Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keminmaassa valmistellaan palkanmaksua kunnanhallituksen puheenjohtajalle: 50 prosentin työajalla palkka olisi puolet kunnanjohtajan palkasta

Kunnanvaltuutettujen mielipiteet vaihtelevat siitä, aletaan kunnanhallituksen puheenjohtajalle maksaa palkkaa.

Jatkettu haku tuotti tulosta – Multian kunnanjohtajaksi pyrkijöitä nyt 21

Multialla kunnanjohtajan ensimmäinen hakukierros päättyi elokuun puolivälissä, mutta kunnanhallitus päätti jatkaa hakua syyskuun puoliväliin saakka.

Hattulan kunnanjohtajaksi haluaa viisi henkilöä

Kunnanjohtajaehdokkaiden haastattelut järjestetään ensi viikolla. Valtuuston on määrä valita uusi kunnanjohtaja tämän kuun lopulla.

Aura saanee kunnanjohtajan Pirkanmaalta – valtuusto tekee valinnan kahden ehdokkaan väliltä

Ehdokkaat ovat Urjalan elinvoimapäällikkö Satu Sarin ja Ruoveden hallintojohtaja Terhi Källi.

Kuntajohtajia aluevaalit eivät kiinnosta – Yle selvitti asiaa Lounais-Suomessa, ja vain Oripään kunnanjohtaja edes harkitsee ehdokkuutta

Ylen kyselyyn vastanneet kuntajohtajat perustelevat vähäistä kiinnostusta aluevaaleja kohtaan muun muassa poliittisella sitoutumattomuudella, aikataulusyillä, kunta-asioihin omistautumisella sekä sillä, että politiikka ei kiinnosta.

Ruokolahden kunnanhallitus ei avaa enää uudelleen Anu Sepposen johtajasopimusta: "Kyllä hän ilmoitti, että hänellä on tahtotila kunnanjohtajaksi"

Ruokolahden kunnanhallituksen puheenjohtajan näkemys on, että Anu Sepponen aloittaa kunnanjohtajana lokakuun alussa. Sepposen mielestä neuvotteluja ei ole aloitettukaan.

Ruokolahden kunnanhallitus kokoontuu tänään – myös Rautalammin kunta odottaa Anu Sepposen ratkaisua

Ruokolahden kunnanjohtajaksi valittu Anu Sepponen ei toistaiseksi ole ilmoittanut, ottaako viran vastaan. Viransijaisena toimivan Matias Hildenin työ päättyy syyskuun lopussa.

Sauvon kunnanhallitus käsittelee kunnanjohtajasopimusta – uuden kunnanjohtajan palkka on 6 000 euroa

Uudeksi kunnanjohtajaksi valittu Satu Simelius aloittaa työt 13. syyskuuta.

Kolme Lemin kunnanjohtajan paikkaa hakenutta soveltuvuustesteihin

Uusi kunnanjohtaja pyritään valitsemaan syyskuun valtuustossa.

Aura haastattelee seitsemän kunnanjohtajaehdokasta

Ehdokkaat haastatellaan tämän viikon aikana. Auran kunnanjohtajan pesti kiinnosti 18 hakijaa.

Puolangalla valittiin illalla pormestari ja aamulla vaalit hävinnyt puoli vaati virkaa hävitettäväksi – erimielisyyksiä ei tunnusteta

Puolangan vasemmiston ja perussuomalaisten valtuutetut vaativat paluuta kunnanjohtajavetoiseen hallintoon. Valtuutetut antavat ymmärtää, ettei nykyinen pormestari ole pätevä tehtävissään. 

Pellon kunnanvaltuusto linjasi, että se ei perusta yhteisyritystä Mehiläisen tai Terveystalon kanssa

Pellon kunnanvaltuusto päätti maanantaina kokouksessaan keskeyttää selvitystyön, jossa se etsii yhteistyökumppania kunnan terveyspalveluiden tuottamiseen.

1 500 asukkaan Multialla vaikeuksia löytää mieluinen kunnanjohtaja, hakuaika jatkuu ja hyviä ehdokkaita "penkaistaan" vielä

Kunnanhallitus päätti jatkaa viran hakuaikaa 16. syyskuuta saakka. Elokuun puolivälissä päättyneellä ensimmäisellä hakukierroksella kunnanjohtajan virkaan saapui 13 hakemusta, joista yksi oli nimetön.

Ranua sai uuden kunnanjohtajan – Tuomas Aikkila valittiin tehtävään yksimielisesti

Aikkila siirtyy Ranualle Haapajärveltä, Pohjois-Pohjanmaalta, missä hän työskentelee nyt Selänteen peruspalvelukuntayhtymän johtajana.

Kittilän kunnanjohtajan paikkaa hakee kahdeksan – joukossa myös Enontekiön kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen

Kunnanjohtajan virka täytetään viiden vuoden määräajaksi tammikuun 2022 alusta alkaen. Virkaa tällä hetkellä hoitavan Antti Jämsénin määräaikainen työsuhde loppuu joulukuussa.

Keminmaan kunnanhallitus ei suostunut aikaistamaan kunnanjohtajan paluuta virkavapaalta

Tiistaina koolla ollut kunnanhallitus päätti asiasta reilun enemmistön äänin. Mauri Posion virkavapaus siis jatkuu vuoden loppuun saakka.

Ranuan kunnanjohtajaksi esitetään Tuomas Aikkilaa – kunnanhallitus oli asiasta yksimielinen

Uusi kunnanjohtaja valitaan kunnanvaltuuston kokouksessa maanantaina 30. elokuuta.

Varsinais-Suomen entisille kuntajohtajille merkittäviä luottamustehtäviä

Joukosta löytyy muun muassa pormestari ja valtuuston puheenjohtaja.

Kittilän, Sodankylän ja Sotkamon kunnanjohtajat ottivat kantaa kaivoslakiin

Kunnanjohtajat esittävät, että kaivosveron tuotto ohjattaisiin suoraan kaivoshankkeiden edellyttämien palveluverkko- ja infraratkaisujen rahoittamiseksi.

Hattula hakee uutta kunnanjohtajaa

Hattula ryhtyy hakemaan uutta kunnanjohtajaa. Hakuaikaa on syyskuun puoliväliin. Kunnanvaltuuston on tarkoitus valita uusi kunnanjohtaja 29. syyskuuta.

Mauri Posio hakee virkavapaansa keskeyttämistä – palaisi töihin Keminmaan kunnanjohtajaksi lokakuussa

Kunnanjohtaja Mauri Posion virkavapaa on sovittu kestämään vuoden loppuun. Posio hakee kunnanhallitukselta sen keskeyttämistä syyskuun lopussa. Kuntalain mukaan kunta voi päättää virkavapaan päättämisestä etuajassa.

Iissä tehdään esimerkillistä ilmastotyötä ja sen avulla on säästetty paljon rahaa – joidenkin mielestä pieni kunta on tehnyt jo tarpeeksi

Ilmastotyön edelläkävijä on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Ii. Asennekasvatuksella ja vihreillä valinnoilla on myös kääntöpuolensa. Osa kuntalaisista ajattelee, että Ii on jo osansa tehnyt.

Lestijärvi varautuu tuulivoimapuiston synnyttämään kiinnostukseen – kiinteistöt kuntoon jo etukäteen

Lestijärvelle alkaa nousta keväällä yksi Suomen suurimmista tuulivoimapuistoista. Sen ansiosta kunnan veroprosentit laskevat, minkä uskotaan houkuttelevan uusia yrityksiä ja asukkaita.

Kunnanjohtaja kielsi yleisötapahtumat Keiteleellä, mutta oikeusoppineiden mukaan päätös oli laiton – kuntapomoa päätös ei silti kaduta

Keiteleen kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusanen kielsi Maneesirockin järjestämisen vetoamalla pahentuneeseen koronatilanteeseen. Oikeusoppineiden mielestä tapaus osoittaa, että kuntapäättäjillä on puutteita lainsäädännön tuntemuksessa.

Savitaipale hyväksyi kunnanjohtajan sopimuksen – sopimuksessa puolen vuoden koeaika ja 10 kuukauden erokorvaus

Johanna Mäkelä aloittaa Savitaipaleen kunnanjohtajana tänään 17. elokuuta.

Uusi valtuusto äänesti valiokunnan perustamisesta kunnanjohtajan irtisanomisasiassa Ilmajoella

Ilmajoella päästään jatkamaan selvittelyä kunnanjohtaja Seppo Pirttikosken edellytyksistä toimia kunnan johdossa. Pirttikoski on jäänyt toistamiseen kiinni rattijuopumuksesta. Uusi valtuusto päättää kunnanjohtajan luottamuksesta syksyllä.

Ruokolahden kunnanjohtajasotkujen selvittäminen jää uusien päättäjien tehtäväksi

Kunnanjohtajaksi valittu Anu Sepponen uskoo asioiden alkavan selvitä vähitellen.

Pertunmaa valmistautuu kriisikunnan arviointimenettelyyn – kunnanjohtaja: "tällä hetkellä kuntaliitoskeskustelua ei kannata edes käydä"

Pertunmaan kerrottiin joutuneen kriisikunnan arviointimenettelyyn kesän alussa. Pertunmaa ei ole kuitenkaan vielä kriisikunta vaan nyt arvioidaan sen mahdollisuuksia selviytyä ilman ajautumista kriisikunnaksi.

Ranualla haastatellaan kaksi ehdokasta kunnanjohtajaksi – valtuutetut voivat olla halutessaan haastattelutilanteessa mukana

Virka aukeaa, kun nykyinen kunnanjohtaja Sirpa Hakala jää eläkkeelle. Seuraajan valintaprosessista halutaan tehdä mahdollisimman avoin.

Hattula hakee paikallistuntemuksen omaavaa kunnanjohtajaa

Hattulassa kunnanhallitus esittää valtuustolle määräaikaisen tehtävän aukaisemista. Kunnanhallituksen toiveena on löytää Hattulaan sitoutunut ja kunnan tunteva johtaja.

Frisbeegolfin suosio yllätti Kempeleessä – nyt haaveissa on uusi yksityisen omistama, aiempaa monipuolisempi harrastusalue

Eri tasoisille harrastajille tarkoitettu frisbeegolfalue voisi toteutua, jos Kempeleen kunnalla on tarjota käyttöön maata riittävän keskeiseltä paikalta. Neuvottelut ovat jo käynnistyneet ja jatkuvat kesälomien jälkeen.

Kangasniemeläiset Janet ja Jouni Tervashonka matkaavat aakkosjärjestyksessä läpi Suomen – ensimmäisen 10 kunnan kiertämiseen vähintään 4 200 kilometriä

Kangasniemeläiset Janet ja Jouni Tervashonka kiertävät Suomen kaikki kunnat aakkosjärjestyksessä. Tarkoitus on löytää jokaisen kunnan omat erityispiirteet.

Sauvon kunnanjohtajaksi Satu Simelius – voitti vain yhden äänen erolla

Simelius oli Sauvon kunnanhallituksen puheenjohtaja päättyvällä valtuustokaudella. Sauvo valitsi uuden kunnanjohtajansa pika-aikataululla, kun toukokuun lopulla Sauvoa 17 vuotta johtanut Seppo Allén ilmoitti siirtyvänsä eläkkeelle

Hattulan kunnanjohtaja Katariina Koivisto irtisanoutunut – Pihlajalinna-riita viimeinen niitti

Hattulan kunnanjohtajana vuodesta 2017 lähtien toiminut Katariina Koivisto on tänään ilmoittanut irtisanoutuvansa kunnanjohtajan virasta marraskuun alusta lukien. Koivisto on ollut opintovapaalla viime vuoden elokuusta.

Sauvon valtuusto valitsee maanantaina uuden kunnanjohtajan

Kunnanhallitus ei tehnyt viime viikolla esitystä omasta ehdokkaastaan.

Rokualle on suunnitteilla digitekniikkaa hyödyntävä seikkailupuisto

Noin hehtaarin kokoiselle alueelle kaavaillussa puistossa yhdistyvät eri-ikäisten liikunnalliset toiminnot ja teknologia. Paikka toimisi myös oppimisympäristönä. Rokuan alueelle houkutellaan samalla lisää asukkaita ja yrityksiä.

Lemi avasi uuden kunnanjohtajan haun – ylempi korkeakoulututkinto ei ole hakukriteeri, mutta talous on hallittava huolella

Lemin seuraavaksi kunnanjohtajaksi valittavalta edellytetään vahvaa kunnan ja kuntakonsernin johtajaosaamista ja -kokemusta sekä talouden tuntemista.

Sauvon kunnanhallitus ei esitä valtuustolle suosikkiaan kunnanjohtajaksi

Valtuusto valitsee kunnanjohtajan kelpoisten hakijoiden joukosta ensi maanantaina.

Eeva-Maria Maijala Savukosken vs. kunnanjohtajaksi

Antti Mulari jää virkavapaalle aloittaessaan elokuun alussa Keskustan Lapin ja Peräpohjolan piirien toiminnanjohtajana.

Sauvon kunnanjohtajahaku etenee soveltuvuusarviointiin

Tavoitteena on, että Sauvon kunnanhallitus tekee esityksen uudesta kunnanjohtajasta 19. heinäkuuta.

Iitin kunnanjohtajaksi valittiin tiukassa äänestyksessä Jarkko Salonen

Salonen toimii tällä hetkellä Iitin hallinto- ja talousjohtajana. Kunnanvaltuuston kokouksessa tehtiin muutosesitys, jonka johdosta Salonen valittiin tehtävään yhden äänen erolla. Salonen uskoo, että kunnalla on edessään useita haasteita.

Sulkavan kunnanjohtaja Juho Järvenpään valinta Iitin kunnanjohtajaksi yhä todennäköisempää – kunnanhallitus asettui Järvenpään taakse

Järvenpää voitti toissapäiväisessä Iitin kunnanhallituksen kokouksessa äänin 5–4. Valtuusto päättää asiasta vielä ensi viikolla.

Anu Sepponen on ollut kuukausien ajan kahden kunnan kunnanjohtaja – pestiä ei koskaan purettu Ruokolahdella

Ruokolahden kunnanjohtajaksi viime elokuussa valittu Anu Sepponen on edelleen myös Rautalammin kunnanjohtaja. Kunnanhallitus katsoi eilen yksimielisesti, että aiempi päätös Sepposen valinnasta kunnanjohtajaksi on lainvoimainen.

Valiokunta selvittää kunnanjohtajan toimintaedellytykset Ilmajoella – kesä hidastaa prosessia: "Myös Pirttikoskelle täytyy antaa aikaa valmistautua"

Kunnanvaltuusto päätti valiokunnan perustamisesta eilen. Valiokunnan on määrä koontua muutamia kertoja. Kesälomat hidastavat asioiden etenemistä ja päätös siirtyy todennäköisesti loppukesään.

Savitaipaleen uudeksi kunnanjohtajaksi valittiin Johanna Mäkelä – valinta oli yksimielinen

Savitaipaleen uudeksi kunnanjohtajaksi valittu kauppatieteiden maisteri Johanna Mäkelä on eteläkarjalaisille tuttu, sillä hän on työskennellyt Lemin lisäksi myös Taipalsaarella.

Ruokolahden kunta tarjoaa aiemmin syrjäytetylle kunnanjohtajalle virkaa – tehtävää nykyisin hoitavan kunnanjohtajan valintapäätös raukeaa

Ruokolahden kunnanhallitus päätti maanantaina, ettei kunta valita Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä. Hallinto-oikeus kumosi kunnanvaltuuston viime syksynä tekemän päätöksen Anu Sepposen valinnan rauettamisesta.

Muonio tarttui Raahen kaupungin haasteeseen ja pyrkii tekemään Muoniosta kiusaamisesta vapaan kunnan

Raahen kaupungin aloitteen ideana on levittää kaikkiin Suomen kuntiin ajatusta, että toisen toimintatapaa voi kunnioittaa, vaikka asioista oltaisiinkin eri mieltä.

Hallinto-oikeuden ratkaisu johti erikoiseen tilanteeseen pienessä Ruokolahden kunnassa – kunnanjohtajan syrjäytys kumottiin, mutta uusi on jo valittu

Itä-Suomen hallinto-oikeus kumosi Ruokolahden kunnanvaltuuston viime syksynä tekemän päätöksen. Kunnanjohtajaksi elokuussa 2020 valitun Anu Sepposen virkasuhde on voimassa, vaikka hän ei aloittanutkaan työssään.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle