Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomalaiset juoksevat taas ämpäreiden perässä – tällä kertaa hyvän marjakesän takia

Ämpäreiden ja marjastustarvikkeiden kysyntä on ollut niin suurta, että tuotteet ovat paikoin loppuneet kaupoista kesken.

Kuopiossa lahjoitetaan ämpäri synnyttäjille – apulaisosastonhoitaja: "Synnyttämään tullessa vitsaillaan, että nyt tultiin hakemaan sitä ämpäriä"

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa toivotaan, että humoristiset ämpärit houkuttelisivat synnyttäjiä muualta Suomesta.

Kuka keksi ämpärijonon? Testaa tietosi kulttuurin muovihistoriasta!

Tietovisa sinulle, joka olet joskus käyttänyt muovia.

Kun muovi oli muotia ja sitä oli kaikkialla

Muovi eli Suomessa nousukauttaan 1950–1960-luvuilla.

Kajaanin kaupunki jakaa opiskelijoille selviytymisämpäreitä

Omilleen muuttava opiskelija tarvitsee paljon arkielämän tarvikkeita, jotka saattavat unohtua muuton tuoksinnassa. Kajaanin kaupunki järjestääkin hieman erilaisen ämpärijaon.

Näin peset ikkunat oikein ja ilman rantuja – ikkunanpesun maailmanmestarin simppeli ohje

Syksyn ikkunanpesukauden lähestyessä kysyimme kaksinkertaiselta maailmanmestarilta ohjeet helppoon ikkunanpesuun ilman ärsyttäviä pesujälkiä.

Näin teet erilaisen jäälyhdyn – pisaramalli yllättää

Perinteisesti jäälyhdyt tehdään pelti- ja sinkkiämpäreissä. Jäälyhdyn voi tehdä myös jätti-ilmapallon sisällä. Ilmapallon sisällä jäädyttämällä saat jäälyhtyyn erilaisen pisaramaisen muodon.

Wednesday’s papers: Asylum restrictions, hockey hubris and free buckets

The midweek front pages are dominated by the Finnish men’s ice hockey team’s Group B victory in the IIHF World Championships. There is room for more serious stories, too, as well as some sillier ones.

Kahdeksan kilometriä kipsilistaa käsityönä

Helsinkiläisen arvotalon remonttiin uppoaa kilometritolkulla kipsilistaa. Listat valetaan käsin Korpilahdella.

Sananen – Ämpäristä miestä

Vasta kun viettää aikaa ulkomailla paikallisissa halpahalleissa, ymmärtää meidän suomalaisten hienon suhteen ämpäreihin. Oli sitten ilmainen tai rahalla hankittu, tyhjä ämpäri on aina lupaus jostakin. Se on myös rauhanele ja asuste.

Musiikin menetelmät auttavat vieraan kielen oppimista

Rytmiikasta ja musiikista haetaan apua vieraiden kielten oppimiseen. Rytmisten menetelmien käytöstä ja itsensä ilmaisemisesta äänen ja kehon avulla on saatu hyviä kokemuksia monen ikäisten ja erilaisten oppijoiden opetuksessa.

Halpa elektroniikka ja ämpärit saavat suomalaiset jonottamaan

Kauppojen avajaiset saavat suomalaiset jonottamaan.

Lumppuvuori sileäksi – ei enää kaatopaikoille ensi vuonna

Tekstiilijätteestä suuri osa päätyy edelleen kaatopaikalle. Porissa kierrätyskeskus kerää parhaillaan kolmipäiväisellä tempauksella lumppua, jonka hävittämiseen on tulossa jatkossa muutos. Ensi vuonna vaatejätettä ei voi viedä kaatopaikoille enää vanhaan malliin.

Liftaavan kanadalaisrobotin Amerikan matka päättyi lyhyeen

Kanadalaisrobotilla kävi köpelösti etelänaapurissa.

"Jos siinä on reikä, se soi" – purkkibanjot ja muut kihvelit soineet jo 20 vuotta

Kihveli Soikoon -festivaali juhlii pyöreitä vuosiaan Hankasalmella. Vuosien aikana skiffle-tapahtuma on kasvanut ja vakiinnuttanut asemansa myös artistien suosikkifestivaalina.

Kylvetkö kutsumattomien vieraiden kanssa? Näin estät paljun muuttumisen bakteeripesäksi

Kylpytynnyrin iholle miellyttävän veden lämpötila on otollinen myös bakteereille. Paljun puhdistus ja huolto tulee tehdä oikein ja säännöllisesti, jotta kylpykokemus säilyy miellyttävänä.

Autonpesun ammattilainen tyrmää netin monenkirjavat pesuvinkit - missä on maalaisjärki?

Savetus vai pienpoisto, kahden ämpärin tekniikka vai painepesu? Naarmuttaako harjapesu maalipintaa vai ei? Autonhoitoon tarkoitettujen aineiden kirjo alkaa olla käsittämätön. Mutta mitä sanoo ammattilainen, mitä kannattaa ostaa, ja mitä uskoa. Miten autoa kannattaa hoitaa, lue vinkit tästä.

Onko Kataisen vessapaperirulla kaikkien aikojen vaalikrääsähitti? "Ihmiset kysyvät edelleen, että voi kun niitä olisi"

Vain mielikuvitus on rajana, kun ehdokkaat etsivät esineitä, joihin painattaa nimensä ja numeronsa. Vaalikrääsän valmistus on nyt kiihkeimmillään, kun ehdokasnumerot ovat varmistuneet.

Ikkunoita ei pestä enää kahden ämpärin taktiikalla

Ikkunat voi mieluummin pestä vaikkapa mikrokuituliinoja tai ikkunanpesintä käyttäen, sanoo kotityö- ja puhdistuspalvelujen opettaja opettaja. Pesutapa riippuu ikkunan likaisuudesta.

Palkkaturvaa maksettu entistä harvemmille

Palkkaturvan saajien määrä on tänä vuonna huomattavasti pienempi kuin vielä viime vuonna. Erityisen suuri pudotus on Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Palkkaturvaa voi hakea, jos työnantaja on tehnyt konkurssin tai hän on muista syistä maksukyvytön.

Liftaava robotti matkaa Kanadan halki – video

Kanadalaisessa tutkimusprojektissa selvitetään ihmisen ja teknologian vuorovaikutussuhdetta.

Janoiset sienet odottavat elokuun sateita

Sieniretkeltä ei välttämättä tarvitse palata kotiin tyhjän korin kanssa. Muun muassa kantarelleja, orakkaita ja tatteja on päästy jo kerämään. Sienet kuitenkin tarvitsevat kipeästi lisää vettä.

Millainen Facebook-läyhyttäjä olet?

Sosiaalisessa mediassa on monta tapaa tuoda omia tekemisiään esille. Tunnistatko sinä näistä oman tyylisi päivittää Facebookia?

Mitä jos sukkien pesu kestäisikin kolme päivää?

Yksi Rovaniemen muotoiluviikon päävieraista on kirjailija, neuvonantaja ja tapahtumatuottaja John Thackara. Hän on kiertänyt maailmalla 40 vuotta etsien kestävää tulevaisuutta eli tarinoita ihmisten omaperäisistä ja ympäristöystävällisistä tavoista tehdä ihan tavallisiakin asioita.

Kotipalveluseteli veteraaneille

Oulun kaupunki tarjoaa 290 euron kotipalvelusetelin niille ylimääräistä rintamalisää saaville rintamaveteraaneille, jotka asuvat kotona, palvelutalossa tai tehostetussa palveluasumisyksikössä, ei siis laitoshoidossa. Tällaisia veteraaneja asuu Oulussa noin 370.

Kodinhoitoapu voi estää ongelmien syntymistä

Yhä harvempi lapsiperhe saa kunnalta kodinhoitoapua. Kodinhoitoapu tavoittaa enää alle 9 000 lapsiperhettä, kun 1990-luvun alussa määrä oli yli 52 000. Vaikka asiasta on puhuttu jo kauan, saa kodinhoitoapua joka vuosi yhä harvempi perhe.

Ikkunanpesussa tärkeintä on tanssi ja hyvät välineet

Ikkunanpesua ei kannata aloittaa liian innokkaasti, ettei väsytä itseään jo yhden ikkunan aikana. Paras on laittaa hyvää musiikkia soimaan ja tanssahdella välillä, niin ja hankkia mikrokuituliina, neuvoo Kotirinkiyrittäjä Hanna Mustonen.

Nykylelut jättävät lapsen katsojaksi

Ennen oli mollamaija, hiekkalapio ja ämpäri sekä pussillinen legoja lapsen lelulaatikossa. Nykyään lasten leluista on tullut kilpavarustelua ja monista lelulaatikoista löytyy toinen toistaan erikoisempia ja pomppivia härveleitä, jotka laulavat ja tanssivat. Nykylelut jättävät lapsen entistä enemmän katsojan rooliin.

Lyijynen meloi kajakkiopein paljun mestariksi

Kotkalainen Ari Lyijynen voitti viikonloppuna paljumelonnan maailmanmestaruuden. Viime vuosina päätään nostanut paljumelonta rantautui Kotkan seudulle Virosta.

Kevään ikkunanpesulla ei ole vielä kiire

Monessa kodissa kevätsiivouslistan kärkeen kuuluu ikkunoiden peseminen. Kevätaurinko on jo päivien ajan kirkkaudellaan muistuttanut pesutarpeesta, mutta liian aikaisin ei työhön kannata ryhtyä.

Ukrainalaiset marjanpoimijat ahdingossa

Ukrainasta Sodankylään tulleet marjanpoimijat ovat ajautuneet taloudelliseen ahdinkoon. Heikko mustikkasato on romahduttanut toiveet ansioista.

Velipuolikuu: Laskiämpäri

Kommunikointi ei aina ole helppoa, etenkään perheen kesken.