Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kannuksen Koiruudet ry:n puheenjohtaja Piritta Pärssinen ja Kannuksen Keskusravirata Oy:n toimitusjohtaja Kirsti Sääluoto Kannuksen raviradalla.

Kennelliitto palkitsi Kannuksen koiraystävällisyydestä

Kannuksessa on huomioitu koirat monella tapaa ja kaupunki on tehnyt niistä vetovoimatekijän.

Koiranpentu nukkuu.

Koiranpentu löytyi yllättäen kaupasta hylättynä – poliisi kaipaa tietoja myös emosta

Lounais-Suomen poliisin mukaan kauppaan Turun Halisisissa jätetty koiranpentu on tyttö.

Tummanharmaa lammas seisoo nurmella ja katsoo kameraan. Lampaan korvissa on vihreät merkit. Taustalla on punainen lauta-aita, edessä vaaleanpunainen vati.

Omenasta sairastunut Hertta-lammas palasi kotiin: ikävästä seonnut lauma rauhoittui, kun toipilas saapui takaisin

Lammas on toipunut hyvin, vaikka sen pötsi lakkasi toimimasta ohikulkijan tuomista omenoista. Hertan toipuminen omassa ympäristössä rauhoitti myös sitä ikävöineet muut eläimet.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden pääovi aurinkoisena päivänä.

Yli sata eläintä löydettiin huonokuntoisina ja nälkäisinä Salossa – oikeus tuomitsi pariskunnan neljän vuoden eläinpitokieltoon ja sakkoihin

Syyttäjä vaati kaksikolle pysyvää eläintenpitokieltoa törkeästä eläinsuojelurikoksesta. Oikeus tuomitsi kaksi ihmistä neljän vuoden eläintenpitokieltoon.

Ostiskärryn kylkeen on kiinnitetty lappu, joka kertoo kärryn olevan koirakärry.

Kauppias keksi tehdä koirien ostoskärryt, somessa ideaan rakastuttiin heti – "Tälle on ehdottomasti tarve”

Koirakärry on ruokakaupassa päivittäisessä käytössä. Joskus asiakkaita tulee kauempaakin kokeilemaan Tampereen Kissanmaalla käyttöön otettua keksintöä.

Nainen taluttaa kesämaisemassa kahta ponia.

Anu Hämäläinen luopui karjasta ja luki lähihoitajaksi – kotitilasta tuli ikäihmisten perhekoti

Metsämäen tilalla Mikkelin Otavassa laidunsi karja vielä puolitoista vuotta sitten. Lehmien jälkeen uusi ammatti muotoutui Anu Hämäläiselle kuin luonnostaan.

Aurajoen ylittävä Tuomaansilta Turussa.

Poliisi tutkii Turussa anastetusta kissasta saatuja vihjeitä

Eläinlääkäriksi esittäytynyt nainen vei kissan sitä ulkoiluttaneelta lapselta Turun Tuomaansillan lähellä vajaa viikko sitten.

Aurajoen ylittävä Tuomaansilta Turussa.

Tuntematon nainen sieppasi lapselta kissan keskellä päivää Turussa – poliisi pyytää havaintoja

Eläinlääkäriksi esittäytynyt nainen oli sanonut lapselle vievänsä eläimen poliisilaitokselle. Poliisi tutkii asiaa epäiltynä varkautena.

Kissa kurkistaa.

Kissa hyökkäsi omistajansa kimppuun Tampereella – lemmikin taltuttamiseksi tarvittiin pelastuslaitosta

Lemmikin äkillinen ja yllättävä hermostuminen ei päivystävän palomestarin mukaan ole poikkeuksellista. Lemmikin taltuttamiseen kuitenkaan harvoin tarvitaan ulkopuolista apua.

Mies seisoo kirjastossa koira sylissä.

Lemmikit voivat päästä kauppoihin ja kirjastoihin, mutta entä jos allergikko osuu paikalle? Kysyimme, kumpi väistää

Laki mahdollistaa lemmikin ottamisen mukaan useisiin julkisiin tiloihin. Siitä voi aiheutua hankala tilanne, jos samassa tilassa asioi yhtä aikaa vakavasti allerginen.

Yksityiskohta poliisin sinisessä virkapuvussa.

Poliisi takavarikoi koiran, vei metsään ja ampui – rikosoikeuden professorin mukaan lopettamispäätös kuuluu tuomioistuimelle

Poliisi takavarikoi ja lopetti ohikulkijoiden kimppuun hyökänneen koiran Päijät-Hämeen Heinolassa. Aggressiivinen koira ehti noin puolen vuoden aikana purra tiettävästi kolmea ihmistä.

Yksityiskohta poliisin sinisessä virkapuvussa.

Poliisi otti käyttöön poikkeukselliset keinot ja laittoi koirat tunnistusriviin – sivullisten kimppuun hyökkäillyt koira lopetettiin

Välinpitämätön koiranomistaja antoi lemmikkinsä hyökätä sivullisten kimppuun puolen vuoden aikana kolmesti, kunnes poliisi puuttui peliin.

Lemmikkikani Pauli

Suomen eläinsuojeluun tehtiin viime vuonna lähes 30 000 neuvontapyyntöä

Suomen eläinsuojelu SEY on eri puolella Suomea toimivien eläinsuojeluyhdistysten liitto. SEY kerää tilastotietoja liiton, jäsenyhdistystensä, sekä eläinsuojeluneuvojiensa saamista eläinsuojeluilmoituksista ja neuvontapyynnöistä.

Maatiaiskana kanalassa.

Pariskunta jätti hoidotta yli sata eläintä - 12 eläintä löytyi kuolleena, kilpikonna asui muovikorissa ja jyrsijät autonkorjausmontussa

Syyttäjä vaatii naiselle ja miehelle rangaistuksia törkeistä eläinsuojelurikoksista. Vailla hoitoa muun muassa oli koiria, kissoja, jyrsijöitä, matelijoita, hevosia, lampaita ja erilaisia lintuja.

istuntosalin ovi, Pohjois-Savon käräjäoikeudessa

Iisalmelainen pariskunta jätti kanat petojen armoille – tuomittiin eläinsuojelurikoksesta sakkoihin

Pariskunta ei suojannut lampaitaan ja siipikarjaansa riittävästi säältä ja petoeläimiltä. Yhden lampaan keritseminen laiminlyötiin huomautuksesta huolimatta.

Kyltti tien varrella jossa lukee lemmikkohoitolan nimi ja aukioloaika.

Lemmikin hoitopaikkaa voi nyt joutua etsimään

Lemmikkihoitoloissa varaudutaan vuoden kuumimpaan sesonkiin. Kun perhe lomailee, lemmikki viettää hoitolaelämää joskus parikin viikkoa.

Eläinlääkäri kuuntelee koiranpennun keuhkoja ja sydäntä stetoskoopilla, pentu on nostettu pöydälle.

Koirien rokotusmääräykset muuttuivat, mutta aina uutta ohjetta ei kannata noudattaa

Suurimmalle osalle muutos tarkoittaa yhtä rokotusta vähemmän. Kaikille koirille määräystä ei kuitenkaan kannata soveltaa.

Oliver-kissa makoilee olohuoneen lattialla

Kaikki Suomen kissat halutaan rekisteröidä – jos omistaja ei siihen suostu, odottaa rangaistus

Kissarekisterin myötä kissat täytyy tunnistusmerkitä ja rekisteröidä. Rekisteri voisi olla käytössä vuoden 2026 alussa.

Kaksi koiraa juoksee koirapuistossa.

Koira ei ymmärrä, mitä on vapaus – siksi irrallaan juoksemista tärkeämpää on, millaisia mahdollisuuksia kytketylle lemmikille tarjotaan

Vapaana kulkeva koira voi säikäyttää kenet tahansa. Asiantuntijan mielestä koiralle pitää antaa mahdollisuus myös vapauteen, mutta ei muiden ihmisten ja eläinten kustannuksella. Näin sanoo myös laki.

David Lopez ja koirasusi Nala tamperelaisessa metsässä.

Koiran vapaana pitämisestä seurasi raivoisa keskustelu ja rikosilmoitus Tampereella – omistaja selittää kulttuurierolla

Tampereen Kaupin alue on taajama-aluetta, jossa koirat pitäisi pitää kiinni. Kaupin metsissä aamuisin vapaana juoksevasta koirasta on tehty rikosilmoitus. Koiran omistaja ei aio muuttaa toimintaansa.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen punainen kyltti.

Nuoren koiran karkuretki oli päättyä ikävästi Pieksämäellä – pelastuslaitoksen pintapelastaja nouti jäiseen lampeen pudonneen eläimen turvaan

Kaksivuotias belgianpaimenkoira karkasi omistajaltaan metsäisellä suoalueella. Koira putosi hyiseen lampeen, josta se ei päässyt omin avuin pois.

Kultainen noutaja Soni syö ruokakupista kesken houkutusradan suorittamisen.

Kultainennoutaja Soni nousi nettihitiksi vuonna 2014 – koira villiintyi täysin kesken houkutushaasteen

Koiramestareiden tehtävänä oli selvittää rata houkutuksista huolimatta. Kultainennoutaja Soni näytti, että kisasta voi nauttia eri keinoin.

Karitsa Haltialan kotieläintilalla.

Kotieläintilalle on syntynyt 21 karitsaa – katso video pienokaisista, joita kuka tahansa pääsee Helsingissä silittämään

Haltialan tilan hygieniakäytänteet ovat hieman muuttuneet: yleisöä pyydetään nyt desinfioimaan kätensä ja suojaamaan kenkänsä ennen lampolaan astumista.

Susi Ähtärin eläinpuistossa

Riistakeskus uskoo susien määrän olevan pohjalaismaakunnissa ennallaan – Uudessakaarlepyyssä susiparista tuli pentujen myötä uusi lauma

Maalis–huhtikuussa nuoret sudet irrottautuvat laumastaan ja lähtevät etsimään kumppania, joten susihavaintoja tehdään joka kunnassa. Susivahinkoja korvattiin vuonna 2022 edellisvuotta enemmän.

sirutettu pentue bordercollieita

Reilusti myöhästynyt valtion koirarekisteri tulee toukokuussa – tätä se tarkoittaa

Kaikki koirat, myös sekarotuiset, on sirutettava ja ilmoitettava valtion koirarekisteriin. Maksut on vahvistettu. Maassa jolkottelee yli 800 000 koiraa.

Koirahiihdon aktiiviharrastaja Jasmine Dietz kyykistyneenä maassa kahden belgianpaimenkoira malinoisin, Fougan (vasemmalla) ja Vinkan (oikealla) kanssa. Vanhempi koira Vinka istuu omistajansa vieressä, nuorempi pentukoira Fouga seisoo omistajansa toisella puolella.

Haluatko kokeilla hiihtämistä koiran kanssa? Näin aloitat yhteisen harrastuksen

Koiran kanssa voi harrastaa vetohiihtoa. Jyväskyläläinen Jasmine Dietz, 25, käy aktiivisesti laduilla lemmikkiensä kanssa. Koirat nauttivat täysillä juoksemisesta.

Matkustajia nousee lentokoneen kyytiin Rovaniemellä.

Torstai 16.2.2023 (tv)

Maanjäristys avustus. Finnair. Koirien jalostus. Sää.

sirutettu pentue bordercollieita

Tänä vuonna jokaiseen suomalaiseen koiraan pitää asentaa siru – muuten voi rapsahtaa satojen eurojen sakko

Tänä vuonna jokainen koira on ilmoitettava Ruokaviraston koirarekisteriin. Rekisteröinti edellyttää lemmikin siruttamista.

En polisbil står parkerad på en stenlagd innergård vid ett hus med glasväggar. Ovanför ingången står Turun oikeustalo Åbo rättscenter.

Pariskunta hukutti naapurin kissan – syyttäjä vaatii vähintään puolen vuoden ehdollista vankeusrangaistusta

Naapuruksilla oli aiemmin ollut kiistaa kiinteistöjen rajan ylittäneestä kissasta.

Pohjanpysykorva ja teeri.

Pohjanpystykorvan kotimaasta kiistellään edelleen – rotu on virallisesti ruotsalainen, vaikka se on pääosin kotoisin Suomesta

Osa pohjanpystykorvan omistajista haluaisi rodun virallisesti suomalaiseksi. Asiantuntijat sanovat, että rodun kotimaalla ei ole suurta merkitystä.

Suden ja ihmisen jälkiä metsässä.

Susi tappoi kettuja jahdanneen ajokoiran Etelä-Pohjanmaalla - SusiLIFE neuvoo karkottamaan suden huutamalla tai ampumalla ilmaan

SusiLIFE neuvoo ilmoittamaan asutuksen lähellä tehdyistä susihavainnoista. Etelä-Pohjanmaalla Isossakyrössä koira joutui metsässä suden uhriksi reilun kilometrin päässä lähimmästä talosta.

Eläinlääkäri kuuntelee kissan keuhkoja.

Kainuuseen perustetaan toinen valvontaeläinlääkärin virka

Työpari tuo turvaa haastavissa kohteissa, ja myös loman sijaistukset sujuvoituvat.

viljakäärme kerällä

Nainen jätti hoitamatta lemmikkinsä – syyttäjän mukaan eläimille syntyi tarpeetonta kärsimystä, kipua ja tuskaa

Naisella oli koiria, kissoja, papukaijoja ja viljakäärme. Eläimillä ei ollut tarpeeksi tilaa, ruokaa eikä vettä. Yksi koira jouduttiin lopettamaan hoitamattomien sairauksien vuoksi.

Osa Liisa Hietasen taideteosta Raija.

Koirat ovat esiintyneet taiteessa jo tuhansien vuosien ajan

Perinteisesti koira on edustanut kuvataiteessa esimerkiksi turvaa ja uskollisuutta. Kouvolassa nähtävä näyttely kertoo myös ihmisen ja koiran yhteiselon ongelmista.

Wälkky-niminen koira.

Lemmikkieläin kuolee nykyisin lähes aina eutanasian kautta – suuri osa lopetetaan juhlapyhien alla ja syy on arvoitus

Valtaosa lemmikkien omistajista toivoo eläimen kuolevan kotona nukkuessaan, mutta näin käy vain harvoin.

Ruskea hevonen on päitsistään kiinni metallisen kehikon sisällä. Suun ympärillä on metallinen pyöreä kehä ja suussa metalliset pidikkeet, jotka pitävät suuta auki. Otsalamppuun ja kuulosuojaimiin sonnustautunut nainen tähystää suuhun kirkkaalla valolla.

Kun hevonen sairastuu Lapissa, apu on usein kaukana, mutta Tornion uusi eläinklinikka helpottaa tilannetta lähialueella

Yksityisiä eläinlääkäriasemia on Lapissa vähemmän muuhun maahan verrattuna. Rovaniemellä toimii Lapin ainoa hevosklinikka ja Tornioon tulee alueen ensimmäinen liikkuva klinikka.

Koiravaljakkoajelua lumisessa maisemassa.

Torstai 19.1.2023 (tv)

Koulutus. Koiravaljakot. Perinnelaivat. Sääennuste.

Nainen husky-pentu sylissään.

Koirasafariyrittäjät katsovat vierestä, kun satoja tonneja kelpoa koiranruokaa menee roskiin – koirien ruokakulut uhkaavat karata käsistä

Kohtalo on kohdellut valjakkokoiria ja koirasafariyrittäjiä viime vuosina kovalla kädellä. Ensin korona vei koirilta työt ja samalla ansiot loppuivat. Nyt riesana ovat kohoavat kustannukset.

Koira odottamassa vuoroaan eläinlääkäriin  lääkärikeskuksen lattialla.

Koirien rekisteröintipakko astui voimaan – sirutusten määrä ei toistaiseksi ole kasvanut Joensuussa

Pentukoirille on laitettu normaalissa määrin mikrosiruja tarkastuksen yhteydessä. Joensuun seudulla aikuisilla koirilla on pääsääntöisesti jo ennestään mikrosiru.

Koirametsän yrittäjät koiriensa kanssa metsän laavulla.

Koirametsissä myös aremmat karvatassut voivat juosta vapaana – yksityiseen käyttöön varattavat metsät kasvattavat suosiotaan

Suomessa on yhteensä parikymmentä koirametsää, joista kaksi sijaitsee Keski-Suomessa.

Nuori vaaleahiuksinen nainen seisoo hevosaitauksen edessä, maassa on lunta. Aitauksen kalterien yli kurottaa iso ruskea hevonen, joka haistelee naisen kämmentä.

Pelosta pillastuvista hevosista ei muisteta puhua vuodenvaihteessa tarpeeksi – ”Jos jotain tapahtuu, vahinko on yleensä aika iso”

Myös hevostalleilla toivotaan, että ilotulitteiden aikarajoista pidetään kiinni. Jos paukutteluun ei varauduta ajoissa, vaarassa voivat olla hevoset ja ihmiset.

Kaksiosainen kuva, jossa toisella puolella karttakuvaa Tampereen keskustasta ja toisella puolella kuvituskuvaa ilotulitteista.

Poliisi on valmistautunut vilkkaaseen uuteen vuoteen Tampereella – katso kartasta, missä rakettien ampuminen on kielletty

Ilotulitteiden käyttö on kielletty Tampereen keskustassa yleisen turvallisuuden takaamiseksi. Kaupungin keskustaan odotetaan tänä vuonna paljon uudenvuoden juhlijoita.

Pieni koira kurkistaa pelokkaasti viltin alta.

Kissan kauhua helpottaa turvapuu, koiralle tuttu koppa lohduksi – tässä eläintenkouluttajan neuvot lemmikin omistajalle uudenvuoden paukkeeseen

Mielekäs puuhailu, huomion kiinnittäminen toisaalle ja turvapaikat auttavat lemmikkejä selviämään rakettien paukkeesta

Lemmikkikani Pauli

Kaneista luovutaan nyt kiivaasti ympäri Suomea: ”Yhteydenotoissa toistuu, ettei kanin kanssa pärjätä”

Suomalaiset ovat hylänneet tänä vuonna poikkeuksellisen paljon lemmikkikaneja. Ilmiön arvioidaan liittyvän korona-ajan lemmikkibuumiin.

Ajokoirasaksanpaimenkoira Fiona yksi Helsingin eläinsuojeluyhdistykselle päätyneistä koirista.

Huostaanotettu Fiona etsii monen muun lemmikin tavoin uutta kotia – tutkijan mukaan eläinten huono kohtelu pysyy yhä salassa

Lemmikkiin kohdistuvasta väkivallasta ilmoitetaan usein, mutta tarkastuksissa sitä havaitaan vähän ja varovaisesti. Valvontaeläinlääkäri ja tutkija Elli Valtonen ehdottaa käytännön muutosta.

Satu Utriainen pitää sylissään koiraa, joka katsoo häntä silmiin ja koskettaa kuonolla.

Kiistellyn koirarekisterin avaaminen viivästyy

Koiran haltijoiden asiointipalvelun oli määrä avautua tammikuussa, jolloin koirien mikrosirutus ja rekisteröinti tulevat Suomessa pakollisiksi.

Eläinlääkäri kuuntelee vaalean labradorinnoutajan henkitystä stetoskoopilla tutkimuspöydällä

Kokkolan eläinlääkäripalveluihin muutoksia – Vasarakujan vastaanotto toistaiseksi suljettu

Myös Kruunupyyn eläinlääkäripalvelut toteutuvat jatkossa Kälviän ja Vetelin vastaanotoilla.

Eläinlääkäri kuuntelee vaalean labradorinnoutajan henkitystä stetoskoopilla tutkimuspöydällä

Poriin ei vieläkään löydy tarpeeksi eläinlääkäreitä – Ympärivuorokautiseen pieneläinpäivystykseen jälleen lykkäystä

Eläinlääkäreitä ei ole vielä saatu rekrytoitua tarpeeksi, jotta kokoaikainen päivystys pystyttäisiin järjestämään.

En metroskylt där man ser de västligaste stationerna på linjen: Stensvik, Esboviken och Sökö.

Lauantai 3.12.2022 (radio)

Sisäministeri Krista Mikkonen katujengeistä. Länsimetro. Lemmikkien leipäjono. Sää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle