Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Muille nauraminen on yksi syy tosi-tv:n valtaisaan suosioon – Love Island Suomen psykologi: "Paskaa tulee niskaan, se on varmaa"

Jopa neljännes televisiotarjonnasta on nykyään tosi-tv:tä. Miksi tosi-tv koukuttaa?

Martinin rikos on tv-näytelmä valheesta, vihasta ja rakkaudesta

Tarina perheestä ja sen mutikkaista ihmissuhteista

"Rakkaustohtori": Sydänsurut ovat yhtä stressaavia kuin loppuunpalaminen

Rakkaustohtoriksi tituleerattu lääkäri ja yrittäjä Emilia Vuorisalmi sanoo Ylen aamu-tv:n haastattelussa, että sydänsurujen fyysiset oireet pitäisi parantaa kunnolla.

Meryl Streep sanoi suorat sanat Trumpista Golden Globe -puheessaan

Streep puuttui muun muassa tapaukseen, jossa Trumpin katsottiin matkineen vammaista toimittajaa.

Sinkkukirjailija aamu-tv:ssä: "Seurustelevat vähättelevät sinkkujen sydänsuruja"

Kirjan sinkkuna olemisesta kirjoittanut Henriikka Rönkkönen kertoi Ylen aamu-tv:ssä, miltä tuntuu olla vuosia ilman parisuhdetta.

Sanna Ukkola: Ennustajat huiputtavat mummoja tv-kanavien luvalla

Soitin tv-ennustajille Jaakko-veljeni avioliitosta. Yhden mukaan liitto hajoaa vaimon irtosuhteeseen, toisen mukaan liitto on vahvalla pohjalla. Ainoa ongelma on, että minulla ei ole veljeä.

Äkillinen rintakipu murheen keskellä voi kertoa särkyneestä sydämestä

Pitkäaikaisen puolison menehtyminen tai jokin muu voimakas tunne-elämys voi lamauttaa sydämen pumppaustoimintaa. Lääkärit ovat parin vuosikymmenen aikana törmänneet tapauksiin, joita kutsutaan särkyneiksi sydämiksi.

Särkynyt sydän tekee hyvää – komea sähkömies voi parantaa rakkaushaavan

Avioero. Bänksit. Sydän särkyy, elämä tuntuu loppuvan siihen. Moni sinnittelee huonossakin suhteessa, koska pelkää eron aiheuttamaa surua ja tuskaa. Parisuhdeterapeutin mukaan sydämen särkymistä pelätään kuitenkin liikaa.

Haluatko välttyä sydänsuruilta? Apulaisprofessori: Ota rakkauden taidot haltuun

Sydämen särkymistä voi ehkäistä pitämällä parisuhteesta huolta. Aiemmat pettymykset saattavat saada ihmisen suojelemaan itseään uusilta sydänsäryiltä, jolloin hän ei kykene uuteen suhteeseen. Tällöin on tultava sinuiksi menneisyytensä kanssa.

Kakkaa, särkyneitä sydämiä ja itkunaurua – Tutkija: "Emojit kertovat tehokkaasti asian"

Arvioiden mukaan pelkästään älypuhelimilla lähetetään päivittäin yli kuusi miljardia viestiä, joissa on mukana emoji. Kielentutkijan mukaan emojit ovatkin muokkaamassa tapaamme viestiä arjessa.

Yli sadalla abiristeilyllä seilannut konkari opastaa: Viisi vinkkiä onnistuneeseen bileristeilyyn

Abiristeilyjen järjestäjät neuvovat saapumaan satamaan ajoissa ja mielellään selvinpäin. Turvatarkastuksessa omat juomat jäävät maihin, vaikka abeilla riittääkin mielikuvitusta alkoholin salakuljetusyrityksiin. Abiristeilyillä tyypillinen ongelma ei liity humalaan vaan sydänsuruihin.

Kiira Korpi julkaisi kuvan sairasvuoteeltaan – "Sydämeni särkyy"

Kiira Korpi julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jossa kertoo tuntemuksiaan tämänaamuisesta päätöksestään vetäytyä vapaaohjelmasta.

Sydänsurut näkyvät aivokuvassa, puhuminen helpottaa

Tuoreen tutkimuksen ehkä odottamattomankin tuloksen mukaan sydänsuruissa vellominen ei pahenna niitä, vaan päinvastoin. Mitä enemmän erosta puhuu, sitä nopeammin siitä toipuu, tutkijat havaitsivat.

Suomalaisessa rocklyriikkassa näkyy lama ja urbaani elämä – sanoituksista tulossa väitöskirja

Joensuussa asuva Susanna Laamanen tutkii suomalaista rocklyriikkaa ja valmistelee väitöskirjaa aiheesta. Laamanen tekee myös itse musiikkia, hiljattain ilmestyi single Sydämeni särkyi, se enteilee ensi vuonna ilmestyvää pitkäsoittoa.

Ruotsalainen poptähti Tove Lo laulaa seksistä, huumeista ja särkyneistä sydämistä

Ruotsin uusi menestysartisti on valloittanut hittilistoja Yhdysvaltoja myöten henkilökohtaisilla kappaleillaan.

Ilosella upea päivä Skotlannissa - Kakko putosi jatkosta

Mikko Ilonen kipusi European Tourin osakilpailussa Aberdeenissa kymmenen kärkeen, kun toinen kierros on vielä kesken.

Pauli Halme and the lost lovers – hyvää tuulta ja katkeria sydänsuruja kantrihengessä

Amerikkalaista juurimusiikkia tarjoillut energinen bändi esiintyi Rääkkylässä viime viikonloppuna. Vuoden kasassa ollut rytmiryhmä on aikeissa vallata maailman- vähintään Euroopan.

Suicide: One of top killers of young Finnish men

Three out of four adolescent suicides are committed by boys, with one of the main triggers being heartbreak brought on by the end of a romantic relationship.

Nuoren itsemurhan taustalla usein särkynyt sydän

Kun rakkauteen tulee ryppy ja nuorella on ongelmia ennestään, on aikuisen syytä valpastua. Seurustelusuhteen päättyminen suistaa raiteiltaan etenkin pojan, joka ei surustaan puhu.

Rakkaus ensisilmäyksellä pohdituttaa koululaisia

Mitä eroa on ihastuksella ja rakastumisella? Entä miten hoidetaan sydänsuruja. Muun muassa näitä asioita on pohdittu Ylen Uutisluokassa Ulvilan Vanhankylän koulussa.

Evolutionary biologist: Fabulous looks only lead to heartbreak

Which partner is most likely to cheat: the one chosen for love or the common sense choice? A Finnish evolutionary biologist explains why men and women cheat. He also explains how to avoid ending up with a fickle partner.

Ehdoton ennakkosuosikki pettyi raskaasti: “Tämä jättää takuuvarmasti jäljen”

Kolmissa olympialaisissa kilpaillut Yhdysvaltain Nate Holland ei saavuttanut mitalia Sotshistakaan.

Ranskalaislehti: Alppihiihdon mitalisuosikki vetäytyy keskiviikon kilpailusta

Liechtensteinin Tina Weirather jää pois syöksykisasta. Weirather olisi ollut jopa kolmen kisan mitalisuosikki.

Nuori laulajalahjakkuus Birdy nousi netistä maailmanmaineeseen

Popmusiikissa on noussut pinnalle useita erittäin nuoria artisteja. Listojen kärkeen on ponnahtanut esimerkiksi 17-vuotias uusiseelantilainen Lorde. Vasta 17-vuotias brittiläinen Birdy esiintyi ensimmäisen kerran Suomessa viikonloppuna.

Kuvagalleria: Kimalainen kiipelissä ja särkyneet sydämet

Toukokuun viimeistä viikkoa on eletty paikoin helteisessä säässä. Keskisuomalaiset sääkuvaajat ovat ikuistaneet otoksiinsa muun muassa kukkaloistoa ja kesäisiä järvimaisemia.

Kagawan kohtalo Manchester Unitedissa surettaa Kloppia

Dortmundin päävalmentajan Jürgen Kloppin sydän särkyy, kun hän katsoo, millaiseen rooliin japanilaistähti Shinji Kagawa on jäänyt Old Traffordilla.

Arvoitus keskiajalta: Miksi heidät haudattiin käsi kädessä?

Romaniasta löytynyt kaksoishauta on erittäin harvinainen. Tutkimusten johtaja maalailee romanttista selitystä.

Business of broken hearts: Infidelity sites' popularity soars

Family relations often strain during the holidays, making the festive period prime time for infidelity websites.

Kolumni: Kyllä neuvoja piisaa

Neuvojen antaminen on ehtymätön luonnonvara. Ja neuvomisessa me kaikki olemme hyviä - ainakin omasta mielestämme.

Jääkarhu Knutista patsas Berliinin eläintarhaan

Knut jatkaa suosiotaan eläintarhassa vielä kuolemansa jälkeenkin - nyt fanit voivat käydä jättämässä muistonsa pronssipatsaan juureen.

Café de Flore on visuaalisesti kaunis

Särkyneen sydämen parantaminen ei ole helppoa. Se voi viedä koko elämän, tai kaksi.

Taiteellinen johtaja särkee sydämensä tehdessään Runoviikon ohjelmaa

Kajaanin Runoviikon taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto sanoo esitysten valitsemisen olevan vaikeaa, koska hyviä esityksiä on niin paljon. Tilaisuuksia järjestetään ensi kesänä yhteensä noin 50.

Tavastian legendaarinen ovimies on poissa

Hyvästi, Pokla. Rockia ja hyvää palvelua rakastava Suomi heräsi tänään suru-uutiseen: Tavastia-klubin legendaarinen ovimies Pokla on poissa.

Hevi-isän lapsi ei klassista kuuntele

Tie lasten musiikkisydämeen käy usein vanhempien musiikkimieltymysten neulansilmän läpi. Lapset harvoi ostavat itse levyjään, joten lastenmusiikin tekijöiden on huomioitava vanhempien musiikkimieltymykset musiikkia tehdessään.

Ranskalaiseläkeläisen veriteon taustalla sydänsurut

Kolme ihmistä Ranskassa torstaina ampuneen eläkeläismiehen motiiviksi on paljastunut rakkaussuhteen päättyminen. 78-vuotias mies aloitti ammuskelun Rivesaltesin kaupungissa sen jälkeen, kun hänen 30-vuotias tyttöystävänsä oli ilmoittanut suhteen päättymisestä. Tyttöystävä haavoittui ammuskelussa.

Hangessa kulttuurikaupungin hengessä

Sannimari Lehtilän takapiha on nykyisin yhden teoksen ulkoilmagalleria. Teoksella on monta tekijää ja kesällä siitä on taatusti jäljellä muisto vain.

Savolaiset kummitustarinat hakusessa

Kiuruvesi-Vieremä -suunnalla kerrotaan tarinaa oudosta kulkijasta, joka jo 70-luvulta lähtien on ilmestynyt tielle kulkemaan ja sitten yllättäen katoaa. Varpaisjärvellä taas rippikoululaisia pelottelee komerosta ilmestyvä sydänsuruinen nainen. Tässä pari pohjoissavolaista tunnettua kummitusjuttua. Tuire Kurikka kerää parhaillaan lisää maakuntaan liittyviä tarinoita ja urbaaneja legendoja.

Sananen – Kaukolämpö kylmää

Suomessa kaikki halutaan kaukolämmön piiriin. Se on luontevaa. Suomessa lämpö on jo ajatuksena jossain muualla ja tulee meille, jos on tullakseen, pienellä viiveellä. Kaukolämpö estää meitä vaipumasta täydelliseen horkkaan. Se on luonteeltaan kylmää, mutta pitää meidät hengissä.

Suklaa auttaa moneen vaivaan

Suklaa lääkitsee muutakin kuin sydänsuruja, sillä herkun kohtuullisella käytöllä on todistettu olevan terveysvaikutuksia. Suklaata voi käyttää niin ulkoiseen kuin sisäiseen hyvinvointiin.

Ovi raollaan Euroviisuihin

Kansanmusiikkiyhtye Tallarin solisti Pauliina Kumpulainen haluaa edustaa Suomea tulevissa Euroviisuissa. Kumpulaisen esittämä laulu kisaa parhaillaan alkukarsintapaikasta.

Myrskyisästä parisuhteesta syntyi hitti

Mamba -yhtyeen 25 vuotista uraa juhlistetaan tänä syksynä. Vuosien varrella Tero Vaaran luotsaama Mamba on tehtaillut hittejä, mutta bändi on kokenut myös suosion hiipumisen.

Tommi Soidinmäki: Laulu joutsenien

Tangokuningas Tommi Soidinmäki Leikin varjolla -ohjelmassa.

Mikko Kilkkinen: Punatukkaiselle tytölleni

Tangokuningas Mikko Kilkkinen esittää Olavi Virran kappaleen

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle