Uusimmat artikkelit
Linda Ardebäck tuntee Ruotsin kuninkaan suklaamaun – hän on kuninkaan virallinen hovihankkija
Kun Kaarle XVI Kustaa juhlii 50-vuotista valtakauttaan, linnassa tarjoillaan varta vasten merkkipäiväksi luotuja suklaakonvehteja. Konvehdit teki yksi noin 130 hovihankkijasta.
Oletko panostanut pääsiäisen herkuissa laatuun määrän sijaan? Et ole ainut – kalliin erikoissuklaan suosio kasvaa
Suomalaiset ostavat erityisesti sesonkeina kaupasta arvokkaampia herkkuja, mutta aiempaa pienempiä määriä.
Eckerön posti- ja tullitalo & ahvenanmaalainen suklaa
Arkkitehtuuria ja suklaata.

Minne kuuluvat joulupyhien roskat? Näin kierrätät syntyneen jätevuoren oikeaoppisesti
Suurin osa joulukoristeista lajitellaan sekajätteeseen. Kaikki lasi ei kuulu lasinkeräykseen.
Pienessä Eckerön kunnassa Ahvenanmaalla valmistuu venezuelalainen suklaa
Posti- ja tullitalon tiloissa toimii kulttuurikeskus.
Pikkukaupungin tyttö etsi seikkailua New Yorkista ja rakastui belgialaiseen suklaaseen – nyt Anna Kekki on menestyvä suklaamestari
Kekistä piti tulla psykologi, mutta suklaa vei mennessään.
5 vinkkiä joilla onnistut suklaan kanssa – lyö kaikki ällikällä omalla Strömsö-konvehdilla
Älä säilytä suklaata jääkaapissa.

Makeisvero lähti, nyt Orkla investoi miljoonia suklaaseen
Orkla-konserni tekee miljoonien investoinnin Pandan makeistehtaaseen Jyväskylässä.

Suklaan valmistuksessa eivät hitaat pärjää – tarvitaan oikeat lämpötilat ja nopeat liikkeet
Suurten suklaarasioiden lisäksi on Suomessakin alkanyt näkyä pienempiä, käsityönä tehtyjä suklaita, vähän keskieurooppalaiseen malliin. Pieniä suklaapajojakin on ilmestynyt katukuvaan.

Kuka joulusuklaasi kaakaon tuottaa? – Finnwatch: Isoimmat ketjut vähensivät sertifioitujen joulukonvehtien tarjontaa
Kaakaon tuotantoon voi liittyä ihmisoikeusriskejä, kuten lapsi- ja pakkotyövoiman käyttöä. Finnwatchin mukaan yritysten omat vastuullisuusohjelmat eivät korvaa sertifiointia.
Suklaakonvehdit sokkomaistelussa: Älä maksa hienosta pakkauksesta moninkertaista kilohintaa
Kilohinnoissa lähes 8-kertainen ero.

Näin teet pääsiäiskonvehdin itse
Torniossa ammattiopisto Lappian kondiittoriopiskelijat ovat kehitelleet ja tehneet pääsiäiseen sopivia konvehteja, joissa käytetään myös pohjoisesta luonnosta löytyviä raaka-aineita. Katso videolta, miten konvehdit syntyvät.

Yllätyskonvehdin palautteesta somekohu: "Seuraava palaute yksityisviestinä"
Leipomoalaa opiskeleva Pinja Vekka löysi tapaninpäivänä Pirkka-konvehtirasian konvehdin sisältä toisen konvehdin. Moinen yllätys kirvoitti Vekalta tiedustelun Pirkan Facebook-sivulle. Sen jälkeen konvehtimysteeri levisikin kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa.

Tapakouluttaja: Jouluna ei ole "pakkolahjoja" – tavaran asemesta voi antaa vaikka aikaa
Kummilapset, naapurit, työkaverit – kaikkia pitäisi jouluna muistaa, mutta millä? Tapakouluttaja Helena Valosen mielestä liikoja lahjapaineita kannattaa vältellä. Pakkolahjasta puuttuu ajatus.

Syystalven suklaahitti on glögi-konvehti – video
Konvehteja voi tehdä hyvin myös itse, kertoivat suklaayrittäjät Tiia Westman ja Brynn Phipps aamu-TV:ssä.

Mikä ihmeen paikallinen sopiminen?
Jos suklaakonvehteja myydään joulukuussa enemmän kuin kesällä, olisiko herkkupuodeissa järkevää tehdä pitempää päivää marraskuussa kuin kesäkuussa? Paikallinen sopiminen herättää paljon intohimoja.

Joulukonvehdit tulivat juuri kauppoihin – Miksi?
Joulu tuli jo marketteihin. Prismat tuovat joulusuklaan esille makeishyllyihin keskitetysti tiistain ja keskiviikon aikana, Siwat ja Valintalot tämän viikon mittaan. Joulunvietto alkaa karkkikaupassa yli kaksi kuukautta ennen joulunpyhiä yksinkertaisesti kysynnän takia.

Kaksi kultaa Saimaan ammattiopiston opiskelijoille Taitaja-kisasta
Kondiittoriopiskelija Emeliina Papinniemi voitti oman sarjansa. Anselmi Kaisanlahti on Suomen paras nuori huonekalupuuseppä.

Kavallusepäilyjä tutkitaan – Poroshenkon suklaatehdas viranomaisille
Poroshenko, lempinimeltään Suklaakuningas, on vienyt suklaatehtaan haltuunoton oikeuteen Moskovassa.

Inhottava suklaa pakottaa puodinpitäjän nukkumaan lattialla
Jo 70-luvulla Jouko Rajanen lintsasi koulusta voidakseen keittää kotona toffeeta tai paistaa lättyjä. Sittemmin Rajasesta on tullut kokki, keittiöpäällikkö ja maailman pohjoisimman suklaapuodin yrittäjä. Suklaata Rajanen rakastaa, koska pitää sitä inhottavimpana kaikista raaka-aineista.

Belgian paras suklaamestari uudistaa vuosisatojen perinteitä
David Maenhout yhdistää suklaaseen balsamicoa, tuoretta minttua tai tyrnimarjoja.

Tyrnisuklaa maistuu rannikolla, raparperi vaatii jo suostuttelua
Suklaan syöjät luottavat klassikoihin, mutta pienen suklaavalmistajan on satsattava erikoisuuksiin. Vaasalaisen suklaavalmistaja Hemgårdenin ylivoimaisesti suosituin herkku on tyrnisuklaa. Sen sijaan raparperisuklaa on osoittautunut vaikeammaksi palaksi jopa pohjalaisille.

Näin vältät lisäkilot pikkujoulukaudella – ravitsemusterapeutin vinkit
Pikkujoulukaudella pöydät ovat täynnä maukkaita tarjoiluja. Herkuttelu saattaa jatkua joulun ylikin ja samalla kiloja kertyä salakavalasti vyötärölle. Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen neuvoo, miten kannattaa toimia, jos haluaa selvitä juhlakaudesta ilman ylimääräisiä kiloja ja tehdä terveellisiä valintoja.

Älä lähetä pilaantuvaa joulupakettia – posti tuhoaa sisällön
Joululahjoja postin kautta lähettävän kannattaa ottaa hyvin selvää etukäteen, mitä saa lähettää postilla ja mitä ei. Monia kauneustuotteita ei esimerkiksi voi lähettää. Elintarvikkeita posti kuljettaa tietyin rajoituksin. Suklaarasialähetyksellä voi läheisiään muistaa.

Suklaakonvehdit kätkevät sisäänsä merilappilaisuutta
Meri-Lapin ruokamessut pidetään Keminmaassa Pohjanrannan tilalla jo kymmenettä kertaa. Lähellä tuotetun suuhunpantavan lisäksi tapahtumassa nähdään esimerkiksi ruokaan liittyviä työnäytöksiä. Makeimman näytöksen taitavat tarjota Lappian kondiittoriopiskelijat.

Allergisen joulu voi olla pahimmillaan yhtä piinaa
Tuoksujen, mausteiden ja ruoka-aineiden suhteen kannattaa pelata jouluna varman päälle.

A million kilos of chocolate sold in Finland this Christmas
The annual rush to stock up on goodies has reached its peak, with increasing demand for small-scale chocolatiers as well as perennial classics.

Tänäkin jouluna suklaata myydään Suomessa miljoonia kiloja
Kauppoihin suklaata ja makeisia toimitetaan eniten loka- ja marraskuussa. Suklaatietoisuutta edistävän Suklaayhdistys ry:n puheenjohtaja arvioi, että suomalaisten suklaasuosikkien kärjessä on tuttu kolmikko.

Sweet tax fails to slow candy consumption
A ‘sugar tax’ introduced two years ago brought a slight dip in confectionery sales – which soon bounced back to previous levels.

Tätä herkkua on turha etsiä kaupoista tänä jouluna
Fazerin Vantaan tehtaan uuden linjan ongelmat näkyvät joulupöydässä. Tänä jouluna kaupoista on turha etsiä joulun klassikkomakeista, liköörikonvehtia.

Vanhat suklaaklassikot tehdään osin ylijäämäsuklaasta
Lähes sata vuotta vanha Fazerin suklaapatukka Da Capo ja myös Suomen suosituin suklaapatukka Pätkis syntyvät ainakin osittain muiden tuotteiden sivutuotteena.
Naisten etsivätoimisto -sarjan luoja antaa uuden kuosin Jane Austenin Emmalle
Kaikkiaan kuusi Austenin romaania saa uuden asun nykykirjailijoiden kynästä. Alexander McCall Smith kutsuu tehtäväänsä herkulliseksi kuin konvehtirasia.

Konvehdit palkittiin Ranualla
Vuoden Hillatuote 2013 -kisan ovat voittaneet rovaniemeläisen Choco Delin hilla- ja metsämarjatäytteiset suklaatuotteet. Konvehdit valmistetaan käsityönä paikallisista marjoista ja luonnotuotteista.

Belgia haluaa konvehdeilleen saman suojan kuin samppanjalle
Huonot ulkomaiset valmistajat turmelevat belgialaisten konvehtien maineen, moititaan konvehtien kotimaassa.

Fazer vetää Wienernougat-konvehteja takaisin
Konvehdit saattavat sisältää pieniä määriä maitoa.

Joulun jämistä syntyvät uudenvuoden herkut
Kaloista saa jalostettua makoisan iltapalan leivän kanssa. Piparit ja konvehdit saavat uuden elämän mascarponevaahdossa.

Eettinen joulukonvehti on vielä harvinaisuus
Eettisen suklaan ostaminen jouluksi voi olla vaikeaa. Kotimaisten konvehtien raaka-ainetuotannon valvonnasta ei voida vieläkään mennä takuuseen.

Joulu on vaarallinen - katso lista!
Varoittelujournalismin perinteitä kunnioittaen myös me Ylen varovaiset toimittajat haluamme kantaa kortemme kekoon. Olemme koonneet listan kaikista niistä asioista, joita jouluna on ehdottomasti varottava tai vältettävä. Varo pimeitä pukkeja ja kaatuvia kynttilöitä!

Viettele suklaalla - kotona tehtynä vieläkin parempaa
Itsetehty joululahja on persoonallisin. Ja jos se on tehty suklaasta, se on jo joulun lahjoista parhain. Mutta miten välttää kauppojen suklaavuoret ja valmistaa rasiallinen lahjasuklaita? Toteutus on yksinkertainen, mutta vaatii konvehtiekspertin ohjausta. Näin syntyvät suussa sulavat joulukonvehdit.

Makeistehtaalla jouluun valmistautuminen alkaa jo kesällä – suomalaisen konvehdin suosio kulttuurisidonnaista
Makeistehtaalla kiireet alkavat jo hellittää joulun osalta, kertoo Pandan makeistehtaan toimitusjohtaja Kari Harila Yle Puheessa.

Konvehtikääreillä peitettäisiin 1800 jalkapallokenttää
Suomalaiset syövät vuosittain kilottain suklaata. Kulutus kasvaa joulun aikaan. Herkulliset konvehdit piilotetaan sellofaanikääreisiin, joita valmistetaan Lieksassa vuosittain yli 11 miljoonaa neliömetriä.

Joulukaupan ennakoidaan kasvavan taantumasta huolimatta
Joulu lähestyy, sen huomaa muun muassa kauppojen lisääntyvästä joulutavarasta ja kotiin tulevien mainosten määrästä. Joulukauppa on käynyt jo pari - kolme viikkoa, ja tahti kiihtyy joulua kohti. Suurimmat myyntipiikit ovat veronpalautuspäivän jälkeen ja viime hetken joululahjaostokset jäävät aina aaton aattoon.
Fazerin konvehteja vedetään myynnistä Virossakin
Väärään konvehtierään saattoi lipsahtaa Geisha-konvehteja, joissa on allergisille vaarallista vehnäjauhoa ja hasselpähkinää.

Fazer vetää konvehtirasioita pois markkinoilta
Erä Fazerin Sininen -konvehtirasioita voi sisältää Geisha-konvehteja, jotka saattavat olla vaarallisia vehnäjauhoille ja hasselpähkinälle allergisille.

Suomalaisen karkkikita on kuin Molok - ahmitaan kilotolkulla
Suomalainen mässyttää karamellia noin 15 kiloa vuodessa, kun esimerkiksi italialainen yltää vain vajaaseen 5 kiloon. Hedelmä- ja salmiakkimakeiset ovat yhä suosituimpia.

Willi Saimaa konvehdit ehtivät pääsiäispöytään
Elintarvikealan opiskelijat ideoivat ja tekivät konvehtisarjan opettajansa ohjauksessa. Tumma-, maito- ja valkosuklaa päällysteiset konvehdit sisältävät kolmea eri täytettä.
Suklaa on arjen ylellisyyttä
Suklaan - erityisesti tumman suklaan - suosio on viime vuosina kasvanut entisestään. Myös iäkkäämmät miehet ovat löytäneet terveysvaikutteisen tumman suklaan. Viimeisimpiä trendejä ovat hemmottelusuklaat.

Suklaa pitää tuntea pintaa syvemmältä
Leipomoiden suklaakonvehdit ovat käsityötä, joiden tekemiseen tarvitaan sekä aikaa että hyviä hermoja. Kondiittorit kehittelevät konvehtien täytteitä kokeilujen kautta, mutta makuelämyksen kruunaa viimeistelty ulkonäkö.

Ripaus Imatraa suklaakonvehdeissa
Imatralainen Leipomo Toivonen on aloittanut käsintehtyjen suklaakonvehtien valmistamisen. Idea lähti Vuoksen koskiuoman kivistä.