajan valintaprosessin valmistelu alkaa.

Kymsoten hallitus on nyt tasa-arvolain mukainen – jäseneksi valittiin perussuomalaisten Tiina Mikkonen

Kymsoten hallituksen kokoonpanoa jouduttiin korjaamaan, koska jäseninä oli liikaa miehiä. Yksi miesjäsen vaihdettiin naisjäseneksi, jotta tasa-arvolain kiintiö toteutuu.

Kouvolan kaupunginvaltuutettu Leo Lindström hyppää perussuomalaisista SDP:hen – syynä “mielivaltainen parin henkilön sanelupolitiikka”

SDP vahvistaa asemiaan Kouvolan kaupunginvaltuustossa. Tähän asti se on jakanut toiseksi suurimman puolueen paikan perussuomalaisten kanssa.

Vaasalaisvaltuutettu kirjoitti tyttöjen paljastavasta pukeutumisesta, ei saa seurauksia: "Hän on korostanut, ettei uhri ole koskaan syyllinen"

Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Maria Tolppaselle ei koitunut seuraamuksia hänen mielipidekirjoituksistaan. Vaasan SDP:n valtuustoryhmä keskusteli asiasta eilen torstai-iltana.

Kunnanvaltuutettu kaatoi thaipoimijoiden puolukkasaaliin ojaan – yrittäjä aikoo vaatia korvauksia: "Todella törkeällä tavalla toimittu väärin"

Paikalle osunut Pirkka Juntunen kuvasi tilanteen ja ilmoitti siitä poliisille. Poliisi tutkii, onko rikosta tapahtunut.

Syyttäjä vaatii Jyväskylän ex-kaupunginvaltuutetulle Teemu Torssoselle ehdollista vankeutta useasta rikoksesta – Torssonen kiistää syytteet

Osa rikosepäilyistä heräsi, kun poliisi tutki perussuomalaisten vaalipäällikköön Pekka Katajaan kohdistunutta epäiltyä murhan yritystä.

Kuusamoon otetaan tänä vuonna 30 kiintiöpakolaista

Vielä ei tiedetä mistä seuraavat kiintiöpakolaiset tulevat Kuusamoon. Kolmen viime vuoden aikana Kuusamoon on saapunut 80 kiintiöpakolaista Kongosta.

Kunnanhallitus äänesti Pirkkalan pormestarin palkasta: alkuperäistä esitystä pienempi summa voitti

Pirkkalan kunnanhallitus esittää, että pormestarin palkka on 9 300 euroa kuukaudessa. Kansliapäällikön esitys oli 9 500 kuussa.

Kaavin kunnanhallitus esittää valtuustolle yläkouluyhteistyön jatkamista Tuusniemen kanssa

Kunnanhallitus äänesti päätöksestä, sillä sivistyslautakunnan esitys ei tullut kunnanhallitukseen sellaisenaan, vaan sen rinnalle tuotiin kaksi muuta päätösesitystä.

Kaikki puolueet samalla asialla: Mikkelin valtuusto vaatii pikaisia toimi talouden ja elinvoiman kehittämiseen

Valtuustoaloitteessa vaaditaan talouden ja elinvoiman kehittämisohjelmaa, joka sisältäisi konkreettisia toimia kaupungin toiminnan kehittämiseksi.

Yllätyskäänne Ilmajoen kunnanjohtajan asiassa: Seppo Pirttikoski on irtisanoutunut virastaan – "En halunnut, että tämä raastava käsittely jatkuu"

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski on eronnut kunnanjohtajan virastaan. Ylen suorassa radiolähetyksessä Pirttikoski kertoi vetävänsä nyt pitkään happea ja hoitavansa terveyttään. Virkasuhde päättyy 4.1.2022.

Oulun kaupunginhallitukselle kirjallinen kysymys Ainolan puiston museorakennuksen myyntiaikeista

12 oululaista kaupunginvaltuutettua on allekirjoittanut kirjallisen kysymyksen liittyen kaupunginhallituksen konsernijaoksen päätökseen laittaa Ainolan puistossa sijaitseva museorakennus myyntiin.

Ilmajoen valtuusto päättää tänään kunnanjohtajan irtisanomisesta – valtuutetut ennakoivat laajaa keskustelua: "Henkilökohtaiset suhteet eivät saa vaikuttaa"

Seppo Pirttikosken irtisanomista valmistelleen tilapäisen valiokunnan mukaan kunnanjohtaja on laiminlyönyt tehtävänsä mukaisen arvokkaan ja nuhteettoman käytöksen, ja siksi luottamusta ei enää ole.

Joensuun uusi valtuusto kuulee talouden raamit toiminnalleen

Maanantaisessa seminaarissa selviävät myös ensi vuoden työllisyysnäkymät, investoinnit ja sivistyspalveluiden tilanne.

Varikonniemen kehittäminen valtuuston pöydällä Hämeenlinnassa

Valtuustoaloitteessa esitetään, että Varikonniemen kehittämiseksi tehdään suunnitelma, jolla vahvistetaan alueen virkistys- ja matkailukäyttöä. Mahdollinen rakentaminen käynnistyisi vasta usean vuoden kuluttua.

Ilmajoen kunnanjohtajan kohtalo ratkeaa maanantaina – viimeisimmästä rattijuopumuksesta rapsahti neljän kuukauden ehdollinen tuomio

Ilmajoen kunnanjohtajana runsaat 15 vuotta toiminut Seppo Pirttikoski on maanantaina tosipaikan edessä, kun valtuusto kokoontuu päättämään hänen irtisanomisestaan. Pirttikoski on saanut kolme kertaa tuomion rattijuopumuksesta.

Työehdoistaan kiistelevän kunnanjohtajan piti aloittaa työnsä, mutta häntä ei näy – Ruokolahden kunnanhallituksen puheenjohtaja: "Pitää olla yhteyksissä"

Kunnanjohtajasopimuksen pattitilannetta ratkotaan Ruokolahdella jo toista vuotta. Anu Sepposen viranhoitomääräys alkoi perjantaina, mutta se ei näytä tuoneen ratkaisua.

Kuntavaalien haminalainen äänikuningas Ari Rinne vetäytyy myös valtuustotehtävistä terveyssyistä: "Pahoittelen äänestäjilleni tätä"

Perussuomalaisten Ari Rinne vetäytyi jo aiemmin Haminan kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikalta. Hän ehti toimia virassa vain kaksi viikkoa. Rinne oli kesän kuntavaalien äänikuningas Haminassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle