Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Linda Ardebäck johtaa perheyritystä, joka valmistaa suklaakovehteja muun muassa Ruotsin hoville.

Linda Ardebäck tuntee Ruotsin kuninkaan suklaamaun – hän on kuninkaan virallinen hovihankkija

Kun Kaarle XVI Kustaa juhlii 50-vuotista valtakauttaan, linnassa tarjoillaan varta vasten merkkipäiväksi luotuja suklaakonvehteja. Konvehdit teki yksi noin 130 hovihankkijasta.

Suklaamestari Jouni Rusanen esittelee suklaakonvehteja.

Oletko panostanut pääsiäisen herkuissa laatuun määrän sijaan? Et ole ainut – kalliin erikoissuklaan suosio kasvaa

Suomalaiset ostavat erityisesti sesonkeina kaupasta arvokkaampia herkkuja, mutta aiempaa pienempiä määriä.

Joululahjapapereita roskalaatikossa.

Minne kuuluvat joulupyhien roskat? Näin kierrätät syntyneen jätevuoren oikeaoppisesti

Suurin osa joulukoristeista lajitellaan sekajätteeseen. Kaikki lasi ei kuulu lasinkeräykseen.

Kyltti, jossa lukee Eckerö post- och tullhus 1828.

Pienessä Eckerön kunnassa Ahvenanmaalla valmistuu venezuelalainen suklaa

Posti- ja tullitalon tiloissa toimii kulttuurikeskus.

Makeistehdas Panda kuuluu norjalaiseen Orkla-konserniin.

Makeisvero lähti, nyt Orkla investoi miljoonia suklaaseen

Orkla-konserni tekee miljoonien investoinnin Pandan makeistehtaaseen Jyväskylässä.

Suklaakonvehteja käsityönä

Suklaan valmistuksessa eivät hitaat pärjää – tarvitaan oikeat lämpötilat ja nopeat liikkeet

Suurten suklaarasioiden lisäksi on Suomessakin alkanyt näkyä pienempiä, käsityönä tehtyjä suklaita, vähän keskieurooppalaiseen malliin. Pieniä suklaapajojakin on ilmestynyt katukuvaan.

Suklaata.

Kuka joulusuklaasi kaakaon tuottaa? – Finnwatch: Isoimmat ketjut vähensivät sertifioitujen joulukonvehtien tarjontaa

Kaakaon tuotantoon voi liittyä ihmisoikeusriskejä, kuten lapsi- ja pakkotyövoiman käyttöä. Finnwatchin mukaan yritysten omat vastuullisuusohjelmat eivät korvaa sertifiointia.

Konvehteja.

Näin teet pääsiäiskonvehdin itse

Torniossa ammattiopisto Lappian kondiittoriopiskelijat ovat kehitelleet ja tehneet pääsiäiseen sopivia konvehteja, joissa käytetään myös pohjoisesta luonnosta löytyviä raaka-aineita. Katso videolta, miten konvehdit syntyvät.

Nainen esittelee konvehtirasiaa

Yllätyskonvehdin palautteesta somekohu: "Seuraava palaute yksityisviestinä"

Leipomoalaa opiskeleva Pinja Vekka löysi tapaninpäivänä Pirkka-konvehtirasian konvehdin sisältä toisen konvehdin. Moinen yllätys kirvoitti Vekalta tiedustelun Pirkan Facebook-sivulle. Sen jälkeen konvehtimysteeri levisikin kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa.

Lahjapaketteja joulukuusen alla.

Tapakouluttaja: Jouluna ei ole "pakkolahjoja" – tavaran asemesta voi antaa vaikka aikaa

Kummilapset, naapurit, työkaverit – kaikkia pitäisi jouluna muistaa, mutta millä? Tapakouluttaja Helena Valosen mielestä liikoja lahjapaineita kannattaa vältellä. Pakkolahjasta puuttuu ajatus.

Tiia Westman ja Brynn Phipps aamu-TV:ssä.

Syystalven suklaahitti on glögi-konvehti – video

Konvehteja voi tehdä hyvin myös itse, kertoivat suklaayrittäjät Tiia Westman ja Brynn Phipps aamu-TV:ssä.

David Maenhout

Mikä ihmeen paikallinen sopiminen?

Jos suklaakonvehteja myydään joulukuussa enemmän kuin kesällä, olisiko herkkupuodeissa järkevää tehdä pitempää päivää marraskuussa kuin kesäkuussa? Paikallinen sopiminen herättää paljon intohimoja.

Suklaakonvehteja.

Joulukonvehdit tulivat juuri kauppoihin – Miksi?

Joulu tuli jo marketteihin. Prismat tuovat joulusuklaan esille makeishyllyihin keskitetysti tiistain ja keskiviikon aikana, Siwat ja Valintalot tämän viikon mittaan. Joulunvietto alkaa karkkikaupassa yli kaksi kuukautta ennen joulunpyhiä yksinkertaisesti kysynnän takia.

Taitaja-kisan voittaja 2015 Emeliina Papinniemi.

Kaksi kultaa Saimaan ammattiopiston opiskelijoille Taitaja-kisasta

Kondiittoriopiskelija Emeliina Papinniemi voitti oman sarjansa. Anselmi Kaisanlahti on Suomen paras nuori huonekalupuuseppä.

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko.

Kavallusepäilyjä tutkitaan – Poroshenkon suklaatehdas viranomaisille

Poroshenko, lempinimeltään Suklaakuningas, on vienyt suklaatehtaan haltuunoton oikeuteen Moskovassa.

Käsintehtyjä suklaita

Inhottava suklaa pakottaa puodinpitäjän nukkumaan lattialla

Jo 70-luvulla Jouko Rajanen lintsasi koulusta voidakseen keittää kotona toffeeta tai paistaa lättyjä. Sittemmin Rajasesta on tullut kokki, keittiöpäällikkö ja maailman pohjoisimman suklaapuodin yrittäjä. Suklaata Rajanen rakastaa, koska pitää sitä inhottavimpana kaikista raaka-aineista.

David Maenhout

Belgian paras suklaamestari uudistaa vuosisatojen perinteitä

David Maenhout yhdistää suklaaseen balsamicoa, tuoretta minttua tai tyrnimarjoja.

Suklaan uudet maut teettävät joskus työtä. Esimerkiski raparperisuklaa ei ajatuksena ole kaikille heti mieleinen.

Tyrnisuklaa maistuu rannikolla, raparperi vaatii jo suostuttelua

Suklaan syöjät luottavat klassikoihin, mutta pienen suklaavalmistajan on satsattava erikoisuuksiin. Vaasalaisen suklaavalmistaja Hemgårdenin ylivoimaisesti suosituin herkku on tyrnisuklaa. Sen sijaan raparperisuklaa on osoittautunut vaikeammaksi palaksi jopa pohjalaisille.

Rosollista voi tehdä tyylikkään hyydyttämällä.

Näin vältät lisäkilot pikkujoulukaudella – ravitsemusterapeutin vinkit

Pikkujoulukaudella pöydät ovat täynnä maukkaita tarjoiluja. Herkuttelu saattaa jatkua joulun ylikin ja samalla kiloja kertyä salakavalasti vyötärölle. Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen neuvoo, miten kannattaa toimia, jos haluaa selvitä juhlakaudesta ilman ylimääräisiä kiloja ja tehdä terveellisiä valintoja.

Suklaakonvehteja.

Älä lähetä pilaantuvaa joulupakettia – posti tuhoaa sisällön

Joululahjoja postin kautta lähettävän kannattaa ottaa hyvin selvää etukäteen, mitä saa lähettää postilla ja mitä ei. Monia kauneustuotteita ei esimerkiksi voi lähettää. Elintarvikkeita posti kuljettaa tietyin rajoituksin. Suklaarasialähetyksellä voi läheisiään muistaa.

Kristiina Pääkkö temperoi valkoista suklaamassaa

Suklaakonvehdit kätkevät sisäänsä merilappilaisuutta

Meri-Lapin ruokamessut pidetään Keminmaassa Pohjanrannan tilalla jo kymmenettä kertaa. Lähellä tuotetun suuhunpantavan lisäksi tapahtumassa nähdään esimerkiksi ruokaan liittyviä työnäytöksiä. Makeimman näytöksen taitavat tarjota Lappian kondiittoriopiskelijat.

Amaryllis

Allergisen joulu voi olla pahimmillaan yhtä piinaa

Tuoksujen, mausteiden ja ruoka-aineiden suhteen kannattaa pelata jouluna varman päälle.

Suklaakonvehteja.

A million kilos of chocolate sold in Finland this Christmas

The annual rush to stock up on goodies has reached its peak, with increasing demand for small-scale chocolatiers as well as perennial classics.

Suklaakonvehteja.

Tänäkin jouluna suklaata myydään Suomessa miljoonia kiloja

Kauppoihin suklaata ja makeisia toimitetaan eniten loka- ja marraskuussa. Suklaatietoisuutta edistävän Suklaayhdistys ry:n puheenjohtaja arvioi, että suomalaisten suklaasuosikkien kärjessä on tuttu kolmikko.

Suklaakonvehteja rasiassa.

Sweet tax fails to slow candy consumption

A ‘sugar tax’ introduced two years ago brought a slight dip in confectionery sales – which soon bounced back to previous levels.

Liköörikonvehteja ei löydy tänä jouluna kaupoista.

Tätä herkkua on turha etsiä kaupoista tänä jouluna

Fazerin Vantaan tehtaan uuden linjan ongelmat näkyvät joulupöydässä. Tänä jouluna kaupoista on turha etsiä joulun klassikkomakeista, liköörikonvehtia.

Suklaakonvehteja rasiassa.

Vanhat suklaaklassikot tehdään osin ylijäämäsuklaasta

Lähes sata vuotta vanha Fazerin suklaapatukka Da Capo ja myös Suomen suosituin suklaapatukka Pätkis syntyvät ainakin osittain muiden tuotteiden sivutuotteena.

Naisten etsivätoimisto -sarjan luoja antaa uuden kuosin Jane Austenin Emmalle

Kaikkiaan kuusi Austenin romaania saa uuden asun nykykirjailijoiden kynästä. Alexander McCall Smith kutsuu tehtäväänsä herkulliseksi kuin konvehtirasia.

Rovaniemeläisen Choco Delin marjakonvehteja.

Konvehdit palkittiin Ranualla

Vuoden Hillatuote 2013 -kisan ovat voittaneet rovaniemeläisen Choco Delin hilla- ja metsämarjatäytteiset suklaatuotteet. Konvehdit valmistetaan käsityönä paikallisista marjoista ja luonnotuotteista.

Godiva-yhtiön suklaakonvehteja rasiassa..

Belgia haluaa konvehdeilleen saman suojan kuin samppanjalle

Huonot ulkomaiset valmistajat turmelevat belgialaisten konvehtien maineen, moititaan konvehtien kotimaassa.

Fazerin logo

Fazer vetää Wienernougat-konvehteja takaisin

Konvehdit saattavat sisältää pieniä määriä maitoa.

lohirulla

Joulun jämistä syntyvät uudenvuoden herkut

Kaloista saa jalostettua makoisan iltapalan leivän kanssa. Piparit ja konvehdit saavat uuden elämän mascarponevaahdossa.

Temperoitu konvehti on kaunis

Eettinen joulukonvehti on vielä harvinaisuus

Eettisen suklaan ostaminen jouluksi voi olla vaikeaa. Kotimaisten konvehtien raaka-ainetuotannon valvonnasta ei voida vieläkään mennä takuuseen.

Jouluisia kynttilähahmoja

Joulu on vaarallinen - katso lista!

Varoittelujournalismin perinteitä kunnioittaen myös me Ylen varovaiset toimittajat haluamme kantaa kortemme kekoon. Olemme koonneet listan kaikista niistä asioista, joita jouluna on ehdottomasti varottava tai vältettävä. Varo pimeitä pukkeja ja kaatuvia kynttilöitä!

Temperoitu konvehti on kaunis

Viettele suklaalla - kotona tehtynä vieläkin parempaa

Itsetehty joululahja on persoonallisin. Ja jos se on tehty suklaasta, se on jo joulun lahjoista parhain. Mutta miten välttää kauppojen suklaavuoret ja valmistaa rasiallinen lahjasuklaita? Toteutus on yksinkertainen, mutta vaatii konvehtiekspertin ohjausta. Näin syntyvät suussa sulavat joulukonvehdit.

Makeistehtaalla jouluun valmistautuminen alkaa jo kesällä – suomalaisen konvehdin suosio kulttuurisidonnaista

Makeistehtaalla kiireet alkavat jo hellittää joulun osalta, kertoo Pandan makeistehtaan toimitusjohtaja Kari Harila Yle Puheessa.

Fazerin Geisha käärepaperia.

Konvehtikääreillä peitettäisiin 1800 jalkapallokenttää

Suomalaiset syövät vuosittain kilottain suklaata. Kulutus kasvaa joulun aikaan. Herkulliset konvehdit piilotetaan sellofaanikääreisiin, joita valmistetaan Lieksassa vuosittain yli 11 miljoonaa neliömetriä.

Joulukauppa alkoi jo lokakuun lopulla

Joulukaupan ennakoidaan kasvavan taantumasta huolimatta

Joulu lähestyy, sen huomaa muun muassa kauppojen lisääntyvästä joulutavarasta ja kotiin tulevien mainosten määrästä. Joulukauppa on käynyt jo pari - kolme viikkoa, ja tahti kiihtyy joulua kohti. Suurimmat myyntipiikit ovat veronpalautuspäivän jälkeen ja viime hetken joululahjaostokset jäävät aina aaton aattoon.

Fazerin konvehteja vedetään myynnistä Virossakin

Väärään konvehtierään saattoi lipsahtaa Geisha-konvehteja, joissa on allergisille vaarallista vehnäjauhoa ja hasselpähkinää.

Suklaakonvehtipakkaus

Fazer vetää konvehtirasioita pois markkinoilta

Erä Fazerin Sininen -konvehtirasioita voi sisältää Geisha-konvehteja, jotka saattavat olla vaarallisia vehnäjauhoille ja hasselpähkinälle allergisille.

Hedelmä- ja salmiakkikarkit maistuvat keskivertosuomalaiselle.

Suomalaisen karkkikita on kuin Molok - ahmitaan kilotolkulla

Suomalainen mässyttää karamellia noin 15 kiloa vuodessa, kun esimerkiksi italialainen yltää vain vajaaseen 5 kiloon. Hedelmä- ja salmiakkimakeiset ovat yhä suosituimpia.

Willi Saimaan käsintehtyjä suklaakonvehteja

Willi Saimaa konvehdit ehtivät pääsiäispöytään

Elintarvikealan opiskelijat ideoivat ja tekivät konvehtisarjan opettajansa ohjauksessa. Tumma-, maito- ja valkosuklaa päällysteiset konvehdit sisältävät kolmea eri täytettä.

Suklaa on arjen ylellisyyttä

Suklaan - erityisesti tumman suklaan - suosio on viime vuosina kasvanut entisestään. Myös iäkkäämmät miehet ovat löytäneet terveysvaikutteisen tumman suklaan. Viimeisimpiä trendejä ovat hemmottelusuklaat.

Valmiit kahvikonvehdit.

Suklaa pitää tuntea pintaa syvemmältä

Leipomoiden suklaakonvehdit ovat käsityötä, joiden tekemiseen tarvitaan sekä aikaa että hyviä hermoja. Kondiittorit kehittelevät konvehtien täytteitä kokeilujen kautta, mutta makuelämyksen kruunaa viimeistelty ulkonäkö.

Ripaus Imatraa suklaakonvehdeissa

Imatralainen Leipomo Toivonen on aloittanut käsintehtyjen suklaakonvehtien valmistamisen. Idea lähti Vuoksen koskiuoman kivistä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle