Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Perinteisessä Turun päivän Aurajoen sukellussiivouksessa joesta nostetaan tänä vuonna moottoripyörä

Kyseessä oleva menopeli paikannettiin itämeripäivänä, kun joenpohjassa tehtiin sukelluksia.

Alaikäinen mopoilija kaahasi poliisia pakoon Rovaniemellä

Poika ajoi takaa-ajon aikana kovaa ylinopeutta ja aiheutti muutamia vaaratilanteita muun muassa pyöräteillä.

Veteraani-ikäinen Lasse Kurvinen puolustaa flat trackin maailmanmestaruuttaan – tällaisesta moottoripyörälajista on kyse

Moottoripyöräilylaji flat trackin ensimmäinen maailmanmestaruus jaettiin vasta viime syksynä. Sen voitti suomalainen Lasse Kurvinen ja nyt hän puolustaa mestaruuttaan.

Poliisi tarkasti 50 mopoa – kymmenestä moposta kilvet pois

Poliisi on valvonut mopoilijoita Iisalmessa, Kuopiossa ja Siilinjärvellä. Viisi mopoilijaa määrättiin ajokieltoon, koska mopot oli viritetty moottoripyöriksi.

Oletko noussut auton kyytiin, vaikka tiesit ettei kuski ole selvinpäin? Teemme aiheesta juttua

Tässä jutussa voit kertoa omia kokemuksia, mikäli olet lähtenyt päihtyneen kyytiin. Tietoja käytetään journalististen sisältöjen tekemiseen ja niitä käsittelevät vain näiden sisältöjen tekijät.

Oulun poliisi joutui huomauttamaan lauantain mopomiittiin kokoontuneita viritetyistä ajoneuvoista – myös ajokieltoja tuli, ja kaksi moottoripyörää otettiin takavarikkoon

Kaikkiaan nuorten jo aiemmin tiedossa ollut mopomiitti sujui poliisin mukaan kohtalaisen rauhallisesti. Nuorisoa oli paljon liikkeellä etenkin Kempeleessä, jossa poliisi havaitsi myös häiritsevää meteliä.

Moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti Vimpelissä

Traktori ja moottoripyöräilijä törmäsivät kantatie 68:lla.

Kaksi varusmiestä ajoi moottoripyörillä toisiaan päin – kolarin aiheuttamat vammat lieviä

Varusmiehet kolaroivat keskenään Karjalan prikaatin moottoripyöräkuljettajien harjoituksessa Vekaranjärvellä. Toinen varusmiehistä loukkasi törmäyksessä kätensä.

Moottoripyöräilijä loukkaantui ulosajossa Siikalatvan Rantsilassa – kuljetettiin helikopterilla OYSiin

Moottoripyörä vaurioitui pahoin. Keliolosuhteet olivat hyvät eikä alkoholilla ollut osuutta ulosajoon. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Neosta tuli nettihitti jo kolmevuotiaana motocross-kuskina – nyt hän haluaa olla maailman paras trikkauksessa

8-vuotias Neo Kopakkala on hypännyt mäkeä, ajanut motocrossia ja rikkonut ihan vahingossa leuanvedon Suomen ennätyksen. Nyt hän trikkaa aina kun se on mahdollista. Aloittaessaan hän ei tiennyt lajista mitään.

Leijonalegenda Timo Jutila on mukana tukemassa lahjakasta ratamoottoripyöräilijää Vertti Takalaa – ensimmäinen SM-kulta tuntui sukukalleuksissa asti

Tulevaisuuden haaveekseen Vertti Takala sanoo kansainvälisen menestyksen lisäksi ammattilaisuuden. Supersport600 -luokassa kuljettajat joutuvat käytännössä maksamaan tallipaikoistaan 100 000–300 000 euroa kaudessa.

Poliisia paennut moottoripyöräilijä menehtyi osuttuaan kaiteeseen Turunväylällä

Moottoripyöräilijä menetti ajoneuvonsa hallinnan ja osui keskikaiteeseen Huopalahdentien liittymän edustalla. Moottoripyörä oli ilmoitettu anastetuksi.

Moottoripyörälegenda Valentino Rossi lopettaa huikean uransa tämän kauden jälkeen

Valentino Rossi hallitsi ratoja 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä.

Run to 60's -tapahtuma järjestetään viikonloppuna Kemissä

Viime vuonna tapahtumaa ei voitu järjestää koronapandemian vuoksi.

Useat mopokuskit ovat saaneet sakkoja ja heitä on määrätty ajokieltoon Meri-Lapissa

Mopoja oli viritetty ja poliisi kiinnitti huomiota myös ajotapaan.

Helle ei ole aikaistanut hillasesonkia, mutta laatuun se saattaa vaikuttaa – Jesse Ylimäki, 16, tienasi viime vuonna moporahat hillastamalla, nyt tavoitteena on bensarahat

Lapin hillasesonki on alkanut ennätyslämpimästä kesästä huolimatta normaaliin aikaan. Pitkään jatkuneet helteet ovat saattaneet vaikuttaa marjojen laatuun avosoilla. 16-vuotias Jesse Ylimäki poimii hilloja myyntiin.

Mopo- ja automiitit yleistyvät, ja nyt niistä huolestui Rovaniemen poliisi – "Joka kaupunkiin pitäisi saada moposuora", sanoo osallistuja

Jopa satoja osallistujia keräävät mopo- ja automiitit ovat työllistäneet poliisia eri puolilla Suomea. Poliisi on huolissaan tapahtumien turvallisuudesta. Miittejä kiertänyt Oskari Paakki, 20, näkee tapahtumissa hyvääkin.

Kärkölän moottoripyöräonnettomuuden tutkintaa jatketaan – Järvelän kylä suree turmassa menehtyneitä muistotilaisuudessa onnettomuuspaikalla

Järvelän kuntakeskuksessa sattuneessa onnettomuudessa kuoli kolme ihmistä, kun kaksi eri suunnista tullutta pyörää törmäsi Järveläntiellä. Ylen tietojen mukaan yksi kuolleista on 15-vuotias. Poliisi ei kerro yksityiskohdista.

Maanantai 12.7.2021

Italian juhlat. Helsinki Cup. Suomalaisten säästöt. Moottoripyöräonnettomuus. Hukkumistapaukset. Sää.

Moottoripyöräilijä sai vammoja kolarissa Hämeenlinnassa

Pakettiauton kuljettaja osui sekä moottoripyörään että bussiin ajettuaan päin punaisia sunnuntaina. Samaisena sunnuntaina poliisi tavoitti myös kolmostiellä reippaasti ylinopeutta ajaneita kuljettajia.

Kolme ihmistä kuoli kahden moottoripyörän törmäyksessä Kärkölässä Päijät-Hämeessä

Onnettomuus sattui poliisin mukaan Järveläntiellä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä puoli kahden aikaan.

Porin tasoristeysturmalla oli useita silminnäkijöitä: Moottoripyöräilijä lähti kiertämään puomeja ja törmäsi junaan – yksi kuoli

Poliisi on saanut silminnäkijöiltä lisätietoja eilisen tasoristeysturman tapahtumista. Vaikuttaa siltä, että tasoristeyksen varoituspuomit toimivat normaalisti.

Yksi kuollut moottoripyörän ja junan yhteentörmäyksessä Porissa

Poliisi sai ilmoituksen moottoripyörän ja tavarajunan yhteentörmäykestä ilmoituksen sunnuntaina hieman puoli kuuden jälkeen. Junaliikenne on palautunut normaaliksi.

Moottoripyörän kuljettaja menehtyi liikenneonnettomuudessa Alavudella

Onnettomuus tapahtui ohitustilanteessa. Moottoripyörän kuljettaja menehtyi välittömästi.

Mopoilija osui pyörätuolin työntäjään ja lähti karkuun – pyörätuolissa istunut ja häntä työntänyt henkilö suistuivat jyrkän pientareen alas Kouvolassa

Kaksi henkilöä loukkaantui skootterin osuttua pyörätuolin työntäjään. Mopoilija ei pysähtynyt tapahtumapaikalle. Poliisi pyytää havaintoja tapauksesta.

Rauno Aaltonen kertoo erikoisista tapahtumista vuonna 1967 – rallilegendan mukaan voitto Monte Carlossa yritettiin sabotoida

Rallilegenda Rauno Aaltonen koki kilpauransa aikana lukuisia vastoinkäymisiä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Niistä hän kertoo Tomin nuoteista -podcastissa.

Mies ajoi kuudenkympin alueella lähes kahtasataa Kirkkonummella

Autolla ajanut mies ylitti nopeusrajoituksen lähes 130 kilometrillä tunnissa. Auton nopeudeksi mitattiin 189 kilometriä tunnissa Evitskogintiellä Kirkkonummella.

Moottoripyörän ja henkilöauton välinen kolari vaati ihmishengen Salossa sunnuntaina

Turmassa kuoli moottoripyörän kuljettaja. Henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Parkkipaikalle heitettyjä ruuveja ja tappouhkaus – mopoilijat kertovat videolla aikuisten vihasta: "Heidän pitäisi katsoa peiliin"

Mopoilijat ovat kuumentaneet tunteita tänä keväänä. Suuret miitit ja yölliset pärinät ovat hermostuttaneet esimerkiksi imatralaisia. Nuoret kertovat, että he ovat saaneet osakseen jopa uhkailua.

Moottoripyöräkauppa käy kiivaana, mutta romutuspalkkion piiriin menopeli ei kelpaa sitkeästä lobbauksesta huolimatta

Moottoripyörien kovaa kysyntää rajoittaa tällä hetkellä saatavuus. Maahantuojilla on varastot käytännössä tyhjinä, kun Suomeen saatavat moottoripyörät ja mopot menevät suoraan ostajalle. Syynä on koronakriisistä johtuva maailmanlaajuinen komponenttipula.

Sissibaari, apinakiikku ja Harleyn pusu – testaa, sujuuko sinulta motoristislangi

Korona-aika on tuonut liikenteeseen melkoisen määrän uusia moottoripyöräilijöitä. Riittävätkö katu-uskottavuuteen pelkät ajotaidot? Testaa, onko ajohanskassa myös motoristislangi.

Koronan kouriin joutuneella moottorirata Kymiringillä on uusi toimitusjohtaja – heitti ensimmäisenä työpäivänään haasteen Apulannalle

Kymiringin toimitusjohtajana tänään aloittaneen Riku Rönnholmin tehtävänä on saada ratayhtiön liiketoiminta pyörimään. Radalle pyritään saamaan moottoriurheilun lisäksi myös muita suuria tapahtumia.

Poliisi jatkoi mopojen ja kevytmoottoripyörien tehovalvontaa Mikkelissä – komisario: huomattava osa oli jollakin tapaa epäkuntoisia

Valvonnan tarkoituksena oli puuttua räikeimpiin havaittuihin rikkeisiin ja häiriöihin, sekä tarkastaa valvonnassa tavattujen mopojen ja kevytmoottoripyörien kunto.

Moottoripyöräkorttien suosio on räjähtänyt käsiin: osasyynä korona ja vapauden tunteen saaminen

Moottoripyöräilyn suosio kasvaa kovaa vauhtia. Vapauden tunne, halu ajaa isommalla ja tehokkaammalla pyörällä ruokkivat harrastajia eteenpäin. Traficomin mukaan parhaimmillaan kasvu on jopa yli 60 prosenttia verrattuna aikaan ennen koronaa.

Mika Kallio kertoo, miksi 19-vuotiaan ratamoottoripyöräilijän kuolemaan johtanutta tilannetta ei voida estää – "Ei kannata syytellä ketään"

19-vuotias ratamoottoripyöräilijä Jason Dupasquier kuoli sunnuntaina vammoihinsa. Mika Kallion mukaan ratamoottoripyöräilyn turvallisuus on mennyt vuosien saatossa eteenpäin, mutta kuolemaan johtanutta tilannetta ei voi estää.

Kokoontumisajot työllistivät poliisia Uudellamaalla – sakkoja ja ajokieltoja kuljettajille

Poliisin mukaan myös muualla Uudellamaalla oli kokoontumisajoja.

Sotkamossa ja Kajaanissa poliisi vei useasta moposta kilvet – se voi vaikuttaa myös auton ajokortin saamisessa

Poliisi valvoi liikennettä kansalaisten palautteiden pohjalta muun muassa koulujen läheisyydessä. Oulun poliisilaitoksen partiot tarkastivat Sotkamossa ja Kajaanissa 60 mopoa, jonka perusteella kilvet vietiin kuudesta viritellystä tai huonokuntoisesta moposta.

Satoja nuoria kokoontui mopomiitteihin Kouvolassa ja Lappeenrannassa – poliisi kirjasi useita rikosilmoituksia, otti pois ajokortteja ja kirjoitti yli 20 sakkoa

Poliisin mukaan lauantaina järjestetyissä kokoontumisissa oli paikalla satoja autoilla, mopoilla ja kevytmoottoripyörillä liikkuneita nuoria. 

Niki Tuuli toivoo palauttavansa legendaarisen tallin kärkikahinoihin

Moto2- ja MotoE-moottoripyörät vaihtuvat jälleen Supersport600-luokan ajokkeihin. Niki Tuuli pääsee ajamaan MM-sarjaa MV-Agustan tehdaskuskina.

Oulun poliisi pyytää mopo- ja automiittien järjestäjiltä asiallista käytöstä – Kaakkurissa kauppakeskuksen pihalla useita ylinopeuksia viikonloppuna

Viime viikonlopun tehovalvonnassa poliisi havaitsi viitisentoista eri ylinopeustapausta Kaakkurin kauppakeskuksen pihassa Oulussa. Etelämpänä Haminassa loukkaantui vakavasti kaksi moottoripyöräilijää satojen nuorten mopomiitissä lauantaina.

Haminan mopomiitissä loukkaantunut nuori mies kuoli sairaalassa – toinen uhri edelleen sairaalahoidossa

Kaksi parikymppistä miestä loukkaantui vakavasti moottoripyöräonnettomuudessa, joka sattui lauantaina järjestetyn mopomiitin alkumetreillä.

Vanhasta bensa-asemasta tulee mopotalli, jolla on syvempi idea – nuorille opetetaan rassauksen lomassa, miksei keuliminen kannata

Haminan keskustaan tuleva mopo- ja pyörätupa pyrkii ennaltaehkäisemään nuorten liikenneonnettomuuksia. Tavoitteena on, että samalla he oppivat käyttäytymään vastuullisesti liikenteessä. Haminassa pidetyssä mopomiitissä tapahtui viikonloppuna vakava onnettomuus.

ABC:n pihalta alkoivat bileet, jotka jatkuivat 450 nuoren voimin pitkin Imatraa – hätäkeskuksen puhelin soi, poliisi jakoi kymmeniä sakkoja

Parikymmentä autoilijaa sai sakkoja tarpeettomasta ja häiritsevästä ajosta. Porukasta paljastui pari ajokortitonta ja poliisi otti talteen muutaman viritetyn mopon.

Satojen nuorten mopomiitti tyssäsi alkuunsa Haminassa, kun kaksi loukkaantui vakavasti – poliisi kertoo, miten mopotapaamiset ovat muuttuneet

Kaksi moottoripyöräilijää loukkaantui vakavasti kolarissa viime lauantaina Haminassa. Onnettomuus tapahtui mopomiitissä, johon osallistui satoja ihmisiä.

Joka kolmannesta moposta kilvet pois tehovalvonnassa

Poliisi puuttui mopolla rälläykseen ja mopojen kuntoon viikonvaihteen tehovalvonnassa Leppävirralla, Pieksämäellä ja Varkaudessa. Valvonnassa tarkastettiin kymmeniä mopoja. Noin joka kolmannesta otettiin kilvet pois.

Kaksi parikymppistä miestä loukkaantui vakavasti mopomiitissä Haminassa – molemmat kriittisessä tilassa sairaalaan

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä vammantuottamuksena.

Kadonnut vanhus ja useat liikennerikkomukset työllistivät poliisia viikonloppuna Rovaniemellä

Perjantain ja lauantain välisenä yönä poliisia pitivät kiireisenä puolestaan useat erityyppiset liikennetehtävät.

Kaksi miestä loukkaantui vakavasti liikenneonnettomuudessa mopomiitin yhteydessä Haminassa – kuljetettiin kriittisessä tilassa sairaalaan

Poliisin alustavien tietojen mukaan onnettomuus oli kahden moottoripyörän nokkakolari.

Imatranajoa ei järjestetä tänä kesänä koronavirustilanteen takia – tapahtuma siirtyy vuodelle 2022

Tämän vuoden heinäkuulle alun perin kaavailtu Imatranajo siirtyy ensi vuoden heinäkuulle. Imatran Moottorikerho muistuttaa, että tärkeintä tässä tilanteessa on terveys.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle