Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Regina Raskin blogi: Puutarhassa maailma on oikealla tolalla

Regina Rask pohtii puutarhan merkitystä mielelle. Kun ihminen hoitaa puutarhaa, hoitaa puutarha ihmistä.

Parisuhdekin joutuu koetukselle etätöissä, terapeutti antaa viisi vinkkiä: "Kaikki tiimihenkeä kohottavat keinot käyttöön"

Kun arjen rutiinit saadaan molempien kannalta sujuviksi, törmäyskurssilla ollaan harvemmin ja yhteishenki kasvaa.

Älä hylkää masentunutta

Aito vuorovaikutus tukee masentunutta, ole kärsivällinen.

Jalkapallo jäi, kun Pekko Piirto löysi netistä pallolle parempaa käyttöä

Freestylejalkapallo on kaikkea, mitä tavanomainen jalkapallo ei ole, kertoo lajia harrastava 26-vuotias Pekko Piirto Yle Uutisluokan haastattelussa.

"Meni hermot" – Nutivaara selvisi rumasta taklauksesta, jymypaukun viritys jatkuu

Columbus Blue Jackets virittelee NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kovinta paukkua. Viime vuonna pommi pamahti omiin käsiin, joten nyt joukkue haluaa välttää vuodentakaiset virheet.

Lentopallomaajoukkueilla kulkee erinomaisesti – myös U17-pojat etenivät EM-turnaukseen

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien lentopallomaajoukkue päihitti ratkaisevassa EM-karsintafinaalissa Ruotsin 3-0 (25-23, 25-22, 25-22).

Patience, courage, and motivation: Learning Finnish one word at a time

On 9 April, Finns commemorate the accomplishments of Mikael Agricola, widely considered the father of a language that has stumped non-Finns for decades.

Ilonen kärsivällisenä, Korhoselle liikaa virheitä

Golfin Euroopan-kiertueen kilpailu saatiin päätökseen Dubaissa.

Harri Säteri odottaa kärsivällisesti NHL-debyyttiään: "Olen ihan eri maalivahti kuin nuorena poikana täällä"

Harri Säterin debyytistä kotimaisessa Liigassa on kulunut lähes yksitoista vuotta.

Lauri Markkanen turhautunut selkävaivoista ennen NBA-kautta: ”Minulla on ollut tätä kerran aiemmin"

Lauri Markkanen korostaa haluavansa olla terve, kun NBA-kausi alkaa lokakuun puolivälissä.

Kommentti: Onko Olli Juolevi floppi vai hiomaton timantti?

Yli vuosi sitten kolmevuotisen NHL-tulokassopimuksen Vancouver Canucksin kanssa tehneen Olli Juolevin kanssa pitää olla kärsivällinen, kirjoittaa Yle Urheilun Timo Uusitalo.

Kuuro naisyrittäjä: Pitää olla kärsivällinen, ottaa riskejä ja sietää stressiä

Hausjärveläinen Salla Fagerstöm pääsee yrittäjänä toteuttamaan omaa tahtoaan työnsä suhteen

JYPin huima Rauma-taika jatkuu - Lukko hölmöili pisteet

Lukon kannattajat ovat jo tottuneet kotitappioihin JYPille.

Venäjän kirjeenvaihtajan uralla on riittänyt vauhtia ja vaarallisia tilanteita: "Jos siinä menee henki, niin ei sille sitten mitään mahda"

Kirjeenvaihtaja Marja Manninen on tehnyt lähes 40-vuotisen uran Ylellä. Eläkkeelle jäävän Mannisen mukaan suomalaisia kunnioitetaan Venäjällä, vaikka Venäjän ja länsimaiden vastakkain asettelulle ei näy loppua vielä pitkään aikaan.

Oletko vähän tyhmä? – Sinusta voi tulla hyvä pomo

Älykkyydestä voi olla jopa haittaa esimiestyössä. Suomalainen haluaa luotettavan pomon, joka antaa positiivista palautetta, mutta joka itse kestää kriittistä palautetta. Tunteikasta tai persoonallista pomoa ei kaipaa juuri kukaan.

Turhautunut Murray sai pelinsä kasaan ja eteni neljännelle kierrokselle

Riossa tenniksen olympiakultaa voittanut Andy Murray eteni US Openin neljännelle kierrokselle voitettuaan Italian Paolo Lorenzin 7-6(4), 5-7, 6-2, 6-3.

Urheilun Wikileaks haluaa narauttaa dopingohjelmat

Dopingpaljastuksissa ansioitunut saksalaistoimittaja perusti Sportleaks-sivuston, jolla voi anonyymisti antaa vihjeitä huippu-urheiluun liittyvästä vilpistä. Kunnianhimoisena tavoitteena on puhdistaa huippu-urheilu doping-ohjelmista ja korruptiosta.

Voita pelko pienin askelin: "Ei kannata mennä ääripäästä toiseen"

Joku pelkää korkeita paikkoja, toinen ahtaita. Joillakin pelot tulevat esiin vasta iän kasvaessa. Toiset hallitsevat ne muita paremmin. Sen taidon voi myös oppia. Psykologi Minna Martin neuvoo etenemään pienin askelin.

Yksintyöskentely ei ruoki uhkatilanteita – "Meillä on niin hyvät turvaohjeet"

Yksintyöskentely on tavallista monissa tehtävissä. Usein kuvitellaan, että yksintyöskentely aiheuttaisi erilaisia uhkatilanteita. Näin ei kuitenkaan ole, sanoo kaupan alalla työskentelevä turvallisuuspäälllikkö.

Analyysi: Kreikka on draama joka päättyy vain yhdellä tavalla

Euroryhmä siirsi maanantai-iltana kiusalliset Kreikka-päätökset jälleen kahdella viikolla eteenpäin. Hymyilevät valtiovarainministerit vakuuttivat, että keskustelu oli rakentavaa ja ratkaisu löytyy 24.5. mennessä. Samaan aikaan IMF:n kärsivällisyys loppui, ja moni muukin Kreikan taloutta tunteva alkoi kysyä, eikö mitään ole opittu.

HJK:n tehoduo iski taas – ”Ei haittaa, kunhan paukuttaa maaleja tuolla tavalla”

Viime kauden jälkeen SJK-leirissä juhlittiin Suomen mestaruutta ja HJK:ssa pohdittiin, mikä oli mennyt pieleen. Kun tämän kauden Veikkausliigaa on takana useampi kierros, tilanne näyttää erilaiselta.

Iskän kausi päättyy pian - toivottavasti kultajuhliin?

Muuttuuko Tapparan kammottava karma? Kolme finaalisarjaa, kolme tappiota. Toki on saavutus olla keväästä toiseen kahden parhaan joukossa mutta Tappara-leirissä historia ei hymyilytä.

Nelostien remontti jatkuu koko kesän – Liikennevirasto toivoo autoilijoille pitkämielisyyttä

Rovaniemen valtatie 4 keskeneräinen remontti jatkuu toukokuun alussa, kunnolla työt pääsevät käyntiin kuun puoliväliin mennessä.

New school-laskettelija nauttii luonnon rauhasta ja laskemisen jännityksestä

New school laskettelu ottaa vaikutteita lumi- ja rullalautailusta. Tamperelainen kuuro new school-laskettelija Anton Pulkkinen suosittelee aloittelijoille kärsivällisyyttä.

Yle Venezuelassa: Ihmiset alkavat suuttua tosissaan päivittäistavaroiden pulasta

Kymmenien metrien pituiset jonot leimaavat Venezuelan katuja näinä päivinä. Maassa on pulaa lähes kaikista päivittäin tarvittavista tuotteista. Monet ennustavat ryöstelyaaltoa, kun ihmisiltä loppuu kärsivällisyys.

Aholla ensimmäinen A-maaottelu – ”Hyvä kutina”

Kaj Kunnas haastatteli Leijonien ensikertalaista Sebastian Ahoa ennen illan Ruotsi-ottelua. Aho vakuutti, ettei häntä ainakaan vielä hermostuta.

Seiskan oppilaasta Suomen parhaaksi ultrajuoksijaksi – "Olin oikein sellainen liikunnanopettajan painajainen!"

Liikunnan vihaajasta kasvoi ultrajuoksun Suomen mestari, joka tähtää nyt 24 tunnin juoksusuoritukseen. Ensimmäinen 24 tunnin juoksu päättyi tajunnan menetykseen ja ambulanssireissuun.

Korruptio ja ontuva talous riivaavat Ukrainaa – kyteekö kolmas Maidan?

Poliittiset päättäjät ja kansalaisyhteiskunta ovat ajautuneet kauaksi toisistaan. Ukrainassa pohditaan nyt, kuinka kauan kansan kärsivällisyys kestää.

”Latvala on rehellinen herrasmies”

Jan Latvalan naapuri pukukopissa, Anrei Hakulinen kehuu konkaria varsinaiseksi herrasmieheksi.

Lapsuuden haaveammatista tuli totta – Taikuri Riku Pajari rakentaa yllätyksiä korteilla ja kolikoilla

9-vuotiaana taikuudesta innostunut Riku Pajari ei haaveile Las Vegasista ja suurista saleista. Lähitaikuus eli yleisön yllättäminen kosketusetäisyydeltä on Pajarille mieluisin taikuuden muoto.

Yötä päivää samoilla silmillä – turvapaikanhakijoita autetaan väsymisen uhalla

Ensimmäinen viikonloppu turvapaikanhakijoiden majoittamisessa on ollut kiireinen Suomen Punaisen Ristin työntekijöille ja yli sadalle vapaaehtoiselle Keski-Suomessa. Vaarana on väsyminen, kun apua annetaan kellon ympäri.

Hiljaa hyvä tulee – oma piha ei saisi olla stressin aiheuttaja

Pihasuunnitteluun voi käyttää rahaa paljon tai vähän, mutta asiantuntijan mukaan aikaa ei käytä koskaan liikaa. Viihtyisän puutarhan rakentaminen tyhjästä vaatii paitsi sitä aikaa, myös kärsivällisyyttä.

Mansikanviljelijä pelkää osan sadosta jäävän raakana peltoon

Epävakaa sää on hidastanut mansikoiden kypsymistä, mikä nostaa mansikan hintaa. Tyrnäväläinen mansikkayrittäjä ei ole ennen tällaista satokautta kokenut.

Stubb: Patience with Greece is beginning to run out

Finland’s Finance Minister Alexander Stubb said on Tuesday that patience with Greece among Eurozone governments is starting to run out. According to Stubb, the Greeks’ fate is in their own hands.

Sininen tie kiemurtelee kiertouralla elokuun loppuun asti

Kiertotiellä on mittaa liki 20 kilometriä ja siitä kolmasosa on sorapohjaa. Tiellä ehtii nauttia uusistakin maisemista, sillä aikaa välillä menee enemmän kuin ennen.

Teräväinen suti ohi tyhjästä maalista – ”Kaverille kunniaa”

Jääkiekko on maalintekopeli. Siitä Chicago Blackhawks sekä sen suomalaislaituri Teuvo Teräväinen saivat maanantaina karvaan opetuksen.

Tappara unohti tappion hiljaisella hetkellä – Kärpillä seitsemän minuutin pelipalaveri

Molempien joukkueiden päävalmentajat pitivät palautteet lyhyinä. Lauantain ottelun ratkaisu löytyy henkiseltä puolelta.

Obama ja Castro aloittivat kahdenkeskiset keskustelunsa

Keskustelun aluksi Castro totesi Obamalle, että maiden välisten diplomaattisuhteiden palauttaminen vaatii kärsivällisyyttä. Obama kiitti Castroa mahdollisuudesta käydä keskusteluja avoimuuden hengessä.

Lapualla mennään perjantaina koululakkoon

Liuhtarin koulu Lapualla on toiminut väistötiloissa kolme vuotta. Nyt oppilaiden vanhemmat haluavat koululakolla vauhdittaa päätöksentekoa terveen kouluratkaisun saamiseksi. Perjantaiseen lakkoon osallistuvat lähes kaikki Liuhtarin oppilaat sekä oppilaita muiltakin kouluoloiltaan ongelmallisilta kouluilta.

Tapola odottaa IFK-tiistailta rytinää

Tappara hakee tiistaina jo kolmatta voittoaan HIFK:sta. Yle Urheilu kyseli Tapparan päävalmentajan Jussi Tapolan tunnelmia.

Bottas ei jäänyt kärvistelemään selkäkipujen kanssa - "Nyt pitää olla kärsivällinen"

Valtteri Bottas saapui varikolle seuraamaan Melbournen kisaa, vaikka ei pystynytkään ajamaan. Yle Urheilun F1-asiantuntijan Jukka Mildhin mielestä kuski lähetti viestin myös tallin ulkopuolelle.

Venäläistutkijan tyly tuomio: Talouskriisi on Venäjän oma vika

Hinnat nousevat ja reaalitulot laskevat. Venäläisen tuloista jo puolet kuluu pelkkään ruokaan. Palveluiden kysyntä romahtaa ja tuhannet työpaikat ovat vaarassa. Syy ei silti ole länsimaiden asettamissa talouspakotteissa, vaan Venäjän omassa huonossa talouspolitiikassa, väittää venäläinen taloustutkija.

Suomi terävänä aamuharjoituksessa – ”Ei tässä paljon puheita tarvita”

Nuorten Leijonien päävalmentaja Hannu Jortikka kuvaili joukkueensa tunnelmia ennen aamuyön huipputärkeää Saksa-kamppailua.

Espanjalainen lääkäri yllättyi suomalaisista – "Kanssani ollaan kärsivällisiä"

Suomeen saapunut espanjalainen arvostaa suomalaista ystävyyttä ja katsoo tulevaisuutensa olevan Suomen rajojen sisällä.

Hollande: Emme luovuta sotalaivoja Venäjälle toistaiseksi

Ranskan presidentti François Hollanden kanslian mukaan sotalaivojen vienti Venäjälle on evätty toistaiseksi. Venäjä ei omien sanojensa mukaan aio ryhtyä välittömiin toimiin Ranskaa vastaan, vaan odottaa kärsivällisesti.

Ihanan vahva palomies ja muita alansa ammattilaisia – minkälaisia mielikuvia eri aloihin liittyy?

Ovatko eri aloihin liitetyt mielikuvat vain legendaa, vai piileekö niissä totuuden siemen? Minkälaisia stereotypioita eri aloihin liitetään? Onko mielikuvista haittaa?

Kyyn esileikki on pitkäkestoista vaakamamboa

Suomen käärmeistä löytyy kärsivällisyyttä lemmenpuuhissa, liskoista taas vaskitsa turvautuu suvunjatkamispuuhissa väkivaltaan. Lisse Tarnanen tuntee kotimaisen matelijamaailman.

Stubb kehottaa maidontuottajia kärsivällisyyteen

Pääministeri Alexander Stubb kehottaa maidontuottajia olemaan kärsivällisiä EU-tukien suhteen ja vakuuttaa, että Suomi tekee kaikkensa saadakseen myös tukea. EU:n maatalouskomissaari ilmoitti eilen, että EU tukee Baltian maidontuottajia, mutta Suomelle ei myönnetty mitään.

Miksei Barkovia päästetä irti? – "Tämä ei riitä yhtään mihinkään"

Aleksander Barkovin paluu ei auttanut torstaina Floridaa, joka kaatui Philadelphian vieraana lukemin 1-4.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle