Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kulttuurialan ahdinko ei lannista alan opiskelijoita – "Kyllä ihmiset keksivät keinoja, miten tätä alaa saadaan nousemaan"

Kulttuurialan koulutusohjelma Ammattiopisto Lappiassa on vetänyt hakijoita vähintään entiseen tapaan koronasta huolimatta.

Vaasa jatkaa hoitajien kesäsijaisten hakuaikaa toukokuun loppuun

Kesätöitä on tarjolla lähihoitajille, sairaanhoitajille ja alan opiskelijoille. Sairaanhoitajan tehtäviin edellytetään sairaanhoitajan tutkintoa. Työtä voivat hakea alan opiskelijat, joilla on suoritettuna vähintään 140 opintopistettä.

Ennätysmäärä hakijoita haluaa rajavartijaksi

Opiskelijapaikkoja on tämänhetkisen suunnitelman mukaan tarjolla seitsemään rajavartiolaitoksen hallintoyksikköön, joista yksi on Kaakkois-Suomen rajavartiosto.

Lahden tyhjiin kivijalkaliiketiloihin etsitään uusia käyttötapoja - Design Sprint haastaa opiskelijat mukaan ideointitalkoisiin

Kaupan rakennemuutos on tyhjentänyt monia kivijalkaliiketiloja. Uusia yrittäjiä ei löydy eläköityvien tilalle ja monessa kaupungissa tuskaillaan kaupunkikuvan näivettymistä. Lahdessa keskustan liiketiloista on puhuttu kaupungissa vuosikausia. Opiskelijat haastettiin keksimään uusia käyttötapoja tyhjille tiloille.

Ammattikoululaiset säästävät syksyllä satoja euroja, kun työvälineet eivät mene omasta pussista – koulut eivät kuitenkaan maksa kaikkea

Ensi syksystä alkaen ammattikoulujen täytyy kustantaa opiskelijoille työvälineet. Jokainen koulu tekee hankintapäätökset itse. Eroja on esimerkiksi siinä, saavatko opiskelijat omat tietokoneet.

Korona sekoitti Paukkulan Näyttämölinjan pilottivuoden

Koronatilanteen vuoksi Näyttämölinjan opetus on jouduttu järjestämään osaksi etänä ja vuoden pääproduktio kuvataan tallenteelle. Opiskelijoita harmittaa, etteivät he pääse esiintymään elävälle yleisölle.

Suuryrityksen johtaja kyllästyi pienessä kopissa istumiseen ja päätti opiskella myös metsuriksi – yhä useampi haluaa metsäalan koulutuksen

Metsäalan koulutusten hakijamäärät kasvavat sekä ammattikorkeakouluissa että yliopistoissa. Hämeen AMK:ssa metsälinjalle halusi viime vuonna enemmän opiskelijoita kuin vuosikymmeniin. Monilla on takanaan uraa toisaalla.

Lakit päähän! Perinteinen vappupuhe ja lakitus Turun taidemuseonmäeltä hoituivat jälleen etänä – myös patsaat saivat lakit

Turun yliopiston ylioppilaskunnan vappupuhe ja lakitus on jälleen tallennettu etukäteen. Lakituksen jälkeen matka jatkuu videoiden muodossa Aurajoen rantaan, jossa lakin saivat sekä Liljan että Paavo Nurmen patsaat.

Opiskelijoilla jo toinen perättäinen poikkeusvappu – "Aidon opiskelijavapun ymmärtää vasta, kun sellaisen on itse kokenut"

Porin opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat toivovat, että jokainen voisi viettää vappua vaikka pienemmissä porukoissa. Moni opiskelija ei ole vielä kokenut ollenkaan perinteistä opiskelijavappua.

Saila Suominen valmistui 47-vuotiaana ylioppilaaksi ja nyt lääkäriksi – poikkeuksellinen opintopolku tähtäsi uuteen uraan: "Pitää olla ala, missä voi työllistyä iäkkäämpänä"

Kun Suominen aloitti opintonsa, opiskelijoiden keski-ikä oli Oulun lääkiksessä lähes 24 vuotta. Viime vuonna se laski reilusti alle 22 vuoteen.

Ammatilliset oppilaitokset valmistautuvat ilmaiseen perusopetukseen

Savon ammattiopisto selvittää ensi lukukauden aikana, saavatko perusopetuksen opiskelijat tietokoneen omaan käyttöönsä.

Ammatilliset oppilaitokset valmistautuvat ilmaiseen perusopetukseen

Riveria hankkii kaikille tuleville perusopetuksen opiskelijoilleen tietokoneet.

Turun yliopistossa palataan asteittain lähiopetukseen ensi syksyn aikana

Koronapandemian aikana opintonsa aloittaneílle ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoille järjestetään syksyllä orientaatiojakso.

Korona-aika muutti Diakoniaopiston Lahden kampuksen opetusta: rajoitukset nostivat esiin luonnon ja luovuuden

Lahden kampuksella koulutetaan lähihoitajia, lastenohjaajia sekä nuoriso- ja yhteisöohjaajia.

Lapset jäivät riitelevien poliitikkojen jalkoihin: kiusaaminen on jatkunut Sysmässä jo vuosia, koska kukaan ei valvo koulun aikuisia

Julkisoikeuden apulaisprofessori pitää merkittävänä epäkohtana, ettei koulujen opettajia ja rehtoreita valvota. Aluehallintovirastoilla ei ole oma-aloitteista oikeutta valvoa, että koulu puuttuu kiusaamiseen lain mukaisesti.

Oppilaat arvioivat Kajaanin koulujen ilmapiirin hyväksi – suurin huoli on luokkarauhasta

Kiusaaminen ja syrjintä koetaan ikävimmiksi asioiksi koulussa.

Toisen asteen opiskelijat palasivat kampuksille – "Tämä ei etänä onnistu", sanoo sähköalaa opiskeleva Eetu Hinkkanen

Gradia siirtyi etäopetukseen marraskuun lopussa, mutta osa oppilaista on ollut kevään aikana jo osittain lähiopetuksessa.

Rovaniemen Nivavaaran koulu säilytetään

Peruskorjauksen jälkeen Nivavaaran vanhasta koulusta tulee pienten oppilaiden koulu.

Lukiossa opiskeleva Vilma: "Opiskelu olisi helpompaa, jos en olisi niin laiska"

Vilma on löytänyt omat keinonsa laiskuuden selättämiseen.

Mäntän lukioon saadaan ulkomaalaisia opiskelijoita

Rahoituskuviot ovat kaupungin mukaan nyt selvät. Pari opiskelijaa tulee Vietnamista ja yhtä monta Uzbekistanista.

Presidentti Niinistö: Al-Holin suomalaisiin liittyen ei ole nyt vireillä toimenpiteitä – "Tiedossa ei ole, haluavatko he takaisin Suomeen"

Lapin yliopiston opiskelijoita kiinnostivat arktiset asiat ja Kiina. Tilaisuus pohjustaa tulevia ulkopoliittisia Kultaranta-keskusteluja.

Helsingin keskustaan ilmestyi liikennemerkkejä, jotka vaativat hallitukselta panostuksia opiskelijoihin – "Sivistys päättyi, tästä alkaa opintoputki"

SYL odottaa hallitukselta välitöntä terapiatakuun toteuttamista, yliopistojen perusrahoituksen kasvattamista ja opintotukikuukausien lisäämistä.

Suomen toiseksi isoin ammattioppilaitos sai laista uutta selkänojaa vaatia maskeja opiskelijoilta: kieltäytyjät voidaan ohjata etäopiskeluun

Tampereen seudun ammattiopisto sai viranomaisilta ohjeen, että maskien käyttöä on valvottava.

Oulun ammattikorkeakoulu kipuilee koronarajoitusten ja tiukan säästökuurinsa keskellä

Ammattikorkeakoulu ei ole koronan vuoksi vielä päässyt hyödyntämään uusia tilojaan Linnanmaalla.

Presidentti Sauli Niinistö keskustelee suurvaltapolitiikasta Lapin yliopiston opiskelijoiden kanssa

Etänä järjestettävä keskustelu on kaikkien seurattavissa, mutta ainoastaan opiskelijat voivat esittää kysymyksiä.

Itä-Suomen yliopiston tutkimus: Lukion alussa tyttöjen jatko-opintosuunnitelmat ovat pidemmällä, pojat tekevät päätöksiä myöhemmin

Vanhemmilla on merkittävä rooli lukiolaisnuorten tukijoina, mutta myös isovanhemmat vaikuttavat nuorten jatko-opintosuunnitelmiin.

Ammattikorkeakouluihin tunkua, etenkin ylemmän tutkinnon opiskelijoiden määrä kasvoi

Suoritettujen ammattikorkeakoulututkintojen määrä pysyi vuonna 2020 edellisvuoden tasolla, vajaassa 25 000:ssa.

Oikeustieteen opiskelijoiden nimet lipsahtivat tenttitulosten sekaan – "Opettajalle tuli yllätyksenä, että salasanasuojaus ei toimi"

Opiskelijoiden vaatimukset anonymiteetista ovat kasvaneet viime vuosina, kertoo tietosuojavaltuutettu Anu Talus.

Ammattikouluissa pelätään nyt, että opiskelijoiden valmistuminen viivästyy – Laboranttiopiskelija ei päässyt laboratorioon neljään kuukauteen

Koulukuraattorin tyly tuomio: etäopetus tulee jättämään jälkensä amislaisiin, erityisopettajat ovat kuormittuneita.

Kesän koronarokotusvalmistelut käyvät kuumina kunnissa – lisäväkeä saadaan eläkeläisistä, opiskelijoista ja vapaaehtoisista

Kesän rokotusjärjestelyissä riittää töitä kesälomien ja rajusti kasvavien rokotusmäärien takia.

"Pari oli maannut jouluoljilla yhdessä rakastaen" – opiskelijamiehet joutuivat vastuuseen esiaviollisista seksisuhteistaan 1600-luvun Turussa

Naiset valittivat yliopiston konsistorille, kun miehet olivat rikkoneet avioliittolupauksen. Konsistori määräsi rangaistukset.

Näin korkeakoulut lupaavat nyt helpottaa opiskelijoiden ahdinkoa – enemmän vertaistukea, mutta ammattiapua ei juuri lisätä

Korkeakoulut ovat innokkaampia lisäämään vertaistukea kuin panostamaan psykologeihin tai muuhun ammattiapuun.

Repin-instituutissa innostuttiin venäläismestarin Suomen näyttelystä – "Valtava merkitys kulttuurivaihdolle ja sivistystyölle"

Kotkassa sijaitseva taidekoulu on tarjonut Pietarin taideakatemian klassisen kuvataiteen opetusta 15 vuotta.

Kälviän musiikkileiri yritetään järjestää kahdessa osassa tänä kesänä

Jos koronatilanne sallii, pidetään lähileiri kesäkuussa.

Kimmo Niemestä Kurikan kulttuuripäällikkö

Kulttuuripäällikön valinta on ollut Kurikassa pitkä, monivaiheinen ja kohuakin herättänyt prosessi.

Riihimäki jakaa nuorille tuhansia kondomeja ilmaiseksi

Ehdotus kondomien jakamisesta toteutui osallistuvan budjetoinnin kautta.

Opiskelijat viettävät vappuakin etänä – teekkarit kastetaan vasta syyskuussa

Myös vasemmiston vappu on Tampereella tänä vuonna virtuaalinen.

Tredun käsidesille kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto

Tampereen seudun ammattiopisto ryhtyi tekemään käsien desinfiointihuuhdetta. Samalla eri alojen opiskelijat saivat käytännön kokemusta. Nyt hanke on saanut myös valtakunnallista huomiota.

Kela siirtää ulosottoon yli 6 000 opiskelijan terveydenhoitolaskun

Kela varoitti ulosoton uhasta viikko sitten. Sen jälkeen parituhatta opiskelijaa maksoi laskun.

Oulussa Ritaharjun koulussa joukkoaltistuminen – 27 oppilasta karanteeniin

Altistuneiden huoltajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Huippusuositussa urheilulukiossa opiskelu ja urheilijan kunnianhimo sopivat sujuvasti yhteen – "Lukujärjestys rakennetaan urheilun ehdoilla"

Tamperelaisen Sammon keskuslukion urheilulinja oli yhteishaussa koko maan halutuin opinahjo, kun verrataan ensisijaisten hakijoiden määrää aloituspaikkojen määrään.

Riihimäen Nuorisoteatterissa koulutetaan teatteritekniikan moniosaajia

Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen koulutusohjelma syntyi, kun Ammattiopisto Samiedu siirsi osan teatteritekniikan opetuksestaan Savonlinnasta Riihimäelle.

Vaihto-opiskelijoiden bileistä Vaasassa voi sataa kuraa syyttömienkin niskaan – "Henkisesti raskasta heille, joita tämä ei kosketa"

Poliisi on puuttunut monena viikonloppuna juhlintaan, joka on rikkonut kokoontumisrajoituksia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle