Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Meri-Lapissa voi olla tänään katkoja radiolähetyksessä

Mikäli radiolähetyksen kuuluvuudessa on ongelmia, voi vastaanottimen virittää toiselle taajuudelle Yle Radio Suomen lähetystä kuunnellakseen.

Digitreenit: Perehdy lähimaksamiseen maksukortilla ja puhelimella

Mitä lähimaksu tarkoittaa ja miten se toimii?

Putkiradioharrastaja ajaa satoja kilometrejä, kun on tilaisuus täydentää kokoelmaa –  "Näiden hienous on soundissa"

Kemiönsaarelaiskodissa radio soi usein. Ilpo Salojärvellä on mitä kuunnella, sillä hänellä on kymmeniä keräilyradioita.

Ammattimies ei ole mahdottomaan putkiradioon törmännyt: "Kaikki on saatu kuntoon"

Putkiradion kultakausi kesti 1960-luvun alkuun, siihen asti kunnes matkaradiot alkoivat yleistyä. Putkiradioita löytyy edelleen, mutta ihan kuka tahansa niitä ei korjaa.

Satavuotiasta thereminiä soitetaan käsin koskematta – "50-luvulla käytettiin kauhu- ja scifielokuvissa"

Puulaatikkomaisella soittimella on tehty muun muassa tehosteääniä useisiin kauhu- ja scifielokuviin.

Tiistai 13.9.2016 (tv)

Kajaanin surma johtaa vastaanottokeskusten toimintatapojen tarkastukseen. Syyriassa alkoi tulitauko mutta kaikki eivät siihen kuulu. Esineiden internet aloittaa Suomen eteläosassa. Puolukkaa on nyt niin paljon, että siitä saa tosi huonon hinnan. (Lähetyksen tekstityksessä oli teknisiä ongelmia. Pahoittelumme.)

Esineiden internet -guru: Tämä muuttaa kaikki ammatit ja hävittää osan – Suomella on paljon voitettavaa

Esineiden internet eli IoT mullistaa kaiken työn tekemisen tavat ja maailman talouden rakenteet, sanoo alan asiantuntija Ylen haastattelussa. Voittajia ja häviäjiä ei jaeta Aasian ja Euroopan välillä, vaan yritys kerrallaan. Suomalainen kulunvalvontayhtiö Flexim Security uskoo IoT:n avulla jopa kymmenkertaistavan myyntinsä.

Asioiden internet voi mullistaa arkea enemmän kuin internet – "Tietoturvaa ei saa jäädä märehtimään liiaksi"

Asioiden internetin suomalaiset asiantuntijat ennustivat Aamu-tv:n haastattelussa, että seuraavien vuosien aikana nettiin yhdistettyjä laitteita on maailmanlaajuisesti jo 20 miljardia.

Kokoomusvaikuttaja Martti Tiuri on kuollut

90-vuotiaana menehtynyt Martti Tiuri toimi kansanedustajana vuosina 1983–2003.

Merisää on radiotiedotteiden klassikko

Merisää on luettu jo vuodesta 1926.

Elektroniikkajätti LG avasi tuotekehitysyksikön Turussa

Turun tutkimuskeskus keskittyy 5G-radiotekniikan ratkaisuihin ja niihin soveltuvien integroitujen radiopiirien suunnittelemiseen.

”Esineiden internet mullistaa maailmaa yhtä paljon kuin sähkön ja tietokoneiden tulo” – Ensin pitää ratkaista tyhjenevien akkujen ongelma

Esineiden internet säästää aikaa ja rahaa, ja luo uutta yritystoimintaa. Se on myös yksi hallituksen kärkihankkeista, joka voisi joidenkin arvioiden mukaan tuoda lähes 50 000 uutta työpaikkaa Suomeen. Ensin pitää vain ratkaista muutama ongelma. Yksi niistä on energiatehokkuus.

Aamukukot kiekuivat päivän radio-ohjelman alkaneeksi

Aamuisin kuultujen kukkojen kiekaisuja ja tarinoita.

Turkin sodan veteraanit muistelevat

Harvinainen äänitallenne 1930-luvulta.

Älypuhelin voi nollata hotellihuoneen avainkortin

Jos hotellihuoneen ovi ei aukea, syynä voi olla avainkortin säilyttäminen kännykän lähettyvillä. Ongelmaa esiintyy magneettiraitaisissa avainkorteissa.

Uusi teknologia mullistaa jääkiekkotilastoinnin – suomalaisyhtiö suuntaa NHL:ään

NHL:ssä otetaan isoja harppauksia pelin tilastoinnissa ja analysoinnissa. Pysytäänkö Suomessa kehityksen mukana?

Oulun työpaikkojen määrä on taas kasvussa

Ennakkoarvioiden mukaan Oulussa oli viime vuoden lopussa 300-500 työpaikkaa enemmän kuin vuotta aiemmin. Luku alkaa lähestyä normaaliaikojen kasvua.

Oulu tähyää taas Pohjois-Norjaan

Oulussa ei ole osattu hyödyntää Pohjois-Norjan ja Ruijan alueen yritysmahdollisuuksia juuri lainkaan. Oulun elinkeinotoimi, BusinessOulu on nyt avannut uuden toimipisteen Tromssan kauppakamarin yhteyteen yhteyksien parantamiseksi. Edellinen yritys pääsystä suurille öljykenttätyömaille kuivui kokoon.

Radiopioneerit tamperelaisella ullakolla

"Huomio huomio, 3NB Tampere"

Shopping trolleys track where you walk, but not what you buy – yet

K-Market owner, Kesko, has been researching RFID tagged shopping carts that track where a shopper moves throughout a store. The study doesn’t have implications for data protection, claims Kesko, because it is the trolley being tracked, not the customer.

Flash-to-pay cards may become new norm for small transactions

2013 is set to usher in a mini-revolution in the manner in which consumers make minor point of sale payments. Contactless payment systems that allow payments to be made by merely flashing a credit or debit card or other device over a reader are likely to be operational in many Finnish retail outlets, possibly as early as this spring.

Porin lyhytaaltoasema välitti ohjelmat maailmalle sekä porilaisten uuneihin

Vuonna 1948 avattu asema lähetti ohjelmaa Amerikkaan asti.

Nykypuhelin kommunikoi jopa kirjan kanssa

Bluetoothit ja QR-koodit ovat niin menneen talven lumia. Nyt teknologian aallonharjalla ratsastava käyttää NFC:tä. NFC eli lähikenttäviestintä mahdollistaa älypuhelimen kommunikoinnin esimerkiksi kaiuttimien, kuulokkeiden ja vaikkapa kirjojen kanssa.

Reistaileva puomi raivostuttaa Pietarsaaressa

Pietarsaaren temppuileva tasoristeys pyritään korjaamaan mahdollisimman pian. Kaupungin sisääntuloväylälle Koulukadulle on muodostunut pitkiä autojonoja turhan puomin takana jonotuksen vuoksi. Tasoristeyksen ylläpidosta vastaa Ratahallintokeskus. Se myöntää, että radiotekniikalla hoidettava puomi on reistaillut.

Elektrobit pysyy ja parantaa Oulussa

Voitollisen osavuosikatsauksen torstaina esitellyt it-konserni Elektrobit vahvistaa Oulua uusilla osaajilla. Pörssiyhtiö julkaisi torstaina myös kilpailijoitaan selvästi tehokkaamman radiokanava-emulaattorin.

Kun radiomies sukelsi haastattelemaan sammakkomiestä

Nordenstreng kokeili haastattelun tekemistä veden alla.

UPM myi etätunnistinosaamista

UPM myy etätunnistinliiketoimintansa hollantilaiselle SMARTRACille. Kaupan toteutetaan siten, että UPM saa reilut kymmenen prosenttia SMARTRACin osakkeista.

RFID-tekniikka auttaisi vaikka tunnistamaan Linnan juhlavieraat

Suomi on lyhyessä ajassa kohonnut EU-maiden kärkeen radiotaajuisten etätunnistusmenetelmien kehittäjänä. RFID-tunnistusta käytetään teollisuudessa tuotteiden tunnistamiseen tuotantolinjoilla sekä muun muassa kulunvalvonnassa ja maksujärjestelmissä, joissa asiakas voi maksaa ilman käteistä. Etätunnistuksesta voisi olla apua jopa Linnan juhlavieraiden tunnistamiseen suorassa tv-lähetyksessä.

Ericsson perustaa Ouluun tuotekehitysyksikön

Verkkolaiteyhtiö Ericsson perustaa Ouluun tuotekehitysyksikön, joka työllistää noin 200 henkilöä. Yhtiö valitsi Oulun korkean koulutustason ja langattoman osaamisen ansiosta.

TTY:n Ukkoselle Nuoren tutkijan palkinto

Tampereen teknillisen yliopiston tutkijalle, tekniikan tohtori Leena Ukkoselle on myönnetty Tekniikan edistämissäätiön Nuoren tutkijan palkinto. Ukkonen johtaa TTY:n elektroniikan laitoksen Rauman yksikön RFID-tutkimusryhmää. Palkinnon suuruus on 15 000 euroa.

Finnish Space Technology Assists Climate Satellite Project

The second Earth Explorer satellite(SMOS) launched by the European Space Agency(ESA) will blast off from Russia on November, 2. Finnish researchers have developed radio technology essential to the craft’s mission which is to map soil moisture and ocean salinity.

Avaruuteen laukaistaan taas suomalaista teknologiaa

Euroopan avaruusjärjestö Esa laukaisee niin sanotun ympäristösatelliitin Venäjältä 2. marraskuuta. Suomalaiset tutkijat ovat kehittäneet laitteeseen radiotekniikkaa, jota ilman satelliittia ei Tekesin mukaan olisi voitu rakentaa.

Kosketusteknologia muuttaa matkapuhelin monikäyttöisemmäksi

Matkapuhelimien NFC-kosketusteknologian odotetaan yleistyvän maailmanlaajuisesti lähivuosina. Teknologia mahdollistaa esimerkiksi matkapuhelimen käytön maksuvälineenä vaikkapa luottokortin tapaan. Matkapuhelimella voi myös ladata tietoa koskettamalla sillä esimerkiksi julistetta.

Olympiafestivaaleille langattomat tunnisteet

Nuorten olympiafestifaalien sujuvuus Tampereella turvataan älykorttien avulla. Langattomaan radiotaajuusteknologiaan perustuvilla etätunnistekorteilla helpotetaan muun muassa turvallisuuden ja kulunvalvontaa.

Raflatacin Jyskän koneet hiljenevät

UPM-Kymmene konserniin kuuluva etätunnistimien valmistaja Raflatac muuttaa Jyväskylän Jyskässä sijaitsevan tuotantolaitoksen pelkäksi tuotekehityskeskukseksi. Henkilökunta supistuu 67:stä 30:een.

Finnish Technology in Successful Space Telescope Launch

The launch of two space telescopes on an Ariane 5 rocket by the European Space Agency Thursday proved to be a historic moment for Finnish technology.

UPM Raflatac aloittaa yt-neuvottelut

UPM Raflatac aloittaa koko henkilöstö koskevat yt-neuvottelut Jyväskylän yksikössään. Yksikkö työllistää noin 70 henkilöä etätunnistinten valmistamisessa ja tuotekehityksessä.

Äly-ympäristöt Shanghain maailmannäyttelyyn

Tarkoitus on tuoda uudet älykkäät palvelut jo kokeilusovelluksina Marja-Vantaan rakennuksiin ja alueen palveluihin Ubiikki-hankkeen kautta.

Taipalsaaren kirjastosta supermoderni

Taipalsaaren uudesta kirjastosta tulee Kaakkois-Suomen uudenaikaisin. Sen kaikkiin kirjoihin tulee RFID-sirutarrat, jotka mahdollistavat itselainauksen.

Hailuodon lautoissa RFID-tunniste

Tiehallinnon Oulun tiepiiri on päättänyt vakinaistaa sähköisen tunnisteen käytön keväästä 2009 lähtien. Kokeilu jatkuu kevääseen saakka.

Yleisradion aikamerkki on radioklassikko

Radion aikamerkin historia alkaa vuodesta 1926

"Seuraa ohjelmansiirtoketjun mittaustauko..."

Radiolähetykset keskeytyivä mittaustaukojen johdosta.

Radion väliaikamerkki

Pim-pam-pulla alkoi soida Yleisradiossa vuonna 1930.

UPM aloittaa etätunnisteiden valmistuksen Kiinassa

Paperiyhtiö UPM aloittaa rfid-etätunnisteiden tuotannon Guangzhoussa Kiinassa tämän vuoden kolmannella neljänneksellä eli heinä-syyskuussa. Etätunnisteita käytetään muun muassa pääsylipuissa ja vaateteollisuudessa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle