Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sirkustaiteilija katsoo lasipallon läpi.

Vanhemmat neuvoivat menemään kauppakorkeaan, mutta Aarni Pahajoki, 28, sijoitti kymppitonneja sirkustelttaan

Kun muu tapahtuma-ala teki koronan takia kuolemaa, rovaniemeläinen nuori pani pystyyn oman sirkuksen. Nyt hän työllistää kymmenkunta ihmistä.

Mikko Vatanen seisoo hautaustoimiston sisällä.

Hautausyrittäjä Mikko Vatanen silittää painaumat vainajan poskilta ennen kuin arkku suljetaan – omat tatuointinsa hän piilottaa töissä

Hautausala on konservatiivinen. Töissä Mikko Vatanen ei voi näyttää samalta kuin vapaalla.

Janakkalan vaakuna.

Yrittäjäkysely: Janakkala on Kanta-Hämeen yrittäjämyönteisin kunta

Suomen Yrittäjien kyselyssä Janakkala sijoittui keskikokoisten kuntien joukossa valtakunnallisesti yhdenneksitoista.

Rakenteilla oleva Konneveden uusi päiväkoti.

Konnevesi porskuttaa pienimpien kuntien kärkikahinoissa Yrittäjien kuntabarometrissa

Kuntabarometri -kyselyssä yrittäjien mielipiteitä on kysytty niiden kotikuntien toiminnasta. Parhaiten Keski-Suomen kunnat ovat suoriutuneet kyselyn perusteella yrityspalveluiden hoitamisesta.

Elon Musk.

Elon Musk vaatii tietoja valetileistä ehtona Twitter-kaupalle

Tesla-autoista tunnettu yhdysvaltalainen miljardööri Elon Musk vaatii Twitterin johdolta todisteita vale- ja bottitilien määrästä. Muskin mukaan valetilien määrän oltava vähemmän kuin viisi prosenttia kaikista Twitter-tileistä.

Lähes 90-vuotias Pirkko Kauppinen istuu sukunsa kirjakaupassa nojatuolissa ja katsoo ikkunasta ulos.

Kirjakauppiaita neljässä polvessa – liki 72 vuoden työuran tehnyt Pirkko Kauppinen muistaa kaupalta niin sodan, juhlat kuin koskettavat keskustelutkin

Pienessä maalaiskunnassa on Suomen vanhin yksityinen kirjakauppa, joka on pysynyt saman perheen omistuksessa jo 119 vuotta. Nyt kauppa vaihtaa omistajaa, ja sukunsa viimeiset kirjakauppiaat jättävät paikkansa tiskin takana.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk yhtiön tehtaan avajaisissa Berliinissä.

Elon Musk kehitti vuosia sitten vision ihmiskunnan tulevaisuudesta, ja nyt se ohjaa kaikkea hänen tekemistään

Musk pitää liiketoimiaan hyväntekeväisyytenä, koska niiden tarkoitus on ratkaista ihmiskunnan tulevaisuutta uhkaavat ongelmat. Kaiken hyvän sivussa hän on tienannut maailman suurimman omaisuuden.

Lemiläinen k-kauppias Kalle Kouvo katsoo puhelinta kaupassaan.

Kun syrjäistä K-kauppaa uhattiin boikotilla, apuun riensivät kauppias Kalle Kouvon, 27, TikTok-fanit – ja heitä on lähes 10 000

Kouvo ryhtyi kauppiaaksi juuri kun koronapandemia iski Suomeen. Nyt hän somettaa työstään tuhansille seuraajille.

Mansikantaimia kasvamassa Suonenjoella kasvatustunnelissa.

Pohjalaisyrittäjät valmiita palkkaamaan ukrainalaisia – yrittäjäjärjestöiltä kyselty jo, miten turvapaikanhakijoiden työllistäminen tapahtuu

Suomen Yrittäjien julkaiseman kyselyn mukaan moni suomalaisyritys on valmiudessa palkkaamaan Suomeen tulevia ukrainalaisia. Pohjalaisissa yrittäjäjärjestöissä suhtautuminen on samanmoinen.

Mansperson av vietnamesiskt ursprung ler in i kameran. I bakgrunden växthusmiljö med synliga tomatplantor.

Kasvihuoneyrittäjät pelkäävät Pohjanmaalla, että rikosepäily pilaa alan maineen – Them Dinh Luu on yksi tyytyväisistä: "Närpiö on ollut minulle hyvä"

Turhautumisen lisäksi närpiöläisten kasvihuoneyrittäjien keskuudessa vallitsee päättäväisyys. Yrittäjät vaativat toimenpiteitä, jotta työvoimaa voidaan tulevaisuudessa rekrytoida ulkomailta turvallisesti.

Läheltä

Maakunnan kehittäjänä palkittiin Suomi Tyres -yrittäjä Timo Väänänen

Palkintoraati perustelee Väänäsen valintaa tämän laajalla elämäntyöllä pohjoiskarjalaisten hyväksi. Väänänen tiedetään muun muassa elintarvikealan osaajana.

Grundskolan Norsenilla Helsingissä äänestettiin kuntavaaleissa vaalipäivänä 13. kesäkuuta.

Lapissa 62 yrittäjää asettunut ehdolle aluevaaleissa – eniten ehdokkaita kokoomuksella ja perussuomalaisilla

Yrittäjien äänestysinnokkuus on tuoreen kyselyn mukaan suurempi kuin kansalaisilla keskimäärin.

Huynh Nhu Karjalainen purkaa leipomonsa laatikoita pakettiautosta illalla.

Täti etsi veljentytölleen miehen lehti-ilmoituksella – 20 vuotta myöhemmin Huynh Nhu Karjalaisen kalakukot ja kevätkääryleet viedään käsistä

Huynh Nhu Karjalainen remontoi kymmenen vuotta sitten kotileipomon pikkukylän vanhaan kouluun. Tuotteita menisi enemmän kuin työvoimapulasta kärsivä yrittäjä ehtii leipoa.

La Famiglia ravintolan ravintolapöytä Flamingossa.

Lapin yrittäjät arvostelee valtioneuvoston ravintolarajoituksia: majoitusasiakkaiden anniskelua halutaan jatkaa kello 23 asti

Yrittäjäjärjestö esittää, että omia majoitusasiakkaitaan palvelevat ravintolat voisivat jatkaa anniskelua ruokailun yhteydessä kello 23 saakka.

Wolt ruokalähetti Timur ajaa yksipyöräisellä.

Wolt-kuski tienasi 9 000 euroa kuukaudessa – nyt hän paljastaa niksit, miten ruokaa kuskaamalla voi ansaita

Virolainen Timur tienaa ruokaa kuljettamalla paremmin kuin keskimääräinen Wolt-kuski. Nyt hän kertoo, millaista taktiikkaa hän käyttää.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk.

Elon Musk myi Teslan osakkeita 5 miljardilla dollarilla Twitter-äänestyksen jälkeen

Viranomaisilmoituksen mukaan osa Muskin osakemyynneistä toteutettiin jo syyskuussa sovitun kauppasuunnitelman mukaisesti.

Elon Musk.

Maailman rikkain ihminen Elon Musk lupasi myydä 10 prosenttia osakkeistaan – Teslan osakekurssi lähti laskuun

Miljardööri Elon Musk on kertonut, että hänellä on mahdollisuus merkitä suuri määrä osakeoptioita, mikä aiheuttaisi valtavan verolaskun. Osakkeiden myyminen vapauttaisi varoja verojen maksuun.

Yvonne Vauhkonen ohjaamassa ryhmäliikuntatuntia.

Lähes 40 vuotta liikuntatunteja kaupunkilaisille – Mikkelin Vuoden yritys toi Mikkeliin aerobicin, pilateksen ja syvävenyttelyn

Mikkelin Yrittäjät valitsivat Vuoden yritykseksi Liikuntaplvelut Yvonne Vauhkonen Ky:n, Vuoden nuoreksi yrittäjäksi Ville Roposen, Vuoden yksinyrittäjäksi valittiin LVI-Asennus Timo Korhonen Oy:n.

Opiskelija Marjut Poutanen värjää asiakkaan kulmakarvoja. Molemmilla maskit kasvoilla.

Kauneudenhoitoalan opiskelijat kärsivät harjoittelupaikkojen puutteesta – löytyisikö lääke yksityisistä opetushoitoloista?

Ammatillisen koulutuksen uudistus siirsi opiskelua työpaikoille, mutta vain harva kosmetologi voi ottaa harjoittelijoita. Helpotusta tarjoaisivat yksityiset opetushoitolat, mutta niitä on vasta vähän.

Aitolahden Teboilin yrittäjä Marjo Palander on kassan äärellä ja ojentaa laskua asiakkaalle

Huoltamoyrittäjä Marjo Palander joutui myymään vanhuuden turvaksi säästetyt sijoitukset selvitäkseen eläkekassan jälkipyykistä – "Ei oikeuslaitos voi toimia näin"

Kaikki huoltamoyrittäjät eivät selvinneet jaloilleen. Osa jatkaa yhä pitkää oikeustaistelua. Laskuja on tullut myös monelle jo eläkkeelle jääneelle ja huoltoasemansa myyneelle.

Lapin yrittäjät palkitsi Rinteen kauppiassuvun vuoden yrittäjä -palkinnolla

Vuoden yksinyrittäjäksi valittiin keminmaalainen Annukka Tammelin ja vuoden nuoren yrittäjän palkinnon sai rovaniemeläisen Beyond Arcticin yrittäjä Juho Uutela.

Näyttelijä William Shatner avaruuteen

William Shatner, 90, laukaistaan avaruuteen tänään – "Se vanhin tyyppi, joka kävi avaruudessa"

Miljardööri Jeff Bezosin Blue Origin -yhtiön toisen miehitetyn lennon on määrä nousta ilmaan keskiviikkona kello 17 Suomen aikaa.

suljettu toistaiseksi koronavirusepidemian vuoksi

Yrittäjäkysely: Yritysten tulevaisuudenodotukset ovat kohonneet Kaakkois-Suomessa, mutta koronapandemia aiheuttaa yhä epävarmuutta

Pienten ja keskisuurten yritysten tulevaisuudenodotuksiin liittyy yhä epävarmuutta siitä, miten pandemia ja siihen liittyvät rajoitukset vaikuttavat yrittämiseen.

Himospaljut yrityksen toimitusjohtaja Kalle Järvelä on kannellisen paljun edessä ja taustalal näkyy kuorma-auton nosturi, jolla hän tuo vuokrapaljun asiakkaalle

Lomakeskukset hylkivät kylpypaljuja paloturvallisuuden ja vesivahingon riskin vuoksi – pienyrittäjä kehitti paljun, joka sopii myös mökkikylään

Puilla lämmitettävä palju on ei-toivottu, jopa kielletty vekotin lomakylissä. Syyt ovat paljun tuleen ja veteen liittyvissä riskeissä. Paljuille olisi kuitenkin kysyntää, ja tähän rakoon pyrkii Kalle ja Kaarlo Järvelän yritys.

Miljardööri Jeff Bezos kävi pikavisiitillä avaruudessa

Miljardööri Jeff Bezos kävi kymmenen minuutin pikavisiitillä avaruudessa

Miljardööri Jeff Bezosia ja kolmea muuta matkustajaa kuljettava alus lähti matkaan kello 16 jälkeen Suomen aikaa. Lento kesti 10 minuuttia ja 20 sekuntia.

Jeff Bezos med solglasögon framför Blue Origins rymdkapsel 2017.

Korona vauhdittanut Yhdysvalloissa vauraiden sukujen rikastumista – yleiset varallisuuserot jatkavat kasvuaan

Yhdysvalloissa peritty jättiomaisuus on edelleen varmin tapa pysyä vauraana. IPS-tutkimuslaitoksen raportin mukaan korona on lisännyt rikkaimpien perhedynastioiden omaisuutta.

Tjej använder smarttelefon ute

Pohjois-Karjalan vuoden nuori yritys on mobiililaitteiden lisätarvikkeita verkossa myyvä Mobiilitukku

Vuonna 2012 perustettu Mobiilitukku on mobiililaitteiden suojatuotteiden ja lisätarvikkeiden verkkokauppa. Palkinnon perusteina korostettiin yrityksen hienon kasvutarinan lisäksi muun muassa palvelua, tuotevalikoimaa ja osaamista hakukone-näkyvyydessä.

Entisen ravintola Ullan Krouvin kiinteistö Kuopion Julkulassa.

Kuopiolaisravintola Ullan Krouvi saa heinäkuussa jatkoa – yrittäjä vaihtunut ja ravintola uudistetaan

Uudistettu ravintola avataan Kuopion Julkulassa heinäkuun aikana. Uudistukset tehdään ravintolan perinteitä kunnioittaen. Ravintola keskittyy jatkossakin hyvään ruokaan ja bändeihin.

taiteilijan näkemys SpaceX-kuumodulista kuun pinnalla.

Elon Muskin SpaceX rakentaa kuumoduulin, jonka on määrä viedä nainen kuuhun ensimmäistä kertaa

Kuulento on osa Nasan Artemis-ohjelmaa, jonka tavoitteena on lopulta viedä astronautteja Marsiin.

Anu Pentik maaliskuussa 2021

Stockmannin hylkimästä kynttilänjalasta alkoi menestystarina, joka houkutteli Posiolle satatuhatta vierasta viime kesänä

Perheyritys Pentikin tarina alkoi 50 vuotta sitten. Keramiikka tehdään yhä Posiolla.

Putin istuu pöydän ääressä

Venäjän presidentti on kiinnostunut osallistumaan keskusteluun Elon Muskin kanssa ääniviestisovelluksessa

Teslan perustaja ja miljardööri ehdotti viikonloppuna Kremlille osallistumista keskusteluun kanssaan.

Joulun jälkeen alkavat alennusmyynnit.

Oulun seudun vetovoima on heikentynyt: EK:n kuntarankingissa Oulu on sijalla 18 – kuntapäätöksenteon yrityslähtöisyyden puutetta moititaan

Oulun seudun yritysten näkemykset paikallisesta elinkeinopolitiikasta olivat selvästi aikaisempaa kriittisempiä.

Nainen kelkkakypärässä

Matkailuyrittäjä Niina Pietikäiselle koronavuosi oli tilaisuus uudistua, kun ikäkriisiä ei tullutkaan: "Neljänkympin kriisi oli lievä pettymys"

Harrinivan matkailuyrityksen pelastukseksi osoittautuneessa saunamaailmassa ovat kylpeneet julkkikset Beckhamista Bottakseen ja Gordon Ramsayhin.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Varsinais-Suomen vuoden yritys tulee Paraisilta

Vuoden nuori yrittäjä on sukupolvenvaihdoksen jälkeen yrityksen vetovastuun ottanut Petri Vehviläinen Loimaalta.

Koronaviruksen takia suljettu vaateliike kauppakeskus Jumbossa.

Lappeenrannan ja Imatran kaupunkikeskustayhdistykset aktivoivat yrittäjyyttä shoppailupäivien avulla – tavoitteena elävämmät keskustat

Lappeenrannassa ja Imatralla kaupunkikeskustayhdistykset ovat saaneet Etelä-Karjalan liitolta kehittämisrahaa keskustojen elävöittämiseksi. Loppuvuonna ja ensi vuoden alussa luvassa on keskustoja elävöittäviä shoppailutapahtumia.

Parkkimittari , josta voi ostaa HKL-matkalippuja.

Tunnin ilmainen pysäköinti ei saa jatkoa Mikkelin keskustassa – lautakunta päätti asiasta äänestyksen jälkeen

Mikkelin keskusta-alueen yrittäjät toivoivat tunnin pysäköinnille jatkoa.

Myyjä ottaa rahaa kassasta.

Koronavuosi ei ole näkynyt konkurssiaaltona Pohjois-Pohjanmaalla

Konkurssien määrä on vähentynyt tänä vuonna elokuuhun mennessä viime vuoteen verrattuna.

Etelä-Karjalan yrittäjät järjestäytyi puheenjohtaja Tommi Matikaisen johdolla.

Etelä-Karjalan yrittäjien puheenjohtajana jatkaa Tommi Matikainen Imatralta

Etelä-Karjalan yrittäjät valitsi vuosikokouksessaan puheenjohtajan lisäksi varapuheenjohtajat ja hallituksen jäsenet.

Maksupääte lähikuvassa.

Etelä-Karjalan yrittäjien odotukset tulevaisuudesta painuivat maan matalimpaan päähän – vaihtelu on suurta Lappeenrannan ja Imatran välillä

Etelä-Karjalassa pk-yrittäjien odotukset tulevaisuudesta ovat pudonneet kevääseen verrattuna niin voimakkaasti, että maakunta sijoittuu koko maan vertailussa häntäpäähän.

kahdenkymmenen euron seteleitä

Kuka saa koronakorvausta? Korvataanko karanteeniaika yrittäjälle tai opiskelijalle? – 11 kysymystä tartuntatautipäivärahasta

Jopa kolmannes tartuntapäivärahahakemuksista hylätään. Yle selvitti, kenelle sitä maksetaan.

Mies tunnustelee rakenteilla olevaa saunan laudetta

Miikka Kotilainen, 30, ei meinannut oppia edes lukemaan – nyt hän rakentaa todellista luksussaunaa Supercellille

Roskapuu muuttuu aarteeksi, kun sille luodaan tarina. Samalla puusepänverstaasta tulee start up -yritys.

Tampereen Kauppahallin Neljä Vuodenaikaa-ravintola oli suljettuna 25. maaliskuuta 2020.

US: Mikkelissä jäänyt yksinyrittäjien tukea jakamatta yli miljoona euroa

Mikkelin tukipotti on suuruudeltaan 2,1 miljoonaa euroa.

yrittäjät

Niina Salin-Pakarinen ei saa koskaan pitää lomaa, eikä ole ainut – Työterveyslaitos: Ihminen ei välttämättä tarvitse lomaa terveyden kannalta

Työterveyslaitoksen mukaan jotkut ihmiset eivät tarvitse lomaa terveytensä takia, jos he palautuvat riittävän hyvin työstään muuten.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle