Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

nainen uppoutuneena ajatuksiinsa kädet ohimoilla

Aivotutkija Minna Huotilainen: Aivosi tietävät enemmän kuin sinä

Mutta aina kun hämmästyt, voit olla fiksumpi kuin aivosi!

Nainen makaa sängyssä herätyskello kädessään.

Unihäiriöihin tepsii lempeys ja rauhallisuus

Aamuyön heräämiset. Lue psykologin ohjeet.

Bild av manshuvud, hjärnan synlig

Näkökulma: Allergiat ja muut sairaudet paranevat aivotreenillä? Väite on huuhaata

Limbisen järjestelmän uudelleenohjelmoiminen ei paranna.

grafiikka

Paljon melua tyhjästä – Mitä vähemmän tiedät, sitä enemmän uskot tietäväsi

Huonosti tietävä tai vähän osaava ei tiedä olevansa asiasta pihalla. Huippuosaaja taas arvioi usein tietämyksensä alakanttiin. Miksi näin?

Miehen varjokuva sivuprofiilista.

Asiantuntija varoittaa: "Mindfulnessia tuputetaan väärissä tilanteissa"

Mindfulness eli tietoisen läsnäolon opiskelu on esillä tällä hetkellä joka paikassa. Asiantuntija on kuitenkin huolissaan siitä, että hoitomuotoa kaupitellaan ihmisille melko leväperäisesti.

Hieronta

Keho auttaa ongelman ratkaisussa

Psykofyysinen fysioterapia on lähestymistapa, jossa otetaan huomioon kehon ja mielen yhteistoiminta. Kahden vuoden ajan fysioterapia erikoisalaa työssään hyödyntänyt fysioterapeutti Liisa Siippaisen asiakkaita ovat esimerkiksi mielenterveyskuntoutujat.

Miimikko Aleksi Höylä.

Pantomiimi tuo teatterin kadulle

Kesäkadut pullistelevat erilaisia esiintyjiä. Kolikko helähtää katusoittajan kuppiin, mutta miimikko hätkähdyttää, ehkä jopa ärsyttää. Jos kalkkinaamainen äänetön esiintyjä seuraa ja tulee lähelle, se hirvittää jöröä suomalaista. Pantomiimin ei tarvitse tulla iholle, se voi olla teatteriesitys toisten joukossa. Se tuo teatterin ihmisten luo.

Kirjapinoja kirjakaupassa.

Pikalukukurssit huuhaata - lukuharrastus auttaa

Tutkijan mukaan erilaiset pikalukutekniikat ovat ylimainostettuja. Turussa tehtyjen kokeiden mukaan lukunopeuttaan voi harjaannuttaa vain lukemalla paljon.

Hevosen tarina

Näyttelijä ei saa jättää roolia kroppaan

Eläkkeelle jäävä näyttelijä Reijo Kanerva sanoo, että roolin tyhjentäminen mielestä ja kropasta tulee tehdä aina esitysten loppuessa. Roolin omaksuminen on psykofyysistä ja kroppa toimii kuin taikaiskusta.

Leena Kojonen hilentymässä kotonaan

Alussa mieli loi jumalan?

Kognitiotieteen, psykologian ja uskovan näkökulmia uskoon.

Heikki Ikola.

"Mäkäräisen suoritus mielettömän hieno asia"

YLE Urheilun asiantuntijan Heikki Ikolan oli vaikea löytää oikeita ylisanoja Kaisa Mäkäräisen ampumahiihdon MM-kisojen kultamitalin arvoisesta suorituksesta. Kymmenkertainen arvokisamitalisti uskoo Mäkäräisen menestyksen tekevän todella hyvää suomalaiselle ampumahiihdolle.

Palvelumallien kehittäjästä vuoden MS-hoitaja

Oululainen kuntoutussuunnittelija Tuula Rantakari valittiin vuoden MS-hoitajaksi. Palkittu tunnetaan uusien palvelumallien kehittäjänä ja monialaisena osaajana.

Minna Marsh

Rakkaudettomuuden aukon voi täyttää

Rakkautta vaille jäänyt voi löytää sen myöhemmin. Tämä vaatii itsetuntemusta. Vanajaveden opistossa tutkitaan hyväksynnän ja rakkauden puolia viikonvaihteessa.

Norsut erottavat vihamieliset ihmiset ystävällisistä

Tuoreen tutkimuksen mukaan norsut kykenevät erottamaan mahdollisesti vihamielisissä aikeissa lähestyvät ihmiset ystävällisistä. St. Andrews -yliopiston tutkijan Keniassa tekemien havaintojen mukaan norsulaumat pystyivät tunnistamaan sekä hajun että vaatetuksen värin perusteella masai-paimenet, jotka joutuvat usein väkivaltaisiin yhteenottohin norsujen kanssa.