Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keräilykortteja kerääviä henkilöitä.

Keräilykorttikansiot voivat sisältää kalliitakin aarteita – kurkista fanien kokoelmiin

Panu Laitinen innostui Pokémoneista jo lapsena, Olli Saarinen käy pelaamassa Magic: The Gathering -turnauksissa maailmalla ja Lahtisen perhe kerää yhdessä urheilukortteja. Mikä korteissa kiehtoo?

Saimi Aaltonen tekee tehtäviä äidinkielen tunnilla.

Keskiviikko 18.1.2023 (tv)

Lukutaito. Uraani. Autojen keräily. Sääennuste.

Katja ja Jessica Laipio seisovat vitriinin edessä. Lasivitriinissä on heidän keräämiä my little pony figuureita.

Aikuiset karsastivat mutta lapset rakastivat – My Little Pony kasvoi ilmiöksi 40 vuoden aikana ja sai ison fanikunnan

My Little Pony -lelu täyttää 40 vuotta. Katja Laipio innostui poneista, kun metsästi niitä kirpputoreilta tyttärelleen Jessicalle.

Antikvariaatti SumaShopin yrittäjä Henri Suomalainen.

Antikvariaatti Sumashop jätti Imatran ja muutti Lappeenrantaan kuutostien varrelle: "Fyysinen kirja myy ja liikkuu"

Imatran keskustassa sijaitsevan huonokuntoisen Vääräntalon jättänyt antikvariaatti Sumashop aloitti toimintansa Lappeenrannan Family Centerissä syyskuussa.

Kaksi miestä seisoo vanhan tavaran kaupassa hyllyjen edessä ja katselee vanhoja retropelejä.

Vanhan tavaran keräilystä syntyi ammatti – Oskari Rautiainen pyörittää Tohmajärvellä vintagemyymälää

Nostalgian kaipuu on saanut ihmiset kiinnostumaan retropeleistä. Tohmajärveläisessä vintagemyymälässä erityisesti pelit tekevät kauppansa. Suosikkien joukkoon kuuluvat myös kotimainen desinglasi sekä sotilasantiikki.

84-vuotias Erkki Kauppinen esittelee vanhoja puisia työkaluja, joita on ripustettu vanhan harmaan aitan seinälle.

Huutokauppaohjelman "Etupenkin Erkki" muistaa vain onnistuneet ostoksensa – "Ei niihin rakastua saa, mutta tykkään hyvin tehdyistä esineistä"

Saarijärveläinen Erkki Kauppinen on saalistanut huutokaupoista ja kirpputoreilta jo seitsemän aittaa täyteen vanhoja esineitä. TV:stä tuttu Etupenkin Erkki sanoo oppineensa tunnistamaan arvotavaran kantapään kautta.

Polkupyöriä, Aku Ankan sinininen nimikkopyörä 1950-luvulta kuvan keskellä seinälle nostettuna. Pyörän etulokasuojassa on Aku Ankan pää ja sen sarvessa roikkuu keltainen, Aku Ankka-kuvioinen kypärä.

Aku Ankan harvinainen nimikkopyörä uhkasi päätyä roskalavalle – nyt se on yksi polkupyöräkeräilijän kokoelman helmistä

Polkupyöriä rakastava Vittorio Giannini nousi ensi kertaa polkimille äitinsä pyörällä. Nyt miehellä on yksityismuseo Hyvinkäällä, ja pyöräkokoelmaan kuuluu kymmeniä polkupyöriä eri vuosikymmeniltä.

Keräilijä Juha Rönkkö ja osa kokoelmaa.

Juha Rönkkö ei malta lopettaa korujen keräilyä: "Vaimon mielestä niitä on niin paljon, että se lähentelee jo sairautta"

Lahtelainen Juha Rönkkö on keräillyt muun muassa postimerkkejä, rahoja, eläinten nahkoja, kelloja, antiikkia ja korkkiruuveja. Hän on erityisen ihastunut suomalaisten muotoilijoiden koruihin.

Mies katsoo kameraan takanaan maalaus, jossa nainen seisoo pellolla silmät kiinni.

Ani harva saa hyppysiinsä Casablanca-elokuvan pianon tai James Bondin auton – silti keräily on monelle intohimo ja avain menneisyyteen

Toimittaja Pentti Avomaa on kokenut keräilijä, joka on kirjoittanut aiheesta kirjan. Harva harrastajista rikastuu, mutta esineiden myötä voi perehtyä eri aikakausiin, niiden kulttuuriin ja tekijöihin.

Matkapuhelimia eri vuosilta pöydällä.

Jimi Westerlundin haave maailmanennätyksestä karkasi Turkkiin, mutta kännykkäjahti jatkuu – kokoelmassa jo yli 2 000 matkapuhelinta

Joulun alla Jimi Westerlund oli jo varma pääsystään Guinnessin ennätystenkirjaan, mutta sattumoisin samaan aikaan turkkilainen kilpakumppani ilmoitti isommasta kokoelmasta. Nyt käynnissä on kilpavarustelu.

Pekka Telivuo ja Jaguar E-Type kuvattuna Italiassa Villa d'Estessä

"Tyyli ennen kaikkea", sanoo jaguarmies Pekka Telivuo, jolla on omasta mielestään kaikkien aikojen kaunein auto

Suomessa on lukuisia eri automerkkien harrastajien kerhoja Ladasta Rolls-Royceen.  Vaikka autoilu on täällä aina ollut kallista, meiltä löytyy myös autokeräilijöitä ja huikeita kokoelmia.

Ritarin haarniska.

Miekka oli ritariuden symboli – historiallisten aseiden väärennöksiä on markkinoilla enemmän kuin aitoja esineitä

Historiallisten aseiden väärennöksiä on liikkunut antiikkimarkkinoilla jo 1800-luvulta lähtien. Antiikkikauppias, keräilijä Peter Mustonen toteaa, että esineiden aitouden arvioimisessa täytyy olla tarkkana. Joskus aitouden varmistamiseksi tarvitaan metallianalyysi.

Jukka Risikon metsämaisema

Suomalaiset äänestivät kauneimmaksi postimerkiksi Jukka Risikon kuvaaman metsämaiseman

Suomalaiset innostuivat lähettämään postikortteja äänestäessään viime vuoden kauneinta postimerkkiä. Voittajamerkki heijastaa luonnon rauhaa.

Punapaitainen nainen, Liisa Salminen, istuu sohvalla enkelipatsas kädessään. Huoneen hyllyt ovat täynnä erilaisia enkelipatsaita, vieressä on enkelilamppu, pikkupöydällä on enkelihahmoilla koristettu makeisastia.

Kerrostaloasunnossa asustaa tuhat enkeliä – Salmisen pariskunta on hankkinut patsaita 25 maasta

Pariskunta on tuonut enkeleitä esimerkiksi Moldovasta ja Valko-Venäjältä. Enkeleillä on kerrostaloasunnossa oma huone. Ennen joulua enkelihuone siivotaan katosta lattiaan. Siihen kuluu kaksi päivää.

Jan Rickhardsson istuu sohvalla

Jan Richardsson keräsi 30 vuodessa kaikki the Rolling Stonesin Deccalle tekemät vinyylit – nyt hänellä on yksi maailman viidestä täydellisestä kokoelmasta

Jan Richardssonin kokoelma on karttunut 30 vuoden aikana ja on nyt valmis. Hän ylläpitää Stones on Decca -nettisivustoa, jolle on koonnut tiedot levyistä.

Mika Venäläinen ojentaa peliä Joona Rautiaiselle myyntitiskin äärellä.

Mika Venäläinen myi viime vuonna enemmän CD:itä kuin ikinä, vaikka striimauksen piti tappaa divarit – koululaisetkin etsivät vanhoja pelejä ja musiikkia

Jyväskylän Videodivarin bisnes on yhtä kannattavaa kuin aiemminkin, vaikka yleisesti käsin kosketeltavien leffa- ja musiikkitallenteiden myynti vähenee. Mika Venäläinen kauppaa liikkeessään pääasiassa käytettyjä leffoja, musiikkia, pelejä ja kirjoja.

Kolumnisti Auli Viitala

Auli Viitalan kolumni: Kaikkein tärkeintä on pakastaa

Metsässä tajuaa olevansa keräilijä, ei luonteeltaan vaan luonnoltaan. Ihmeellisen ihmisen rinnalla kulkee paras ystävä, joka hamuaa marjat alaoksilta suoraan suuhun, kirjoittaa Viitala.

Pentti Siivonen esittelee Uudessakaupungissa tehtyä hopeakannua.

Keräilijäpariskunta etsii 1800-luvun hopeista, isoa pokaalia 10 000 esineen kokoelmaan – asiantuntija: "Kauniit esineet ovat harmiton sairaus, josta ei pääse eroon"

Anne ja Pentti Siivosen taide- ja antiikkikokoelmaa on esillä Uudenkaupungin Rauhan 300-vuotisjuhlan kunniaksi. Useita antiikkikirjoja pariskunnan kanssa tehnyt taide- ja antiikkiasiantuntija Wenzel Hagelstam pitää kokoelmaa Suomen mittakaavassa erittäin merkittävänä.

Pentti Rajamäki keräilee muun muassa herätyskelloja.

Perinteiset herätyskellot tekevät yhä kauppansa etenkin koulujen alkaessa – 130 väkkärikellon kokoelma muistuttaa ajasta ennen kännykkäherätystä

Jalasjärveläisen Pentti Rajamäen väkkärikellokokoelmassa on kelloja 1800-luvulta 1980-luvulle. Noin puolet 130 kellosta toimii, lupaa keräilijä. Vedettäessä mekaanisten kellojen raksutus ja pärinä on melkoinen – uusista kelloista se puuttuu.

Iivari Viilosmaa kotonaan huoneessa, joka on täynnä design-keräilytyotteita.

Keräilijä Iivari Viilomaa, 29, löysi kirpparilta kummallisen lasiesineen, joka sai "kädet tärrämään" innosta – Instagramissa hänen löytöjään ihailevat tuhannet

Helsinkiläinen puuseppä Iivari Viilomaa toteuttaa keräilyharrastustaan pienellä budjetilla, mutta on onnistunut jo keräämään kirpputoreilta usean kymmenen tuhannen euron arvoisen kokoelman.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Tyhmä jo pienenä

Toistuvan yksinkertaisuutensa lamentaatioasialla on Kajo.

Miika Särmäkari läppärinsä äärellä kotitalonsa sisäpihalla.

Virtuaalisen keräilykortin arvo kohosi yli 300 000 euroon, harvinaisuuksista maksetaan maltaita – voiko urheilun fanitavaralla rikastua?

Urheilufanien keräilyharrastus elää uutta buumia ja siirtyy nettiin. Tässä jutussa harrastuksestaan kertovat virtuaalisesta Top Shot -ilmiöstä innostunut rap-artisti Särre sekä perinteisten keräilykorttien ja pelipaitojen harrastajat.

folk på juthbacka

Juthbackan markkinat siirtyvät odotetusti ensi kesään

Koronavarotoimenpiteet ovat liian vaativat massiiviselle tapahtumalle.

Lasinkeräilijö Jyrki Winter Loimaan Rompetorilla 2018.

Loimaan Rompetorin korvaajaksi pienempiä tapahtumia

Loimaan Rompetorilla on vieraillut jopa 10 000 kävijää ja 400 myyjää.

Gunnel Nymanin lasimaljakoita näyttelyvitriinissä

Aikansa edelläkävijät Gunnel Nyman ja Dora Jung valloittivat miehisen muotoilun maailman – nyt heidän työnsä kohtaavat lasimuseossa

Taiteilijat olivat ystäviä kuolemaan asti. Toisen kietoi pauloihinsa lasi, toisen tekstiili.

haukka kanahaukka poikanen helsinki uimastadion

Lappi on suosittu sesonkikohde myös munarosvoille – lintujen pesiä rohmuavat halutaan saada kiinni

Metsähallitus ja viranomaiset valvovat maastossa, mutta muidenkin liikkujien on syytä pitää silmänsä auki, jos pesillä käy outo pöhinä.

Mike ja Tomppa jatkavat seikkailujaan sarjan kolmannella tuotantokaudella.

Vintage-valtakunta – uusi 3. kausi ja uudet romut, Mike ja Tomppa reissaavat rapakon takana

Mike ja Tomppa jatkavat seikkailujaan kolmannella kaudella.

Pienoispulloja puupöydällä.

Mitä sinä keräilet? Lähetä kuva kokoelmastasi Strömsöhön

Lähetä kuva kokoelmastasi WhatsAppilla: 044 421 4632.

En kvinna håller en mjukiselefant i sin famn.

Willa Fantti, Nastola

Norsukeräilyharrastus lähti "vähän lapasesta".

enkelikiiltokuva joulukuusessa

Kiiltokuvat toivat säihkettä lasten elämään pula-ajan jälkeen – nyt kiiltokuvat ovat keräilijöiden aarteita

Kiiltokuvat edustavat klassista kauneutta. Tuore tietokirja kertoo, että kuviin otettiin vaikutteita renessanssiajan maalauksista.

Kansalaisaloite kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi haluaisi lakiin muutoksen, jonka myötä kannabiskasveja saisi kasvattaa kotona korkeintaan neljää kasvia kerrallaan. Kuvassa kannabiskasvi Australiassa kuvattuna.

Monday's papers: Postal strike, cannabis seeds, delayed winter

Among items in the morning papers, postal strike expands, legal sale of cannabis seeds, and unseasonably warm weather.

Oiva Toikan suunnittelemia lasilintuja.

Pariskunta keräsi satoja lasilintuja, joiden arvo on 250 000 euroa – antavat nyt lähes kaikki pois: "Yksi on ylitse muiden"

Seppo ja Liisa Laine lahjoittivat arvokkaan lasilintukokoelmansa Haminan kaupungille. Heille hintaa suurempi merkitys on ollut tunteilla, jotka lintuihin kiteytyvät.

Pariskunta katsoo taulua huutokaupassa.

Nuoret aikuiset kiinnostuivat designista ja arvoesineistä – Mikko Pikanderiin iski keräilykipinä viisi vuotta sitten

Downton Abbeyn tyyli kiehtoo aarteenmetsästäjiä huutokaupoissa ja antiikkiliikkeissä.

pehtooripannu

Himoitsetko vanhoja Arabian astioita tai taidelasia? Neljä keräilijäkonkaria vinkkaa, miten teet arvokkaita löytöjä

"Keräily on kuin kalastamista – koskaan ei tiedä mitä saa", sanoo esineaarteitaan esittelevä keräilijä.

Kuvassa on linnunmunia.

Munavarkaat – kolme rikostarinaa miehistä, jotka himoitsivat linnunmunia

Kolme oikeuteen asti päätynyttä munarosvotarinaa.

Töysäläisen Kauko Välimäen kokoelmassa on yli tuhat Arabian maitokannua.

Alavuden kannukaupat ihmetyttävät – kunta osti 180 000 eurolla Arabian maitokannuja

Ilta-Sanomat kertoo tänään, miten Alavus osti ison maitokannukokoelman, vaikka sen talous on tiukilla.

Postimerkkejä

Kajaanin postimerkkikerho täyttää 75 vuotta – "Tämä on vieläkin vahva harrastus"

Kajaanin postimerkkikerhoa on kiittäminen muun muassa Kajaanin omasta postimerkkisarjasta.

Mies kassalla

Mauri Ahopelto, 80, teki ensimmäiset kauppansa tutti suussa – nyt hänellä on myymälä, josta löytyy kaikkea kissanruuasta 50 000 vinyyliin

Kuvat ja video kertovat, miltä näyttää Mauri Ahopellon basaaria muistuttavassa myymälässä. Kesälomalaisilla on aikaa pysähtyä mitä erikoisempiin kohteisiin.

Eveliina Niskanen ankkakokoelmansa edessä

Eveliina Niskasen "harmiton harrastus" lähti käsistä ja nyt hänen hyllynsä ja komeronsa täyttyvät sadoista kumiankoista – "Ei tule hankittua ylimääräisiä vaatteita"

Keräilijä löytää hylättyjä kumiankkoja ojanpielistä ja suuntaa Tukholmassa aina ensimmäisenä ankkoja esittelevään rautakauppaan.

Piekana lennossa

Munarosvoja on vinkkipyynnöistä huolimatta vaikea löytää – Suomesta ryövättyjä lintujen munia päätyy haukkakasvattamolle Eurooppaan

Vuoden aikana vihjeitä on tullut muutama, yksi niistä selkeästi linnunpöntön ryöväys. Tekijää ei kuitenkaan ole napattu.

Pekka Stellberg ja leikkiauto.

Satojen tuhansien autojen mies tuntee leluharvinaisuudet – näihin keräilijöiden aarteisiin sinäkin olet voinut törmätä

Yleisin kerättävä leluauto on tuiki tavallista kansanmallia. Taunukset ja Datsunit ovat jättäneet jälkensä keräilijöiden sydämiin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle