Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ensin Suomi hamstrasi vessapaperia ja säilykkeitä, nyt maistuu olut, suklaa ja jäätelö– grafiikat kertovat, mitä nyt ostamme

Elintarvikkeiden hamstraus on alkanut hiljalleen laantua. Ostokset tehdään yksin ja kärryt ovat pullollaan.

Havaittuja ja kuultuja eroja naisten ja miesten välillä

Naiset eroavat miehistä, mutta ei aina päinvastoin.

Miltä näyttää ruokakauppa vuonna 2028? K-ryhmä esitteli viisi tulevaisuuden visiota

60 asiantuntijaa kokosi viisi visiota siitä, millainen ruokakauppa voisi olla tulevaisuudessa.

Lähes 90-vuotias Matti asioi sujuvasti itsepalvelukassalla: "Sen takia kato, ettei tarvitse jonottaa"

Suurissa myymälöissä itsepalvelukassat ovat siirtymässä kokeiluvaiheesta pysyviksi. Alennustuotteet, hälyttimet ja toimimattomat viivakoodit aiheuttavat edelleen ongelmia kassojen sujuvaan toimintaan.

Köyhä teinipoika pyysi donitseja, sai yli 200 000 euroa

Memphisissä Yhdysvalloissa asuvan 16-vuotiaan pojan elämän muutti hänen päätöksensä tarjoutua donitsipalkalla kantamaan asiakkaan ostokset kaupasta.

"Kuinka tuommoiset voivat tehdä lapsia?" – Päin naamaa ladellut ilkeydet satuttavat 110-senttistä äitiä

Lyhytkasvuinen Milla Maria Lassila, 25, on niin pieni, että häntä luullaan usein avomiehensä lapseksi. Lyhytkasvuisen arkea rajoittaa myös normaalipituisille rakennettu yhteiskunta, jossa ostoskärryt ovat liian suuria ja pankkiautomaatille yltää vain, jos joku nostaa.

Finnair to resume limited flights to Brussels Wednesday

Brussels Airport reopened for a few flights with new security measures on Sunday. Finnish national carrier Finnair will continue its suspension of all of its flights to Brussels until Wednesday, April 6, when it will operate two flights to the Belgian capital and one return flight from the city.

"Jos ruplan kurssi muuttuisi, sitä kautta saisi venäläisiä enemmän Ivaloon ostoksille"

Öljyn maailmanmarkkinahinta näkyy venäläisten ostosmatkailussa. Venäläisillä on nyt meneillään pitkät pyhät ja vapaat, mutta Ivalossa venäläisten ostosmatkailijoiden määrä on selvästi vähentynyt muutamassa vuodessa. Tilanteen muuttaisi vain valuuttakurssin muutos.

Ruokaostoksista ei tingitä jouluna – kaupankäynti silti vaisua

Päivittäistavarakauppa on käynyt aavistuksen viime vuotta hitaammin. Myös joulukauppa on laskemassa hivenen viime vuodesta. Poikkeuksellisen pitkään jatkunut hintojen aleneminen laihduttaa kauppojen kukkaroa entisestään.

Pantilliset ostoskärryt historiaa automarketissa: "Kyllä ne kärryt osataan jo palauttaa "

Rovaniemen Prismassa päätettiin luopua kärrypanteista, sillä harvalla on enää kolikoita taskun pohjalla pyörimässä, ja poletit puolestaan maksavat kaupalle. Ostamisesta haluttiin myös helppoa. Prismassa takana on 20 pantillista vuotta, joiden aikana asiakkaiden arvellaan oppineen palauttamaan kärryt.

Loppiaiskauppalupia tuli – venäläisturisteja ei

Tänä vuonna myös Jyväskylän isot kauppakeskukset voivat tehdä poikkeusluvalla loppiaiskauppaa. Lupa myönnettiin, koska erityisesti venäläisturistit lomailevat Keski-Suomessa loppiaisena. Samalla kun palvelut ovat auki matkailijoille, kertovat Keski-Suomen matkailukohteet venäläisturisteja olevan 30-40 prosenttia vähemmän kuin viime vuosina.

Näkökulma: Pakkaamisen sietämätön vaikeus

Marketeissa vallitsee kummallinen epäsuhta. Itse tavaratalot ovat valtaisia hehtaarihalleja, mutta kassojen pakkaustilat tuskastuttavan pieniä. Pakkaamisen sietämättömästä vaikeudesta kirjoittaa "kesämotkottaja" Pirkko Kukko-Liedes.

Cross-border shopping: Exoticism and price differences

For the population of northern Finland, crossing the border to shop is focused on nearby neighbour Sweden rather than on Estonia in the far south.

Taloustaantuma ei näy luomutuotteiden myynnissä

Suomalaiset harkitsevat yhä tarkemmin, millaisia elintarvikkeita ostoskärryynsä laittavat. Taloustaantuma saa kuluttajat puntaroimaan tuotteiden hintalaatusuhdetta, mutta samaan aikaan hintavat luomutuotteet tekevät hyvin kauppansa. Sekä hinta että terveellisyys ohjaavat ruokakauppojen asiakkaita ostopäätöksissä.

Fiksu shoppaaja koukuttuu skannaavaan ostoskärryyn

Nykyisenkaltaiset itsepalvelukassat ovat kuluttajlle hyvä lisä, mutta ne eivät edusta kaupan tulevaisuutta. Professori Heli Marjanen odottaa viivakoodinlukijalla varustettuja ostoskärryjä.

Shopping local may burn a hole in consumer pockets

A sizable discrepancy in grocery costs exists across different stores in central Finland, reveals an Yle study. The research shows that consumers could be paying over 30 percent more for basic staples if they shop in the more expensive food stores or happen to live in region with higher prices.

Shopping trolleys track where you walk, but not what you buy – yet

K-Market owner, Kesko, has been researching RFID tagged shopping carts that track where a shopper moves throughout a store. The study doesn’t have implications for data protection, claims Kesko, because it is the trolley being tracked, not the customer.

Kesäaikaan kyläkaupasta voi löytyä eksoottisiakin herkkuja

Ylitornion Lohijärvellä pitkään toiminut kyläkauppa aktivoituu kesäaikaan mökkiläisten saapuessa. Tampereelta takaisin kotiseudulleen palannut kauppias Sari Salonen arvelee kotikylänsä väkimäärän viisinkertaistuvan kesäaikaan.

Kirpparit ovat muodissa

Kirpputorit ovat nyt muodissa. Esimerkiksi Joensuussa vanhat vaatteet ja tavarat vaihtavat omistajaa noin kymmenessä kauppapaikassa. Kirpputorien suosiota kasvattavat muun muassa kierrätysideologia ja talouden taantuma. Joensuuhun oman piristyksensä tuovat venäläiset kirpparituristit.

Sananen - Hyviä tuotteita

Kiitos pankeille ja muille aikaansa seuraaville. Nykyään myydään tuotteita, jotka edustavat tuotekehityksen huippua. Ne eivät vie tilaa, ainostaan rahat.

Väki valtasi Kokkolan uuden kauppakeskuksen

Kokkolan Heinolaan vaelsi torstaina heti aamusta tuhansia ihmisiä. Vajaan tuhannen auton parkkipaikka täyttyi nopeasti. Ruuhkan vuoksi poliisi saapui ohjaamaan liikennettä. Ihmisiä kiinnostivat uusi marketalue sekä liikkeiden tarjoustuotteet. Iltapäivään mennessä marketissa oli käynyt yli 4 000 asiakasta. He ovat napostelleet runsaat 3 100 leivosta ja särpineet 300 litraa kahvia.

Päässälaskutaito on kätevästi mukana kulkeva käyttöliittymä

Mihin kummaan ihminen tarvitsee nykyään päässälaskutaitoa, kun kännyköistä löytyy laskin? No, esimerkiksi siihen, että laskimen tulos ei aina ole järkevä.

”En saanut senttiäkään narkolepsia-korvauksia”

Paula, 38, sai narkolepsian eli nukahtelutaudin sikainfluenssarokotteesta vuonna 2010. Ensi kuussa astuu voimaan laki, joka takaa Pandemrix-rokotteesta sairastuneille korvaukset osittain valtion varoista. Paulaa se ei hyödytä - hän potee tautia omaan piikkiin.

Maidon hinnasta riittää taas puhetta

Kauppojen maitohyllyillä riitti torstaina asiakkaita. Kuopiolaismarketissa asiakkaat suhtautuivat rauhallisesti Valion ilmoitukseen tukkuhintakorotuksesta.

Arkipyhät lietsovat ostoshysteriaa

Kun kaupat sulkevat ovensa juhlapyhien vuoksi, käy marketeissa edeltävinä päivinä vimmattu kuhina. Ostoskärryihin hamstrataan tuotteita myös varmuuden vuoksi, jotta mikään ei varmasti loppuisi kesken, kun kaupan pysyvät kiinni päivän tai pari.

Aktivistit ryöstelivät ruokaa köyhille espanjalaisissa supermarketeissa

Aktivistit lastasivat ostoskärryihin elintarvikkeita antaakseen niitä talouskriisin köyhdyttämille kansalaisille. Asuntokuplan puhkeaminen on koetellut etenkin Andalusiaa, jonka väestöstä työttömänä on 34 prosenttia.

Tuplarattailla tulevat karmit vastaan

Lapsia tuplarattailla lykkivä joutuu valitsemaan tarkasti kauppansa. Kapeat turvaportit sulkevat usein tien leveiden lastenrattaiden kanssa liikkuvalta ja muitakin karikoita löytyy. Tänään torstaina vietettävän kaksosten päivän teemana on esteetön liikkuminen.

Ruokakaupassa käynti ahdistaa kiireistä

Yrittäjät ovat löytäneet markkinaraon työelämän uuvuttamien arjesta. Uudet nettipalvelut myyvät valmiit ruokalistat ja käyvät perheiden puolesta kaupassa.

Limonadipullo vai kasviksia ostoskärryyn?

Halvallakin voi syödä terveellisesti, sillä ostopäätökset ovat usein myös arvovalintoja. Kuluttajaliitto julkistaa keskiviikkona kirjan nimeltään Arkiruuan tuunausopas, jonka tarkoitus on monipuolistaa perheiden ruokavaliota ja opettaa kasvisten käyttämiseen.

Atria-kapina ei näy vielä ostoskärryissä

Atrian suunnitelma sulkea naudanteurastamo Kuopiosta ja keskittää teurastukset Kauhajoelle ei näyttäisi vaikuttavan savolaiskuluttajien ostokäyttäytymiseen. Lähes kahdensadan työpaikan katoamista harmitellaan, mutta ostopäätöksiin asia ei ole kovin paljon vaikuttanut.

Laukku vietiin autosta

Laukku hävisi autosta Prisman parkkipaikalla lauantaina Rovaniemellä. Nainen oli laittanut ostokset sekä käsilaukun auton takapenkille ja palauttanut ostoskärryt vieressä olevaan telineeseen.

Nokialaisia houkutellaan suurostoksiin ilmaston hyväksi

Nokialla houkutellaan kuluttajia tekemään lauantaina reilummat ruokaostokset ilmaston hyväksi. Paikallinen K-supermarket on luvannut käyttää osan päivän aikana kertyvästä ylimääräisestä tuotosta mm. jätteiden lajittelun tehostamiseen.

Poliisi: Älä jätä lompakkoa ostoskärryyn

Näpistelijät valitsevat mielellään helppoja kohteita. Yksi helpoimmista kohteista on ruokakaupassa ostoskärryyn jätetty kukkaro. Pirkanmaan poliisi etsiikin kaksikkoa, joka on vienyt lompakoita ostoskärryistä etenkin iäkkäiltä henkilöiltä.

Ammattimaiset taskuvarkaat urakoivat Uudellamaalla

Kevät on lisännyt roimasti lompakkovarkauksia Uudellamaalla. Poliisi epäilee, että Etelä-Suomeen on saapunut tänäkin keväänä ulkomailta joukko ammattimaisia taskuvarkaita.

Sex Toys in Supermarkets; Children’s Ombudsman Concerned

Starting next year, consumers in Finnish supermarkets will be able to add items such as dildos to their shopping lists, as the stores such as Kesko’s Citymarket chain add sex toys to their range of products.

Pienten lasten vanhemmat kierrätyksen ammattilaisia

Lastenvaatteiden kierrätys on aina ollut hyvä tapa säästää rahaa, mutta nykyään se on muutakin kun sisarusten vaatteiden kierrätystä.

Kätevä emäntä: PMS-raivo

Silmitön raivo saattaa yllättää naisen kuin naisen.

Pitkäkyntisiä liikkeellä Vaasassa

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ryöstettiin mieshenkilö Vaasapuistikon tuntumassa. Vanhuksen rahapussi puolestaan hävisi ostoskärrystä tänään päivällä.

Fear Of Birds Contaminating Food

Retail traders in Finland are being urged to prevent birds from settling on shopping trolleys which are left outside shops and stores by staff and customers.