Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Palestiinalaislapsia Ulkomaanraportissa 1989

Intifada ja unelma Palestiinan valtiosta

Vuonna 1989 elettiin kansannousun toista vuotta.

Yle Areena logo.

Vuosi kuuden päivän sodan jälkeen

Toimittaja Paula Porkan neliosaisessa reportaasissa Vuosi sodan jälkeen tutkitaan kuuden päivän sotaa neljältä eri kantilta, neljän eri osapuolen silmin. Porkka kysyy kiperiä kysymyksiä, kuten voittiko Israel todella, mitä palestiinalaisuus tarkoittaa ja miten Jordanian valtio selviää sodan jälkeen.

Yle Areena logo.

Niilo Rauhala – runoilija, joka on lukenut raamattunsa

Niilo Rauhalan runoissa liikutaan usein luonnossa ja teoksista välittyy vahva hengellinen sanoma. Leikkimielisyys ja huumori ovat myös lyriikan keskeisiä elementtejä. Ensimmäinen runokirja, Tähän päättyy kesä, julkaistiin vuonna 1967.

Yle Areena logo.

Rebecca viettää hanukkaa, Jasmin ramadania

Vaikka Suomessa joulu näkyy vuoden lopulla joka paikassa, eivät sitä kuitenkaan kaikki suomalaiset vietä. Rebecca Poutanen viettää hanukka-juhlaa ja Jasmin Hamid muun muassa ramadania.

Yle Areena logo.

Ei rauhaa Libanoniin ilman Syyriaa

Vuonna 1989 kuvankaunis rantakaupunki Beirut oli ollut sodan kourissa jo 15 vuotta. Libanonissa olivat taistelleet kristityt ja muslimit toisiaan, mutta myös itseään vastaan. Ulkolinjan raportti keskittyi etsimään mahdollisuutta rauhaan. Rauha riippuisi hyvin pitkälle arabimaailman mahtivaltiosta Syyriasta.

Yle Areena logo.

Tuomas Enbuske etsii suomalaisuuden ydintä

Tarvitaanko uskontoja? Onko internet siunaus vai kirous? Miksi valehtelemme? Mitä on luovuus? Yle Q:ssa ja Yle Radio 1:ssä esitetyissä puheohjelmissaan toimittaja Tuomas Enbuske yritti pureutua suomalaisen ihmisen sisimpään.

Ulkolinjan dokumentissa bosnialainen nainen kirjoittaa kirjettä, jossa hän kertoo sodan tapahtumista

Kansa, jonka maailma petti

Bosnian sodan kauheudet tapahtuivat YK:n silmien alla

Serbimiehiä kävelemässä kadulla lippu mukanaan

Jugoslavian hajoaminen teki Balkanista nationalistisen palapelin

Nationalismi nousi Jugoslaviassa ennen hajoamista.

Yle Areena logo.

Kielletyn hedelmän näyttelijät kokeilivat lestadiolaiselämää

Voimalan keskustelunaiheena ovat Dome Karukosken elokuvan "Kielletyn hedelmän" teemat.

Yle Areena logo.

Saako saatanaa palvoa?

Saatananpalvonta-keskustelu virisi 1990-luvun alussa pitkälti herätyskristillisten piirien toimesta, ja johon media innokkaasti tarttui. Koettiin, että oli alkanut viimeinen taisto Jumalan ja saatanan kannattajien välillä.

Yle Areena logo.

Miltä enkelit näyttävät, Nokia Mission Markku Koivisto?

Parantuminen syövästä sai entisen kirkkoherran kääntymään karismaatikoksi, jonka perustaman herätysliikkeen tilaisuuksissa on nähty enkeleitä ja yritetty herättää ihmisiä kuolleista.

Yle Areena logo.

Ex-saatananpalvoja Päivi Niemi

Saatananpalvonta nousi Suomessa otsikoihin 1990-luvulla. Ex-saatananpalvoja Päivi Niemi tuli julkisuuteen kertomaan, mitä se oli.

Yle Areena logo.

Voimala: Lestadiolaisäitien synnytyspakko

Vanhoillislestadiolaisuudessa ehkäisyä pidetään syntinä. Suuret perheet johtuvat siitä, että lapsiluvun uskotaan olevan Jumalan tiedossa ja hänen säätämänsä.

Yle Areena logo.

Uskojen taistelu

Pohjois-Irlannin itsehallinto lakkautettiin tasavaltalaisarmeija IRA:n ja protestanttisen UDA:n yhteenottojen ja terroritoiminnan kiihdyttyä 1960-70-lukujen taitteessa. Sauvo Puhtilan vuonna 1970 tekemässä reportaasissa pohditaan vielä kriisin rauhanomaisia ratkaisuja.