Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hymyilevä nainen kurkistaa kioskin luukusta. Naisella on päällä punainen takki ja päässä punainen huivi.

Asiakkaat palasivat nakkikioskien luukuille – yrittäjä: "On ihanaa, että vanhemmat ovat opettaneet lapset käymään grilleillä"

Grillikioskit ovat pitäneet pintansa Suomessa, vaikka korona-aikana osa nakkikioskeista olikin pulassa. Ravintoloiden sulkeuduttua myös grillien asiakkaat kaikkosivat. Toisaalta osa grilleistä jopa lisäsi myyntiään pandemia-aikana.

Pieni ruoka-annos, jossa on paistettua kalaa, karamellistoitua sipulia. Vieressä hiukan vihreää ja päällä lila orvokki. Annos on kivilautasella.

Halveksittu roskakala on hivuttautunut trendiherkuksi – särkibisnes on noussut kannattavaksi liiketoiminnaksi

Särkikalojen käyttöä on edistetty valtion tukirahoilla ja useilla kampanjoilla. Vähempiarvoisena pidetyn kalan kulutus on lähiruokabuumin siivittämänä noussut niin, että raaka-aineesta on jopa pulaa.

Kajaanilainen ravintoloitsija Olli Kolehmainen ravintola Bistro Casa Biancan ovella

Kuuntele, mitä Bistro Casa Biancan yrittäjä Olli Kolehmainen kertoo ravintolansa lopettamisen syiksi

Koronaepidemia on kurittanut kajaanilaisia ravintoloita. Puolen vuoden sisällä kaksi yksityisomisteista ravintolaa on ilmoittanut lopettavansa. Torstaina 12.5. lopettamisesta kertoi Bistro Casa Bianca.

Visit Tampereen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anni Ylinen.

Vieläkö hotellihuoneen saa, entä mahtuuko ravintolaan? Näin 350 000 lippua myynyt MM-kiekkokarnevaali näkyy Tampereella

Perjantaina 13.5. käynnistyvät MM-kotikisat tuovat kaupunkiin kansainvälisen turistivyöryn. Kysyimme, miltä kiekkokarnevaali näyttää ravintola- ja hotellialan vinkkelistä.

Mies kokeilee lokkisiimoja

Lokit pidetään loitolla haukkaleijoilla, siimoilla ja hajuvoiteella

Kesän lähestyessä Jyväskylän sataman terassien herkut houkuttavat myös yläilmojen kutsumattomia vieraita.

Laiva Sapokan venelaiturin edustalla Kotkassa

Kotkan Sapokkaan suunnitellaan uutta ravintola-baaria veden päälle – rakennuslupa on jo taskussa

Rakennuskustannukset ovat nousseet niin paljon, että yrittäjän pitää vielä kerätä lisää rahoitusta.

Meren äärellä työmaa, josta voi päätellä että lauttana ollut rakennelma on uponnut veden pinnan alle.

Talvella uponnut Ocean Bar menossa konkurssiin – baarilautta makaa yhä sataman kupeessa Kotkassa

Kotkan kaupunki irtisanoi Ocean Barin vuokrasopimuksen huhtikuun lopussa, ja nyt verohallinto on jättänyt konkurssihakemuksen.

tarjoilija Nea Niemelä

Oletko ollut tänä vuonna töissä ravintola-alalla? Kerro kokemuksistasi Ylelle, teemme juttua

Ravintola-alalla olisi juuri nyt töitä, mutta tekijöitä ei tahdo löytyä.

Woltin lähetti menossa sisään rakennukseen.

Wolt aloitti yökuljetukset, koska asiakkaat sitä halusivat – tutkija kertoo, miten 24h-palveluista tuli uusi normaali vain kuudessa vuodessa

Woltin kautta voi nyt tilata ruokaa Helsingissä vaikka keskellä yötä. Kokeilu on ollut onnistunut, ja sitä jatketaan. 24h-kauppojen ja -palveluiden määrä jatkaa kasvuaan.

Hesburgerin tiski, jonka edessä kolme asiakasta ja takana kassatyöntekijä.

Hesburgerin piti sulkea kaikki ravintolat Venäjällä vappuun mennessä, mutta Moskovassa toiminta jatkuu yhä – katso kuvat

Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmelan mukaan tavaramerkkiä käytetään ketjun tahdon vastaisesti, jos ravintola Moskovassa jatkaa vielä toimintaansa.

Kokki viimeistelee annosta lk kädet

Kesän matkailusesonki alkaa pian, eikä kaikissa ravintoloissa ole vieläkään tarpeeksi työntekijöitä – ravintoloitsija: "Pula on aika karmea"

Sekä ravintolakokeista että salihenkilökunnasta on monin paikoin huutava pula. Koronan aikana moni ravintolatyöntekijä vaihtoi kokonaan alaa rajoitusten ja sulkujen takia.

Meren äärellä työmaa, josta voi päätellä että lauttana ollut rakennelma on uponnut veden pinnan alle.

Uponnut baarilautta lojuu vieläkin meren pohjassa Kotkassa – kaupunki suunnittelee toimenpiteitä saadakseen omistajan siivoamaan jälkensä

Kotkan Kantasatamassa lojuu yhä uponnut Ocean Bar -baarilautta. Nostosuunnitelmaa ei ole vieläkään toimitettu kapungille.

Mikkeliläisen ravintola Bar Domin yrittäjä Juha Parkkinen.

Työvoimapulasta tuli ravintola-alan sitkeä piina, ravintoloitsija: "Olen todella huolissani, selviävätkö kaikki"

Osa työntekijöistä näyttää jättäneen palaamatta, vaikka koronarajoitukset ovat jääneet taakse. Jonkin verran olisi tulossa työntekijöitä EU:n ulkopuolelta, mutta lupaprosessit kestävät pitkään, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon toimialapäällikkö.

Keskustorin kesäkeidas Tampereella.

Kesäkeitaan rakentaminen Tampereen Keskustorille alkaa: Tapparan mahdollinen kultajuhla Frenckellin aukiolla, kaikki MM-kisat näytetään torilla

Työhön on käyty 25. huhtikuuta. Yhteisterassi avataan 11. toukokuuta. Ainakin sääsuojausta parannetaan.

Olutta lasissa ravintolassa.

Kuopion terassikausi pääsi kunnolla käyntiin aurinkoisten kevätpäivien ansiosta: työvoimapula haastaa kuitenkin alaa kevät- ja kesäsesonkina

Ravintola Glorian kesäterassi avattiin jo huhtikuun alussa, mutta savolaiset ovat löytäneet terassille vasta viime viikkojen aurinkoisina kevätpäivinä.

Anonyymi ihminen juo kahvia ja polttaa tupakkaa aurinkoisella terassilla.

Joensuun terassit avautuivat viikkoja myöhemmin kuin normaalisti: Jokilaiva Romeo täyttyi heti ensimmäisenä aukiolon iltana

PKO:sta kerrotaan, että esimerkiksi Jokilaiva Romeossa oli viime keskiviikkona avajaispäivänä noin 900 asiakasta.

Kokki Sauli Ruokola hymyilee eläkejuhlissaan Euromokon pihalla Tampereen Nekalassa.

Tampereen Nekalassa sama lounaslista on ilahduttanut asiakkaita vuosikaudet: "Maksa on ollut helkatin suosittu" – nyt ovet suljetaan

Lounasravintola Euromokko on luottanut perusruokien menekkiin ja maustevalikoiman perustan muodostavat aromisuola ja lihaliemikuutio. Läksiäiskahvit juotiin perjantaina ravintolan edustalla.

Ravintoloitsija Joonas Keskinen palvelee baaritiskilllä.

Lauantai 16.4.2022 (radio)

Ukraina. Tappiot sodassa. Ravintolat. Nordea. al-Aqsa. Sääennuste.

Täpötäysi Tampereen areenan katsomo, jonka keskellä jäällä kiekkoilijoita.

Ensin myydään makkaraa jäähallilla ja sitten kaljaa baarissa – moni ravintola-alan ammattilainen tekee pitkää päivää paikatakseen työvoimapulaa

Matkailu- ja ravintola-alalta on lähtenyt pandemian aikana noin 25 000 ammattilaista. Moni tekee nyt töitä usealle työnantajalle, koska töitä riittää alalla niin paljon kuin jaksaa tehdä.

Skylt med texten "Hesburger"

Hesburger sulkee ravintolansa Venäjällä loppukuusta – Ukrainassa olevat ravintolat pysyvät kiinni

Hesburger ilmoitti viime kuussa sulkevansa ravintolansa Venäjällä. Yhtiön mukaan sulkemista oat hidastaneet juridiset seikat.

Kaksi naista istuu pöydän ääressä. Molemmat hymyilevät.

Ravintola yritti saada tuulta purjeisiin Kuppilat kuntoon -ohjelmassa, mutta ajautuikin konkurssiin – kaksi naista päätti pelastaa sen

Ravintola Lohikontti seisoi neljä vuotta tyhjillään. Kaksi naapuripitäjän yrittäjää tarttui toimeen ja avasi legendaarisen ravintolan huhtikuun alussa.

Niina Vepsäläinen, yrittäjä, Antura ravintola

Kuopiolainen ravintola Antura avaa uusissa tiloissa toukokuussa

Uusi toimitila on lähellä Kuopion toria.

keltaisessa sisäseinässä mustalla tussilla kirjoitettuja sanoja.

Legendaarinen ravintola Kairo tyhjeni merimiehistä, ja pian lähtee myös yrittäjä – pelastajan viittaa asetetaan nyt 3 000 opiskelijan harteille

Vanha merimiesravintola Kairo lienee yksi Suomen tunnetuimmista ravintoloista. Rakennuksen omistava Kotkan kaupunki on nyt suuren pohdinnan edessä, kun yli satavuotias ravintolatoiminta uhkaa päättyä.

Tommi Mäki on Vaasan sisäsataman uuden ravintolan yrittäjä.

Vaasan sisäsataman kelluvat sauna ja ravintola valmistuvat jo loppukesäksi, lupaa yrittäjä – kustannusarvio 2,5 miljoonaa euroa

Kyseessä on ihan kokonainen uusi kelluva saari, joka rakennetaan, sanoo toimitusjohtaja on Tommi Mäki. Ravintolasuunnittelusta tuhatpaikkaisessa ravintolassa vastaa julkisuudesta tuttu kokki Hans Välimäki.

Vaasan yliopiston rantaan tulevan kesäravintolan havainnekuva ylhäältäpäin.

Vaasan yliopiston kampukselle suunnitteilla uusi ravintola vanhaan makasiiniin

Poikkeuslupaa makasiinin entisöimisestä kesäravintolakäyttöön käsitellään Vaasan kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunnassa 6. huhtikuuta. Myös uudisrakennusta suunnitellaan.

Anonyymi ihminen juo kahvia aurinkoisella terassilla.

Ravintolayrittäjien terassimaksuihin helpotuksia Lahdessa

Yleisten alueiden tilapäiskäyttömaksut nousevat, mutta terassit rajataan korotuksesta pois.

Kuvassa on riisiä, tofua, kasviksia ja cashew-pähkinöitä sisältävä lounasannos Korat Thai -ravintolassa Helsingissä lokakuussa 2020.

Hintojen korotuspaineet kasvavat Hämeen ravintoloissa – myös lounaat ovat kallistumassa

Vasta koronarajoitusten vaikutuksista toipuvat ravintolat ovat uudessa kriisissä kustannusten noustessa. Ravintoloiden hintoihin on odotettavissa korotuksia kevään aikana.

Hesburger-kyltti.

Hesburger sulkee kaikki ravintolansa Venäjällä ja Valko-Venäjällä "mahdollisimman pian"

Hesburgerin toimitusjohtajan mukaan ravintoloiden sulkeminen on ollut hidasta muun muassa henkilökunnan turvallisuuteen liittyvien syiden vuoksi.

Big Mac -ateria McDonald`sin ravintolassa.

Riihimäen McDonald's työllistää 60 ihmistä

Tarkoituksena on, että ravintola avataan loppuvuodesta. Suuri autokaistaravintola tulee olemaan avoinna ympäri vuorokauden.

Una Hirvilammi ja Tapio Virtanen syövät kasvokkain lounassalaatteja ravintolassa. Ravintolan katossa roikkuu kävyn muotoisia valaisimia, ja salin takaseinässä on ruudukkokuviointi.

Ravintolassa ruokailu on kallistumassa pian – tukkujen puhelimet soivat nyt tauotta, kun tavarantoimittajat haluavat nostaa hintojaan

Tukkuhintojen odotetaan nousevan jopa yli 10 prosenttia tämän vuoden aikana. Käsillä on matkailu- ja ravintola-alan pahin kriisi sitten toisen maailmansodan.

Ravintola The Circus Kuopio.

Kuopion keskustaan avautuu torstaina uusi keikkapaikka

The Circus Kuopio on 800-paikkainen musiikkiklubi Kuopion Vuorikadulla.

Karitsoja lampolassa aitauksessaan.

Sirolan Lammastila on vuoden Karelia à la carte -yritys

Tohmajärveläisellä luomulammastilalla jalostetaan Oxford down –rotua ja tuotetaan karitsanlihaa.

Iisalmen kauppahalli ja tori.

Iisalmen torille kesän ajaksi terassiravintola

Uusi ravintolayritys on saanut luvan 50–100 -paikkaisen terassiravintolan perustamiseksi. Se voi olla toiminnassa toukokuun lopulta syyskuun puoliväliin.

Imatralaiset pizzeriayrittäjät Cengiz ja Dilek Gezer.

Joukko nuoria piinaa pizzayrittäjiä Imatralla – yrittäjän musta silmä sai lähiseudun asukkaat istumaan joukolla ravintolaan, ja he aikovat jatkaa

Pizzeriayrittäjien tueksi Imatralle tulleet ihmiset toivovat, että paikan päällä ruokailevat asiakkaat rauhoittavat ravintolan tilannetta ilta-aikaan.

Mukulakivikatu kaupungin keskustassa. Kadun päässä näkyy puiston puita. Kadun varella on matalia kerrostaloja.

Valtuusto näytti Hämeenlinnan terassikadulle vihreää valoa – Raatihuoneenkadun terassipätkä on kuitenkin lyhentynyt puoleen

Raatihuoneenkadun terassikatu on toteutumassa vain korttelin mittaisena. Terassikatu olisi toiminnassa vapusta elokuun loppuun.

Helsingin rautatieasemalla on avautumassa yleisölle useita ennennäkemättömiä tiloja

Näin erilaiselta Helsingin päärautatieasema näyttää jättiremontin jälkeen

Rautatieasemalle on avautumassa täysin uusi ravintola ja kahvila. Peitettyjä ikkunoita on avattu ja alue on saamassa remontin jälkeen kokonaan uuden ilmeen.

toimitusjohtaja Jari Elonen Elonen Oy

Elonen avaa uuden ravintola-kahvilan ennen pääsiäistä Jyväskylän keskustassa – edellinen ravintola Jyväskeskuksessa on jo suljettu

Uuteen kahvila-ravintolaan Jyväskeskukseen on tulossa noin kaksi sataa asiakaspaikkaa. Toimitusjohtaja Jari Elonen uskoo Jyväskylän keskustan muuttuvan aiempaa vireämmäksi.

Ravintola Kairon rakennus

Yli 80-vuotiaan legendaarisen merimieskapakka Kairon yrittäjä lyö hanskat tiskiin Kotkassa – ravintola on harvinaisuus Suomessa

Meri loiskii merimieskapakasta vain muutaman kymmenen metrin päässä. Kairo on pitänyt pintansa vuosikymmenet, vaikka satamatoiminta on jo aikoja sitten muuttanut muualle.

Mikkelin poliisilaitoksesta yksityiskohta.

Pieksämäellä koronarajoituksia vastaan kapinoinutta ravintolaa ei epäillä rikoksista – poliisi sai esiselvityksen valmiiksi

Poliisi kertoo saaneensa päätökseen ravintolan menettelyä koskevan esiselvityksen.

Läheltä

Palkittu tamperelainen ravintola C lopettaa toimintansa

Päätöksen taustalla ovat terveydelliset syyt.

Kaksi miestä seisoo vierekkäin baaritiskin vieressä.

Suomen vanhin gay-baari on toiminut samalla nimellä ja konseptilla 32 vuotta – uusi yrittäjäpariskunta valmistautuu jo rakennuksen purkamiseen

Uusien yrittäjien myötä tamperelaisessa Mixeissä tullaan näkemään enemmän tapahtumia ja esiintyjiä. Myös muutto uuteen liiketilaan on jossain kohtaa edessä.

Ravintola Ilona, joka muuttuu maaliskuussa 2022 The Circus Kuopio -nimiseksi ravintolaksi.

Kuopion keskustaan uusi 800-paikkainen musiikkiklubi

The Circus Kuopio avaa maaliskuussa Vuorikadulle entisen ravintola Ilonan tiloihin.

Kaksi lasia, joissa toisessa on olutta. Taustalla näkyy olutpulloja kaapissa.

Ravintola Cavelle ja Pub Old Dogille uusi omistaja

Iisalmen Olutmestari Oy on ostanut konkurssiin menneiden Caven ja Pub Old Dogin liiketoiminnat.

Iloinen mies dj-pöydän äärellä.

Ravintolarajoitukset poistuivat maaliskuun alussa – kotkalainen dj: "Sataprosenttisen varmaa, että tanssilattiat täyttyvät"

Anniskelua, aukioloa, asiakasmäärää ja istumapaikkoja säätelevät rajoitukset poistuivat tiistaina.

Nuoria naisia tanssimassa Hercules-yökerhossa.

Karaoke raikasi ja tanssilattia veti puoleensa, kun ravintolarajoitukset poistuivat – näin Helsingissä juhlittiin yöllä

Ravintolat ja yökerhot saavat taas pitää ovensa auki vapaasti. Kuvatarina näyttää, miten vapautumista juhlistettin Helsingin yössä.

Harkovan keskusta taisteluiden jäljiltä.

Tiistai 1.3.2022 (radio)

Venäjän hyökkäys Ukrainassa. Naton pääsihteeri Puolassa. Ruoan hinta on noussut. Ravintoloiden aukilorajoitukset päättyivät. Sääennuste.

Ravintola Fröjn taustajoukot  Simon Selin, Michael Björklund, Mattias Åhman ja Anna Åhman.

Vaasan keskustaan avataan huhtikuun lopulla uusi ravintola – Hejm saa sisarravintolan nimeltään Fröj

Ravintolan taustalla on sama joukko joka pyörittää ravintola Hejmiä. Modernin pohjoismaisen tyylin lisäksi ravintolan erikoisuutena ovat maistelumenut.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle