Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Elokapinan mielenosoittajat letkassa kauppakeskus Ratinassa

Elokapina osoitti lauantaina mieltä eri puolilla Suomea – Helsingissä poliisi otti kiinni kymmenkunta kauppakeskuksia häirinnyttä

Kiinniotettuja epäillään tässä vaiheessa vahingonteosta, niskoittelusta poliisia vastaan, julkisrauhan rikkomisesta ja haitanteosta virkamiehelle, Helsingin poliisi kertoo.

Ihmisiä istumassa tiellä kasvot kohti lähestyviä ajoneuvoja.

Elokapina esti liikenteen Nesteen Porvoon jalostamolle – poliisi: tilanne rauhallinen, paikalla vajaa 100 mielenosoittajaa

Ympäristöliike Elokapina ilmoitti aktivistiensa estäneen tiistaina kello 18 maantie- ja junaliikenteen Nesteen öljynjalostamolle Porvoon Kilpilahdessa. Poliisin mukaan tilanne on rauhallinen.

Stop fuelling war -banderolli Fortumin pääkonttorin seinässä.

Greenpeace osoittaa mieltään kiipeämällä Fortumin pääkonttorin seinille Espoossa

Mielenilmauksella ympäristöjärjestö haluaa kritisoida Fortumin tytäryhtiön Uniperin ratkaisua suostua Venäjän vaatimuksiin kaasuostoissa. Aktivistit menivät paikalle Espoon Keilaniemeen tänään aikaisin aamulla.

Mielenosoittajia hiilijunan vaunun päällä.

Poliisi keskeytti Elokapinan mielenosoituksen Koverharin satamassa Hangossa – viisi otettu kiinni

Elokapinan aktivistit pysäyttivät viime viikon tiistaina Koverharin satamaan matkalla olleen venäläisen hiilijunan.

Elokapinan mielenosoitus Mannerheimintiellä 20. kesäkuuta 2021.

Elokapinan aktivistit saivat sakkoja niskoittelusta poliisia vastaan – oikeuden mukaan Mannerheimintien tukkiminen uudelleen oli laitonta

Elokapinan aktivistit harkitsevat valittavansa Helsingin käräoikeuden tuomiosta hovioikeuteen.

Greenpeace esti venäläistankkereiden toiminnan Tanskan vesillä

Greenpeace seuraa Venäjältä öljyä ja kaasua vievien tankkerien liikkeitä – aktivistit estivät öljyn siirron venäläislaivasta toiseen Tanskassa

Tankkeri pyrkii viemään venäläistä öljyä Kiinaan. Laivan lastaus on epäonnistunut Greenpeacen toiminnan takia.

Elokapina-liike on ryhmittynyt kulkueeksi Jyväskylän kävelykadulla 22.3.2022.

Elokapinalla mielenilmaus Jyväskylän keskustassa: "Haluamme edistää rauhaa ja ilmastoasiaa rauhallisena kulkueena"

Elokapinan kulkueessa oli mukana yhdeksän ihmistä ja se liikkui hiljaisesti eri puolella Jyväskylän keskustaa.

Elokapinan mielenosoittajat istuvat tiellä Tampereella.

Elokapinan aktivistit tukkivat liikennettä Hämeenpuistossa Tampereella – käräjäoikeus jätti tuomitsematta rangaistukseen

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut tuomionsa Tampereella järjestetyssä Elokapinan mielenosoituksessa. Yhteensä 12 elokapinalaista syytettiin niskoittelusta poliisia vastaan.

Poliisin neuvottelija Elokapinan mielenosoittajien edessä.

Yli 50 Elokapina-mielenosoittajaa epäiltynä niskoittelusta poliisia vastaan

Kaikkia epäiltyjä epäillään niskoittelusta poliisia vastaan. Muita rikosnimikkeinä ovat julkisrauhan rikkominen, vahingonteko sekä huumausaineen käyttörikos.

Mielenosoittajat pitelevät keltaista lakanaa, jossa lukee Elokapina kapinoi elämän puolesta.

Satojen Elokapina-mielenosoittajien "niskoittelua" puidaan käräjillä ensi vuoteen saakka – oikeuksia ruuhkauttavat myös koronarajoitusten uhmaajat

Vuoden aikana syyttäjälle on kertynyt jopa 850 Elokapina- ja muihin mielenosoittajiin kohdistuvaa niskoitteluasiaa. Kasvuun ovat roihahtaneet myös sananvapauden rajoja puivat oikeudenkäynnit.

Banderolli, jossa lukee: "Helsinki tuhoaa lähimetsänsä".

Luontoaktivistit seisoivat työkoneiden edessä pelastaakseen metsän Honkasuolla – poliisi kantoi mielenosoittajia pois

Metsähakkuut Helsingissä Honkasuon alueella keskeytyivät, kun Luonto-liittoon ja Elokapinaan kuuluvat aktivistit estivät töiden etenemisen. Poliisi otti kiinni kahdeksan ihmistä.

Naistenlahden voimalaitos

Poliisi otti kiinni viisi mielenosoittajaa Tampereen Naistenlahden voimala-alueelta

Elokapinalla oli viikonloppuna mielenilmaus, lisäksi muutama mielenosoittaja järjesti performanssin Naistenlahdessa. Kiinniotto jäi lyhyeksi.

Kaksi poliisia kantaa mielenosoittajaa poliisiautoon. Kolmas poliisi seuraa vierestä.

Keski-ikäinen Annamaija Hakama lupasi julkisesti maksaa Elokapinan mielenosoittajien sakkoja – nyt hän sai syytteen kehottamisesta rikokseen

Syyttäjä teki tänään myös syyttämättäjättämispäätöksiä samasta rikosnimikkeestä. Syytteen saanut nainen eroaa muista siinä, että hän lupasi maksaa muiden sakkoja.

Mielenosoittajat pitelevät keltaista lakanaa, jossa lukee Elokapina kapinoi elämän puolesta.

Elokapinallinen puolusti isänsä kanssa mielenosoituksia haastattelussa ja joutui rikostutkintaan – Syyttäjä: Hyväksyminen ei ole rikos

Poliisi epäili viittä Elokapinaa tukenutta julkisesta kehottamisesta rikokseen. Syyttäjä syyttää vain yhtä. Lisäksi syyttäjä nosti syytteen rahankeräysrikoksesta ja petoksesta.

Elokapinan mielenilmaus sulki liikenteen Sörnäisten rantatiellä Helsingissä

Elokapinan mielenosoitus katkaisi liikenteen Sörnäisten rantatiellä Helsingissä – poliisi otti kiinni 38 ihmistä

Poliisi ryhtyi ottamaan kiinni mielenosoittajia, koska nämä eivät noudattaneet poistumiskäskyä.

Toimittaja Tuukka Tervonen

Tuukka Tervosen kolumni: Kiltit lapset eivät ole vaatineet mitään, kiltit lapset eivät ole saaneet mitään

Kiltti nykynuori mieluummin romahtaa työtaakkansa alle kuin opettelee sanomaan ettei ehdi tai jaksa kaikkea, kirjoittaa Tervonen.

Elokapina osoittaa parhaillaan mieltään Pohjoisesplanadilla ja Etelärannassa.

Elokapina osoitti mieltä Kauppatorin kupeessa Helsingissä – Poliisi otti kiinni aktivistit, jotka kieltäytyivät poistumasta ajoradalta

Helsingin poliisilaitos kertoi perjantaina neljän jälkeen Twitterissä, että ympäristöliike Elokapina on aloittanut mielenosoituksen Pohjoisesplanadilla ja Etelärannassa. Poliisille ei ollut etukäteen ilmoitettu mielenosoituksesta.

Kaksi nuorta naista ottaa selfietä.

Maija Kuivalainen, 23, tapasi prinssi Charlesin, mutta parhaiten mieleen jää muiden nuorten hätä – "Meidän ei pitäisi edes olla täällä"

Ilmastodelegaatti Maija Kuivalainen edustaa nuoria Glasgow'n ilmastokokouksessa. Hän pitää tehtävää tärkeänä, koska aikuiset eivät ole tehneet osuuttaan ja pysäyttäneet ilmastonmuutosta.

NHL-joukkue Seattle Krakenin kotihallin nimikyltti ja taustalla Seattlen tunnettu nähtävyys Space Needle.

Uusi NHL-joukkue pelaa yli miljardin maksaneessa hiilineutraalissa hallissa – Greenpeace tuohtui, kun Jeff Bezos nimesi areenan

Seattlen Climate Pledge Arena on yli miljardilla dollarilla kunnostettu urheilupyhättö, jossa ympäristöystävällisyys näkyy ennennäkemättömällä tavalla. Esimerkiksi hallin jää tehdään sadevedestä.

Occupy Wall Street -mielenosoittajat marssivat New Yorkin pörssin lähistöllä 17. marraskuuta 2011.

Rahan valtaa vastustanut Occupy Wall Street oli finanssikriisin Elokapina – näin se muutti tapaamme puhua kapitalismista

Kymmenen vuotta sitten Occupy-liike levisi New Yorkista yli 80 maahan. Finanssikriisin näköalattomuudesta syntynyt protestiaalto teki markkinatalouden ongelmien arvostelusta enemmän valtavirtaa.

Elokapinan mielenosoitus Mannerheimintiellä 20. kesäkuuta 2021.

Kun Elokapina estää liikenteen Mannerheimintiellä, media saapuu paikalle – miksi kansalaistottelemattomuus pääsee valokeilaan?

Elokapina on pakottanut uutistoimitukset pohtimaan valintojaan uudella tavalla. Liikkeen toiminnan uutisarvo saattaa kuitenkin ennen pitkää vanhentua, arvioi mediatutkija.

Kaksi miestä seisoo kirkon käytävällä. Oikean puoleinen on mustiin pukeutunut yhtymäjohtaja, vasemmalla punaiseen paitaan pukeutunut pappi. .

Elokapinan ja Tampereen seurakunnan yhteiseksi kaavailtu surumarssi aiheutti valtavan palautemyrskyn – seurakuntayhtymän johtaja yllättyi kritiikistä: "Palaute oli aggressiivista"

Kirkko perääntyi aikeista järjestää ilmastosurumarssi yhdessä Elokapinan kanssa, sillä suunniteltu tapahtuma sai aikaan kipakan palauteryöpyn. Seurakunta ei halunnut järjestää marssia, koska riski sen häirinnästä olisi ollut liian suuri.

Neljä seurakunnan työntekijää kantaa arkkua Elokapinan kanssa järjestettävässä mielenilmauksessa

Tampereen seurakunnat perui surusaaton, joka oli tarkoitus järjestää Elokapinan kanssa – "Rauhallista tilaa tapahtumalle ei voida taata"

Tampereen keskustorille kannettavan arkun äärellä oli tarkoitus ajatella uhanalaisia tai jo kadonneita lajeja.

Poliiis yrittää poistaa mielenosoittajaa portailta.

Oikeus määräsi Elokapinan taustayhdistyksen rahoja takavarikkoon – varoja kerätty mielenosoitusten järjestämiseen

Helsingin käräjäoikeus määräsi päätöksen perustelut on pidettäväksi salassa mahdollisen syytteen käsittelyyn saakka tai kunnes epäilyt rikoksesta jäävät sillensä. Elonvaalijat kiistävät syyllistyneensä rikokseen.

Poliisi siirtää mielenosoittajia pois paikalta - Ympäristöliike Elokapina lukittautui Valtioneuvoston linnan edustalle Helsingissä 8. lokakuuta 2021.

Yle selvitti: Näin Elokapina kerää rahaa aktivistien sakkojen maksamista varten – tapa voi rikkoa lakia, arvioi poliisi

Jos keräyksellä tähdätään sakkojen maksamiseen, rahoitetaan epäsuorasti laitonta toimintaa, sanoo Poliisihallituksen ylitarkastaja. Elokapinasta ei haluta kommentoida käytäntöä.

Elokapinan mielenosoittajia valtioneuvoston edessä.

Poliisihallitus aloittaa selvityksen poliisin toiminnasta Elokapinan mielenilmauksessa

Poliisihallitus kertoo seuranneensa asiasta käytyä keskustelua ja ottavansa asian oma-aloitteisena sisäisenä laillisuusvalvonta-asiana selvitettäväkseen.

Elokapinan mielenosoitus Mannerheimintiellä 20. kesäkuuta 2021.

Kutsuntalakko, Koijärvi ja turkistarhaiskut tasoittivat tietä Elokapinalle – kansalaistottelemattomuudella on Suomessa pitkät juuret

Suomessa kansalaistottelemattomuutta on toteutettu muun muassa kieltäytymällä asepalveluksesta, valtaamalla taloja, tunkeutumalla öljynporauslautalle ja estämällä lentokoneen liikkeellelähtö.

Poliiis yrittää poistaa mielenosoittajaa portailta.

Poliisi vaatii Elokapinan taustayhdistyksen rahavaroja vakuustakavarikkoon – syynä epäily lainvastaisen toiminnan rahoittamisesta

Poliisi epäilee Elokapinan taustayhdistyksen Elonvaalijat ry:n toiminnassa rahankeräysrikosta. Vielä viime viikolla Helsingin poliisilaitoksen johto oli kieltänyt tutkinnanjohtajaa vaatimasta vakuustakavarikkoa.

Ilmari Pensala isänsä Tuomaksen kanssa.

Ilmari Pensala, 17, istuu Elokapina-mielenosoituksessa – vanhemmat tukevat tien reunassa, maksavat sakot ja hakevat putkasta tarpeen vaatiessa

17-vuotias Ilmari Pensala kiinnostui Elokapinasta ensimmäisen kerran yhdeksännellä luokalla. Liikkeen toimintaan osallistuminen huoletti vanhempia alkuun. Nyt lihansyönti on vähentynyt, ja Pensalat tukevat lastaan aktivismissa.

Ilmastoaktivistit keskeyttivät Luis Vuittonin muotinäytöksen

Ilmastoaktivistit ryntäsivät lavalle kesken Louis Vuittonin muotinäytöksen Pariisin muotiviikoilla

Aktivistit halusivat tempauksellaan kritisoida muotiteollisuuden vaikutusta ympäristöön. Extinction Rebellion, Maan ystävät ja Youth For Climate -ympäristöryhmät kertoivat, että noin 30 ihmistä oli mukana suunnittelemassa mielenilmausta.

Elokapinan mielenosoitus Mannerheimintiellä 20. kesäkuuta 2021.

Niskoittelusta jäävä merkintä voi tulla vastaan työnhaussa – rikosoikeuden professori: "Elokapina-nuoret eivät ole mikään turvallisuusuhka"

Ihmisten käyttäytyminen näkyy vuosia viranomaisten rekistereissä. Sakkorekisteriin kertyy merkinnät lievemmistä rikoksista, rikosrekisteriin taas sakkoja vakavammista tuomioista.

Shell-yhtiön kylttejä huoltoasemalla.

Fossiilimainonta kiellettävä lailla, vaatii eurooppalainen kansalaisaloite

Yli 20 järjestön kansalaisaloite kerää nimiä vuoden 2022 lokakuuhun asti. Jos miljoonan allekirjoituksen tavoite toteutuu, on Euroopan komission otettava aloite käsittelyyn.

koronarajoitusten purkaminen

Lauantai 2.10.2021 (radio)

Kuntatalous. Ravintolat. Autoilijat. Elokapina. Viron rajavalvonta. Sääennuste.

Elokapinan mielenosoittajia istumassa Mannerheimintiellä kesällä.

Vihreiden Ohisalolta vaadittiin kantaa Elokapinan mielenosoitukseen eduskunnan budjettikeskustelussa - sisäministeri: "Se mikä on laitonta on laitonta, se on selvää"

Elokapinan toimintatavalle heristetään sormea sekä oppositiosta että hallituksesta. Kristillisdemokraattien mukaan mielenosoitus uhkaa kääntyä tarkoitustaan vastaan. Vasemmistoliitto antaa tukea kansalaistottelemattomuudelle.

Pirjo Tinat,  Annamaija Hakama ja Heidi Haapala Oodin parvekkeella.

Elokapinassa katuja katkaisee nyt myös yli 45-vuotiaiden poppoo – Osa näistä keskiluokkaisista äideistä ja isistä myös maksaa kiinniotettujen aktivistien sakkoja

Kansainvälinen ilmastoliike Elokapina on saanut Suomessa äidit, isät ja isovanhemmatkin puolustamaan maapalloa yhdessä nuorison kanssa.

Elokapinan mielenosoitus Mannerheimintiellä 20. kesäkuuta 2021.

Extinction Rebellion, counter-protesters to face off in central Helsinki

Climate activists announced their demonstration plans 10 days ago.

Elokapinan mielenosoitus Mannerheimintiellä 20. kesäkuuta 2021.

Ilmastoliikkeen mielenilmaus saa seurakseen vastamielenosoituksen Mannerheimintiellä – Osallistuja: "Huomenna ei hyvä heilu Elokapinalle"

Ympäristöliike Elokapinan vastustajat järjestävät vastamielenosoituksen Helsingin Mannerheimintiellä keskiviikkona.

Elokapinan mielenosoitus Mannerheimintiellä

Poliisi kehottaa Elokapinaa siirtämään tulevan mielenosoituksensa pois Mannerheimintieltä – ympäristöliike aikoo pitäytyä suunnitelmassaan

Poliisi on neuvonut mielenosoittajia vaihtamaan paikaksi Kansalaistorin, mutta sen mukaan Elokapina ei ole suostunut yhteistyöhön.

Tampereen yliopisto on poistanut keskustakampuksensa ilmoitustauluilta ympäristöliike Elokapinan julisteita.

Tampereen yliopisto poisti Elokapinan julisteet ilmoitustauluilta ja joutui puolustamaan linjaansa: "Poistamme aika säännöllisesti eri materiaaleja"

Elokapina pitää yliopiston linjausta outona. Samanlainen käytäntö on ainakin osassa muitakin korkeakouluja, mutta Tampereella väläytetään sääntöjen muuttamista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle