Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Panssarivaunu

Suomi lähti talvisotaan puupyöräisillä panssarivaunuilla

Suomi lähti sotaan vanhalla kalustolla.

Yle Areena logo.

Ryssät motissa Messuhallissa

Suomen Filmiteollisuuden dokumentissa esitellään Messuhalliin jatkosodan alkuvaiheessa koottua sotasaalisnäyttelyä syksyllä 1941. Propagandaelokuvaa ryydittää Reino Hirvisepän ronski selostus.

Yle Areena logo.

Frankenplane ja muita Suomen Hornet-onnettomuuksia

Suomessa on menetetty kaksi Hornet-hävittäjää maahansyöksyissä. Samalla on myös luotu yksi täysin ainutlaatuinen kone, kun kahden eri Hornetin osista rakennettiin yksi. Tämän "Frankenplaneksi" kutsutun hävittäjän palvelusura päättyi lopulta murheellisesti.

sääluotain, tykistö

Sääluotain sodassa

Sää on aina ollut olennainen osa sodankäyntiä. Esimerkiksi tykistöllä ammuttaessa sään merkitys on ratkaiseva. Ammuksen lentorataan ja osumatarkkuuteen vaikuttavat niin tuulen suunta ja nopeus kuin ilman lämpötila sekä kosteuskin.

Ett FA18 Hornet går genom ljudvallen.

Hornet uudisti ilmavoimat

Dokumentti ensimmäisistä Hornet-hävittäjistä.

Patria

Totuus Patriasta

Suomen ja Slovenian viranomaiset ovat keväästä asti tutkineet Patrian panssariajoneuvojen kauppaan liittyneitä lahjusepäilyjä. MOT penkoi lähteitä molemmissa maissa ja sai tietoa siitä, mitä maksettiin, miksi maksettiin, kuka maksoi ja kenelle.

The Truth about Patria

TV1 1.9.2008  journalist:  Magnus Berglund Manuscript in English. Finnish government company Patria paid bribes in Slovenia - Finnish Broadcasting Co. YLE, TV1, MOT September 1st, 2008. Reporter Magnus Berglund (Intro, with music: Patria AMV armoured personnel carrier moving towards camera. Artist Jure Cekuta in his studio. At the AMV factory. Patria CEO Jorma Wiitakorpi. Slovenia.)

Totuus Patriasta: käsikirjoitus

Totuus Patriasta. Valtionyhtiön miljoonalahjukset Sloveniassa paljastuvat.