Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mustavalkoinen kuva Pekka Paavolasta. Hymyilee puku päällä ja silmälasit päässä, ei katso kameraan.

Tampereen entinen kaupunginjohtaja Pekka Paavola on kuollut

Pekka Paavolan aikana teollinen Tampere alkoi muuttua palvelujen ja kulttuurin kaupungiksi. Hänen kaudellaan valmistuivat muun muassa Näsinneula sekä Särkänniemi ja Tampere-talon rakentaminen alkoi.

Mies katsoo kameraan.

Mediatuomari tviittaa työstään ja jopa kissastaan, vaikka tuomareita ja syyttäjiä häiritään paljon: ”Hengenlähdöllä on uhattu”

Juristiliiton puheenjohtajan Tuula Linnan mielestä on vääryys, jos nuoret lainkäyttäjät joutuvat piilottamaan sometilejään häirinnän pelossa.

Vaasan yliopisto.

Papukaijamerkki vai rahasyöppö? Oikeustieteiden tutkinnonanto-oikeus maksaisi Vaasan yliopistolle yli kymmenen miljoonaa euroa

Vaasan yliopisto odottaa ministeriön päätöstä oikeustieteistä. Seinäjoki ottaisi iloiten vastaan oikeustieteen opintoja, Vaasa pitää jo olemassaolevaa korkeakoulukokonaisuutta erittäin toimivana.

Lakikirjoja Korkeimmassa oikeudessa

Poliisilta uupuu selkeä linja: Esitutkinnassa on paljon sattumanvaraisuutta kunnianloukkausjutuissa

Oikeustieteilijät selvittivät, ovatko esitutkinnan toimittamisen ratkaisut olleet perusteltuja ja päätöskäytäntö ennakoitava ja yhdenmukainen. Tutkimus osoitti, että rasismiin ei kiinnitetä huomiota esitutkintaa koskevissa päätöksissä.

Mantaqa-rikollisjärjestön toimitiloja poliisin ja tullin takavarikon jälkeen.

Mantaqa-jengi, lakimies ja Katiska-vyyhdin tekijä syytettyinä kuuden miljoonan euron huumejutussa – oikeus antaa tänään tuomion

Syyttäjä vaatii useille syytetyille 13 vuoden vankeusrangaistuksia törkeistä huumausainerikoksista.

Arvoesineitä ja testamentti

Järjestöt hankkivat perintöjä kyseenalaisilla keinoilla – MOT:n iäkkäälle testihenkilölle haluttiin laatia testamentti puhelimitse

Testamenttilahjoituksien hankkimisesta on tullut yhdistyksille ja säätiöille bisnestä, jota ei valvota. MOT:n selvityksessä paljastui, että ihmisten omaisuutta havitellaan myös arveluttavilla keinoilla.

Peter Fryckman kalastaa kotilaiturillaan Helsingissä.

Liikemies Peter Fryckman asui Kulosaaren luksustalossa ilman uusien omistajien lupaa – yritti kumota häädön väittämällä tuomaria asenteelliseksi

Liikemies Peter Fryckman yritti saada muutoksen käräjäoikeuden viime vuonna antamaan tuomioon, jolla hänet häädettiin asunnosta Helsingin Kulosaaren arvoalueella. Talo siirtyi turkulaisen miljonäärin omistukseen vuonna 2013, mutta Fryckman jatkoi kiinteistössä asumista.

Alec Baldwin.

Valoteknikko haastoi Alec Baldwinin oikeuteen kuvaajan kuolemaan johtaneen ampumaturman vuoksi

Valoteknikon mukaan kuvaajan kuolema oli laiminlyöntien seurausta. Haasteessa mainitaan lisäksi ainakin tuotannon asemestari ja apulaisohjaaja.

Kaj Hed, päällään Angry Birds -huppari, taustalla Rovio-teksti

Angry Birds -sijoittajalla Kaj Hedillä oli veroparatiisiyhtiöitä – hän selittää asiaa juristien neuvoilla: ”Minä en näistä asioista ymmärtänyt”

Juristit "vetivät välistä ja lypsivät", kun sijoittaja Kaj Hed siirsi omaisuutensa veroparatiisiin. Hed on yksi valtavasta tietovuodosta löytyvistä suomalaisista. Omistusjärjestelyissä ei MOT:n selvitysten perusteella ole mitään merkkejä lain rikkomisesta.

Loukkaantunut emokarhu ja kolme karhunpentoa pellon reunalla.

Juristijärjestö vaatii Joensuun karhuemon lopetuspäätöksen kumoamista – Itä-Suomen poliisi: päätös ei muutu

Suomen eläinoikeusjuristit ry katsoo, että Enossa loukkaantuneena liikkuvaa karhuemoa ei pitäisi lopettaa. Itä-Suomen poliisi ei aio kumota lopetusmääräystä. Poliisin mukaan karhua yritettiin auttaa.

Poliiseja Pariisin oikeustalossa. Oikeudenkäynti Pariisin 2015 terrori-iskuista alkaa vankkojen turvatoimien säestämänä.

Ranskan suurin rikosoikeudenkäynti alkaa vuoden 2015 terroristi-iskuista: 20 syytettyä, 1 800 asianomistajaa, 330 lakimiestä

Seuraavien yhdeksän kuukauden aikana tuomioistuin selvittää marraskuun 13. päivänä 2015 tapahtuneiden terrori-iskujen tapahtumat. Syytteessä on 20 ihmistä. Pariisissa tehdyissä iskuissa kuoli 130 ihmistä ja satoja haavoittui.

Läheltä

Savonlinnassa kiistaa herättänyt, kaupunginjohtajan luottamusta käsittelevä muistio salataan osin

Viime syksynä osa silloisesta kaupunginhallituksesta esitti kaupunginjohtajan luottamuksen arviointia. Tuolloin arvionnin tueksi tarkoitettua muistiota ei annettu kuitenkaan kokouksessa kaupunginhallituksen jäsenten käytettäväksi.

Ilkka Salmi.

Finnish official appointed EU Counter-Terrorism Coordinator

Ilkka Salmi has previously served as chief of staff at the Interior Ministry as well as head of the Finnish Security Intelligence Service.

Ilkka Salmi.

EU:n terrorismintorjunnan koordinaattoriksi nimitetty llkka Salmi: Isisin ideologiset jäänteet ovat edelleen uhka Euroopalle

Terrorismintorjunnan koordinaattori edustaa Euroopan unionia terrorismin torjuntaan liittyvissä asioissa ja koordinoi kaikkea EU:n terrorismin vastaista toimintaa. Uudessa tehtävässä työllistävät Isis, äärioikeisto ja Afganistanin tilanne.

Mies seisoo kerrostalon parvekkeella ja katselee katunäkymää.

Kyynisyys auttaa asianajajaa jaksamaan, sanoo julkisuuteen noussut Hannu Kaitaluoma – Katiska muutti arkeakin, vaikka mies ensin luuli toisin

Pienen eteläpohjalaiskunnan kasvatti Hannu Kaitaluoma on saanut tottua viime vuosina aiempaa suurempaan julkisuuteen päädyttyään osaksi Katiska-oikeusjuttuja. Miehen lähtökohta on, että kaikilla on oikeus puolustukseen.

Britney Spearsin fanit pitelivät kylttejä ja pahvista Britneytä oikeustalon ulkopuolella.

Britney Spears pyysi tuomaria lopettamaan 13 vuotta jatkuneen holhouksen – "Haluan elämäni takaisin"

– Olen sanonut olevani iloinen ja ok. Olen traumatisoitunut. En ole iloinen, en pysty nukkumaan, Spears sanoi tuomarille

Naisen kädet laittavat kirjeen Kelan postilaatikkoon. Postilaatikossa teksti: Posti Kelaan.

Postissa matkaa vuosittain miljoonia Kela-kirjeitä täynnä arkaluonteista tietoa – "Se tullaan kieltämään tietosuojasyistä", sanoo juristi

Monille Kelan etuushakemuksille ei löydy sähköistä lomaketta, vaikka se olisi sekä juristin että Kela-päällikön mielestä paljon kirjepostia tietoturvallisempi ratkaisu. Harva tietää, että lomakkeet voi silti täyttää ja lähettää sähköisesti.

Donald ja Melania Trump jättivät Valkoisen talon 20. tammikuuta ennen Joe Bidenin virkaanastujaisia.

CNN: Viisi Trumpin lakitiimin puolustusasianajajaa on jättänyt pestinsä reilua viikkoa ennen virkasyyteoikeudenkäyntiä

Lähteneiden joukossa on muun muassa kaksi Trumpin johtavaa puolustusasianajajaa.

Kuvassa Lena Mitts, Klaus Viitanen, Petra Spring.

Käräjäriitojen kalleus kauhistuttaa jopa lakimiehiä itseään: "Keskituloisen kuluriski on joskus järjettömän suuri"

Pitkän kaavan riitakäräjät alkavat olla keskiluokalle ylivoimaisen kalliita. Hävitty oikeudenkäynti voi syöstä vähä- ja keskituloisen taloudelliseen katastrofiin.

media-asianajaja Liisa Pellinen

Jenkkisarjat vääristävät mielikuvaa asianajajan työstä niin pahoin, että Suomeen perustettiin uusi tehtävä – tällaisia virheitä he oikovat

Amerikkalaiset televisiosarjat muokkaavat monen mielikuvia asianajajista ja oikeusistunnoista. Vääriä luuloja halutaan oikoa media-asianajajien avulla. 

Työeläkeyhtio ELO

Finanssivalvonta on asettanut asiamiehen valvomaan työeläkeyhtiö Elon toimintaa

Asiamieheksi on asetettu asianajaja Pekka Jaatinen, vaikka Elo vastusti juuri häntä.

Syytetty etualalla ja sisäministeri Maria Ohisalo etäyhteydellä Helsingin käräjäoikeudessa tiistaina.

Man convicted over Ohisalo threats

The court ruled that the man's actions were serious and that his act targeted Ohisalo for her position in public office.

Tuomas Oja viittoo ohjeita kentän laidalla.

Suomalainen koripalloseura lomautti päävalmentajansa poikkeuksellisen pitkäksi aikaa, vaikka työsopimus on määräaikainen – "Olemme tämän lakimiesten kanssa katsoneet"

Kouvojen lomautukset takaavat puheenjohtajan mukaan sen, että seura pysyy pystyssä myös tämän kauden jälkeen.

Mikkelin keskussairaalan kyltti sairaalan pihalla.

Korona työllistää potilasasiamiehiä lähinnä välillisesti, sillä ongelmien käsittely käy etätyössä aiempaa hitaammin

Koronan hoidosta ei ole toistaiseksi juuri tehty kanteluja Etelä-Savon tai Keski-Suomen potilasasiamiehille.

Dokumentti vierastaistelijoiden oikeuskäsittelystä.

Ulkolinja: Terroristin ihmisoikeudet

Missä vierastaistelijoiden toimintaa pitäisi arvioida?

Twitterin logo älypuhelimen ruudulla.

Pornoa, karjumista ja rapmusiikkia – Twitter-tilien kaappaamisesta syytetyn oikeuskuuleminen etänä ei sujunut häiriöittä

Kuulemisessa puolustus yritti saada takuusummaa pienemmäksi siinä onnistumatta.

Donald Trump

Trump-tutkinnan syyttäjät: Tutkinta ei rajoitu ainoastaan epäilyihin vaitiolorahojen maksamisesta

Syyttäjien mukaan Trump on epäiltynä “laajamittaisesta ja pitkään jatkuneesta rikollisesta toiminnasta”.

Oikeustieteen opiskelija Aki Tulimäki.

Aki Tulimäki, 29, jätti Jehovan todistajat ja opiskelee nyt amispohjalta juristiksi – “Ehkä minusta tulee pahimpien murhamiesten puolustaja”

Aki Tulimäki ei koskaan mennyt lukioon. Entinen rakennusmies ja kännykkäkauppias pääsi lukemaan lakia kolmannella yrittämällä.

Trumpin ex-asianajaja Michael Cohen poistui senaatin turvallisuuskomitean kuulemisesta 26. helmikuuta.

Trumpin entinen lakimies joutui kotiarestista takaisin vankilaan – Ei suostunut noudattamaan vaikenemismääräystä

Michael Cohen kärsii noin kolmen vuoden vankeusrangaistusta veronkierrosta, valehtelusta kongressin kuulemisessa sekä vaitiolorahan järjestämisestä.

Sodankylän entinen kunnanjohtaja Kirsi Virtanen

Sodankylässä saatetaan joutua turvautumaan lakimiehen apuun, kun kunta selvittää kunnanjohtajan virkasuhteen päättämistä

Entisen kunnanjohtajan Kirsi Virtasen eroon liittyvästä päätöksestä valitettiin, ja valituksen käsittely on mutkistunut.

Oula-Antti Labba

Guldal jiena: Oula Antti Labba bargagođii Sámiráđi olmmošvuoigatvuođaossodaga juristan – "Sisabahkkemiiguin galgá leat álot gožuid alde"

Jurista Oula-Antti Labba oaidná, ahte barggu váldoulbmilin lea gozihit sámiid ovdduid álbmogin ja nannet sámiid oktiigullevašvuođa riikkarájáid rástá.

Riitta Erola

Rovaniemen kaupunki hävisi palkkakiistan käräjäoikeudessa – kaupungin vastaus myöhästyi päivällä ja maksettavaa tuli lähes 40 000 euroa

Entinen kehitysjohtaja Riitta Erola vaati kaupungilta hyvitystä, koska jäi ilman palkankorostua toisin kuin kaksi miespuolista kollegaansa.

Asianajaja Lea Tsemel käytävällä nuorten miesten kanssa, miehet piirretty anonymitettin suojaamiseksi. Kuva dokumenttielokuvasta Oikeudenpalvelija.

Better Call Lea – Israelissa yksi nainen puolustaa palestiinalaisia vuodesta toiseen

Dokumentti asianajajasta, jonka israelissa tuntevat kaikki.

Kuvassa on Mikkelin kaupungintalo.

Mikkeli tilaa ulkopuolisen tahon selvityksen kaupungin väitetystä rakenteellisesta korruptiosta

Pieni joukko kaupungin työntekijöitä jätti kaupunginhallitukselle vetoomuksen ulkopuolisen selvityksen teettämisestä työrauhan palauttamiseksi.

Italian pääministeri Giuseppe Conte uhkasi viime perjantaina erota tehtävästään, jos hallituspuolueet Lega ja Viiden tähden liike eivät hillitse keskinäistä riitelyään esimerkiksi suhteessa budjettivajeeseen.

Pääministeri Conte: Koko Italia on tartunta-aluetta, häät ja hautajaisetkin kielletään kolmeksi viikoksi

Kaikki julkiset kokoontumiset kielletään, urheilutapahtumat perutaan ja koulut sekä yliopistot pidetään kiinni huhtikuun kolmanteen päivään saakka.

Ihmiset jonottavat ostoksille supermarkettiin Milanossa.

Suomalainen kirjailija ja italialainen juristi kertovat, miltä tuntuu elää Italiassa juuri nyt – "Ulkona on kaunis sää, mutta siellä ei ole ketään"

Heli Galliano asuu Modenan lähellä maaseudulla, Michele Sacchi lähellä Parmaa. Molemmat ovat punaisella alueella.

Päivi Räsänen kuvaa itseään Pasilan poliisitalon edustalla.

Kansanedustaja Päivi Räsänen saa apua huippujuristeilta, jotka edustavat kansainvälistä kristillistä oikeistoa

Räsästä avustava verkosto kertoo taistelevansa uskonnonvapauden ja elämän pyhyyden puolesta. 

Mikkelin kävelykatu lokakuussa 2019, tumiokirkko taustalla.

Mikkelissä kiistellään rakenteellisesta korruptiosta – Hallintotieteen emeritusprofessori: Ulkopuolinen selvittämään epäilyt

Hallinnon etiikan asiantuntija Ari Salminen Vaasan yliopistosta näkee Mikkelin päättäjien toiminnassa merkkejä huonosta hallinnosta.

Lea Tsemel

Israelinjuutalainen juristi puolustaa terrorismista syytettyjä palestiinalaisia: "Taistelen fasismia ja syrjintää vastaan, mitä pahaa siinä on?"

Dokumenttielokuva Advocate seuraa Lea Tsemelin työtä lähietäisyydeltä. "Vihaisen optimistin" voitot ovat harvassa.

Sovittelija Pirita Virtanen

Onko se totta? Miljoonien eurojen ja vuosien oikeusriidat voidaan sovitella päivässä – Ihmejuristi tuo Amerikasta Suomeen uutta sovittelua

Sovittelumalli tulee maailman suurimmasta sovitteluyhtiöstä, jossa lakimies Pirita Virtanen on työskennellyt.

Två stycken barn sitter och läser i ett bibliotek.

Lasten ja nuorten lukuinto on nousussa Kajaanissa – "Kaikki lukeminen on hyvää ja arvokasta"

Kajaanin kirjaston kirjastotoimenjohtajan mukaan nuoria lukijoita voi tavoitella esimerkiksi e-kirjoilla.

Suomen laki -kirja ja puhemiehen nuija.

Asianajaja Pia Ek aloittaa tammikuussa SUEKin puheenjohtajana

Ek on työskennellyt urheiluoikeuden ja teknologian parissa lähes 20 vuotta.

Mari Rusila, lakimies, Lääkäriliitto

Mitä jos potilas kertoo tehneensä murhan? Salassapitovelvollisuuden rikkominen mietityttää opiskelijoita ja se näkyy Lääkäriliiton lakineuvonnassa

Laissa on määritelty esimerkiksi lastensuojeluun, ampuma-aseisiin ja liikenteeseen liittyviä tilanteita, jolloin lääkäri on velvollinen ilmoittamaan tiedoistaan eteenpäin.

Bill Peters

Kommentti: Potkut ovat vasta alkusoittoa NHL:n valmentajakohussa – rasismista ja väkivallasta syytetty Peters joutuu tarkkaan syyniin

Bill Peters ei palaa Calgaryn penkin taakse, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä.

Teuri Brunila

“Olin harhapolulla koko virkaurani", eläköitynyt tuomari tunnustaa – Ankarat tuomiot synnyttävät vain katkeruutta

Sovittelu on aina viisaampaa kuin riitely käräjäsalissa, sanoo tuomarikunnan partaradikaali Teuri Brunila.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle