Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Maanteiden varsien niitot ovat alkaneet Itä-Suomessa

Niitoilla ja raivauksilla parannetaan liikenneturvallisuutta ja edistetään luonnon monimuotoisuutta. Arvokkaat luontokohteet huomioidaan niittojen ajoituksessa.

Kiskobussi syttyi palamaan Joroisissa – matkustajat evakuoitiin, henkilövahinkoja ei tullut

Päivystävän palomestarin mukaan palo johtui teknisestä viasta moottoritilassa. Hän kiittelee kuljettajan toimintaa.

Kuljettaja nukahti rattiin - kaksi autoa päätyi ojan pohjalle Keuruulla

Kuljettajan nukahtaminen kesken ajon aiheutti vaaratilanteen Ähtärintiellä Keuruulla perjantaina iltapäivällä. Ojan pohjalle päätyivät sekä nukkuvan ajajan auto että sitä väistäneen vastaantulijan ajoneuvo.

Päivi Happonen: Wolt-kuski jäi suojatiellä auton alle ja yllätti paikalta paenneen yliajajansa

Viime vuonna lähes 90 autoilijaa pakeni onnettomuuspaikalta, kertoo poliisin tilasto. Pakenemiseen voi olla useita syitä. Uhrin jättäminen tien poskeen on törkeää ja raukkamaista, kirjoittaa Happonen blogissaan.

Liikenneturvan tutkimuspäällikkö kertoo pyöräilijät vaarantavasta tavasta, jota yhä useampi autoilija noudattaa – "Ei malteta hidastaa omaa vauhtia"

Kesän tullessa pyöräilijöitä näkyy entistä enemmän myös maanteillä. Kotimaanmatkailun lisääntyessä kauniit pyöräilyreitit vetävät turisteja. Ohitustilanteissa autoilijan on hidastettava ja odotettava sopivaa hetkeä, neuvoo Liikenneturvan tutkimuspäällikkö.

Autoilija katsoi 5–6 sekunnin ajan kännykkään: nuori pyöräilijä jäi auton alle ja loukkaantui vakavasti

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi autoilijan törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta 600 euron sakkoihin. Autoilijalla oli ollut ajokortti vasta pari kuukautta. Oikeus otti tämän huomioon.

Limingassa kuoli yksi ihminen henkilöauton ja rekan kolarissa maanantaina aamupäivällä

Henkilöauto oli ajanut Jyväskyläntietä etelän suuntaan ja ajautunut pohjoisen suuntaan ajaneen rekka-auton keulaan. Henkilöauton kuljettaja kuoli onnettomuudessa. Rekan kuljettaja ei loukkaantunut.

Kokoontumisajot työllistivät poliisia Uudellamaalla – sakkoja ja ajokieltoja kuljettajille

Poliisin mukaan myös muualla Uudellamaalla oli kokoontumisajoja.

Rattijuopot ja hurjasteleva mopopoika työllistivät poliisia Meri-Lapissa

Poliisi pysäytti Torniossa ja Kemissä perjantain ja lauantain välisen yön aikana kolme rattijuoppoa ja yhden huumekuskin. Lisäksi nuori mopokuski yritti ajaa poliisia karkuun viritetyllä mopolla Torniossa.

Pirkanmaalla autopalo ja yksi kuljetettiin sairaalaan kerrostalopalon takia

Torstaina illalla Hämeenkyrössä auto sytty ajon aikana palamaan. Kuljettaja ja matkustaja pääsivät pois autosta loukkaantumatta. Tampereella yöllä puolestaan yksi kuljetettiin sairaalahoitoon palon takia.

Väärä kuljettaja, luminen liikennemerkki tai kiire synnyttämään – oikaisuvaatimus liikennevirhemaksusta kannattaa perustella hyvin, pelkkä väittäminen ei riitä

Poliisin liikenneturvallisuuskeskus käsittelee vuosittain yli 20 000 oikaisuvaatimusta liikennevirhemaksuista. Jokainen harkitaan tapauskohtaisesti, mutta parhaiten menestyy vaatimus, joka on dokumentoitu hyvin. Vaikka vauvan syntymätodistuksella.

Poliisi varoittaa rekkoja kuvaavia lapsia ja nuoria harrastuksen vaarallisuudesta – autoilijoille ääni- ja valomerkin käyttämisestä voidaan määrätä liikennevirhemaksu

Lapset ja nuoret kuvaavat videolle ohiajavia rekkoja ja julkaisevat videoita niistä someen. Rekkojen toivotaan antavan äänimerkki ohiajaessaan. Ammattikuskeille ilmiö on tuttu. Nyt poliisi muistuttaa sekä lapsia, perheitä että autoilijoita ilmiön vaaroista.

Katuraivo leimahti Joensuussa: auton äänimerkkiä soittanut kuljettaja sai useita kertoja nyrkistä naamaan

Tapaus sattui Sairaalakadun ja Koulukadun risteyksessä torstaina iltapäivällä.

Analyysi: Sähköautot vievät päästöt ja samalla hupenevat liikenteen verotuotot – mistä ratkaisu hankalaan yhtälöön?

Liikenteen päästövähennysten onnistuminen tuo valtion taloudelle uuden ongelman. Sähköistyminen pakottanee hakemaan osan liikenteen veroeuroista muualta, kirjoittaa taloustoimituksen toimittaja Timo-Pekka Heima.

Poliisi löysi huumekuskin autosta haulikon ja huumeita Janakkalassa

Matkustajana ollutta miestä epäillään huumausaine- ja ampuma-aserikoksista.

Kadonnut vanhus ja useat liikennerikkomukset työllistivät poliisia viikonloppuna Rovaniemellä

Perjantain ja lauantain välisenä yönä poliisia pitivät kiireisenä puolestaan useat erityyppiset liikennetehtävät.

Henkilöauto törmäsi kaiteeseen Saviontiellä Laukaassa

Kuljettaja loukkasi kasvojaan onnettomuudessa. Henkilöauto törmäsi kaiteeseen ja päätyi lopulta kyljelleen tielle perjantaina iltapäivällä Saviontiellä Laukaassa. 

Luotiliivejä ja fyysisiä yhteenottoja: Suomen vilkkaimmalla taksitolpalla vallitsevat viidakon lait – ratkaisuksi uudet liikennejärjestelyt

Taksiuudistuksen jälkeen kuljettajien väliset kärhämät Helsingin keskustassa ovat lisääntyneet. Kaupunki esittää nyt tilannetta helpottamaan uusia liikennejärjestelyjä Elielinaukion taksitolpalle.

Poliisi huolestui rajuista ylinopeuksista valtatie 6:lla Lappeenrannassa – lauantaina neljä kuljettajaa ajokieltoon

Poliisi mittasi Lappeenrannassa valtatie 6:lla lauantaina neljälle kuljettajalle ylinopeudet, joita tutkitaan törkeinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina.

Imatralaisesta autoliikkeestä varastettiin farmariauto – poliisi pyytää ilmoittamaan havainnoista

Tummansininen BMW on nähty perjantaina aamuyöllä ja aamulla liikenteessä Pohjois-Karjalan puolella.

Simossa tapahtui rekan ja henkilöauton kolari

Onnettomuus sattui risteysalueella.

Nuorilta kuskeilta on pistetty kortteja hyllylle rajuista ylinopeuksista Forssassa

Hämeen poliisi varautuu sakkolappujen jakamiseen vielä kiivaammin, kun mopoilijat lähtevät sankoin joukoin liikkeelle. Forssan keskusta-alueella poliisi on napsinut liikenteestä todella suuria ylinopeuksia.

Autoilija Jussi Rahkonen: "Kaikki tähtää siihen, että saadaan luottamus palautettua" – uusi laki kiristi taksien sääntelyä ja koulutusvaatimuksia

Suomalainen asiakas haluaa luottaa siihen, että taksi palvelee sovitusti ja kyydin tuleminen on varmaa. Vappuna voimaan tullut uusi taksilaki tähtää siihen, että asiakkaiden luottamusta syöneitä epäkohtia saadaan korjatuksi.

Kärkölässä pelätään nuorten kaahailun päättyvän vielä huonosti – kunta julkaisi huolikirjeen asukkailleen

Tuoreen kyselyn mukaan valtaosa suomalaisista on huolissaan nuorten liikenneturvallisuudesta. Kärkölässä kruisailijat ovat kaahanneet holtittomasti asutusalueilla. Nuoret pitävät ajamista parempana vaihtoehtona kuin typeryyksien tekemistä rappukäytävissä.

Mikkelin 5-tien kuolonkolari: molemmat kuljettajat poliisin epäilyn alla

Keskiviikkona yhdentoista jälkeen aamupäivällä sattunut onnettomuus vaati noin 30-vuotiaan mikkeliläismiehen hengen. Poliisi epäilee henkilöauton kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rekka-auton kuljettajaa rattijuopumuksesta. 

Ajokortin poikkeusluvan ehtojen kiristäminen jakaa Vaasan vaalipiirin kansanedustajien mielipiteitä

Niukka enemmistö Ylen kyselyyn vastanneista kansanedustajista ei lämmennyt ehtojen kiristämiselle.

Nuoret jakavat nyt somessa videoita tööttäävistä rekoista – autojen eteen on heitelty jopa kiviä ohiajavan kuskin huomion herättämiseksi

Rekkoja kuvaavat nuoret eli rekkaspottaajat kuvaavat teiden varsilla ohikiitäviä autoja. Mitä hienompi rekka, sen parempi. Rekat pitää saada tööttäämään ja joskus keinot kuskin huomion herättämiseen ovat jopa vaarallisia.

Jyväskylän Köhniöllä järkyttänyt kuolonkolari käräjillä – syyttäjä vaatii rangaistusta kuorma-autonkuljettajalle ja työmaan vastuuhenkilöille

Onnettomuus tapahtui Jyväskylän Erämiehenkadulla syksyllä 2018. Pientä lastaan vaunuissa työntänyt, alle 30-vuotias nainen menehtyi jäätyään vesihuoltotyömaalta lähteneen kuorma-auton alle.

Viileä sää hillitsi vapun juhlijoita Rovaniemellä – poliisille tavallinen viikonloppu

Poliisia työllistivät tuttuun tapaan kotibileistä aiheutuvat useat metelitehtävät sekä päihtyneet henkilöt.

Rattijuoppo törmäsi kerrostalon seinään Kajaanin keskustassa

Tilanne lähti siitä, kun poliisipartio yritti pysäyttää epäiltyä. Punaisia päin ajanut kaarsi kerrostalon pihaan ja törmäsi seinään. Kuljettaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Ylinopeudet lisääntyneet ajokelin parannuttua – Itä-Suomen poliisi sakotti viime viikon tehovalvonnassa 200 kuljettajaa

Alkuvuodesta Itä-Suomessa ajettiin rauhallisemmin ja ylinopeuksia kirjattiin viime vuotta vähemmän.

Poliisi epäilee taksinkuljettajaa useista raiskauksista – vei yksin liikkuneita naisia asuntoon Helsingin ulkopuolelle

Poliisin mukaan taksikyltillä varustettua autoa ajaneella miehellä saattaa olla muitakin uhreja kuin jo tiedossa olevat naiset.

Rattijuopot ja huumekuskit vaaransivat liikennettä Lappeenrannassa

Poliisi mittasi valtatie 6:lla suuria ylinopeuksia.

Video: Mies pysäytti torilla holtittomasti ajaneen kuskin Albaniassa – hyppäsi autoon jalat edellä

Kuljettaja oli poliisin mukaan käyttänyt huumausaineita ja oli törmännyt aiemmin päivällä jo kolmeen autoon eri puolilla kaupunkia.

Nokkakolari Hausjärvellä: henkilöauton kuljettaja sairaalaan

Onnettomuus tapahtui maanantaina aamulla puoli seitsemän aikoihin.

Poliisin viikonloppu Rovaniemellä kiireinen: Rattijuopumuksesta epäiltyjä liikenteessä

Kiinni jääneet kuljettajat puhalsivat, yhtä lukuunottamatta, törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat.

Oranssi jättiläinen tekee kevään tärkeää työtä ja nielee kitaansa 6 000 litraa hiekkaa – kuljettaja näkee välillä kansainvälisiä käsimerkkejä

Imulakaisinkone kohentaa monen katupölystä kärsivän elämänlaatua, kun se pyyhkii talven jäljet maisemasta.

Soile Peräsalo ja Riku Lahdensuo lensivät ojaan, Niko Ilomäki paiskautui asfalttiin – kun joutuu onnettomuuteen, illuusio haavoittumattomuudesta murtuu

Uutinen auton alle jääneestä tulee iholle. Se on pakko lukea, että näkee miten kävi, sanovat pohjalaiset, jotka myös päätyivät kävellessään ja pyöräillessään muutamiksi uutisriveiksi, mutta selvisivät.

Mobilistien moottorit käynnistyvät jälleen kevään kynnyksellä – Outi Kela on autoharrastaja, joka haluaa osaltaan rikkoa normeja

Korona rajoittaa yhä autoharrastajien kokoontumisia. Esimerkiksi perinteiset vappuajelut Porissa joudutaan perumaan.

Pääteillä valvotaan nyt ylinopeuksia – Oulun seudulla ajokortit pois neljältä kuskilta viime viikonloppuna

Kaksi ajo-oikeuden menettänyttä oli 17-vuotiaana ajokortin erikoisluvalla saaneita kuljettajia.

Ajokortittomat kuljettajat suhailivat päissään Lappeenrannassa

Toista kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Pelastuslaitos palkitsi palavasta autosta ihmisen pelastaneen taksinkuljettajan

Pelastettu kuljettaja oli ilmeisesti hengittänyt savukaasuja, tuupertunut ja ajautunut lumipenkkaan.

Meri-Lapissa on vaihdettu kesärenkaita ennätyksellisen aikaisin: rohkeimmat laittoivat kesäkumit alle jo maaliskuussa

Viime kesänä voimaan tulleen lain mukaan ajokelit ovat aiempaa ratkaisevammat talvirenkaiden käytössä.

Ajokortin juuri saanut saisi ajaa vain aikuinen kyydissään, yöajoille kielto – Liikenneturvalta täysin uusi ehdotus ajokorttilakiin

Kasvaneet huolet nuorten liikenneturvallisuudesta saivat ministeriön käynnistämään ajokorttilain uudistamisen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle