Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Protected geese cost 1.1 million euros in damages in 2018

Golden eagles that prey on reindeer cost the state 800,000 euros.

Trauma – brittitrilleri poikansa menettäneen isän taistelusta

Brittitrillerissä isä etsii syyllistä poikansa kuolemaan.

Oliko taksimatkassasi ongelmia? Voit olla oikeutettu korvauksiin

Kilpailu- ja kuluttajavirasto muistuttaa, että selkeistä virheistä hyvitetään ensisijaisesti hinnanalennuksella.

Finland unable to pay full compensation to farmers, residents for predator-caused damage

Officials say a lack of funds have forced the agency to cut compensation sums by more than one quarter across the board this year.

Reilun puolen tunnin odotus työmatkalla, eikä bussi tullut: HSL korvaa taksikyydin

Pääkaupunkiseudun tiheillä joukkoliikenteen vuoroväleillä kyydin pitäisi kuluttajariitalautakunnan mielestä järjestyä yleensä puolessa tunnissa. Jos bussi myöhästyy merkittävästi tai vuoroja peruuntuu huolimattomuuden vuoksi, voi HSL joutua korvaamaan matkustajan taksikulut.

Hovioikeus kumosi Uberin Suomen-maajohtajan omaisuuden takavarikon

Helsingin käräjäoikeus määräsi vakuustakavarikon viime kesänä.

Kelalta voi vaatia korvauksia – "Tehdään kaikki sen eteen, että meidän takia ei tulisi luottotietojen menetystä"

Kelaa voi perätä maksumieheksi, jos perustoimeetulotukipäätöksen viipyminen on johtanut pahimmillaan vaikkapa luottotietojen menetykseen tai häätöön.

Leffapiraattien kurinpalautus: käsikirjoitus

Leffapiraattien kurinpalautus-ohjelman käsikirjoitus

Sähkökatkosta voi saada korvausta: Jopa 2 000 euroa vuodessa ja vahingonkorvaukset päälle

Jos sähköt ovat poikki, kuluttajalla on oikeus hinnanalennukseen tai vakiokorvaukseen sekä joissain tapauksissa myös vahingonkorvaukseen.

Nokian Renkaiden asiakkaiden asianajaja: "Luottamus yrityksiin kärsii"

Nokian Renkaiden asiakkaita edustava asianajaja Herkko Hietanen on pettynyt, että poliisi ei tutki testivilppiä. Korvausten hakeminen jatkuu kuitenkin edelleen.

Käytettyjen tuontiautojen verotus korjautuu pala kerrallaan: "Pienin palautettu summa on ollut 4,61 euroa"

Kemiläinen Juha Taanila toi toistakymmentä vuotta sitten Saksasta vuosimallin 1992 Mercedeksen, josta hän maksoi 6000 euroa. Suomen valtio peri tuontiautosta veroa saman verran. Vuosien varrella valtio on palauttanut liikaa perittyjä veroja vähitellen, mutta tie on pitkä. Pienin palautussumma on ollut vajaa viitonen.

EU:n teollisuuskomissaari vaatii Volkswagenilta hyvityksiä eurooppalaisillekin auton ostajille

EU:n sisämarkkinoista ja teollisuudesta vastaava puolalainen komissaari Elzbieta Bienkowska on lähettänyt Volkswagenin pääjohtajalle kirjeen, jossa hän pyytää yksityiskohtaisia selvityksiä päästöskandaalista sekä vaatii eurooppalaisille VW:n asiakkaille saman tapaisia hyvityksiä kuin Yhdysvalloissa.

Miksi muusikoilta ja elokuvantekijöiltä saisi varastaa? Laittomasti viihdettä jakaneet kertovat syyn toiminnalleen

Vanhemmat ovat huolissaan lastensa laittomista latailuista ja jakamisista, sillä hyvitysten maksaminen voisi kaataa koko perheen talouden. Moni huomauttaa laittomuuksiaan puolusteleville kaksinaismoralismista: miksi viihdesisältöjä saisi varastaa?

Kenen vastuulla on tulematta jäänyt lehti, myöhästynyt lasku?

Kuluttajalla on oikeus maksamaansa palveluun tai tuotteeseen, muistuttaa Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies Jukka Kaakkola.

Viking Mariella seilaa normaalisti vesivahingosta huolimatta

Vesivuoto kasteli yhteensä 90 hyttiä Mariellan kuudennen kannen alapuolella. Osa hyteistä saadaan käyttöön jo aluksen seuraavalla matkalla, mutta liki 70:tä hyttiä joudutaan kuivaamaan vielä muutamia päiviä.

Lännen Media: Suomen oikeushistorian ensimmäinen ryhmäkanne Volkswagenin päästöskandaalin vuoksi?

Lehden mukaan kuluttaja-asiamies valmistautuu mahdolliseen ensimmäiseen ryhmäkanteeseen.

Talvivaara pilasi mökkikokemuksen – ympäristörikosjutusta toivotaan korvauksia ja vankeusrangaistuksia

Talvivaaran alapuolisilla järvillä mökkeilevien mieliala on alakuloinen. Kiltuanjärven kesäasukkaat toivovat, että tiistaina alkanut oikeudenkäynti tuo jonkinlaista hyvitystä vahingoista, joita he katsovat kaivosyhtiön aiheuttaneen.

Kuuban ja Yhdysvaltain välille puhkeamassa lihava riita vallankumouksen jälkilaskusta

Kuuba ja Yhdysvallat vaativat toisiltaan miljardikorvauksia 53 vuotta kestäneen saarron vahingoista.

Pyhäjärvi maksumieheksi syrjinnästä – Rinnevaara valittaa kuitenkin hovioikeuteen

Pyhäjärven kaupunki joutuu maksamaan kaupunginjohtajana toimineelle Tita Rinnevaaralle korvauksia syrjinnästä. Palkan osalta käräjäoikeus hylkäsi Rinnevaaran vaatimuksen ennenaikaisena. Rinnevaara valittaa tuomiosta hovioikeuteen. Pyhäjärvi pohtii vielä valittamista.

Rikosoikeuden professori Ulvilan surmasta: Miten korvataan venynyt oikeudenkäynti?

Rikosoikeuden professorin Jussi Tapanin mukaan murhasta syytetyn Anneli Auerin pitkäksi venyneen oikeudenkäynnin seuraukset saattavat ulottua aina rikoslain muuttamiseen asti.

Potilasasiamieheen otetaan Tampereella yhteyttä yhä useammin - korvaukset nousussa

Kuntalaiset ovat tyytymättömiä muun muassa mahdollisuuksiinsa päästä lisätutkimuksiin tai erikoissairaanhoitoon. Yhteydenotot potilasvahinkoepäilyistä ovat sen sijaan vähentyneet, mutta korvaukset nousseet.

Rikos- ja riita-asioita sovitellaan yhä enemmän Lapissa

Rikos- ja riita-asiat sovitaan yhä useammin Lapissa. Sovittelualoitteita tuli Lapin sovittelutoimistoihin viime vuonna 458, mikä on 16 prosenttia edellisvuotta enemmän.

EU:n parlamentti kannattaa lisää oikeuksia lentomatkustajille

Lentomatkustajien oikeuksia lisätään tuntuvasti, jos Euroopan parlamentissa käsittelyssä ollut lakiehdotus menee läpi. Matkustajille esitetään muun muassa lisää oikeuksia saada korvauksia kadonneista tavaroista ja myöhästyneistä lennoista.

Laajasta kemikaalivuodosta syytetty yritys hakee konkurssia Yhdysvalloissa

Teollisuuskemikaaleja tuottava Freedom Industries jätti konkurssihakemuksen perjantaina.

Elenia maksaa miljoonakorvaukset sähkökatkoista

Sähköverkkoyhtiö Elenia maksaa sähkökatkoista korvauksia noin 70 000 asiakkaalleen. Yhteissumma kohoaa viiteen miljoonaan euroon.

Kävi työajalla lääkärissä - sai tekstarilla potkut

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut lempääläläisen LVI-alan yrittäjän työsyrjinnästä 30 päiväsakkoon. Lisäksi työntekijä saa puolen vuoden palkan hyvityksenä tapahtuneesta.

Mustolan hallikiistan ydin jää puheiden varaan

Lappeenrannan kaupungin asianajaja antoi lausuntonsa Hultinin ja Muhosen lausunnoista. Entisten toimitusjohtajien vastuut tulevat poliitikkojen pohdintaan.

Oikeusasiamies ei keskittäisi valtion vahingonkorvauksia

Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen ei kannata valtiolta vaadittujen vahingonkorvausten käsittelyn keskittämistä Valtiokonttorille. Asiaa on ehdottanut valtiovarainministeriön työryhmä jatkovalmistelun pohjalta.

NREP on tyytyväinen oikeuden päätöksiin Mustolan hallikauppariidassa

Hovioikeus korotti kiinteistösijoitusyhtiölle maksettavaa korvaussummaa. Yhtiön hakema summa oli kuitenkin vieläkin korkeampi.

Laajasta nettipiratismista jaettiin ehdollista vankeutta

Oulun käräjäoikeus tuomitsi laajasta nettipiratismista syytetyt neljä Oulun seudulta olevaa miestä ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Pisin tuomio on kuusi kuukautta. Lisäksi miehet tuomittiin 45 000 euron hyvitys- ja korvausmaksuihin useille suomalaisille ja kansainvälisille tuotantoyhtiöille ja tekijänoikeusjärjestöille.

Lahti ei korvaa Mukkulan palloiluhallin viivästymistä

Talvi jäädytti Mukkulan palloiluhallin pystyttämisen. Viivästymisestä kärsineet jalkapalloseurat eivät saa kaupungilta hyvitystä.

Jalkapalloväki vaatii "mönkähallista" korvausta Lahdelta

Lahtelaiset jalkapalloseurat vaativat hyvitystä Lahden kaupungilta mönkään menneestä Mukkulan harjoitushallista. Seuroilta tuli pitkä lista korvausvaatimuksia.

Myllykoski Paperin potkuista tuomio torstaina

Joukko Myllykoski Paperin entisiä työntekijöitä vaatii korvauksia 2009 saamistaan potkuista. Heidän mielestään potkut johtuivat terveydellisistä syistä.

Apulaisoikeusasiamies jyrähtää kotietsintöjen laillisuudesta

Käräjäoikeudet ovat käytännössä ainoastaan todenneet viranomaisten menetelleen lainvastaisesti, mutta mitään muuta seuraamusta ei ole tullut.

Rikos- ja riita-asioiden sovittelu lisääntyi Lapissa

Lapin aluehallintoviraston mukaan vuonna 2011 sovittelualoitteita tuli Lapin sovittelutoimistoihin 429 kappaletta, kun edellisvuonna niitä oli 365.

Potkujutuissakin löytyy usein sopu

Käräjille viedyissä työsuhderiidoissa saavutetaan sopu noin puolessa tapauksia. Tyypillisesti kyse on työntekijän potkuista, joissa saatetaan hakea huomattavaa vahingonkorvausta työnantajalta. Sovinnolla säästetään kuluja ja saadaan kiista pois päiväjärjestyksestä.

Companies reluctant to pay up after blackouts

Electricity companies are reluctant to compensate customers who have seen electricity supplies cut off after recent winter storms. The law gives customers the right to seek compensation for blackouts, but it is interpreted on a case-by-case basis.

KOMMENTOI: Uskallatko valittaa?

Suurin osa kuluttajista on hiljaa, jos saa viallisen tuotteen tai huonoa palvelua. Kuluttajaliiton mukaan vaitiolo ei auta palvelujen parantamisessa vaan selvistä virheistä ja toimimattomista tuotteista on syytä valittaa.

Satamajohto kaipaa perusteluja haminalaisten korvausvaateille

HaminaKotka Satama Oy aikoo pyytää ulkopuolista kannanottoa Haminan entisen satamajohdon korvausjupakkaan. Satamayhtiön hallitus käsittelee asiaa tänään.

Myllykoski Paperille korvausvaateita irtisanomisista

Yksitoista Myllykoski Paperin entistä työntekijää on haastanut yhtiön oikeuteen. Tammikuussa Kotkan käräjäoikeuteen jätetyssä haasteessa vuonna 2009 irtisanotut vaativat korvauksia työsopimuksen irtisanomisesta kahden vuoden palkkaa vastaavaa summaa.

Myös lähiliikennejunien myöhästelyistä vaaditaan korvauksia

Kuluttajaviranomaiset vaativat VR-Yhtymältä korvauksia lähiliikenteen junien myöhästelystä. Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä tehdään 54 miljoonaa matkaa vuodessa. VR ei vielä kerro, noudattaako se kuluttajaviranomaisten vaatimuksia.

Hyrtiälänkankaalle korvauksia vesiongelmista

Asikkalan kunnanhallitus pohtii ensi maanantaina korvauksia Hyrtiälänkankaan alueen kotitalouksille vesiongelmista. Kunnanjohtaja Juri Niemisen mielestä asukkaiden vaatimuksiin kunnallisteknisten liittymien maksupalautuksista ei tule suostua. Kotitaloudet haluaisivat liittymismaksuista takaisin puolet eli noin kolme tuhatta euroa.

Asikkalan Urajärven raanavesi yhä ruskeaa - kunta hakee uusia kaivoja

Asikkalan Urajärven kylää vuosia piinannut vesiongelma ei ota kohentuakseen. Kunnan putkesta tuleva vesi on edelleen keitettävä jos sitä aiotaan käyttää ruokaan tai juomiseen. Asikkalan vesiviranomaisten mukaan vesipumppaamolle on haettava uusi paikka ja tämä voi viedä kuukausia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle