Uusimmat artikkelit

Biokaasun jakelu kaikille kiinnostuneille viipyy yhä Nokialla
Biomylly -käsittelylaitoksen käyttöönottovaihe on vielä kesken, samoin kunnon tieyhteys kaasutankille.
Roskankerääjä saa varautua Kainuussa poimimaan kaikkea tupakka-askeista autonrenkaisiin – juoksija kerää roskat lastenvaunun alakoriin
Kevät näyttäytyy kauneimmillaan luonnon heräämisenä ja kauheimmillaan lumen alta paljastuvina jätteinä. Jätekirjo pitää sisällään suurinpiirtein kaiken mitä mielikuvitus jaksaa sisällään kantaa.
Toisen roska on toisen aarre – Oulun jätekeskuksessa pelastetaan myyntiin tavaroita, joita voi vielä käyttää
Kiertokaaren uudella talteenottopisteellä henkilökunta käy läpi asiakkaiden jätekuormia yhdessä heidän kanssaan. Löydöt myydään eteenpäin Mainio-kaupassa, joka avataan Ruskon jätekeskuksessa ensi maanantaina.
Törkeästä ympäristön turmelemisesta ehdollista vankeutta, liiketoimintakielto ja mittavat korvaukset
Tuomittu yrittäjä velvoitettiin lisäksi yhteensä yli 150 000 euron vahingonkorvauksiin.
Biojätteen määrä Forssan Kiimassuolla kasvaa – St1 puolestaan pohtii Hämeenlinnan biojalostamon tulevaisuutta
Biojätemassat ja lietteet kuljetetaan Forssaan pääasiassa keräilyautoilla. Biojätteistä ja jätevedenpuhdistamoiden lietteistä Envor valmistaa biokaasua Forssan Kiimassuolla.
Vaasan seudun jätelautakunta hyväksyi uudet jätehuoltomääräykset
Tavoitteena on, että tulevaisuudessa yhä enemmän materiaalia kierrätetään – nykyään noin 65 prosenttia jätteestä poltetaan. Vaasan seudun jätelautakunta hyväksyi uudet jätehuoltomääräykset eilen pitämässään kokouksessa.

Keräysautot Repe ja Romu saivat uuden kumppanin: Riepu kerää poistotekstiilin
Tekstiilin kierrätys on pitkään ollut ongelma, mutta se on vähitellen helpottamassa. Vain puhdas kangasjäte kelpaa kierrätykseen, likaiset rievut on paras heittää sekajätteeseen.
Ekokymppi joutuu maksamaan 20 000 euron uhkasakon Kajaanin Majasaaren jätekeskuksen jätevesistä – ongelmia ollut vuosien ajan
Kainuun ely-keskuksen määräämän uhkasakon tarkoituksena on tehostaa hallintapakkopäätöstä, jotta jätekeskuksen jäte- ja suotovesien käsittely saadaan ympäristöluvan mukaiseksi.
Sadan euron aurinkolasit, virtsapulloja ja dildo – tällainen on roskankerääjien saldo valtatiellä, joka johtaa Venäjän rajalta kohti Helsinkiä
Itärajan lähellä seiskatiellä roskia siivoavat kertovat jätemäärän vähentyneen noin kolmanneksella aikaisemmasta. Tähän syynä on hiljentynyt raja ja vähäisemmät liikennemäärät.
Kiinnostus kestävää matkailua kohtaan kasvaa – sotkamolaisyrittäjä: asioiden kehittäminen on jatkuvaa
Kainuun Luontoretket sai vasta Sustainable Travel Finland (STF) -merkin, joka kertoo matkailijoille, että yrityksen toiminta on ekologisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti ja taloudellisesti kestävää.
Yrittäjä laiminlöi vuosien ajan teollisuusmaalaamon jätehuoltoa pohjavesialueella – Syyttäjä: "Poikkeuksellista välinpitämättömyyttä"
Törkeä ympäristön turmeleminen tapahtui Kauhavalla sijaitsevan maalausyrityksen tontilla vuosien ajan. Kiinteistö sijaitsi tärkeällä pohjavesialueella.
Jätelain muutokset pakottavat lisäämään erilliskeräystä – palvelut paranevat, mutta myös maksut nousevat
Viime kesänä voimaan tullut jätelain uudistus korostaa entisestään jätteen määrän vähentämistä, kierrätystä ja uudelleen käyttöä. Se tarkoittaa muutoksia monelle.
Kotitalousjätteen kompostointia seurataan ensi kesänä Keski-Pohjanmaalla
Uuden jätelain myötä kotitalousjätteen kompostoinnista pitää jatkossa tehdä erillinen ilmoitus kunnan viranomaisille.
Ilman roskapusseja toimiva biojätejärjestelmä sai tunnustusta Suomalaisen Työn Liitolta
Tamperelaisen yrityksen rakentama käsittelyketju perustuu jätemyllyyn ja imuautolla tyhjennettävään säiliöön.
Onko kompostisi lämpöeristetty ja haittaeläinsuojattu? – Tarkastukset alkavat Jyvässeudulla
Tarkastukseen valitaan kohteita, jotka ovat alueella, jossa on haittaeläinongelmia, mutta komposti saattaa päästä syyniin myös satunnaisotannalla.
Käyttökelvottomia tekstiilejä aletaan kerätä kierrätykseen Kuopiossa – keräyspisteet kuuteen kauppakeskukseen
Jätekukon poistotekstiilien keräyskokeilu alkaa ensi keskiviikkona ja kestää elokuun loppuun saakka. Rikkinäisten tekstiilien erilliskeräys alkaa koko Suomessa vuoden 2023 alussa.
Biojätteen keräyksen aloitus siirtyy Vaasan seudulla
Ehdotuksena oli, että kaikki Vaasan seudun kotitaloudet aloittaisivat biojätteen lajittelun toukokuun alusta lähtien. Aikataulu ei pidä muun muassa siksi, että jätelautakunta haluaa eriyttää asuinalueilla aloitusajankohdan.
Kiertokapula haluaa korottaa jätemaksua – yhtiön mukaan korotuksella turvataan palvelun jatkuminen
Kiertokapula esittää jätetaksan kuljetusosaan 12,86 prosentin korotusta. Taksasta päätetään jätelautakunnassa toukokuussa, kun kuntien lausunnot on saatu.
Loimi-Hämeen Jätehuolto hakee Forssassa lupaa kymmenille tuhansille jätetonneille
Jäteyhtiö haluaa sijoittaa Kiimassuon jätealueelle Forssaan suunniteltua enemmän hyvin erilaisia jätteitä vuoteen 2026 saakka.
Biojätteiden kierrätystä esitetään pakolliseksi kaikille syksystä 2023 alkaen
Vuosittain biojätettä päätyy poltettavaksi peräti 7 miljoonaa kiloa. Biojäte halutaan kierrättää tehokkaammiin, jotta Stormossen saa riittävästi raaka-ainetta biokaasutuotantoa varten.
Liito-oravan esiintyminen Kiimassuon laajennusalueella tulisi ympäristöviranomaisen mielestä tutkia
Kattavaa liito-oravaselvitystä tarvittaisiin, sillä eläin saattaa käyttää aluetta lisääntymis- ja levähdyspaikkanaan. Kiimassuon laajennusalueella on myös muinaismuistokohde.
Lassila & Tikanoja nostaa jätteenkuljetusmaksuja lähes 20 prosenttia – perustelee "olosuhdelisää" polttoainekulujen jyrkällä nousulla
Yhtiö kertoo nostavansa maksuja tilapäisesti. Yhtiön mukaan hinnat voidaan palauttaa ennalleen, jos valtio kehittää mekanismin hillitsemään polttoaineiden hintoja tai jos Ukrainan sota päättyy.
Anorakista akustiikkalevyksi – Melkein puolet Mikkelin poistotekstiileistä päätyi jatkojalostukseen
MIkkelissä kerättiin keväällä 10 000 kiloa poistotekstiiliä, jonka jälkeen koko määrä lajiteltiin. Osa päätyi kirpputorille, osa sekajätteeseen, mutta melkein puolet päätyi jatkojalostukseen.
Raumalle tulee aurinkoenergialla toimivia älyroskiksia
Älyroskikset sijoitetaan kaupungin keskustaan. Niiden täyttymistä seurataan pilvipalvelun avulla.
Helsingistä puuttuu pilaantuneiden maiden kaatopaikka – jätemaata kuskataan satojen kilometrien päähän
Pelkästään Helsingistä pilaantuneita maa-aineksia kuljetetaan pitkiä matkoja pitkin poikin Eteläistä Suomea. Rekkarallia ajetaan esimerkiksi Forssaan, Saloon ja Lahteen.
Jätehuoltoyhtiö Lapeco valmistelee jätteiden erilliskeräystä – metallin, lasin, kartongin ja muovin keräystä suunnitellaan neljän kunnan alueelle
Metallin, lasin, kartongin ja muovin keräys alkaisi Inarissa ja Kittilässä ensi vuoden lokakuussa. Kemijärvellä ja Sodankylässä sama erilliskeräys aiotaan aloittaa vuoden 2024 lokakuussa.

Kiimassuon laajennuksen yva-menettely on käynnistynyt
Yva-menettelyssä tarkastellaan kolmea eri vaihtoehtoa, joilla vaarallisiksi luokiteltuja jätteitä jatkossa Kiimassuolle sijoitettaisiin. Vaarallisten jätteiden kaatopaikka-alueita on tarkoitus laajentaa lähes kymmenellä hehtaarilla.
Kiimassuon jätealue laajenee – Forssaan tuodaan pilaantuneita maita pääkaupunkiseudulta
Käytännössä Kiimassuon laajeneminen saattaa merkitä vaarallisten jätteiden kaatopaikan laajenemista vajaalla kymmenellä hehtaarilla. Laajennusalueelle on tarkoitus varastoida muun muassa pääkaupunkiseudulta kaivettuja pilaantuneita maa-aineksia.
Pirkanmaalaiset ovat ahkeria kierrättäjiä: 67 prosenttia kertoo lajittelevansa kaikki jätteet
Kyselyn mukaan lajitteluinnokkuutta vähentävät puutteelliset säilytystilat kotona ja hankalasti järjestetty jätteen vastaanotto.
Vanhat lakanat ja käyttökelvottomat vaatteet saa viikon ajan kierrättää ilmaiseksi Kymenlaaksossa
Kymenlaakson Jäte järjestää poistotekstiilikeräystempauksen nimeltään Tekstiilit pois -viikko.
Poltettavan jätteen kuljetuspäätöksestä valitettiin Vaasan hallinto-oikeuteen
Vaasan seudun jätelautakunta päätti kokouksessaan tammikuussa, että poltettavan jätteen kuljetukset siirretään kiinteistönhaltijoiden vastuulle. Päätöksestä on valitettu nyt Vaasan hallinto-oikeuteen.
Mikkelissä kerättiin 10 000 kiloa kierrätystekstiiliä – rääsyistä voi tulla vaikka akustiikkalevyjä
Mikkelissä ennakoidaan vuodenvaihteessa voimaan tulevaa lakimuutosta, jonka mukaan kodintekstiilitkin ovat tulevaisuudessa kierrätystuotteita.
Westenergy suunnittelee synteettisen metaanin tuotannon aloittamista vuonna 2025
Synteettinen metaani on määrä nesteyttää, jotta sitä voidaan käyttää liikennepolttoaineena. Sivutuotteena syntyvä lämpö hyödynnetään myös.
Turun Topinojan biokaasulaitokselle uusi ympäristölupa – hajuhaitat ovat kiusanneet alueen asukkaita
Uuden ympäristöluvan myötä laitoksen poistokaasujen piippuja korotetaan.
Nokian Koukkujärveltä saa jo biokaasua, mutta tavalliset autoilijat joutuvat vielä odottamaan katuyhteyttä
Biojäteautot pääsevät kaasuntankkauspaikalla oman kuormareittinsä kautta. Yleiseen käyttöön tarvitaan kunnon katuyhteys, jonka rakentaminen on Nokian kaupungin ohjelmassa keväällä.
Korona ja keli haittaavat Kiertokapulan jätteenkeräystä
Osissa Kanta-Hämettä jäteastioiden tyhjennyksistä vastaava Kiertokapula on painiskellut koko alkuvuoden kuljettajapulan ja keliolosuhteiden kanssa.
Jäteastioiden tyhjennykset myöhässä aikataulusta pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella
Helsingin seudun ympäristöpalvelut vetoaa kaikkiin asukkaisiin ja kiinteistönhoitajiin, että nämä huolehtisivat pihojen, tien varsien ja jätetilojen esteettömyydestä.
Vanhat vaatteet ja risaiset rääsyt kierrätykseen Mikkelissä! Mekstiili-hanke ennakoi kierrätystä vaativaa lakimuutosta
Vain pieni osa ihmisten käyttämistä tekstiileistä päätyy kierrätykseen. Xamkin vetämässä hankkeessa halutaan poistotekstiileistä kaikki irti.
Korona-aika sai ihmiset putsaamaan nurkkiaan – Etelä-Karjalan jätehuolto suunnittelee toistamiseen korotusta perusmaksuun
Korotus olisi 15 prosenttia ja se tulisi voimaan kesäkuun alussa. Käytännössä korotus vuosimaksuun on parin euron luokkaa.
Sysmä valmistelee uutta jätehuoltojärjestelmää
Kunta eroaa Päijät-Hämeen yhteisestä jätehuoltoyhtiöstä syksyllä 2022. Tehokkuutta ja yritysyhteistyötä on tarkoitus jatkossa lisätä.

Loimi-Hämeen Jätehuollon kaatopaikkamaan tarve pienentynyt
Kaatopaikkamaan tarve on pienentynyt, koska yhdyskuntajätettä kuljetetaan tätä nykyä esimerkiksi biokaasulaitoksiin ja jätevoimalaitoksiin. Jäteyhtiö haluaa kuitenkin vuokrata edelleen kymmenisen hehtaaria kaatopaikkamaata.
Jäteyhtiö alkaa punnita 160 ihmisen banaaninkuoret ja kahvinporot – ajatus motivoida heidät parempaan biojätteiden lajitteluun
Kouvolassa kokeillaan uutta kannustinta jätteen lajitteluun. Parhaiten biojätteensä lajittelussa petrannut talo saa lopuksi palkinnon.
Ylä-Savossa tehty selvitys: kunnallinen jätekuljetus vähentää rutkasti jäteautojen ajamia kilometrejä ja kasvihuonepäästöjä
Ylä-Savossa harkitaan kaikkien jätekuljetusten siirtämistä kuntien omistaman jäteyhtiön vastuulle. Toistaiseksi kiinteistön haltija voi kilpailuttaa jätekuljetuksen kuljetuksia hoitavien yritysten kesken.
Mikkeli hoitaa tulevaisuudessa jätteenkuljetukset alueellaan
Taustalla on viime vuoden heinäkuussa voimaan astunut jätelain uudistus. Sen myötä kunnan järjestämä kuljetus on etusijalla jätteenkuljetuksessa.
Kiristyvä koronatilanne ja huonot kelit haittaavat jätehuoltoa Turun seudulla
Lounais-Suomen jätehuollon mukaan jäteastioiden tyhjentämiseen saattaa tulla viivästyksiä. Myös tammikuulle aiotut pop up -jätekeräykset on peruttu.
Moni rekka kulkee pian rahtialusten vessajätteillä – varustamot innostuivat heti uudesta kokeilusta
Matkustaja-aluksien käsittelemättömättömien käymälävesien purku mereen kiellettiin viime vuonna. Toistaiseksi rahtialuksille se on edelleen sallittua.
Biokuljetukset kilpailutetaan jatkossa Vaasan seudulla
Mikäli kunta olisi kilpailuttanut poltettavan jätteen kuljetukset, sama auto olisi voinut tyhjentää molemmat astiat samalla.
Vanhan kaatopaikan tutkimukset saatiin päätökseen Imatralla: kaatopaikka ei pilannut maaperää tai pohjavettä
Meltolassa 1950-luvun alusta 1970-luvun alkuun toimineen kaatopaikan aluetta tutkittiin viime syksynä ensimmäistä kertaa.
Turun Orikedolle rakennetaan poistotekstiilien käsittelylaitos – LSJH saa investointitukea Business Finlandilta
Laitos voisi työllistää noin 100 henkilöä vuonna 2025. Laitoksen myötä Suomi on ensimmäinen maa maailmassa, joka käyttää uudelleen kuluttajien käytöstä poistetut tekstiilit valtakunnallisesti.

Joulukuusi kelpaa hakkeeksi, mutta myös kalanpoikasten suojaksi
Neulaset varisevat näihin aikoihin jo monesta sisäkuusesta. Hyötykäyttöä kuitenkin löytyy myös loppiaisen jälkeen.