Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pieni ruoka-annos, jossa on paistettua kalaa, karamellistoitua sipulia. Vieressä hiukan vihreää ja päällä lila orvokki. Annos on kivilautasella.

Halveksittu roskakala on hivuttautunut trendiherkuksi – särkibisnes on noussut kannattavaksi liiketoiminnaksi

Särkikalojen käyttöä on edistetty valtion tukirahoilla ja useilla kampanjoilla. Vähempiarvoisena pidetyn kalan kulutus on lähiruokabuumin siivittämänä noussut niin, että raaka-aineesta on jopa pulaa.

lautasellinen kouluruokaa

Jyväskylän Norssin ysiluokkalaiset ideoivat Suomen parhaan ruokalistan

Valtakunnallisessa Ruokavisassa piti ideoida maistuva, kestävä ja ravitsemussuosituksiin perustuva ruokalista yhden päivän ajalle.

Maija Itkonen, toimitusjohtaja Onego Biosta pitää kädessään biomunanvalkuaista ja siitä tehtyä marenkia

Voiko munaa olla ilman kanaa, pohtivat tutkijat – vastaus löytyi, ja nyt keksintöä vie maailmalle nyhtökaurasta tuttu sarjayrittäjä

Suomalaista keksintöä, biovalkuaista, luonnehditaan mullistavaksi. Se on tarkoitus kaupallistaa, jolloin tuotantoeläinten eli kanojen käyttö vähenisi ja samalla päästöt pienenisivät.

Ruokaileva ihminen.

Ukrainan sota lisää suomalaisen ruuan arvostusta entisestään, arvioivat asiantuntijat – ruokatrendeissä näkyy kaipuu tuttuun ja turvalliseen

Sota nostaa painetta ruuan hinnannousuun, ja moni joutuu puntaroimaan ruokavalintojaan entistä tarkemmin. Samaan aikaan sota on saanut monet pohtimaan kotimaisen ruuantuotannon merkitystä.

Jani Kleemola istuu ratin takana autossa.

Jani Kleemola, 34, kertoo, kuinka hintojen noususta tuli "aikamoinen pommi" – kuukaudessa rahaa menee 600 euroa enemmän kuin ennen

Polttoaineen ja ruoan hinnan nousu vaikuttaa monen ihmisen talouteen. Yrittäjä Jani Kleemolan taloudessa vaikutukset ovat tuntuvat.

Vantaalaiset Arja Hongisto ja Pipsa Pippuri käyvät usein Hämeenkylän kirkon yhteisöruokailussa.

Osa ihmisistä voi nähdä Suomessa nälkää, kun ruoka kallistuu, sanoo tutkija: "Se on raju seuraus"

Ruoka-avun piirissä näkyy jo nyt merkkejä uudenlaisista asiakasryhmistä. Suomessa on jopa 600 000–700 000 laskennallisesti pienituloista ihmistä.

Jouko ja Riikka Voutilainen.

Sotahinnat tulevat, mutta kuka ne maksaa? Näin kysymykseen vastaavat professori sekä kolme ruokakaupan jättiläistä

Aalto-yliopiston professori Minna Halmeen mukaan on hyvä asia, että jotkut asiat maksavat nyt aiempaa enemmän. Näkemys kuulostaa äkkiseltään yllättävältä, mutta hän katsoo jo Ukrainan sodan jälkeiseen aikaan.

Puurohiutalepaketteja kaupassa.

Finnish Food Authority relaxes product labelling rules due to wartime shortages

More flexible guidelines would enable food manufacturers to make sudden changes to ingredients when required.

Taina Ihaksi seisoo metsässä.

Friday's papers: Russian arrivals, inflation, Ukrainian kids in school

Morning papers report that the Finnish government does not view Russian citizens traveling to Finland as a matter of special concern.

Grafiikka ruokakorin hinnan eroista suomessa, ruotsissa ja norjassa.

Kahvia ja hilloa saa naapurimaasta halvemmalla, mutta diesel oli Ruotsissa vielä kalliimpaa kuin Suomessa – vertasimme kolmen maan hintoja

Vertasimme ruokakorin hintaa Suomen, Ruotsin ja Norjan rajaseuduilla. Suomessa ruokakori oli halvin, mutta maata enemmän hintaan vaikuttaa kaupan sijainti.

Kauppakeskus Mall of Triplan Prismassa tehtiin ostoksia perjantaina 4. maaliskuuta.

Thursday's papers: Costly sanctions, pricey food and Helsinki Central's makeover

Grocery bills inflated by 4.48% last month with electricity prices breaking new records, tabloid Iltalehti reports.

Viola Virtamo kuvaa ruoka-annoksia ravintola Boon Namissa, taustalla työntekijöitä mm. keittiömestari / ravintoloitsija Serko Rantanen

Ruoka saattaa kohta olla todella kallista – tässä jutussa esittelemme ruokakirjailijan 5 vinkkiä edulliseen kokkaamiseen arjessa

Sota Ukrainassa nostaa ruuan hintaa myös Suomessa. Kysyimme ruokakirjailija, valokuvaaja Viola Virtamolta vinkkejä edulliseen arkiruokaan. Hän muistuttaa esimerkiksi ruuan tuunaamisen mahdollisuudesta ja netin hävikkiruokakauppojen hyödyntämisestä.

Maataloustöitä tehdään Ukrainassa.

Euroopan vilja-aitta Ukraina ruokkii myös kuivuudesta kärsivää Pohjois-Afrikkaa – sota voisi nostaa jo entuudestaan korkeaa ruoan hintaa

Ukraina kuuluu maailman tärkeimpiin vehnänviejiin. Viljaa laivataan Mustanmeren satamien kautta. Selkkaus merialueella haittaisi kuljetuksia pahoin.

Kuvassa kurkkuja, jonka päällä hintalappu 4,50—6 euroa / kilogramma.

Suomalainen kurkku maksaa jopa kuusi euroa kilolta: se on paljon enemmän kuin ennen, ja syy on sähkölaskussa

Lisäksi lannoitteiden ja pakkausmateriaalien hinnat ovat nousseet korona-aikana useita kymmeniä prosentteja, sanoo kurkkuja kasvattava puutarhuri.

Fax Factory -kahvilan omistajat Gaia Olmedo ja  Luca Palazzi Roomassa

Italiassa espresso kiskaistaan nopeasti pystybaarissa – nyt nuoret yrittäjät haluavat edistää hitaampaa kahvilakulttuuria

Italia hakee espressokahville YK:n kulttuurijärjestön myöntämää maailmanperintöstatusta. Italialaisille pikainen piipahdus lähikuppilassa on tärkeä osa kansallista identiteettiä.

100 vuotta Fazerin Sinistä

В честь любимого шоколада финнов Fazer Sininen будет выпущена почтовая марка

19 января Почта Финляндии презентует новую коллекцию, в которую войдет в общей сложности 8 разных почтовых марок. Одна из них посвящена самому популярному финскому шоколаду – плитке Fazer Sininen, которой в этом году исполняется 100 лет. Дизайнером почтовой марки стала Паула Салвиандер.

Vihanneksia pöydällä keittiössä

Tässä Strömsön 10 vinkkiä tammikuulle sopivista maukkaista ja kasvispainotteisista ruoista

Moni haluaa syödä alkuvuonna tavallista kasvispainotteisemmi

Lähikuva henkilöstä joka syö berliininmunkkia

Ylilääkäri lopettaisi painoindeksin laskemisen ja terveyssaarnat – nykyinen ruokapuhe aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä

Kohta on taas uusi vuosi ja uusi elämä. Ylenpalttinen dieettikulttuuri näkyy kaikkialla, ja sen vuoksi yhä useammalla meistä on ongelmallinen suhde ruokaan.

Opiskelijat Mika Myllyntaus sekä Arttu Suorsa seisovat vierekkäin kaupan käytävällä käsissään ostoskassit.

"On kurjaa ottaa lainaa syödäkseen" – kaksi opiskelijaa kertoo, miten budjetti vaikuttaa ruokavalintoihin

Erityisesti ammattikorkeakouluissa opiskelevat miehet eivät syö suositusten mukaan. Korona-aikana moni opiskelijaravintola on ollut kiinni. Ruokaa laitetaan etäopintojen ohella.

Jari Ollikkala tyhjässä karsinassa

Eettisesti tuotettu liha oli liian kallista ja siksi Jari Ollikkala sulkee haikein mielin sikalansa ovet: “Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa”

Sikatilojen määrä vähenee vuosi vuodelta Suomessa. Kävimme kahdella uusimaalaisella pientilalla, joista toisessa tehtiin joulusiivousta ja toinen joutui myymään viimeiset kinkkunsa.

Luomuporsaita karsinassa, Sikala-tilateurastamo Kiven Säästöpossu, Karkkila, 14.2.2018.

Luomusika kohtaa yhtä tuskallisen lopun kuin tavallinen – lue tästä jutusta, miksi luomukinkku voi silti olla eettisempi valinta

Luomusian osuus sianlihantuotannosta on Suomessa vain 0,4 prosenttia. Sekä luomusiat että tavanomaisesti tuotetut siat tainnutetaan hiilidioksidilla ennen teurastusta.

Keittiömestari Kozeen Shiwan hyppää ilmaan.

Huippukokki Kozeen Shiwan aloitti uransa Lahdessa pizzerioissa, nykyisin hän voi saada annoksen idean vaikka värikartasta

Kozeen Shiwanin annoksissa maku ja visuaalisuus kulkevat käsi kädessä. Shiwanin mukaan hänen ei tarvitse erikseen miettiä visuaalisuutta – se tulee luonnostaan.

Kuvassa pasta-annos.

Miksi syömisestä on tullut niin hankalaa? 7 väitettä

Ruokasuhteeseemme vaikuttaa moni tekijä.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Et tiedä mitä syöt: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

kolme pashaa pöydällä.

Pasha ja kulitsa - näin valmistat perinteiset venäläis-ortodoksiset herkut pääsiäispöytään

Ortodoksinen pääsiäisateria syödään pääsiäismessun jälkeen.

Kuvassa Puheen Aamun, Aktin ja Puheen Iltapäiväkerhon sarjakuvat.

Syömään! Yle Puhe kutsuu keskustelemaan ruoasta perjantaina 5.3.

Ruokaperjantai 5.3. Aamussa, Aktissa ja Iltapäiväkerhossa

Lauri Reuter tutkii kasvisolukkoa syömäpuikkojen päässä.

Lauri Reuter: Jos voisit syödä mitä tahansa eläintä, ketä söisit? Aloitin itsestäni

Ihmisliha pakottaa esittämään kiinnostavia kysymyksiä.

kuvituskuva kana

Paljonko broileri painaa? Mikä on kutikula? Testaa tietosi kotkottajista

Viisi kysymystä kanoista ja munista. Vedätkö täydet pisteet?

Pikku Kakkosen juontaja Susanna

Pikku Kakkosessa ruoka on iloinen juttu!

Susannan kanssa tutustutaan ruokaan ja keittiöpuuhiin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle