Uusimmat artikkelit
Tekisikö mielesi jotain syntisen hyvää? Sticky date cake on häpeämättömän ylellinen kahvikakku
Isoäidin kuivakakku, versio 3.0 – tämä on kostea.
Kirpeä lemon curd ilman maitotuotteita – täydellinen lisuke kuohkeaan pavlovaan
Lemon curd sopii myös levitteeksi.
Joulu moninkertaistaa rasvaisten maitojen ja juustojen kulutuksen – tammikuussa suomalaiset elävät taas terveellisesti
Perinteikkyys joulupöydässä näkyy myös maitotuottajien tehtailla. Esimerkiksi satakuntalaisen Satamaidon kerman tuotanto kasvaa 50 prosenttia joulun alla.
Talven jähmettämä sielu lämpiää auringonkeltaisella cornbreadilla – jalapeno antaa poltetta tässä kakun ja leivän välimuodossa
Neljä jalapenoa ja loraus marsalaviiniä maun takeena.
Jäätelön tekeminen ei ole hankalaa – siihen tarvitaan vain kookoskermaa ja sokeria
Maidoton ja kananmunaton jäätelö sopii myös allergikoille.
Leivo rapeita ja mausteisia marenkeja ilman kananmunia – käytä sen sijaan kikherneiden lientä
Joulumarengit – ilman kananmunaa
Hyvässä piirakassa on rapea pohja ja pehmeä täyte – tässä ranskalaisklassikko Quiche Lorraine ja hapan omenapiirakka samalla reseptillä
Klassinen piirakkataikina pâte brisée on helppo tehdä.
Meksikolainen herkkuhetki pohjoismaiseen tapaan – Paul Svensson tarjoaa ilmastoystävällisiä churroja, joissa on lipstikkaa ja kuusesta uutettua vanilliinia
Kuivattu lipstikka korvaa churroissa kardemumman.
Leivo toscakuorrutteinen valebanaanikakku – mehevä kakku saa makunsa palsternakasta
Raaka palsternakka saa kakun maistumaan aivan banaanilta.
Puu-Nurmeksen nimikkoleivos maistuu mansikalle
Kilpailun voittanut ruispohjainen leivos muistuttaa vanhan talon harjakattoa. Leipuri on syntyisin Nurmeksesta.
Kuuntele kesän grillivinkit Yle Kaakkois-Suomen iltapäivälähetyksestä
Koko perjantai-iItapäivän radiolähetys tulee tirisevän grillin ja siinä valmistuvien herkkujen ääreltä.

Suolainen ja makea toimivat aina, mutta söisitkö pehmistä sipseillä? Jäätelömaailman pellepeloton on kokeillut tätäkin, sillä pelkkä vanilja ei riitä
Pohjanmaan maakunnissa jäätelöauto löytyy monelta levähdyspaikalta. Klassikomaut pitävät matkalaisten valinnoissa pintansa, mutta moni haluaa kokeilla joka kesä jotain uutta - ja siitähän kauhavalainen jätskiyrittäjä innostuu.
Jäähileisiä juomia juhliin tai jälkiruoaksi – kokeile Ellan granitaa kolmessa raikkaassa maussa
Sopii aurinkoiseen päivään tai tuhdin aterian päätteeksi.
Leivo pääsiäisen helpoin herkku – perinteiset kääretorttuleivokset appelsiinilohkoilla koristeltuina
Kardemumma antaa leivoksille näköä ja makua.

Iivo Niskaselta viiltävä kuitti, kun kilpakumppani pyysi vetoapua – Krista Pärmäkoski vitsaili jälkiruokansa vaikutuksesta hiihtovauhtiin
Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen olivat hurjassa vireessä hiihdon Suomen cupissa Rukalla. Krista Pärmäkoski on ihmeissään huippukunnostaan, sillä hän on tullut kevään kisoihin "huonosti harjoitelleena".
Leivo marengilla hunnutettu veriappelsiinicurdpiirakka, jossa yhdistyy ihanasti makeus ja kirpeys
Tässä kesäisessä piirakassa maistuu kardemumma.
Yksi maailman helppotekoisimmista jälkiruoista sisältää vain kolmea ainesosaa – zabaglione kotimaisilla marjoilla on lyömätön klassikko
Tämän tekaiset kymmenessä minuutissa.
Leivo mehevä sahramimutakakku – lyömätön tapa nauttia tästä ylellisestä mausteesta
Sopii vaikka glögi-illan tarjoiluun.
Haluaisitko oppia koristelemaan kakkuja? Kokeneen harrastajaleipurin Anna Nguyenin vinkeillä onnistut
Drip cake -kakkujen koristelu on hauska haaste.

Kekrikeittiössä kokataan kurpitsaa: satokauden herkusta saa niin sipsejä, kakkua kuin keittoakin
Tiedostava kokki välttää hävikkiä ja käyttää kerralla hyödykseen koko kurpitsan. Näillä ohjeilla valmistat satokausiherkusta kokonaisen aterian.

Yksin syöminen tuntuu Italiassa radikaalilta, mutta joskus huomiota ei jaksaisi
Arkea maailmalta: Italiassa joudun selittämään, miksi aika ajoin valitsen syömisen yksin enkä seurassa, kirjoittaa Ylen Italian-toimittaja Jenna Vehviläinen.
Lakritsitrio – ruoka, jälkiruoka ja juoma
Tomaattikeitto, omena-lakritsitahna ja Lakuccino reseptit
Bäätelö on käsityönä lampaanmaidosta tehtyä jäätelöä – harvinaista herkkua tekee enää vain yksi tila Suomessa
Hauholla tehdään artesaanijäätelöä lampaanmaidosta. Pekkolan tilalla lypsetään kesällä itäfriisiläisiä maitolampaita ja tuoreesta maidosta syntyy Bäätelöä. Muita lampaanmaidosta jäätelöä tekeviä tiloja ei Suomessa enää ole.
Raparperia sekä pää- että jälkiruoaksi – ruokaisa raparperi-nuudelisalaatti ja nopeasti valmistuva raparperileivos
Kun ajattelet lakkaamatta raparperia ja haluat lisätä sitä j
Marengilla kuorrutettu raparperijäätelökakku – sekä hapanta että makeaa
Kun kaipaat juhlatarjoiluihin jotain raikasta ja freesiä.
Vesanto järjestää leivoskilpailun kunnan juhlavuoden kunniaksi
150-vuotiaalle kunnalle halutaan löytää nimikkoleivos.
Pasha ja kulitsa - näin valmistat perinteiset venäläis-ortodoksiset herkut pääsiäispöytään
Ortodoksinen pääsiäisateria syödään pääsiäismessun jälkeen.
Laskiaispulla on nyt minikakku tai jopa hampurilainen – luksusleivonnaiset kutsuvat leikittelemään, kun vanhasta tehdään uutta
Laskiaispullia löytyy nykyään mitä mielikuvituksellisimmin täytettyinä.
Riihimäkeläiset innostuivat piparikilpailusta – katso palkitut teokset, aiheina esimerkiksi Lasimuseo, Hatlamminsuo ja Monari
Kilpailun tuomariston mielestä teoksissa näkyvät riihimäkeläisyys eri tavoin, leipomisen riemu ja yhdessäolo.
Juustotarjotin jouluaterialla on nuori traditio Suomessa
Juustotarjotin on ylellinen tuulahdus Manner-Euroopasta.
Auringonkeltainen makea sahramipiirakka on helppotekoinen ja sopii mainiosti joulun jälkiruoaksi
Tarjoa se pieninä annoksina happamien marjojen kanssa.
Herkkuja 1700-luvun tapaan – nyt ei erotella alkuruokaa, pääruokaa ja jälkiruokaa
Joulupöydän makeat ja suolaiset – tarjoa kaikki yhtä aikaa.
Tänä vuonna tuunataan myös joulutorttujen taikinaa – katso reseptit salmiakki- ja suklaajoulutortuille!
Puoli seitsemän päätti yhdistää joulutorttuihin suomalaisten suosikkimaut.

Tornion 400-vuotisjuhlavuoden leivos maistuu tyrnille
Tornion kaupunki täyttää ensi vuonna 400 vuotta.
Haasta itsesi ja leivo todellinen luksustäytekakku – kokeile amatöörikondiittori Nadine Hagmanin juhlavaa ja uudistettua versiota perinteisestä porkkanakakusta
Tässä kakussa on kerros kerrokselta uusia makuja.
Pohjolan oma viinitarha on metsässä – marjaviinit ovat sekä luonnollisia että hyvänmakuisia
Kaksi helppotekoista pikkupurtavaa marjaviinien seuraksi.
Miten korona vaikutti jäätelöön? Entä tiedätkö, mikä on härtelö? Testaa tietosi jätskivisassa
Tämän kesän jäätelötrendejä ovat vegaanisuus ja proteiinijäätelöt, sekä vähemmän kaloreita sisältävät tuotteet.

Suomessa asuva grönlantilainen aktivisti: Kaikkien rasistisesti nimettyjen jäätelöiden ja tuotteiden nimi pitäisi muuttaa
Suomessa pohditaan Eskimo-jäätelön nimen muuttamista, vaikkakaan mitään varsinaista päätöstä tai suunnitelmaa nimen muuttamisesta ei ole.

Eskimo-jäätelöiden nimi muutetaan Yhdysvalloissa sopimattomana, asiaa pohditaan myös Suomessa – "Se on meillä juuri tällä hetkellä työpöydällä"
Suomessa Pingviini-brändin Eskimo-nimisiä jäätelöpuikkoja on myyty vuodesta 1968 alkaen.
Turengissa jäätelötehdas paahtaa ylimääräisiä vuoroja – poikkeustilanne lisäsi turvatoimia
Turengin jäätelötehtaalla on menossa huippusesonki.

Korona nosti tutut jäätelöt suosioon, mutta pakastealtaissa tilaa saavat myös vegaanisuus ja hyvinvointi – mihin jätskinsyöjäryhmään kuulut?
Myös perusjäätelöitä kalliimpien herkuttelujäätelöiden myynti kasvaa.
Tässä Strömsön yllättävimmät ruokalajit himogrillaajille
Yllätä uudenlaisilla grilliruoilla.
Anna tutuille raparperijälkiruoille uusi säväys grillatulla raparperilla
Keitto ja kiisselli saavat uutta puhtia.
Vihreää gazpachoa, pizzaa ja maitorahkamoussea hillotuilla mansikoilla – Poimi tästä talteen huippukokkien Yle Olohuoneelle tekemät helpot reseptit!
Yle Olohuoneen lähetyksestä näet, miten ruoat valmistetaan.
Vappu voi olla peruttu, mutta munkkikauppaa ei yksi virus pysäytä: "Munkkeja saa tehdä ihan niin paljon kuin ehtii paistaa"
Leipomoissa munkkeja tehdään nyt yötä myöten. Perinteiset vappuherkut ovat kysyttyjä, vaikka ne pitääkin syödä kotona.
Tarjoa jälkiruoaksi liekitetty ranskalaisklassikko – crêpes Suzette mandariinikastikkeen kera
Vaikuttava ja helppotekoinen jälkiruoka

Tänään vietetään mokkapalapäivää – tiesitkö nämä 5+1 faktaa kahvipöydän kunkusta?
Rakkaalla leivonnaisella on vahva asema kahvipöydässä, mutta sen lisäksi sillä on monta nimeä, juuret ulkomailla ja pimeä puoli. Juttu on alun perin julkaistu 2019.
Suomalainen Emma Ivane avasi Lontoossa oikean oven: nyt hän on leivontamaailman supertähti, joka voi laskuttaa tilauskakusta 10 000 euroa
Itseoppinut kakkutaiteilija Emma Ivane loihti tänä vuonna kakut maailmanlaajuiseen tv-mainoskampanjaan.
Leivo helposti ilman uunia – raikas no bake -kakku puolukoilla ja kookosella
Taikinan teet kuivatuista hedelmistä ja siemenistä.

Kesä on ohi! On aika heittää hyvästit jäätelökioskeille
Lämmin syksy on pidentänyt hieman jäätelökioskien kautta, mutta nyt alkaa olla viimeinen hetki hakea jäätelöpallo.