Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Korona on tuonut lähiruoan myyntiin nostetta – pandemia pakotti Teemu Virrantalon myymäläauton parkkiin, mutta verkkokauppa pelastaa joulun

Korona on saanut monet tukemaan pienyrittäjiä. Videolla yksi lähiruoan suurkuluttaja kertoo, miksi suosii lähiruokaa.

Ensimmäistä kertaa Suomessa jaettua kyläkauppatukea saatiin rutkasti Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen

Kyläkauppatukea myönnettiin Pohjois-Pohjanmaalla 11 kaupalle, Kainuussa yhdeksälle.

Vanhus olisi paleltunut puuliiteriin ilman myymäläauton Olli Hirvosta – syrjäseutujen turvallisuuteen tarvitaan jokainen silmäpari

Viranomaisten tekemä työ ei riitä takaamaan harvaan asuttujen alueiden turvallisuutta.

Kyläkauppojen alamäkeä koetetaan hillitä tuella - "Tuntipalkaksi jäi reilut kaksi euroa"

Kyläkaupoille voidaan myöntää valtion rahaa jopa 30 000 euroa, jos ne tarjoavat muitakin palveluita kuin päivittäistavaramyyntiä. Kyläkauppojen määrä on vähentynyt jo vuosia.

”Ei kukaan lähde hakemaan näitä kaloja Mynämäen korvesta” – kalastaja Jukka Toivonen hankki kauppa-auton ja lastasi kalat kumipyörien päälle

Ensimmäisenä myyntipäivänä meni tunnissa sata kiloa silakkaa. Kalastajan täytyi käydä hakemassa lisää myytävää.

Savon Sanomat: Huumeita levitetään nyt "kauppa-autojen" avulla

Itä-Suomen poliisissa tutkitaan muun muassa tapausta, jossa Lahdesta lähdettiin myyntireissulle maakuntakaupunkeihin.

Kauppa-autoja on koko Suomessa enää kuusi – ”Hautausmaa on suurin kilpailijamme”

Kauppa-auton kyydissä voisi kulkea vaikka apteekkipalvelu, mutta byrokratia nostaa seinän vastaan.

Perjantai 27.7.2018 (tv)

Ammattikoulutuksen vapaita paikkoja voi hakea milloin vain. Kauppa-autoja on Suomessa enää vähän. Kalasääsket ovat saaneet paljon poikasia tänä kesänä Etelä-Suomessa. Perjantai-iltana on täydellinen kuunpimennys. Säätiedot.

Suvi Jylhä, 25, aloitti kauppiaana, vaikka joka vuosi 30 kyläkauppaa sulkee ovensa – "Valehtelisin, jos sanoisin, että elämään on mahtunut muutakin"

Kyläkauppoja on Suomessa enää alle 300. Suvi Jylhä on ollut puoli vuotta kauppiaana samassa kaupassa, jossa kävi jo lapsena ostoksilla.

Kauppa-auto on nykyajan harvinaisuus – autottoman syrjäkylän asukkaan onni on osua sen reitille

Pirkanmaan, Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan syrjäkylillä voi ostaa maitoa kerran viikossa. Jos kauppa-auton reitti osuu kohdalle huonoon aikaan, jättävät tunnolliset asiakkaat portille kauppakassin ja rahapussin valmiiksi.

Hallitus lähettää alkoholilain uudistuksen eduskuntaan: Katso listasta, mitkä asiat ovat muuttumassa

Ruokakaupoissa myytävien alkoholijuomien prosenttirajan nousu 5,5:een on vielä epävarmaa, koska hallituspuolueiden kansanedustajat saavat äänestää asiasta omantuntonsa mukaan. Juttu on julkaistu alun perin syyskuussa.

Unelma sai kumipyörät: Vanha kauppa-auto muuttuu lähiruoan kiertäväksi myymäläksi

Polvijärveläinen Teemu Virrantalo toteuttaa unelmaansa. Hän remontoi vanhasta, Hangosta tuodusta kauppa-autosta pohjoiskarjalaisen lähiruoan myymäläauton.

Kauppa-auto aloitti liikennöinnin Rautalammilla ja Suonenjoella

Auto pysähtyy taajamissa, joissa ei ole enää omaa kyläkauppaa.

Listoja näille ja muille

Metalista listoista nauttiville...

"Monelle kauppa-auton tuleminen on viikon kohokohta" – mökkikunnissa yhä kysyntää

Ennen kauppa-autot olivat tuttu näky maaseuduilla. Nyt niiden näkeminen on jo harvinaista, sillä Suomessa toimii enää 13 kauppa-autoa, ja lisäksi yksi kauppalaiva joka liikennöi Helsingin ja Sipoon välillä ulkosaaristossa.

Lapin teille ennustetaan vaikeaa kelirikkoa

Kelirikko vaivaa tällä hetkellä pahiten Itä-Lapin teitä. Painorajoituksia on asetettu Lapissa yhteensä 490 kilometrin matkalle, eniten Sallan ja Posion alueella. Länsi- ja Pohjois-Lapissa pahin kelirikkokausi ei ole vielä alkanut.

Tiistai 29.3.2016 (radio)

Pohjoisessa jäämeressä on ennätysvähän jäätä. Konekaappaus päättyi onnellisesti Kyproksella. Suomalaiset odottavat, että talous kääntyy pian parempaan. Matkailualalla oli hyvä talvi. "Basaaribussi" kiertää turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksissa.

Kyläkauppiaan bisnes piristyi vastaanottokeskuksia kiertävässä basaaribussissa – video

Kirkkonummelainen kyläkauppias Johan Holmström suhtautui aluksi ennakkoluuloisesti vastaanottokeskuksiin, mutta tutustuttuaan turvapaikanhakijoihin mies joutui tarkistamaan asenteitaan. Hiljaisen kyläkaupan myynti lähti nousuun, kun kauppias ryhtyi kiertämään kauppa-autollaan vastaanottokeskuksia.

Työttömyyden kasvu näkyy ruokajonossa: "Hätä Suomessa on suuri"

Seurakuntien elintarvikejakelu tuntuu olevan Tampereella tarpeellisempi kuin koskaan. Viime vuonna Ruokanyssen kautta jaettiin yli 20 000 ruokakassia tarvitseville. Yle Tampere hyppäsi vanhan kauppa-auton kyytiin päiväksi ja kuuli monta tarinaa.

Kaupan myllerrys panee pienet ahtaalle – Eskolasta lähtee viimeinenkin kauppa

Kannuksen Eskola on tunnettu aktiivisena kylänä. Harvassa, hieman alle 500 asukkaan, kylässä on kahta ruokakauppaa – näin oli tosin kolme vuotta sitten. Nyt ovensa sulkee kylän viimeinenkin kauppa. Samalla maakunnan viimeinen kauppa-auto parkkeerattiin talliin,

"Ei mikään rahasampo, mutta mukava lisä" – turvapaikanhakijat löysivät kauppa-auton

Ensimmäiset turvapaikanhakijat ovat saapuneet Mikkeliin viikonlopun aikana. Vastaanottokeskuksella on nyt nelisenkymmentä turvapaikanhakijaa. Paikoilleen asettumista helpottavat muun muassa kauppa-autojen myyntivalikoimat. Joensuussa ja Mikkelissä liikkuvat myyntipisteet hakevat lisätuloa vastaanottokeskusten pihamaalta.

Tammelassa mökkeilevä: "Pitäisi keksiä tapa elvyttää kyläkauppoja"

Tammelan Portaassa kesäasunnollaan asustava Lasse Aarnio on yksi monista, jotka toivovat kyläkauppaa. Hän sanoo, että olisi keksittävä tapa, jolla kyläkauppoja saadaan elvytettyä.

Uuden ajan kauppa-autosta myydään vain lähiruokaa

Iloisen pojan kauppa-auto on pirkanmaalainen erikoisuus. Kauppa-auton kyydissä kulkee lähiruokaa ympäri maakuntaa. Kauppias kerää tuottajilta tuoreet elintarvikkeet ja myy ne edelleen asiakkaille. Tukkuporrasta tai muita välikäsiä ei tarvita.

Nuori näyttelijä otti Pölösen kutsun vastaan – kauppa-auto tuntematon entuudestaan

Näyttelijäopiskelija Konsta Laakso iloitsee kesätöistä. Ilomantsin Möhköstä kotoisin oleva nuori mies esiintyy kahdessa Markku Pölösen ohjaamassa näytelmässä. Toinen näytelmä vie 70-luvulle ja kauppa-auton kyytiin.

Iijoen tulva huipussaan – Pudasjärvellä uusia teitä poikki

Iijoen vedenpinta on perjantain kuluessa jatkanut nousuaan. Tulvavedestä jo viikon päivät kärsineen Jongunjärven alueella tulva alkaa olla samoissa lukemissa kuin huippuvuonna 1982.

Ruoan hintakilpailu ei näy kyläkauppojen hinnoissa

Keskon ja S-ryhmän ruoan hintakilpailu ei näy kyläkauppojen ja kauppa-autojen hinnoissa. Kyläkauppiaat eivät koe kilpailevansa markettien kanssa, vaan he pyrkivät pitämään ovensa avoimena omien luottoasiakkaidensa vuoksi.

Dokumenttiprojekti: Makumuisti

Aasialaisen ruoan kauppa-auto kiertää Suomea.

Suurtilallinen on yrittäjän saappaissa

Ahti Pussinen nousee aamuisin kuudelta ja työpäivä venyy usein iltaan, hänellä on ympäri vuoden useampia alaisia ja hän on tasaiseen tahtiin kasvattanut toimintaansa. Ahti Pussinen toimii karjatilan isäntänä.

Erikoistuneelle kauppa-autolle riittää ajoa, kunhan maatiloja on

Tuomo Tolonen ajaa kauppa-auton virkaa tekevällä kuorma-autolla vuosittain yli 30 000 kilometriä. Kyydistä löytyy maatilojen erikoistavaraa siemenistä työkoneiden osiin.

Seppälän maalaismarkkinoilla on entistä enemmän kainuulaisia tuotteita

Perinteiset Seppälän maalaismarkkinat järjestetään Kajaanissa jo 26. kertaa. 1980-luvun ensimmäisiin tapahtumiin verrattuna, kainuulaistuotteiden määrä ja suosio ovat kasvaneet.

Taas yksi lopettaa – myymäläauto on uhanalainen kyläkiertäjä

Keski-Pohjanmaan kylillä kymmeniä vuosia kauppaa tehnyt Jämsän kauppa-auto laittaa pillit pussiin vapunaattona. Mittariin kertyi kaksi miljoonaa kilometriä. Kauppiaan mieli on haikea. Työlle ei löytynyt jatkajaa, sillä leivän tienaamiseksi eivät lakimääräiset työtunnit riitä.

Kevään kelirikko lähestyy

Lapin ELY-keskus ennustaa, että tämän kevään kelirikko on helppo Pohjois-Lapissa ja normaali Etelä-Lapissa. Lauhan talven vuoksi kelirikkokausi voi alkaa Lapissa tavallista aikaisemmin.

Kauppa-autossa jokainen on tuttu – ostoslistaakaan ei tarvita

Ylä-Savossa liikennöivä Sourunsalon kauppa-auto ajaa viikossa yli 900 kilometriä seitsemän kunnan alueella. Pitkästä matkasta huolimatta kauppias Timo Maksimainen tuntee lähes jokaisen asiakkaan ja muistaa jopa ulkoa tarvittavat ostokset, jos ostoslista on unohtunut kotiin.

Some paljasti hämeenlinnalaisnuorten nuuskakaupan

Kanta-Hämeen poliisi teki viime viikolla lopun hämeenlinnalaisten nuorten laittomasta nuuskakaupasta. Nuoret olivat hakeneet Ruotsista satoja purkkeja nuuskaa ja kaupittelivat sitä mm. mopoautosta. Osin sosiaalinen media paljasti poliisille luvattoman kaupan.

Uusi kirjastoauto jäämässä haaveeksi Lappajärvellä

Lappajärven kirjastoautohanke on kaatumassa varojen puutteeseen. Hankintaan on tarjolla yli 100 000 euron valtionosuus, mutta kunnan osuudeksi jäisi vielä noin 200 000 euroa. Rahareikiä Lappajärvellä on muitakin, joten kunnanhallitus linjasi, ettei hankintaan tällä hetkellä ole varaa. Valtuusto päättää asiasta tänään.

HOK-Elanto söi Maunulan sydämen

Ostari-blues kertoo Maunulan ostoskeskuksen tarinan.

Sähkökatkojen kanssa sinnitellään kyläkaupoissa

Hurissalossa kyläkaupan piti sähkökatkojen ajan käynnissä leasing-traktori, Kangasniemen Kutemajärvellä kauppa-auton kuski peruutteli hakemaan moottorisahan, että pääsisi asiakkaiden luo.

Leivonmäki saa kyläkaupan uuteen paikkaan

Turusta tuleva kauppiaspari avaa kaupan Leivonmäelle. Pariskunta on ihastunut Leivonmäen maisemiin ja uskoo myös kylän tarvitsevan oman lähikaupan. Kylä on ollut ilman omaa kauppaa alkuvuodesta lähtien.

"Kauppa-autolle tilausta Pohjois-Karjalan itäosiin"

Pohjois-Karjalassa liikennöi enää kolme myymäläautoa. Markkina-aluetta olisi esimerkiksi Värtsilän ja Valtimon välillä, vinkkaa kauppa-autoyrittäjä Pertti Haaranen.

Purolan kyläkauppa pysyy suljettuna Pyhtäällä

Kyläkaupan yrittäjät eivät ole löytäneet korvaavia tiloja. Pyhtään Purolassa sijaitseva kaupparakennus olisi vaatinut remonttia.

Leivonmäellä kuuma puheenaihe on kauppa - katso kuvat ja kuuntele jutut

Yle Radio Keski-Suomi kyläili perjantaina 3. toukokuuta Joutsan Leivonmäellä. Keskipäivän lähetyksessä puhuttivat muun muassa paluumuutto, palvelut ja hyvän elämän eväät.

Pyhtään Purolan kesäkaupalle etsitään uusia tiloja

Kesäkauppayrittäjä kertoo, että nykyiset tilat ovat liian huonossa kunnossa. Yhtenä vaihtoehtona on pohdittu esimerkiksi myymäläauton hankkimista kesäksi.

Ylitorniolta ei tukea myymäläautolle

Ainakaan Ylitornio ei lämpene Tornionjokivarressa toimineen ainoan myymäläauton avustamiselle.

Myymäläauton halutaan käynnistyvän jälleen

Tornionjokivarressa toimineen myymäläauton Reginan Puodin toiminnan uudelleen aloittamiseen haetaan avustusta alueen kunnilta.

Kauppa käy pyörien päälläkin

Maaliskuun alussa Kutemajärven talouskaupan myymäläauto laajensi reittinsä kulkemaan myös Keski-Suomeen. Myymäläautosta on tullut suuri menestys Rutalahdessa ja Leivonmäellä.

Kauppa-auto tuo lainakirjat vanhukselle - kiitosta tulee

Kiteellä ei enää kulje kirjastoauto, mutta kaupungissa ei ole mennyt sormi suuhun. Kirjasto kokoaa kirjakassin asiakkaalle ja sen vie perille myymäläauto. Kohderyhmänä ovat liikuntaesteiset ja vanhukset.

Pohjoiskarjalaista kalakatusta radioaamussa - musiikkina soi Tire Treits

Yle Pohjois-Karjala tarjosi jättiannoksen itäistä savolaismurretta, kun Hermanni Nieminen ja Aulikki Pänttönen valtasivat radioaallot. Tiedätkö sinä, mikä on perstonkka?

Pohjoiskarjalaista puhheensorinnoo - kauppa-autokuski radiojuontajana

Yle Pohjois-Karjalan Radiossa kalakatettaan ja hörähellään maanantaina paikallisella murteella. Radiolähetystä vetävät erikoisjuontajat. Sokerina pohjalla puhelinlinjat avataan yleisölle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle