Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Katriinan kasvisravintolan perustaja Maija Silvennoisen kokoama annos.

Ennakkoluulot kasvisruuasta estävät syömästä terveellisesti – ”Miehisyys näyttää vaativan riittävän määrän pihviä lautaselle”, sanoo tutkija

Kasvisruokailuun liittyy ennakkoluuloja, jotka johtuvat muun muassa puutteellisista tiedoista. Kielteiset asenteet korostuvat etenkin miesten keskuudessa.

Anna-Maja Henriksson, Petteri Orpo, Riikka Purra ja Sari Essayah pitivät tiedotustilaisuuden Säätytalolla illalla.

Friday's papers: Government talks, pension problems and cheaper food

The next government could see squabbles between the Finns Party and the Swedish People's Party.

Tuija Pulkkinen, yllään koko musta keittiötyöntekijän asu, avaa suurtalouskeittiön uunin ovea.

Orimattilan kevään viimeinen kouluruoka on valmistettu jo tänään – tarjolla ei ole koululaisten ykkössuosikki

Kylmävalmistuksessa ruoka tehdään ja kuljetetaan jo edellisenä päivänä kohteeseen.

Norjalaisen ruoan verkkokauppa Oda:n toimittama tilaus espoolaiseen kotitalouteen.

Norjalainen Oda sulkemassa ruoan verkkokauppansa Suomessa vain vuoden yrittämisen jälkeen

Yhtiö aikoo jäädä Suomeen ja tarjota jatkossa kaupan alalle logistiikkapalveluita.

Suuressa kasvihuoneessa kasvaa paljon salaattia

Viljelypuutarhassa paiskitaan taas täyttä työviikkoa sähkön hinnan laskettua, mutta hintojen nousu karkotti asiakkaat vihannesosastoilta

Turkulaisen Deliverden työntekijät siirtyivät viime talvena muutosneuvottelujen jälkeen nelipäiväiseen työviikkoon, kun tuotantoa jouduttiin ajamaan alas sähkön hinnannousun vuoksi.

Mies kokkaa lieden äärellä.

Kotitalousopettaja Niklas Kurvisen menestys Master Chef -kokkiohjelmassa toi kuhinaa oppitunneille: ”Lapsista näkee, että he ovat innoissaan”

Niklas Kurvinen opettaa kotitaloutta kahdessa koulussa Mikkelissä. Hän ei panisi pahakseen, jos hänen menestyksensä televisio-ohjelmassa innostaisi nuoria hakemaan alan opintojen pariin.

Klaus Raunela istuu pöydässä ja edessään hänellä on kasvisruokaa lautasella. Etualalla viherkasvinlehtiä.

Ravintoloitsijan mielestä lounaspaikoissa tarjotaan jopa ala-arvoista kasvisruokaa: ”Ikävä todeta ammattikunnan puolesta, ettei siihen haluta panostaa”

Kasvisruokaa pidetään hankalana, ja sitä lähdetään valmistamaan helpoimman kautta, uskoo ravintoloitsija Maija Silvennoinen. Ruokatuotannon lehtorin mukaan kysyntään ei aina pystytä vastaamaan.

Jim Bjröni i Strömsös kök

Ruokavisa: Miten tehdään 1-2-3-liemi ja mitä tarkoittaakaan blanseeraus?

Kaupan päälle saat monta uutta ruuanlaittovinkkiä.

Käsi leikkaa lihaveitsellä 500 gramman jauhelihapalasta viidesosan.

Ravintoloiden lihat laitettiin Helsingissä syyniin – osalla puutteita alkuperän ilmoittamisessa

Selvityksessä oli mukana 63 ravintolaa, joista näytteitä otettiin yhteensä 120.

Kouluruoka-annos.

Eurassa kouluruuan jakelussa useita pahoja virheitä – gluteenittomaksi luultu ruoka olikin ihan muuta

Gluteenitonta ruokavaliota noudattavat sairastavat usein keliakiaa. Heille tarjottiin Eurassa neljänä eri kertana ruokaa, joka ei ollutkaan gluteenitonta.

Mies sekoittaa tofumaitokattilaa.

Ruokaa vedetään pois kaupan hyllyiltä selvästi aiempaa enemmän – torjunta-ainejäämät ovat suurin yksittäinen syy

Elintarvikkaiden takaisinvedot ovat liki kolminkertaistuneet viime vuosina, mutta ruuan laatu on kuitenkin pysynyt hyvänä. Suurin syy takaisinvetojen lisääntymiseen on tehostunut valvonta.

Muovisia yhden litran Koskenkorvapulloja Töölöntorin Alkon myymälässä.

Alcohol consumption fell 1.2 percent last year

Finnish alcohol consumption is on a long term downward trend.

Hedelmä- ja vihannesosasto Kouvolan Prismassa.

Kaupat torjuvat ruokahävikin syntymistä yhä tehokkaammin: Osuuskauppa Eepee tuo hävikkilaatikot hevi-osastoille

Ensin tulivat tehostetut ilta-alet ja nyt tulevat hevi-osaston hävikkilaatikot. Kaupat ovat saaneet hyviä tuloksia hävikin torjumisesta erilaisilla toimenpiteillä.

Piña Colada mocktailin ainekset baaritiskillä. Kookoskerma, ananasmehu, sokerisiirappi, tuore ananaskuutio, koristeeksi ananas ja ananaksen lehdet.

Piña colada tekee paluuta Käärijän nosteessa – näin valmistat alkoholittoman viisujuoman

Mielenkiintona piña colada ja rata, laulaa Suomea Euroviisuissa edustava Käärijä. Ruokakaupat ovat varautuneet drinkkiainesten kysynnän kasvuun.

Kaloja kalatiskillä.

Lohi maksoi viime syksynä vain 8 euroa kilolta, mutta nyt hinta on historiallisen korkealla – ensi kesänä kaikki voi olla jälleen toisin

Norjan kassilohen hinta romahti viime syksynä, mutta on taas pikkuhiljaa kiivennyt huippulukemiin. K-ryhmässä kova hinta on saanut lohen kysynnän laskuun.

Hämeen Marttojen kotitalouden asiantuntija Jaana Lehrbäck seisoo essu päällä pöydän takana ja pudottaa lusikalla mysliä lasikulhoon.

Vertailimme kotiruuan hintoja eineksiin ja yllätyimme – halvin itse kokattu makaronilaatikko ohitti valmislaatikon hinnan

Inflaatio kurittaa kotitalouksia ja ruokateollisuutta eri tahtiin. Kuluttajahinnat lähtivät nousuun vuoden 2022 kesällä, kun ruokaketjuun kohonneet kustannukset iskivät jo vuoden 2021 syksyllä.

Kulho ceviche.

Onko sinusta vaikeaa laittaa ruokaa kalasta? Kokeile ecuadorilaista cevicheä

Tässä helppo resepti popcornilla höystettynä.

Valkoinen, laatikonmallinen kuljetusrobotti lähtee kuljettamaan ruokaostoksia Otaniemen Alepalta tilaajalle.

Tamperelaiset voivat pian tilata ruokaostoksia kotiinsa robotin kuljettamana

S-ryhmä aloittaa ruoan pikatoimitukset myös Tampereella. Aiemmin robotit ovat olleet käytössä vain pääkaupunkiseudulla.

Elisa Kallunki valitsee omenia.

Більше овочів на тарілці – які оновлені харчові рекомендації готують у північноєвропейських країнах

З-поміж іншого, ці рекомендації вплинуть на меню у шкільних та робочих їдальнях.

Elisa Kallunki valitsee omenia.

Lisää kasviksia lautaselle – nämä suositukset ohjaavat jatkossa suomalaistenkin syömistä

Uusia pohjoismaisia ravitsemussuosituksia viimeistellään parhaillaan. Ne tulevat ohjaamaan aiempaa enemmän kasvikunnan tuotteiden suosimiseen. Monenlaiset ruokavaliot mahtuvat suositusten raameihin.

Vihreitä, puolikkaan pallon muotoisia leivoksia, joiden päällä on siivu tummaa suklaata ja valkoista suklaata, jossa lukee cha cha cha.

Euroviisu-huuma näkyy leipomoissakin, Kajaanissa ideoitiin Cha cha cha -leivos

Vihreitä leipomuksia näkyy nyt sosiaalisessa mediassa niin kotileipureiden kuin ammattilaistenkin tekeminä.

Ruokavaikuttajat Iman ja Leena sekä Puoli seitsemän -ohjelman juontaja Olli-Pekka Kursi seisovat herkullisen piknik-pöydän edessä.

Puoli seitsemän -ohjelma vei vappupiknikin ostarille: Nappaa tästä ruokavaikuttajapariskunta Leenan ja Imanin maukkaat reseptit

Puoli seitsemän -ohjelma kokosi piknikin keskelle ostoskeskusta. Ruokaherkuista vastasi ruokavaikuttajat Leena ja Iman.

Ruokapalveluvastaava Sanna Eklund katsoo kameraan musta keittäjän hattu päässä. taustalla vanhoja piirroksia kouluruokailun käytösohjeista.

Joukko oppilaita kertoo löytäneensä kouluruuasta hiuksia ja muovia – näin keittäjä selittää tuloksia Yle Uutisluokalle

Alakoululaiset kertoivat löytäneensä ruuasta erityisesti hiuksia, mutta myös muovia ja hyönteisiä. Keittäjä uskoo, että hiukset ovat koululaisten omia.

Ruokolahden koulun oppilaat (ylärivi) Joonatan Karine, Matias Paananen, Kaisu Keltanen, (alarivi) Seela Jäntti ja Siiri Saari.

Näissä kouluissa tarjoillaan Suomen parasta kouluruokaa: ”On tosi maukasta ja raikasta”

Ruokolahden koulu on yksi Suomen laadukkainta ruokaa tarjoavista kouluista. Koulu jopa tarjoaa ilmaisen välipalan.

Oppilaita kouluruokalassa (1980).

Suomi jälleen ensimmäinen! Maksuton kouluruoka on maailmalla harvinaisuus, suomalaisille jo pitkältä ajalta itsestäänselvyys

Suomi päätti vuonna 1943 ensimmäisenä maana maailmassa tarjota kaikille kansakoululaisille ilmaisen aterian jokaisena koulupäivänä. Osalle lapsista kouluruoka oli ollut jo yli sata vuotta maksutonta.

Ihmiset tekevät ruokaostoksia hedelmähyllyllä.

Через зростання цін жителі Фінляндії купують подекуди інші продукти

В компанії S-ryhmä перерахували найбільш суттєві зміни в продуктовому кошику в січні-березні цього року порівняно з аналогічним періодом минулого року. Значно зросли продажі кількох овочів.

Ihmiset tekevät ruokaostoksia hedelmähyllyllä.

Hintojen nousu muutti suomalaisten ruuanostoa merkittävästi – ananaksen myynti pomppasi jopa yli 40 prosenttia

S-ryhmä listasi ruokaostoskorin merkittävimmät muutokset kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Muutamien kasvisten myynti nousi merkittävästi.

Kuvassa mies lihakaupassa.

Ramadan päättyy – sitä juhlistava eid on kuin sekoitus pääsiäistä ja joulua

Paaston jälkeen tiedossa on kolmen päivän ajan herkkuaterioita ja yhdessäoloa läheisten kanssa.

Lähikuva ruokatarjottomista, jolla lautasellinen kaurapuuroa mansikkahillolla. Lautasen vieressä lasi vettä.

Riihimäellä testataan aamupalan tarjoamista koulussa, jos valtuusto myöntää rahat

Riihimäellä on pyöritelty vuosia valtuustoaloitetta aamupalan tarjoamisesta koululaisille. Nyt sen kokeileminen sai vihreää valoa päättäjien enemmistöltä.

Valkoiseen takkiin ja mustaan lakkiin pukeutunut Henna Paija seisoo teurasruhojen keskellä ja katsoo kameraan.

Lihantuottaja Henna Paija joutuu perustelemaan olemassaoloaan, vaikka lähes kaikki syövät lihaa

Henna Paija jäi vastikään leskeksi ja jatkaa nyt yksin lihatilan pitoa. Vaikka Paija on lihatuottaja, hän toivoo lihan kulutuksen vähenevän ja siitä tulevan enemmänkin luksustuote.

Kouluruoka-annos.

Riihimäen lukion Ruokahävikki minimiin -kokeilu on lähtenyt hyvin käyntiin

Pari viikkoa sitten alkaneessa kokeilussa tarjotaan lukiolaisten lounaalta ylijäänyttä ruokaa kaupunkilaisille.

Tutkimusmatkailijan purjevene seilaa eri ruokalajien keskellä

Essee: Olen arvioinut ravintolakriitikkona annoksen autenttisuutta – nyt ymmärrän, että se on mielivaltaista, typerää ja laiskaa ajattelua

Toimittaja Arda Yildirim pohtii esseessään, mitä autenttisuus ruoassa merkitsee. Muistoihin ja mielikuviin pohjautuva määre luo eri kulttuureille epätasa-arvoisia paineita.

Henkilö pitelee muoviseen rasiaan pakattua pitsaa, jossa on päällä muun muassa pikkutomaatteja ja mozzarella-juustoa.

Uudelleenkäytettävä pitsalaatikko toimii kuin panttipullo, ja niitä testataan nyt Jyväskylässä

Pantillisten noutoruoka-astioiden kysyntä voi kasvaa tulevaisuudessa, jos EU kiristää kertakäyttöastioiden käyttöä.

Juha Roiha syö pääsiäisateriaa pääsiäisyönä.

Ihmiset paastoavat eri syistä, mutta sen kehoa puhdistava vaikutus on vain uskomus

Paasto keventää kehoa ja sielua. Ennen pääsiäistä esimerkiksi ortodoksit ovat olleet lähes kaksi kuukautta tyystin ilman eläinkunnan tuotteita. Pääsiäisyön herkuttelu, lammaspaisti ja pasha, sopii tämän jälkeen elimistölle yllättävän hyvin.

Steven Nguyen.

Porkkanapala jumittui amerikkalaisturistin kurkkuun, mutta helsinkiläisravintolan tarjoilija tiesi mitä tehdä: "Hän pelasti henkeni"

Tärkeää on, että tukehtuva ihminen uskaltaa näyttää hätänsä, ohjeistaa Suomen Punainen Risti. Jutusta voit lukea, miten voit auttaa itseäsi tai muita tukehtumisvaarassa olevia.

Tuulianna Tola sivuprofiilissa suu auki, suuhun on lentämässä kananmuna.

Miksi kananmunia syödään juuri pääsiäisenä? Miten tunnistat pilaantuneen munan? Paljastamme kuumimmat munafaktat!

Tiedätkö, kuinka paljon suomalainen keskimäärin syö kananmunia vuodessa? Vastauksen tähän ja moneen muuhunkin muniin liittyvään kysymykseen saat vastauksen katsomalla tämän videon.

Joel Manninen ja Kukka Lindqvist valmistavat ruokaa Rovaniemen Ounasvaaralla kodassa.

Joel Manninen, 23, toteutti haaveensa ja tarjoaa fine dining -ruokaa kodassa metsän laidalla

”On mahtava tunne, kun voin tarjoilla asiakkaille itse metsästämääni ja valmistamaani ruokaa”, sanoo nuori keittiömestari, jonka ravintolassa kaikki annokset syntyvät avotulella.

Herneitä ja härkäpapuja pidetään käsissä.

Vähemmän vatsavaivoja ja parempi maku – tutkijat kehittävät härkäpavusta ja herneestä uudenlaisia elintarvikkeita

Luonnonvarakeskus on mukana EU-hankkeessa, jossa kehitellään palkokasveista vatsaystävällisempiä elintarvikkeita. Kasviproteiinituotteita kehitetään nyt nopeaan tahtiin.

Puoli seitsemän -ohjelman toimittaja Helena Lappeteläinen kuvattuna studiokeittiössä "Versojen idättäminen pääsiäiseksi" aiheiseen juttuun, Yle Pasila, 8.3.2023.

Unohda rairuoho – Kasvata pääsiäiseksi herneenversoja, saat samalla terveellistä ja halpaa vihreää leivän päälle

Vihreää pitäisi syödä päivittäin jo terveyssyistä, mutta salaattien, yrttien ja versojen hinta kaupoissa saattaa mietityttää. Tuoretta syötävää voi kasvattaa helposti myös itse.

kaksi lasta maitolasi ja jogurttikulho käsissään

Vuosia vanha käytäntö alkoi huolestuttaa verkkokeskustelijoita, kun Turku ilmoitti koulujen ja päiväkotien siirtyvän luomumaitoon

Turun kaupungin ilmoitus luomumaitoon siirtymisestä herätti sanailua siitä, riittääkö rasvaton maito ravinnoksi lapsille.

Kuvakombo: vasemmalla kuva ruokakaupan karkkihyllystä. Oikealla studiokuva toimittaja Sara Salmesta.

Nyt kuka vain voi ilmiantaa kutistuneita tuotteita – Kuluttajaliitto kerää yhteen havaintoja ”shrinkflaatiosta”

Tuotteiden kutistamista lienee tapahtunut aina. Ilmiö on noussut keskusteluun inflaation ja ruoan hinnan kallistumisen vanavedessä.

Makaronilaatikkoa lautasella kouluruokailussa.

Turun päiväkodeissa ja kouluissa juodaan jatkossa rasvatonta luomumaitoa

Rasvaton luomumaito on myös D-vitaminoitua.

Wolt-lähetit poseeraavat ryhmässä kameralle Wolt-Marketin edessä Kampissa lähettien mielenosoituksen aikana. Edessä myös lähettien ruokareppuja pinottuna.

Wolt-lähetit kokoontuivat aamupäivällä osoittamaan mieltä huonoista työoloistaan – kuski kertoo 12 tuntisesta päivästä, josta tienaa 70 euroa

Kampissa järjestetyssä mielenilmauksessa Wolt-lähetit kertovat, kuinka yritys ei kuuntele heitä päätöksissä, jotka koskevat lähettejä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle