Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Porin henkilöstökassa maksaa säästöistä markkinoita korkeampaa tilikorkoa – kaupungille silti kannattava tapa hankkia rahaa

Porin kaupunki on tänä vuonna maksanut tallettajille eli mm. kaupungin nykyisille ja entisille työntekijöille 0,2 prosentin korkoa.

Suurimmat suomalaispankit lupaavat: Ei miinuskorkoa kotitalouksien talletuksille

Tanskan malliin siirtymisen pelätään aiheuttavan talletuspaon.

OP:n lauantai-iltana alkanut laaja käyttökatko on ohi

Katkon aikana monet palvelut, kuten OP:n verkkopalvelu, OP-mobiili ja OP-yritysmobiili, eivät olleet käytössä.

Suomalaiset kotitaloudet vaurastuivat viime vuonna

Talletusten arvo kasvoi hitaammin kuin osake- ja rahastosijoitusten.

Osakesäästötili on uusi tapa sijoittaa suoraan osakkeisiin – sopii aktiivisesti kauppaa käyvälle pitkän tähtäimen piensijoittajalle

Pitkäjänteinen sijoittaja hyötyy uudesta osakesäästötilistä, koska se lykkää osinkojen ja myyntivoittojen verotusta kunnes rahoja nostetaan tililtä.

Paineet euroalueen yhteisvastuun lisäämiseksi kasvavat, pysyykö Suomi kannoissaan?

Euroopan vakausmekanismin pääjohtaja Klaus Regling vetosi Suomen-vierailullaan, että euromaat syventäisivät yhteistyötään.

Suomalaiset pitävät yhä enemmän varojaan käyttelytileillä –  kasvuvauhti kiihtynyt

Talletusten korkotuotot ovat vuosien saatossa kauttaaltaan pienentyneet.

Kun inflaatio laukkasi, keksittiin uusi säästämisen houkutin: Indeksitalletukset – tarvittaisiinko niitä nyt?

1950 ja 1960-luvulla kuluttajahintojen nousulta suojatut tilit säilyttivät säästöjen ostovoimaa, mutta myös kiihdyttivät inflaatiota.

Hoitamattomat lainat Etelä-Euroopassa hidastavat pankkiunionin etenemistä

Pankkiunioni on osa euroalueen kehittämistä, jota Suomikin tulee. Pankkiunionin toteutuminen voi kuitenkin viedä vuosia, sillä se edellyttää huonokuntoisten pankkien saattamista parempaan kuntoon joissakin euroalueen jäsenmaissa.

EU ehdottaa kompromissia eurooppalaisen talletussuojan rakentamiseksi

Suomi on vastustanut talletussuojan siirtämistä EU-tasolle nykytilanteessa. Nyt komissio ehdottaa pieniä myönnytyksiä, joiden on tarkoitus vastata pohjoisten maiden huoliin.

Nordean tulo parantaa kaikkien Suomen pankkien talletussuojaa – suojarahaston koko kolminkertaistettava

Nordea kolminkertaistaa Suomen talletussuojajärjestelmän piirissä olevat talletukset 145 miljardiin euroon.

Tuttu riesa: käteistä nostettava, mutta automaatin numerot kuluneet olemattomiin

Yli sata miljoonaa käteisnostoa pankkiautomaateista vuodessa. Silti automaatteja on entistä vähemmän ja lukuja naputellessa on välillä pääteltävä oikea numero, koska näppäimistö on niin kulunut.

Miinuskoroista miljoonakulut eläkefirmoille – "Kyllähän tämä on jonkinkokoinen päänsärky"

Pankit rokottavat eläkeyhtiöiden käteistalletuksia miinuskorolla. Suurelle sijoittajalle maksettavaa kertyy helposti useita miljoonia euroja vuodessa.

Sipilä sijoituksistaan: En pysty olemaan avoimempi

Pääministeri Juha Sipilän mukaan hän on avannut kaikki sijoituksensa niin hyvin kuin voi.

Puttonen: Negatiivisten korkojen synnyttämä talletuspako olisi kaikkien finanssikriisien äiti

Professori Vesa Puttosen mukaan vaarallisen talletuspaon riski kasvaa, jos yhä alhaisempi korkotaso saa pankit ulottamaan negatiiviset korot talletuksiin saakka.

MOT-kysely: Osa talletuskoroista jo alle nollan

EKP:n rahapolitiikka painaa markkinakorkoja yhä alemmas.

Suomalaisten varallisuus makaa käyttötileillä: "Raha pitäisi kansantalouden edun nimissä saada liikkeelle"

Kotitalouksien varallisuutta makaa ennätysmäisen paljon peruskäyttelytileillä. Heinäkuussa ylittyi 60 miljardin euron rajapyykki. Sijoitusstrategi Jukka Oksaharjun mielestä nykytilanne on paradoksaalinen.

Retire at 35? One blogger's guide to financial independence

Investment blogger Mikko Vikman is 29 years old, and aims to be financially independent—that is, able to retire if he wants to—in just six years’ time. His main strategy is an austere lifestyle: consuming much less than he earns and investing the surplus.

Kansanedustaja Hoskonen: Yhteinen talletussuoja Suomelle liian riskialtis

Keskustan talousvaliokunnassa istuva kansanedustaja Hannu Hoskonen pitää vireillä olevaa yhteistä eurooppalaista talletussuojaa liian riskialttiina suomalaisille veronmaksajille. - Pankit kantakoon riskinsä itse, veronmaksajia älköön tähän sotkettako, Savo-Karjalan vaalipiiriä edustava Hoskonen linjaa.

Nousupaineita pankkien palvelumaksuissa – Danske Bankin tunnukset osin maksullisiksi

Danske Bankin asiakkaat alkavat maksaa verkkopankkitunnusten käytöstä, jos he eivät ole mukana pankin etuohjelmassa. Osuuspankki taas nostaa palvelumaksuja talletusautomaattien osalta.

Miljoonat odottavat virkatilillä: Unohtivatko puhelinosakkaat omistuksensa Helsingissä?

Helsingin puhelinyhdistyksen omistajien rahatalletuksia on edelleen nostamatta jopa kolme miljoonaa euroa. Rahat on talletettu Etelä-Suomen aluehallintoviraston tilille, josta niitä voi hakea vielä elokuun alkuun asti.

Talletusautomaatit pullistelevat rahaa – Automatia yllättyi yksityisten talletusinnosta

Kun käteisen rahan käyttäminen vähenee, näkyy se myös pankkiautomaattien poistumisena katukuvasta. Nyt käteisnostoautomaattien kylkeen on kuitenkin ilmestynyt myös talletusautomaatteja. Automatian mukaan niitä käyttävät muun muassa kirpputorikauppaa käyvät yksityishenkilöt.

EU-komissio haluaa jokaiseen maahan omat kilpailukykykomiteat

Euroopan komissio on esittänyt varovaisia askelia talous- ja rahaliitto EMUn vahvistamiseksi. Mukana on muun muassa Euroopan talletussuojajärjestelmä, joka vielä puuttuu pankkiunionista. Komissio haluaa myös eurolle kokoaan vastaavan aseman Kansainvälisessä valuuttarahastossa IMF:ssä.

Hypo: Hallitus rajoittamassa rippilahjan tallettamista nuoren ASP-tilille

Sipilän hallitus aikoo ohjelmansa mukaan laskea ASP-säästämisen ikärajaa 15 ikävuoteen. Lausuntokierroksella olleen lakiehdotuksen mukaan säästäminen pitäisi perustua omalla työllä ansaittuihin tuloihin. Hypon mukaan esimerkiksi sukulaiset eivät voisi tallettaa nuoren puolesta rahaa säästötilille.

Markan paluu olisi mahdollinen – Mitä siitä seuraisi?

Paavo Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen eurojäsenyydestä euroalueessa sai räjähtävän lähdön, mutta nyt vauhti on hiipunut. Tutkimusryhmä on selvittänyt, mitä Suomen euroero tarkoittaisi.

Varoufakis: Talletusvero on pahansuopa huhu

Kreikan valtiovarainministeri Giánis Varoufakis ja maan keskuspankin pääjohtaja Louka Katseli ovat molemmat kieltäneet huhut siitä, että kreikkalaispankit suunnittelisivat talletusveroa. Talouslehti Financial Timesin mukaan pankit olisivat tehneet suunnitelmia talletusveron käyttöönotosta.

Kreikka sulkee pankit, EKP ei antanut lisäpottia – käänteet hetki hetkeltä

Kreikan draamassa ratkesi sunnuntaina suuria kysymyksiä. Vielä päivällä oli epäselvää, joutuisiko Kreikka sulkemaan pankit ja rajoittamaan talletusten nostoja sekä muuta rahaliikennettä. Epävarmuus näkyi Kreikan kaduilla, kun tavalliset kreikkalaiset jonottivat käteisautomaateille hakeakseen euronsa patjan alle. Voit palata jännittävän päivän tapahtumiin Yle Uutisten hetki hetkeltä -seurannan kautta.

Mitä kaikkea siitä seuraa, jos Kreikka ei pysty maksamaan velkaansa?

Euromaat ilmoittivat, että Kreikan lainaohjelmaa ei jatketa, maalta umpeutuu lainaerä IMF:lle tiistaina ja Kreikan pääministeri Alexis Tsipras on ilmoittanut järjestävänsä kansanäänestyksen. Miltä Kreikan lähitulevaisuus näyttää?

Etlan Vihriälä: Kreikan pankkeja uhkaa sulkeminen

Käynnissä oleva talletuspako on ajamassa Kreikan pankkijärjestelmää toimintakyvyttömäksi.

Käteisen talletusautomaatit ovat suosittuja – siellä missä niitä on

Suomeen on nopealla aikataululla asennettu toista sataa rahan tallettamisen mahdollistavaa automaattia. Asiakkaat ovat ne myös löytäneet, mutta edelleenkin niitä asennetaan vain kyllin suuriin taajamiin. Nekään eivät siis ratkaise käteispalvelujen katoamista suurimmasta osasta Suomea.

Friday's papers: Gov't wrangling, Niinistö-Putin talks, negative interest, and who’s happy now

Reports on post-election politics, a phone discussion between Presidents Niinistö and Putin, banks looking at negative interest rates, and a ranking of the world’s happiest nations were all to be found in Friday morning’s newspaper press.

Polkupyörä tai älypuhelin – nykylapsi säästää tavoitteeseen

Usein lapsen ensimmäinen kosketus raha-asioihin on tullut säästöpossun myötä ja niitä syöttävät myös nykylapset. Talletusautomaatit mahdollistavat possun tyhjentämisen vaikka kauppareissun yhteydessä.

Määräaikaistalletusten suosio romahti – korot laiskistavat rahaa

Määräaikaistalletusten osuus suomalaisten sijoitusvarallisuudesta on romahtanut neljässä vuodessa. Määräaikaistileiltä on poistunut yli 12 miljardin euron potti vuodesta 2011 lähtien. Tänä päivänä kotitaloudet sijoittavat rahansa ennen kaikkea rahastoihin ja vakuutussidonnaisiin tuotteisiin. Talletusvarat pidetään yhä herkemmin käteistalletuksissa.

Household ratio of indebtedness on the rise

The ratio of household debt rose in Finland in the last quarter of 2014 by 0.8 billion euros, according to the latest figures from the state number cruncher Statistics Finland. The amount of disposable income also increased, but at a lesser comparative rate.

Suomalaisten velkaantumisaste kohosi viime vuonna

Vuoden 2014 viimeisen neljänneksen aikana kotitalouksien lainavelat kasvoivat 0,8 miljardia euroa 132,3 miljardiin. Myös käytettävissä oleva tulo kasvoi, mutta suhteellisesti vähemmän.

Rahaa saa seinästä jatkossakin – uudet pankkiautomaatit nousevat kauppakeskuksiin

Pankkiautomaattien määrä on pienentynyt samalla, kun käteisen rahan käyttö on vähentynyt. Ottoja ylläpitävä Automatia Pankkiautomaatit Oy lupaa kuitenkin pysyä niillä paikkakunnilla, joissa automaatti on nykyisinkin. Uusia automaatteja tulee sinne missä rahakin liikkuu, lähinnä kauppakeskuksiin. Talletusautomaattien määrä lisääntyy vielä nykyisestä.

Näkökulma: Drakma häämöttää, kun EKP ratkaisee Kreikan tulevaisuuden

Epäpoliittisena pysyttelevä Euroopan keskuspankki ei normaalisti koskisi viiden metrin kepilläkään Kreikan sisäpolitiikkaan. Nyt EKP joutuu kuitenkin ratkaisemaan, pysyykö Kreikka eurossa vai ei, kirjoittaa Yle Uutisten taloustoimittaja Tytti Sulander.

Venäläiset avaavat laiskasti pankkitilejä Suomessa – tahti hiljentynyt

Keskitalletus 3 000 – 4 000 euroa, tilejä muutama kymmenen tuhatta.

Syyskuun uusissa asuntolainasopimuksissa keskikorko oli 1,66 prosenttia

Euroalueella keskikorko on 2,7 prosenttia, muun muassa siksi, että esimerkiksi Saksassa ja Ranskassa suuri osa asuntolainoista on kiinteäkorkoisia. Se tekee lainasta herkästi kalliimman.

Elokuussa nostettiin yli miljardin asuntolainat – uusien lainojen keskikorko 1,87 prosenttia

Määräaikaistalletuksia tehtiin elokuussa tasan miljardin euron edestä 1,07 prosentin keskikorolla.

Pietarsaarelaisen kirpputorin työntekijälle tuomio kavalluksesta

Kassatyöntekijä anasti hiljalleen kolmen vuoden aikana 35 000 euroa. Hänet tuomittiin törkeästä kavalluksesta yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Panoautomaattien suosio yllätti

TalletusOtot syntyivät tarpeesta pankkien vähentäessä kassapalveluidensa saatavuutta. Automaattien määrä kolminkertaistuu vuoden sisällä.

Suuri talletus automaatilla voi poikia selvityspyynnön

Pankit ehkäisevät rahanpesuriskiä tekemällä selvityspyyntöjä epätavallisen suurista talletuksista. Lakisääteisen seurantavelvollisuuden tarkoitus on tuoda asiakkaalle turvaa, ei saattaa epäilyksenalaiseksi.

Oton kaveri nielee rahat – omalle tilille

Suomeen alkaa levittäytyä talletusautomaattien joukko. Automatia uskoo, että talletusautomaatit tulevat osaksi ihmisten arkista rahankäyttöä parin vuoden totuttelun jälkeen.

Katso video: Näin toimii talletusautomaatti

Suomeen on tulossa tämän vuoden aikana 150 talletusautomaattia. Pori sai ensimmäisensä tänään. Miten laite oikein toimii? Katso video!

Talletusautomaatteja Turun keskustaan

Ensimmäinen kone otetaan käyttöön keskiviikkona, toinen perjantaina. Alkuvaiheessa talletuksia voi tehdä vain Danske Bankin, Nordean ja OP-Pohjolan debit-korteilla.

Syrjäseudulle talletusautomaattia ei kannata odotella

Automatia laajentaa talletusautomaattien verkostoaan vauhdilla Suomen suurimpiin kaupunkeihin. Haja-asutusalueille TalletusOtto-automaatteja ei ole tulossa.

Asiantuntijat: Ulkomaiset sijoittajat eivät uskalla investoida Venäjälle – talletuspako mahdollisuus suomalaisyrityksille?

Danske Bankin ennusteen mukaan Venäjän talous supistuu tänä vuonna Ukrainan tapahtumien takia. Suomalaisen East Officen mukaan Venäjän talletuspako saattaa lisätä suomalaisyritysten liiketoimintamahdollisuuksia Venäjällä.

EU:n pankkiunionin viimeiset lait lyötiin lukkoon – toimivuus ratkeaa vasta, kun ongelmat alkavat

Europarlamentti hyväksyi tiistaina viimeiset pankkiunioniin kuuluvat lait ongelmapankkien hoidosta sekä samanlaisesta talletussuojasta kaikissa EU-maissa.

Ehdotus: Pankkitalletukset turvaava rahasto pankeilta valtion alaisuuteen

Ehdotus on osa kokonaisuutta, jossa rahoitusmarkkinakriisejä koskevaa lainsäädäntöuudistusta valmistellut työryhmä pohti, miten Suomen pitäisi varautua mahdollisiin pankkikriiseihin. Ehdotuksessa on kaksi keskeistä kohtaa, joista toinen liittyy pankkitalletukset turvaavaan Talletussuojarahastoon. Se pitäisi siirtää pankeilta valtiolle, ehdottaa työryhmä. Finanssialan Keskusliitto ei innostu ajatuksesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle