Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Fatim Winshett El Habib Diarra on suomalainen poliitikko. Hän on vihreiden entinen varapuheenjohtaja ja Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja sekä Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja.

Keskustelu häirinnästä politiikassa roihahti – naisjärjestöjen Fatim Diarra: Ongelma pitäisi korjata eikä opettaa ihmisiä pelkäämään ja väistelemään

Tasa-arvovaltuutetun mukaan puhe Suomesta tasa-arvon mallimaana saattaa estää näkemästä epäkohtia. Hän varoittaa puolueita lakaisemasta ongelmia maton alle.

Kansanedustaja Wille Rydman näkyy hartioista ylöspäin puku päällä.

Kokoomuksen valtuusto­­ryhmä pitää Wille Rydmanin ero­päätöstä oikeana – apulaispormestari Sazonov: "Pidimme tapausta pysäyttävänä"

Helsingin valtuustoryhmä piti keskiviikkona ylimääräisen kokouksen, jossa pohdittiin Rydmanin ympärillä viime päivinä käytyä julkista keskustelua. Rydman itse ei saapunut kokoukseen paikalle.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Kai Mykkänen A-studiossa.

Tapaus Rydman herättää huomaamaan sopivan käytöksen rajat, sanoo kokoomuksen Kai Mykkänen

Häirintään ja epäasialliseen käytökseen on tartuttava napakasti niin järjestöissä kuin työelämässä, poliitikot korostavat.

mies pitää metoo -lappua

Seksuaalirikosuudistus etenee eduskunnan häirintätapausten varjossa: näin pykäliä kiristetään

Eduskunta hyväksyi keskiviikkona samassa istunnossa kansanedustaja Wille Rydmanin eronpyynnöt valiokunnista ja äänesti seksuaalirikoksiin liittyvän lainsäädännön kokonaisuudistuksesta.

Kuvakombo

Kahdeksan politiikassa vaikuttanutta naista kertoo kollegoiden syyllistyneen häirintään – ja miksi siitä useimmiten vaietaan

Eduskunnassa on kehotettu välttämään tiettyä seuraa, sanoo kansanedustaja Bella Forsgrén. Anna Munsterhjelm jätti työt kokoomuksessa häirinnän takia. Entinen kansanedustaja kosketteli europarlamentaarikko Alviina Alametsää.

Savonlinnan kristillinen opisto

Itä-Savo: Savonlinnan kansanopistossa puututtu häirintätapauksiin

Itä-Savo -lehti kertoo, että työntekijöiden vaihtuvuus on ollut kansanopistossa poikkeuksellisen suurta.

Nainen katsoo kameraan päin.

Turkulaispoliitikko Saara Ilvessalo kertoo häirinnästä – syyttää Åbo Akademin työntekijää

Vihreiden turkulaispoliitikko Saara Ilvessalo kertoo tapauksesta sosiaalisessa mediassa pitkässä kirjoituksessaan. Åbo Akademi ei käsitellyt tapausta, koska se tapahtui työajan ulkopuolella.

Kuvitus puolueiden häirintää koskevaan juttuun

Lähes kaikki puolueet selvittivät loukkaavia kommentteja ja ristiriitoja puoluekokouksissa – vain kokoomuksen tietoon ei tullut mitään

Kaikissa alkukesän puoluekokouksissa oli mahdollista ilmoittaa epäasiallisesta käytöksestä häirintäyhdyshenkilölle. Yhdenkään puolueen tietoon ei ole tullut, että puoluekokouspaikalla olisi tapahtunut seksuaalista häirintää.

Keskusrikospoliisikyltti

KRP sai kokoomukselta pyynnön tutkia Rydmanin tapausta – tutkinnanjohtaja huomauttaa, että poliisi tutkii rikoksia, ei sopimatonta käytöstä

Tutkinnanjohtajan mukaan poliisi ei ole saanut mitään sellaista uutta tietoa, jonka perusteella kansanedustaja Wille Rydmanin tapausta tulisi selvittää lisää.

Anonyymi nainen makaa vuoteellaan puhelin kädessään.

"Harmaa alue" vaikeuttaa puuttumista häirintään – uhreja ei pitäisi ohjata heti poliisin pakeille, sanoo oikeusoppinut

Prosessioikeuden professori Johanna Niemi on sitä mieltä, että neuvo kääntyä poliisin puoleen sysää liikaa vastuuta häirinnän uhrille.

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman.

Tutkija toivoo, että Wille Rydmanin tapauksesta alkaisi "politiikan oma me too"

Politiikassa häirintä jää usein piiloon, sanoo nykykultuurin tutkimuksen dosentti Tuija Saresma. Tutkija Markku Jokisipilän mukaan hyvän käytöksen rajat on voitu ylittää, vaikka rikosta ei olisi tapahtunut.

Petteri Orpo puhuu.

Näin kokoomusjohto kommentoi Wille Rydmaniin kohdistuvia väitteitä: “Itsekin nuoren tytön isänä tuntuu todella pahalta“

Kokoomuksen puoluejohto on järkyttynyt Wille Rydmanista esitetyistä väitteistä, joiden mukaan hän on käyttäytynyt ahdistavasti naisia kohtaan. Puolue aikoo selvittää asian.

nyrkkeily kuvitus

Kamppailulajien kurinpidossa jätetty häirintäilmoituksia tutkimatta – syynä sääntöihin kirjattu viikon määräaika

Kamppailulajien kurinpitoa hallinnoi kurinpitovaliokunta, joka toimii lajiliittojen muotoilemien sääntöjen mukaan. Rikkomuksista ilmoittamiseen kirjattu viikon määräaika estää vanhojen häirintätapausten käsittelemisen.

Mies tarttuu naista olkapäästä.

Teemme juttua: oletko kokenut seksuaalista häirintää koulussa?

Kerro meille luottamuksella, jos opettaja on häirinnyt sinua koulussa seksuaalisesti.

Petri Kaijansinkko

Pesäpalloliiton pomot kommentoivat häirintäkohua – näin liitossa reagoidaan paisuneeseen Kaijansinkon tapaukseen

Pesäpalloliitto aikoo kitkeä häirintätapauksia rangaistuksilla ja koulutuskampanjoilla. Petri Kaijansinkon häirintäkohussa selvisi kolmaskin tapaus Suekin tutkinnassa.

Punahiuksinen Ella Junnila hymyilee kuvaajalle harjoitussalilla.

Korkeushyppääjä Ella Junnila ja muut urheilijat törmäävät usein epäkohtiin tai epäasialliseen käytökseen – uusi nettisivu rohkaisee kertomaan niistä

Yleisurheilijat ry julkaisi Turvallinen tila -sivut, jotta urheilijoilla olisi matala kynnys kertoa havaitsemistaan epäkohdista.

Faneja matkalla Tampereen areenaan Leijonien ja Norjan avausotteluun MM-kisoissa.

"Minulle huudeltiin ja juostiin jopa kadulla kiinni", sanoo Vilma Järvisalo – MM-kisat ovat aiheuttaneet ikäviä lieveilmiöitä Tampereella

Tampereella MM-kisojen järjestäjät painottavat, että kisa-alueella kaikenlaiselle kiusaamiselle, häirinnälle ja syrjinnälle on nollatoleranssi.

Nanne Pyrhönen ja Nova-koira poseeravat kameralle vaalean rakennuksen edessä.

Tuhannet eroavat nyt reservistä: Nanne Pyrhönen, 29, meni innokkaana armeijaan, mutta Venäjän hyökkäys sai naisen jättämään eropaperit

Siirrot reservistä siviilipalvelukseen ovat lisääntyneet lähes 1 500 prosenttia viime keväästä. Useat sivariin vaihtavat naiset kertovat Ylelle syiksi kiusaamisen ja ahdistelun intin aikana.

Hiittenharjun hotelli palaa Harjavallassa 14.7.2021, palomies katselee tilannetta paitahihasillaan helteisenä iltana, kuvassa myös paloauto. Savu kohoaa.

Pelastusopistolta kysytään toistuvasti, syrjivätkö pääsykokeet naisia – uudet tasa-arvo-ohjeet ottavat huomioon myös muunsukupuoliset

Pelastajia kouluttava Pelastusopisto tarttuu häirintään matalalla kynnyksellä. Käsittelyssä on nyt yksi häirintätapaus.

Pianon soittoa.

Tuore tutkimusraportti: epäasiallinen käytös edelleen iso ongelma musiikkialalla

Kyselyn mukaan kolme neljästä musiikkialalla toimivasta on kohdannut epäasiallista käytöstä viimeisen viiden vuoden aikana.

Houston Dashin lippu liehuu stadionilla.

Yhdysvaltojen naisten jalkapalloliigassa kuohuu taas – raportti syrjinnästä ja hyväksikäytöstä johti päävalmentajan hyllytykseen

Houston Dash on hyllyttänyt joukkueen päävalmentajan James Clarksonin Yhdysvaltojen naisten jalkapalloliigan ja liigan pelaajayhdistyksen suosituksesta.

Tennispelaaja, kuvituskuva

"Tukkikaa nyt sen tutkijan turpa" – liikuntatutkijat kertovat työssään kokemastaan painostuksesta

Valtion liikuntaneuvoston kyselystä selviää, että urheilun sisältä halutaan vaikuttaa tutkijoiden työhön ja estää epäsuotuisten tulosten esiin nouseminen.

Markku Lumio, före detta stadsdirektör i Vasa.

Kaupunginjohtaja Markku Lumio ei halua kommentoida tuoreita syytöksiä asiattomasta käytöksestä – kiistää huhun irtisanoutumisestaan

Kauhavan kaupunginhallitus aikoo esittää valiokunnan perustamista kaupunginjohtajan irtisanomiseksi tai siirtämiseksi toisiin tehtäviin. Syynä on luottamuspula, jonka aiheutti uusi ilmoitus asiattomasta käyttäytymisestä.

Fleury 91:n valmentaja David Fanzel levittelee käsiä kentän laidalla.

DR: Helmarien pelaajan seurajoukkueen työntekijän väitetään syyllistyneen seksuaaliseen häirintään

Tanskalaismedia DR kertoo, että useiden entisten pelaajien mukaan Katriina Talaslahden ranskalaisseurassa Fleury 91:ssä työskentelevä David Fanzel on ahdistellut heitä seksuaalisesti. Fanzel ja seura kiistävät kaiken.

Kauhavan kunnantalon kyltti

Kauhavan tarkastuslautakunta: kaupunginjohtajan häirintatapaus on loppuun käsitelty, mutta toimintatavoista sovitaan nyt

Kauhavan kaupunginjohtaja Markku Lumioon kohdistuvaa häirintäepäilyä ei palauteta takaisin kaupunginhallitukseen. Asia on käsitelty tarkastuslautakunnassa ja asianosaisen kanssa.

Anonyymejä henkilöitä epätarkkoina sisätilassa.

Seksuaalisen häirinnän ilmiantoja tulee paljon – "Tämä on vain jäävuoren huippu"

Etenkin urheilun maailmaan vaaditaan nykyistä tehokkaampaa häirinnän ennaltaehkäisyä. Asiantuntija kyseenalaistaa Suomen aseman tasa-arvon mallimaana.

Kauhavan kunnantalon kyltti

Kaupunginjohtaja Markku Lumion häirintäepäily yritetään saada uuteen käsittelyyn Kauhavalla – tarkastuslautakunta aikoo kuulla ilmoituksen tehnyttä naista

Aikanaan asia hoidettiin niin, että hallituksen ja valtuuston puheenjohtajat kävivät kaupunginjohtajan kanssa kehityskeskustelun. Kaikkia se ei tyydytä.

Olympiakomitean logo seinässä.

Finnish Olympic Committee investigates third harassment case

It is important for such claims to be investigated by an independent third party, according to the Committee.

Anni Vuohijoki slår händerna ihop så att ett magnesiummoln yr runt.

Tämä Anni Vuohijoen tapauksesta tiedetään – Jääkiekkoliiton mukaan epäilyt eivät lähteneet Leijonien pelaajilta, Suek aloittaa tutkinnan

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoo, että miesten olympiajoukkueen pelaajilta kysyttiin Pekingin tapahtumista uudelleen perjantaina, kun tapaus nousi julkisuuteen.

Vasemmistoliiton varapj Jussi Saramo A-studiossa.

Vasemmistoliiton Saramo: Olympiakomitealla erityinen vastuu avoimeen toimintaan – poliitikot tyrmistyneitä häirintätapauksesta

Urheilusta vastaavalta opetus- ja kulttuuriministeriöltä vaaditaan tiukkaa otetta Olympiakomitean suuntaan tapauksen selvittämiseksi.

Elisabeth Rehn katsoo kameraan ulkona.

Elisabeth Rehn ja muut urheilussa vaikuttaneet naiset ottavat kantaa valtapelin pimeään puoleen: "Hyvä veli -kerhoille on saatava loppu"

Kirjeen allekirjoittaneet urheilujohdon tehtävissä toimineet naiset listaavat kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä, epätasa-arvoisesta kohtelusta sekä miesten saunailloissa tekemistä päätöksistä.

Susanna Rahkamo Suomen Olympiakomitean syyskokouksessa Vantaalla 21.11.2020

Olympiakomitean varapuheenjohtaja Susanna Rahkamo kertoo Mika Lehtimäen tapauksesta ja arvioi jatkoa: "Ei ole ihan helppo juttu tällaisen jälkeen"

Olympiakomitean puheenjohtajat tiesivät Mika Lehtimäen saamasta varoituksesta ennen kuin hänet valittiin jatkamaan. Susanna Rahkamo kertoo, että jatkosta käytiin pitkiä keskusteluita. "Tällaista ei pitäisi työelämässä tapahtua", Rahkamo sanoo tapauksesta.

Silmälasipäinen mies puvussa katsoo vähän kamerasta vasemmalle.

Olympiakomitean huippu-urheilupomo Mika Lehtimäki sai varoituksen naisiin kohdistuneesta epäasiallisesta käytöksestä

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki on käyttäytynyt työyhteisössä epäasiallisesti, ja työnantaja on puuttunut hänen käytökseensä. Lehtimäki myöntää saaneensa varoituksen.

Jessica Lubrano

Seksuaalista häirintää kokenut työntekijä haastaa Swappien oikeuteen – vaatii yritykseltä kymmenientuhansien korvauksia laittomista potkuista

Työntekijä kertoo joutuneensa seksuaalisen häirinnän kohteeksi ensimmäisestä työpäivästä lähtien. Työsuhde purettiin koeajalla samaan aikaan, kun hän oli vaatinut työnantajaa puuttumaan häirintään.

Nainen selaa puhelintaan.

Somessa tapahtuva seksuaalinen häirintä voi olla yhtä traumatisoivaa kuin fyysisesti tehty – silti keinot puuttua siihen ovat heikot

Seksuaalirikoslainsäädännön kokonaisuudistus on parhaillaan käynnissä ja osana sitä pohditaan esimerkiksi asiattomien kuvien lähettämisen rangaistavuutta.

Krista Mikkonen puhui tiedotustilaisuudessa Valtioneuvoston Linnassa 19. marraskuuta.

Sisäministeri: “Sopimuspalokuntalaisten häirintätapaukset ovat järkyttäviä” – ministerit etsivät ratkaisuja pelastusalan edustajien kanssa

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) kertoo sisäministeriön suhtautuvan häirintään vakavasti. Kolme ministeriä tapasivat tänään pelastusalan toimijoita.

Naishahmo kävelee pitkin käytävää.

Kun Heini oli alaikäinen, viisi aikuista miestä palokunnasta ehdotti seksiä – vain kourallinen sopimuspalokunnista on selvittänyt vapaaehtoisten rikostaustoja

Seksuaalista häirintää ilmenee sopimuspalokunnissa ja se kohdistuu myös alaikäisiin. Palokuntatoimintaan on päässyt takaisin jopa lapseen kohdistuneen rikostuomion jälkeen.

Janette Lepistö

Pesäpallotähti Janette Lepistö avautui häirinnästä ja vaikenemisen kulttuurista urheilussa – pian hän alkoi saada järkyttäviä yksityisviestejä

Janette Lepistö sai Instagram-julkaisunsa jälkeen satoja vastauksia yli lajirajojen. Lepistön mukaan suurin ongelma on, etteivät seurat ja lajiliitot ota vakavasti häirintää kokeneita urheilijoita.

Pesäpallo, kuvituskuva

Urheilulehti: Superpesisvalmentaja syyllistyi nuoren pelaajan seksuaaliseen häirintään – jatkaa yhä lajin parissa, vaikka liitto aloitti selvityksen

Seksuaalisen häirinnän myöntänyt valmentaja työskentelee yhä merkittävässä pestissä pesäpallossa. Lajiliiton puheenjohtajan Ossi Savolaisen mielestä valmentajan pitäisi siirtyä sivuun liiton selvityksen ajaksi.

Heikki Valkama

Heikki Valkama: Sikailu työpaikoilla ei ole enää ok, mutta työpaikkojen #metoo ei ole vielä ohi

Jotkut ovat kysyneet, miksi näitä #metoo-tapauksia pitää käsitellä julkisesti. Mikään ei muutu, jos ongelmat hyssytellään hiljaiseksi omissa porukoissa, Valkama kirjoittaa blogissaan.

Brandman bär hjälm

Pelastusalan epäkohtia kitketään laajalla rintamalla: häirintään tarkoitus puuttua heti ja naispelastajat saavat omat vaatteet

Pelastusalalle on laadittu 38 toimen ohjelma tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Sen on tarkoitus kitkeä epäkohtia ja tehdä alasta houkuttelevampi.

Yöelämää Helsingissä ravintola Pataässässä 15. lokakuuta.

Opiskelijajuhlien ylilyönnit päätyivät taas otsikoihin – yhteydenotot häirinnästä ovat lisääntyneet, kertoo Helsingin yliopiston ylioppilaskunta

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa HYY:ssä häirintäyhdyshenkilöille tulee jopa kolme yhteydenottoa viikossa. Noin puolet yhteydenotoista koskee opiskelijabileissä tapahtuneita asioita ja puolet esimerkiksi opiskelijoiden välisiä konflikteja.

Miesten ja naisten vessat.

Analyysi: Suomen seuraava #metoo-keskustelu käydään ehkä sinun alallasi tai minun – ja niin on luultavasti hyvä

Vuoden kuudes tai seitsemäs #metoo-keskustelu voi väsyttää. Silloin on hyvä muistaa, että kampanja on syntynyt aitojen epäkohtien ympärillä – ja myös korjannut niitä.

Paavolan pelastusaseman ulkoseinä Lahdessa autotien takaa kuvattuna.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen konkari: "Palomieskulttuuri muuttuu hiljalleen"

Pelastuslaitoksen hallintopäällikkö Merja Saasmo sanoo, että ilmoituskynnystä häirintätapauksista on pyritty madaltamaan. Hänestä suurin ongelma on, ettei lievemmistä tapauksista tehdä ilmoituksia.

Oulu-Koillismaan paloauton raivauskalustoa.

Kainuun pelastuslaitoksella ei ole ilmennyt seksuaalista härintää – pelastuspäällikön mukaan asiaan pitää silti suhtautua vakavasti

Yle uutisoi keskiviikkona, että pelastuslaitoksilla ja ensihoidossa työskentelevät joutuvat kohtaamaan seksuaalista häirintää usein työyhteisön sisällä. Kainuussa tilannetta ei tunnisteta.

Terence Sam profiilikuva.

Firefighter recounts experience of racism, harassment in emergency services sector

The former emergency services worker waived his right to anonymity because he wants to inspire a cultural change in the sector, as Finland's social affairs minister calls for action.

Sarkkinen: Tarvitaan työnjohdon puuttumista

Sosiaali- ja terveysministeri: Pelastusalan ylimmän johdon sitouduttava seksuaalisen häirinnän kitkemiseen

Pelastustoimen ja ensihoidon työntekijät kertoivat Ylelle muun muassa ahdistelusta ja ehdottelusta. Ministeri Hanna Sarkkinen uskoo, että seksuaalisesta häirinnästä vaietaan yhä monella muullakin alalla.

Terence Sam profiilikuva.

Terence Sam kertoi pelastusalalla kokemastaan häirinnästä ja rasismista Ylelle: "Toivon hyviä tyyppejä astumaan esiin ja sanomaan, että nyt riittää"

Seinäjokelainen paloturvallisuusalan konsultti kertoo kokemuksistaan nimellään ja kasvoillaan. Kuuntele, miksi Terence Sam toivoo, että häirinnästä keskustellaan.

Sanna Marin ja ANgela Merkel.

Keskiviikko 27.10.2021 (radio)

Seksuaalinen häirintä pelastusalalla. Pääministeri Marin vieraili Saksassa. Postipakettien määrä. Laivamatkoihin polttoainelisämaksu. Sääennuste.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle