Uusimmat artikkelit
Susanna Hastin kolumni: Aiheutamme eläimille kärsimystä ja kuolemaa vaikka se ei ole välttämätöntä
Uskon että lisääntyvä keskustelu eläinten oikeuksista tulee muuttamaan lainsäädäntöä, pohtii Hast.
Kasvissyöjä pitää lihaa syövän poromiehen ruokavaliota eettisempänä kuin omaansa – suositukset haastavat saamelaisia pohtimaan tottumuksiaan
Poromies Veikko Feodoroffin mielestä saamelaisten tulee myös pohtia omia ruokailutottumuksiaan ja niiden eettisyyttä.
Lihantuottaja Henna Paija joutuu perustelemaan olemassaoloaan, vaikka lähes kaikki syövät lihaa
Henna Paija jäi vastikään leskeksi ja jatkaa nyt yksin lihatilan pitoa. Vaikka Paija on lihatuottaja, hän toivoo lihan kulutuksen vähenevän ja siitä tulevan enemmänkin luksustuote.
Eläintalous on ilmastokriisin tikittävä aikapommi, mutta siihen on yksinkertainen ratkaisu: kasvisruoka ja keinoliha - ruoan vallankumous näyttää jo alkaneen
Eläintalous lämmittääkin ilmastoa luultua enemmän.
Strömsön keittokirja Vegevalinta on nyt valmis – lataa tästä käyttöösi yleisön parhaat ohjeet arjen kasvisruokiin
Selaile keittokirjaa, lataa tai tulosta se käyttöösi.
Vegevalinta – viikkomenu 5
Teidän parhaat arjen kasviruokaohjeet.
Tomaattinen kasvismuhennos sadonkorjuuaikaan
Monikäyttöinen ja helposti muunneltava muhennos.
Mehevä munakoisogratiini parmesaanilla
Tästä on potentiaalia uudeksi arkiruokasuosikiksi.
Vähän parempi sipulipiirakka ranskalaisittain
Täyteläinen ja helppo piirakka.
Vegevalinta – viikkomenu 4
Teidän parhaat arjen kasviruokaohjeet.
Kokeile pavuilla ja marjasalsalla täytettyjä vihreitä tacoja
Perheklassikko uudessa asussa.
Kokeile uutta versiota ranskalaisesta hernekeitosta – Crème Ninon itujen ja versojen kera
Ja muita vinkkejä itujen käyttöön.
Laura Frimanin kolumni: Hyvästi, liha! Olit ihana ja rakastan sinua ikuisesti
Viimeinen pasta-ateria ennen vegaaniutta.
Vegevalinta – viikkomenu 3
Teidän parhaat arjen kasviruokaohjeet.
Gazpacho – herkullinen espanjalainen kasviskeitto
Loistava tapa hyödyntää kulahtaneet tomaatit!
Rapeat siemenpaneroidut sienipihvit vihersalaatilla
Yllätä ystävät uudella sieniaterialla.
Herkkusieni-Mifukastike - helppo, maukas ja innovatiivinen
"Tää on hyvä" sanoo Johannes, 22 vuoden kokkikomuksella.
Herkulliset gluteenittomat kesäkurpitsatortillat – vaivattomasti uunissa
Lasten suosikkiruokaa uudella tatsilla.
Vegevalinta – viikkomenu 2
Parhaat arjen kasviruokaohjeenne.
Vegevalinta – ensimmäinen viikkomenu
Parhaat arjen kasviruokaohjeenne.
Täysjyvänuudelit syysvihannesten kera – kukkakaali ja parsakaali käyttöön
Muuntuu maun ja käsillä olevien ruokatarvikkeiden mukaan.
Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini
Hyvää arkiruokaa pienellä työpanoksella.
Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon
Sopii myös hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon.
Kokonaisena paistettu kukkakaali curryvoin ja uppopaistettujen kikherneiden kera
Käytä kokonaista kukkakaalia kahdella uudella tavalla.
Viimeinkin Strömsön uuden kokin ensiesiintyminen – Anders Samuelsson haluaa panostaa perheen arjen laatuun
Kokki haluaa panostaa vähempään mutta laadukkaampaan lihaan.
Lihankorvike on ilmastoystävällinen vaihtoehto pihville
Kokeile herkullista soijabolognesea ja Quorn-pastaa.
Pata savupaahdetusta rukiista ja kauden juureksista
Resepti mausteiseen pataan.
Gandhin oppivuodet Etelä-Afrikassa
Mahatma Gandhi sai oppinsa Etelä-Afrikassa
Penedon kadotetun paratiisin pelasti turismi
Brasiliassa kukoisti suomalainen utopiasiirtokunta
Viimeiset viidakkosuomalaiset
Paraguayn suomalaisyhteiskunnan viimeiset jäsenet
Kolme hyvää syytä syödä sieniä
Sienestyskausi alkaa – poimi talteen ravintopitoinen herkku
Kasvissyönti jakaa mielipiteet
Ekoisti käsittelee kasvissyönnin motiiveja ja vaikutuksia.