Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Matti Sallinen ajaa kauppa-autoa.

Matti Sallinen, 83, on jatkanut yrittäjänä vuosikymmenen kauemmin kuin toivoi – lähes joka toinen pienyritys ei löydä uutta omistajaa

Suomalaisilla pienyrityksillä on vaikeuksia löytää toiminnalleen jatkajaa. Lähes joka toinen ei saa omistajanvaihdosta toteutettua. Outokumpulainen Matti Sallinen on etsinyt yritykselleen uutta vetäjää jo kymmenkunta vuotta.

Myymäläauto Kiteeltä.

Suomen myymäläautojen määrä lähestyy nollaa – remontti ja hiljentyneet talvet lannistivat Keski-Karjalan viimeisen yrittäjän

Yksi Suomen viimeisistä kauppa-autoista lopettaa toimintansa Pohjois-Karjalassa. Syynä lopettamiselle ovat kalustokustannukset ja hiljentyneet talvet. Koko maassa kurvailee jatkossa enää kourallinen kauppa-autoja.

Myymäläautomuseon pitäjä lähikuvassa.

Nostalgiamatka 1970-luvun kesiin: tällainen on Suomen ainoa kauppa-automuseo, jonne J. Karjalainen lahjoitti korillisen 50-vuotiasta limsaa

Myymäläautoja oli Suomessa 1960–70-luvulla reilusti toista tuhatta, mutta nyt ne alkavat olla historiaa. Kauppa-autoja liikkuu enää muutama. Uudenlaiselle palveluautolle voisi edelleen riittää kysyntää.

Kauppias Teemu Virrantalo pakkaa glögipullon paperikassiin.

Korona on tuonut lähiruoan myyntiin nostetta – pandemia pakotti Teemu Virrantalon myymäläauton parkkiin, mutta verkkokauppa pelastaa joulun

Korona on saanut monet tukemaan pienyrittäjiä. Videolla yksi lähiruoan suurkuluttaja kertoo, miksi suosii lähiruokaa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Ensimmäistä kertaa Suomessa jaettua kyläkauppatukea saatiin rutkasti Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen

Kyläkauppatukea myönnettiin Pohjois-Pohjanmaalla 11 kaupalle, Kainuussa yhdeksälle.

Olli Hirvonen myymäläautonsa ratissa.

Vanhus olisi paleltunut puuliiteriin ilman myymäläauton Olli Hirvosta – syrjäseutujen turvallisuuteen tarvitaan jokainen silmäpari

Viranomaisten tekemä työ ei riitä takaamaan harvaan asuttujen alueiden turvallisuutta.

Vehkalahden kyläkauppa Hartolan Koitissa.

Kyläkauppojen alamäkeä koetetaan hillitä tuella - "Tuntipalkaksi jäi reilut kaksi euroa"

Kyläkaupoille voidaan myöntää valtion rahaa jopa 30 000 euroa, jos ne tarjoavat muitakin palveluita kuin päivittäistavaramyyntiä. Kyläkauppojen määrä on vähentynyt jo vuosia.

Jukka ja Saija Toivonen ovat valmiina myyntikierrokselle.

”Ei kukaan lähde hakemaan näitä kaloja Mynämäen korvesta” – kalastaja Jukka Toivonen hankki kauppa-auton ja lastasi kalat kumipyörien päälle

Ensimmäisenä myyntipäivänä meni tunnissa sata kiloa silakkaa. Kalastajan täytyi käydä hakemassa lisää myytävää.

Marihuanaa.

Savon Sanomat: Huumeita levitetään nyt "kauppa-autojen" avulla

Itä-Suomen poliisissa tutkitaan muun muassa tapausta, jossa Lahdesta lähdettiin myyntireissulle maakuntakaupunkeihin.

Helsinkiläinen Helena Vuojakoski asioi kauppa-autossa aina mökkeillessään Kangasniemellä.

Kauppa-autoja on koko Suomessa enää kuusi – ”Hautausmaa on suurin kilpailijamme”

Kauppa-auton kyydissä voisi kulkea vaikka apteekkipalvelu, mutta byrokratia nostaa seinän vastaan.

punainen kuu

Perjantai 27.7.2018 (tv)

Ammattikoulutuksen vapaita paikkoja voi hakea milloin vain. Kauppa-autoja on Suomessa enää vähän. Kalasääsket ovat saaneet paljon poikasia tänä kesänä Etelä-Suomessa. Perjantai-iltana on täydellinen kuunpimennys. Säätiedot.

Suvi Jylhä ryhtyi kyläkauppiaaksi 25-vuotiaana. Vieressä Raija Korkeaniemi.

Suvi Jylhä, 25, aloitti kauppiaana, vaikka joka vuosi 30 kyläkauppaa sulkee ovensa – "Valehtelisin, jos sanoisin, että elämään on mahtunut muutakin"

Kyläkauppoja on Suomessa enää alle 300. Suvi Jylhä on ollut puoli vuotta kauppiaana samassa kaupassa, jossa kävi jo lapsena ostoksilla.

kauppa-auto

Kauppa-auto on nykyajan harvinaisuus – autottoman syrjäkylän asukkaan onni on osua sen reitille

Pirkanmaan, Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan syrjäkylillä voi ostaa maitoa kerran viikossa. Jos kauppa-auton reitti osuu kohdalle huonoon aikaan, jättävät tunnolliset asiakkaat portille kauppakassin ja rahapussin valmiiksi.

Pulloja

Hallitus lähettää alkoholilain uudistuksen eduskuntaan: Katso listasta, mitkä asiat ovat muuttumassa

Ruokakaupoissa myytävien alkoholijuomien prosenttirajan nousu 5,5:een on vielä epävarmaa, koska hallituspuolueiden kansanedustajat saavat äänestää asiasta omantuntonsa mukaan. Juttu on julkaistu alun perin syyskuussa.

Polvijärveläinen Teemu Virrantalo remontoi vanhan kauppa-auton pohjoiskarjalaisen lähiruoan myymäläautoksi.

Unelma sai kumipyörät: Vanha kauppa-auto muuttuu lähiruoan kiertäväksi myymäläksi

Polvijärveläinen Teemu Virrantalo toteuttaa unelmaansa. Hän remontoi vanhasta, Hangosta tuodusta kauppa-autosta pohjoiskarjalaisen lähiruoan myymäläauton.

Kauppa-auto.

Kauppa-auto aloitti liikennöinnin Rautalammilla ja Suonenjoella

Auto pysähtyy taajamissa, joissa ei ole enää omaa kyläkauppaa.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Listoja näille ja muille

Metalista listoista nauttiville...

Kauppa-auto on jo harvinaisuus.

"Monelle kauppa-auton tuleminen on viikon kohokohta" – mökkikunnissa yhä kysyntää

Ennen kauppa-autot olivat tuttu näky maaseuduilla. Nyt niiden näkeminen on jo harvinaista, sillä Suomessa toimii enää 13 kauppa-autoa, ja lisäksi yksi kauppalaiva joka liikennöi Helsingin ja Sipoon välillä ulkosaaristossa.

liikennemerkillä varoitetaan huonokuntoisesta tiestä.

Lapin teille ennustetaan vaikeaa kelirikkoa

Kelirikko vaivaa tällä hetkellä pahiten Itä-Lapin teitä. Painorajoituksia on asetettu Lapissa yhteensä 490 kilometrin matkalle, eniten Sallan ja Posion alueella. Länsi- ja Pohjois-Lapissa pahin kelirikkokausi ei ole vielä alkanut.

Jäänmurtaja jäiden keskellä.

Tiistai 29.3.2016 (radio)

Pohjoisessa jäämeressä on ennätysvähän jäätä. Konekaappaus päättyi onnellisesti Kyproksella. Suomalaiset odottavat, että talous kääntyy pian parempaan. Matkailualalla oli hyvä talvi. "Basaaribussi" kiertää turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksissa.

Rahma Ali Idiris, Ali Julil Abd Aljabbar ja Samira Said sanovat, että kaupa-autossa on hyvät tuotteet ja hinnat ovat kohdallaan.

Kyläkauppiaan bisnes piristyi vastaanottokeskuksia kiertävässä basaaribussissa – video

Kirkkonummelainen kyläkauppias Johan Holmström suhtautui aluksi ennakkoluuloisesti vastaanottokeskuksiin, mutta tutustuttuaan turvapaikanhakijoihin mies joutui tarkistamaan asenteitaan. Hiljaisen kyläkaupan myynti lähti nousuun, kun kauppias ryhtyi kiertämään kauppa-autollaan vastaanottokeskuksia.

Ihmiset jonottavat ruokanysseen

Työttömyyden kasvu näkyy ruokajonossa: "Hätä Suomessa on suuri"

Seurakuntien elintarvikejakelu tuntuu olevan Tampereella tarpeellisempi kuin koskaan. Viime vuonna Ruokanyssen kautta jaettiin yli 20 000 ruokakassia tarvitseville. Yle Tampere hyppäsi vanhan kauppa-auton kyytiin päiväksi ja kuuli monta tarinaa.

Kari ja Maritta Junnola kauppansa kassalla

Kaupan myllerrys panee pienet ahtaalle – Eskolasta lähtee viimeinenkin kauppa

Kannuksen Eskola on tunnettu aktiivisena kylänä. Harvassa, hieman alle 500 asukkaan, kylässä on kahta ruokakauppaa – näin oli tosin kolme vuotta sitten. Nyt ovensa sulkee kylän viimeinenkin kauppa. Samalla maakunnan viimeinen kauppa-auto parkkeerattiin talliin,

Kauppa-auto-ostoksia maksetaan kolikoilla.

"Ei mikään rahasampo, mutta mukava lisä" – turvapaikanhakijat löysivät kauppa-auton

Ensimmäiset turvapaikanhakijat ovat saapuneet Mikkeliin viikonlopun aikana. Vastaanottokeskuksella on nyt nelisenkymmentä turvapaikanhakijaa. Paikoilleen asettumista helpottavat muun muassa kauppa-autojen myyntivalikoimat. Joensuussa ja Mikkelissä liikkuvat myyntipisteet hakevat lisätuloa vastaanottokeskusten pihamaalta.

Kesämökin kesäinen pihamaa Tammelassa

Tammelassa mökkeilevä: "Pitäisi keksiä tapa elvyttää kyläkauppoja"

Tammelan Portaassa kesäasunnollaan asustava Lasse Aarnio on yksi monista, jotka toivovat kyläkauppaa. Hän sanoo, että olisi keksittävä tapa, jolla kyläkauppoja saadaan elvytettyä.

Pasi Tanninen esittelee Sari-Ulrika Tenhuselle Iloisen pojan lähiruokakaupassa myytäviä tuotteita.

Uuden ajan kauppa-autosta myydään vain lähiruokaa

Iloisen pojan kauppa-auto on pirkanmaalainen erikoisuus. Kauppa-auton kyydissä kulkee lähiruokaa ympäri maakuntaa. Kauppias kerää tuottajilta tuoreet elintarvikkeet ja myy ne edelleen asiakkaille. Tukkuporrasta tai muita välikäsiä ei tarvita.

Konsta Laakso.

Nuori näyttelijä otti Pölösen kutsun vastaan – kauppa-auto tuntematon entuudestaan

Näyttelijäopiskelija Konsta Laakso iloitsee kesätöistä. Ilomantsin Möhköstä kotoisin oleva nuori mies esiintyy kahdessa Markku Pölösen ohjaamassa näytelmässä. Toinen näytelmä vie 70-luvulle ja kauppa-auton kyytiin.

Iijoen tulva 11.5.2015.

Iijoen tulva huipussaan – Pudasjärvellä uusia teitä poikki

Iijoen vedenpinta on perjantain kuluessa jatkanut nousuaan. Tulvavedestä jo viikon päivät kärsineen Jongunjärven alueella tulva alkaa olla samoissa lukemissa kuin huippuvuonna 1982.

Maitoa ja leipää ostoskorissa.

Ruoan hintakilpailu ei näy kyläkauppojen hinnoissa

Keskon ja S-ryhmän ruoan hintakilpailu ei näy kyläkauppojen ja kauppa-autojen hinnoissa. Kyläkauppiaat eivät koe kilpailevansa markettien kanssa, vaan he pyrkivät pitämään ovensa avoimena omien luottoasiakkaidensa vuoksi.

Dokumenttiprojekti: Makumuisti, yle tv1

Dokumenttiprojekti: Makumuisti

Aasialaisen ruoan kauppa-auto kiertää Suomea.

Ahti Pussinen.

Suurtilallinen on yrittäjän saappaissa

Ahti Pussinen nousee aamuisin kuudelta ja työpäivä venyy usein iltaan, hänellä on ympäri vuoden useampia alaisia ja hän on tasaiseen tahtiin kasvattanut toimintaansa. Ahti Pussinen toimii karjatilan isäntänä.

Mies seisoo kuorma-auton edessä

Erikoistuneelle kauppa-autolle riittää ajoa, kunhan maatiloja on

Tuomo Tolonen ajaa kauppa-auton virkaa tekevällä kuorma-autolla vuosittain yli 30 000 kilometriä. Kyydistä löytyy maatilojen erikoistavaraa siemenistä työkoneiden osiin.

Myyntikojuja ja ihmisvilinää Seppälän maalaismarkkinoilla.

Seppälän maalaismarkkinoilla on entistä enemmän kainuulaisia tuotteita

Perinteiset Seppälän maalaismarkkinat järjestetään Kajaanissa jo 26. kertaa. 1980-luvun ensimmäisiin tapahtumiin verrattuna, kainuulaistuotteiden määrä ja suosio ovat kasvaneet.

Veikko Jämsä myymäläauton ratissa

Taas yksi lopettaa – myymäläauto on uhanalainen kyläkiertäjä

Keski-Pohjanmaan kylillä kymmeniä vuosia kauppaa tehnyt Jämsän kauppa-auto laittaa pillit pussiin vapunaattona. Mittariin kertyi kaksi miljoonaa kilometriä. Kauppiaan mieli on haikea. Työlle ei löytynyt jatkajaa, sillä leivän tienaamiseksi eivät lakimääräiset työtunnit riitä.

Paannejää tuo vettä soratielle

Kevään kelirikko lähestyy

Lapin ELY-keskus ennustaa, että tämän kevään kelirikko on helppo Pohjois-Lapissa ja normaali Etelä-Lapissa. Lauhan talven vuoksi kelirikkokausi voi alkaa Lapissa tavallista aikaisemmin.

Kauppa-autossa kauppis ja kaksi asiakasta.

Kauppa-autossa jokainen on tuttu – ostoslistaakaan ei tarvita

Ylä-Savossa liikennöivä Sourunsalon kauppa-auto ajaa viikossa yli 900 kilometriä seitsemän kunnan alueella. Pitkästä matkasta huolimatta kauppias Timo Maksimainen tuntee lähes jokaisen asiakkaan ja muistaa jopa ulkoa tarvittavat ostokset, jos ostoslista on unohtunut kotiin.

Some paljasti hämeenlinnalaisnuorten nuuskakaupan

Kanta-Hämeen poliisi teki viime viikolla lopun hämeenlinnalaisten nuorten laittomasta nuuskakaupasta. Nuoret olivat hakeneet Ruotsista satoja purkkeja nuuskaa ja kaupittelivat sitä mm. mopoautosta. Osin sosiaalinen media paljasti poliisille luvattoman kaupan.

Oppilaita kirjastoautossa

Uusi kirjastoauto jäämässä haaveeksi Lappajärvellä

Lappajärven kirjastoautohanke on kaatumassa varojen puutteeseen. Hankintaan on tarjolla yli 100 000 euron valtionosuus, mutta kunnan osuudeksi jäisi vielä noin 200 000 euroa. Rahareikiä Lappajärvellä on muitakin, joten kunnanhallitus linjasi, ettei hankintaan tällä hetkellä ole varaa. Valtuusto päättää asiasta tänään.

HOK-Elanto söi Maunulan sydämen

Ostari-blues kertoo Maunulan ostoskeskuksen tarinan.

Hurissalon Salen päällikkö Jorma Tikka

Sähkökatkojen kanssa sinnitellään kyläkaupoissa

Hurissalossa kyläkaupan piti sähkökatkojen ajan käynnissä leasing-traktori, Kangasniemen Kutemajärvellä kauppa-auton kuski peruutteli hakemaan moottorisahan, että pääsisi asiakkaiden luo.

Leivonmäki saa kyläkaupan uuteen paikkaan

Turusta tuleva kauppiaspari avaa kaupan Leivonmäelle. Pariskunta on ihastunut Leivonmäen maisemiin ja uskoo myös kylän tarvitsevan oman lähikaupan. Kylä on ollut ilman omaa kauppaa alkuvuodesta lähtien.

Kauppa-auto on jo harvinaisuus.

"Kauppa-autolle tilausta Pohjois-Karjalan itäosiin"

Pohjois-Karjalassa liikennöi enää kolme myymäläautoa. Markkina-aluetta olisi esimerkiksi Värtsilän ja Valtimon välillä, vinkkaa kauppa-autoyrittäjä Pertti Haaranen.

Purolan kyläkauppa pysyy suljettuna Pyhtäällä

Kyläkaupan yrittäjät eivät ole löytäneet korvaavia tiloja. Pyhtään Purolassa sijaitseva kaupparakennus olisi vaatinut remonttia.

Radio kylässä Leivonmäki kauppa-auto Kutemajärven Talouskauppa Ky

Leivonmäellä kuuma puheenaihe on kauppa - katso kuvat ja kuuntele jutut

Yle Radio Keski-Suomi kyläili perjantaina 3. toukokuuta Joutsan Leivonmäellä. Keskipäivän lähetyksessä puhuttivat muun muassa paluumuutto, palvelut ja hyvän elämän eväät.

Purolan kyläkauppa.

Pyhtään Purolan kesäkaupalle etsitään uusia tiloja

Kesäkauppayrittäjä kertoo, että nykyiset tilat ovat liian huonossa kunnossa. Yhtenä vaihtoehtona on pohdittu esimerkiksi myymäläauton hankkimista kesäksi.

Ylitorniolta ei tukea myymäläautolle

Ainakaan Ylitornio ei lämpene Tornionjokivarressa toimineen ainoan myymäläauton avustamiselle.

Myymäläauto Reginan Puodin yrittäjä Pekka Karhu.

Myymäläauton halutaan käynnistyvän jälleen

Tornionjokivarressa toimineen myymäläauton Reginan Puodin toiminnan uudelleen aloittamiseen haetaan avustusta alueen kunnilta.

kauppa-auto

Kauppa käy pyörien päälläkin

Maaliskuun alussa Kutemajärven talouskaupan myymäläauto laajensi reittinsä kulkemaan myös Keski-Suomeen. Myymäläautosta on tullut suuri menestys Rutalahdessa ja Leivonmäellä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle