Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oulussa Nokian Linnanmaan toimitilojen kaava nyt lainvoimainen – yhtiö kertoo suunnitelmiensa etenemisestä vuoden loppuun mennessä

Lopullista päätöstä ei toimitilojen rakentamisesta ei ole vielä tehty. Kaikki riippuu muun muassa siitä, että Ritaharjuntien linjaus toteutetaan suunnitelmien mukaisesti.

Suomalaisten asuntolainainnostus jatkuu, kesäkuussa asuntolainaa nostettiin 2,2 miljardilla eurolla

Asuntolainamäärät nousivat edelleen toukokuusta, jolloin lukema oli korkein sitten vuoden 2008. Myös mökkilainoja on nostettu lähes ennätyksellisen vilkkaasti.

Pohjois-Savon Osuuspankki myy konttorikiinteistönsä Iisalmessa

OP Pohjois-Savo on laittanut myyntiin Iisalmen konttorikiinteistönsä. Pankin tavoitteena on vähentää kiinteistöomistuksiaan. Myynnillä ei kuitenkaan ole vaikutusta Iisalmen konttorin toimintaan, sillä pankin on tarkoitus jatkaa tiloissa vuokralaisena.

Suuri varastorakennus syttyi tuleen Lappeenrannan Terminaalinkadulla – palo savutti Mustolan alueella

Varastorakennuksen pieniä palopesäkkeitä sammutettiin vielä kolmen maissa iltapäivällä. Syttymissyytä tutkitaan tarkemmin torstaina.

Asunnot käyvät hyvin kaupaksi Lahdessa – kesäkuu oli erityisen vilkasta aikaa asuntomarkkinoilla

Asuntokaupan puolivuotiskatsaus kertoo, että vanhoille asunnoille löytyi uusia omistajia reilusti edellisvuotta enemmän.

Lappeenrannan palvelukeskussäätiö suunnittelee Korvenkylän ja Lauritsalan vuokrataloistaan luopumista – asukkaille turvattaisiin jatkossakin vuokra-asunto

Lappeenrannassa palveluskeskussäätiö valmstelee kahdesta vuokrakiinteistöstään luopumista, koska ne vaatisivat merkittäviä korjauksia eikä niille ole riittävästi kysyntää.

Palkitun matkailuyrityksen Kalle's Innin myynnistä neuvotellaan kahden paikallisen sijoittajan kanssa

Lasi-igluistaan tunnettu mustasaarelainen Kalle's Inn on ollut myynnissä keväästä saakka. Tällä hetkellä kauppoja hierotaan kahden paikallisen toimijan kanssa. Yrityksen toiminta on ollut puolitehoilla koronan takia.

Sysmässä selvitellään kiinteistöverotuksen ja jätevesilaskutuksen epäselvyyksiä – rakennusvalvonta ollut jo pitkään ruuhkautunut

Kaikkiin yhteydenottoihin ei ehditä vastaamaan, mutta tilannetta pyritään parantamaan maksullisella selvityspalvelulla. Jos rekisteristä löytyy viranomaisten tekemiä virheitä, palvelusta ei tarvitse maksaa.

Hämeenlinna ja Riihimäki jäivät jalkoihin asuntosijoituskaupunkien vertailussa

Pellervon taloustutkimus selvitti Suomen Vuokranantajien tilauksesta kaikkiaan 27 kaupungin asuntosijoittamisen näkymät. Tämän hetken vuokratuotto Riihimäellä ja Hämeenlinnassa on kohtuullinen, mutta tulevaisuuden näkymät heikot.

Pietarsaaren keskustaan rakentuu kymmeniä uusia vuokra-asuntoja tulevina vuosina

Kaupungin kiinteistöyhtiön mukaan vuokra-asunnoista on Pietarsaaressa kova pula. Viimeksi niitä on rakennettu kolmisenkymmentä vuotta sitten.

Redin tyhjät liiketilat herättävät jälleen keskustelua – Kauppakeskusjohtaja: koronan säikäyttämät yrittäjät eivät uskalla uusia vuokrasopimuksia

Kalasataman kauppakeskus Redissä 15 prosenttia liiketilasta on tyhjillään. Osa tilasta on varattu uudistushankkeelle, joka tuo Rediin S-marketin ja uudistuneen ravintolamaailman. Osittain luku selittyy myös vuokrasopimusten päättymisellä.

Asunnonostajat ja kiinteistövälittäjät raivoissaan: pankkien lainakäsittelyt pullonkaulana asuntokaupoissa – "Varmasti harmittaa, kun unelmien koti menee sivu suun"

Pankkien hidas toiminta jarruttaa asuntokauppoja. Osa pankeista on purkanut sumaa ylitöinä ja viikonlopputempauksin.

Merja Hakala jätti lukematta osakeluettelon yksiökaupoilla ja katuu – talo oli sijoittajien linnake ja sen huolto harmittaa: "Piha on kuin koiran oksennus"

Merja Hakala tarkasti asuntokaupoilla vain isännöitsijäntodistuksen. Yhtiön osakeluettelo ei tullut mieleen. Hakalalle kävi vasta muuton jälkeen ilmi, että muut asukkaat ovat vuokralaisia ja kiinteistön hoito on outoa. Sijoittajaenemmistö oli keskittänyt huolenpidon ja sen valvonnan yksiin käsiin.

Autojen latausbisnes laajenee nopeasti – Kempower viisinkertaistaa jälleen tuotantonsa Lahdessa

Kempower viisinkertaistaa kapasiteettinsa jo toistamiseen lyhyen ajan sisällä. Yhtiö tarjoaa kolmen seuraavan vuoden aikana arviolta 150 uutta työpaikkaa.

Kuopiolainen KPY Novapolis rakentaa Microkadun tornitaloon yhteisöllisen työympäristön – miljoonainvestointeja myös ravintolapalveluihin

Microkadun tornitalon kaksi ensimmäistä kerrosta uudistetaan ja yhdistetään laajaksi yhtenäiseksi työtila- ja ravintolaympäristöksi. Jaetussa työtilassa voi työskennellä samaan aikaan esimerkiksi monen eri yrityksen työntekijöitä.

Osuuskauppa Hämeenmaa suunnittelee uutta kauppakeskusta Janakkalan Turenkiin

Turengin keskustan kehittäminen on nytkähtämässä eteenpäin kauppakeskushankkeen myötä.

Nokian uudet toimitilat voidaan nyt toteuttaa Ouluun – kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavamuutoksen ja se mahdollistaa yhtiön jätti-investoinnit

Kauppakirjan esisopimus yli 91 000 neliömetrin laajuisesta tontista Linnanmaalla allekirjoitettiin jo toukokuun lopussa. Kaikkiaan Nokia aikoo investoida 150–200 miljoona euroa alueelle, mikä tarkoittaisi myös tuhansia korkean osaamisen työpaikkoja Ouluun. 

Suntinsuun venevajojen vuokra kymmenkertaistuu Kokkolassa – Kaupunginhallitus hyväksyi päätösesityksen

Venevajojen vuokrahinnoista on päätetty viimeksi 17 vuotta sitten. Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan venevajojen uusi vuokra-aika on 25 vuotta.

Milloin korot nousevat, onko Helsingin asuntojen hinnoissa kupla? Kysyimme ekonomisteilta kuusi kysymystä asuntomarkkinoista

Asuntomarkkinat käyvät Suomessa kuumina, ja hintojen nousu on ollut vauhdikasta. Kysyimme katsauksensa julkaisseiden Nordean ja Danske Bankin ekonomisteilta, mitä asuntomarkkinoilla tapahtuu.

Työryhmä: Kaupungintalo ja kirjasto Heinolan seminaariin?

Heinolassa on ideoitu ratkaisua, jonka avulla entisen opettajankoulutuslaitoksen historialliset rakennukset saataisiin käyttöön.

Westenergy rakennuttaa uuden Mustasaaren Lintuvuorentiehen yhdistyvän tieliittymän jäte-energialaitokselle

Uuden tieliittymän lisäksi Westenergy rakennuttaa uuden jätteen välivarastointiratkaisun. Uudessa välivarastossa varastoidaan energiana hyödynnettävää jätettä pääsääntöisesti laitoksen vuosihuoltojen ja mahdollisten häiriötilanteiden aikana.

Tampereella on rakennettu asuntoja vauhdilla pandemiasta huolimatta, toimitilarakentaminen vähentynyt

Tampereella aloitettiin viime vuonna yli 3 200 asunnon rakentaminen, mikä oli noin kaksi prosenttia edellistä vuotta enemmän. Toimi- ja liiketilojen kohdalla rakentaminen on vähäisempää.

Ostoskeskusten vetovoima hiipuu ja keskustojen liiketilat autioituvat ympäri maan – nuoret yrittäjät uhmaavat muutosta Salossa

Keskustan liiketilat tyhjenevät vauhdilla monissa kaupungeissa. Salon katukuvassa näkyy suljettujen liiketilojen lisäksi kuitenkin myös uusia yrittäjiä. Nuoret kirpparinpitäjät haluavat yrittää, vaikka moni muu on laittanut lapun luukulle.

Miriam Attiaksen kolumni: Naapuruusriitojen sovittelijana opin, että kuuntelu on radikaali teko

Hyvin hoidettu ja siisti rappukäytävä voi kertoa myös siitä, että asiat lakaistaan systemaattisesti maton alle, kirjoittaa Attias.

Ajattelitko lyödä rahoiksi Airbnb-vuokrauksella, kun korona hellittää? Oikeus teki juuri kolme päätöstä, joista yksi voi käydä kalliiksi

Asuntoa myydessä voi tulla yllätyksenä, jos asunnon vuokraus lomamatkan ajaksi vie verovapauden. Korkein hallinto-oikeus teki kolme linjausta lyhytaikaisesta vuokrauksesta.

Asuntokauppa on vilkastunut Rovaniemellä – hintojen nousu kuitenkin vielä pientä

Pohjolan Osuuspankilla asuntokauppojen määrä on kasvanut koronan hiljentämästä viime vuodesta neljänneksellä. Rovaniemen Kiinteistömaailmalla toukokuu oli paras myyntikuukausi kahteen vuoteen.

Yle selvitti: Isännöitsijöillä on kaksoisrooli palvelumyyjänä ja ostajan edunvalvojana, ja nyt se kaihertaa taloyhtiöissä eri puolilla Suomea

Miltei joka kolmannella edustajalla Kiinteistöliiton hallituksissa on työpaikka tai muu kytkös isännöintitoimistoissa. Useissa paikallisyhdistyksissä isännöintitaustaisia on puolet tai enemmän. Kiinteistöliiton mukaan eturistiriitaa ei ole.

Tampereen Teatteri jatkaa Frenckellissä ainakin 25 vuotta

Kaupunki on päättänyt myydä kiinteistön, mutta ehtoihin kuuluu mm. teatterin vuokraoikeuden jatkaminen.

Juvalla sijaitseva Kuosmalan koulu myytiin

Kauppahinnaksi toteutui kunnanvaltuustolle jätetty 5000 euron tarjous.

Sijoitusasuntolainojen kysyntä kasvussa Joensuussa ja Kuopiossa

Haettujen sijoitusasuntolainojen kappalemäärä kasvoi Joensuussa ja Kuopiossa alkuvuonna 80 prosenttia.

Lappeenranta haluaa sujuvoittaa liikerakennusten ja kerrostalojen rakennuslupien käsittelyä – jatkossa luvat voisi myöntää rakennusvalvontaviranomainen

Jos Lappeenrannan rakennusvalvontaviranomainen saa jatkossa myöntää liikerakennusten ja kerrostalojen rakennusluvat, niiden käsittely nopeutuu.

Jyväskylän seurakunta on löytänyt ostajat vanhalle pappilalle

Seurakunta tarjosi vuonna 1928 valmistunutta vanhaa pappilaa kaikkiaan 24 kiinteistötoimijalle.

Kokkolan keskustan historiallisen raatihuoneen vajoaminen pysäytetään ja halkeamat korjataan

Vajaat 200 vuotta vanha Kokkolan raatihuone saa perustuksiinsa sementtiä. Nyt perustuksissa sijaitsevan hirsiarinan lahoamisesta johtuva vajoaminen pysäytetään menetelmällä, jota on kevään aikana kokeiltu onnistuneesti.

Lahden keskustan liiketilat hyvin käytössä koronasta huolimatta

Helmikuussa tehdyn laskennan mukaan noin kymmenesosa liiketiloista oli vailla käyttöä. Vaikka etenkin vaatekaupat lopettavat, tilojen käyttö on ollut viime vuosina kasvussa.

Säästöpankkiryhmä varoittelee: Asunnon kovaan hintaan ostaneiden kannattaa varautua hinnantarkistukseen alaspäin

Suosituimmilla alueilla on yksittäisistä asunnoista saatettu hintakilpailujen jälkeen maksaa selvästi pyyntihintoja suurempia summia. Ostetun asunnon myyminen eteenpäin vähintään samaan hintaan ei kuitenkaan välttämättä heti onnistu.

Lappeenrannan pääkirjaston ilme kohennetaan ja toiminta nykyaikaistetaan – mittava remontti alkaa syksyllä 2022

Kirjastoista on tullut entistä enemmän oleskelu- ja työskentelypaikkoja. Lappeenrannan vuonna 1974 valmistunut pääkirjasto tarvitsee laajan remontin, jotta sen toiminnot saadaan päivitettyä nykyaikaisiksi.

Hämeenlinnan ex-valtuutetulle vaaditaan käräjillä ehdollista kiristyksen yrityksestä

Syyttäjä vaatii entiselle Hämeenlinnan kaupunginvaltuutetulle Anni Puntilalle vähintään neljän kuukauden ehdollista vankeustuomiota kiristyksen yrityksestä. Rikosepäilyssä on kyse vuokrakiistasta.

Pohjois-Pohjanmaalla aniharva asunto-osakeyhtiö on siirtänyt osakeluettelonsa sähköiseen rekisteriin – helpottaa esimerkiksi asuntokauppaa

Siirtyminen sähköiseen järjestelmään on pakollista ja koskee kaiken kokoisia taloyhtiöitä. Tiedot tulee siirtää huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä.

Isännöintifirmojen epäillään tienanneen miljoonia kartellilla taloyhtiöiden kustannuksella – silti harvat ovat lähteneet vaihtamaan isännöitsijää kohun jälkeen

Isännöintialan markkinajohtaja Realian asiakkaista noin 50 on katkaissut isännöintisopimuksensa kartelliepäilyn paljastumisen jälkeen. Isännöintisopimuksista on kilpailutettu selvästi alle 10 prosenttia, arvioi Isännöintiliitto.

Tampereen kaupunki myy sote-kiinteistöjä pois suorasta omistuksestaan

Omistusjärjestelyn seitsemän kohteen joukkoon kuuluvat mm. Kissanmaan perhetukikeskus, Hervannan paloasema ja Tammelakeskus.

Varkaus ostaa vesi- ja ranta-alueita Ämmäkoskelta

Kaupunki vaihtaa maa-alueita A. Ahlström Kiinteistöjen kanssa. Kaupunki saa vaihdossa 14 hehtaaria Ämmäkosken vesi- ja ranta-alueita, jotka rajoittuvat kaupungin jo omistamiin alueisiin.

Kaupungin työntekijät arvostelevat Frenckellin kauppaa: "Historiallinen virhe" – Tampereen kaupunginvaltuusto päättää asiasta tänään

Tampereen kaupunginvaltuusto on päättämässä tänään Frenckellin arvokiinteistön myynnistä kiinteistösijoittajalle. Tampereen Tilapalveluiden suunnittelupäällikkö pitää vanhan tehdasrakennuksen myymistä historiallisena virheenä.

Pohjolantalon tontin tulevaisuus yhä auki Kotkassa – omistajayhtiö selvittää edelleen uudisrakennuksen kysyntää

Pohjolantaloa puretaan parhaillaan. Purkutöiden on määrä valmistua kesällä, minkä jälkeen Kauppatorin laidalle jää tyhjä tontti.

Frenckellin virastotalon myynti päätettävänä Tampereen kaupunginvaltuustossa

Ehdotuksen mukaan koskenrannan arvorakennus myytäisiin 14,3 miljoonalla eurolla.

Lakimuutoksen piti helpottaa seurakuntien kiinteistökauppoja, mutta sen voimaantulo on auki – Jyväskylän seurakunnalla neliöitä on kymmenen Eduskuntatalon verran

Seurakunnan kiinteistöjen myyntiä hidastavat päätöksenteon mutkikkuus ja rakennusten suojelumääräykset. Jyväskylän seurakunta aloitti jo kymmenisen vuotta sitten mittavasta kiinteistömassastaan luopumisen. Kiinteistökauppoja on yritetty vauhdittaa kytkemällä suojeltujen rakennusten kanssa samaan kauppaan runsaasti rakennusoikeutta.

Paltamon uuden puisen kunnantalon rakentaminen alkaa ensi kuussa

Paltamon uuden kunnantalon rakentaminen päästään aloittamaan kesäkuussa. Rakennusmateriaaliksi valikoitui puu muun muassa siksi, koska uusi kunnantalo rakennetaan Kiehimänjoen läheisyyteen. Urakkasopimus allekirjoitettiin keskiviikkona.

Turun taiteilijoille tarjolla neljä tilavaihtoehtoa – laajempi Taiteiden talo ei vielä ajankohtainen

Seuraavaksi kaupunki käy korvaavista tiloista vuoropuhelua taiteilijoiden kanssa.

Oulun Tuirassa sijaitseva yli satavuotias koulurakennus tulee myyntiin

Tuiranpuiston lähellä sijaitsevassa rakennuksessa on viimeksi ollut Valteri Tervaväylän koulu. Senaatti-kiinteistöt myy nyt tontin ja kolme suojeltua rakennusta avoimella tarjouskilpailulla. Vuonna 1906 rakennettu kiinteistö on suojeltu.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle