Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yleisö tanssii DJ Club Old Fartsin keikalla Naamat-festareilla Muuramessa.

Kaveriporukan bileistä alkaneen festarin liput viedään käsistä – Naamat järjestetään Muuramessa jälleen heinäkuussa

Naamojen lipunmyynti kesti keskiviikkona lähes kolme minuuttia. Perinteiseen tapaan rockfestarin ohjelmisto julkaistiin vasta lipunmyynnin jälkeen.

Wanaja Festivalin yleisö pakkautuneena lavan eteen kuuntelemaan Klamydiaa aurinkoisena kesäpäivänä.

Hämeenlinnassa vilkas festarikesä keskikesällä – Weekend, Mellakka, Wanaja Festival ja Iskelmäpuisto uskovat yleisöä riittävän

Festarikesästä on tulossa ennätysvilkas koko Suomessa. Joitakin festivaaleja on peruttu kangertelevan ennakkolipunmyynnin takia, mutta Hämeenlinnassa uskotaan tulevaan kesään.

Konserttiyleisöä kädet ilmassa.

Rock in the City -festivaali ei tulekaan ensi kesänä Lahden torille

Festivaalijärjestäjän mukaan ennakkolippuja ei ole ostettu tarpeeksi.

Amason esiintyy Kesärauha-festivaaleilla. Kuvassa päälava, jonka edessä sadetakkeihin pukeutuneita ihmisiä.

Rock in the city -kiertueen Lappeenrannan konsertit perutaan – ennakkolippujen menekki oli liian heikko

Lappeenrannan Rock in the city -festivaalitapahtumaan ennakkolipun ostaneet voivat palauttaa lippunsa 31. elokuuta mennessä, jolloin sekä lipun hinnan että toimituskulut saa takaisin.

Yleisöä Pyhimyksen Provinssin keikalla.

Kustannusten kasvu näkyy myös kesän festivaaleilla – Provinssi jo nosti lippujen hintoja

Hintojen nousu näkyy alalla kuin alalla, myös tapahtumatuotannossa. Esimerkiksi Seinäjoen Provinssi korotti jo lippujen hintoja ja paineita on muillakin tapahtumilla.

Tapahtumajärjestäjät Jarmo Viljaharju ja Jari Kuusisto.

Etelä-Savoon kaksi uutta vaihtoehtofestivaalia – "Intiimimpi tapahtuma on se juttu", sanoo promoottori

Rockfestivaali Kerran Mikkelissä -22 järjestetään satamassa heinäkuun toisena viikonloppuna. Sulkavan soutustadionilla festaroidaan viikkoa aiemmin.

En musikgrupp spelar på en scen. En gitarrist har benet upp i luften trots att han spelar. Sångaren står i mitten och bredvid honom också två ytterligare gitarrister eller basister.

Rauman Rock in the City –festivaali peruuntuu heikon ennakkokysynnän vuoksi

Porissa festivaali on edelleen tarkoitus järjestää elokuussa.

Rock-yhtye esiintyy lavalla, taustalla näkyy laulaja-basisti Elli Haloo (Elisa Tiilikainen) ja kitaristi Jere Marttila

Rovaniemellä järjestetään ensi kesänä uusi Santa Open Air musiikkifestivaali – Simerockin tilanteesta ei ole vielä tietoa

Tapahtumassa esiintyvät muun muassa Haloo Helsinki, Popeda, Ismo Alanko, Stig ja Eppu Normaali.

Yleisöä Gasellien Ruisrock-keikalta.

Festarikesästä on tulossa ennätysvilkas – ruuhkaisimpana lauantaina on käynnissä yli 30 tapahtumaa samaan aikaan

Festivaalilippujen kauppa käy jo nyt vilkkaana. Vaikka tapahtumia on jopa ruuhkaksi asti, tapahtuma-ala uskoo, että yleisöä riittää kaikille festareille.

Konserttiyleisöä kädet ilmassa.

Elokuussa Joensuuhun kaavailtu Rock in the City peruttu – resursseja ei riittävästi kolmeen samanaikaiseen suurtapahtumaan

Elokuun ensimmäiseen viikonloppuun ajoittuvat myös Kansainväliset suurmarkkinat ja Kalevan kisat. Esimerkiksi majoituspalveluilla ei ole riittävästi tiloja kolmen tapahtuman yhteenlasketulle kävijämäärälle.

Stam1na lavalla Oulun YleXPopissa

Sauna Open Air järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen – Hakametsässä heinäkuussa järjestettävän festivaalin ohjelma julki

Sauna Open Air järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen. Uusi keikkapaikka on legendaarisen Hakametsän jäähallin parkkialue.

Vaasa Festival yleisöä

Vaasa Festival kertoo uusista artistikiinnityksistä – elokuussa sisäsatamassa juhlitaan jo seitsemättä kertaa

Vaasa Festival pidetään sisäsatamassa kuten aikaisemminkin. Alueen maksimikapasiteetti päiväkohtaisesti on 10 000 kävijää ja järjestäjät odottavat ensi kesänä jokaisen festivaalipäivän tulevan loppuunmyydyksi.

Samuli "Sime" Yliaska Simerockissa elokuussa 2021.

Provinssi, Ilosaari ja Flow rakentuvat kovaa vauhtia, mutta Simerock on vaakalaudalla – järjestäjä: ongelmana on koronapassin mahdollisuus

Lapin suurimman festivaalin järjestäjä Sime Yliaska ei suostu järjestämään Simerockia niin kauan, kun korona- tai rokotepassin mahdollisuus on olemassa. Muualla maassa passia pidetään jopa mahdollisuutena.

Täpötäysi Provinssi Antti Tuiskun keikalla.

Ensi kesä on jo normaali, uskovat festarien järjestäjät – silti päätöksiä tapahtumatakuusta tarvittaisiin nopeasti: "Korona ei voi enää yllättää"

Kesän festivaalijärjestelyjä tehdään parhaillaan tavanomaisella vauhdilla vuodenaikaan nähden, vaikka takeita tapahtumien järjestämisestä ei koronatilanteen takia vielä kenelläkään ole.

Ilotulitus rytmitti Nightwishin esiintymistä Ilosaarirockissa.

Ilosaarirock julkaisi 30 ensi kesän esiintyjää

Joensuun Laulurinteellä musisoi muun muassa kotimainen suuruus Nightwish.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Rock In The City -festivaali järjestetään ensi kesänä Raumalla ja Porissa 

Rock In The City -festivaalin ohjelmisto julkistetaan myöhemmin.

Olavi Uusivirta Porisperen lavalla kesällä 2021.

Porispere julkisti artistikattaustaan – Porissa nähdään The Hellacoptersin kesän ainoa keikka Suomessa

Porispere järjestetään ensi kesänä aiempaa laajempana Porin Kirjurinluodossa elokuun alussa. Festivaali julkisti nyt yksitoista artistia.

Martin Garrix på Weekend Festival 2015.

Ruisrock julkaisi ensi kesän ensimmäiset artistikiinnitykset – lavalle nousee maailmantähtien kanssa yhteistyötä tehnyt DJ Martin Garrix

Kotimaisesta ykköskaartista mukana ovat muun muassa Antti Tuisku, Behm, Haloo Helsinki!, JVG ja Kaija Koo. Ruisrock järjestetään 8.–10. heinäkuuta 2022.

 Yleisöä festivaalilla.

Oulussa on todettu jo 60 tartuntaa Qstockista – tapahtumatuottajille järjestetään terveysturvallisuusinfo

Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla ollaan koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Tiistaina kokoontuneen alueellisen koordinaatioryhmän antamat maski- ja etätyösuositukset ovat jo voimassa Oulussa.

Oulun ydinkeskustan kävelykatu keväällä 2018.

Oulussa 62 uutta koronavirustartuntaa perjantain ja lauantain aikana – Qstockiin jäljittyvät tartunnat ovat olleet nousussa

Viikonloppuna ilmoitettiin 18 paikasta, joissa Oulussa on voinut altistua virukselle edellisen viikon aikana. Suurin osa luetelluista paikoista on ruoka- tai anniskeluravintoloita, mutta koronavirukselle altistumismahdollisuutta on ollut myös muun muassa Tuiran neuvolassa.

 Yleisöä festivaalilla.

Meri-Lapissa useita koronan joukkoaltistumisia, ainakin 150 jo karanteeniin – tartuntoja tullut alueelle myös Qstockista

Meri-Lapin koronatilanne on heikentynyt tällä viikolla ja joukkoaltistumisten selvittäminen on kesken.

Ihmisiä Qstockissa

Qstockissa on voinut altistua koronavirukselle, tiedottaa festivaalijärjestäjä

Kaksipäiväinen Qstock-festivaali järjestettiin Oulussa viime viikonloppuna. Festivaalialueella on asioinut perjantaina sekä lauantaina henkilö, jolla on sittemmin todettu koronavirustartunta.

Qstockin 2021 mainosbanderolli päälavan vieressä.

Järjestäjät tyytyväisiä Qstockin onnistumiseen rajusta sadekuurosta huolimatta – esiintyminen yleisölle oli artisteille pitkän tauon jälkeen iso asia

Viikonvaihteen Qstock-festivaali keräsi Ouluun 40 000 hengen yleisön. Järjestäjät ovat tyytyväisiä kaksipäiväisen festivaalin onnistumiseen, vaikka ilmat eivät varsinkaan perjantaina suosineet ulkoilmatilaisuuksia.

Ihmisiä Qstockissa

Jotkut työnantajat ovat vaatineet koronatestausta, jos työntekijä on ollut Qstockissa – terveysjohtaja: "työnantajalla ei oikeutta vaatia koronatestiä"

Oulussa koronatestiin tulee hakeutua vain oireisena. Oireettomia ei testata. Oulussa voidaan tällä viikolla tehdä noin 3 000 testiä. Viime viikonlopun tapahtumista mahdollisesti leviämään lähteneet tartunnat alkavat näkyä tilastoissa loppuviikosta.

Poliisin hälytysvalo

Oulun Qstock-viikonloppu oli poliisille vilkas, hälytystehtäviä oli satoja

Hälytyksiä tuli enimmäkseen festivaalialueen ulkopuolella. Lauantain vastaisena yönä tehtäviä oli 120, seuraavana yönä taas oli parisataa tehtävää. Vakavin tapaus oli lauantaiaamuna keskustassa, kun miehen kiinniottoa vastustanut joukko nousi poliisia vastaan.

Ihmisiä Qstockissa 2021

Oulussa jälleen voimaan maskisuositus – myös Qstockissa suositellaan maskia

Oulun kaupunki tiedotti maskisuosituksesta perjantaina. Suositus poistettiin käytöstä parantuneen tautitilanteen vuoksi kesäkuussa.

Bandet Kotiteollisuus på scenen på Rock Fest

Rock in the city keräsi Lappeenrannassa 5 000 kävijää – rockfestivaalille lupaillaan jatkoa ensi kesäksi

Lappeenrannassa järjestetty Rock in the city -festivaali sujui ongelmitta ja keräsi 5 000 ihmistä nauttimaan livemusiikista.

Porisperen voimahahmo Harri Vilkuna

Porispere-festarin isä Harri Vilkuna aloitti ravintola-alalla jo kymmenvuotiaana – restonomiksi valmistumiseen meni 26 vuotta

Harri Vilkuna tunnetaan Porispere-rockfestivaalin isänä ja pitkästä urastaan porilaisten ravintoloiden ja tapahtumien parissa. Akateemikko Kustaa Vilkunan pojanpoika kuvailee itseään rasittavaksi työkaveriksi ja yhtiökumppaniksi.

Yleisöä 30 Seconds to Mars -yhtyeen keikalla Qstockissa 2019.

Tapahtumajärjestäjät seuraavat koronatilannetta tarkasti – Bättre Folkissa ja Qstockissa uskotaan, että tapahtumat voidaan järjestää suunnitellusti

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 12 koronatartuntaa Venäjältä palanneilta jalkapallon EM-kisaturisteilta. Tartunnoista kahdeksan on todettu Oulussa.

BEHM, Himos

Himoksen juhannustapahtumasta useita tartuntoja ja runsaasti altistumisia ympäri Etelä-Pohjanmaata

Juhannuksen juhlinta Jämsän Himoksella näkyy myös Etelä-Pohjanmaan koronatilastoissa. Tapahtuma keräsi päivittäin noin 5000 juhlijaa. Sairaanhoitopiiristä kehotetaan kaikkia Himoksella käyneitä menemään koronatestiin.

Evil Drive, Kotka Open Air, Viktoria Viren

Omnium Gatherum, Evil Drive ja monta muuta: Festivaalikesä käynnistyi räyhäkkäissä merkeissä – katso kuvat Kotka Open Air -metallifestarilta

Kesän ensimmäinen festivaali on pyörähtänyt käyntiin Kotkassa, jossa on meneillään perjantaina ja lauantaina metallimusiikkiin keskittyvä Kotka Open Air. Tusinan verran lähialueen bändejä tarjoileva festivaali pistettiin nopeasti kasaan. Kävimme katsomassa, millaisissa tunnelmissa festivaalikauden avajaisia vietettiin. Gallerian kuvat ovat perjantailta.

Deep Purple

Deep Purple ja Uriah Heep tähdittävät Pietarsaaren rock-tapahtumaa kesällä 2022

Open Air -tapahtuman pääesiintyjäksi on kiinnitetty Deep Purple. Lavalle nousee myös toinen brittibändi.

Fullt med folk i solskenet på musikfestivalen Down By The Laituri 2019 vid Åbo domkyrka.

Turun DBTL valmistautuu 10 000 päivittäiseen festivaalivieraaseen

Vielä toukokuun puolivälissä järjestäjät miettivät vakavasti tapahtuman siirtämistä ensi vuoteen.

ihmisiä Sideways-festareilla

Lipunmyynti järjestettäville festivaaleille on vilkasta – Kesällä nautitaan pääasiassa kotimaisesta musiikista

Festivaalijärjestäjät tekevät tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa, millä taataan tapahtumien järjestäminen koronaystävällisesti.

J. Karjalainen Ruisrockissa 2013

Aitoon Kirkastusjuhlat pidetään poikkeusjärjestelyin vuoden tauon jälkeen

Juhlat toteutetaan K-18 -tapahtumana. Lisäksi siivousta tehostetaan ja palvelupisteitä on aiempaa enemmän. Festivaalialueelle otetaan puolet normaalisti sallitusta asiakasmäärästä.

Yleisöä 30 Seconds to Mars -yhtyeen keikalla Qstockissa 2019.

Suomen tapahtumakesä alkaa – heinäkuun lopulle valmistellaan nyt kymmenientuhansien ihmisten festareita

Yleisötapahtumien koronarajoituksia puretaan koko maassa, ja sen takia ensimmäisiä keikkoja pystytään järjestämään jo tällä viikolla. Näillä näkymin isommat festarit ovat mahdollisia myöhemmin kesällä, ja ainakin Oulun Qstock ja Kuopiorock valmistautuvat järjestämään tapahtumansa lähes täydellä kapasiteetilla. Myös Helsingin juhlaviikot aiotaan pitää elokuussa kattavalla ohjelmistolla.

Yleisö tanssii DJ Club Old Fartsin keikalla Naamat-festareilla Muuramessa.

Koronarajoitusten keskellä kaipuu keikoille on kova – Muuramessa järjestettävä rockfestari myi liput loppuun 15 sekunnissa

Naamat -festivaalin järjestäjät toivovat, että tapahtuman lippuja voisi tuoda myyntiin vielä myöhemmin lisää.

Tia Laakkonen

Tia sinnittelee lomautusten välillä, Tiina sai jo potkut – hallituksen koronatukipaketit turhauttavat rajoituksista kärsivillä aloilla

Yritykset ovat kriisin aikana saaneet paljon enemmän kehitystukea kuin rahaa kustannustensa kattamiseen. Lomautukset ovat olleet koronatukia parempi puskuri, mikä tuntuu matalapalkkaisten työntekijöiden kukkaroissa.

Huvudscenen på musikfestivalen Down By The Laituri i Åbo där bokstäverna DBTL lyser i sommarskymningen.

Turkulainen kaupunkifestivaali DBTL luottaa koronarajoitusten poistumiseen – festivaali aiotaan järjestää heinäkuun lopulla

Turun tuomiokirkkopuistossa järjestettävä Down By The Laituri -festivaali aiotaan järjestää heinäkuun lopulla. Festivaali on saanut järjestäjäkseen uusia tekijöitä.

Nummirock, päälava, juhannus 2014

Myös Nummirock siirtyy kesään 2022

Metallifestivaali jouduttiin perumaan koronaepidemian vuoksi jo toistamiseen.

Costee (Jussi Tiainen) kuvattuna keikalla Tampereen Ratinassa Periscope -baarissa 14.08.2020.

Isot festarijärjestäjät peruvat, mutta pieniä saattaa lykästää – kesätapahtumien määrä on hämärän peitossa koronan takia

Lahdessa uusi festivaali uskalsi lyödä päivämäärät kalenteriin. Korona voi vielä muuttaa kaiken – hyvässä tai pahassa.

Simerockin toteutuminen on edelleen epävarmaa

Simerock odottaa yhä tietoa viime vuoden miljoonatappion korvauksista ja ensi kesästä – Sime Yliaska: "Olo on kuin koulukiusatulla"

Simerock sai koronarajoitusten vuoksi valtion tukea vain murto-osan muiden vastaavien tapahtumien saamista tukisummista.

Ilosaarirockin festivaalualue heinäkuisena lauantaina kesällä 2019.

Summer festivals cancelled in Finland as pandemic drags on

Three big festivals have been called off as uncertainty reigns in the Finnish events industry. 

Kuopiorockin yleisöä ja esiintymislava.

Kuopiorock ei vielä liity peruneiden joukkoon, mutta festarin kohtalo on päätettävä pian

Perjantaina on peruttu kolme isoa festaria. Kuopiossa seuraillaan vielä tilannetta.

Yleisöä 30 Seconds to Mars -yhtyeen keikalla Qstockissa 2019.

Oulussa Qstockin järjestelyt etenevät – muualla isot festivaalit kertoneet peruutuksista

Koronapandemia ei toistaiseksi vaikuta Qstockin järjestelyiden etenemiseen.

Takaraja Ilosaarirockin perumiselle tuli vastaan

Provinssi, Ilosaarirock ja Tuska peruttiin – festivaalijohtajilla tiukat paikat pitää seuraavien vuosien juhlat turvattuina: "Peli oli pakko viheltää poikki"

Ilosaarirockin 50-vuotisjuhlafestivaali siirtyi vuodella eteenpäin. Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpusen mukaan peruminen on taloudellinen ja henkinen isku, mutta ei vaaranna tapahtuman tulevaisuutta.

Mika Salminen

Torstai 15.4.2021 (radio)

Uusien koronatartuntojen määrä vähenee. Musiikkifestivaali Ruisrock perutaan koronan takia. Lidl poistaa pelikoneet kaupoista. Uudet sanaselitykset auttavat seuraamaan kuntavaaleja. Aurinkoinen sää jatkuu loppuviikolla.

Pori Jazz jazzkonsertti poika jazzfestivaali jazz

Pori Jazz ei hötkyile Ruisrockin vanavedessä – festivaali pyritään edelleen järjestämään

Turun Ruisrock ilmoitti tänään festivaalin peruuntumisesta. Porissa samoja aikeita ei ole.

Festivaalipäivän kaunis ilta ja auringonlasku.

Ruisrock perutaan koronan vuoksi jo toistamiseen

Festivaalin järjestäjä kertoi päätöksestä torstaina.

Iron Maiden Shanghaissa huhtikuussa 2016.

Tampere menettää Rockfestin – tapahtuma palaa Hyvinkäälle

Rockfest järjestettiin aiemmin Hyvinkäällä vuosina 2018 ja 2019.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle