Uusimmat artikkelit
Ennakkoluulot kasvisruuasta estävät syömästä terveellisesti – ”Miehisyys näyttää vaativan riittävän määrän pihviä lautaselle”, sanoo tutkija
Kasvisruokailuun liittyy ennakkoluuloja, jotka johtuvat muun muassa puutteellisista tiedoista. Kielteiset asenteet korostuvat etenkin miesten keskuudessa.
Friday's papers: Government talks, pension problems and cheaper food
The next government could see squabbles between the Finns Party and the Swedish People's Party.
Orimattilan kevään viimeinen kouluruoka on valmistettu jo tänään – tarjolla ei ole koululaisten ykkössuosikki
Kylmävalmistuksessa ruoka tehdään ja kuljetetaan jo edellisenä päivänä kohteeseen.
Norjalainen Oda sulkemassa ruoan verkkokauppansa Suomessa vain vuoden yrittämisen jälkeen
Yhtiö aikoo jäädä Suomeen ja tarjota jatkossa kaupan alalle logistiikkapalveluita.
Viljelypuutarhassa paiskitaan taas täyttä työviikkoa sähkön hinnan laskettua, mutta hintojen nousu karkotti asiakkaat vihannesosastoilta
Turkulaisen Deliverden työntekijät siirtyivät viime talvena muutosneuvottelujen jälkeen nelipäiväiseen työviikkoon, kun tuotantoa jouduttiin ajamaan alas sähkön hinnannousun vuoksi.
Kotitalousopettaja Niklas Kurvisen menestys Master Chef -kokkiohjelmassa toi kuhinaa oppitunneille: ”Lapsista näkee, että he ovat innoissaan”
Niklas Kurvinen opettaa kotitaloutta kahdessa koulussa Mikkelissä. Hän ei panisi pahakseen, jos hänen menestyksensä televisio-ohjelmassa innostaisi nuoria hakemaan alan opintojen pariin.
Ravintoloitsijan mielestä lounaspaikoissa tarjotaan jopa ala-arvoista kasvisruokaa: ”Ikävä todeta ammattikunnan puolesta, ettei siihen haluta panostaa”
Kasvisruokaa pidetään hankalana, ja sitä lähdetään valmistamaan helpoimman kautta, uskoo ravintoloitsija Maija Silvennoinen. Ruokatuotannon lehtorin mukaan kysyntään ei aina pystytä vastaamaan.
Ruokavisa: Miten tehdään 1-2-3-liemi ja mitä tarkoittaakaan blanseeraus?
Kaupan päälle saat monta uutta ruuanlaittovinkkiä.
Ravintoloiden lihat laitettiin Helsingissä syyniin – osalla puutteita alkuperän ilmoittamisessa
Selvityksessä oli mukana 63 ravintolaa, joista näytteitä otettiin yhteensä 120.
Eurassa kouluruuan jakelussa useita pahoja virheitä – gluteenittomaksi luultu ruoka olikin ihan muuta
Gluteenitonta ruokavaliota noudattavat sairastavat usein keliakiaa. Heille tarjottiin Eurassa neljänä eri kertana ruokaa, joka ei ollutkaan gluteenitonta.
Ruokaa vedetään pois kaupan hyllyiltä selvästi aiempaa enemmän – torjunta-ainejäämät ovat suurin yksittäinen syy
Elintarvikkaiden takaisinvedot ovat liki kolminkertaistuneet viime vuosina, mutta ruuan laatu on kuitenkin pysynyt hyvänä. Suurin syy takaisinvetojen lisääntymiseen on tehostunut valvonta.
Alcohol consumption fell 1.2 percent last year
Finnish alcohol consumption is on a long term downward trend.
Kaupat torjuvat ruokahävikin syntymistä yhä tehokkaammin: Osuuskauppa Eepee tuo hävikkilaatikot hevi-osastoille
Ensin tulivat tehostetut ilta-alet ja nyt tulevat hevi-osaston hävikkilaatikot. Kaupat ovat saaneet hyviä tuloksia hävikin torjumisesta erilaisilla toimenpiteillä.
Piña colada tekee paluuta Käärijän nosteessa – näin valmistat alkoholittoman viisujuoman
Mielenkiintona piña colada ja rata, laulaa Suomea Euroviisuissa edustava Käärijä. Ruokakaupat ovat varautuneet drinkkiainesten kysynnän kasvuun.
Lohi maksoi viime syksynä vain 8 euroa kilolta, mutta nyt hinta on historiallisen korkealla – ensi kesänä kaikki voi olla jälleen toisin
Norjan kassilohen hinta romahti viime syksynä, mutta on taas pikkuhiljaa kiivennyt huippulukemiin. K-ryhmässä kova hinta on saanut lohen kysynnän laskuun.
Vertailimme kotiruuan hintoja eineksiin ja yllätyimme – halvin itse kokattu makaronilaatikko ohitti valmislaatikon hinnan
Inflaatio kurittaa kotitalouksia ja ruokateollisuutta eri tahtiin. Kuluttajahinnat lähtivät nousuun vuoden 2022 kesällä, kun ruokaketjuun kohonneet kustannukset iskivät jo vuoden 2021 syksyllä.
Onko sinusta vaikeaa laittaa ruokaa kalasta? Kokeile ecuadorilaista cevicheä
Tässä helppo resepti popcornilla höystettynä.
Tamperelaiset voivat pian tilata ruokaostoksia kotiinsa robotin kuljettamana
S-ryhmä aloittaa ruoan pikatoimitukset myös Tampereella. Aiemmin robotit ovat olleet käytössä vain pääkaupunkiseudulla.
Більше овочів на тарілці – які оновлені харчові рекомендації готують у північноєвропейських країнах
З-поміж іншого, ці рекомендації вплинуть на меню у шкільних та робочих їдальнях.
Lisää kasviksia lautaselle – nämä suositukset ohjaavat jatkossa suomalaistenkin syömistä
Uusia pohjoismaisia ravitsemussuosituksia viimeistellään parhaillaan. Ne tulevat ohjaamaan aiempaa enemmän kasvikunnan tuotteiden suosimiseen. Monenlaiset ruokavaliot mahtuvat suositusten raameihin.
Euroviisu-huuma näkyy leipomoissakin, Kajaanissa ideoitiin Cha cha cha -leivos
Vihreitä leipomuksia näkyy nyt sosiaalisessa mediassa niin kotileipureiden kuin ammattilaistenkin tekeminä.
Puoli seitsemän -ohjelma vei vappupiknikin ostarille: Nappaa tästä ruokavaikuttajapariskunta Leenan ja Imanin maukkaat reseptit
Puoli seitsemän -ohjelma kokosi piknikin keskelle ostoskeskusta. Ruokaherkuista vastasi ruokavaikuttajat Leena ja Iman.
Alkoholiton kuohari on suosittu vaihtoehto juhlajuomaksi – tässä kaksi hyvää kuohuviinidrinkkiä
Myös tumma 80-luvun klassikko tekee comebackin.
Joukko oppilaita kertoo löytäneensä kouluruuasta hiuksia ja muovia – näin keittäjä selittää tuloksia Yle Uutisluokalle
Alakoululaiset kertoivat löytäneensä ruuasta erityisesti hiuksia, mutta myös muovia ja hyönteisiä. Keittäjä uskoo, että hiukset ovat koululaisten omia.
Näissä kouluissa tarjoillaan Suomen parasta kouluruokaa: ”On tosi maukasta ja raikasta”
Ruokolahden koulu on yksi Suomen laadukkainta ruokaa tarjoavista kouluista. Koulu jopa tarjoaa ilmaisen välipalan.
Suomi jälleen ensimmäinen! Maksuton kouluruoka on maailmalla harvinaisuus, suomalaisille jo pitkältä ajalta itsestäänselvyys
Suomi päätti vuonna 1943 ensimmäisenä maana maailmassa tarjota kaikille kansakoululaisille ilmaisen aterian jokaisena koulupäivänä. Osalle lapsista kouluruoka oli ollut jo yli sata vuotta maksutonta.
Через зростання цін жителі Фінляндії купують подекуди інші продукти
В компанії S-ryhmä перерахували найбільш суттєві зміни в продуктовому кошику в січні-березні цього року порівняно з аналогічним періодом минулого року. Значно зросли продажі кількох овочів.
Hintojen nousu muutti suomalaisten ruuanostoa merkittävästi – ananaksen myynti pomppasi jopa yli 40 prosenttia
S-ryhmä listasi ruokaostoskorin merkittävimmät muutokset kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Muutamien kasvisten myynti nousi merkittävästi.
Ramadan päättyy – sitä juhlistava eid on kuin sekoitus pääsiäistä ja joulua
Paaston jälkeen tiedossa on kolmen päivän ajan herkkuaterioita ja yhdessäoloa läheisten kanssa.
Riihimäellä testataan aamupalan tarjoamista koulussa, jos valtuusto myöntää rahat
Riihimäellä on pyöritelty vuosia valtuustoaloitetta aamupalan tarjoamisesta koululaisille. Nyt sen kokeileminen sai vihreää valoa päättäjien enemmistöltä.
Lihantuottaja Henna Paija joutuu perustelemaan olemassaoloaan, vaikka lähes kaikki syövät lihaa
Henna Paija jäi vastikään leskeksi ja jatkaa nyt yksin lihatilan pitoa. Vaikka Paija on lihatuottaja, hän toivoo lihan kulutuksen vähenevän ja siitä tulevan enemmänkin luksustuote.
Riihimäen lukion Ruokahävikki minimiin -kokeilu on lähtenyt hyvin käyntiin
Pari viikkoa sitten alkaneessa kokeilussa tarjotaan lukiolaisten lounaalta ylijäänyttä ruokaa kaupunkilaisille.
Etkö pidä ruotoisista kaloista? Tee wallenbergin kalapihvejä hauesta, särjestä tai lahnasta
Tehosekoittimella surautat juhlavan ruoan hetkessä.
Essee: Olen arvioinut ravintolakriitikkona annoksen autenttisuutta – nyt ymmärrän, että se on mielivaltaista, typerää ja laiskaa ajattelua
Toimittaja Arda Yildirim pohtii esseessään, mitä autenttisuus ruoassa merkitsee. Muistoihin ja mielikuviin pohjautuva määre luo eri kulttuureille epätasa-arvoisia paineita.
Uudelleenkäytettävä pitsalaatikko toimii kuin panttipullo, ja niitä testataan nyt Jyväskylässä
Pantillisten noutoruoka-astioiden kysyntä voi kasvaa tulevaisuudessa, jos EU kiristää kertakäyttöastioiden käyttöä.
Ihmiset paastoavat eri syistä, mutta sen kehoa puhdistava vaikutus on vain uskomus
Paasto keventää kehoa ja sielua. Ennen pääsiäistä esimerkiksi ortodoksit ovat olleet lähes kaksi kuukautta tyystin ilman eläinkunnan tuotteita. Pääsiäisyön herkuttelu, lammaspaisti ja pasha, sopii tämän jälkeen elimistölle yllättävän hyvin.
Heitä hyvästit epäonnistuneille munakokkeleille – tällä yksinkertaisella niksillä saat samettisen pehmeän kokkelin, joka pysyy hyvänä tunteja
Kokeile myös mausteisia paholaisen munia.
Porkkanapala jumittui amerikkalaisturistin kurkkuun, mutta helsinkiläisravintolan tarjoilija tiesi mitä tehdä: "Hän pelasti henkeni"
Tärkeää on, että tukehtuva ihminen uskaltaa näyttää hätänsä, ohjeistaa Suomen Punainen Risti. Jutusta voit lukea, miten voit auttaa itseäsi tai muita tukehtumisvaarassa olevia.
Miksi kananmunia syödään juuri pääsiäisenä? Miten tunnistat pilaantuneen munan? Paljastamme kuumimmat munafaktat!
Tiedätkö, kuinka paljon suomalainen keskimäärin syö kananmunia vuodessa? Vastauksen tähän ja moneen muuhunkin muniin liittyvään kysymykseen saat vastauksen katsomalla tämän videon.
Joel Manninen, 23, toteutti haaveensa ja tarjoaa fine dining -ruokaa kodassa metsän laidalla
”On mahtava tunne, kun voin tarjoilla asiakkaille itse metsästämääni ja valmistamaani ruokaa”, sanoo nuori keittiömestari, jonka ravintolassa kaikki annokset syntyvät avotulella.
Vähemmän vatsavaivoja ja parempi maku – tutkijat kehittävät härkäpavusta ja herneestä uudenlaisia elintarvikkeita
Luonnonvarakeskus on mukana EU-hankkeessa, jossa kehitellään palkokasveista vatsaystävällisempiä elintarvikkeita. Kasviproteiinituotteita kehitetään nyt nopeaan tahtiin.
Yksinkertaista ruokaa näyttävässä paketissa – kokeile uunimunia juhlavaksi aamiais- tai brunssiruoaksi
Kananmuna saa täyteläisen koostumuksen uunissa paistettuna.
Kahvia tai vitamiineja aamupalaksi? Tässä kaksi cocktailia ylellisen päivän alkuun
Nämä alkoholittomat drinkit sopivat aamiaiselle.
Loihdi puurontähteistä täyttäviä lettuja – paistamisen ohessa voit keitellä lisukkeeksi kuuman kinuskikastikkeen
Voit käyttää taikinaan mitä tahansa puuroa.
Unohda rairuoho – Kasvata pääsiäiseksi herneenversoja, saat samalla terveellistä ja halpaa vihreää leivän päälle
Vihreää pitäisi syödä päivittäin jo terveyssyistä, mutta salaattien, yrttien ja versojen hinta kaupoissa saattaa mietityttää. Tuoretta syötävää voi kasvattaa helposti myös itse.
Vuosia vanha käytäntö alkoi huolestuttaa verkkokeskustelijoita, kun Turku ilmoitti koulujen ja päiväkotien siirtyvän luomumaitoon
Turun kaupungin ilmoitus luomumaitoon siirtymisestä herätti sanailua siitä, riittääkö rasvaton maito ravinnoksi lapsille.
Nyt kuka vain voi ilmiantaa kutistuneita tuotteita – Kuluttajaliitto kerää yhteen havaintoja ”shrinkflaatiosta”
Tuotteiden kutistamista lienee tapahtunut aina. Ilmiö on noussut keskusteluun inflaation ja ruoan hinnan kallistumisen vanavedessä.
Turun päiväkodeissa ja kouluissa juodaan jatkossa rasvatonta luomumaitoa
Rasvaton luomumaito on myös D-vitaminoitua.
Wolt-lähetit kokoontuivat aamupäivällä osoittamaan mieltä huonoista työoloistaan – kuski kertoo 12 tuntisesta päivästä, josta tienaa 70 euroa
Kampissa järjestetyssä mielenilmauksessa Wolt-lähetit kertovat, kuinka yritys ei kuuntele heitä päätöksissä, jotka koskevat lähettejä.