Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaksiosaisessa kuvassa vasemmalla kaupan kasvisruokahylly ja asiakas. Oikeanpuoleisessa osassa toimittaja Sara Salmi pitää kädessään kaalia.

Vain kaali halpeni vuoden takaisesta – katso minuutin kiteytys ruoan kallistumisesta

Mikä ruoka-aine on viimeisimpien hintatietojen perusteella kallistunut eniten? Entä mitkä ovat ruoan kallistumisen syyt? Toimittaja Sara Salmi tiivisti aiheen minuuttiin.

Salaattipusseja kaupan hyllyllä

Valmista salaattia ja pilkottuja kasviksia ostetaan vimmatusti – voi vähentää ruokahävikkiä

Valmiit ruoanlaittoon tarkoitetut tuotteet, esimerkiksi valmiiksi kuoritut ja pilkotut vihannekset, kasvattavat suosiotaan. Erityisesti salaattipussit innostavat.

Från jord till bord

Iloista ruoanlaittoa hyvistä raaka-aineista

"Ruoan ei tarvitse olla mahtailevaa ollakseen hyvää!"

Mai Kivelän henkilökuva argumentilla: Kasvisruoan avulla voimme luoda kestävämmän ja inhimmillisemmän tulevaisuuden.

Battlen väittelijä: Mai Kivelä

Battlen ruoantuotantoillan väittelijä!

Susanna Koskin henkilökuva argumentilla: vapaassa maassa jokaisella on oikeus valita elinkeinonsa ja ravintonsa, jonka itse itselleen hankkii.

Battlen väittelijä: Susanna Koski

Battlen ruoantuotantoillan väittelijä!

Kuvassa tillimaki.

Näin valmistat sushia

Sushin valmistuksessa harjoitus tekee mestarin.

suolaa kupeissa

Suolassa on makueroja

Suolalaaduissa on suuria makueroja.

kaksi lasia, jossa smoothie-juomaa

Smoothiet alle eurolla

Terveelliseen smoothieen ei tarvita kalliita aineita.

Kuusenkerkkä

Tiesitkö tämän kuusenkerkästä?

Kuusenkerkkä on upea ja maistuva luonnontuote.

Helena Lappeteläinen juo maksaa hellivää vihersmoothieta

Oodi maksalle

Kokeile pikadieetin sijaan maksan puhdistuskuuria

Erityisruokavaliot, yleisyys.

Yle Asia selvitti: Lapsia pidetään erityisruokavaliolla turhaan

Erityisruokavalioiden määrä vaihtelee suuresti kunnittain.

Samae Koskinen ottaa tomaatteja jääkaapista

Kun kokit ovat jumalia

Suuren suomalaisen päivälehden satunnaisesti valitun maanantain televisiosivujen ohjelmatiedoista pystyy laskemaan 29 ruoka-aiheista televisio-ohjelmaa. Siis yhtenä päivänä.

Muusikko Samae Koskinen

Parasta kohderyhmää

Tuskin mitään tuotetta maailmassa lähdetään tekemään ilman segmentointia, kohderyhmäajattelua tai tarkkoja tutkimuksia asiakkuuksista, oli kyse sitten autoista, suklaapatukoista tai kevytlevitteistä.

Ruisleipä

Kesäkeiton syvin olemus: Santeri Vuosaran resepti Ruisleipä 2.0

Kesäkeiton syvin olemus -ohjelmasarja tarjoaa Santeri Vuosaran ohjeet: "Kukko 2.0" eli rukiinen juuresrieska, savusärkeä, käristettyä pekonia, ruismurua ja sinappikastiketta.

Sokereita

Kesäkeiton syvin olemus: Santeri Vuosaran resepti Sokeri 2.0

Kesäkeiton syvin olemus -ohjelmasarja tarjoaa Santeri Vuosaran ohjeet: Sitruunainen sokrikakku, Sitruunasiirappi, Sitruunainen kinuski, Sitruunainen praliini ja Ranskalainen marenki.

Robottikokin reseptillä valmistettu ruoka

Robottikokin reseptillä valmistettu ruoka

Prisma Studiossa kysytään, voiko keinoäly päihittää meidät luovuudessa. Studiossa kokataan robotin reseptillä. Robottikokki Chef Watson luo muutamasta raaka-aine-vaihtoehdosta kelporeseptin. Mitä ihmettä siitä jauhelihasta saisikaan arkena aikaan...?

Pippureita

Kesäkeiton syvin olemus: Santeri Vuosaran resepti Pippuri 2.0

Kesäkeiton syvin olemus -ohjelmasarja tarjoaa Santeri Vuosaran ohjeet: Pippuripihvi selleristä, konjakki-sieni-kerma-pippurikastike ja ruskistetussa pippurivoissa käristettyjä perunoita sekä viherpippuri-vadelma-smoothie

Kukkakaaleja isossa kasassa.

Kesäkeiton syvin olemus: Santeri Vuosaran resepti Kukkakaali 2.0

Kesäkeiton syvin olemus -ohjelmasarja tarjoaa Santeri Vuosaran ohjeen: Mausteinen kukkakaalikuskus ja kukkakaalipyree kuusenhavuilla savustetusta kukkakaalista sekä paahdettua spelttiä

Antoine Vollon: Motte de Beurre; National Gallery of Art

Usk(onn)ollinen voi

Voin historia kietoutuu vahvasti uskontoon ja uskomuksiin.

Voita

Kesäkeiton syvin olemus: Santeri Vuosaran resepti Voi 2.0

Kesäkeiton syvin olemus -ohjelmasarja tarjoaa Santeri Vuosaran ohjeet: Sitruuna-kermahyydyke ja Ruskistettu voi -jäätelö.

perunoita pussissa

Ruoka-aatteet tekevät meistä hihhuleita ja rasittavia saarnaajia

Ruokablogaajat pauhaavat kuin Vanhan testamentin profeetat. Ruoka on tehokas keino hallita, sitouttaa ryhmään tai pudottaa ryhmästä. Mihin ruokalahkoon sinä olet hurahtanut?

Vincent van Goghin maalaus Perunansyöjät

Miksi kenenkään ei pitäisi syödä perunaa?

1600-luvulla perunalla oli arveluttava maine.

Mies tuijottaa muikkua.

Ruokainholle ei löydy selitystä evoluutiosta

Luolamiehen ruokainhokit olivat todennäköisesti erilaisia kuin nykyihmisellä. Kirkkaan väriset karkit saattaisivat herättää hänessä epäilyksiä, aivan kuten nykyihminen kavahtaa tuoretta, juuri nyljettyä eläintä.

Tohtori Ritva Seppänen esittelee ruoka-aineita ohjelmassa Mitä syömme ja miten (1972)

10.3. Teeman Elävä arkisto: Syö oikein!

Ruokavalistus alkoi täydellä teholla puuskuttaa kuluttajan niskaan 1970-luvulla, jolloin muuttunut työ ja huonot ruokailutottumukset yhdessä alkoivat kasata elintasosairauksia suomalaisten harteille.

Vanamo ja Kolmonen saunassa.

Kesäkeittiö: Loppukesän salaatteja ja saunaporkkanaa

Vanamo ja Kolmonen valmistavat elokuisia salaatteja.

Yle Areena logo.

Kesäkeittiö: Sisäelimiä nuotiolla

Keittiömestarit Kolmonen ja Vanamo valmistavat varsin valkuaispitoista ruokaa nuotiolla. Ruokalistalla on vasikan munuaisia, hiillospossua sekä maksaviipaleita kepin nenässä käristettyinä.

Yle Areena logo.

Elintarvikkeista on moneksi - myös puhdistusaineiksi

Moni ruoka-aine on käyttökelpoinen myös erilaisiin puhdistuksiin. Ainakin etikan, kivennäisveden, piimän, suolan ja ruokasoodan tiedetään olevan myös oivia puhdistusaineita.

Väite: Eläinperäinen maito ei kuulu ihmisen ravintoon

Taistelevatko ravitsemussuositukset tuulimyllyjä vastaan?

Eroon vehnästä!

Laskemme kaloreita ja pudotamme painoa. Tiedämme terveellisestä ruokavaliosta enemmän kuin koskaan, liikumme paljon, mutta silti lihomme ja olemme sairaita. Yhdysvaltalainen sydänlääkäri William Davis osoittaa hiljattain suomennetussa Eroon vehnästä -teoksessa, että syyllinen on vehnä. Mitä sanovat suomalaiset asiantuntijat?

Arja Lyytikäinen.

Ravitsemusterapeutti: "Kaikesta ruoasta ei tarvitse tykätä"

Lapsen on tärkeää oppia syömään monipuolisesti, mutta kaikkea ei tarvitse oppia syömään, neuvoo Aamu-tv:ssä vieraillut ravitsemusterapeutti Arja Lyytikäinen.

Kotiviiniä maistellaan osana ajankohtaisraporttia.

Kotiviinintäyteinen 1990-luku

Laman myötä viinistä tuli suosittu harrastus ja kulutustuote

Yle Areena logo.

Terveysvaikutteinen pellava

Kun ravintotietoisuus lisääntyy, haluamme ruoastamme aina vain terveellisempää. Pellava sopii mainiosti ruoanlaittoon tuomaan lisäravinteita, mutta vanhasta viljelykasvista on myös vaateteollisuuden tarpeisiinkin.

Yle Areena logo.

Markus Kajo nousevan auringon maassa

Vuonna 2006 Markus Kajo seikkaili selvittämässä Japanin metkuja ohjelmasarjassa Nousevan auringon Kajo. Matkalla tutustutaan mm. kalatoriin ja japanilaisen yhteiskunnan ongelmiin.

Rasvainen kupla: käsikirjoitus

Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

Nicholas Wancke maistaa chiliä.

Tulista purtavaa

Miten aamu-tv:n juontaja selviää turkinpippurista?

Valintojen maailmassa tapaamme lihansyöjän ja ituhipin.

Kummeli: Valintojen maailma

Tapaamme ituja syövän luuserin ja lihaa syövän urologin.

Veijo Vanamo ja Jaakko Kolmonen (1972).

Asia on pihvi: Dieetti

Kolmonen ja Veijo Vanamo pitävät huolta katsojien linjoista.

Veijo Vanamo ja Jaakko Kolmonen valmistavat ruokia

Loppiaisen ruokia

Asia on pihvi: Joulun rääppiäisruokia

Yle Areena logo.

Lapset ja terveellinen ruoka

Vantaalaisen perhepäivähoitopaikan kolme- ja nelivuotiaat lapset kertovat terveellisestä ruuasta ja mikä on terve ihminen.