Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ben Zyskowicz eduskunnassa 5.3.2020

Näin presidentti ja puoluejohtajat reagoivat Ben Zyskowicziin kohdistuneeseen hyökkäykseen: täysin tuomittava teko

Poliitikot toteavat Twitterissä, että vaalikampanjointia tulee kaikkien saada tehdä rauhassa.

Kuvassa on vaalimainoksia, joita on sotkettu ja revitty Riihimäellä.

Tätä on ehdokkaiden arjen ruma puoli: lumityöt keskeytti pihalle kaartanut vaalihäirikkö, joka alkoi ladella törkeyksiä

Moni ehdokas kohtaa häirintää, useimmiten somessa. Tutkijan mukaan vihapuhe on poliittista väkivaltaa, joka uhkaa jo demokratiaa.

Tuija Siltamäki, Helsinki, 01.02.2019

Tuija Siltamäen kolumni: Olisiko jo media-alan Me toon aika?

Media onnistui median mielestä media-alan häirintäkohun käsittelemisessä loistavasti, Siltamäki kirjoittaa.

Lentopalloilija Ronja Heikkiniemi kerrostalon sisäpihalla.

Suomalaisen lentopallon huippuseura kieltää pelaajiaan tulemasta raskaaksi

Pelaajien häirinnän takia kriisiin ajautunut Lentopallokerho vakuuttaa, että ehtoa ei ole tulevissa sopimuksissa. Juristin mukaan kiellon soveltaminen olisi karuin esimerkki laittomasta syrjinnästä.

Viimeinen sana ohjelma, vieraana Maria Pettersson. 23.4.2021.

Kilpailu työpaikoista nostaa kynnystä ilmoittaa häirinnästä media-alalla – Journalisti-lehden päätoimittaja on ylpeä nykyopiskelijoista

Viisi vuotta sitten media-alalla tehdyn kyselyn mukaan häiritsijä on useimmiten oma työkaveri. Suurin osa häirinnän kohteista ei tee asialle mitään.

Pikkulaskiainen Turussa.

Mitä ovat turvallisemman tilan periaatteet? Tällaista käytöstä odotetaan opiskelijatapahtumissa ja festareilla

Festareilla tyypillinen turvallisen tilan loukkaus on väkijoukossa sopimattomasti koskettava käsi.

Jussi Tuulensuu puhuu Vostokin vuosijuhlilla.

Journalistiikan opiskelijoiden ainejärjestö: Vuosijuhlilla tapahtui useita häirintätapauksia

Tampereen yliopiston ainejärjestö Vostok ei kommentoi tapauksia vielä tarkemmin, vaan jatkaa asian selvittämistä. Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu kertoi käytöksensä herättäneen keskustelua.

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen

Kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen Hämeenlinnan Lentopallokerhon selvityksestä: ”Toimet oikeansuuntaisia”

Ratkaisuja kaupungin ja seuran markkinointiyhteistyön jatkosta on tulossa pikaisesti.

Oranssiasuinen lentopalloilijanainen hyppää ja lyö palloa verkolla.

Pelaajien häirinnästä syytetty Hämeenlinnan Lentopallokerhon manageri lopettaa seurassa

Hämeenlinnan Lentopallokerhon hallitus kertoo, että manageri Ville Kalliomäki on lopettanut työt seurassa keskiviikkona.

Ville Kalliomäki Missä menee suomalainen naisurheilu? -keskustelutilaisuudessa Helsingissä 8. marraskuuta 2018.

Pelaajien häirinnästä syytetty manageri väitti vielä tammikuussa, että tapauksia on vain yksi – nyt Hämeenlinna vaatii uutta selitystä

Hämeenlinnan kaupunki pitää managerilta aiemmin saamiaan tietoja harhaanjohtavina. Nyt kaupunki harkitsee uudelleen, voiko yhteistyö seuran kanssa jatkua vai onko mainehaitta jo liian suuri.

Nainen selaa puhelinta.

Oletko saanut häirintäsoittoja tai törmännyt someahdisteluun? Teemme juttua aiheesta, kerro kokemuksesi

Toista ihmistä voi häiritä ja kontrolloida teknologian välityksellä. Teemme juttua siitä, millaisia nämä tilanteet ovat.

Valkoinen kissa tuijottaa kameraan.

Ihmiset tekevät eläinsuojeluilmoituksia jopa ilkeyttään – silti eläinlääkäri lähtee paikalle

Kaikki eläimiin liittyvät rikokset eivät ole eläinsuojeluasioita. Tulehtuneet perhesuhteet ja naapuririidat kirvoittavat vääriä ilmoituksia. Pääosa ilmoituksista tulee silti oikeasta hädästä.

Matti Saarelainen.

STT:n tiedot: Matti Saarelainen joutui lähtemään hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksesta epäasiallisen käytöksen vuoksi

Osaamiskeskuksen johtokunnan puheenjohtaja Jori Arvonen vahvistaa STT:lle, että lähdön syynä oli seksuaalinen häirintä.

Tampereen kaupunginvaltuuston kokous 15.11.2021.

Tampereen valtuutetuille esitetään häirinnän vastaista koulutusta – taustalla kahden kokoomusvaltuutetun saamat varoitukset

Koulutuksen tarkasta sisällöstä ei ole vielä päätetty. Se voi sisältää esimerkiksi keinoja, joilla tunnistaa häirinnän muotoja sekä tapoja tukea häirinnän kohteeksi joutuvaa henkilöä.

Potretti Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen valmiusasiantuntija Minna Kettusesta.

Työkaveri taputteli ensihoitaja Minna Kettusta pyllylle kesken työvuoron – nyt Kettunen aikoo kitkeä häirinnän omalta työpaikaltaan

Häirintä pelastusalalla nousi otsikoihin vuosi sitten. Pohjois-Karjalassa asiasta on tehty Suomen ensimmäinen tutkimus, jonka tulokset hätkähdyttävät.

Savonlinnassa taidelukion musiikkilinjalla opiskeleva Elia Hämäläinen soittaa pianoa.

Savonlinnan taidelukiolaisiin kohdistuva häirintä on vähentynyt merkittävästi – Elia Hämäläinen: ”Tunnelma on keventynyt”

Taidelukiolaisten häirintä nousi julkiseen keskusteluun elokuussa. Tämän jälkeen opiskelijoihin kohdistunut häirintä on vähentynyt, mutta osa kuulee yhä muun muassa ilkeää huutelua.

Urheilija harjoittaa ojentajiaan kuntosalilla.

Tuore tutkimus: Suomalaista kilpaurheilijaa kohtelee epäasiallisesti useimmiten toinen urheilija – ”Urheilijoidenkin pitää katsoa peiliin”

Suomen urheilun eettisen keskuksen tutkimuksesta paljastuu, että suomalaisessa kilpaurheilussa esiintyy edelleen runsaasti epäasiallista käytöstä. Useimmin tekijä on toinen urheilija paitsi vastuuttomassa toiminnassa.

Toimittaja Satu Kivelä, Havaintoja ihmisestä -ohjelmasta.

Musiikkialalla yli 70 prosenttia on kokenut epäasiallista käytöstä

Epäasiallisen käytöksen muodot voivat olla monenlaisia.

Portland Thornsin pelaajien paidassa luki "No more silence" ennen peliä.

Tuore raportti paljastaa järkyttävät tapahtumat, joista USA:n naisten jalkapallossa on vaiettu – systemaattista kiusaamista ja seksuaalista häirintää

USA:ssa valmentanut Pauliina Miettinen ei yllättynyt tutkimusraportin tuloksesta. Raportista selvisi myös yksi uusi tapaus viime vuodelta.

Jonna Hakkarainen nyrkkeilee.

Nyrkkeilijä Jonna Hakkaraisen häirintätapausta käsitellään uudelleen – "Olo on huojentunut ja tyytyväinen"

Häirintäilmoituksen ex-valmentajastaan tehnyt Jonna Hakkarainen kertoo Yle Urheilulle, että hänen aiemmin tekemänsä valitus otetaan uudelleen käsittelyyn.

Piirtämistä Savonlinnan taidelukion kuvataidetunnilla.

Savonlinnan taidelukio vetäytyy kaupungin tapahtumista opiskelijoiden turvallisuuden takia – rehtori toivoo yläkouluilta väliintuloa häirinnän lopettamiseksi

Taidelukion rehtorin mukaan opiskelijoiden häirintätapauksia ei ole esiintynyt mediakohun alkamisen jälkeen. Tilanne vaatii silti hänen mielestään konkreettisia toimia.

Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen seisoo kaupungintalon pihassa.

Savonlinnassa puidaan taidelukiolaisiin kohdistunutta häirintää – opiskelija: "Se, miten vanhempi puhuu itsestään ja muista, opettaa lapsille paljon"

Savonlinnassa pohditaan keinoja puuttua taidelukiolaisiin kohdistuneeseen vakavaan häirintään. Viranomaistahot ovat aktivoituneet, mutta vastuuta siirrellään. Toisaalta painotetaan myös yhteisvastuuta.

Savonlinnan taidelukiolaiset RJ Mättö (vas.) ja Elia Hämäläinen.

Savonlinnan taidelukiolaiset kertovat kokemastaan rajusta häirinnästä: Tappouhkauksia, kivittämistä ja jopa yrityksiä ajaa autolla päälle

Osa Savonlinnan taidelukion opiskelijoista on jo pidempään saanut osakseen häirintää, josta on jouduttu ilmoittamaan myös poliisille. Ainakin osa epäillyistä häiriköistä on yläkouluikäisiä.

Yleisöä Sannin keikan aikana Weekend-festivaaleilla Hämeenlinnassa.

Kerro ensin järjestyksenvalvojalle, ohjeistetaan usein festareilla – Mona Blingiä se ei auttanut, ja nyt hän kysyy, miksi

Häirintään puuttuminen festareilla on koettu sosiaalisen median keskusteluissa viime aikoina riittämättömäksi, mutta tapahtumajärjestäjien mukaan jokainen häirintätapaus otetaan vakavasti.

Satu Hassi kuvattiin Eduskuntatalolla.

Häiritsijä saattoi 1990-luvulla kertoa itse avoimesti tekemisistään, sanoo Satu Hassi

Vuonna 1991 eduskuntaan noussut Satu Hassi (vihr.) sanoo, että asenteet häirintää kohtaan ovat vuosien saatossa tiukentuneet. Silti häirinnästä kertovia ei useinkaan oteta vakavasti.

Ihmisiä poistuu täysituntosalista.

Pirkanmaan kansanedustajat pistäisivät politiikan tulokkaat käytöskouluun – Jukka Gustafsson: "Tunne- ja tilannetaju on aina oltava"

Melkein kaikki Pirkanmaan kansanedustajat haluaisivat politiikan untuvikoille opastusta kunnioittavaan käytökseen. Vain kaksi konkaria ei näe valistusta tarpeellisena.

Tuskan vuoden 2022 häirintäyhteyshenkilö Tellervo Kraft.

Tuskasta tuli kourallinen ilmoituksia häirinnästä – "Monesti ahdistuksen käsittely käynnistyy vasta jälkikäteen", sanoo häirintäyhteyshenkilö

Moni suomalaisfestivaali on palkannut tänä kesänä ensimmäistä kertaa häirintäyhteyshenkilön. Tellervo Kraft on tehtävän ensimmäinen hoitaja Tuska-festareilla.

Helsinkiläiset kertovat hellepukeutumisestaan

Helteellä vaatetus kevenee, mutta missä kulkee raja työpaikalla? "Kunhan ei tule ilkosillaan", sanoo Eliisa Sivula, joka hyväksyisi napapaidan toimistoon

Moni kuumalla säällä töitä tekevä haluaa helpottaa oloaan keventämällä asustustaan. "Siinä voi tehdä itselleen karhunpalveluksen, jos pukeutuu epäasiallisesti", sanoo henkilöstöhallinnon asiantuntija Pia Igoni.

Fatim Winshett El Habib Diarra on suomalainen poliitikko. Hän on vihreiden entinen varapuheenjohtaja ja Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja sekä Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja.

Keskustelu häirinnästä politiikassa roihahti – naisjärjestöjen Fatim Diarra: Ongelma pitäisi korjata eikä opettaa ihmisiä pelkäämään ja väistelemään

Tasa-arvovaltuutetun mukaan puhe Suomesta tasa-arvon mallimaana saattaa estää näkemästä epäkohtia. Hän varoittaa puolueita lakaisemasta ongelmia maton alle.

Kansanedustaja Wille Rydman näkyy hartioista ylöspäin puku päällä.

Kokoomuksen valtuusto­­ryhmä pitää Wille Rydmanin ero­päätöstä oikeana – apulaispormestari Sazonov: "Pidimme tapausta pysäyttävänä"

Helsingin valtuustoryhmä piti keskiviikkona ylimääräisen kokouksen, jossa pohdittiin Rydmanin ympärillä viime päivinä käytyä julkista keskustelua. Rydman itse ei saapunut kokoukseen paikalle.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Kai Mykkänen A-studiossa.

Tapaus Rydman herättää huomaamaan sopivan käytöksen rajat, sanoo kokoomuksen Kai Mykkänen

Häirintään ja epäasialliseen käytökseen on tartuttava napakasti niin järjestöissä kuin työelämässä, poliitikot korostavat.

mies pitää metoo -lappua

Seksuaalirikosuudistus etenee eduskunnan häirintätapausten varjossa: näin pykäliä kiristetään

Eduskunta hyväksyi keskiviikkona samassa istunnossa kansanedustaja Wille Rydmanin eronpyynnöt valiokunnista ja äänesti seksuaalirikoksiin liittyvän lainsäädännön kokonaisuudistuksesta.

Kuvakombo

Kahdeksan politiikassa vaikuttanutta naista kertoo kollegoiden syyllistyneen häirintään – ja miksi siitä useimmiten vaietaan

Eduskunnassa on kehotettu välttämään tiettyä seuraa, sanoo kansanedustaja Bella Forsgrén. Anna Munsterhjelm jätti työt kokoomuksessa häirinnän takia. Entinen kansanedustaja kosketteli europarlamentaarikko Alviina Alametsää.

Savonlinnan kristillinen opisto

Itä-Savo: Savonlinnan kansanopistossa puututtu häirintätapauksiin

Itä-Savo -lehti kertoo, että työntekijöiden vaihtuvuus on ollut kansanopistossa poikkeuksellisen suurta.

Nainen katsoo kameraan päin.

Turkulaispoliitikko Saara Ilvessalo kertoo häirinnästä – syyttää Åbo Akademin työntekijää

Vihreiden turkulaispoliitikko Saara Ilvessalo kertoo tapauksesta sosiaalisessa mediassa pitkässä kirjoituksessaan. Åbo Akademi ei käsitellyt tapausta, koska se tapahtui työajan ulkopuolella.

Kuvitus puolueiden häirintää koskevaan juttuun

Lähes kaikki puolueet selvittivät loukkaavia kommentteja ja ristiriitoja puoluekokouksissa – vain kokoomuksen tietoon ei tullut mitään

Kaikissa alkukesän puoluekokouksissa oli mahdollista ilmoittaa epäasiallisesta käytöksestä häirintäyhdyshenkilölle. Yhdenkään puolueen tietoon ei ole tullut, että puoluekokouspaikalla olisi tapahtunut seksuaalista häirintää.

Keskusrikospoliisikyltti

KRP sai kokoomukselta pyynnön tutkia Rydmanin tapausta – tutkinnanjohtaja huomauttaa, että poliisi tutkii rikoksia, ei sopimatonta käytöstä

Tutkinnanjohtajan mukaan poliisi ei ole saanut mitään sellaista uutta tietoa, jonka perusteella kansanedustaja Wille Rydmanin tapausta tulisi selvittää lisää.

Anonyymi nainen makaa vuoteellaan puhelin kädessään.

"Harmaa alue" vaikeuttaa puuttumista häirintään – uhreja ei pitäisi ohjata heti poliisin pakeille, sanoo oikeusoppinut

Prosessioikeuden professori Johanna Niemi on sitä mieltä, että neuvo kääntyä poliisin puoleen sysää liikaa vastuuta häirinnän uhrille.

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman.

Tutkija toivoo, että Wille Rydmanin tapauksesta alkaisi "politiikan oma me too"

Politiikassa häirintä jää usein piiloon, sanoo nykykultuurin tutkimuksen dosentti Tuija Saresma. Tutkija Markku Jokisipilän mukaan hyvän käytöksen rajat on voitu ylittää, vaikka rikosta ei olisi tapahtunut.

Petteri Orpo puhuu.

Näin kokoomusjohto kommentoi Wille Rydmaniin kohdistuvia väitteitä: “Itsekin nuoren tytön isänä tuntuu todella pahalta“

Kokoomuksen puoluejohto on järkyttynyt Wille Rydmanista esitetyistä väitteistä, joiden mukaan hän on käyttäytynyt ahdistavasti naisia kohtaan. Puolue aikoo selvittää asian.

nyrkkeily kuvitus

Kamppailulajien kurinpidossa jätetty häirintäilmoituksia tutkimatta – syynä sääntöihin kirjattu viikon määräaika

Kamppailulajien kurinpitoa hallinnoi kurinpitovaliokunta, joka toimii lajiliittojen muotoilemien sääntöjen mukaan. Rikkomuksista ilmoittamiseen kirjattu viikon määräaika estää vanhojen häirintätapausten käsittelemisen.

Mies tarttuu naista olkapäästä.

Teemme juttua: oletko kokenut seksuaalista häirintää koulussa?

Kerro meille luottamuksella, jos opettaja on häirinnyt sinua koulussa seksuaalisesti.

Petri Kaijansinkko

Pesäpalloliiton pomot kommentoivat häirintäkohua – näin liitossa reagoidaan paisuneeseen Kaijansinkon tapaukseen

Pesäpalloliitto aikoo kitkeä häirintätapauksia rangaistuksilla ja koulutuskampanjoilla. Petri Kaijansinkon häirintäkohussa selvisi kolmaskin tapaus Suekin tutkinnassa.

Punahiuksinen Ella Junnila hymyilee kuvaajalle harjoitussalilla.

Korkeushyppääjä Ella Junnila ja muut urheilijat törmäävät usein epäkohtiin tai epäasialliseen käytökseen – uusi nettisivu rohkaisee kertomaan niistä

Yleisurheilijat ry julkaisi Turvallinen tila -sivut, jotta urheilijoilla olisi matala kynnys kertoa havaitsemistaan epäkohdista.

Faneja matkalla Tampereen areenaan Leijonien ja Norjan avausotteluun MM-kisoissa.

"Minulle huudeltiin ja juostiin jopa kadulla kiinni", sanoo Vilma Järvisalo – MM-kisat ovat aiheuttaneet ikäviä lieveilmiöitä Tampereella

Tampereella MM-kisojen järjestäjät painottavat, että kisa-alueella kaikenlaiselle kiusaamiselle, häirinnälle ja syrjinnälle on nollatoleranssi.

Nanne Pyrhönen ja Nova-koira poseeravat kameralle vaalean rakennuksen edessä.

Tuhannet eroavat nyt reservistä: Nanne Pyrhönen, 29, meni innokkaana armeijaan, mutta Venäjän hyökkäys sai naisen jättämään eropaperit

Siirrot reservistä siviilipalvelukseen ovat lisääntyneet lähes 1 500 prosenttia viime keväästä. Useat sivariin vaihtavat naiset kertovat Ylelle syiksi kiusaamisen ja ahdistelun intin aikana.

Hiittenharjun hotelli palaa Harjavallassa 14.7.2021, palomies katselee tilannetta paitahihasillaan helteisenä iltana, kuvassa myös paloauto. Savu kohoaa.

Pelastusopistolta kysytään toistuvasti, syrjivätkö pääsykokeet naisia – uudet tasa-arvo-ohjeet ottavat huomioon myös muunsukupuoliset

Pelastajia kouluttava Pelastusopisto tarttuu häirintään matalalla kynnyksellä. Käsittelyssä on nyt yksi häirintätapaus.

Pianon soittoa.

Tuore tutkimusraportti: epäasiallinen käytös edelleen iso ongelma musiikkialalla

Kyselyn mukaan kolme neljästä musiikkialalla toimivasta on kohdannut epäasiallista käytöstä viimeisen viiden vuoden aikana.

Houston Dashin lippu liehuu stadionilla.

Yhdysvaltojen naisten jalkapalloliigassa kuohuu taas – raportti syrjinnästä ja hyväksikäytöstä johti päävalmentajan hyllytykseen

Houston Dash on hyllyttänyt joukkueen päävalmentajan James Clarksonin Yhdysvaltojen naisten jalkapalloliigan ja liigan pelaajayhdistyksen suosituksesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle